Preview kvalifikace o postup na ME 2020 - neděle 24.3.

24.03.2019, 08:24, aktualizováno 24.03.2019, 08:24
Previews
Hned deseti zápasy dnes pokračuje kvalifikace o postup na ME 2020 a velkou pozornost bude poutat souboj Nizozemska s Německem. Chorvatsko cestuje do Maďarska, Slovensko se zase představí na půdě Walesu...
Skupina C
Nizozemsko - Německo  (neděle 20:45)
Skupina C má dva velké favority na postup, alespoň co se jména týče. A v neděli večer se oba utkají v Johan Cruijff Areně. Zatímco domácí jsou na výši a vedou tabulku, Německo se v poslední době spíš hledá.

Nizozemci nepřestávají překvapovat. Jejich premiéra v kvalifikaci na mistrovství Evropy jim vyšla fantasticky a opět předvedli skvělý kolotoč plný akce a sebevědomí. Zářil především Memhis Depay, který se postaral o dvě branky svého týmu a stal se hlavní noční můrou matného Běloruska. To odneslo Depayovo nelítostné řádění čtyřmi góly a domácí jsou na první příčce.

Je dost možné, že proti Německu uvidíme podobný výkon, protože Nizozemci to už dokázali. V říjnu minulého roku se totiž s Němci utkali v Lize národů a neměli s ním slitovní. Mladý celek opět řádil a nasázel zkušenému soupeři tři branky. A protože v Gelsenkirchenu poté remizoval, zajistil si play-off Ligy národů.

Trenér Ronald Koeman přiznal, že právě domácí zápas s Německem jeho týmu hodně pomohl. "Je jasné, že nám to hodně přidalo na sebevědomí, i ten výsledek s Francií. Cítíme se skvěle a daří se nám prakticky všechno, na co sáhneme. Teď je důležité, abychom pokračovali v dobrých výkonech a nepodcenili sílu našeho soupeře. Naším cílem je postup, ale vede k němu ještě hodně dlouhá cesta," uvědomuje si Koeman.

Někdejšímu hráči, který stojí za přerodem Oranjes, se zranil obránce Kenny Tete, místo něhož už kádr doplnil univerzál Hans Hateboer. Menší zdravotní potíže má ještě Denzel Dumfries. Němci toho s Nizozemskem už sehráli poměrně hodně, ale za čtyřicet let se jim povedlo odjíždět z Nizozemí jako vítězové jen dvakrát.

Zkušený německý stratég Joachim Löw má výhodu kompletního kádru bez vážnějších absencí, i když je pravda, že naposledy musel střídat útočníka Tima Wernera. Jeho případná neúčast by byla pro Němce hodně velkou ztrátou. A to i proto, že se Německu v poslední době moc nedaří. Mistrovství světa pro ně skončilo překvapivě už po základních skupinách a jinak to také není ono.

V deseti posledních zápasech Němci vyhráli jen třikrát a trenéru Löwovi se nedaří vtisknout týmu nějaký nový systém a herní projev. Na neustálou kombinační hru s míčem u nohy už Němci moc spoléhat nemohou a kromě toho se jim nedaří zaujmout. Ukázalo se to i v Lize národů, která pro Německo skončila třetím místem a sestupem o úroveň níž.

Trenér Löw k duelu poznamenal: "Je obdivuhodné, kam se Nizozemsko dostalo, protože jeho výkony jsou opravdu famózní. Ten tým je naprosto skvěle sestavený a nemá větší slabiny. Musíme podat stoprocentní výkon, abychom měli šanci na úspěch."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.61 - 2.98
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Severní Irsko - Bělorusko  (neděle 20:45)
Severní Irsko zvládlo úvod do kvalifikace a podobně úspěšně si chce vést i v dalším zápase. Do belfastského Windsor Parku zavítá outisder z Běloruska, jenž se touží oklepat z čtyřbrankového výprasku v Nizozemsku.

Se vstupem do kvalifikačního cyklu mohou být Severní Irové spokojeni. Nad výkony ostrovního celku se vznášely otazníky, neboť v předchozím kalendářním roce se zelenobílí nepředváděli v dobrém světle. Čtvrteční utkání ve Windsor parku ale Norn Iron zvládli. Nevyzpytatelné Estonsko stačilo vzdorovat pouze do začátku druhé půle, ve které domácí dvakrát udeřili a dokráčeli si pro první tři body.

Ulsterské části irského ostrova se tak vrátilo lehce ztracené sebevědomí, které Severní Irové nabrali v předchozích letech, kdy se skvěle prezentovali na předchozím Mistrovství Evropy a jen o fous jim před rokem a půl utekla účast na světovém šampionátu. Na tyto úspěchy chtějí zelenobílí navázat postupem z kvalifikační skupiny C, kde však musí soupeřit s ambiciózními a kvalitními výběry Německa a Nizozemí.

První dvě měření sil Severního Irska tak trochu připomínají návrat do studené války a souboj mezi západní a východní sférou bloku. I druhý soupeř, který dorazí do Belfastu, je totiž někdejší sovětskou republikou. Ani Bělorusové však nepatří mezi evropskou reprezentační špičku, naopak se každý rok řadí k největším outsiderům. Čest tamní kopané tak dělá především klubový fotbal, konkrétně tým BATE Borisov, v podstatě každoroční účastník Ligy mistrů či Evropské ligy.

Občas se Bělorusku povede vystrčit růžky a překvapí v jednom zápase favorita, ale to je vše, na co se celek z východní Evropy zmůže. Naposledy na sebe Bělorusové výrazně upozornili během poslední kvalifikace na Mistrovství světa, kdy doma uhráli remízu s pozdějším vítězem finálového turnaje Francií, jenže i tak skončili svěřenci trenéra Igora Kriušenka ve skupině poslední.

Nevýrazný výsledek zaznamenalo Bělorusko a na úvod právě probíhajícího kvalifikačního cyklu. Na hřišti Nizozemska inkasovali již v první minutě a nakonec obdrželi čtyřbrankový debakl. Vzhledem k nápovědě, které toto střetnutí poskytlo, i papírovým předpokladům tak bude pro Kriušenkovu družinu úspěchem vyhnutí se poslednímu místu.

Předchozí mezistátní zápas mezi Severním Irskem a Běloruskem se odehrál před necelými třemi lety taktéž v Belfastu. V přátelském klání se domácí po výhře 3:0 ideálně naladili na nadcházející jízdu evropským šampionátem. Jednu z branek dával i Will Grigg, oblíbenec a modla severoirských fanoušků.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.43 - 5.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Nizozemsko11004:03
2.Severní Irsko11002:03
3.Německo00000:00
4.Estonsko10010:20
5.Bělorusko10010:40
Skupina E
Wales - Slovensko  (neděle 15:00)
Slovensko čeká druhý ostrý střet v rámci kvalifikace na mistrovství Evropy a tentokrát nebude mít podporu domácího prostředí. Jede totiž do Walesu, který vyhrál poslední dva duely se Slováky. V současné době ale Draci postrádají několik důležitých hráčů.

Slovensko si v prvním utkání nového kvalifikačního cyklu připsalo první tři body, neboť se mu povedl domácí duel s Maďarskem. Pro Slováky to byl v podstatě ideální zápas, protože se dvakrát střelecky prosadili a ještě zvládli udržet čisté konto. Maďarsko se sice sympaticky snažilo, ale to mu na body nestačilo.

Slováci díky tomuto výsledku zatím vedou skupinu E a tento stav budou chtít udržet co nejdřív. K postupu budou ale potřebovat vozit body i ze hřišť soupeřů a to můžou dokázat už v neděli. Čeká je výlet od Cardiffu a v něm zaplněný Cardiff City Stadium. Tady Slováci nemají vůbec špatnou bilanci, protože ze dvou duelů jednou vyhráli a jednou prohráli. Ona zmiňovaná výhra se datuje do roku 2006, kdy Slováci nasázeli domácímu celku pět branek!

Něco podobného by Slováci rádi zopakovali, což dodává hvězdný záložník Marek Hamšík. "Na poslední porážku nemyslíme, obě mužstva se hodně změnila. Soustředíme se jen na zápas, který nás čeká. Chceme ho zvládnout co nejlépe. Soupeř je po fyzické stránce nesmírně silný a zejména doma se umí vyburcovat k dobrému výkonu. Nesmíme se ho zaleknout a musíme se mu vyrovnat v rychlosti a agresivitě," uvědomuje si Hamšík.

Dobrou zprávou pro Slovensko je zdravotní stav týmu, který zůstává nezraněn. Wales takové štěstí nemá, protože trenér Ryan Giggs musí řešit několik hodně nepříjemných ztrát. Mezi ně patří například Sam Vokes, Tom Lawrence, Ethan Ampadu nebo Aaron Ramsey.

Zvlášť v případě posledně jmenovaného hráče, který čerstvě patří Juventusu, je to hodně velká komplikace. Podle trenéra Giggse je ale tým dostatečně zkušený a připravený i na variantu bez zkušeného záložníka.

Na tiskové konferenci před duelem Giggs prozradil: "Máme samozřejmě i plán B, na kterém jsme pracovali v průběhu tohoto týdne. Aaron Ramsey byl v poslední době v dobré kondici, ale dáme šanci někomu jinému. Takováto opora nám samozřejmě bude citelně chybět, ale i na tento scénář jsme připravení," míní někdejší legenda Manchesteru United.

Pro Wales se jedná o první ostrý duel od doby, kdy zakončil Ligu národů. A ta se mu moc nepovedla, neboť skončil na druhém místě za prvním Dánskem. Dostal v ní dokonce pět branek, z čehož Giggs neměl pochopitelně radost. Kromě toho si Draci střihli ještě přátelské duely s Albánií a Trinidadem a Tobagem, z nichž polovinu vyhráli a druhou prohráli.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.23 - 3.99
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Maďarsko - Chorvatsko  (neděle 18:00)
Po porážce se Slovenskem se Maďaři utkají s dalším favoritem na postup Chorvatskem. Stříbrný tým z mistrovství světa 2018 na úvod kvalifikace vydřel výhru nad Ázerbájdžánem a v Budepešti by jej měla čekat ještě o něco náročnější zkouška. Oba celky se na stejném místě utkaly před třemi lety v přátelském utkání, které skončilo remízou.

Domácí celek bude chtít napravit tolik nechtěnou porážku se Slovenskem a Chorvaty porazit. Koneckonců Maďarsko nemá s Chorvaty zas tak špatnou bilanci, v kvalifikaci jim naposledy podlehlo téměř před patnácti lety. Trenér Maďarska Marco Rossi bude chtít vidět mnohem odhodlanější a odvážnější tým, než který mohl sledovat proti Slovákům a navíc pokud chce Maďarsko postoupit na EURO 2020, nemělo by podruhé během pár dní prohrát i s dalším přímým konkurentem.

Chorvatsko se v prvním zápase kvalifikace proti Ázerbájdžánu dost trápilo, nakonec ale povinnou výhru získalo, když jedenáct minut před koncem rozhodl brankou na 2:1 Andrej Kramarić. "S Ázerbájdžánem to byl dost těžký zápas, ale zvládli jsme ho. Vítězství jsme budovali celých devadesát minut," oddychl si kouč Chorvatska Zlatko Dalić.

Chorvatsku vůbec nevyšla skupina Ligy národů a po skončení na posledním třetím místě si v dalším ročníku zahraje o stupínek nižší soutěž. Mnohem důležitější je však kvalifikace na evropský šampionát, kde by Chorvaté nechtěli chybět. Ve druhém utkání je čeká ještě o něco těžší soupeř, než byli Ázerbájdžánci, totiž Maďarsko. "Maďaři prohráli na Slovensku, ale nehráli tam špatně. Ukázali se jako dobrý tým, ale pokud jde o nás, jsme favorité," nebránil se pozici favorita Zlatko Dalić.

V jeho nominaci opět nechybí držitel Zlatého míče Luka Modrić i další velké opory jako Rakitić, Perišić nebo Kramarić. Po prvním utkání měli zdravotní potíže Brožović, Rebić nebo Lovren, avšak trenér Dalić doufá, že všichni budou na utkání v Maďarsku připraveni.

Utkání se odehraje na stadionu Groupama a řídit jej budou skotští sudí v čele se zkušeným a známým Williamem Collumem.
Maďarsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Korhut, Kádár, Orban, Bese - Kovács, Nagy, Kleinheisler - Dzsudzsák, Szalai, Lovrencsics
Chorvatsko - pravděpodobná sestava:
Kalinić - Jedvaj, Lovren, Vida, Barišić - Modrić, Brožović, Rakitić - Kramarić,Rebić, Perišić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.19 - 3.77 - 1.76
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slovensko11002:03
2.Chorvatsko11002:13
3.Wales00000:00
4.Ázerbájdžán10011:20
5.Maďarsko10010:20
Skupina G
Izrael - Rakousko  (neděle 18:00)
Rakousko si dělá zálusk na druhou účast na evropském šampionátu v řadě a v tomto směru by ho příliš nemusela mrzet ztráta z prvního zápasu. Rakušané ve čtvrtek podlehli doma 0:1 favoritovi skupiny Polsku, o nápravu se nyní pokusí v Izraeli...

Rakousko doma s Polskem nesehrálo špatný zápas a dokonce bylo střelecky aktivnější, gól ovšem nedalo. To dlouho platilo i o soupeři, než přišla 68. minuta a v ní rozhodnutí, o které se postaral Krzysztof Piątek.

Rakousko vedle porážky zaznamenalo ještě jednu nepříjemnou ztrátu, zdravotní problémy má opět obránce David Alaba a nedělní zápas se ho tak týkat nebude. Z původní nominace už dříve vypadli i útočníci Michael Gregoritsch a Guido Burgstaller.

Izrael si v nové kvalifikaci bodový účet už otevřel a před třemi dny doma remizoval se Slovinskem. V úvodu druhého poločasu se prosadil hostující Andraž Šporar, jen o sedm minut později ovšem zařídil konečný stav Eran Zahavi.

Izrael a Rakousko se na mezinárodní scéně v posledních letech nepotkávaly a naposledy proti sobě nastoupily v roce 2001 v rámci kvalifikace o postup na mistrovství světa. Doma Rakušané vyhráli 2:1, z Izraele si poté přivezli bod za remízu 1:1.

Ani domácí nebudou v neděli kompletní, zranění jsou obránci Ben Bitton a Hatem Abd Elhamed, vinou zdravotních problémů nebudou k dispozici ani záložníci Nir Bitton a Dan Glazer.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.23 - 3.31 - 2.43
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Polsko - Lotyšsko  (neděle 20:45)
Znovuzrozené Polsko zahájilo kvalifikaci na výbornou. Po uloupení bodů v Rakousku hodlá výběr kouče Brzeczka potvrdit výborný vstup doma proti Lotyšsku, které se již tři čtvrtě roku čeká na radost z vítězství.

Veledůležité vítězství si na své konto připsali ve čtvrtek Poláci, kteří ve Vídni přehráli domácí Rakousko. Hvězdná generace orlů zažila po nepovedeném Mistrovství světa útlum, když v zápasech nově vzniklé Ligy národů a přátelských zápasech ani jednou nezvítězili a na své konto si připsali tři remízy a stejný počet proher. Negativní sérii ukončil až čtvrteční výlet.

Vídeňské střetnutí rozhodla v prospěch hostů šťastná ruka trenéra Jerzyho Brzeczka, který v druhém poločase poslal do hry útočníka Krzysztofa Piateka. Kometa letošní sezóny italské Serie A se za důvěru odvděčila po devíti minutách pobytu na hřišti, kdy Piatek jedinou brankou rozhodl o úspěchu Poláků. Orli tak hned na začátku kvalifikace zvládli zápas proti papírově největšímu soupeři v boji o první místo.

Jestliže lze formu Poláků z posledních zápasů označit za špatnou, tak fazóna Lotyšska je přímo hrozivá. V pobaltské zemi se nyní marně utěšují vzpomínkami na patnáct let staré vystoupení na evropském šampionátu. Od té doby vlci na podobný úspěch nedosáhli a v poslední době se propadají stále víc do evropského suterénu.

Dokladem lotyšského trápení budiž výsledky v Lize národů, kde vlci dokonce ani jednou nevyzráli na trpaslíka z Andory. Lotyši se příliš nepředvedli ani proti Kazachstánu ani proti Gruzii, se kterou dvakrát prohráli. O mnoho lepší to nebylo ani na úvod kvalifikace, kdy pobaltská reprezentace nestačila na Severní Makedonii.

Polsko a Lotyšsko na sebe v kvalifikačním cyklu na Mistrovství Evropy narazili naposledy před Eurem 2004, kde se vlci poprvé a naposledy ve své historii dostali. Poslední vzájemný zápas se odehrál v roce 2012, kdy v přátelském duelu před začátkem Eura v Polsku zvítězili domácí Orli.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.08 - 12.10 - 27.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slovinsko - Severní Makedonie  (neděle 20:45)
Kvalifikační skupina D se řadí k těm s nejvyšším potenciálem pro postupové překvapení, a to na mnoha frontách. Leccos může hned na úvod napovědět střetnutí Slovinska se Severní Makedonií, v němž sice první jmenovaní jsou dle sázkových kanceláří výraznými favority, ovšem dlouhodobá forma nahrává spíše Makedoncům.

Zatímco Slovinci si v loňském roce prošli ryzím utrpením, když nedokázali zvítězit ani v jednom z šesti zápasů Ligy národů a skončili až na potupném posledním místě, zaručujícím sestup do nejnižšího patra této nové soutěže, Makedonie zde naopak zaválela. Svěřenci kouče Angelovského naopak svou skupinu s pěti výhrami bezpečně ovládli a ve vítězném tažení pokračují i v této nastalé kvalifikaci, neboť v jejím úvodu dokázali zdolat Lotyšsko 3:1.

Také domácí celek má za sebou první soutěžní zápas v boji o postup na mistrovství Evropy, v němž proti Izraeli ukořistili bod za remízu 1:1. Pod vedením staronového kouče Matjaže Keka budou slovinští příznivci doufat v návrat na správnou cestu, obzvláště v konkurenci bez zjevného favorita s Polskem či Rakouskem, ovšem zrovna makedonský výběr se neřadí k jejich oblíbeným soupeřům. Z předešlých čtyř vzájemných střetnutí dokázali Makedonci triumfovat ve třech případech a Slovincům může být útěchou pouze to, že jejich jediný úspěch je ten nejčerstvější z přátelského zápasu před třemi lety.

Na papíře se slovinská soupiska jeví silněji díky postavě Jana Oblaka jakožto jednoho z vůbec nejlepších brankářů na světě či záložníkům Ilićíćovi s Kurtićem s pravidelnou porcí minut v italské Serii A, ovšem jak již bylo řečeno výše, aktuální herní rozpoložení je na straně hostí. Makedonce za poslední roky může strašit pouze debakl 0:4 s Arménií, ovšem i tak může parta okolo nestárnoucího Gorana Panděva na stadionu v Lublani nastoupit s náležitým sebevědomím.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.61 - 4.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Severní Makedonie11003:13
2.Polsko11001:03
3.Izrael10101:11
 Slovinsko10101:11
5.Rakousko10010:10
6.Lotyšsko10011:30
Skupina I
Kazachstán - Rusko  (neděle 15:00)
Kazachstán ve čtvrtek překvapil nečekaně snadnou výhrou nad Skotskem a sebevědomí si bude chtít přenést i do dalšího domácího duelu. Tentokráte na něj čeká ještě náročnější soupeř, v Astaně se představí Rusové...

Kazachstán před třemi dny parádně zvládl úvody obou poločasů, už v desáté minutě vedl 2:0, krátce po změně stran pak stanovil na konečných 3:0 Baktyor Zajnutdinov.

"Jsme rádi, že jsme vyhráli. Tohle se nestává každý den. Dobře jsme se připravili. Sledovali jsme zápasy Skotů a věděli že musíme dostat míč dopředu a použít průnikové přihrávky. Myslím, že jsme dali krásné góly," pochvaloval si po utkání český trenér na lavičce Kazachstánu Michal Bílek.

Kazaši doma prohráli šest z deseti posledních kvalifikačních zápasů a v neděli odpoledne rozhodně nebudou favoritem. Uvědomuje si to i někdejší kouč české reprezentace: "Rusové jsou neoddiskutovatelným favoritem, o tom není pochyb."

Rusko se s Kazachstánem naposledy střetlo před čtyřmi lety a doma vyhrálo jasně 6:0. Rovněž ono odstartovalo kvalifikaci už ve čtvrtek a podle očekávání nestačilo na půdě Belgie, porážku 1:3 nyní potřebuje odčinit a získat první body.

Jedinou čtvrteční branku Rusů si na své konto připsal Denis Čeryšev a potvrdil tak vynikající reprezentační formu - v průběhu uplynulého roku se v národním týmu střelecky prosadil už pošesté.

Trenér Ruska Stanislav Čerčesov má aktuálně problém se složením zálohy, z níž mu vypadli zranění Roman Zobnin a Daler Kuzjajev, červenou kartu navíc v duelu s Belgií dostal Aleksandr Golovin a pro nedělní zápas je tudíž v trestu. Tým tak na poslední chvíli doplnil Dmitrij Barinov z Lokomotivu Moskva.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.68 - 3.49 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
San Marino - Skotsko  (neděle 18:00)
Reprezentaci Skotska čeká v San Marinu povinnost. Nic jiného, než zisk tří bodů proti fotbalovému trpaslíkovi, nepřipadá v úvahu. Hosté se také budou revanšovat za čtvrteční blamáž v Kazachstánu.

Ihned po losu skupiny I bylo jasné, že největšími favority na postup jsou Belgie a Rusko, nicméně pokud si někdo další brousil zuby na jednu z postupových příček, pak to byli Skotové. Hrdá fotbalová země však prožila velkou blamáž a v prvním zápase kvalifikace na EURO 2020 podlehla v daleké Astaně (budoucím Nursultánu) reprezentaci Kazachstánu jasně 0:3.

Manažer Alex McLeish byl z výsledku i předvedené hry velmi zklamán a do zápasu se San Marinem nevyloučil možné změny v sestavě. Ať už na trávník stadionu v Serravalle nastoupí kdokoliv, očekává se jasná výhra ostrovanů. San Marino totiž prohrálo se Skotskem všech šest utkání a ani tentokrát se nedá očekávat jiný výsledek. Cokoliv jiného by bylo považováno za zázrak.

Svěřenci Franca Varrelly nemají jako vždy co ztratit, rádi by se však proti Skotsku střelecky prosadili, což se jim nikdy předtím ve vzájemných zápasech nepodařilo. Produktivita je obecně velký problém, San Marino čeká na vstřelený gól od září 2017, tehdy se naposledy trefilo do sítě Ázerbájdžánu při porážce 1:5.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 50.00 - 25.20 - 1.02
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Kypr - Belgie  (neděle 20:45)
Belgičané i přes chybu Courtoise zvládli náročný duel s Ruskem a na dobrý vstup do kvalifikace chtějí navázat i na Kypru. Domácí sice v prvním utkání taktéž uspěli, avšak proti Rudým ďáblům budou jasnými outsidery.

Obě reprezentace za sebou mají vítězný vstup. Lehčí práci měl přece jen Kypr, který doma přivítal trpaslíka ze San Marina a poradil si s ním v poklidu po výsledku 5:0. Ostrovní celek se tak katapultoval do čela tabulky, avšak první místo drží jen díky lepšímu skóre a je velice pravděpodobné, že o své výsostné postavení Kypřané přijdou, neboť favorité z Belgie a Ruska se teprve rozjíždí.

Právě na střet dvou hlavních adeptů na postup došlo již v prvním kole. Utkání se hrálo belgickém hlavním městě Bruselu a hned zezačátku nabralo rychlý spád, když již v šestnácté minutě byl stav 1:1. O branku Rusů si velkou měrou přičinil svou chybou brankář domácích Courtois. V následujícím průběhu však zářil především jeho bývalý spoluhráč z londýnské Chelsea Eden Hazard, který dvakrát skóroval a dovedl Belgii k důležité výhře.

Právě Hazard má jako lídr belgické generace přivést svou zemi k historickému úspěchu. Na ten současný výběr nadále čeká, byť letní Mistrovství světa přineslo Rudým ďáblům cenný kov v podobě bronzové medaile. Družina trenéra Roberta Martinéze ale určitě myslí na samotný vrchol. Navíc na Euru mají Belgičané co napravovat, neboť na posledním setkání evropské elity vypadli ve čtvrtfinále po ostudném představení proti Walesu.

Kypr si o podobných choutkách může jen zdát. Ostrovní země patří v evropském měřítku mezi nepříjemné týmy, avšak bez větších šancí na postup na evropský či světový šampionát. Jak již bylo zmíněno, momentálně se modrobílí vyhřívají na prvním místě, ale zápasy s těžšími protivníky je teprve čekají. O nadějích Kypřanů mnohé napoví již nedělní střet s Belgií.

Oba týmy na sebe mají v poslední době štěstí. Narazili totiž na sebe během minulé kvalifikace na Euro i mistrovství světa. Ve všech případech se radovali Rudí ďáblové, kteří ve čtyřech utkáních ani jednou neinkasovali a sami vstřelili třináct gólu. Je tak jasné, kdo bude i tentokrát v Nikósii favoritem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 18.80 - 8.85 - 1.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Kypr11005:03
2.Kazachstán11003:03
3.Belgie11003:13
4.Rusko10011:30
5.Skotsko10010:30
6.San Marino10010:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (358)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele