Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina G, 2. kolo
24.03.2019 18:00 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Rakousko po prohře s Polskem padlo i v Izraeli. Zahavi zaznamenal hattrick

Rakousko musí hodnotit svůj vstup do běžného kvalifikačního cyklu na EURO 2020 opravdu hodně negativně. Nejenže před pár dny na úvod prohrálo s největším favoritem na postup z Polska, dokonce teď nestačilo venku ani na Izrael. Ten svému soupeři nasázel hned čtyři branky a uzmul po nevalné plichtě se Slovinskem velmi cenné tři body.

K rakouským ostrostřelcům už dlouhodobě patří Marko Arnautovič, jemuž se podařilo v Haifě skórovat hned dvakrát, ani jeho přesné zásahy však k úspěchu nevedly. Zcela ho totiž předčil domácí záložník Eran Zahavi, který si na své konto připsal hattrick, a výhru domácích nakonec pečetil Munas Dabbur, hlavní kanonýr rakouského Salcburku.

Ačkoli domácího forvarda běžně zaměstnává klub ze země, proti níž aktuálně nastoupil, jeho čtvrtý gól Izraele znamenal zřejmě definitivní zlomení odporu Rakouska. V 66. minutě mu přihrál do dobré pozice největší hvězda celého střetnutí Zahavi, a ačkoli gólman Lindner si s jeho prvotní střelou poradil, na dorážku svého soupeře už prostě nedosáhl.

Tříbrankové manko se Rakušanům, kteří po dvou odehraných kolech nemají na svém kontě trestuhodně jediný bod, nepodařilo ve zbývajícím čase dohnat. Snížit a upravit konečné skóre se podařilo jen čtvrthodinu před koncem Arnautovičovi, který hlavou doklepl míč za záda brankáře Harushe, jinak hosté na hrací ploše v podstatě tahali za kratší konec.

Přitom to byli právě svěřenci trenéra Franca Fody, jež se v 8. minutě ujali průběžného vedení. Izraelská obrana chybně vytvořila díru ve vlastní šestnáctce, Zulj tak svou přihrávkou našel Arnautoviče, a ten sám před Harushem snadno zacílil. Pak ovšem na řadu přišly slavné momenty Zahaviho, který se najednou stal nejlepším šutérem celé kvalifikace.

Ten mimochodem už svým gólem zachraňoval aspoň remízu se Slovinskem, tentokráte svůj výkon ovšem ještě více vygradoval. A udělal tak velkou radost svému šéfovi na lavičce Andimu Herzogovi, jenž měl jakožto rakouský rodák o motivaci postaráno. Jeho tým především díky Zahavimu zahájil tuto kvalifikaci se čtyřmi získanými body.

Nejprve se Zahavi trefil ve 34. minutě, vyrovnat se mu podařilo zásluhou Dasaova centru, který hlavou usměrnil do sítě, následně v závěru první půle zase skóroval svou hlavičkou, jelikož si vyhlédl pas ze standardky od Natcha, a v 55. minutě dovršil své představení ještě jedním gólem, neboť na jeho levačku Lindner po přihrávce Dasay nedosáhl.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele