Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina G, 2. kolo
24.03.2019 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Makedonci ve Slovinsku vybojovali remízu a drží se na dostřel postupu

Před nedělním duelem se Severní Makedonií skončily čtyři předešlé soutěžní zápasy slovinského národního týmu shodně výsledkem 1:1 a nic se na tom nezměnilo ani na pátý pokus. Domácí sice šli do poločasového vedení zásluhou trefy Zajce, jenže krátce po změně stran srovnal Enis Bardhi a další změna skóre se již v Lublani nekonala.

Z dělby bodů mohou být spokojenější Makedonci, kteří s jednou výhrou a remízou drží krok s rovněž čtyřbodovým Izraelem na druhém místě za doposud stoprocentním Polskem, s nímž svěřenci Igora Angelovského poměří síly v příští reprezentační přestávce na začátku června. To Slovinsko jen protáhlo stávající sérii bez vítězství v soutěžním zápase, která se i kvůli zpackanému vystoupení v Lize národů táhne již od roku 2017, a s dvěma body již zaostává za postupovými příčkami.

Již začátek utkání naznačil, že oba celky cítí šanci na vítězství v honbě za postupem na mistrovství Evropy, což odráželo značné jiskření na trávníku a z toho vyplývajících pět žlutých karet během úvodních dvaceti minut. Lépe si zprvu vedli domácí, jež mohl už v sedmé minutě poslat do vedení Šporar, ovšem slovinský forvard v samostatném úniku nedokázal vyzrát na brankáře Dimitrievského.

Po půlhodině hry se už ale Slovinci dočkali. Povedená akce středem pole vyústila ve Šporarův centr na zadní tyč, kde číhal Miha Zajc a zabořil míč hlavou nekompromisně do sítě. Pak se ke slovu dostali i hosté, jenže Panděv ve slibné pozici zamířil příliš vysoko a na samém sklonku poločasu si úplně stejně počínal i Bardhi, jehož výtečnou kolmicí vybídl k zakončení Elmas.

Záložník španělského Levante ovšem své selhání napravil sotva dvě minuty po změně stran, když k němu propadl tečovaný střílený centr Alioskiho, a tentokráte již Bardhi zachoval chladnou hlavu a tvrdou ranou na přední tyč nedal Janu Oblakovi sebemenší šanci zasáhnout. Makedonská radost však mohla mít velmi krátkého trvání, neboť v 55. minutě Slovinci po dalším rychlém kontru dokázali překonat vyběhnuvšího Dimitrievského a od opětovného zisku vedení je připravil jen obětavý blok bránícího Bejtulaie.

S přibývajícími minutami se slovinský tlak stupňoval a závěrečná desetiminutovka se odehrávala především na makedonské obranné polovině, ovšem hosté v zataženém bloku zvládali soupeře držet na uzdě a žádnou další velkou šanci již nepřipustili.

Autor: Martin Kantor / macedonianfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele