Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina E, 2. kolo
24.03.2019 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Wales doma zdolal Slovensko, rozhodl James

Wales doma znovu dokázal porazit Slovensko brzkou brankou Daniela Jamese 1:0 a na úvod skupiny E získává důležité a hlavně ceněné tři body. Slováci měli zejména ve druhém poločase velké šance na vyrovnání, ale Hennessey v brance Walesu zůstal nepřekonán. Pro Hapalův výběr je porážka s přímým konkurentem na postup komplikací.

Reprezentace Slovenska se po úspěšném vstupu do kvalifikace proti Maďarsku (2:0) vydala na Britské ostrovy do Walesu, na který nemá dobré vzpomínky. Draci porazili Slováky už na mistrovství Evropy 2016 ve Francii a i tentokrát si na středoevropskou zemi věřili. Ryan Giggs se mohl spolehnout i na hvězdného Garetha Bala, který v zahajovací sestavě nechyběl.

V Cardiffu panovala dobrá atmosféra a domácí publikum hnalo Wales kupředu. Už v 5. minutě vyrobil před vlastní šestnáctkou velkou chybu Pekarík a dravý Daniel James to okamžitě střelou nechytatelně k tyči potrestal. Domácí byli i nadále aktivnější a ve 22. minutě otřel svojí střelou boční síť David Brooks. Hosté následně vyrovnali hru, ale gólmana Hennesseyho zaměstnat v prvním poločase nedokázali. Naopak, nebezpečnější byli znovu Welšané, ale Brooks ani na druhý pokus branku netrefil.

Před Dúbravkou bylo živěji a jestli chtěli Slováci s výsledkem něco udělat, museli ve druhém dějství nutně přidat. V 55. minutě se po Makově pěkné kolmici zjevil před Hennesseym Rusnák, ale oporu Welšanů zblízka nepřekonal.

Čtvrthodinu před koncem si muselo Slovensko hodně oddechnout, Harry Wilson totiž práskl do balónu a zasáhnout musel Dúbravka. O několik minut později měli Slováci obrovskou šanci na vyrovnání, po centru Rusnáka hlavičkoval z malého vápna Ďuriš a Hennessey vyrazil! K dorážce se ještě mohl dostat Hancko, ale balón vůbec netrefil. Slovensku se čas rychle krátil a Wales se v závěru rozhodl těsný náskok za každou cenu ubránit. Vyrovnání nepřineslo ani pětiminutové nastavení, takže Slováci odjíždějí z Cardiffu s nepořízenou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Slovákům stačí jakýkoli ušmudlaný gól, přeju jim jakoukoli výhru

Remíza by byla taky dobrá, ale lepší je výhra. Tady bych si vypůjčil slova Kalase.

Ukážeme že fotbal hrát umíme

Reagovat
bobis21

ukázali už v 5. minutě

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 rozjebte jich

Reagovat
smazaný uživatel

tak to dlouho netrvalo

Reagovat
Euphael

jaaaaaaaaaameeeeeees

Reagovat
eden_h

tak to chorvatsko nakonec ani nepostupi

Reagovat
smazaný uživatel

Typico ten Pekarik se dneska nafetoval nebo je vzdycky tak hroznej? Pri golu uplne mimo, vsechny akce u nej konci, zbytecny fauly.. uz mel byt davno dole.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele