Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina I, 2. kolo
24.03.2019 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Belgie díky skvělému úvodu veze tři body z Kypru

Belgičané po Rusku zvládli i zápas na Kypru a dostali se do čela skupiny. Utkání se rozhodovalo již v první půli, kdy hosté dvakrát udeřili. Domácí si také vypracovali několik šancí, avšak na rozdíl od soupeře nedokázali skórovat.

V brance modrobílých dostal tentokrát přednost před Panayjem gólman Pardo. V obraně nastoupil nově od začátku Merkis, který též navlékl kapitánskou pásku, vedle něj působil na stoperu Dossa Júnior. V záložní řadě dostal šanci Margaca s Artymatasem a v útoku operoval vedle Efrema Antoniou. V sestavě hostů dostal Vermaelen přednost před Boyatou, jinak nastoupili Rudí ďáblové ve stejném složení jako ve čtvrtek proti Rusku.

Kypřané chtěli favorita zaskočit hned po úvodním hvizdu, avšak Antoniou z velké vzdálenosti netrefil bránu soupeře. Belgie si na první velkou šanci počkala až do desáté minuty a hned se radovali z branky. Batshuayi si zpracoval dlouhý nákop, míč posunul na Hazarda, jenž střelou ke vzdálenější tyčí poslal hosty do vedení. Za dalších osm minut bylo domácím ještě hůř, jelikož obrana modrobílých nezachytila rychlou rozehrávku Rudých ďáblů, po které Batshuayi obešel Parda a bez potíží přidal druhý gól svého týmu.

Po klidnější pasáži se ve 34. minutě odhodlal ke střele Aldeweireld, ovšem Pardo neměl s jeho pokusem velké potíže. Brankář Kypru musel zasahovat i za další dvě minuty proti pokusu Batshuayie. Domácí se po delší odmlce osmělili v 38. minutě, kdy Papoulis pálil pod břevno a donutil gólmana Rudých ďáblů Courtoise k zákroku. V závěru první půle usiloval o třetí gól Belgie Metens, jenže střelou zpoza pokutového území na Parda nevyzrál.

Tři minuty po změně stran zkusil štěstí Castagne, tentokrát ovšem Pardo ani nemusel zasahovat. O pět minut později si podobně vedl Tielemas, jehož střela však přece jen měla blíže k úspěchu. Alespoň prostor mezi třemi tyčemi se v 67. minutě povedlo trefit Batshuayiovi, Pardo však v poklidu míč zkrotil. Za pár okamžiků se osmělili i Kypřané, konkrétně Papoulis, jenž ale pálil velice nepřesně.

Závěr utkání se víceméně již jen dohrával. V 78. minutě si Pardo poradil s pokusem Carrasca, o pět minut později střílel nepřesně Kypřan Kousoulos. Domácí mohli naději na dobrý výsledek vykřesat v 88. minutě, kdy Špoljarić z přímého kopu našel hlavu Laifise, jenž v dobré pozici jen těsně přestřelil. Belgičané si tak po nudné druhé půli dokráčeli k zisku tří bodů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele