Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina I, 2. kolo
24.03.2019 15:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Kazachstán doma vysoko podlehl Rusku

Kazachstán na čtvrteční senzaci proti Skotsku nenavázal a doma tentokrát jasně prohrál s Ruskem. Sborná udeřila už v prvním poločase dvakrát, aby po změně stran přidala další dva góly a celkově zvítězila drtivě 4:0. Hvězdou zápasu se stal se dvěma góly a jednou asistencí záložník španělské Valencie CF Denis Čeryšev.

Rusové zlomili odpor soupeře už v 19. minutě, po dlouhém centru napříč vápnem se střelou z první prosadil Denis Čeryšev. Za chvíli si zkoušel vymodlit pokutový kop Achmetov, ale sudí Vinčić se rozhodl nepískat. Kazachstán se po pomalejším rozjezdu začínal dostávat do tempa a prakticky po půlhodině hry převzal iniciativu, nicméně brankář Guilherme žádnou větší práci neměl. V nastaveném čase předvedla sborná ofenzivní výpad a Dzjubův nízký centr sklepl do branky znovu Denis Čeryšev. Hosté si nesli do druhého poločasu pohodlný dvoubrankový náskok, který po změně stran ještě navýšili.

V 52. minutě přišla opět před branku přesná přihrávka a nehlídaný Arťom Dzjuba rozhodl. Kazaši rezignovali, po hodině hry už vedla sborná 4:0, poté co nešťastně tečoval balón do sítě Abzal Bejsebekov. Rusům ani čtyřbrankové vedení nestačilo, ale od pátého gólu záchránila Kazachstán hostující laxnost v zakončení. Minutu před koncem byl úplně sám před Nepohodovem Ignatěv, domácího brankáře trestuhodně nepřekonal, ale Rusko to nemuselo mrzet, z Kazachstánu si i tak veze suverénní vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele