Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina I, 2. kolo
24.03.2019 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

San Marino doma padlo se Skotskem

V San Marinu se žádné překvapení nekonalo, protože všechny tři body berou Skotové. Těm se povedly oba poločasy, ve kterých nasázeli dvě branky McLean a Russell. Skotové tak odčinili pokažený první duel a mají důležité tři body.

Skotsko mělo co napravovat, protože první duel skupinových bojů naprosto nezvládlo a prohrálo s Kazachstánem 3:0. Dnes muselo bezpodmínečně bodovat, o což se snažilo prakticky od první minuty. Chuť Skotů vyhrát byla jasně vidět a jejich hra byla hodně dominantní. Velmi jim pomohl také snový start, protože už ve 4. minutě šli do vedení. Fraser poslal centr z levé strany na úplně volného Kennyho McLeana, který hlavou překonal brankáře Benedettiniho!

Skotům se od té doby hodně ulevilo a v klidu se mohli soustředit na udržování výsledku. Stuart Armstrong se dostal do obrovské šance a brankář Benedettini musel likvidovat nejen jeho první ránu a rovněž jeho dorážku! S oběma střelami si i s pomocí tyče poradil a míč vyrazil. Další pokus Skotů měl na svědomí Fraser, který ze standardní situace pálil těsně nad.

I San Marino mělo svou velkou šanci. Po třiceti minutách Berardi vymyslel skvělou průnikovou přihrávku na Hirsche, který oběhl brankáře Baina a pak pálil pouze do boční sítě. Johnny Russell byl pár metrů před vápnem podražen Simoncinim. O provedení slibného přímého kopu se postaral sám faulovaný, jenže trefil jenom zeď.

Deset minut po změně stran se domácí Filippo Berardi dostal s míčem až do vápna, kde se snažil získat pokutový kop. To se mu ale nepovedlo. Další Berardiho pokus musel likvidovat až Bain, který skvěle zasáhl!

Patnáct minut před koncem se Skotsko konečně dočkalo druhé branky. Po rychlém kontru Forrestovu přihrávku další ze Skotů chytře pustil za sebe k Johnnymu Russellovi. Ten si míč zpracoval a bezmocného brankáře i s jeho dvěma obránci v pohodě překonal. V samém závěru se o další gól pokusil McNulty, jenže mířil mimo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele