Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina E, 2. kolo
24.03.2019 18:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Maďarsko senzačně otočilo utkání s Chorvaty

Maďarsko je na nohou! V Budapešti se bude dlouho slavit, protože domácí hrdinové dokázali otočit skóre a porazili velkého favorita. Chorvatsko se v poslední době neprezentuje moc dobrými výkony a v závěru dostalo smrtící branku na 2:1 pro domácí.

Chorvatsko jelo do Budapešti v roli vicemistra posledního mistrovství světa a tudíž jako velký favorit. V poslední době se mu ale moc nedaří, což nedávno potvrdila také hodně těsná výhra nad Ázerbájdžánem. V Maďarsku se na trávník dostali Modrić, Lovren, Rebić nebo Kramarić s Brozovićem. Domácí hodně spoléhali na Szalaie s Dzsudzsákem.

Hned v úvodu utkání to po levém křídle zkoušel hostující kapitán Modrić, jehož ale zastavil perfektním obranným skluzem Nagy. Z velké vzdálenosti to zkoušel Perišić, jehož táhlá rána však směřovala jen přímo doprostřed branky. Ve 13. minutě se ale Chorvati přeci jen dočkali vedení. Modrić našel ve vápně Kramariće, který v pádu posunul míč vedle na Anteho Rebiće. Zkušený útočník už byl v podstatě sám před Gulácsim a skóroval - 1:0.

Chorvatsko bylo od té doby daleko aktivnějším týmem a domácí moc nevěděli, jak udržet míč pod kontrolou. Možná o to překvapivější byla minuta 34., v níž domácí srovnali. Szalai rozjel akci posunutím míče na stranu, odkud mu jej vrátil Dzsudzsák přímo do vápna. Ádám Szalai pak už jen z úhlu prostřelil brankáře Kaliniće a slavil.

První poločas už se jen dohrál a to bez větších šancí na obou stranách. Po změně stran hosté kopali rohový kop a míč se na hranu vápnu odrazil k Rakitićovi. Zkušený záložník jej bez přípravy vracel do ohně, jenže přestřelil celou bránu o pár metrů. O hodně aktivního Dzsudzsáka se pořád starala obrana Chorvatska, ale šikovný ofenzivní hračička si často věděl rady.

Jeho další rána ze střední vzdálenosti Kaliniće z klidu nevyvedla. Chorvatsko bylo určitě fotbalovější a Modrićova krásná patička na Rebiće měla určitě oči. Jenže Rebić pálil z dobré šance nad. Spolupráce mezi Modrićem a Rakitićem také ke gólu nevedla, protože barcelonský špílmachr ztroskotal na výborném zákroku Williho Orbana. O chvíli později vypálil Orban velmi pohotově, leč mířil vedle.

V 76. minutě už to ale domácím vyšlo a na tribunách v Budapešti se strhla obrovská vlna nadšení. Dzsudzsák rozehrál rohový kop naprosto skvěle a přímo na hlavu Mátého Pátkaie. Zkušený záložník hrající v domovské MOL Vidi sice nejprve mířil jen do břevna, ale míč se k němu vrátil. Podruhé už se Pátkai nemýlil a brankář Lovre Kalinić musel lovit míč ze sítě! Skóre už se neměnilo ani po akci Kálmára, který se ve velké šanci nedokázal prosadit.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele