Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina G, 2. kolo
24.03.2019 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Poláci v druhé půli udolali Lotyše a vedou tabulku

Trvalo to dlouho, ale nakonec se Poláci dočkali gólů a nakonec i vítězství nad Lotyšskem. Po hodně vlažném úvodu se orli poprvé prosadili až čtvrthodinu před koncem a do konce zápasu přidali ještě jeden zápas. Polsko tak zůstává po dvou duelech stoprocentní, vlci naopak zůstávají na dně tabulky bez bodu.

Do sestavy domácích se po čtvrteční výhře v Rakousku nově dostali obránci Pazdan s Recou a útočník Piatek, jenž jako střídající hráč duel ve Vídni rozhodl. Do brány Lotyšů se postavil Steinbors, který již před třemi dny v Severní Makedonii střídal svého kolegu Vaninse. Defenzívu vyztužil levý bek Lazians, zálohu posílil Janis Ikaunieks a do útoku se postavilo duo Gutkovskis a Savalnieks.

Jako první zahrozili překvapivě hosté, když se Gutkovskis ve druhé minutě s míčem vůbec nerozpakoval a z úctyhodné vzdálenosti donutil brankáře Orlů Szczesneho k zákroku. O dvě minuty později zahrozil Rakels z přímého kopu a jen o fous minul pravou tyč polské svatyně. Domácí se po prospaném úvodu rozjížděli pozvolna a až v osmnácté minutě poprvé zahrozili, když Lewandowski střelou zpoza pokutového území těsně minul.

Útočník mnichovského Bayernu měl další velkou příležitost o pět minut později, kdy jej dlouhým nákopem našel Krychowiak, avšak polského ostrostřelce včasným výběhem vychytal Steinbors. Orli postupně přidávali pod kotel a ve 35. minutě se Lewandowski dostal k centru od Kedziory a střelou z úhlu orazítkoval levou tyč Steinborsovy svatyně. Zvýšená aktivita tak do přestávky k prvnímu gólu v lotyšské síti nevedla.

Po změně stran se jako první ukázal Steinbors, když důležitým zákrokem kryl ránu levého záložníka domácích Grosického. Za další čtyři minuty poslal Zielinski míč do šestnáctky z přímého kopu, na který si naskočil Piatek a Steinbors dalším výborným zásahem uchránil vlky od pohromy. V 58. minutě zničehonic zahrozili Lotyši. Karašausks se z levé strany řitil na Szczesneho, ovšem v rozhodujícím momentu jej zblokovali obránci Polska a tečovaná střela hostujícího fotbalisty skončila v zámezí. Po následném rohovém kopu musel gólman orlů likvidovat hlavičku Rakelse.

Po hodině hry nacentroval Krychowiak na hlavu Grosického, jehož se štěstím vychytal opět skvělý Steinbors. V 64. minutě poslal Lewandowski kolmici na Piateka, jenž obešel Steinborse, ovšem z úhlu poslal kulatý nesmysl jen do boční sítě. Za dalších sedm minut zahrozil na druhé straně střídající Uldrikis, který těsně minul tyč.

Vysněné branky se Poláci dočkali v 76. minutě. Přetažený centr z pravé strany doputoval nalevo k Recovi, který se uvolnil a našel hlavu Lewandowskhéo, jenž zblízka konečně překonal Steinborse. O osm minut později zahodil obrovskou šanci střídající Frankowski, jehož před odkrytou svatyní našel Lewandowski, avšak trefil jen dobře postaveného Steinborse. Z následného rohového kopu však našel Blaszczykowski Glika, který hlavou přidal druhou a poslední branku orlů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele