Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina C, 2. kolo
24.03.2019 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Severní Irsko zvládlo dramatickou koncovku s Běloruskem a v kvalifikaci zvítězilo i podruhé

Severní Irsko navázalo na tři dny staré vítězství s Estonskem (2:0) a tentokráte před vlastními fanoušky zdolalo Bělorusko nejtěsnějším poměrem 2:1. Na třech bodech se však pořádně nadřelo, neboť rozdílovou trefu vsítilo až tři minuty před koncem základní hrací doby. Díky tomu se dostalo do čela skupiny C se šesti body, naopak Bělorusům po hladké porážce v Nizozemsku (0:4) výrazně klesla naděje na hlavní turnaj ME v roce 2020.

Domácí byli mírně aktivnějším celkem a vytvořili si i více střeleckých pokusů, ovšem hosté z východní Evropy se statečně drželi a alespoň k remíze rozhodně neměli daleko. První větší příležitost se zrodila přesně po odehrané půlhodině a hned skončila vedoucím gólem svěřenců trenéra Michaela O'Neilla. Postaral se o ní zkušený jednatřicetiletý obránce anglického Leicesteru City Jonny Evans po centru z pravého křídla.

U přední tyče prodlužoval míč za sebe Davies a nabíhající Evans si věděl rady, zcela osamocen zakončoval z osmi metrů hlavou přesně k protější tyči a gólman Klimovič se natahoval marně. Bělorusové se však okamžitě vrátili do hry o vítězství, ve 33. minutě vyrovnal Ihar Stasevič. Již třiatřicetiletý záložník Borisova obdržel nahrávku na levé křídlo od Hleba, kličkou si navedl balón blíže do středu hrací plochy a poté napřáhl z dvaceti metrů.

Jeho tvrdou ránu nešťastně tečoval blokující McGinn a míč obloučkem zapadl ke vzdálenější konstrukci, brankář Peacock-Farrell nedokázal včas zareagovat na změnu směru. Domácí si mohli vzít zpět ztracené vedení za další čtyři minuty, jenomže po autovém vhazování Dallase a razantním voleji Savilleho zasahoval reflexivně nohou připravený Klimovič. Po změně stran sledovali diváci ve Windsor Parku nesmírně zajímavý průběh.

S přibývajícím časem to vypadalo, že se výsledek již měnit nebude a hosté si tak domů odvezou cenný nerozhodný výsledek, nicméně v 87. minutě převrhl misky vah na stranu Severního Irska Josh Magennis. Útočník druholigového anglického Boltonu využil parádní přízemní kombinace svých spoluhráčů a finální nahrávky z první od McNaira, poté usměrnil balón jemnou tečí doprostřed branky kolem naprosto bezmocného Klimoviče.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele