Souhrn kvalifikace o ME 2012 - úterý 11.10.

11.10.2011, 21:43, aktualizováno 11.10.2011, 22:55
Komentáře a souhrny
Základní skupiny kvalifikace o ME 2012 jsou za námi a v poslední hrací den slaví přímý postup Francie, Dánsko, Rusko a Řecko. Jako nejlepší ze druhého místa jde dále Švédsko, baráž si zahrají Turecko, Chorvatsko, Česká republika, Irsko, Bosna a Hercegovina a senzačně také Estonsko, které bude ještě dlouho děkovat Slovincům za výhru nad Srbskem...
Skupina A

Německo - Belgie 3:1

11.10.2011 19:00

Góly: 30. Mesut Özil, 33. André Schürrle, 48. Mario Gómez - 86. Marouane Fellaini

Belgičané měli před utkáním o motivaci postaráno, případná výhra v ESPRIT Areně by je totiž posunula do baráže. A přestože úvod utkání dával svěřencům Georgese Leekense naději, tak ještě do poločasu přišly ze strany Německa dva rychlé údery a o osudu utkání bylo rozhodnuto.

Belgie do utkání nastoupila tak, jak se na tým v takové situaci sluší a patří a byla od počátku aktivnější. Žádnou větší příležitost si však hosté nedokázali vypracovat, a tak se ke slovu přihlásili svěřenci Joachima Löwa. Z dálky se do míče opřel Schürrle, mezi tři tyče se mu však zacílit nepodařilo. Po půlhodině hry měl po Müllerově pasu velkou možnost Gómez, ale ze vzájemného souboje vyšel vítězně Mignolet.

Vzápětí už se však domácí mohli radovat. Rohový kop rozehrál Kroos, střelu Khediry sice ještě belgická obrana zablokovala, balón se však k bývalému středopolaři Stuttgartu vrátil, ten ho ještě posunul na hranu vápna Özilovi, jenž parádní ranou pod břevno otevřel skóre - 1:0. Suverénní lídr skupiny A se tak ujal z ničeho nic vedení a dal tím jasně najevo, kdo bude tahat za delší konec.

To se potvrdilo i o tři minuty později. Özil našel Gómeze, ten neméně povedeným pasem vysunul Schürrleho, jenž tak rázem postupoval z mírného úhlu sám na Mignoleta a parádním lobem nedal strážci hostující svatyně nejmenší šanci zasáhnout - 2:0. Těsně před odchodem do kabin navíc mohl po narážečce s Khedirou přinést definitivní rozhodnutí Gómez, ale ani tentokrát nedokázal Mignoleta překonat.

Po obrátce už domácí neponechali nic náhodě a hned na svého soupeře vlétli. A úspěch se dostavil téměř okamžitě. Özli další parádní přihrávkou uvolnil Gómeze, který se tentokrát nemýlil a přesnou střelou k pravé tyči zvýšil na 3:0. Za dalších pár minut mohlo být pro Belgičany ještě hůře. Khedira vysunul aktivního Schürrleho, u míče byl ale jako první bezchybný Mignolet.

Po hodině hry se z uctivé vzdálenosti opřel do míče Witsel, jeho rána ovšem skončila pouze v náruči bezchybného Neuera. Ale byli to znovu němečtí hráči, kdo si vypracoval další šanci. Po akci Müllera se znovu do střelecké pozice protlačil Gómez, ale tentokrát nepálil nejlepší bundesligový střelec přesně. Stejně dopadl se svým pokusem na opačné straně také Lukaku.

S přicházejícím závěrem domácí ještě více zvolnili a Belgie tak měla šanci zapsat si alespoň čestný úspěch. To se ještě nepovedlo Witselovi, kterému i napodruhé překazil radost Neuer. V 86. minutě se však hosté přece jen dočkali. Po rohu Witsela se na přední tyči dostal k hlavičce jeho bývalý spoluhráč ze Standardu Lutych Fellaini a přesnou hlavičkou upravil na konečných 3:1. Belgie tak může na Euro zapomenout.

Více informací k zápasu

Turecko - Ázerbájdžán 1:0

11.10.2011 19:00

Góly: 60. Burak Yilmaz

Turecko sice nemělo situaci ve svých rukou, i přesto si ale dokázalo účast v baráži vybojovat. Na domácí půdě dnes totiž porazilo Ázerbájdžán a díky prohře Belgie v Německu se dostalo na vytouženou druhou příčku.

Už od začátku bylo patrné, kdo je v tomto duelu favoritem. Turci chtěli za každou cenu vyhrát, a proto se hned ze startu drali dopředu a hostující obraně místy skutečně zle zatápěli. Bohužel ovšem bez vytouženého výsledku v podobě gólu.

Jeden z nepříjemných okamžiků každopádně museli ázerbájdžánští hráči řešit už ve druhé minutě, kdy se jim se štěstím povedlo zblokovat do bezpečí nepříjemnou střelu Kazima. Podobně dopadl turecký záložník také zhruba o deset minut později, to mu k úspěšnému zakončení chyběla pro změnu přesnost.

Ázerbájdžán poprvé zahrozil až po dvaceti minutách hry. Obránce Şükürov ale nakonec stejně na gólmana Bolata recept nenašel. Poté naopak pokračovala střelecká nemohoucnost Turků. Hned třikrát pálil Hamit Altintop, ovšem ani jednou neměl správně seřízená mířidla. Střela Turana byla pro změnu zblokována, a proto se tedy šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Po změně stran to svěřenci trenéra Hiddinka opět zkoušeli ze všech možných pozic. Jako první zakončoval zkušený záložník Emre, na gólmana Kamrana Ağayeva ale nevyzrál. Téměř na chlup stejně si vedl o pár okamžiků později také Yilmaz.

V 60. minutě už však Ázerbájdžán tolik štěstí neměl. Inan ze středu hřiště vyslal perfektní pas směrem dopředu, za obranu si zaběhl útočník Burak Yilmaz a tváří v tvář Ağayevovi chladnokrevně zakončil. Hned vzápětí mohl vedení pojistit Ardan Turan, se svou hlavičkou ale na připraveného Ağayeva nevyzrál.

Zase tolik jej to ovšem mrzet nemuselo. Turecko totiž až do konce utkání kontrolovalo průběh hry a žádné nečekané vyrovnání nedovolilo. Po devadesáti minutách tak mohli začít fanoušci slavit.

Více informací k zápasu

Kazachstán - Rakousko 0:0

11.10.2011 18:00

Góly: -

Rakousko nedokázalo navázat na výhru v Ázerbájdžánu a z Kazachstánu si odváží pouze bod za bezbrankovou remízu. Svěřenci Williho Ruttensteinera tak kvalifikaci zakončí na čtvrtém místě se ziskem dvanácti bodů, Kazaši zůstali se čtyřmi body na chvostu.

Rakušané byli od úvodu aktivnější. První příležitost přišla již po necelé minutě hry, ale Prödl nedokázal dalekonosným pokusem zamířit přesně. To ale byla pouze předzvěst mnoha rakouských šancí, které v průběhu prvního dějství přišly.

Otevřít skóre mohli postupně v krátkém časovém sledu Alaba, Ivanschitz, Dag a následně i Aranautović, ani jeden z nich ale nedokázal usměrnit balón mezi tři tyče domácí svatyně. Poté se hrálo delší dobu bez vážnějších šancí, až přišla 37. minuta. To měl stoprocentní tutovku Janko, ale Sidelnikov svůj tým podržel.

I po změně stran se pokračovalo podle stejných not. Střelu Alaby sice stihla domácí obrana ještě zablokovat, ale následná rána Scharnera už mířila jen těsně vedle Sidelnikovovy branky. Poté měli možnost i svěřenci Miroslava Beránka, ale Gridin nedokázal zamířit do černého.

To Rakousko se i s přicházejícím časem dostávalo do jedné šance za druhou, ale Janko, Arnautović a znovu Scharner nedokázali změnit čísla na ukazateli skóre. S přicházejícím závěrem potom přišel nečekaný tlak domácích. Velkou příležitost měl nejprve opět Gridin, jeho ránu ale Grünwald za svá záda nepustil. A když podobně dopadl i Chajrullin, tak se oba soupeři rozešli smírně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Německo10100034:730
2.Turecko1052313:1117
3.Belgie1043321:1515
4.Rakousko1033416:1712
5.Ázerbájdžán1021710:267
6.Kazachstán101186:244
Skupina B

Rusko - Andorra 6:0

11.10.2011 19:45

Góly: 5. Alan Dzagojev, 26. Sergej Ignaševič, 30. Roman Pavljučenko, 44. Alan Dzagojev, 59. Denis Glušakov, 78. Dinijar Biljaletdinov

Rusové nedopustili překvapení a jednoznačnou výhrou nad Andorrou si zajistili místenku na mistrovství Evropy. Andořané naopak zakončili kvalifikaci tristní bilancí - na svém kontě mají deset porážek a pouhý jeden vstřelený gól.

Domácí neztráceli čas a hned od první minuty se tlačili do útoku. A hned první vážnější příležitost v páté minutě skončila brankou. Po rohovém kopu Aršavina chyboval Gómes, který se zastavil na půli cesty a Dzagojev tak měl snadnou úlohu - 1:0.

Útočník Arsenalu byl hlavní postavou i nadále. Ve 25. minutě si došel v souboji s Limou pro faul, následný volný přímý kop rozehrál Ignaševič a povedenou ranou zvýšil na 2:0. O čtyři minuty později navíc našel Glušakov na malém vápně Pavljučenka, a ten balón uklidil mimo dosah Gómese - 3:0.

Ani to však nebylo všechno. Rusové si se soupeřem dělali, co chtěli a ještě do poločasu přidali další řebíček do Andorské rakve. Tentokrát se Pavljučenko objevil v roli nahrávače a Dzagojev se ani ve druhé šanci nemýlil - 4:0.

Ve stejném duchu se hra odvíjela i po změně stran. Další důvod k oslavě měli domácí příznivci v 59. minutě. Opět se ukázal Pavljučenko, který si tentokrát vyměnil s Glušakovičem role a přesným centrem vyzval středopolaře Lokomotivu ke vstřelení premiérové reprezentační branky - 5:0.

Konečné rozhodnutí potom přišlo dvanáct minut před koncem. Dzagojev vyzval střídajícího Biljaletdinova, a ten s nabídnutou šancí naložil nejlépe, jak mohl - 6:0. Rusko tak dokázalo uspět v jedné z nejtěžších skupin a ukázalo, že se s ním musí opět počítat.

Více informací k zápasu

Irsko - Arménie 2:1

11.10.2011 19:45

Góly: 43. Valeri Aleksanjan (vl.), 59. Richard Dunne - 62. Henrich Mchitarjan

Irové doma porazili Arménii 2:1 a skončili v kvalifikaci na druhém místě, zahrají si tudíž baráž. Radost z vítězství nepokazila ani inkasovaná branka, díky které přišli svěřenci italského kouče Trapattoniho o sérii bez obdržené branky. Klíčovým momentem celého zápasu byla červená karta pro Berezovského, méně podstatné bylo závěrečné vyloučení Doyla.

Tomu, že to Irové nebudou mít jednoduché, napověděl už úvod zápasu. První střelecký pokus vyslal Henrik Mchitarjan a pozdvižení se neudálo ani při rohovém kopu o pár minut později. Hru následně maličko zbrzdilo dvojité ošetřování a jak se začalo znovu hrát, přišel klíčový moment celého utkání. Roman Berezovskij sice proti Doylovi zasáhl dobře, avšak mimo pokutového území, brankář Arménie uviděl červenou kartu a hostující kouč navíc musel poprvé střídat. Vyloučení brankáře odnesl Malakjan, místo kterého přišel na trávník brankář Petrosjan.

Irové začali být rázem aktivnější a ještě do konce prvního poločasu si zajistili vedení 1:0. Přesněji řečeno, Arménci si vstřelili vlastní gól. Souhru Doyla s Duffem narušil Aleksanyan tak neštěastně, až z toho byl vlastenec - 1:0 pro Irsko.

Arménci se ale nevzdávali a rovněž ve druhém poločase vyrukovali se svým pojetím fotbalu. Nehráli špatně, ovšem jejich početní nevýhoda se jim stala osudnou. Po hodině hry už zvyšoval na 2:0 Dunne. Petrosjan nejprve dobře zasáhl proti McGeadymu, ale proti zakončujícímu Dunnovi už byl bezmocný. Irové dvougólový náskok neudrželi, hned za dvě minuty vykřesal naději na zvrat Mchitarjan, jehož střela skončila za zády Givena. Nebyla to obyčejná branka, Mchitarjan tím ukončil dlouhou sérii Irska bez inkasované branky.

Hosté se ale na další nápor nezmohli, Irové kontrolovali hru a i přes vyloučení Doyla výhru 2:1 udrželi. Irové tak mají možnost prokousat se baráží na závěrečný šampionát.

Více informací k zápasu

Makedonie - Slovensko 1:1

11.10.2011 19:45

Góly: 79. Nikolče Noveski - 54. Juraj Piroška

Fotbalisté Slovenska zakončili neúspěšnou kvalifikaci na EURO 2012 remízou 1:1 na půdě Makedonie. V tabulce tak končí na čtvrtém místě s šestibodovou ztrátou na druhé místo. Makedonci urvali z tohoto duelu alespoň bod v 79. minutě díky kapitánovi Noveskimu a zůstávají nakonec předposlední.

Hlavně na hostech bylo vidět, že je poslední porážka s Ruskem, která jim definitivně zabouchla vrátka na evropský šampionát, ještě pořád hodně mrzí. Byť ve Skopje hráli se vztyčenými hlavami, žádnou ofenzivní podívanou proti druhému nejslabšímu celku skupiny ani zdaleka nepředvedli.

V první půli mohl skórovat ve 13. minutě snad jen Weiss, jenže po centru Jendriška z ostrého úhlu nezamířil mezi tři tyče. Naopak ze dvou větších šancí se mohla ujmout vedení právě Makedonie. Jenže Gjurovski ztroskotal na dobře chytajícím Muchovi a Sikovovu ránu slovenský gólman vytěsnil.

Druhý poločas byl o poznání zajímavější. A v 54. minutě rozvlnili síť Slováci. Soupeřova obrana si totiž včetně brankáře Bogatinova nerozuměla, takže se míč najednou dostal k Piroskovi, který hlavou ukončil třízápasové trápení slovenského týmu vsítit nějakou tu branku. O čtyři minuty později mohlo být pro domácí hodně zle.

Jenže tentokráte se Bogatinov mezi třemi tyčemi činil. Nejprve polapil Hamšíkův pokus, po něm se snažili dorážet Weiss i Piroska, ale ani jednomu se makedonského muže v rukavicích překonat nepodařilo. Na druhé straně zahrozil dvakrát Lazarevski, kterého zlikvidoval Mucha, deset minut před koncem se však po rohovém kopu zapsal na střeleckou listinu Noveski.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rusko1072117:423
2.Irsko1063115:721
3.Arménie1052322:1017
4.Slovensko104337:1015
5.Makedonie102268:148
6.Andorra1000101:250
Skupina C

Itálie - Severní Irsko 3:0

11.10.2011 20:45

Góly: 21. Antonio Cassano, 53. Antonio Cassano, 74. Gareth McAuley (vl.)

Ani v posledním zápase Italové nezaváhali a doma hladce porazili Severní Irsko 3:0. Squadra Azzurra tak prošla kvalifikací bez porážky. Dnes obstaral dvě branky útočník AC Milán Antonio Cassano, třetí branku si ostrované vstřelili sami.

Sebastian Giovinco byl prvním mužem na travníku, který se postaral o rozruch před hostující brankou, brankář Taylor však jeho pokus za svá záda nepropustil. Velmi brzy musel zasahovat také Buffon, toho pro změnu zaměstnal Little. Buffon si neodpočinul ani o pár minuty později, to se v šanci objevil Healy. Italové pak přidali plyn a výsledkem bylo několik šancí a úvodní branka zápasu. Tak nejprve pěkně popořadě, z rohového kopu hlavičkoval mimo Chiellini a za chvíli De Rossi namazal Cassanovi, který z voleje překonal Taylora - 1:0 pro Itálii.

Severní Irové mohli vyrovnat vzápětí, hlavičku McGiverna zneškodnil fantastickým zákrokem Gigi Buffon. Hosté se dokonce dožadovali pokutového kopu, a to po souboji Littleho s Balzarettim. Rozhodčí však ukázal jasně, aby hra pokračovala. Italové v závěru pořádně přitlačili, ale na poločasovém výsledku 1:0 se nic nezměnilo.

Diváci si museli počkat na další branku do 53. minuty a postaral se o ní opět Antonio Cassano. Jeho týmový kolega z Milána Aquilani mu poslal parádní míč a Cassano ani tentokrát nezaváhal - 2:0 pro Itálii. V této fázi zápasu už to měli Severní Irové více než složité, navíc Itálie hrála v pohodě a měla další šance.

Třetí a tedy poslední branka padla čtvrthodiny před koncem a vstřelili si jí ostrované sami. Vlastní gól si připsal obránce West Bromwiche McAuley - 3:0. Tím bylo po zápase. Italové vyhráli zaslouženě jak toto utkání, tak především celou kvalifikační skupinu.

Více informací k zápasu

Slovinsko - Srbsko 1:0

11.10.2011 20:45

Góly: 45+1. Dare Vršič

Srbsko zápas o všechno nezvládlo a po těsné prohře 0:1 se Slovinskem, kterému šlo jen o čest a slávu, se s možností podívat se na Ukrajinu a do Polska rozloučilo. Místo něho tak do baráže postupuje ze skupiny překvapivě Estonsko. Hostům prostě ve Slovinsku nic nevyšlo a měli i kopec smůly. Dostali hloupý gól a navíc nedali penaltu.

Domácí soupeři jasně naznačili, že byť nemají již žádnou možnost probojovat se na EURO 2012, nic mu zadarmo nedají. V první šanci už nebezpečně napřahoval Kirm a až teč obránce Stankoviče Srbům odvrátila možnou patálii. Hosté poprvé zahrozili Petrovičem, ten ovšem zamířil jen nad břevno.

Ve slovinském týmu se také zastřeloval Vršič společně s Kirmem, první jmenovaný ale netrefil bránu a druhý zase napálil jen připraveného protihráče, tenkráte Nevena Subotiče. Srbsko se poté také pokoušelo o pokusy z dálky, jeden takový vyslal Tošič, ani tahle rána se ale v síti neuchytila.

Asi dlouho bude mít hodně špatné vzpomínky srbský gólman Jorgačevič na to, co se ve 44. minutě odehrálo v Mariboru. Jeho tým totiž po jeho kiksu prohrával 0:1 a už se z toho oklepat nedokázal. Opravdový palec dolů si zaslouží za nechycený padáček, který ze čtyřiceti metrů ze standardky poslal za jeho záda Vršič.

Srby jako by tahle událost hodně poznamenala. A ve druhé půli prostě neměli sílu na to, aby zápas se Slovinskem otočili ještě ve svůj prospěch. Naopak Kirm, který sice pálil jen do beka Kolarova, a Matavz mířící mimo, mohli náskok ještě navýšit. V 63. minutě však Srbsko mělo obrovskou možnost vrátit se zpátky do utkání.

Šuler v pokutovém území zavadil o Kolarova a sudí Frank De Bleeckere nařídil pokutový kop. K zahrávání penalty se postavil ten nejzkušenější - a to Nemanja Vidič, od něhož se ale góly nikdy neočekávají. Z 56 reprezentačních startů se trefil pouze dvakrát, naposledy v roce 2006. Jenže stoper Manchesteru United selhal, Handanovič mu penaltu polapil.

To byl poslední zasazený hřebíček do už tak nahlodané psychiky srbského mužstva. Ve zbývajících minutách Slovinci jen v pohodě hlídali jednobrankový náskok a bránit se museli při nepovedené střele z dálky frustrovaného Tošiče nebo snažícího se Vidiče, který však svou hlavičku usměrnil jen do rukavic Handanoviče.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie1082020:226
2.Estonsko1051415:1416
3.Srbsko1043313:1215
4.Slovinsko1042411:714
5.Severní Irsko102359:139
6.Faerské ostrovy101186:264
Skupina D

Francie - Bosna a Hercegovina 1:1

11.10.2011 21:00

Góly: 78. Samir Nasri (pen.) - 40. Edin Džeko

Podle předpokladů si letenky na Ukrajinu a do Polska zarezervovali po remíze 1:1 s Bosnou a Hercegovinou galští kohouti s Francie. V posledním klání kvalifikace jim k tomu stačilo uhrát bod, na ten se ale hodně nadřeli. Domácí totiž prahli po výhře a ve 40. minutě se postaral o vedoucí trefu Džeko. Z pokutového kopu vyrovnával až deset minut před koncem Nasri.

Hosté věřili, že se v Paříži může stát zázrak. Neměli prostě co ztratit, a tak na favorita utkání vlétli hned od začátku. Medunjaninova dobrá střela z dálky skončila nad brankou, i Lulič následně bránu netrefil poté, co si poradil se svým strážcem Réveillérem. Na druhé straně zahrozil Rémy, avšak gólman Hasagič jeho možnost zlikvidoval.

Jinak více střílela na bránu stále Bosna a Hercegovina. Misimovič kroutil svou střelu mezi tři tyče, nicméně ani v tomto případě si domácí brankář Lloris na míč nesáhl, po něm se do slušné příležitosti dostal také Džeko, kterého patičkou uvolnil právě Misimovič, jenže útočník Manchesteru City tentokráte na Llorisovi ztroskotal.

Pět minut před koncem prvního poločasu se však bývalý hráč Teplic již gólově prosadil. Obrátil se těsně za vápnem a na jeho přesnou mířenou střelu k tyči se Lloris jen marně natahoval. Ani ve druhé půli hosté ve svém tempu nepolevovali, Francie rozhodně nebyla nějakým lepším týmem.

Do ní už Bosna a Hercegovina vstoupila s novým gólmanem, Hasagiče nahradil Begovič. Nejprve se opět prosazoval Džeko, který mířil mimo, na druhé straně se naopak znovu ukázal dobře hrající Rémy, jehož si našel pas Maloudy, útočník Marseille pak ještě přihrál Evrovi, jenž z blízkosti svým pokusem Begoviče neohrozil.

Balkánský celek mohl Francii definitivně potopit po akci Pjaniče, na jeho centr si totiž dokázal naskočit Džeko, ale hlavou opět netrefil bránu. Begovič se poté musel co ohánět proti přímému kopu zahraného jak od Martina, tak od Nasriho. V 79. minutě nakonec Les Blues přece jenom vyrovnali, dopomohla jim k tomu penalta.

Skotský sudí Craig Thompson jí nařídil za lehký faul Spahiče na Nasriho, jenž z bílého puntíku rozhodl o přímém postupu Francie na EURO 2012. A to ještě Blancovi svěřenci mohli v závěrečných minutách brát všechny tři body, ovšem Menézovu střelu lapil Begovič a střídající Gameiro nenašel tu správnou mušku.

Více informací k zápasu

Albánie - Rumunsko 1:1

11.10.2011 20:00

Góly: 24. Hamdi Salihi - 77. Srdjan Luchin

Fotbalisté Albánie na závěr podruhé okradli o body Rumunsko a skupinu tak zakončili s devíti body na kontě. Nicméně na jejich páté příčce to už nic nezměnilo. Naopak Rumunsko si udrželo konečnou třetí pozici se čtrnácti body a může litovat nepovedeného začátku, možná by se totiž popralo i o přímý postup na šampionát. Nicméně na půdě Albánie hosté prohrávali, teprve necelou čtvrt hodinu před koncem hosté srovnali.

Rumunsko vstoupilo do zápasu lépe a vytvořilo si více šancí. Hned v 9. minutě se dostal do příležitosti Iasmin Latovlevici, nicméně jeho ránu skvěle vyrazil Samir Ujkani. V dalším průběhu ovšem udeřila Albánie přesně v polovině prvního dějství. Po rohovém kopu Elise Bakaje z levé strany se dostal k balónu hlavičkující Hamdi Salihi a dokázal s přehledem pokořit hostujícího brankáře Silviu Lunga.

Domácí od této chvíle ožili a začali se tlačit do šancí, ovšem těsně před pauzou se jim nepodařilo stav navýšit. Nejprve o pár decimetrů mířil vedle Lorik Cana, následně ránu Erjona Bogdaniho brilantně zlikvidoval Lung. Hned po pauze hosté přidali plyn a do akce se dostal aktivní Latovlevici, jenže přesný nebyl. Poté svůj projektil vyslali ostrostřelci Adrian Mutu a Bogdan Stancu, ani tentokráte se však stav utkání nezměnil.

Teprve v 77. minutě se hosté dočkali zasloužené vyrovnávací trefy. Po centru zprava od Bogdana Stancua zakončoval z první Luchin, jemuž stačilo už pouze nastavit nohu - 1:1. V samém závěru to zkusil ještě z velké dálky Cana a Lung musel předvést opravdu dobrý zákrok, aby udržel nerozhodný stav.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Francie1063115:421
2.Bosna a Hercegovina1062217:820
3.Rumunsko1035213:914
4.Bělorusko103438:713
5.Albánie102357:149
6.Lucembursko101183:214
Skupina E

Švédsko - Nizozemsko 3:2

11.10.2011 20:15

Góly: 14. Kim Källström, 52. Sebastian Larsson (pen.), 53. Ola Toivonen - 23. Klaas-Jan Huntelaar, 50. Dirk Kuijt

Švédsko v zajímavém utkání plném zvratů nakonec dokázalo přehrát Nizozemsko a jako nejlepší celek z druhých míst si svěřenci Erika Hamréna zajistili účast na Euru. Pro Oranjes je porážka hodně hořká, neboť tím byla přerušena jejich doposud stoprocentní bilance.

Domácí šli od začátku za svým cílem. Zvýšená aktivita přinesla své ovoce ve čtrnácté minutě. Po faulu Brumy na Elmandera rozehrával volný přímý kop ze zajímavé pozice Källström a parádní dalekonosnou ranou do pravé šibenice otevřel skóre - 1:0.

Radost z vedoucí branky však domácím nevydržela dlouho, již za osm se totiž začínalo znovu od nuly. Pieters parádním centrem z levé strany našel ve vápně hlavu Huntelaara, a ten se, jak je u něj dobrým zvykem z takovýchto pozic nemýlí - 1:1.

Po půlhodině hry mohl švédské vedení obnovit Toivonen, z bezprostřední blízkosti ovšem nepochopitelně přestřelil. O chvíli později pálil na druhé straně van Persie, ale ani jeho pokus si cestu mezi tři tyče nenašel.

Zajímavý fotbal pokračoval i ve druhé půli. V další stoprocentní šanci se opět ocitl Huntelaar, střelec Schalke ale tentokrát hlavičkoval pouze do připraveného Isakssona. Vzápětí už ale strážce domácí svatyně při zakončení Kuyta takové štěstí neměl - 1:2.

V 52. minutě už ale bylo všechno znovu jinak. V pokutovém území zahrál rukou nešťastník Bruma a sudí Çakır ukázal nekompromisně na penaltový puntík. Míč si na značku postavil Larsson a přízemní střelou k levé tyči překonal Vorma - 2:2.

A za další minutu bylo domácí publikum doslova v extázi. Elmander posunul Toivonenovi, ten se s balónem zbytečně nerozpakoval a tvrdou ranou poslal svůj tým do vedení - 3:2. Pro domácí ale tímto momentem nastaly tvrdé chvíle.

Velkou příležitost měl opět Huntelaar, ale podobně jako v předchozí situaci, tak i z této akce hlavičkoval pouze do Isakssona. A když nedokázal svou možnost zúročit ani van Bommel, tak Oranjes odjeli ze Solny poprvé v této kvalifikaci s porážkou.

Více informací k zápasu

Maďarsko - Finsko 0:0

11.10.2011 20:00

Góly: -

Fotbalisté Maďarska na závěr už bez motivace pouze remizovali v domácím prostředí s Finskem a tabulku tak zakončili s devatenácti body na třetím místě, ztráta na druhé Švédsko se vyšplhala už na pět bodů. I tak se ale Maďarsko nemusí za své výkony stydět, prohrálo pouze dvakrát s Nizozemskem a jednou se Švédskem, remíza s Finskem je první ztrátou ve skupině se slabším protivníkem.

Finové poprvé dokázali obrat silnější soupeře a vedle bodů se San Marínem a Moldavskem mají také jeden z půdy Maďarska po bezbrankové remíze. Šest tisíc fanoušků se nemohlo kochat nijak pohlednou hrou. Do první šance zápasu se dostal Tamas Priskin, nicméně gólman Otto Fredrikson si s jeho pokusem s přehledem poradil. Na druhé straně byl následně úspěšný Gábor Kiraly, který vychytal Alexandera Ringa.

Finsko se ale snažilo útočit přeci jen více, Tim Sparv mířil o několik decimetrů mimo. Později se však ozvali také domácí, hlavička Gyorgyho Sandora určitě vyděsila gólmana Fredriksona, šla jen o pár centimetrů vedle tyče. Poté pálil vedle i Priskin, následně skvělý zákrok vytáhl ze svého repertoáru Fredriksen proti ráně Tamase Hajnala. V samém závěru prvního poločasu ještě nepřesně hlavičkoval Niklas Moisander.

Po pauze mělo více ze hry Maďarsko, avšak Vladimir Koman střílel vedle a Zsolt Koman hlavičkoval nad z velice dobré pozice. Své příležitosti měli i Finové, Roman Eremenko prudkou střelou mířil nad branku, Sparv opět netrefil branku. I přes zajímavý samotný závěr se skóre zápasu už neměnilo.

Více informací k zápasu

Moldavsko - San Marino 4:0

11.10.2011 20:00

Góly: 30. Denis Zmeu, 62. Simone Bacciochi (vl.), 66. Alexandru Suvorov, 87. Gheorghe Andronic

Moldavská reprezentace doma smetla 4:0 trpasličí San Marino a vlastně si pouze připsala povinné tři body. Hosté se proti Moldavsku drželi hodinu, pak ale přišly dvě slepené branky a bylo z jejich strany po zápase. Na výsledku už nic nezměnila ani červená karta pro domácího Tigirlase.

Domácí výběr byl dle očekávání lepším týmem a během prvního poločasu měl mnohem více ze hry. Nicméně defenzíva San Marina si vedla poměrně dobře. Zmeu a Suvorov pálili vedle, zatímco Dorose vychytal Simoncini. Moldavsko hodně střílelo, ale úspěch to nepřínášelo. Zlom nastal ve 30. minutě, kdy Golovatenco našel přesným pasem Zmeua a ten zajistil domácím vedení 1:0. Brankář Simoncini byl samozřejmě mnohem vytíženější než jeho moldavský kolega, do konce poločasu však už neinkasoval.

Simoncini si připsal další zákrok až ve druhém poločase, kde ho otestoval Chepteme. V 62. a v 66. minutě se utkání definitivně zlomilo ve prospěch domácího celku. Nejprve překonal sanmarinského brankáře jeho vlastní spoluhráč Bacciocchi a hned čtyři minuty na to Suvorov po přesné přihrávce Bugaeva. Brankář Simoncini za stavu 3:0 pro domácí vychytal Zmeua, ale čtvrté brance nakonec stejně neunikl. Andronič doklepl do sítě akci Bugaeva - 4:0 pro Moldavsko. Čtvrtá branka přišla v době, kdy už opustil kvůli červené kartě hrací plochu Tigirlas.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Nizozemsko1090137:827
2.Švédsko1080231:1124
3.Maďarsko1061322:1419
4.Finsko1031616:1610
5.Moldavsko1030712:169
6.San Marino1000100:530
Skupina F

Chorvatsko - Lotyšsko 2:0

11.10.2011 19:00

Góly: 66. Eduardo, 72. Mario Mandžukić

Chorvatsko nakonec první příčku v tabulce F nevybojovalo. V posledním zápase sice dokázalo podle očekávání porazit Lotyšsko 2:0, ani to však družině trenéra Biliće nestačilo. Řecko totiž svůj duel v Gruzii zvládlo a postupuje přímo.

Domácí Chorvati začali velmi aktivně a hned v úvodu měli dvě solidní příležitosti. Nejprve zahrozil se svou střelou útočník Eduardo, následně dal o sobě vědět také Mario Mandžukić, který mířil vedle.

Tím to však neskončilo a gólman Vanins si rozhodně na nedostatek práce stěžovat nemohl. Nejprve jej nepříjemnou střelou zaměstnal Niko Kranjčar, o malou chvíli později naopak pálil těsně nad Luka Modrić.

Blízko brance byli také Srna a Eduardo, ani jeden z nich ovšem neuspěl. Chorvatsko bylo po většinu první půle jednoznačně lepším celkem, jenže své šance nedokázalo využívat. Nakonec nechybělo zase tak moc a těsně před přestávkou mohlo inkasovat. Rudnevsova skákavá střela ale proletěla těsně okolo tyčky.

Zasloužené branky se domácí hráči dočkali až v 66. minutě. Obránce Strinić našel svým přesným centrem hlavu kanonýra Eduarda, který nezaváhal a přesně zakončil. Za dalších šest minut Chorvati své vedení pojistili. Tentokrát se hlavou prosadil Eduardův útočný parťák Mario Mandžukić.

Druhý gól už definitivně zlomil jakýkoliv odpor Lotyšů a Chorvatsko si tak mohlo závěrečné minuty skutečně vychutnat. Blízko třetí brance byl ještě stoper Josip Šimunić, jenže svou příležitost využít nedokázal.

Více informací k zápasu

Gruzie - Řecko 1:2

11.10.2011 19:00

Góly: 19. David Targamadze - 79. Georgios Fotakis, 85. Angelos Charisteas

Řecko dokázalo uspět v Tbilisi a zajistilo si tak vstupenku na Euro. Domácí se sice dostali zásluhou brzké branky Targamadzeho do vedení, Řekové však po změně stran dokázali srovnat krok, v samém závěru potom rozhodl zkušený Charisteas.

Gruzínci si nemohli přát lepší začátek. Již v devatenácté minutě Papadopoulos fauloval ve vápně Mčedlidzeho a sudí Orsato nařídil pokutový kop. K němu se postavil Targamadze a umístěnou střelou překonal Tzorvase - 1:0.

Srovnání mohlo přijít těsně před půlhodinou hry, ale Gekas nedokázal ani nadvakrát uspět. V závěru první půle rozehrál Katsouranis volný přímý kop, Rekišvili balón vyrazil pouze k Vyntrovi, který ještě posunul Gekasovi, ten ovšem opět selhal a z dobré pozice nedokázal zamířit přesně.

Po přestávce se ke střele opět dostal povzbuzený Targamadze, ale Tzorvas si s jeho zakončením tentokrát věděl rady. Další možnost přišla po standardce Katsouranise, který přesným centrem našel hlavu Charistease, zkušený útočník však hlavičkoval nepřesně.

Kýženého vyrovnání se ovšem Řekové nakonec dočkali v 79. minutě. Po rohu Katsouranise se balón odrazil k Fotakisovi, jenž se nerozpakoval a parádní dalekonosnou ranou prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 1:1. Rozhodnutí potom přišlo šest minut před koncem. Byl u toho opět Karagounis, který posunul ve vápně Charisteasovi, a ten otočil na konečných 1:2.

Více informací k zápasu

Malta - Izrael 0:2

11.10.2011 19:00

Góly: 11. Lior Refaelov, 90+3. Rami Gershon

Izrael dokázal výhrou na Maltě splnit povinnost a zároveň si tak upevnil konečnou třetí příčku ve skupině. Ostrovní celek má naopak po konci kvalifikace na svém kontě pouhý bod.

Svěřenci Luise Fernándeze od začátku ukazovali, že neponechají nic náhodě. První šanci měl nejprve Rafaelov, ale podobně jako Nathko nedokázal zamířit přesně. To už ovšem neplatilo v jedenácté minutě. Rafaelov obelstil ve vápně Scibberase a pohodlně otevřel skóre - 0:1.

Odpověď Malty na sebe nenechala dlouho čekat. Příležitost měl Mifsud, pozorného Aouateho ovšem nepřekonal. Po půlhodině hry se na druhé straně musel čelit rovněž Hogg, který měl se střelou Hemeda plné ruce práce.

I po obrátce byli domácí Izraelcům minimálně vyrovnaným soupeřem. K ohrožení branky se dostali Mifsud s Fenechem, ale ani jejich spolupráce na kýžené srovnání nestačila. O pár minut později měl zkušený útočník další velkou šanci, ale podobně jako Woods nedokázal Aouateho překonat.

Malťané pokračovali v dobývání hostující svatyně. Střela Mifsuda si však cestu mezi tři tyče nenašla. Definitivní podobu potom dostal výsledek v úplném závěru. Nathko našel parádním pasem v pokutovém území volného Gershona, který nezaváhal a uzavřel na 0:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Řecko1073014:524
2.Chorvatsko1071218:722
3.Izrael1051413:1116
4.Lotyšsko103259:1211
5.Gruzie102447:910
6.Malta100194:211
Skupina G

Švýcarsko - Černá Hora 2:0

11.10.2011 20:15

Góly: 51. Eren Derdiyok, 65. Stephan Lichtsteiner

Švýcarsko porazilo Černou Horu a alespoň částečně si tak napravilo pokaženou pověst z předchozích utkání. Hostující celek naopak může být i před porážku spokojený, z minima totiž dokázal vytěžit absolutní maximum.

Švýcaři začali aktivně a v prvních třiceti minutách svého soupeře jasně přehrávali. První příležitost měl na svém kontě Derdiyok, ale na pozorného Božoviče se mu vyzrát nepodařilo. Stejně dopadl o chvíli později také Behrami. A když to nešlo kombinačně, tak to domácí zkoušeli střelami z dálky, ale ani tady to nepřineslo valný úspěch. Jak Inler, tak i Shaqiri mířili nepřesně.

Těsně po půlhodině hry pak mohlo z ničeho nic udeřit na opačné straně. Ke střele se protlačil Damjanović, ale Benaglio byl pozorný a svůj tým podržel. To ale bylo hostujícího celku na dlouhou dobu všechno. Ke slovu se znovu přihlásili svěřenci Ottmara Hitzfelda, ale jak Mehmedi, který měl hned několik nadějných šancí, tak ani Behrami nedokázali prolomit bezbrankové skóre.

Krátce po přestávce se ale Švýcarsko přece jen dočkalo. K dorážce z bezprostřední blízkosti se dostal Derdiyok, který prokázal pevné nervy a poslal svůj tým do vedení - 1:0. Vedoucí branka přinesla do švýcarských řad tolik potřební uklidnění. O chvíli později ale mohlo být z ničeho nic srovnáno. Djalović ovšem ani podruhé na Benaglia recept nenašel.

A tak přišel zasloužený trest. V 65. minutě napálil balón Lichtsteiner a zkoprnělý Mladen Božović nestačil reagovat - 2:0. Ve zbývajícím průběhu měli i nadále domácí navrch, žádnou další příležitost už ale využít nedokázali. Šťastnějším týmem byla po závěrečném hvizdu přesto Černá Hora, která si i přes porážku na rozdíl od soupeře zajistila účast v baráži.

Více informací k zápasu

Bulharsko - Wales 0:1

11.10.2011 20:05

Góly: 45. Gareth Bale

Wales se ve svém závěrečném utkání kvalifikace, kde se už hrálo pouze o čest, dočkal svého nejpřekvapivějšího výsledku ve skupině a výhru na půdě Bulharska opravdu čekal málokdo. Hvězda jménem Gareth Bale se rozzářila naplno a pokud dokáže Wales těmito výkony vstoupit i do další kvalifikace, tak určitě uspěje. Wales po čtyřech zápasech neměl na kontě ani bod, nakonec končí na čtvrté pozici pouze tři body za druhou Černou Horou.

Právě ji dokázali hosté porazit poprvé, pak sehráli vyrovnaný souboj v Anglii a nestačili velice těsně poměrem 0:1. A v říjnu zdolali díky brankám Bale v domácím prostředí jak Švýcarsko, tak nyní vyhráli i v Bulharsku. To proto končí na posledním místě ve skupině, což opravdu neočekával asi nikdo. Wales ale hrál lépe a rozhodující trefu zaznamenal v poslední minutě úvodního dějství.

Právě on a kapitán Aaron Ramsey hráli v utkání výborně a domácí často tlačili svými ofenzivní výpady na jejich vlastní půlku. Druhou největší šanci zápasu spálil Bale už ve druhém poločase, kdy po centru právě Ramseyho napálil břevno. Několikrát v utkání se musel činit hostující brankář Nikolay Mihailov, jenže na jeden moment opravdu nestačil. V dresu Bulharů byl nejnebezpečnějším hráčem až Ivelin Popov, který střídal v 70. minutě.

Ve 45. minutě prvního poločasu předvedl na pravé straně krásnou individuální akci Adam Matthews, prošel přes obranu a vyslal krásný centr na volného Bale, který nekompromisní prudkou ránu pokořil bezmocného Mihailova. Hosté se sice probrali až v závěru zásluhou Popova, na koncentrovaný výkon Walesu už ale nestačili.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Anglie853017:518
2.Černá Hora83327:712
3.Švýcarsko832312:1011
4.Wales83056:109
5.Bulharsko81253:135
Skupina H

Dánsko - Portugalsko 2:1

11.10.2011 20:15

Góly: 13. Michael Krohn-Dehli, 63. Nicklas Bendtner - 90+2. Cristiano Ronaldo

Dánové dokázali v domácím prostředí Portugalsku oplatit rok starou porážku a tím zároveň zajistili vstupenku na mistrovství Evropy. Svěřence Paula Benta se tak o účast na Euru poperou ve zrádné baráži.

Domácí v úvodu svého soupeře dokonale zaskočili. Už ve čtvrté minutě po přímém kopu a závaru před brankou dotlačil míč do sítě Silberbauer, sudí však odpískal faul na brankáře. Portugalci se ale nepoučili a ve 13. minutě už inkasovali. Po levé straně se prosadil Michael Krohn-Dehli a s přispěním teče překonal Ruie Patrícia. Rychlá odpověď mohla přijít z kopaček Naniho, jeho pokus si ale cestu do černého nenašel.

Těsně před přestávkou potom začali konečně hrát i hosté. V dobré pozici se ocitli Rolando a Meireles, oba ale minuli, Cristiano Ronaldo pro změnu jen dvakrát otestoval připravenost Sørensena.

Ani po obrátce se na průběhu hry nic nezměnilo. Dobrou příležitost měl Krohn-Dehli, ale zamířit přesně se mu nepodařilo. Po hodině hry potom přišel pro už tak zkoprnělé Portugalce definitivní šok. Rommedahl našel přesným pasem ve vápně Bendtnera a ten s klidem zvýšil na 2:0.

Hosté se snažili o okamžitou odpověď, ovšem střely Martinse, Ronalda, ani Naniho si cestu do vymezeného prostoru nenašly. Dobrou šanci měl po Alvesově akci také Meireles, ani on však nemířil přesně.

Šest minut před koncem mohl po pasu Rommedahla svým druhým gólem v utkání definitivně rozhodnout Bendtner, tentokrát při něm ale štěstí nestálo. To se nakonec mohlo ukázat jako klíčové, ale snížení Ronalda z parádního přímého kopu již přišlo poněkud pozdě. Portugalci se tak musí spokojit s baráží, kterou uhájili před Norskem díky lepšímu skóre.

Více informací k zápasu

Norsko - Kypr 3:1

11.10.2011 20:15

Góly: 25. Morten Gamst Pedersen, 34. John Carew, 65. Tom Høgli - 42. Ioannis Okkas

Fotbalisté Norska byli poměrně blízko k vysněné baráži a kdyby dokázali uhrát třeba s Dánskem o bod navíc, tak by postupovali alespoň do baráže a Dánové i tak přímo. Postupové ambice Norska byly před tímto duelem hodně ve hvězdách. Domácí potřebovali totiž porazit Kypr a k tomu prohru Portugalska s tím, že se Norům povede smazat devítigólové manko v rozdílu branek.

Proto letos do baráže nepostoupí a i když měli s Portugalskem shodné vzájemné duely, skóre nakonec rozhodlo ve prospěch zkušenějšího celku. Přitom šestnáct získaných bodů v osmi zápasech je velice slušný počin a v ostatních skupinách by to na baráž určitě stačilo, možná dokonce i na přímý postup. Kypr končí na posledním místě ve skupině se dvěma body a letos veřejnost spíše zklamal.

Norové se dostali krátce po polovině úvodního dějství do vedení a stav navýšili deset minut před koncem poločasu. Jenže hosté ihned snížili a utkání ještě zdramatizovali. Nakonec pojišťovací trefu zařídili dvacet minut po přestávce a radovali se z pátého vítězství ve skupině. Norsko tlačilo od začátku a první trefu si zasloužilo. Po rohovém kopu Espena Ruuda vsítil hlavou svůj šestnáctý reprezentační gól Morten Gamst Pedersen.

Svou čtyřiadvacátou reprezentační trefu zaznamenal také John Carew, který po centru Toma Holgiho ve 34. minutě skóroval též hlavou. Tři minuty před přestávkou však Kypr zdramatizoval situaci, protože Yianni Okkas dokázal dát dokonce svou šestadvacátou branku v reprezentačním dresu, ze středu vápna nemohl minout. Ovšem v 65. minutě měli konečné slovo domácí, po centru Erik Husekleppa stanovil výsledek 3:1 Hogli.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Dánsko861115:619
2.Portugalsko851221:1216
3.Norsko851210:716
4.Island81166:144
5.Kypr80267:202
Skupina I

Španělsko - Skotsko 3:1

11.10.2011 20:45

Góly: 6. David Silva, 44. David Silva, 54. David Villa - 66. David Goodwillie (pen.)

Skotsku se zázrak ve Španělsku nepodařil, a protože Česká republika nezaváhala v Litvě a zvítězila 4:1, skončili svěřenci trenéra Craiga Leveina na třetím místě a místo nich se do baráže probojovali Češi. Domácí stvrdili svou suverenitu ve skupině I a po osmém vítězství se právem pyšní na čele tabulky bez ztráty kytičky.

Španělé se již od začátku se svým soupeřem nepárali. A stejně jako v pátek proti České republice se jim podařilo vsítit rychlý gól. Ačkoli skotský lodivod své hráče upozorňoval na stoprocentní koncentraci, zbavit Španělsko míče je prostě i tak obtížné. Villa poslal dlouhou přihrávku nalevo Albaovi, ten před bránou našel Silvu, jenž v 6. minutě načal účet.

Ve 12. minutě se do šance probíjel Cazorla, který neměl příliš problémů se skotskou defenzívou, nicméně ani nadvakrát McGregora nepřekonal. Po něm zahrozil také Pedro, i v této chvíli si však McGregor poradil. Na druhé straně poprvé výrazněji promluvil do zápasu Fletcher, avšak z voleje přestřelil.

Domácí jinak stále drželi balón na kopačkách a Skotové se bránili o sto šest. Ostatně jako každý sok Španělska, který proti němu nastoupí. Dělovku směrem na bránu vyslal Villa, McGregor jí však s vypětím všech sil vyrazil. Ve 44. minutě si ovšem Silva připsal druhou trefu utkání, jakmile zakombinoval na jeden dotek s Pedrem.

To už Skotově věděli, že mají minimálně šanci udržet třetí pozici. Češi totiž v Litvě vedli v té době už 3:0. Přesto utkání v Alicante dohráli tak, jak se na profesionály sluší a patří. Mackail-Smith dokonce hezky prověřil připravenost jinak trochu ztuhlejšího brankáře Valdése, který ale s jeho střelou mířící přímo na něj neměl větší problémy.

V 54. minutě Skotsku zasadil poslední ránu do zad Villa. Hosté si prostě nedokázali poradit s rychlou rozehrávkou španělských expresů, Silva pak se štěstím přihrál Villovi, jenž zvyšoval na 3:0. V 66. minutě Skotsko jenom korigovalo z penalty Goodwilliem, pro něhož to byla jeho první reprezentační branka.

Více informací k zápasu

Litva - Česko 1:4

11.10.2011 20:45

Góly: 68. Darvidas Šjarnas (pen.) - 2. Michal Kadlec (pen.), 16. Jan Rezek, 45. Jan Rezek, 85. Michal Kadlec (pen.)

S velkým přehledem si česká reprezentace v úterý večer poradila v Kaunasu s domácí Litvou a díky výhře Španělů v Alicante nad Skotskem jde do baráže. O výhru v posledním utkání skupiny I se po dvou gólech zasloužili Rezek s Kadlecem.

Před utkáním z českého tábora přišla nepříliš příznivá zpráva. Kapitán Tomáš Rosický se po předzápasové rozcvičce rozhodl, že kvůli zraněným tříslům do utkání nenastoupí a místo na hrací ploše tak přenechal Danielu Kolářovi.

Tato špatná zpráva však byla zapomenuta již ve druhé minutě. Rezek do pokutového území prostrčil míč Barošovi, jehož fauloval domácí kapitán Skerla a sudí Borbalán nařídil pokutový kop. K němu se postavil Michal Kadlec a tvrdou ránou pod břevno doprostřed branky zajistil české reprezentaci pohádkové vedení hned v úvodu utkání.

Radost tím však nekončila, neboť krátce po Kadlecově proměněné penaltě přiletěla i zpráva z Alicante, kde měli podobně rychlý start i Španělé, neboť David Silva již v šesté minutě otevřel skóre. Růžky poté vystrčili i domácí, Šernasův průnik ale zastavily rukavice dnešního kapitána Petra Čecha.

Svěřenci Michala Bílka si ale byli dobře vědomi, že nesmí přestat hrát a také tak činili. Ve třinácté minutě Žaliukas fauloval pronikajícího Koláře, míč si postavil Plašil a secvičeným signálem našel šikovně nabíhajícího Baroše, tomu se ovšem, jako tento večer několikrát, nepodařilo ideálně zakončit a stav tak zůstal nezměněn.

Ne ovšem na dlouho. Po čtvrt hodině hry se podél postranní čáry urval agilní Pilař, odcentroval do šestnáctky, kde po otočce trefil Baroš tyč, nicméně tím paradoxně připravil gólovou nabídku dobíhajícímu Janu Rezkovi, jemuž po vzoru Kadlece nedělalo problém naprat míč pod břevno a uklidnit české barvy.

Dvaačtyřicátá minuta reflektovala prakticky celé dění na trávníku v průběhu zápasu. Litevci se snažili zastavit Pilaře i za cenou faulu a Baroš po šibalské rozehrávce Rezka netrefil branku z té správné strany. První situace ovšem na českou reprezentaci měla mnohem větší dopad, neboť díky zákroku Stankevičiuse a následnému Pilařovu pádu hrála skoro celý zbytek první půlky bez maličkého plzeňského záložníka.

Po půlhodině hry se znovu ozvala i Litva, Mikoliunasova hlavička ovšem Čecha nikterak nevystrašila. Co však českého fanouška mohlo strašit byl fakt, že se Litevcům místy Bílkovy svěřence dařilo držet v nebezpečné Čechově blízkosti. Hráčům v červených dresech se ale na to podařilo najít skvělý lék, těsně před přestávkou Plašil krásně odcentroval za obranu, Rezek si počínal za Skerlou a hlavou k levé tyči potřetí překonal Karčemarskase.

Ve druhé polovině hráči s lvíčkem na hrudi již nechtěli připustit žádné spekulace ohledně postupujícího do baráže, neboť Španělé díky dvěma brankám Davida Villy v první půlce vedli nad Skoty 2:0. Útočník Barcelony pak přidal ještě třetí gól deset minut po návratu ze šaten a zdálo se být skoro rozhodnuto.

Kromě starostí z neproměněných šancí Milana Baroše šla českému fanouškovi hlava kolem i ze 65. minuty. Roman Hubník jako poslední v červeném fauloval unikajícího Darvydase Šernase, za což si vysloužil červenou kartu a navíc pokutový kop proti svému týmu, jenž s přehledem sám postižený proměnil.

Domácí se o zdramatizování utkání pokusili ještě v 81. minutě, Čech si ale s Pankovou hlavičkou po Mikoliunasově centru poradil. Definitivní podobu výsledku a ukončení jakýchkoli debat dal v 84. minutě Michal Kadlec proměněnou penaltou po faulu Radavičiuse na střídajícího Pekharta.

Česká republika tak svůj sen o EURO 2012 sní dál, v půlce listopadu ji čeká baráž. Ta se losuje tento čtvrtek.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Španělsko880026:624
2.Česko841312:813
3.Skotsko83239:1011
4.Litva81254:135
5.Lichtenštejnsko81163:174

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (258)

Přidat komentář
miky10

Belgie

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze od dalsej kvaldy to uz rozbali naplno a bude valcovat

Reagovat
jv

Nebyl bych si tím tak jistej.

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Doyla to bude tezka baraz

Reagovat
niflheim

Taky na to teď koukám Ale tak možná si zahraje Long, Walters...snad ne ten Best.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude hrat Long s Coxem, aspon se znaji z klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem teda Besta neviděl za nároďák, takže nemůžu objektovně posoudit, ale proč myslíš, že by neměl hrát?

Reagovat
FC Porto FC

slováci nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Žádný med to v baráži nebude. Možná Estonsko, i když vůbec nevím, kde se tam vzali, snad Srbové neotočí....

Reagovat
Alf da Gama

My máme šanci být nasazení?

Reagovat
Liquid

pokud bude v baráži Portugalsko a Francie tak pochybuju

Reagovat
smazaný uživatel

Nevite jak by to dopadlo mezi norskem a portugalskem kdyyb vysledky skoncily tak jako nyni?

Reagovat
Alf da Gama

Postup Portugalska o skóre...

Reagovat
djiros

na skoré Portugalsko do baráže...

Reagovat
Nuno čomes

Romehdal golovka..

Reagovat
Nuno čomes

Tak to jméno jsem teda hodně poplet

Reagovat
smazaný uživatel

Ako hralo Slovensko? nejak som sa nedostal k tomu to kukat

Reagovat
smazaný uživatel

Ako hralo Slovensko? nejak som sa nedostal k tomu to kukat

Reagovat
smazaný uživatel

nemáš čo ľutovať. trápenie, strach a hrôza. nuda, zaspával som pri tom, futbal otrasný, gól sme dostali sprostý, piroska skoro nedal do prázdnej brány, tá hlavička sa mu poriadne obtrela o žrď... výkony strašne zlé,ak s týmto ideme do ďalšej kvalifikácie, skončíme 5. pred lichtenštajnskom

Reagovat
miky10

Ronaldo

Reagovat
Alf da Gama

co provedl?

Reagovat
miky10

Přímák ze třiceti do šibenice.

Reagovat
smazaný uživatel

Dal gola a svlikl si trenky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Reagovat
Losinho
Reagovat
Kenneth

Skvělé, takže ted dalších 20 pokusů v Realu zazdí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Reagovat
smazaný uživatel

Arménie Respekt pro ně

Reagovat
smazaný uživatel

Dalo by sa volakde zistit, kto z hráčov Bosny je moslim, kto Chorvat? Srb tam asi nehra tipujem..

Reagovat
Flamex

Dobře džeeeko :)

Reagovat
smazaný uživatel

Francie otocit!!

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda toho skore.. Norsko bych urcite videl radsi jak Portugalce..

Reagovat
smazaný uživatel

Švédsko, Dánsko

Reagovat
smazaný uživatel

Bodaj by to aj Estóncom vyšlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Xardas09.10.2011 10:33

Estonci tam nebudou,ale Srbové,protože ti vyhrají nad Slovinci a na Iry a Černohorce nemáte,to máš pravdu!

[reagovat]

hrubas09.10.2011 10:35

Hmm, bavit se s nekym, kdo vystudoval vesteni z cajovych listku, to asi nema cenu...

[reagovat]

ratthy09.10.2011 13:07

Na to co psal nepotřebuje ani základní čarodějnickou. Je ot jasné jak facka. Estonce uvidíš leda v běhu na lyžích na ruské olympiádě

Snad nas Estonci neporazi na tech lyzich

Reagovat
božský John

Aby po lajně nejezdil pak Veerpalu...ale to by museli Frantíci dat aspon gol

Reagovat
Marosh16

baráž Francuzsko-Irsko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dneska se Kadlecům dařilo

Reagovat
smazaný uživatel

POR,FRA,CRO,CZE vs. IRL,EST,MON,TUR?

Reagovat
smazaný uživatel

tak uz ne

Reagovat
božský John

Jo, nasazený budem, Bosnáci by měli bejt za nama

Reagovat
smazaný uživatel

Estonci, Iri, Cernohorci i Bosna

Reagovat
Shevchenko

To vypadá super, jenom Bosnu bych nechtěl, vypadají opravdu nebezpečně a navíc na Euru bych je fakt chtěl.

Reagovat
miky10

Však by ses dočkal

Reagovat
smazaný uživatel

To se neurčuje podle žebříčku FIFA?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to snad turnaj UEFY ne?

Reagovat
smazaný uživatel

A rebricek UEFY podla krajin je aky?

Reagovat
božský John

To je krásný, jestli ty Estonce chytnem...teď ještě nějakym omylem dostat do skupiny Lucembursko,Faery a maltu, o skore postoupit do 1/4 finále, tam na penalty rozdrtit Lichtenštejnce, v semi Lotyšsko bude mít problém s registračkama a ve finále proti nám Španělé radši nenastoupěj

Reagovat
smazaný uživatel

K tomuto si ako dosiel?

Reagovat
Kepy_FCB

Francie opět postoupí neprávem. Je vidět že Platini je fakt mocipán

Reagovat
JIMMY-PO

Reagovat
smazaný uživatel

co se stalo?

Reagovat
tomasinho

DENMARK! A Portugalci pěkně do baráže.

Reagovat
tomasinho

A samozřejmě velká radost i za Švédy, škoda, že Norové neměli lepší skóre, by mohli Portugalci být úplně out.

Reagovat
CubONE

NASRIIIII

Reagovat
CubONE

podla coho sa nasadzuje? ked ste nasadeni

Reagovat
smazaný uživatel

To by mě taky zajímalo

Reagovat
smazaný uživatel

Podle žebříčku FIFA

Reagovat
CubONE

a to nie su Chorvati, Bosniaci a Iri pred vami?

Reagovat
smazaný uživatel

je to tam!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

náš výkon bych popsal takto :

Reagovat
Swarley

tak jak teda??jsme teda nasazení, ne?

Reagovat
božský John

Nejsem si jistej, kdyby žáby daly ještě gol, tak to je tutovka, takhle nevim, jak to je, když tam Bosna bude remisovat...ale měli bysme

Reagovat
Swarley

ok, díky...snad to tak bude, jsou tam hratelní soupeři...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy je los baráže prosím ???

Reagovat
smazaný uživatel

Pozitri.

Reagovat
smazaný uživatel

Dik

Reagovat
Chazy

Srbové

Reagovat
smazaný uživatel

Jako promin, ale za to si muzou sami

Reagovat
Chazy

Jono. Ale u mě to je poměrně ožehavej problém. ještě dneska dostal Troicki od Harrisona.

Reagovat
tomasinho

A Tipsarevič od Lopeze.

Reagovat
djiros

A taky by šampionát ničím neozdobili, což už ukázali na MS

Reagovat
FC Porto FC

Doufám že dostanem Estonsko

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to v prdeli, nasazeni budou Portugalci, Chorvati, Iri, Bosna

Reagovat
tomasinho

To fakt budou Bosna i Irové před náma?

Reagovat
djiros

Podle posledních výsledku jsou před náma i oprávněně.

Reagovat
Swarley

no to by ani tak nebyl úplně průser...s něma by se to tak nějak hrát dalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, uz je to vlastne jisty, ani gol Francie nam nepomuze.

Reagovat
božský John

Takže to je o okusek, v nějakym tom žebříčku jsme byli 18. a oni 16. a myslel jsem, že když nevyhrajou a my jo, tak se před ně dostanem, to musí bejt o kousíček s tou Bosnou

Reagovat
F.Torres

jakto?

Reagovat
božský John

Ale irové a Bosna jsou dost hratelný

Reagovat
smazaný uživatel

Jenze ja chci postup Iru

Reagovat
Swarley

no co, Irsko Estonce a my Bosnu...

Reagovat
Kily

Irové vyřadí Estonce, my Portugalce a spokojeni budeme všichni

Reagovat
tomasinho

Ideál

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

kéž by, ale na Portugalce bych nám moc nevěřil...i když oni jsou taky vemena a dokážou prohrát s kde kým

Reagovat
tomasinho

Na ty bychom neměli ani náhodou.

Reagovat
Swarley

tak jasný, chce to prostě ty Iry...ti jsou nejhratelnější, bohužel sympatie musí stranou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Iry mit nemuzem, preskocili sme Bosnu a jsme nasazeni misto nich

Reagovat
Swarley

no vždyť od začátku kur-a tvrdím, že nejhratelnější jsou Estonci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

je pravda, že jejich obrana působí podivně, jenomže to náš útok taky, tady bych nám opravdu věřil jenom hodně málo

Reagovat
tomasinho

No, Bosny bych se hodně bál, nejlepší varianta je Irsko, ale chci, ať postoupíme i my i oni. Takže nejlépe vyřadit Portugalce

Reagovat
smazaný uživatel

Jasny, takže na ME neuvidím Cristiana s Nanim ale uvidím Baroša s Rezkem to bych asi moc spokojenej nebyl

Reagovat
tomasinho

Proč, vyjde to nastejno, simulanti jsou všichni 4.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, mohli jsme dostat Estonce, ty dnes prohráli doma 0:2 z ukrajinou Jestli nejsme nasazený, tak to jsme v prdeli...ani na jednoho z těch čtyř nemáme

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Arne

Tím jsi nás pochybovače moc neuzemnil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

To isa berie podla rebricka v tomto clanku. Ziadny FIFA ranking

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Rebricek este nie je isty. Tu je rebricek po septmebrovych zapasoch, po oktobrovych moze byt zmeneny. http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/competitions/General/01/64/07/71/1640771_DOWNLOAD.pdf

Reagovat
raduinho
Reagovat
Shevchenko

Nějak nerozumím tomu, jak se Irové dostali k nasazeným.

Reagovat
F.Torres

přesně, naposled v roce 2002 se někam dostali...

Reagovat
smazaný uživatel

Jooo, sme pred bosnou

Reagovat
Swarley

už mě neser, tak jak?

Reagovat
smazaný uživatel

Nasazeni: Portugalci, my, Iri, Chorvati

Nenasazeni: Bosna, Cernohorci, Turci, Estonci.

Reagovat
stas87

nasadenie do baraze sa robi podla rebricka europskych krajin nie?asi preto ste nasadeni a treba cierna hora ci estonsko nie

Reagovat
Swarley

tak pořádí je jasný...Estonsko, Černá hora, Bosna a Turci...

Reagovat
smazaný uživatel

nakoniec tú bosnu dostanete do dvojice a budete spokojný

Reagovat
onze

FRANCE

Reagovat
smazaný uživatel

Bosna Hercegovina, Chorvátsko, Portugalsko, Čierna Hora a budem spokojný

Reagovat
KnoxXx

Chorvatsko, Cierna Hora, Irsko, Bosna

Reagovat
smazaný uživatel

vlastne, vyradenie Portugalcov by ma vôbec nemrzelo, ale Írov nechcem... To už radšej Turecko alebo Estónsko

Reagovat
stas87

srbsko prehrat v zapase ked superovi o nic nejde ze by estonsko napodobnilo lotyssko v portugalsku? cesi by mohli oplatit turecku euro08

Reagovat
smazaný uživatel

Bosnu ani Turky dostat nechceme! Hratelnější bude dvojice Estonsko - Černá Hora

My ale nemáme štěstí, takže to vidím na Turky...aspoň se jim budeme snažit vrátit to vyřazení na Euru

Byla by prdel, kdyby ta naše squadra nakonec postoupila a nějakým zázrakem by jsme se dostali do bojů o medaile A Baroš bude se 4góly opět nejlepší střelec Eura Jo a lidi budou křičet Bílek na hrad!

Reagovat
CubONE

pre vas bude hratelne len Estonsko

Reagovat
F.Torres

aspon nedostanem 4 od Armenie doma

Reagovat
Kily

s tím bych pro jistotu počkal až po kvalifikaci o MS

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

len aby

Reagovat
smazaný uživatel

A pre Vas bude v pristi kvalifikaci hratelna akorat Malta, nebo Andorra

Reagovat
smazaný uživatel

nemáme ani Maltu, ani Andorru v skupine si sa sekol

Reagovat
smazaný uživatel

NEVÍTE PODLE JAKÉHO KLÍČE SE BUDOU TÝMY NASAZOVAT??

Reagovat
madridcan

Naco to chces vediet? Ty aj tak nenastupis...

Reagovat
smazaný uživatel

Přečti si komenty před tebou a budeš chytřejší

Reagovat
smazaný uživatel

Hoši, kdy se to losuje? Někdy už teď ne?

Reagovat
madridcan

Hrubas pisal vyssie,ze pozajtra

Reagovat
smazaný uživatel

V pátek Taky už se to tu psalo...

Reagovat
Shevchenko

Nemystifikuj pořád.

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry čtvrtek

Reagovat
smazaný uživatel

už jsem unaven, jdu si radši lehnout

Reagovat
madridcan

Chod..dnes uz padla

Reagovat
Kily

tenhle nebo příští?

Reagovat
PJ

minulej

Reagovat
Swarley

no jo, pán je tady domácí, tak se jeho příspěvek zobrazí dřív a já jsem pak za vola

Reagovat
Kily

to jsi na tom ještě dobře, já dopadám mnohem hůř

Reagovat
Swarley

jak to?

Reagovat
Kily

třeba mi nechce spočítat výplatu a pak se doma strašně směje tomu, že já jsem týden o hladu a doma ani nesvítíme

Reagovat
PJ

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PJ

Reagovat
Swarley

minulej, už je to dávno rozlosováno...

Reagovat
Kily

tak jsem si to myslel správně

Reagovat
smazaný uživatel

Estonsko 70% sance na postup.

Cerna Hora 60% sance na postup.

Bosna 50% sance na postup.

Turecko 35% sance na postup.

Reagovat
OtecJaJ10

ne ne, Turecko 34,2%...

Reagovat
alcantara

Bosna, Irsko, vlada, este aj Bojan ma stve. Zly den

Reagovat
madridcan

Neviem ako sa mam pozret na tu nasu vladu...ale v konecnom dosledku urcite asi prevladaju minusy

Reagovat
alcantara

V ramic samostatneho SLovenska urcite, v ramci geopolitickej situacie tazko predpovedat, kedze sa rozhodovalo medzi tragickym riesenim a este tragickejsim.

Reagovat
smazaný uživatel

vláda je teda v háji, Radičová bola oveľa lepšia ako Fico, teraz sa dostane k moci Fico a euroval prejde tak či tak, celé to bolo o moci a nie o eurovale, ktorý určite skôr či neskôr odklepnú

Reagovat
alcantara

Vypocitavost, zbabelost a zachovanie peknej tvaricky pred ludmi za kazdu cenu je pekny grc, ak by to prijali s Robkom, tak by mal Sulik v rukach skvelu zbran v kampani a nejake preferencie by na tom urcite uhral, takto hodili vahu zodpovednosti na neho a on bude ten zly a za vsetko zodpovedny. Ako vravis o Euroval vobec nejde, kedze bude samozrejme prijaty, v Bruseli zastekaju a u nas sa vsetci hrdi predstavitelia stran automaticky poklonia a pocuvnu na slovo.

Reagovat
smazaný uživatel

posledná veta

Reagovat
Kenneth

Kdo by před pár lety řekl že baráž nám vystřílí to kopyto Rezek a společně s náma tam bude Estonsko a Černá Hora.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Čierna Hora pre mňa nie je veru žiadne prekvapenie, ja som dúfal, že túto kvaldu niečo uhrajú, v nich bol obrovský potenciál, pamätám si ich zápasy s talianmi v KMS 2010 a boli fakt dobré

Reagovat
Kenneth

Weiss st.: "S favoritmi sme uhrali prijateľné výsledky"

To je snad ještě větší idiot než ten Bílek.

Reagovat
smazaný uživatel

má pravdu. S favoritmi Írsko - Rusko päť bodov z možných dvanástich, to by bol pred pár rokmi zázrak...

Reagovat
Kenneth

Ironie?

Reagovat
smazaný uživatel

nie. zober si, kde sme boli trebárs roku 2000. čo sme vtedy uhrali s favoritmi? nič. dve remízy s írskom a výhra v Rusku sú prijateľné výsledky, tým nechcem povedať, že nemohli byť lepšie

Reagovat
Kenneth

Co jako kde jste byli? Ted máte kádr na to abyste něco ukázali, místo toho si řeknete po každé prohře že před pár lety by to bylo horší. Takhle to nepůjde.

Reagovat
smazaný uživatel

náš súčasný káder nemá na to, aby niečo dokázal. to by weiss nemohol opomínať hráčov, ktorí sú vo forme a majú repre čo dať. on nominuje podľa sympatií. napr. taký sapara, najlepší slovenský stredopoliar za posledných 20 rokov a nikdy ho nenominuje, zato tragického žofčáka alebo ježa áno

Reagovat
Kenneth

Má, ale je to jen v trenérovi. Zkusit najít Hamšíkovi místo v sestavě které mu sedne atd atd. Chce to oživení.

Reagovat
smazaný uživatel

Hamšík? To je jednoduché. On je podhroťák. Dať ho tam a zaňho Saparu, ktorý rozohrá, podrží loptu, vystrelí zo strednej vzdialenosti atď. Neviem, kedy Weiss pochopí, že Hamšík nie je tvorca hry... Treba nového trénera, ale na Slovensku vhodný typ nemáme a krok v zahraničí je riskantný, ale bohužiaľ, inej možnosti niet..

Reagovat
alcantara

Prepac, aj by som sa zasmial, ale ked si uvedomim, ze v priebehu ostatnych 20 rokov hrali hraci ako Dubovsky alebo Moravcik, tak je to skor na facku, prirovnavat toho priemeraka je drzost uz k Hamsikovi, o spominanych ikonach ani nehovoriac.

Reagovat
smazaný uživatel

resp. jeden z najlepších, už spím samozrejme: Moravčík, Dubovský, Hamšík. Ale Hamšík je úplne odlišný typ hráča ako Sapara, to si tiež treba uvedomiť.

Reagovat
cervo

to si trochu prepiskol

Reagovat
Kily

nemyslíš si, že konkrétně v tomhle případě a po velkém úspěchu v podobě osmifinále na MS není moc na místě zmiňovat dřívější poměry a na jejich základě obhajovat nepovedenou současnost?

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslel som to tak. hovorím, že s našim systémom s mládežou atď. je zázrak, kde sme sa dostali. ak by weiss využil všetky naše sily a zbrane, kľudne sme mohli na ME ísť. Prečo nehrával Šesták? Sapara? Kubík? S nimi by bola naša ofenzíva oveľa silnejšia. Alebo nominovanie koní zo Slovana... veď takto sa iné čakať ani nedalo a vzhľadom na to, ako VW vyberá zostavu, je tých 5 bodov zázrak..

Reagovat
cervo

tak nahodou pred desiatimi rokmi sme vyhrali v macedonsku s ligovym vyberom 5:0 dnes weiss povedal, ze mu je luto, ze neubranili tesne vedenie

Reagovat
smazaný uživatel

tým nechcem obhajovať Vlada, nepáčia sa mi mnohé jeho kroky, ale je zbytočné o tom polemizovať furt dokola, tak či onak, náš názor nie je podstatný, ako povedal weiss na tlačovke po rusku, keď (zase) vynadal novinárovi..

Reagovat
cervo

prave naopak, hlas ludu je najsilnejsia zbran, pokial si to uvedomi

Reagovat
smazaný uživatel

a nikto nie je horší ako bílek, on je elita medzi idiotmi

Reagovat
smazaný uživatel

6 golov rozhodlo, ze Nori nejdu do baraze? to snad nie

Reagovat
Shevchenko

Itálie za celou kvalifikaci dostali jen 2 góly. Klobouk dolů. A Michal Kadlec za poslední 4 zápasy 5 gólů.

Reagovat
Ligter

Estonsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsme tam a ještě nasazení.

A co na to přechytračelí přizdisráčští idioti? Mlčí. A tak je to správné.

Dík, kluci

Reagovat
smazaný uživatel

Němci a Španělé si tu kvaldu dali s prstem v nose

Reagovat
tomasinho

Němci si dají s prstem v nose i Euro

Reagovat
Erdovec

Reagovat
kiwwi

hej, az pokial nenatrafia na Spanielov s prstami v nosoch...neviem si predstavit ako by mohol niekto kto hra utocny futbal, prejst cez Spanielov...tam pomoze len Mourinhovska taktika

Reagovat
Carrick

Tak ono to ale může platit i opačně. Pokud by Španělé hráli proti Němcům takový vysunutý presink, jak obvykle hrajou, tak jsou Němci v pohodě schopni je za to trestat.

Reagovat
kiwwi

to som si myslel pred zapasom United - Barca ... a nefunguje to

Reagovat
Carrick

No jo, ale tam ten rozdíl ve finální fázi dělal Messi. Stačí si vzpomenout na semifinále MS, kde sice Španělé byli o chlup lepší, ale bylo to pus mínus vyrovnané a Němci nebyli vůbec daleko od postupu. A hlavně mají kreativnější zálohu než měl MU ve finále LM.

Reagovat
alcantara

Spanieli Nemcom nedovolili vobec nic, boli jednoznacne lepsi.

Reagovat
Carrick

Španělé sice o něco lépe kontrolovali hru a byli malinko nebezpečnější, ale jednoznačné to nebylo ani náhodou. I to držení míče bylo vyrovnané. Úplně v pohodě mohli postoupit i Němci. Škoda, že ho tam tehdy Kroos v jasné tutovce nefoukl.

Reagovat
clinger

opět nechutný postup Francie

Reagovat
kiwwi

preco...penalta bola jasna jak facka a boli lepsi ako Bosniaci

Reagovat
smazaný uživatel

neviděl jsem. Nějaká vyskákaná penaltička?

Reagovat
kiwwi

http://matchofthedays.com/2011/10/11/euro-highlights-3/

myslim ze jasnejsiu penaltu vidno malokedy

Reagovat
smazaný uživatel

No ... Ten hráč byl před Nasrim, takže se o jeho nohu Nasri sfauloval tak nějak sám. Popravdě nevím, ale "jasnou" bych tu pentli určitě nenazval.

Reagovat
kiwwi

obranca nehral loptu a znamoznil hrat loptu Nasrimu...faul 100x zo 100

Reagovat
smazaný uživatel

to bych neřekl, že 100 ze 100. Pískatelný to určitě bylo, ale jak píšu - "jasné" určitě ne.

Reagovat
kiwwi

no mozno by to nejaky rozodca nefukol, ale to by spravil chybu a poskodil Francuzov (nie zeby si nezasluzili )

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=4nejbornnyM

Koukni jak na zákrok 3:00 tak na zákrok úplně na konci. Oba přesně vystihují tvoje :"obranca nehral loptu a znamoznil hrat loptu útočníkovi" a rozhodčí v obou případech mlčel. Čili minimálně 98 ze 100

Reagovat
kiwwi

prve je jasna penalta, tam rozhodca Barcu poskodil a o druhom by sa dalo polemizovat, bol tam druhy obranca, ktory hral loptu, to je dost tazka situacia

Reagovat
smazaný uživatel

Džeko krásný kus

Reagovat
smazaný uživatel

Nádherný gól , doufám , že Bosňany nedostaneme.

Reagovat
smazaný uživatel

No faul jasný, penalta to nebyla ani náhodou...

Reagovat
kiwwi

tuto vetu snad myslis len zo srandy

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto jasný. Jak může být hráč faulovaný ve vápně, když tam není?

Reagovat
kiwwi

ja myslim ze bol...berie sa miesto na tele, kde ho fauloval (v tomto pripade tam kde mu zahacil nohu medzi jeho nohy) a odtial vedies kolmicu na ihrisko...bolo to minimalne na ciare ak nie uplne vo vnutri...proti tejto penalte nemoze nikto povedat ani makke f

Reagovat
smazaný uživatel

To teda může, protože to nebyl faul ve vápně...

Reagovat
kiwwi

ok

Reagovat
kiwwi
Reagovat
kiwwi

200. pre Anglicko

Reagovat
smazaný uživatel

A kokoti dne jsou.....chvíle napětí......Argentina.....fakt ubožáci

Reagovat
kiwwi

co to tam oni vlastne teraz hraju? nejaky som z toho zmateny

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalifikaci MS.

Reagovat
kiwwi

a preco ju nehra aj Brazilia?

Reagovat
smazaný uživatel

Poradatel?

Reagovat
kiwwi

aha

Reagovat
partaS

Reagovat
smazaný uživatel

O listky na ME 2012

Reagovat
Tomanatura

Vsadit na ne ve Venezuele bych si nedovolil ani ja, jako nejvetsi optimista, co se tyka te repre.

Reagovat
Stiksxx

nevíte,kdy bude nějaký los na tu baráž? Díky

Reagovat
Stiksxx

Tenhle čtvrtek..Díky.

Reagovat
onze

LES BLEUS

Reagovat
DelPiero137

Musime si uvedomit ze nie sme top muzstvo ktory ma fungujuci system. Stale nedokazeme hrat proti silnemu, koncetrovanemu superovi ktory je vo forme. Nedokazeme utocit a premienat sance ked my musime dat gol. Nemame herny styl ktory by dokazal vyuzit kvality nasich najlepsich hracov. Musime sa spoliehat ze supervi nevide zapas. Ked je super favorit a musi hrat on, dokazeme uhrat dobre vysledky. Ale ked sme favority my, nedokazeme to. Nulova kombinacia. Stoch, Wies ml. individualisti ktory sa hodia skor na prejkove zapasy ako ked treba utocit do plnych, do sformovanej obrany (teraz ich nechcem zhadzovat). Kazdy lepsi super ich ma precitanych, zdvojuje ich a akcie koncia individualnymi prienikmi.

Hrame na nakopavane lopty ale nemame hrotakov, co od toho cakame? Co tak najst Hamsikovi podobne miesto ako v Neapole kde je platnym? Mame na viac ale chcelo byt zamysliet sa nad nasou hrou a odlozit Vladovych "favoritov". Nie vzdy treba poskladat muzstvo z najvacsich "hviezd".

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
Tomanatura

Argentina (3-4-3) Andujar - Burdisso, Demichelis, Otamendi - Zabaleta, Sosa, Mascherano, Rojo - Messi, Higuain, Di Maria

Prohrat s Venezuelou a hlavne byt prehran Venezuelou, to uz je dost na povazenou. Ale co se taky divit, v sestave neni jediny hrac, ktery by drzel balon. No, zatim ma Sabella trojku, prvni zapas zvladl na jednicku, druhy seredne zarezal.

Reagovat
kiwwi

zabaleta hral ako kridlo ci co?

Reagovat
Tomanatura

nevim, nevidel jsem. Ale klidne by to v tomto systemu zvladl, nemam pochyb.

Reagovat
kiwwi

ja to vidim skor na 4-3-3, ale tiez som to nevidel

Reagovat
Tomanatura

to bylo potom, az tam dosli stridajici hraci, ale argentinske noviny pisou, ze to bylo 343 a nemam duvod jim neverit.

Reagovat
fantomas

Kravina. Byl to prostě křídelní bek, pro Argentinu nic atypickýho.

Reagovat
hawk

blbá otázka, ta červené pro golmana Arménie, měla být, já to viděl dvakrát v normální rychlosti a přišlo mi, že ho míč do ruky rozhodně nezasáhl.

Reagovat
kiwwi

nemala

Reagovat
hawk

ok, díky já si říkal, že asi neměla

Reagovat
hawk

jinak jsem tam zapomněl otazník

Reagovat
kiwwi

to som pochopil

Reagovat
hawk

jasný, já jen, kdyby se tu objevil nějakej rejpal (a že se tady vždycky nějakej najde)

Reagovat
REPLIKATOR

Spíš tam byla ruka od Ira předtím při zpracování

Reagovat
smazaný uživatel

v žádnem případě nehrál rukou, spíš ir zahrál rukou při spracování http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CdD8QiUBtmk

Reagovat
hawk

jak říkám, já jsem to viděl dvakrát v normální rychlosti v TV, takže jsem si nebyl jistej, hm škoda, Arméni by to možná v plném počtu dali, rozhodně ve skupině hráli lépe než Irové.

Reagovat
smazaný uživatel

Arméni i v 10 hráli líp než irové ale ke konci už síli moc nebylo, bylo to krutý, ale těšme se na kvalifikaci na MS 2014, kde bude Arménie určitě minimálně favoritem na 2. místo

Reagovat
Godwinson

Je to zklamání, Bosna určitě měla poslat do baráže Francii, hrozná škoda. Doufám, že jí mineme v baráži, na druhou stranu, vidět bych je na Euru chtěl

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
madridcan

v kombinacii s golom Crisa http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=i0h57tHJdzM a Ozila http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aFtiQMTOFZ0 mozme konstatovat,ze Madridcania davali vcera pekne goly Mrzi ma,ze Portugalsko tu remizu nechytilo,dva zbytocne zapasy pre troch nasich hracov

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám , že dostanem Estonsko , ostatní soupeři se mi zdají hodně zrádní .. Ale zase nelze podcenit ani Estonce , že jo

Reagovat
smazaný uživatel

Cristianův přímáček v Dánsku byl více než výstavní.

Reagovat
iHawX

Prosimvás, jak to bylo v tom Dánsku? Tady píšete, že v 4.minutě skóroval Silberbauer a na videu na youtube je jasně vidět, že první gól dal až v 13.minutě Krohn-Dehli. Tak jak to teda bylo ? http://youtu.be/JsZlTmW3yF0

Reagovat
smazaný uživatel

Radši nebudu ani počítat, kolik na výhrách mě stáli ti srbové pitomí. Ještě že jsem si to pojišťoval, ale tak krásné kolo, vyšlo úplně všechno kromě toho. Být to remíza, tak jsem finančně veselejší. Takhle mě těší jedině fak, že díky tomu jejich kixu jsme nasazeným týmem.

Reagovat
kiwwi

ja som dal under 2,5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele