Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina H
11.10.2011 20:15 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Rozhodující souboj lépe zvládlo Dánsko, na Portugalsko čeká baráž

Dánové dokázali v domácím prostředí Portugalsku oplatit rok starou porážku a tím zároveň zajistili vstupenku na mistrovství Evropy. Svěřence Paula Benta se tak o účast na Euru poperou ve zrádné baráži.

Domácí v úvodu svého soupeře dokonale zaskočili. Už ve čtvrté minutě po přímém kopu a závaru před brankou dotlačil míč do sítě Silberbauer, sudí však odpískal faul na brankáře. Portugalci se ale nepoučili a ve 13. minutě už inkasovali. Po levé straně se prosadil Michael Krohn-Dehli a s přispěním teče překonal Ruie Patrícia. Rychlá odpověď mohla přijít z kopaček Naniho, jeho pokus si ale cestu do černého nenašel.

Těsně před přestávkou potom začali konečně hrát i hosté. V dobré pozici se ocitli Rolando a Meireles, oba ale minuli, Cristiano Ronaldo pro změnu jen dvakrát otestoval připravenost Sørensena.

Ani po obrátce se na průběhu hry nic nezměnilo. Dobrou příležitost měl Krohn-Dehli, ale zamířit přesně se mu nepodařilo. Po hodině hry potom přišel pro už tak zkoprnělé Portugalce definitivní šok. Rommedahl našel přesným pasem ve vápně Bendtnera a ten s klidem zvýšil na 2:0.

Hosté se snažili o okamžitou odpověď, ovšem střely Martinse, Ronalda, ani Naniho si cestu do vymezeného prostoru nenašly. Dobrou šanci měl po Alvesově akci také Meireles, ani on však nemířil přesně.

Šest minut před koncem mohl po pasu Rommedahla svým druhým gólem v utkání definitivně rozhodnout Bendtner, tentokrát při něm ale štěstí nestálo. To se nakonec mohlo ukázat jako klíčové, ale snížení Ronalda z parádního přímého kopu již přišlo poněkud pozdě. Portugalci se tak musí spokojit s baráží, kterou uhájili před Norskem díky lepšímu skóre.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
paver

remíza

Reagovat
smazaný uživatel

tip X..1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto vyrovnaný zápas v Dánsku nebude mít vítěze.

Tip: 0

Reagovat
vanGomm

Tip X.To by vlastně Portugalsku stačilo.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Veselac

souboj o první místo....zkusím překvápko, věřím Dánům....tip 1, 1:0

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

To bude remíza. A protože Švédsko doma neporazí Nizozemce, tak postoupí přímo oba.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec jsem pravdu neměl. Ale nevadí mi to. Přeju to Švédům i Dánům. Oni se na svým hřišti favoritů narozdíl od nás nebáli.

Reagovat
smazaný uživatel

skvěle dánsko

Reagovat
Petřík-FCB

kdo postoupi pri stejnem poctu bodu mezi Norskem a Portugalskem?

Reagovat
patrikhm

skóre, tedy portugalci..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele