Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina G
11.10.2011 20:15 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Švýcarsko - Černá Hora 2:0

Švýcarsko porazilo Černou Horu a alespoň částečně si tak napravilo pokaženou pověst z předchozích utkání. Hostující celek naopak může být i před porážku spokojený, z minima totiž dokázal vytěžit absolutní maximum.

Švýcaři začali aktivně a v prvních třiceti minutách svého soupeře jasně přehrávali. První příležitost měl na svém kontě Derdiyok, ale na pozorného Božoviče se mu vyzrát nepodařilo. Stejně dopadl o chvíli později také Behrami. A když to nešlo kombinačně, tak to domácí zkoušeli střelami z dálky, ale ani tady to nepřineslo valný úspěch. Jak Inler, tak i Shaqiri mířili nepřesně.

Těsně po půlhodině hry pak mohlo z ničeho nic udeřit na opačné straně. Ke střele se protlačil Damjanović, ale Benaglio byl pozorný a svůj tým podržel. To ale bylo hostujícího celku na dlouhou dobu všechno. Ke slovu se znovu přihlásili svěřenci Ottmara Hitzfelda, ale jak Mehmedi, který měl hned několik nadějných šancí, tak ani Behrami nedokázali prolomit bezbrankové skóre.

Krátce po přestávce se ale Švýcarsko přece jen dočkalo. K dorážce z bezprostřední blízkosti se dostal Derdiyok, který prokázal pevné nervy a poslal svůj tým do vedení - 1:0. Vedoucí branka přinesla do švýcarských řad tolik potřební uklidnění. O chvíli později ale mohlo být z ničeho nic srovnáno. Djalović ovšem ani podruhé na Benaglia recept nenašel.

A tak přišel zasloužený trest. V 65. minutě napálil balón Lichtsteiner a zkoprnělý Mladen Božović nestačil reagovat - 2:0. Ve zbývajícím průběhu měli i nadále domácí navrch, žádnou další příležitost už ale využít nedokázali. Šťastnějším týmem byla po závěrečném hvizdu přesto Černá Hora, která si i přes porážku na rozdíl od soupeře zajistila účast v baráži.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
paver

výhra Švýcarska

Reagovat
smazaný uživatel

tip X..0:0

Reagovat
smazaný uživatel

remiza

Reagovat
smazaný uživatel

Další zápas o nic, takže na tiketu to nemá místo, tady tipnu 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Veselac

1:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele