Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina D
11.10.2011 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Francie se na přímý postup nadřela, Bosna jí málem vyloupila

Podle předpokladů si letenky na Ukrajinu a do Polska zarezervovali po remíze 1:1 s Bosnou a Hercegovinou galští kohouti s Francie. V posledním klání kvalifikace jim k tomu stačilo uhrát bod, na ten se ale hodně nadřeli. Domácí totiž prahli po výhře a ve 40. minutě se postaral o vedoucí trefu Džeko. Z pokutového kopu vyrovnával až deset minut před koncem Nasri.

Hosté věřili, že se v Paříži může stát zázrak. Neměli prostě co ztratit, a tak na favorita utkání vlétli hned od začátku. Medunjaninova dobrá střela z dálky skončila nad brankou, i Lulič následně bránu netrefil poté, co si poradil se svým strážcem Réveillérem. Na druhé straně zahrozil Rémy, avšak gólman Hasagič jeho možnost zlikvidoval.

Jinak více střílela na bránu stále Bosna a Hercegovina. Misimovič kroutil svou střelu mezi tři tyče, nicméně ani v tomto případě si domácí brankář Lloris na míč nesáhl, po něm se do slušné příležitosti dostal také Džeko, kterého patičkou uvolnil právě Misimovič, jenže útočník Manchesteru City tentokráte na Llorisovi ztroskotal.

Pět minut před koncem prvního poločasu se však bývalý hráč Teplic již gólově prosadil. Obrátil se těsně za vápnem a na jeho přesnou mířenou střelu k tyči se Lloris jen marně natahoval. Ani ve druhé půli hosté ve svém tempu nepolevovali, Francie rozhodně nebyla nějakým lepším týmem.

Do ní už Bosna a Hercegovina vstoupila s novým gólmanem, Hasagiče nahradil Begovič. Nejprve se opět prosazoval Džeko, který mířil mimo, na druhé straně se naopak znovu ukázal dobře hrající Rémy, jehož si našel pas Maloudy, útočník Marseille pak ještě přihrál Evrovi, jenž z blízkosti svým pokusem Begoviče neohrozil.

Balkánský celek mohl Francii definitivně potopit po akci Pjaniče, na jeho centr si totiž dokázal naskočit Džeko, ale hlavou opět netrefil bránu. Begovič se poté musel co ohánět proti přímému kopu zahraného jak od Martina, tak od Nasriho. V 79. minutě nakonec Les Blues přece jenom vyrovnali, dopomohla jim k tomu penalta.

Skotský sudí Craig Thompson jí nařídil za lehký faul Spahiče na Nasriho, jenž z bílého puntíku rozhodl o přímém postupu Francie na EURO 2012. A to ještě Blancovi svěřenci mohli v závěrečných minutách brát všechny tři body, ovšem Menézovu střelu lapil Begovič a střídající Gameiro nenašel tu správnou mušku.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
paver

výhra Francie

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2... 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Veselac

těžko tipovat....měla by být neprohra domácích ale to nemá cenu sázet.....tip X, 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

snad Bosna, 1:2

Reagovat
djiros

Džeko je fakt moula

Reagovat
djiros

a teď mi to takhle vrátí

Reagovat
Langi

proboha co se tam děje...to jsou ty Francouzi tak marný?? ...na střely 0-7 (0-2)

Reagovat
smazaný uživatel

to je v pr... frantíci vystřelí jednou z pecky a stačí jim to

Reagovat
smazaný uživatel

tak tím líp, ne? ...aspoň je nemůžem dostat do kvalifikace

Reagovat
smazaný uživatel

no tak oni mi sou sympatičtí, celkem jim fandím. takže sem jim to přál. a radši bych se teda bosně vyhnul. a myslím že skoro každý.

Reagovat
Kepy_FCB

žabožrouti hanba

Reagovat
onze

To akože hanba ? Videl si zápas ? Tak nepíš hlúposti. Úplne zaslúžene postúpili. A v podstate už neprehrali 15 zápasov v rade. LES BLEUS

Reagovat
patrikhm

Škoda, přál jsem přímý postup Bosně.. ale tak věřím, že v baráži Estonce porazí.. stejně jako my Iry!!!

Portugalci si poradí s turkem a Černá hora doufám potrápí chorvaty. Postup černohorců by byl fantastický!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To jsi vzal kde?Baráž se losuje zítra.

Reagovat
smazaný uživatel

pry zasložene těm buzerantum z Francii pořad nahravaji chceš řict že ta penalta byla penalta? nebo že minule když hrali baraž postoupili zasložené když dali gol rukou ? postoupili nezasložené a taky to nikam nedotahnou stejne jak na MS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele