Preview kvalifikace o ME 2012 - úterý 11.10.

11.10.2011, 08:26
Previews
Kvalifikace o postup na evropský šampionát 2012 před sebou má poslední hrací den základních skupin. Ty musejí určit zbylých pět přímých postupujících a šest týmů, které půjdou do baráže. Rozhodnuty jsou jen skupiny E a G, kde jsou první dvě místa jasná. Naopak ve skupinách D a H dojde na přímé souboje o první místo.
Skupina A
Německo - Belgie  (úterý 19:00)
Belgii tentokrát čeká po snadné výhře nad Kazachstánem o poznání složitější úkol. Pokud si totiž chtějí svěřenci Georgese Leekense udržet bez ohledu na utkání v Turecku druhou příčku, tak musí v ESPRIT Areně vyhrát, což nebude proti doposud stoprocentnímu Německu vůbec snadné.

Němci si již s předstihem zajistili účast na závěrečném turnaji, i tak ale svěřenci Joachima Löwa žádné utkání nevypouští, což jen dokazuje poslední výhra na horké půdě v Türk Telekom Areně. "V Istanbulu jsme byli lepší, než soupeř, ale přesto jsem na našem výkonu postrádal tu dynamiku a důslednost, se kterou jsme se prezentovali v předcházejících duelech" konstatoval Löw.

Neustále se zlepšující Belgičané by tak měli Německo výrazněji prověřit, čehož si jsou domácí dobře vědomi. "Belgie se zápas od zápasu zlepšuje a především v ofenzivě by nás měla potrápit více, než Turecko" je si vědom domácí taktik, který musí před utkáním řešit četné absence svých oveček. Jistá je podobně jako u Bosporu neúčast Kloseho, nejistý je potom start dvojice Schweinsteiger - Boateng. Do základu by se naopak měli vrátit uzdravení Özil a Kroos.

Na druhém břehu stojí Belgie, která v minulém utkání dokázala rozstřílet Kazachstán a využila tak zaváhání Turecka, před nímž má aktuálně na druhém místě skupiny bodový náskok. Před posledním zápasem tak jsou karty rozdány jasně. Pokud se nechtějí Belgičané ohlížet na souběžně hraný zápas v Istanbulu, tak potřebují v Düsseldorfu vyhrát.

"Ve světovém žebříčku se sice nacházíme až daleko za Německem, ale i tak tu máme mladé mužstvo, které chce jít za úspěchem. Oproti předešlým letům je tu navíc znát určitý koncept, který by měl časem přinášet kýžené ovoce" věří velezkušený Timmy Simons. "Proti Německu sice máme malou šanci, ale chceme se o ni poprat" dodal odhodlaně. Do utkání určitě nezasáhne nemocný Hubert a distancovaný van Buyten, nejistý je potom start Vossena s Ogunjimim.
Německo - pravděpodobná sestava:
Neuer - Höwedes, Mertesacker, Hummels, Lahm - Khedira - Müller, Özil, Kroos, Schürrle - Gómez
Belgie - pravděpodobná sestava:
Mignolet, Ciman, Lombaerts, Kompany, Vertonghen - Simons, Witsel - Dembélé, Hazard, Mertens - Lukaku
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.34 - 5.25 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turecko - Ázerbájdžán  (úterý 19:00)
Turecko se porážkou od Německa dostalo do svízelné situace, neboť se před něj na druhou příčku protlačila mocně finišující Belgie. Svěřencům Guuse Hiddinka tak nezbývá, než porazit Ázerbájdžán a zároveň doufat, že Belgičané neuspějí v Německu.

Turci měli před závěrem kvalifikaci situaci ve svých rukou, po remíze ve Vídni však doma nestačili na suveréna skupiny Německo a před posledním zápasem s Ázerbájdžánem se tak dostali pod zbytečný tlak. "Když se zpětně podíváme na zápasy s Německem nebo na utkání v Belgii, tak jsme si v těchto duelech nezasloužili ztratit tolik bodů. Vzhledem k aktuální situaci v tabulce je to pro nás nepříjemné" podotkl Hiddink.

Před rozhodujícím zápasem s Ázerbájdžánem ale v Turecku neztrácejí hlavu a věří v úspěšný konec. "Už před rokem, když jsme kvalifikaci rozbíhali, tak jsme věděli, že nás v konkurenci Německa, Rakouska a Belgie čeká tuhý boj. Ale od počátku jsme měli jediný cíl - být po konci kvalifikace na prvních dvou místech. A když se nám nepodaří uspět proti Ázerbájdžánu, tak si nezasloužíme být na Euru" vysvětlil holandský kouč, jenž nemůže využít služeb Emreho.

Ázerbájdžán, i přesto, že už ztratil i ty poslední plané naděje, tak rozhodně necestuje do Turecka v roli pouhého sparingpartnera. "Bude to pro nás obtížný zápas. Nastoupíme proti soupeři, kterému jde o všechno, takže k zápasu musíme v tomto duchu přistoupit. Výhodou pro nás může být lepší psychické rozpoložení, které by mohlo hrát rozhodující roli" prohlásil trenér Berti Vogts. Tomu bude chybět potrestaná opora Äliyev.
Turecko - pravděpodobná sestava:
Demirel - Gönül, Çetin, Korkmaz, Balta - Mehmet Aurélio, Selçuk Inan - Hamit Altintop, Turan, Sarioğlu - Yilmaz
Ázerbájdžán - pravděpodobná sestava:
Ağayev - Näbiyev, Sadiqov, Allahverdiyev, Hüseynov - Čertohanov, Ämirquliyev, Budak, Ismayilov - Džavadov - Nadirov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.10 - 8.75 - 21.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Kazachstán - Rakousko  (úterý 19:00)
Rakousko se po výhře v Ázerbájdžánu rozloučí s další nepovedenou kvalifikací duelem v kazašské Astaně, kde si budou chtít svěřenci Williho Ruttensteinera opět alespoň trochu napravit pošramocenou pověst.

Oba celky jistě ještě mají v živé paměti poslední vzájemný duel v Salzburgu, kde byl Kazachstán domácím dlouho minimálně vyrovnaným soupeřem a sahal po cenném výsledku, nakonec ale v nastaveném čase po gólech Linze a Hoffera dvakrát inkasoval a odjížděl z Rakouska s prázdnou.

Co se týká hostujícího celku, tak ten si prošel další těžkou kvalifikací, během níž musel zdolat hned několik překážek. Tou nejzásadnější asi byla změna na postu hlavního trenéra, kdy neúspěšného Dietmara Constantiniho dočasně nahradil Willi Ruttensteiner, aby ho po konci kvalifikace vystřídal bývalý dlouholetý kouč Bochumi, pod kterým tento celek zažíval největší úspěchy Marcel Koller.

Kazachstán je na tom ještě hůře, než jeho nejbližší soupeř. Středoasijský celek se od samého začátku kvalifikačních bitev nacházel na chvostu skupiny, a tak podobně jako v Rakousku došlo i na lavičce tohoto celku ke změně trenéra. Bernd Storck nedokázal navázat na práci Arno Pijperse, což teď bude úkol i pro nového kouče Kazachů Miroslava Beránka, pod jehož vedením šly výkony týmu výrazně nahoru.
Kazachstán - pravděpodobná sestava:
Loginovskij - Kirov, Muchtarov, Nurdauletov, Rožkov - Konysbajev, Karpovič, Šachmetov, Jevstignějev, Mužikov - Chižničenko
Rakousko - pravděpodobná sestava:
Grünwald - Dag, Scharner, Prödl, Fuchs - Baumgartlinger, Dragović - Arnautović, Ivanschitz, Alaba - Janko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.75 - 3.80 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Německo990031:627
2.Belgie943220:1215
3.Turecko942312:1114
4.Rakousko932416:1711
5.Ázerbájdžán921610:257
6.Kazachstán91086:243
Skupina B
Rusko - Andorra  (úterý 19:45)
Rusko se své role v nepředvídatelné skupině B zhostilo se ctí a po poslední výhře na Slovensku se hodně přiblížilo přímému postupu na Euro. K tomu nyní svěřenci Dicka Advocaata potřebují maličkost - neprohrát s Andorrou.

Dick Advocaat, jenž před posledními dvěma kvalifikačními duely nabídl v případě neúspěchu rezignaci, si může pomalu mnout ruce. Jeho ovečky jsou totiž velmi blízko další účasti na mistrovství Evropy, kde by rády napodobily úspěch, kterého Rusové dosáhli na předchozím Euru v Rakousku a Švýcarsku. Tehdy ještě pod vedením Guuse Hiddinka dokráčelo Rusko až do semifinále, kde skončilo na pozdějším vítězi Španělsku.

Trpaslík z Andorry je na tom v každé kvalifikaci, ať už jde o mistrovství světa nebo Evropy, stejně, pokaždé je na chvostu tabulky. A nebojuje ani tak o bodový zisk, jako o vstřelené branky, kterých má tento celek povětšinou na svém kontě pomálu, v aktuálních bojích si připsal pouze jednu, i když hodně cennou, přišla totiž na půdě Irska v Dublinu.

Historie vzájemných zápasů je poměrně bohatá, oba týmy se spolu střetly, včetně té aktuální, ve třech kvalifikacích o Euro. Z toho mělo pokaždé navrch silnější Rusko, i když zejména poslední dva výsledky skončily pro malé knížectví nadějně. V paměti je zejména poslední měření sil v Andoře, kdy dvěma brankami zařídil hostům tři body Pogrebňak.
Rusko - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, V. Berezuckij, Ignašević, Žirkov - Širokov, Denisov, Zyrjanov - Dzagojev, Pavljučenko, Aršavin
Andorra - pravděpodobná sestava:
Gómes - Martínez, Lima, E. Garcia, Bernaus - Vieira, Sonejee, Ayala, Pujol - Silva, Moreno
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.02 - 15.00 - 41.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Irsko - Arménie  (úterý 19:45)
Jeden z nejzajímavějších duelů celé kvalifikace se odehraje v Irsku, kam zavítá Arménie. V Dublinu se totiž bude hrát o všechno! Irům stačí k potvrzení druhého místa remíza, hosté potřebují vyhrát.

Po výsledku utkání Slovenska s Ruskem jsou karty ve skupině B rozdány jasně. Rusové si na 99,9% udrží přímý postup na šampionát a zbylé dva týmy ve hře o postup si to rozdají společně v Dublinu. Favoritem budou Irové, jednak hrají doma a hlavně už osm mezistátních zápasů neprohráli.

Co je však více k neuvěření je kolonka zobrazující počet inkasovaných branek právě v oněch osmi zápasech. Svěřenci trénera Giovanniho Trapattoniho neinkasovali ani jednou! A to hráli proti takovým soupeřům jako Itálie, Rusko, Slovensko, Chorvatsko či Skotsko. V zápase proti Arménii jim stačí neprohrát.

Asi málokdo čekal, že bude reprezentace Arménie do posledního kola vážně usilovat o postup do baráže. Arménci ale předvádějí dobré výkony a navíc získávají body. V posledních kolech navíc chytili famózní formu, rozstříleli Slováky 4:0, Andorru 3:0 a v pátek Makedonii 4:1. Proč by se tedy nemohl podařit poslední zápas v Irsku? Hosté potřebují v Dublinu zvítězit, proti soupeři, který osmkrát v řadě neinkasoval, to bude nesmírně složité.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.72 - 3.70 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Makedonie - Slovensko  (úterý 19:45)
Slováci ztratili po domácí prohře s Rusy šanci bojovat o postup na Euro 2012. Jejich závěrečný zápas v Makedonii bude jen o cti. I ze strany domácího celku, jenž skončí v tabulce skupiny B na předposledním místě.

Slovensko nyní zpytuje svědomí, proč se mu nepodařilo poprvé v historii postoupit na finálový turnaj evropského šampionátu. Příčinou tohoto neúspěchu jsou jednoznačně obě prohry s Arménií. Nedokázalo si s ní poradit ani na domácí půdě, kde ji podlehlo vysoko 0:4. O veškeré postupové naděje přišli Slováci v pátek, kdy v domácím prostředí podlehli Rusku 0:1. Je to pro naše východní sousedy hořký konec. Je již jisté, že skončí ve skupině až na čtvrtém místě před Makedonií.

Nyní čeká Weissovy svěřence poslední duel v kvalifikaci, s níž se budou chtít vítězně rozloučit. Slovenský kouč Vladimír Weiss st. proto plánuje postavit na hřiště ofenzivní sestavu. "Vždycky se hraje o něco. Nálada v našem mužstvu určitě není taková, jaký by byla, kdybychom ještě měli možnost postoupit. V Makedonii však chceme odehrát dobrý zápas a věřím, že vyhrajeme," řekl V. Weiss st., jenž se bude muset obejít bez několika velkých opor. Karhan ukončil po zápase s Rusy reprezentační kariéru, kvůli disciplinárnímu trestu nemůže hrát Stoch, Škrtelovi se narodil syn a od trenéra dostal osobní volno. Do Skopje neodcestoval ani Ďurica, rovněž on má volno.

Makedonie má oproti Slovensku polovinu získaných bodů, tedy sedm. I ona se již nemůže z páté příčky odpoutat. Také by ráda zakončila svoji kvalifikační pouť plným bodovým ziskem, ale bude to mít nesmírně těžké. Jednak nastoupí proti silnému soupeři a také bude postrádat několik hráčů. V domácí sestavě se tedy neobjeví kapitán Panděv a Georgievski, oba nenastoupí kvůli svým zraněním. Distanc dostali Šumulikoski, Popov a Ivanovski. Velšský trenér John Toshack nese nelibě karetní tresty svých svěřenců. "Nechce se mi věřit, že někteří hráči si nechali udělit žluté karty naschvál. Pokud je tomu tak, mohou si sbalit věci a už nikdy je nechci vidět v reprezentaci," zlobil se trenér makedonského národního týmu J. Toshack.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.20 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rusko962111:420
2.Irsko953113:618
3.Arménie952221:817
4.Slovensko94236:914
5.Makedonie92167:137
6.Andorra90091:190
Skupina C
Itálie - Severní Irsko  (úterý 20:45)
Italové na závěr kvalifikace přivítají Severní Iry a i přes jistotu prvního místa se očekává jejich vítězství. Na ostrovech skončil zápas 0:0 a Squadra Azzurra nehodlá dovolit, aby se něco podobného událo i na Apeninském poloostrově.

Itálie je tradičním účastníkem závěrečných turnajů a nejinak tomu bude i na šampionátu v roce 2012. Svěřenci trenéra Cesare Prandelliho vyhráli kvalifikační skupinu naprosto suverénně, ztratili pouze ve dvou případech, když dvakrát remizovali. Jednou mimo jiné právě se Severním Irskem a naposledy se Srbskem v Bělehradě.

Severní Irsko má za sebou prapodivnou kvalifikaci. Ostrované dokázali například vyhrát ve Slovinsku nebo remizovat s Itálií, na druhou stranu ale nedokázali vyhrát na Fearských ostrovech či uhrát doma jakýkoliv bodový zisk s Estonskem. V tabulce tak obsadí předposlední místo, tedy pokud nevyhrají v Itálii.

Domácí tým je pochopitelně velkým favoritem, nic jiného než výhra se od Itálie neočekává. Severní Irové by ale rádi napodobili domácí výsledek 0:0 a favorita by rádi znovu potrápili. Jejich poslední vítězství nad Squadrou Azzurrou už je pořádně starého data, konkrétně z roku 1958.

Poslední zápas na lavičce ostrovního týmu před sebou má trenér Nigel Worthington, na lavičce vydržel necelých pět let.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.18 - 6.75 - 13.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slovinsko - Srbsko  (úterý 20:45)
Ve skupině C čeká v posledním zápase duel o všechno reprezentaci Srbska, která k postupu do baráže musí vyhrát na půdě Slovinska. Domácí jsou v tabulce o čtyři body za třetím Srbskem a rozhodně budou chtít kvalifikaci zakončit se ctí. Srbsko ztrácí na druhé Estonsko před zápasem pouhý bod, ale Estonci už mají svou misi splněnou a do karet jim hrají lepší vzájemné zápasy.

Srbsko sehrálo v pátek těžký domácí duel proti Italům a chtělo získat všechny tři body, na domácím hřišti však s Itálií pouze remizovalo 1:1 a postup do baráže si tak bude muset vybojovat na půdě Slovinců.

Domácí sehráli poslední zápas v září na půdě Itálie a prohráli v něm 0:1. Předtím doma prohráli s Estonskem a závěr kvalifikace jim tak vůbec nevychází. V zápase proti Srbsku se tak bude chtít Slovinsko s kvalifikací rozloučit vítězně a hosty rozhodně nečeká jednoduché utkání. Také podle sázkových kanceláří by se mělo jednat o vyrovnaný zápas. Srbsko však potřebuje vyhrát.

Trenér hostujícího Srbska Vladimir Petrovič doufá v pozitivní závěr kvalifikace a postup do baráže. "Zápas na půdě Slovinska bude jedním z nejtěžších v celé kvalifikační skupině, ale právě teď potřebujeme předvést náš nejlepší výkon a zvítězit. Proti Itálii jsme nezahráli špatně, ale bohužel to na vítězství nestačilo," řekl Petrovič.

Slovinci svou šanci na boj o baráž prohráli právě ve zmiňovaném zápase proti Estonsku. Nyní však můžou svému přemožiteli pomoci k historickému postupu do baráže. Klíčový zápas skupiny C o postup do baráže se odehraje v úterý ve 20:45 ve slovinském Mariboru.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.00 - 3.70 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Itálie972017:223
2.Estonsko1051415:1416
3.Srbsko943213:1115
4.Slovinsko932410:711
5.Severní Irsko92349:109
6.Faerské ostrovy101186:264
Skupina D
Albánie - Rumunsko  (úterý 20:00)
Fotbalisté Rumunska už sice přišli díky velice špatnému startu o možnost zahrát si na ME 2012, ovšem na závěr kvalifikační skupiny by si rádi zajistili třetí místo. Bod potřebují kvůli horší bilanci vzájemných duelů s Běloruskem, Rumunsko má totiž stejný počet bodů, avšak doma s Běloruskem v remízovém duelu inkasovalo, zatímco na běloruské půdě hrálo bez branek. To Albánie už nebojuje o nic.

S určitostí totiž skončí na pátém místě tabulky s osmi body a jak nadějně celou kvalifikaci rozjela, tak jí přeci jen až zase tak úspěšně nezakončí. V prvních pěti zápasech dokázala porazit Lucembursko i Bělorusko, remizovala v Rumunsku a získala bod proti silné Bosně. Prohrála jen v Bělorusku. Jenže v souboji s galskými kohouty nevybojovala žádný bod, smůlu neprolomila doma s Bosnou a dokonce ani v Lucembursku.

Prohra na půdě trpaslíka byla asi nejpřekvapivější, proto celek z Balkánského poloostrova na ostatní konkurenty ztrácí pět bodů. Albánie zaostávala hlavně v ofenzívě, šest branek v devíti duelech opravdu není přívětivá bilance. To Rumunsko v posledních pěti zápasech neprohrálo, jenže ztrátu z úvodních čtyř duelů již nedokázalo dohnat. Porazilo dvakrát Lucembursko, doma dokonce i Bosnu a remizovalo s Běloruskem i Francií.

Jenže v úvodu nestačilo na Bosnu a Francii, navíc remizovalo s Běloruskem i Albánií. Domácí budou chtít navíc prolomit sérii, která je v soubojích s Rumunskem před vlastními fandy provází. Nevyhráli zde totiž od roku 1946, tedy pětašedesát let. Rumunsko ve čtrnácti měřeních sil zvítězilo hned desetkrát a největší výhru zaznamenalo během kvalifikace ME 2008, kdy soupeře deklasovalo poměrem 6:1.
Albánie - pravděpodobná sestava:
Ujkani - Vangjeli, Lila, Cana, Dallku - Muzaka, Lika, Hyka, Roshi, Duro - Salihi
Rumunsko - pravděpodobná sestava:
Pantilimon - Matel, Moti, Tamas, Rat - Torje, Bourceanu, Lazar, Cristea - Mutu, Marica
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 3.30 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Francie - Bosna a Hercegovina  (úterý 21:00)
Skupina D zná již před posledním kolem jisté první dva celky tabulky. Jenže pouze první místo zaručuje přímou účast na evropský šampionát do Ukrajiny a Polska. Tu nyní drží Francie, která se jí bude snažit bránit doma právě proti Bosně a Hercegovině, jež o ní bude v Paříži rovněž vehementně usilovat.

Lepší pozici před tímto duelem mají pochopitelně Les Blues. Nejenže jim bude proti balkánskému celku pomáhat domácí publikum, hlavně ale mají po devíti zápasech o bod více. Pro Bosnu a Hercegovinu to tak znamená jediné - na půdě francouzského giganta musí vyhrát, aby ho v tabulce předskočila.

Jinak se bude muset ještě probabrat baráží, pokud se chce účastnit EURO 2012. Francouzi naopak mohou s Bosnou a Hercegovinou klidně i remizovat. Avšak podcenit by určitě nic neměli. Vždyť v samotném úvodu kvalifikace je před vlastními fanoušky zostudilo Bělorusko, které v Paříži zvítězilo 1:0.

Takže na druhou stranu, proč by se něco podobného nemohlo podařit i Bosně a Hercegovině? "Nemáme co ztratit," říkal pro uefa.com záložník Miralem Pjanič, který svou profesionální kariéru nastartoval právě ve Francii v dresu Mét a Lyonu. "Francie je favorit. Ale s trochou štěstí se v Paříži může stát zázrak," dodal.

Hosté mohou alespoň v koutku duše doufat, že se soupeři nebude dařit bez některých opor jeho reprezentace. Byť to v pátečním klání s Albánií, které svěřenci kouče Laurenta Blanca v pohodě zvládli (3:0), nevypadalo, přibyli k již tak početné marodce Cabaye, Evra a Rami. I když u posledních dvou zmíněných nejsou zranění tak vážná a měli by nakonec nastoupit.

Bude to také souboj nejlepší obrany skupiny proti nejlepší ofenzívě. Zatímco Francie si nechá dát gól jednou za tři zápasy, Bosňané střílí v průměru skoro dva na zápas. Trenér Laurent Blanc rozhodně vyvrací jakékoli spekulace ohledně podcenění. "Bosna je skvělý tým a máme z ní obrovský respekt, na druhou stranu žádný strach," říkal.

I když je samozřejmě bez diskuze, že Francie bude hrát na vítězství, důležité je pro ní zkrátka uhrát alespoň bod. "Pro moje mužstvo je to něco jako finále. A ten zápas i bude pod takovou atmosférou," uvedl francouzský lodivod a bývalý trenér Bordeaux. "Připravili jsme se a nehodláme hrát na nějaký výsledek 0:0. To by bylo špatně."
Francie - pravděpodobná sestava:
Lloris - Réveilliére, Kaboul, Rami, Evra - Diarra, M'Vila - Rémy, Nasri, Malouda - Gomis
Bosna a Hercegovina - pravděpodobná sestava:
Begovič - Papac, Spahič, Mujdža, Lulič - Misimovič, Zahirovič, Rahimič - Pjanič - Džeko, Ibiševič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.48 - 4.20 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Francie962114:320
2.Bosna a Hercegovina961216:719
3.Rumunsko934212:813
4.Bělorusko103438:713
5.Albánie92256:138
6.Lucembursko101183:214
Skupina E
Švédsko - Nizozemsko  (úterý 20:00)
Švédsko půjde do utkání s Nizozemskem s jasnou vizí. Zatímco hosté si již s předstihem zajistili účast na závěrečném turnaji, tak svěřenci Erika Hamréna o ni ještě musí tvrdě bojovat. Ale v případě vítězství by se mohli vyhnout zrádné baráži, neboť by postupovali jako nejlepší celek z druhých míst přímo.

Pro domácí je v sázce skutečně hodně, neboť výhra by dala Švédům klid na přípravu a nemuseli by se tak v listopadu účastnit barážové loterie. K tomu stačí jediné, porazit dosavadního neohroženého lídra Nizozemsko, a i když by mohla stačit za určitých okolností i remíza, tak na to takhle nikdo ze švédského týmu nemyslí. "Nemůžeme se spoléhat na remízu, pojedeme na vítězství" ujistil Mikael Lustig.

Švédové měli před posledními dvěma zápasy vše ve svých rukou, ale už duel v Helsinkách nabídl více komplikací, než se očekávalo. Hosté se sice po brankách Larssona s Olssonem ujali vedení, s blížícím se závěrem ale snížil Toivio, další tlak Finů ovšem už vyrovnání nepřinesl. "Máme před sebou jedinečnou šanci zajistit si účast na Euru a to je teď to, co chceme" dodal bek Rosenborgu. Domácím budou postrádat největší hvězdu Ibrahimoviče.

To na druhé straně Oranjes mohou jít do utkání v klidu, s čistou hlavou. Nejenže mají svěřenci Berta van Marwijka své jisté, ale navíc je v jejich myslích stále vzpomínka na poslední vzájemné střetnutí, které přesně před rokem v Amsterodamu opanovali jednoznačně domácí. "Do Švédska jedeme s cílem dokázat, že můžeme vyhrát každý zápas. Je to nejsilnější soupeř v naší skupině" vyhlásil van Bommel.

Středopolaře AC Milán navíc mrzí fakt, že si nemůže změřit síly se svým spoluhráčem Ibrahimovičem. "Trochu jsme se před utkáním hecovali. On mi napsal, že by bylo hezké, kdyby nám dokázali vrátit loňskou porážku a zapsali si tři body. Ale na to jsem mu rovnou odpověděl, že může zapomenout" s úsměvem doplnil. Nizozemci však cestují na sever řádně oslabeni, mimo hru jsou Sneijder, Robben, Affelay, Stekelenburg a Heitinga.
Švédsko - pravděpodobná sestava:
Isaksson - Lustig, Mellberg, Majstorović, Olsson - Larsson, R. Elm, Källström, Wilhelmsson - Elmander, Toivonen
Nizozemsko - pravděpodobná sestava:
Vorm - van der Wiel, Bruma, Mathijsen, Pieters - van Bommel, Strootman - van Persie, van der Vaart, Kuyt - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.50 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Maďarsko - Finsko  (úterý 20:00)
Maďarsko bojovalo v této kvalifikaci jako lev a určitě ukázalo, že v dalších letech může potrápit jiné velké favority. Ocitlo se ve velice těžké skupině v konkurenci velkých favoritů, trpaslíky s přehledem poráželo a zvládalo též duely se silnými soupeři. Sice jasně nestačilo na Nizozemsko, avšak se Švédy do předposledního kola svádělo souboj o postup do baráže, možná i o přímou účast jako nejlepší celek z druhé pozice.

Maďarsko totiž v devíti utkáních prohrálo pouze dvakrát s Nizozemskem a ve Švédsku, jinak dokázalo porazit Finsko, dvakrát Moldavsko i San Maríno a i v domácím prostředí se severským celkem je mírným favoritem. Nebýt pravidla bilance vzájemných zápasů, tak by domácí jistě měli šanci, neboť Švédové narazí na Oranjes. A ti doposud neztratili ani bod. Na druhou stranu je i tak zisk Maďarska - tedy osmnáct bodů, vskutku úctyhodná bilance.

Finové se naopak protrápili a určitě nenavázali na své minulé výkony, kdy dokázali zlobit ty nejvěhlasnější výběry. Vyhráli pouze třikrát, dvakrát nad San Marínem a to napodruhé velice těsně, k tomu jen jednou nad Moldavskem. I na půdě outsidera totiž nezískali ani bod. A o dvou prohrách se Švédskem, Holandskem a jedné s Maďarskem před vlastními fandy není potřeba mluvit. Zisk devíti bodů proto odsoudil Finy na konečné čtvrté místo s velkou mezerou.

Finsko má sice jen tříbodový náskok na Moldavsko, které na závěr hostí San Maríno, avšak lepší bilance vzájemných utkání zavrhuje nějaké závěrečné drama. Maďarsko ale chce závěr tohoto turnaje dohrát se ctí, do sestavy byli totiž po zranění povolány dvě největší hvězdy - Zlotán Gera z anglického W.B.A a Balazs Dzsudzsak z ruského celku Anži Machačkala.

Hosté ale budou moci využít těž služeb velké opory Peparima Hetemaje, který si odpykal trest za karty v duelu se Švédskem. Finové drží jednu zvláštní bilanci. Když totiž hráli v Budapešti, kde nastoupí k poslednímu zápasu kvalifikace i nyní, tak ještě nikdy neprohráli. V tuto chvíli se však zdá, že tento dlouholetý rekord zřejmě skončí.
Maďarsko - pravděpodobná sestava:
Kiraly - Pinter, Vanczak, Juhasz, Korcsmar - Hajnal, Elek, Varga, Gera, Dzsudzsak - Szabics.
Finsko - pravděpodobná sestava:
Hradecký - Moisander, Toivio, Arkivou, Raitala - Vayrynen, Eremenko, Sparv, Rin - Hamalainen, Pukki.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.67 - 3.70 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Moldavsko - San Marino  (úterý 20:00)
Divácky nepříliš atraktivní bude zápas mezi Moldavskem a San Marinem. Oba jsou to tzv. fotbaloví trpaslíci, přesto budou domácí obrovským favoritem. Ať už ale zápas dopadne jakkoliv, nebude to mít vliv na podobu tabulky.

Moldavsko získalo ve skupině šest bodů, kromě San Marina dokázalo porazit Finsko, ale to bylo vše. Naposledy se prezentovalo zajímavým výkonem v Nizozemsku, kde podlehlo pouze 0:1. V posledním zápase Moldavané vyzvou slaboučké San Marino - tři body jsou samozřejmě povinnost. V tom prvním vzájemném zápasu padly dvě branky, Moldavané šli do vedení ve 20. minutě, ale další branku přidali až v závěru, přesněji v 86. minutě.

San Marino v kvalifikaci nebodovalo a nepočítá se s tím ani pro tento zápas. Fotbalový trpaslík neměl ve skupině šanci, otázkou jen bylo, kolik obdrží branek. Počet se nakonec ustálil na 49 obdržených a 0 vstřelených. Poslední šanci, jak vstřelit alespoň čestnou branku, budou mít fotbalisté San Marina proti Moldavsku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.07 - 10.50 - 26.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Nizozemsko990035:527
2.Švédsko970228:921
3.Maďarsko960322:1418
4.Finsko930616:169
5.Moldavsko92078:166
6.San Marino90090:490
Skupina F
Chorvatsko - Lotyšsko  (úterý 19:00)
Naděje umírá poslední. Chorvatsko po páteční prohře 0:2 v Řecku ztrácí na první místo, a tedy přímý postup, dva body a má už malé šance ho ještě získat. Přesto musí doufat, že s k němu fotbalová štěstěna třeba přikloní. Doma musí porazit bezpodmínečně Lotyšsko a věřit, že Gruzie porazí před vlastními diváky Řecko.

Jedině tímto způsobem ještě předskočí Řecko v tabulce. Pokud Řekové pod Kavkazem alespoň remizují, ani tři body svěřencům trenéra Slavena Biliče nepomůžou, protože s nimi mají horší vzájemné zápasy. Chorvatsko zkrátka nezvládlo duel v Aténách, který byl pro obě mužstva klíčový.

Kdyby tam Biličův tým neprohrál, měl by vše ve svých rukách. Řeky naopak tenhle výsledek nakopl a jsou to oni, kdo jsou před posledním kolem na koni. "Proti Lotyšsku se budeme snažit co nejrychleji ujmout vedení," říkal záložník a kapitán Darijo Srna. "Naším cílem je vyhrát vyšším rozdílem. A když to půjde, vyhnout se baráži."

V Chorvatsku se objevily spekulace, že by mohl být nahrazen současný kouč Bilič. "Není úplně od věci o tom mluvit, protože jsme nepostoupili na mistrovství světa. Ale já nemám právo o tom rozhodovat, mám jen právo myslet na zápas s Lotyšskem," dodával Srna. "Avšak byl bych na tuhle situaci připravený. Je to součástí mojí práce."

Lotyšsko se v této kvalifikaci nepředvedlo v úplně špatném světle. V tabulce skupiny F má na kontě jedenáct bodů a v samotném závěru ještě může zabojovat o třetí příčku s Izraelem. Ten by však musel prohrát na Maltě, zatímco pobalťané by museli v Rijece uhrát všechny body. Vypadá to tak, že nakonec skončí na čtvrté příčce.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.14 - 7.50 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Gruzie - Řecko  (úterý 19:00)
Řecko zvládlo veledůležitý domácí souboj s Chorvatskem a má tak jednou nohou našlápnuto přímo ne evropský šampionát. Aby si zajistilo účast na vrcholné akci, stačí mu k tomu splnit jediný úkol. Na závěr alespoň remizovat v Gruzii, která neprožívá zrovna nejlepší období. Na první pohled se to zdá být snadná práce vzhledem k perfektní řecké obraně, na druhou stranu se v Gruzii body opravdu nezískávají lehko a hosté ještě rozhodně nemají vyhráno.

Řecko porazilo houževnaté Chorvaty dvěma brankami v závěrečné dvacetiminutovce, do té doby soupeř držel potřebný remízový výsledek, který by ho posunul blíže evropskému fotbalovému svátku. Řecko doposud posbíralo devatenáct bodů a v devíti duelech ještě nepohrálo. Remizovalo pouze v Chorvatsku, v Lotyšsku a doma právě s Gruzií. Nicméně potřeba zisku jednoho bodu dává hostům velkou naději.

Ti totiž inkasovali v devíti utkáních pouze čtyřikrát a mohou se pyšnit jednou z nejlepších defenzív celé kvalifikace. Gruzii patří až pátá pozice a zřejmě se už z ní nedostane. I když průběh zpočátku nasvědčoval jiné situaci. Gruzie totiž porazila Maltu a dokonce i Chorvatsko. Remizovat dokázala právě s Řeckem, v Lotyšsku a s Izraelem, v úvodních pěti kolech získala deset bodů.

Jenže následně prohrála v Izraeli, Chorvatsku, doma s Lotyšskem a trpaslíkovi z Malty darovala první bod za remízu 1:1. Kouč domácího výběru Temuri Ketsbaia nebude moci využít služeb Davida Devderianiho a Alexandera Kobakhidzeho, nahradí je Alexandre Koshkadze a Irakli Maisuradze. Druhý jmenovaný by si společně s gólmanem Konstantinem Sepiashvilim měl odbýt svou premiéru v národním dresu.

Řecko opět bude moci počítat s útočníkem Angelosem Charisteasem, který se vrátil do reprezentace poprvé od roku 2010. Ovšem chybět bude zraněný Vassilis Torosidis, kvůli disciplinárním trestům nebudou moci nastoupit Avraam Papadopoulos, Giannis Zaradoukas a Giorgos Samaras.. "Chceme to každopádně v Gruzii oslavit. Máme dobrý tým a já doufám, že poprvé v kvalifikaci neprohrajeme, ještě v takto důležitém souboji. Nyní máme báječnou šanci vše zakončit úspěšně," uvedl portugalský kouč na lavičce Řeků Fernando Santos, který dodatečně povolal obránce Steliose Malezase a Giannise Skondrase.
Gruzie - pravděpodobná sestava:
Sepiashvili - Kashia, Kaladze, Grigalava, Amisulashivi -Ananidze, Kankava, Kobiashvili, Targamadze -Martsvaladze, Iashvili.
Řecko - pravděpodobná sestava:
Tzorvas - Papastathopoulos, Papadopoulos, Vyntra, Spiropoulos - Tziolis, Katsouranis, Karagounis - Salpigidis, Charisteas, Gekas.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.75 - 3.25 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Malta - Izrael  (úterý 19:00)
Malta sice v předminulém kole vybojovala první bodík doma s Gruzií a určitě si ho cení, nicméně za své předvedené výkony a totální nasazení by si jich určitě zasloužila více. Minimálně proti Řecku byla velmi blízko kýženému bodu, nakonec jí unikl mezi prsty. Nyní bude mít ještě šanci doma s Izraelem, který už v podstatě nehraje o postup a motivaci nebude mít až zase tak velkou.

Na druhou stranu ještě bojuje o třetí místo ve skupině a rozhodně tak nechce zahodit šanci. Jenže aby o kýženou pozici přišel, přihodil by se vskutku stát zázrak. Musel by totiž na Maltě prohrát a Lotyšsko by potřebovalo vyhrát na půdě Chorvatska. Izrael dokázal právě Lotyšsko porazit v obou utkáních, poradil si i jednou s Maltou a Gruzií. Na její půdě remizoval a za své výkony se tak stydět nemusí.

Avšak na druhou stranu na postup myslet nemohl. V obou zápasech s Řeckem i Chorvatskem prohrál, proto je baráž vzdálena na míle daleko. Malta naposledy trápila Lotyšsko, ovšem již v úvodním dějství inkasovala, a tak musela na bodový zisk nakonec zapomenout. V sestavě se domácí výběr musí obejít bez vykartované dvojice Andrew Cohen - Clayton Filla. Domácí ovšem úplně bez šance nejsou. Dobře totiž vědí, že se s úterním protivníkem dá hrát.

V minulosti totiž Malta dokázala s Izraelem remizovat ve Valettě hned dvakrát a i v tomto utkání bude šance umírat poslední. Hosté přijedou bez trojice hráčů, která má zastavenou činnost kvůli karetnímu trestu. Jedná se o Tal Ben Haima, Erana Zahaviho a Omriho Ben Harusha.

Největší ztrátou je však absence kapitána Yossiho Benayouna. Ten v posledním souboji s Maltou vsítil hattrick, jenže nyní ho na trávník nepustí obnovené zranění.
Malta - pravděpodobná sestava:
Hogg - Borg, Agius, Sciberras, Fenech - Failla, Briffa, Hutchinson, Pace - Schembri, Cohen.
Izrael - pravděpodobná sestava:
Aouate - Gershon, Twatha, Bondarv, Ziv - Khutaba, Cohen, Refaelov, Kayal - Barda, Hemed.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.00 - 4.00 - 1.48
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Řecko963012:421
2.Chorvatsko961216:719
3.Izrael941411:1113
4.Lotyšsko93249:1011
5.Gruzie92436:710
6.Malta90184:191
Skupina G
Švýcarsko - Černá Hora  (úterý 20:05)
Švýcarsko truchlí a s kvalifikací se rozloučí domácím zápasem proti Černé Hoře. Hosté z Balkánského poloostrova se již mohou těšit na baráž, zápas se Švýcarskem by pro ně mohl být více než dobrým testem.

Reprezentanti země helvétského kříže si v pátek definitivně zabouchli dveře k postupu na EURO 2012 a v kvalifikaci jim nezbývá nic jiného, než dohrát poslední zápas s Černou Horou, tedy s týmem, který si baráž zahraje právě na jejich úkor.

Černohorci slaví historický úspěch, skrze remízu 2:2 s Anglií a porážce Švýcarska ve Walesu si zajistili účast v baráži. Pro Černou Horu to byla nesmírně úspěšná kvalifikace, byť v posledních zápasech už nebyly výsledky tolik oslnivé, jako na začátku.

Remízu s Anglií zachraňoval až v nastaveném čase Delibašič a jeho branka, jak se později ukázalo, měla cenu zlata. Kdyby totiž Anglie vyhrála, měla by Černá Hora o tři body více než Švýcarsko a právě v Basileji by pak došlo na rozhodující měření sil. Takhle jsou Černohorci kolo před koncem v klidu, ví, že o baráž už stoprocentně nepřijdou.

Zápas ve Švýcarsku však pro ně neznamená odpočinek, nýbrž kvalitní přípravu už na baráž. Tam se Černá Hora utká s velmi kvalitním soupeřem a zkušenosti ze zápasu ve Švýcarsku by se jí mohly hodit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.57 - 3.75 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bulharsko - Wales  (úterý 20:05)
Dvě zklamání kvalifikace si to spolu rozdají na závěr. Bulharsku ani Walesu už o nic nejde, vlastně jen o to neskončit na posledním místě. Hostům k udržení čtvrtého místa stačí bod, ovšem hrát se bude v Sofii.

Od Bulharů se v této kvalifikaci čekalo o hodně více, ale s pouhým jedním vítězstvím na kontě se toho moc dělat nedá. Bulhaři propadli naprosto ve všem a pokud na závěr neporazí Wales, tak skončí poslední, což bude považováno za ostudu. Bulharsku by se to ale mohlo povést, jediná výhra totiž přišla ve Walesu. Ve 48. minutě dal jedinou branku Ivelin Popov. Tehdy to byl ale jiný Wales, Gareth Bale a spol. se za poslední zápasy zvedli a proti Bulharsku budou chtít formu potvrdit.

Až příliš pozdě si totiž fotbalisté Walesu uvědomili, že mají na to promluvit do bojů o postup. Tým složený z fotbalistů z Premier League svojí kvalitu rozhodně má, koneckonců to potvrdil v zápase s Černou Horou a naposledy se Švýcarskem. Walesu tak nezbývá nic jiného, než tuto kvalifikaci dohrát a navázat na dobré výkony hned v kvalifikaci následující.

Mírnějším favoritem jsou tedy domácí Bulhaři, Wales dokázal na východě Evropy vyhrát pouze jednou, v roce 2007 v přátelském utkání.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.30 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Anglie853017:518
2.Černá Hora73317:512
3.Švýcarsko722310:108
4.Wales72055:106
5.Bulharsko71243:125
Skupina H
Dánsko - Portugalsko  (úterý 20:15)
Další souboj doslova na ostří nože bude k vidění v Kodani. Domácí tým zde přivítá vedoucí Portugalsko, které je však v čele jen díky lepší vzájemné bilanci, i díky tomuto faktoru tak půjde oběma stranám o hodně.

Dánsko má svému soupeři co vracet. Před rokem totiž svěřenci Mortena Olsena utkání v Portugalsku nezvládli, a přestože rozhodně nepropadli, tak z Lisabonu odjeli bez bodu. "Chceme se vyhnout baráži, ale jediný způsob, jak toho můžeme dosáhnout, je zvítězit," je si vědom Christian Eriksen. "Už v prvním zápase v Portugalsku jsme nehráli špatně, ale na body to bohužel nestačilo," doplnil.

Velkou komplikací je pro Mortena Olsena absence zraněného stopera Aggera, kterého tak bude muset podobně jako na Kypru nahradit mladík Andreas Bjelland, jehož tak bude v podobě Cristiana Ronalda, Naniho a spol. čekat skutečný křest ohněm. "Je to mladý hráč se zdravým sebevědomím. Možná neměl hrát hned proti hráčům kalibru Ronalda, ale v Evropské lize proti podobným hráčům ze Sportingu obstál," obhájil své rozhodnutí zkušený kouč.

Portugalsko dokázalo v posledním utkání odpovědět na výhru Dánska, když po divoké přestřelce porazilo Island a před duelem v Kodani tak mají Portugalci vše ve svých rukou, stačí jim totiž neprohrát. Přesto však svěřenci kouče Paula Benta neodjíždějí do Dánska s cílem uhrát bod. "Takhle jsem nikdy nepřemýšlel," prohodil. "Sice máme dva způsoby, jak být úspěšní, ale jedeme tam vyhrát," neváhá přesto bývalý lodivod Sportingu.

Ten ihned po svém nástupu ambiciózní, ale dlouho potenciálně nevyužívaný celek okamžitě zvedl, zaznamenal nejlepší start v historii a především si za každou cenu předváděnou ofenzivní hrou získal na svou stranu opět fanoušky, kteří v minulých letech především kritizovali. Příznivci nový styl chválí a to i za cenu většího počtu inkasovaných branek, čehož jsme mohli být svědky třeba v utkání s Islandem.
Dánsko - pravděpodobná sestava:
Sørensen - Jacobsen, Kjaer, Bjelland, S. Poulsen - Kvist, Zimling - Rommedahl, Eriksen, Krohn-Dehli - Bendtner
Portugalsko - pravděpodobná sestava:
Patrício - Pereira, Alves, Rolando, Eliseu - Moutinho, Meireles, Martins - Nani, Postiga, Ronaldo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 2.85 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Norsko - Kypr  (úterý 20:15)
Norové sice už nemají příliš šancí na barážové druhé místo, nicméně přeci jen se chtějí o svou naději poprat. Po úžasném vstupu do kvalifikace, kdy doma porazili Portugalsko a jedinou ztrátou byla remíza s Dánskem, se jim přeci jen zápasy na půdě největších konkurentů nevyvedly. Prohráli totiž v Dánsku i Portugalsku a i přes stoprocentní bodový zisk s trpaslíky to na druhé místo zřejmě stačit nebude.

To by se totiž muselo stát, že Portugalsko prohraje v Dánsku a naopak Norové vyhrají, přičemž se jim podaří smazat současné devítibrankové manko na Portugalce v rozdílu branek. A realisticky je tato varianta prakticky nemožná. Norsko má totiž horší vzájemnou bilanci s Dánskem a přes něj proto cesta ke slávě nevede. Norsko se trápí především v ofenzívě, sedm vstřelených branek vskutku není nijak slavný počin. Naopak šest inkasovaných tref se dá považovat ve velmi těžké skupině za vcelku solidní výkon.

Kypr překvapil v letošní kvalifikaci pouze jednou. Doplatil na to, že hrál ve velice obtížné skupině. Dokázal sice sebrat bod Portugalsku po remíze 4:4 na jeho půdě, od té doby ale doma s Portugalskem prohrál 0:4, ani jednou nestačil na Dány a podlehl též před vlastními fanoušky Norsku. K tomu největšímu rivalovi z Islandu podlehl na jeho půdě 0:1 a jediný další bod získal po domácí bezbrankové remíze se stejným protivníkem.

Hlavní trenér Egil Olsen se musí obejít bez důležitého dua Brede Hangeland - Braaten, severskému celku tak přibývá ke všem nepříjemnostem další velký problém. Kypr má ale po bídných vystoupeních jen malou šanci na první výhru ve skupině, trápí ho totiž defenzíva. Inkasoval už sedmnáctkrát, po sedmi odehraných zápasech se určitě není čím chlubit.

Hosté použijí hráče výhradně z kyperské ligy. V nominaci je pouze jeden krajánek, a to obránce Georgios Pelagias z italské Barletty. V nominaci je debutant Andreas Stavrou, na poslední chvíli byl povolán i náhradník Elias Charalambous.
Norsko - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Hogli, Waehler, Demidov, Ruud - Huseklepp, Tettey, Nordtvelt, Riise - Carew, Abdellaoue.
Kypr - pravděpodobná sestava:
Giorgallides - Merkis, Plagias, Dobrasinovic, Poursaitidis - Avraam, Satsias, Charalambides, Demetriou - Christofi, Alexandrou
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.18 - 6.25 - 16.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Portugalsko751120:1016
2.Dánsko751113:516
3.Norsko74127:613
4.Island81166:144
5.Kypr70256:172
Skupina I
Španělsko - Skotsko  (úterý 20:45)
Zápas mezi neoddiskutovatelným lídrem skupiny I ze Španělska, který bude chtít v souboji se Skotskem stvrdit nepřemožitelnost poslední osmou výhrou nad Skotskem, bude obrovským způsobem zajímat i české fanoušky. Skotové si zajistí druhou příčku, a tudíž i baráž, pokud se jim podaří senzačně vyloupit Alicante.

A to se samozřejmě nebude líbit české reprezentaci, která by se ani v případě vítězství v souběžně hraném klání v Litvě na druhou pozici neprocpala. Skotsko má totiž před posledním kolem o bod více. I tak to ale bude mít mužstvo trenéra Craiga Leveina ve Španělsku hodně těžké.

Střetne se totiž se současně nejlepším reprezentačním týmem na světě, navíc na jeho půdě. V jeho neprospěch navíc hovoří i fakt, že má s Českem horší vzájemné zápasy, tudíž pokud Skotové na Pyrenejském poloostrově prohrají a Češi uhrají alespoň bod, předskočí je v tabulce právě oni, i když počet bodů bude vykazovat stejné číslo.

Na druhou stranu zkrátka Leveinovi hoši mají vše ve svých rukách. Pokud zvítězí, postupují do baráže. Pokud remizují a Česko nevyhraje, tak také. Třeba v říjnu loňského v rámci této kvalifikace sehráli se Španělskem hodně důstojnou roli. Tehdejší prohra 2:3 nebyla žádnou ostudou. Mimochodem se mohli pyšnit faktem, že dva góly Španělsku nikdo nevsítil od října roku 2009.

Domácím vlastně výsledek z tohoto zápasu, alespoň z pohledu důležitosti nějakého pořadí v tabulce, nemusí moc zajímat. Oni už zůstanou první, dávno si zajistili letenky do Polska a Ukrajiny. A tak veřejnost řeší o poznání méně problematičtější věci než Skotsko, které s Českou republikou svede dramatický boj o druhou pozici.

Trenér Vicente del Bosque má trochu problém s Fernandem Torresem. "Hodně toho dělá pro svůj klub. My se ale na to musíme podívat ze širší perspektivy a musíme být spravedliví, protože tu je velká konkurence," naznačil, že oproti utkání s Českou republikou od základu hrát nebude. "Bohužel si ho proti Čechům nenašla jediná dobrá přihrávka."

Kouč Levein ví, jak složitý úkol jeho tým v Alicante čeká. A pod jakým tlakem bude. "Nejdůležitější je koncentrace," tvrdil. "Hráči nesmí vypustit ani jednu jedinou vteřinu, jinak nám Španělsko ublíží. Co totiž soupeř potřebuje, tak to jsou právě chyby v koncentraci, protože pro nás bude psychicky vyčerpávající stále usilovat o míč."
Španělsko - pravděpodobná sestava:
Casillas - Ramos, Piqué, Puyol, Arbeloa - Busquets, Xavi, Javi Martínez - Mata, Villa, Silva
Skotsko - pravděpodobná sestava:
McGregor - Hutton, Caldwell, Berra, Bardsley - Naismith, Morrison, Adam, Fletcher - Forrest - Miller
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 7.75 - 14.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Litva - Česko  (úterý 20:45)
O druhém místě ve skupině I kvalifikace mistrovství Evropy se bude rozhodovat v posledních zápasech, tvrdili čeští reprezentanti od chvíle, co znali rozlosování. Jejich předpověď se naplnila - národní tým stojí před závěrečným zápasem v Litvě před rozhodujícím krokem, který však může být těžší, než si hráči původně představovali.

Jednak jim ani případná úterní výhra nezaručuje postup a navíc jim stojí v cestě soupeř, který je vedle Španělů jako jediný v kvalifikaci dokázal porazit.

Češi si zkomplikovali situaci páteční prohrou se Španělskem, po které se především kvůli pasivní hře dostali pod silnou palbu kritiky. Už od neděle prý ale nepadlo uvnitř týmu o smutném letenském představení ani slovo a před cestou do Litvy byli fotbalisté soustředěni na poslední duel.

Navíc slibovali, že rozhodně nebudou hrát na remízu, která jim při současné prohře Skotů ve Španělsku může také přinést radost. "Hrajeme o svoji kůži, takže by bylo chybou čekat, že nám výhra sama spadne do klína. Ovšem ještě horší by bylo hrát na remízu, protože pak jediný okamžik může všechno zmařit. Dobře si to pamatujeme z prvního vzájemného souboje v Olomouci, kde byl soupeř pod tlakem, ale proměnil brejk a pak to už ubránil," připomínal brankář Petr Čech první souboj s nevyzpytatelným soupeřem.

Litevci sice šokovali na úvod výhrou na české půdě, ale v dalším průběhu kvalifikace už jen paběrkovali; neporazili dokonce ani Lichtenštejnsko. "Hra na brejky jim je vlastní, dokážou zaútočit velmi rychle a umějí tím překvapit každého soupeře. Ale jejich hra se může nyní trochu lišit, neboť už budují nový tým pro další kvalifikaci a budou hrát v jiném složení než před rokem," řekl ČTK po příletu do Litvy trenér Michal Bílek.

Více než se soupeřovou hrou se ale kouč musí potýkat s tím, jak zkvalitnit výkon vlastního týmu, který proti Španělsku skřípal ve všech řadách. Plusem může být návrat Plašila s Rezkem, šanci podle všeho dostane i hbitý Pilař, který by mohl být vhodným typem pro očekávanou hru do sevřené litevské obrany.

Domácí strávili první část reprezentačního soustředění poblíž Vilniusu, a protože na rozdíl od Čechů nehráli koncem minulého týdne soutěžní duel, k rozehrání využili sobotní souboj s vlastní jednadvacítkou. Vyhráli 4:0 po dvou brankách Poškuse, po gólu přidali Radavičius a Šernas.

Litevci sice stavějí nový tým, ale současně nemohou využít svá největší esa. V trestu je Necidův spoluhráč z CSKA Moskva Deividas Šemberas, minulý týden se navíc zranil nejlepší střelec týmu Tomas Danilevičius a už týden laboruje s nemocí Deividas Česnauskis, jehož start je nejistý.

"Danilevičius nám bude chybět, ale nemůžeme s tím nic dělat. Máme jiné útočníky a věřím, že se jim podaří Tomase nahradit," řekl trenér Raimondas Žutautas. Ten už při nominaci dal najevo, že hodlá stavět na mladších hráčích, a v jeho výběru tak je třeba i dvaadvacetiletý Marius Papšys z Příbrami.

Zápas začne ve 20:45 SELČ, a protože v Litvě je o hodinu více, nedá se podle pořadatelů v nynějším chladném počasí očekávat vysoká návštěva. V ochozech budou i necelé dvě stovky českých fanoušků.

Na utkání byl nasazen španělský sudí David Fernández Borbalán. Tým z Pyrenejského poloostrova už je jistým postupujícím, a tak UEFA nezvykle vyslala na zápas sudího ze země, jejíž tým hraje ve stejné skupině. Český osud tak bude ve španělských rukou hned na dvou místech.
Litva - pravděpodobná sestava:
Karčemarskas - Radavičius, Andriuškevičius, Žaliukas, Klimavičius - Stankevičius, Pilibaitis - Mikoliunas, Poškus, D. Česnauskis - Šernas.
Česko - pravděpodobná sestava:
Čech - Gebre Selassie, Hubník, Sivok, Kadlec - Jiráček - Rezek, Rosický, Plašil, Pilař - Baroš.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.25 - 3.90 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Španělsko770023:521
2.Skotsko73228:711
3.Česko73138:710
4.Litva71243:95
5.Lichtenštejnsko81163:174

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (207)

Přidat komentář
smazaný uživatel

škoda těch maďarů, ti by si baráž zasloužili.

Reagovat
adalbertus

Reagovat
smazaný uživatel

Proč tam furt strká toho baroše???

Reagovat
smazaný uživatel

Česko - pravděpodobná sestava

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, ale stejně se vsadím, že tam bude.

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě si taky nezaslouží dnes hrát. ale zase si myslim, že pokud nastoupí, tak už toho gola konečně dá

Reagovat
smazaný uživatel

nevím,nevím....ale nedá

Reagovat
smazaný uživatel

Nechme se překvapit.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Ten kurz na Arménii je docela zajímavý.

Nevíněkdo něco otom gólmanovi finů Hradeckým?

Reagovat
goodbay

Má české rodiče a narodil se v Česku, ale jako malej šel do Finska..tak nějak to bylo.

Reagovat
Minister

Narodil sa v Bratislave, má slovenských rodičov, ale už keď mal rok tak sa presťahovali do Fínska.

http://www.profutbal.sk/spravy/?clanok=73575

Reagovat
Whitemedia

OT:Nechci spamovat, ale potřebuji radu :DD

V jednom zápase v Anglii vyloučil rozhodčí sám sebe, poté co udeřil hráče, kdo to byl?

a) Reginald Leafe

b) Robert B. VALENTINE

c) Clive WHITE

d) Martin Sylvester

e) Howard Webb

f) George SMITH

Reagovat
Kily

D, jenom si nejsem jistý křestním jménem

Reagovat
Whitemedia

Ok, díky moc!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak doufám, že to dnes Němci Belgičanům postijou, jako na oplátku Turkům za to bučení při německé hymně...

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že ne. Belgie už je skoro jak francie, taky plnej nároďák náplav. Za turecko aspoň hrajou turci.

Reagovat
smazaný uživatel

turci = náplava...nevybereš si...

Reagovat
smazaný uživatel

hodně zajímavý.. spíš to vidím na Turecko.. má lehkého soupeře a měli by si s tím poradit.. plus kvalitní trenér kterej to vošéfuje i když Belgii bych to přal.. jako celek mi příjde sympaticky.. a nadějný..

Reagovat
adalbertus

gyerünj Magyarok,mindent bele!

Reagovat
Losinho

Dneska to vidím na další zklamání.

Reagovat
Marv

Vsadil si snad na Skoty?

Reagovat
smazaný uživatel

Češi do toho !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Robbie Keane sice nebude moct hrat kvuli zraneni, ale dockal jsem se jen tak napul, utok s Doylem vytvori Cox, a ne Long, kteryho jsem si tolik pral videt.Do sestavy se navic vraci Dunne a Kelly. Irum sice staci remiza, ale kvuli vyrovnanym koeficientum musi hrat na vyhru, aby jeste mohli zabojovat o nasazenou pozici pro baraz, pokud by Turci, nasi nebo Srbove zavahali.

Republic of Ireland team to play Armenia, kick-off 6.45pm:

Shay Given - John O'Shea, Sean St Ledger, Richard Dunne, Stephen Kelly - Aiden McGeady, Keith Andrews, Glenn Whelan, Damien Duff - Kevin Doyle, Simon Cox.

Boys in green!

Reagovat
cristiano.K.

mám tam na ně,chtěl jsem se tě zeptat než jsem to vsadil jak moc je Keane velká ztráta,ale už to vím

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nevim, mne to bez nej prijde silnejsi Spis doufam, ze ho nebude bavit litat z LA pres pul sveta a vykasle se uz na repre.

Reagovat
onze

ALLEZ LES BLEUS ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to vypadá s tou baráží ? Nasazení - nenasazní .. může mi to prosím někdo přiblížit ? Děkuju ..

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl z toho zapasu se Spanelama mi bylo na . Doufam ze v ty Litve aspon uhrajem nakou stastnou remizu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozně moc bych si přál vidět na velkým turnaji zase Belgii Tuším, že od roku 2002, kdy byli na MS, se nekvalifikovali na žádnej velkej turnaj, přitom mají teď moc sympatický mladý mužstvo a skvělou generaci hráčů --- Kompany,Vermaelen, Vertonghen, Hazard, Witsel, M.Dembélé,Lukaku,Vossen...ale budou to mít moc těžký, ale já věřím v zázrak a snad to na úkor Turků vyjde...

Reagovat
smazaný uživatel

Tehdy nehrála špatně. Hlavně Marc Wilmots ukazoval, jak šikovný je hráč. Nejvíc mi v paměti utkvěl tenhle gól.

http://www.youtube.com/watch?v=VR9a9Zy3VAY&feature=related

Reagovat
smazaný uživatel

ty jo, z toho turnaje si spíš pamatuju herectví Rivalda, Turky, tehdy mladého Syčeva, který řádil jak černá ruka, podplacené rozhodčí a parádní fanoušky Koree ale tohle zrovna ne

Reagovat
Kily

ani jsem to neotevíral v domnění, že jde o jeho nůžky

Reagovat
smazaný uživatel

nejsem takovej "blázen" jako někteří zde, co si pamatujou, kdo, kdy a jak dal góla

Reagovat
Kily

tohle nebylo o bláznovství, já si pamatuju dvě jeho branky, tuhle a pak tu, na kterou narážíš níže. Několik dalších jsem viděl v sestřizích bundesligy, ale v hlavě mi neutkvěly, možná kdybych je viděl, tak si vzpomenu, že jsem to už viděl

Reagovat
smazaný uživatel

Šlo o vzpomínku týkající se hlavně Belgie. Jinak tenhle gól samo nebyl tím nejvýraznějším, co mi uvízlo v archivu .

Reagovat
smazaný uživatel

moje vzpomínka na Belgii se datuje na baráž s ČR, to je vlastně taky k tématu, šlo o postup na toto MS

Reagovat
Losinho

Witsel Obyčejné prase.

Reagovat
smazaný uživatel

Kvůli tomu onému faulu ?

Reagovat
Losinho

Těch hnusných zákroků měl víc.

http://www.youtube.com/watch?v=ANm73qFy6i8

http://www.youtube.com/watch?v=NnXs9JT4kVo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=iiVfTfsblwM&feature=related

Všechno zákroky, do kterých šel jako totální hovado. Podobní hráči nemají na trávnících co dělat.

Reagovat
Kily

zákroky hnus, mně ale ještě víc vadilo jeho následné chování na úrovni totálního vypatlance z pomocné školy

Reagovat
Losinho

To máš pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak.

To Hubsch hned věděl, co se stalo, a hned se omlouval. To se mi moc líbilo.

Reagovat
Arne

Škoda, že tam nebudou... Ale zas tak mě to netrápí, co do herního projevu teda preferuju Turky.

Reagovat
Kily

počkají si, ale jejich čas určitě přijde, stejně to snad dopadne s Maďarskem

Reagovat
smazaný uživatel

Maďarsko, Bosna, Armenie lets go

Reagovat
adalbertus

Reagovat
Marv

Tak já ten zápas hledám na netu a teď zjistim, že ZDF vysílá přímý přenos Každopádně Belgie to bude mít hodně těžké, myslim, že oni mají budoucnost stále před sebou.. Ten tým by mohl v budoucnu dosáhnout i na nějaký větší úspěch

Reagovat
Arne

Tak jsem žil v domnění, že Nationalelf už pokročila a dokáže vyhrávat i tyhle zápasy, ve kterých už o nic nejde. Že se ty trapasy z konců minulých kvalifikací nebudou opakovat... Jenže nevypadá to, ploužejí se tam jak lemry a Belgičani je docela dost tlačí. K tomu publikum (vypískat německou hymnu teda nemuseli) jasně v hostující prospěch, to smrdí fakt tou dvojkou.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejne je to neskutecny, jaky sazkovky vypsali na Belgii. To jsem si mel vsimnout driv, i na slepo by se to dalo zkusit za par korun, treba s remizou Reku v Gruzii by to dalo kurz pres 24.

Reagovat
smazaný uživatel

omg - jaky kurzy sazkovky vypsaly*

Reagovat
Arne

Jj, zbláznili se celkově... Jestli můžu něco doporučit, tak na víkend je jen 1,2 na výhru Bayernu proti nám, zkusit remízu nebo 02 by nebylo od věci.

Reagovat
smazaný uživatel

Popremyslim o tom, jeste zkusim najit nejakou chybicku v kurzech na druhou nebo treti anglickou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak uz se Nemci rozjeli, skoda

Reagovat
Arne

Tak škoda by byla, kdyby ti ten imaginární tiket vyšel, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda Ale ja Belgicanum preju to druhy misto mnohem vic, nez Turkum.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

a proto sem dal +2,5 na zápas

Reagovat
Marv

Mesut

Reagovat
smazaný uživatel

pán

Reagovat
Arne

Parádní gól a Schürrleho taky slušnej... Docela krutý pro Belgii, prakticky z ničeho.

Reagovat
Marv

Komentátor to vystihl pěkně.. So effektiv ist diese manchaft! S tímhle už Belgie těžko něco udělá

Reagovat
Arne

Tak mně hned naskočilo, kolik toho zadrbali v sobotu...

Reagovat
kiwwi

kazdopadne je to stroj...momentalne predvadzaju snad najkrajsiu hru v europe

Reagovat
Arne

Jo, to je, já ten jejich fotbal žeru... I když dneska to není nic extra.

Reagovat
Godwinson

Bosna

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To teda Kelly nacasoval

Reagovat
smazaný uživatel

"12:49 - The Republic of Ireland have not conceded a goal in 12 hours & 49 minutes of international football before tonight. Crunch."

Reagovat
kiwwi

skoro tak dlho, ako sme my nedali

Reagovat
smazaný uživatel

Gruzínsko-Grécko 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

A Gruzínci usilovne ležia na zemi, grécky tréner z toho na nervy

Reagovat
Kepy_FCB

Support Portugalsko, Irsko Turecko (raději než Belgie), Bosna , Srbsko, Rusko

Reagovat
smazaný uživatel

no, zrovna rusové...

Reagovat
Kepy_FCB

tak lepší než asiati z Arménie né?

Reagovat
smazaný uživatel

tak ani jedno. Ono rusové třeba přijedou ve velkém počtu ale jejich support je na úrovni Sparty, tzn. nulový.

Reagovat
kiwwi

aaaa kurva, Armeni redka

Reagovat
smazaný uživatel

Mne to jako ruka neprislo

Reagovat
kiwwi

ja to nepozeram

Reagovat
smazaný uživatel

Golman vybehl pred vapno, Cox ho trefil nekam mezi hrudnik a rameno, rekl bych do podpazi, a sudi ho vyloucil za hru rukou.

Reagovat
kiwwi

ale paci sa mi ze trener vystriedal DM namiesto brankara a nie niekoho z predu

Reagovat
smazaný uživatel

Co mu zbyva, cil maji porad stejnej

Reagovat
kiwwi

inac mozem zodpovedne povedat, ze Armenci predvadzaju v nasej skupine najkrajsi futbal...krasny kombinacny futbal po zemi, hraci su rychly a perfektni s loptou na nohe, davaju spustu golov...zasluzia si postupit a to kludne aj na ukor sympatickych Irov

Reagovat
kiwwi

tak ale hlupi su statocne

Reagovat
kiwwi

ok rychlo som to pustil, a ruka to urcite nebola!!!

Reagovat
xjert02

Mne take ne! Jim asi chteji vynahradit tu popravu od Zabozroutu na MS :-(

Reagovat
smazaný uživatel

Máš funkčný link?

Reagovat
smazaný uživatel

DÍKY!

Reagovat
smazaný uživatel

Rakousko Jděte do háje.

Reagovat
smazaný uživatel

Benda sestřelí portugalsky metrouše

Reagovat
tomasinho

Come on Ázerbajdžán! Ať postoupí Belgie a ne Turci.

Reagovat
xjert02

Presne. Turci patri do Asie :-D

Reagovat
smazaný uživatel

Oni by stejně nešli z druhého místa, ne? Jen kdyby porazili Němce.

Reagovat
tomasinho

Tak kdyby Ázerbajdžán vyhrál tak jo

Reagovat
smazaný uživatel

A co tabulka druhých míst?

Reagovat
smazaný uživatel

Blbče

Reagovat
tomasinho

Postoupili by do baráže, tam jde každý 2. tým krom toho nejlepšího z 2. míst.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť píšu, že jsem blbec.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
tomasinho

To snad přejš víc Turkům než Belgii?

Reagovat
cristiano.K.

tiket kamaráde tiket

Reagovat
tomasinho

Jo takhle

Reagovat
smazaný uživatel

Haha, Gruzie udrzet!

Reagovat
tomasinho

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
cristiano.K.

jen dám palec a je to v <>

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Italia!

Reagovat
kiwwi

kriste pane, to co bol za vlastnak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Arménie

Reagovat
cristiano.K.

Dásnko a Švédsko .......až tam na sever

Reagovat
tomasinho

Denmark! Vyžeňte Portgalce do baráže.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Nee!

Reagovat
smazaný uživatel

Timhle golem Nizozemcu by sli ale i Portugalci primo Body i skore na druhych mistech jsou dost vyrovnany.

Reagovat
tomasinho

Sakra

Reagovat
tomasinho

Z 2. místa půjdou spíš Chorvati ne? Vždyť mají daleko víc bodů než Portugalcu.

Reagovat
Shevchenko

Uber Chorvatům výsledky s Maltou.

Reagovat
tomasinho

Jo vlastně. Takže úpokdu Dánové udrží, budou mít stejně bodů ne?

Reagovat
Shevchenko

Par rozhoduje skóre, na coen.wz.cz je tabulka, mě se to teď nechce studovat.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nee, Recko

Reagovat
tomasinho

To je v háji, tak dlouho to drželi a pak toto.

Reagovat
ernyyyy

jaký né,mám vsazený na neprohru Řeků

Reagovat
Shevchenko

Jasná remíza. Snad to tak skončí.

Reagovat
Godwinson

Arméni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

sestava Nizozemců na livesportu vypadá vtipně

Reagovat
tomasinho

Škoda, že Norové nemají lepší skóre, mohli úplně vyšachovat Portugalce, kteří by euro sledovalo z gauče.

Reagovat
Godwinson

Belgie! Otočit.

Reagovat
Shevchenko

No ty si borec Charisteas.

Reagovat
Arne

Manu Taková chyba se mu nestala prvně, někdy mi přijde, že je fakt přemotivovanej.... A ten gól taky Merteho, kéž by na pravým stoperu dostal přednost Mats.

Reagovat
herbage

Merte mi přijde slabej jak na repre, tak na Arsenal. Bohužel pro něj, Němci i Arsenal mají na stopera lepší hráče

Reagovat
Arne

Tak poslední rok a půl je fakt špatnej, předtím to docela šlo a neuměl jsem si německou obranu bez něj představit... Tak nějak na MS nebo kolem něj se to nějak zlomilo a už to nejde. Třeba ho tam vzkřísíte.

Reagovat
herbage

pochybuji. Vůbec mu nevěřím a byl bych rád, kdyby odešel. U nás se bude jen trápit a k tomu bere obří plat, zatímco takový Cahill by bral 2/3 jeho platu a byl by mnohem platnější

Reagovat
Godwinson

Belgie mi tam bude tedy hrozně chybět, tak snad MS.

Reagovat
tomasinho

Tam už přijedou připravení pořádně. Ale mají šíleně těžkou skupinu - Srbsko, Chorvatsko, Skotové dokážou zlobit a Wales má talentovaný tým.

Reagovat
Godwinson

Já tomu moc nevěřim, spíš tak nějak doufám, že to tam s nima někdo zmákne a začnou makat. S tím co mají dispozici je to ostudný. Ale ta skupina je hrozná, to jo ... holt budou Srbové bez MS.

Reagovat
tomasinho

Tak to by ani nevadilo, stejně by tam vyhořeli jako na posledních dvou. Já bych bral Belgii a Chorvatsko/Wales. Ale ten potenciál je u Belgie neuvěřitelný.

Reagovat
smazaný uživatel

srbija

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
Yanek

Antonioooooo

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Godwinson

Pěkná středová řada Francie. Bohužel nehraje Kaboul, pro Bosnu tedy ztížená situace.

Reagovat
smazaný uživatel

švédsko

Reagovat
Godwinson

Statistiky na livesportu ohledně Francie jsou zajímavé. Vypadá to jako slušná francouzská koleda.

Reagovat
cresposuper

Máte niekto link na Squadru?

Reagovat
Shevchenko

Slovinsko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Joo, Slovinsko!!

Reagovat
kiwwi

Dani

Reagovat
smazaný uživatel

Hm super, do baraze bez nejlepsiho utocnika

Reagovat
smazaný uživatel

jooooo Bednááááá

Reagovat
smazaný uživatel

Bendtner!

Reagovat
kiwwi

no Francuzi si koledovali (aspon podla tych statistik co pozeram na esporte)

Reagovat
smazaný uživatel

Kopyto Dzeko

Reagovat
kiwwi

no nejak sa tie kopyta v poslednom case ukopavaju

Reagovat
smazaný uživatel

To bude tim, ze Bendtner ani Dzeko kopyta nejsou, uz bys mohl ten svuj omezeny nazor prehodnotit, ja myslim, ze by to dost lidi ocenilo

Reagovat
kiwwi

ale Dzeko to trafil paradne

Reagovat
FORZAMILAN

Bosna,Džeko

Reagovat
smazaný uživatel

Slováci vezou cennou remízu ze Skopje, tak přecejen to s nima neni tak hrozný

Reagovat
CubONE

da sa niekde pozerat FRA ? sopcast? alebo nieco ine

Reagovat
djiros

Channel - 98534

Reagovat
CubONE

channel offline

Reagovat
smazaný uživatel

Dzeko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Goooooooooooooooooooooool

Reagovat
smazaný uživatel

Nemeli bychom se radovat z vedeni Bosny, je mozny, ze zrovna tohle z nas udela nenasazeny tym.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to potom Francie otočit

Reagovat
cristiano.K.

ono není moc z čeho vybírat

Reagovat
Shevchenko

Francie, Portugalsko vs. Estonsko, Černá Hora ???

Reagovat
Kenneth

Kurva. Francouzi vyrovnat!

Reagovat
JIMMY-PO

Dánsko Bosna

Reagovat
smazaný uživatel

DŽEKOOOO!!!!!!! Bosnia

Reagovat
ernyyyy

Co tam Portugalci vyváděj

Reagovat
cristiano.K.

Estonsko a to ani dneska nehrajou

Reagovat
Shevchenko

Kde prosím najdu ten žebříček národních koeficientů? Na coen mi to nějak nesedí.

Reagovat
Shevchenko

PROSÍM

Reagovat
Shevchenko

Ty tabulky jsou všude jiné.

Reagovat
kiwwi
Reagovat
Shevchenko

Dík, může se to ještě nějak měnit?

Reagovat
kiwwi

netusim

Reagovat
kiwwi

takze Dani idu priamo z 2. miesta?

Reagovat
Shevchenko

Dani jdu přímo z prvního místa. Švédové.

Reagovat
kiwwi

*takze dani idu priamo z timov na 2. miestach?

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
JIMMY-PO

ved dani vyhraju skupinu

Reagovat
kiwwi

omg, som blbec

Reagovat
smazaný uživatel

Dani z 1., Svedi jsou ted nejlepsi na 2. mstech.

Reagovat
kiwwi

uz je mi to jasne

Reagovat
Shevchenko

Nasazení:

Portugalsko

Francie

Turecko

Česko

Nenasazení

Chorvatsko

Irsko

Černá Hora

Estonsko

Je to aktuální? Jak se to může ještě měnit?

Reagovat
CubONE

Cesko nasadene a Chorvatsko nie? podla coho sa nasadzuje?

Reagovat
Yanek

Cassano druhý, to je neuvěřitelné, jak mně se ta jeho hra příčí... ale produktivní je letos nadmíru.

Reagovat
Shevchenko

Francie - Bosna střely 0:7 ???

Reagovat
smazaný uživatel

Silvicka

Reagovat
kiwwi

moje dnesne tipovanie by som zhodnotil takto

http://www.youtube.com/watch?v=SiUz_akTmcY

dnes mi nevyslo skoro nic...stavkova zarobila

Reagovat
Xavi8

200. pre Dansko velmi dobre sa na nich dnes pozeralo

Reagovat
kiwwi

Francuzom staci na 1. miesto remiza?

Reagovat
JIMMY-PO

hej..bodaj by prehrali

Reagovat
CubONE

Reagovat
CubONE

ano

Reagovat
božský John

Ty zas*aný Francouzi prohrávaj, přiveďte sem Gatese !

Reagovat
CubONE

NASRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele