Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina C
11.10.2011 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Itálie - Severní Irsko 3:0

Ani v posledním zápase Italové nezaváhali a doma hladce porazili Severní Irsko 3:0. Squadra Azzurra tak prošla kvalifikací bez porážky. Dnes obstaral dvě branky útočník AC Milán Antonio Cassano, třetí branku si ostrované vstřelili sami.

Sebastian Giovinco byl prvním mužem na travníku, který se postaral o rozruch před hostující brankou, brankář Taylor však jeho pokus za svá záda nepropustil. Velmi brzy musel zasahovat také Buffon, toho pro změnu zaměstnal Little. Buffon si neodpočinul ani o pár minuty později, to se v šanci objevil Healy. Italové pak přidali plyn a výsledkem bylo několik šancí a úvodní branka zápasu. Tak nejprve pěkně popořadě, z rohového kopu hlavičkoval mimo Chiellini a za chvíli De Rossi namazal Cassanovi, který z voleje překonal Taylora - 1:0 pro Itálii.

Severní Irové mohli vyrovnat vzápětí, hlavičku McGiverna zneškodnil fantastickým zákrokem Gigi Buffon. Hosté se dokonce dožadovali pokutového kopu, a to po souboji Littleho s Balzarettim. Rozhodčí však ukázal jasně, aby hra pokračovala. Italové v závěru pořádně přitlačili, ale na poločasovém výsledku 1:0 se nic nezměnilo.

Diváci si museli počkat na další branku do 53. minuty a postaral se o ní opět Antonio Cassano. Jeho týmový kolega z Milána Aquilani mu poslal parádní míč a Cassano ani tentokrát nezaváhal - 2:0 pro Itálii. V této fázi zápasu už to měli Severní Irové více než složité, navíc Itálie hrála v pohodě a měla další šance.

Třetí a tedy poslední branka padla čtvrthodiny před koncem a vstřelili si jí ostrované sami. Vlastní gól si připsal obránce West Bromwiche McAuley - 3:0. Tím bylo po zápase. Italové vyhráli zaslouženě jak toto utkání, tak především celou kvalifikační skupinu.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
paver

výhra Itálie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Cassano

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Veselac

1:0

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 az 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Ragazzi!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele