Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina C
11.10.2011 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Srbové smutní, prohra se Slovinskem jim zabouchla vrátka

Srbsko zápas o všechno nezvládlo a po těsné prohře 0:1 se Slovinskem, kterému šlo jen o čest a slávu, se s možností podívat se na Ukrajinu a do Polska rozloučilo. Místo něho tak do baráže postupuje ze skupiny překvapivě Estonsko. Hostům prostě ve Slovinsku nic nevyšlo a měli i kopec smůly. Dostali hloupý gól a navíc nedali penaltu.

Domácí soupeři jasně naznačili, že byť nemají již žádnou možnost probojovat se na EURO 2012, nic mu zadarmo nedají. V první šanci už nebezpečně napřahoval Kirm a až teč obránce Stankoviče Srbům odvrátila možnou patálii. Hosté poprvé zahrozili Petrovičem, ten ovšem zamířil jen nad břevno.

Ve slovinském týmu se také zastřeloval Vršič společně s Kirmem, první jmenovaný ale netrefil bránu a druhý zase napálil jen připraveného protihráče, tenkráte Nevena Subotiče. Srbsko se poté také pokoušelo o pokusy z dálky, jeden takový vyslal Tošič, ani tahle rána se ale v síti neuchytila.

Asi dlouho bude mít hodně špatné vzpomínky srbský gólman Jorgačevič na to, co se ve 44. minutě odehrálo v Mariboru. Jeho tým totiž po jeho kiksu prohrával 0:1 a už se z toho oklepat nedokázal. Opravdový palec dolů si zaslouží za nechycený padáček, který ze čtyřiceti metrů ze standardky poslal za jeho záda Vršič.

Srby jako by tahle událost hodně poznamenala. A ve druhé půli prostě neměli sílu na to, aby zápas se Slovinskem otočili ještě ve svůj prospěch. Naopak Kirm, který sice pálil jen do beka Kolarova, a Matavz mířící mimo, mohli náskok ještě navýšit. V 63. minutě však Srbsko mělo obrovskou možnost vrátit se zpátky do utkání.

Šuler v pokutovém území zavadil o Kolarova a sudí Frank De Bleeckere nařídil pokutový kop. K zahrávání penalty se postavil ten nejzkušenější - a to Nemanja Vidič, od něhož se ale góly nikdy neočekávají. Z 56 reprezentačních startů se trefil pouze dvakrát, naposledy v roce 2006. Jenže stoper Manchesteru United selhal, Handanovič mu penaltu polapil.

To byl poslední zasazený hřebíček do už tak nahlodané psychiky srbského mužstva. Ve zbývajících minutách Slovinci jen v pohodě hlídali jednobrankový náskok a bránit se museli při nepovedené střele z dálky frustrovaného Tošiče nebo snažícího se Vidiče, který však svou hlavičku usměrnil jen do rukavic Handanoviče.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
Shevchenko

1:1 a Slovinci do baráže.

Reagovat
smazaný uživatel

jak muzou jit Slovinci do baraze pokud to skonci 1:1?? to budou mit 12 bodu a to je malo prece

Reagovat
Shevchenko

Jsem debil. Myslel jsem Estonci do baráže.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
paver

výhra Slovinska

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

jasná 2

Reagovat
smazaný uživatel

Srbsko se dokázalo vrátit v už téměř ztracené kvalifikaci do hry, potřebuje vyhrát a mělo by to zvládnout - 0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Veselac

Srbové potřebují vyhrát....tip 0:2, přání 1:1 a Estonci do baráže

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Také podle sázkových kanceláří by se mělo jednat o vyrovnaný zápas.....No ze tomu ty kursy i odpovidaji

Reagovat
cink

jestli postupi estonsko tak to je prekvapeni stoleti

Reagovat
partaS

ten gol si srbové za rámeček nedaj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele