Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina I
11.10.2011 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Skotové ve Španělsku nezazářili a na EURO můžou zapomenout

Skotsku se zázrak ve Španělsku nepodařil, a protože Česká republika nezaváhala v Litvě a zvítězila 4:1, skončili svěřenci trenéra Craiga Leveina na třetím místě a místo nich se do baráže probojovali Češi. Domácí stvrdili svou suverenitu ve skupině I a po osmém vítězství se právem pyšní na čele tabulky bez ztráty kytičky.

Španělé se již od začátku se svým soupeřem nepárali. A stejně jako v pátek proti České republice se jim podařilo vsítit rychlý gól. Ačkoli skotský lodivod své hráče upozorňoval na stoprocentní koncentraci, zbavit Španělsko míče je prostě i tak obtížné. Villa poslal dlouhou přihrávku nalevo Albaovi, ten před bránou našel Silvu, jenž v 6. minutě načal účet.

Ve 12. minutě se do šance probíjel Cazorla, který neměl příliš problémů se skotskou defenzívou, nicméně ani nadvakrát McGregora nepřekonal. Po něm zahrozil také Pedro, i v této chvíli si však McGregor poradil. Na druhé straně poprvé výrazněji promluvil do zápasu Fletcher, avšak z voleje přestřelil.

Domácí jinak stále drželi balón na kopačkách a Skotové se bránili o sto šest. Ostatně jako každý sok Španělska, který proti němu nastoupí. Dělovku směrem na bránu vyslal Villa, McGregor jí však s vypětím všech sil vyrazil. Ve 44. minutě si ovšem Silva připsal druhou trefu utkání, jakmile zakombinoval na jeden dotek s Pedrem.

To už Skotově věděli, že mají minimálně šanci udržet třetí pozici. Češi totiž v Litvě vedli v té době už 3:0. Přesto utkání v Alicante dohráli tak, jak se na profesionály sluší a patří. Mackail-Smith dokonce hezky prověřil připravenost jinak trochu ztuhlejšího brankáře Valdése, který ale s jeho střelou mířící přímo na něj neměl větší problémy.

V 54. minutě Skotsku zasadil poslední ránu do zad Villa. Hosté si prostě nedokázali poradit s rychlou rozehrávkou španělských expresů, Silva pak se štěstím přihrál Villovi, jenž zvyšoval na 3:0. V 66. minutě Skotsko jenom korigovalo z penalty Goodwilliem, pro něhož to byla jeho první reprezentační branka.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Španělsko 3 - 1 Skotsko-villa,villa,xavi,-fletcher

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
paver

remíza

Reagovat
smazaný uživatel

Zalezi jak se k tomu postavi Spanele.....Skotsko bude betonovat a pokud udrzi remizu v polocasu bude to zajimave...nicmene tip 1..2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nevidím důvod proč by měli španělé vypustit zápas se Skotskem, mohli ho vypustit už s Českou republikou a jak to dopadlo. Španělsko si v klidu bude hrát to svoje "bago" a nějakou tu branku vstřelí. Skotsko nemá moc šancí.

Tip: 1

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o to, jak k tomu Španělé přistoupí. Na Letné za rozhodnutého stavu přestali tlačit na pilu a jen hráli bago a dělali z našich blbce, před domácími fanoušky možná pojedou na vyšší skóre. Takže zkusím 4:0. Šance, že by Skotsko bodovalo, je asi taková, jako vidět na vlastní oči přistání marťanů.

Reagovat
randi

A víš kolik je lidí, co viděli ufouny ? :)

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 úplně v klidu

Reagovat
smazaný uživatel

přeju to skotsku myslím si že si zasloužej postoupit než češi :D

Reagovat
Veselac

Španělé je rozcupujou, alespon doufam tip 4:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju 3:1...ale bude to k hovnu, páč my litvu neukopeme ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

myslim vysledok

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud skotsko vyhraje ve španělsku, tak jim budu přát postup. mylsím si ale že se to nestane a prohají rozdílem třídy. Pokud ale naši nevyhrají, ať se nevracejí

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele