Serie A - preview 8. kola

21.11.2020, 09:31, aktualizováno 22.11.2020, 09:12
Previews
Stadio San Paolo (© AFP)
Mimořádně široký výběr mají v neděli příznivci italského calcia. Serie A nabízí sedm utkání. Program otevře tápající Fiorentina, kterou se už proti Beneventu pokusí probudit staronový trenér Cesare Prandelli. AS Řím nastoupí proti Parmě, která už třikrát v řadě remizovala. Inter se pokusí umazat manko na čelo proti Turínu na domácí půdě. Příjemné překvapení letošního ročníku Sassuolo míří do Verony. Největší šlágr se však hraje večer: Neapol hostí vedoucí AC Milán!
ACF Fiorentina - Benevento Calcio  (neděle 12:30)
Benevento se zatím utkalo s Fiorentinou dvakrát a nejenže čeká na první body, ale dokonce jí nedalo ještě ani jednu branku. Povede se mu to při premiéře vracejícího se trenéra Fialek?

Cesare Prandelli a Fiorentina. Fotbalovým fandům je tohle slovní spojení velmi dobře známé, asi jako Totti a Řím nebo Maldini a AC Milán. Zkušený trenér se vrací na lavičku Fialek po deseti letech, během kterých pokračoval v budování reputace. Florencie je ale jeho srdeční záležitost a teď se vrací v nejvyšší čas. Fialkám se totiž od začátku sezony moc nedaří a vedení již několikrát muselo někdejšího trenéra Iachiniho podržet.

Vaz mu ale nakonec zlomila porážka od AS Řím následovaná ještě bezbrankovou remízou s Parmou. Aktuálně je totiž Fiorentina až na dvanáctém místě, což je pro vedení nepřijatelné umístění. Doposud vyhrála jen ve dvou případech a ani mužstvo už za trenérem Iachinim plně nestálo.

Trenér Prandelli má výhodu jednak v tom, že prostředí města i klubu dobře zná. A také v tom, že má po pauze s výjimkou Valera kompletní kádr. Benevento takový luxus nemá. Mimo hru jsou Tuia, Volta, Foulon, Iago Falqué a také vykartovaný Caprari.

Čarodějky nutně potřebují bodovat. Po slibném začátku se jejich forma rozpadla a nyní táhnou šňůru už pěti prohraných soutěžních duelů. Hlavní potíží je obrana, která dostala už dvacet branek a je v tomhle ohledu nejhorší v lize.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Cáceres, Milenković, Pezzella, Biraghi - Amrabat, Pulgar, Castrovilli - Callejón, Vlahović, Ribéry
Benevento Calcio - pravděpodobná sestava:
Montipò - Letizia, Glik, Caldirola - Maggio, Ionita, Schiattarella, Dabo - Sau, Insigne - Lapadula
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.56 - 5.97
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - Turín FC  (neděle 15:00)
Hráče Interu Milán čeká v týdnu možná rozhodující zápas o setrvání v Lize mistrů s Realem Madrid a než se tak stane, zavítá na jejich půdu Turín FC. Soupeř rozhodně nemá na růžích ustláno a pod velkým tlakem je zejména trenér Marco Giampaolo. Prostředí San Sira ale zná a slavnějšího celku se navzdory tristní formy nebojí.

Trenér Marco Giampaolo měl nůž na krku už před reprezentační přestávkou a po remíze 0:0 s Crotone se obecně očekávalo jeho odvolání. Vedení Granata ale ještě počkalo. Pokud se podíváme na posledních pět soutěžních zápasů Turína jinou optikou, zjistíme, že klub prohrál jen jedno utkání - doma s Laziem 3:4. Jako bonus pak postoupil do dalšího kola Coppa Italia přes nevypočitatelné Lecce. Giampaolova pozice je však nadále hodně nejistá, ale pokud přečkal i období reprezentační přestávky, je možné, že zůstane ve funkci i po zápase s Interem - nehledě na konečný výsledek.

Pod velkým tlakem je i Antonio Conte a to nejen v Serii A, ale především v Lize mistrů. Nerazzurri mají po třech kolech pouhé dva body a utkání s Realem Madrid před sebou. Reálně tak hrozí, že Inter neprojde základní skupinou po třetí v řadě a to by bylo považováno za obrovský neúspěch. Ve středečním souboji velikánů tak půjde o všechno.

Nejpříznivější není situace ani v italské nejvyšší soutěži. Inter je až sedmý a na svého městského rivala, vyhřívajícího se na prvním místě, ztrácí pět bodů. Od začátku sezony Nerazzurri pravidelně ztrácí, naposledy se tak stalo v Bergamu s Atalantou (1:1) a ještě před tím doma s Parmou (2:2).

Základní jedenáctka Interu je tak trochu záhadou. Conte si nesmí dovolit další ligovou ztrátu, na druhou stranu středeční utkání se jeví jako prioritní. Bude Conte některé hvězdy šetřit?Takřka určitě do zápasu s Turínem nezasáhnou Vecino, Sensi, Padelli, Kolarov, Brozović a Pinamonti. V tomto směru má Turín menší výhodu, protože jeho marodka obsahuje jen dvě jména - Baselliho a Izza. V pátek navíc klub informoval o dvou nakažených hráčích koronavirem.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Hakimi, Vidal, Gagliardini, Young, Barella - Lukaku, Lautaro
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Vojvoda, Bremer, Lyanco, Rodríguez - Meité, Rincon, Linetty - Lukić - Verdi, Belotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.80 - 9.38
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - Parma Calcio  (neděle 15:00)
Už víc jak 23 let se Parma snaží vyhrát ve Věčném městě proti AS Řím a zatím jí to nejde. Dočká se po reprezentační přestávce, kdy jsou síly domácích Vlků značně omezené?

Psal se třináctý duben 1997, kdy se AS před svým soupeřem z Parmy sklonilo v Římě naposledy. Ducali toho dosáhli díky jediné brance, kterou měl před poločasem na svědomí jistý Hernán Crespo. Tehdy to pro Parmu ještě byly doby slávy, neporovnatelně krásnější než ty současné. Stačí si přečíst soupisku Ducali. Narazili byste na jména jako Gigi Buffon, Lilian Thuram, Fabio Cannavaro nebo právě Hernán Crespo, na něž z lavičky dohlížel Carlo Ancelotti.

Současná Parma je na tom mnohem hůř. Za prvních sedm kol se jí povedlo vyhrát jen jednou a trápí se až na 15. místě. Ve třech posledních kolech vždy jen remizovala a minule nedala ani jednu branku Fiorentině. Trenér Fabio Liverani musí cítit, že se pod ním trochu kývá židle.

Pozitivem je snad jen to, že může počítat s téměř kompletním kádrem. Ducali jdou do utkání s Římany pouze bez Mihaily s Valentim. Domácí borci mají marodku zaplněnou mnohem víc. Zaniolo, Pastore, Kumbulla, Santon, Fazio, Pellegrini nebo Džeko, to už je solidní část základu. Ke všemu fit není ani Chris Smalling, takže v obraně by to pro AS mohlo být hodně těžké.

Jinak ale v klubu vládne maximální optimismus. Nové vedení se snaží restrukturalizovat klub na důležitých místech a najímá zajímavé manažery. Na trávníku se Římanů zatím štěstí také drží. Jen v posledních třech duelech AS vždy vyhrálo a celkově má skóre 10:1. V lize ještě neprohrálo, pokud tedy nepočítáme svazem přidělenou kontumaci v úvodním kole za přešlap se záložníkem Diawarou napsaným ve špatné kategorii ligové soupisky.

Giallorossi jsou na průběžném čtvrtém místě a pyšní se třetím nejvyšším počtem nastřílených branek. Pozor si ale musí dát na Juraje Kucku. Slovenský záložník má totiž AS v oblíbených klubech. Za deset duelů proti Fonsecově týmu se trefil čtyřikrát a je jedno, v jakém klubu zrovna působil. Dočká se i v neděli?
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Mirante - Mancini, Cristante, Ibañez - Karsdorp, Veretout, Villar, Spinazzola - Mchitarjan, Pedro - Mayoral
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Iacoponi, Gagliolo, Bruno Alves, Pezzella - Cyprien, Hernani, Kurtić - Kucka - Inglese, Gervinho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.88 - 6.01
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - Bologna FC  (neděle 15:00)
Bologna na hřišti Sampdorie nemá dvakrát dobré statistiky a vylepšit se je pokusí v neděli odpoledne. Na stadionu Marassi se střetnou dva týmy, kterým se před reprezentační pauzou moc nedařilo.

Bologna chtěla touhle dobou být rozhodně mnohem výš. Ambiciózní celek se dlouhodobě snaží dostat mezi prvních osm týmů a rád by pošilhával po evropských pohárech. Pod vedením trenéra Mihajloviće už několikrát byl blízko tomuto snu. V letošní sezoně se mu ale zatím nedaří a zvlášť poslední dobou marně hledá formu. Felsinei jsou aktuálně až na 14. místě a za sedm odehraných duelů zatím vyhráli jen dvakrát.

To jsou jediné body, které Bologna na svém kontě má, takže v neděli bude chtít za každou cenu přidat další. Problém je, že v přístavním městě se jí proti Dorii vůbec nedaří. Za posledních dvacet let se jí totiž povedlo vyloupit Marassi jen ve dvou případech!

Navíc se teď Felsinei musí obejít bez několika zraněných hráčů. Mimo hru jsou Mbaye, Djiks, Poli, Skov Olsen, Sansone, Santader a rovněž Medel. Doria si musí poradit bez dvojice karetních hříšníků Augella s Tonellim a taky bez zraněného Keity.

Doria zatím zažívá mnohem lepší start do sezony, byť ani janovští se nevyvarovali několika nepříjemných klopýtnutí. Mrzí je především minulé kolo, v němž prohráli o dvě branky s Cagliari. Svěřenci trenéra Claudia Ranieriho by rádi ukončili sérii tří proher, kterou aktuálně s Bolognou mají.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszyński, Yoshida, Colley, Regini - Thorsby, Ekdal - Candreva, Ramírez, Jankto - Quagliarella
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - De Silvestri, Tomiyasu, Danilo, Hickey - Schouten, Svanberg - Orsolini, Soriano, Barrow - Palacio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.56 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hellas Verona - US Sassuolo  (neděle 15:00)
Souboj dvou nejpříjemnějších překvapení probíhající sezony, to je duel Hellasu se Sassuolem. Veronští dosud našli jen jednoho přemožitele a Sassuolo dokonce ani jednoho. Neroverdi se navíc mohou posunout do čela celé soutěže, pokud nad Hellasem zvítězí a Milán ztratí v Neapoli.

I v tomto souboji bude důležité, jak se týmy popasují s reprezentační přestávkou a zdali dají předchozím výsledkům kontinuitu. Hellas i Sassuolo hrály skvěle a o body obíraly i největší favority.

Hellas bral vítězství nad AS Řím, ale body vezl i ze stadionu Juventusu nebo naposledy z Milána. Není tak divu, že se drží v kontaktu s italskou špičkou, byť je v tuto chvíli "až" na osmém místě tabulky. Skvělou práci odvádí chorvatský trenér Ivan Jurić, jenž se vyjádřil i na adresu dalšího soupeře. "Sassuolo? Zlepšují se každý rok a sklízí plody práce svého trenéra. Věří ve své nápady, zná své hráče a tým mu důvěřuje. Bude to obtížný zápas," připustil trenér Jurić.

Zatímco Hellas se opírá o schopnosti Juriće, Sassuolo zase o schopnosti Roberta De Zerbiho. Jedenačtyřicetiletý kouč je u týmu od června 2018 a vedení si jeho služby nemůže vynachválit. Letos Neroverdi doslova válí, ještě neprohráli a drží se na druhém místě tabulky. Pokud ve Veroně zvítězí, minimálně na pár hodin se posunou do čela celé Serie A. Sassuolo v minulém kole remizovalo s Udinese 0:0 a nedokázalo tak navázat na překvapivou výhru z Neapole.

Oba tábory mají stejný problém a sice početnou marodku. I po přestávce budou domácím chybět Gunter, Lovato, Ruegg, Faraoni, Vieira, Lazović, Benassi a Favilli. Kouč Roberto De Zerbi se zase musí obejít bez Romagni, Chirichese, Magnanelliho, Defrela a Caputa.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Cetin, Magnani, Ceccherini - Tameze, Dawidowicz, Veloso, Dimarco - Barák, Zaccagni - Kalinić
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Marlon, Ayhan, Ferrari, Rogerio - Lopez, Locatelli - Berardi, Djuričić, Boga - Raspadori
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.10 - 3.85 - 2.17
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - Janov CFC  (neděle 18:00)
Přestávku potřebovaly jako sůl a nyní se utkají spolu. Udinese a Janov se krčí v sestupovém pásmu a nutně potřebují začít sbírat body. Favoritem jsou domácí, kteří s Janovem neprohráli takřka pět let.

Oba celky si představovaly začátek nové sezony poněkud jinak. Po sedmi kolech jim patří devatenácté respektive dvacáté místo a to se určitě neshoduje s předsezónními cíli. A ruku v ruce se špatnými výsledky se hovoří o budoucnosti trenérů Lucy Gottiho a Rolanda Marana.

Udinese se výsledkově nedaří, ovšem herně už se výkony přeci jenom lepší. Patrné to bylo už v zápase s AC Milán (1:2) a především na hřišti neporaženého Sassuola (0:0). Reprezentační přestávka dala Gottimu příležitost na hře zapracovat a Udine bude jednoznačně cílit na tři body. S Janovem má navíc vynikající vzájemnou bilanci, prohrálo s ním naposledy před téměř pěti lety.

Jedno vítězství má na svém kontě i CFC Janov, který bral všechny body hned v prvním kole proti Crotone. Od 20. září ale nevyhrál a v tabulce se propadl až na osmnácté místo. Grifonům se přestalo dařit na domácím Marassi, kde prohráli třikrát v řadě. Ztracené body si budou chtít vzít venku, i když na stadion Udine nemají nejlepší vzpomínky.

Rolando Maran bude spoléhat na veterána Gorana Panděva, pro kterého byla reprezentační přestávka mimořádně vydařená. Severní Makedonie si totiž zajistila historicky první účast na závěrečném evropském šampionátu.

Domácí družina je oslabena o Jajala, Prödla, Coulibalyho a Wallace, zatímco hostům budou chybět Cassata i Chorvat Pjaca.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Becao, Nuytinck, Samir - Larsen, De Paul, Arslan, Pereyra, Zeegelaar - Pussetto, Okaka
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Biraschi, Goldaniga, Bani, Pellegrini - Rovella, Badelj, Behrami - Zajc, Panděv - Scamacca
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.75 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - AC Milán  (neděle 20:45)
Jednoznačně největším tahákem osmého kola italské nejvyšší soutěže je duel třetí Neapole s vedoucím AC Milán. Neapol trénuje někdejší velká legenda Rossoneri Gennaro Gattuso a každý zápas proti jeho milovanému klubu přitahuje pozornost. Milán se na San Paolo představí bez dvojice trenérů Stefana Pioliho i jeho asistenta Giacoma Murelliho, oba musejí být v karanténě a tak se v ostré premiéře představí jiný asistent a bývalý hráč AC - Daniele Bonera.

Daniele Bonera strávil v Miláně velkou část své kariéry, kde převážně plnil roli spolehlivého náhradníka. Rozhodně je nedílnou součástí veleúspěšného období AC - s týmem získal v roce 2007 prvenství v Lize mistrů, stejně jako o čtyři roky později vítězství v Serii A. Když pak v roce 2015 nebyl pro Rossoneri potřebný, dohrával kariéru ještě tři roky ve španělském Villarrealu. Aktivně skončil teprve minulý rok a coby asistent se vrátil do Milána.

Někdejší obránce a také Gattusův spoluhráč je v opravdu těžké pozici. Milánu se daří, vyhřívá se na čele Serie A, ale pokud v Neapoli prohraje, tak o první příčku přijde. Celá situace je o to pikantnější, že AC naposledy vyhrálo v Neapoli v roce 2010 a Daniele Bonera byl u toho. "Pamatuji si všechny zápasy, které jsme vyhráli. V Neapoli se to nepodařilo deset let. Byl jsem v obraně a Zlatan vepředu. Rád se na San Paolo vracím a rád tu najdu Rina jako soupeře, protože on byl na hřišti přítel," zavzpomínal na tiskové konferenci Daniele Bonera.

"Všechny zápasy jsou důležité a jsou součástí cesty, která je dlouhá. Tohle není závěrečná zkouška, ale dílo, které může přispět ke konečnému úspěchu. O tom je ale předčasné mluvit," řekl Bonera.

Deset let Rossoneri pod Vesuvem nezvítězili a těžké to budou mít i v neděli večer. Neapoli se totiž v Serii A daří a nebýt kontumovaného zápasu s Juventusem, klidně by mohla být na čele ligy společně se svým soupeřem. Partenopei se rychle oklepali z nepříjemné domácí porážky od Sassuola a nejprve zvítězili v Rijece v Evropské lize a posléze i v Boloni v rámci domácí soutěže.

Neapoli se stihl uzdravit Tiemoué Bakayoko. Francouzský středopolař patří také mezi bývalé hráče Rossoneri a ještě v létě se o jeho návratu uvažovalo. Bakayoko působil ve městě módy právě pod současným lodivodem Neapole Gattusem. Kdo však bude domácím chybět jsou Hysaj, Ospina, Rrahmani i Osimhen. Milánští jsou na tom lépe, vyjma dvou trenérů absentují dlouhodobě zraněný Musacchio a čerstvě i Portugalec Leão.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Mario Rui - Fabian Ruiz, Demme, Elmas - Lozano, Insigne, Mertens
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Kjaer, Romagnoli, Theo Hernández - Bennacer, Kessié, Saelemaekers - Calhanoglu, Castillejo, Ibrahimović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.53 - 3.14
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Crotone - SS Lazio  (sobota 15:00)
Osmé kolo nejvyšší italské ligy zahájí duel nováčka s velkým favoritem, účastníkem Ligy mistrů. Crotone na první pohled nemá šanci, ale už mnohokrát speciálně proti Laziu ukázalo, že nějaké sázkové tipy jsou mu ukradené.

Crotone se s Laziem setkalo v novodobé historii čtyřikrát a platilo v jeho případě, že domácí celek neprohrává. Ani v jednom z těchto čtyř duelů nevyhrál hostující celek, což je něco, čeho by se Pitagorici chtěli držet i nyní. A to bude chtít minimálně zázrak, protože Crotone teď rozhodně neprožívá ideální start do sezony.

Doposud se mu povedlo získat jen pouhé dva body a zatím to stačí až na poslední místo. Ze všech dvaceti týmů elitní italské ligy je Crotone jediným týmem, který ještě nevyhrál ani jednou. A není divu, protože jeho obrana je velmi snadno překonatelná. Dostala už 17 branek, což je mimochodem druhé nejvyšší číslo v lize po Beneventu.

Naposledy se Crotone trochu pochlapilo a nedostalo ani jednu branku, což je i proti Turínu úspěch. Crotone navíc přišla vhod reprezentační pauza, takže nyní se nemůže trenér Stroppa spolehnout jen na Molinu, Riviéra a vykartovaného Luperta. Lazio řeší v tomto ohledu stále jeden problém, neboť coronavirus srazil na kolena Milinkoviće-Saviće. Ze zdravotních důvodů zřejmě nenastoupí ani Proto, Strakosha, Anderson či Luiz Felipe.

Jednu výbornou zprávu ale trenér Simone Inzaghi přeci jen registruje. Do hry může konečně zase vyslat Cira Immobileho. Bez italského bombera v základu šlo Lazio do hry už ve třech posledních soutěžních duelech a vyhrálo jen jediný. Hned ten první, proti Turínu. A velký podíl na tom měl opět střídající Immobile. Bez něj je ofenziva Biancocelesti letos hodně bezradná.

Laziem v posledních týdnech trochu otřásl Luis Alberto, který kritizoval Lotitův nákup soukromého letadla s tím, že hráčům samotným chodí pozdě výplaty. Zkušený Španěl se sice následně omluvil, ale je otázka, zda jej uvidíme na hřišti Ezia Scidy.
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Magallan, Marrone, Golemić - Pereira, Petriccione, Cigarini, Vulić, Reca - Messias, Simy
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Reina - Patric, Acerbi, Radu - Lazzari, Akpa Akpro, Lucas Leiva, Luis Alberto, Fares - Muriqi, Caicedo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.06 - 3.98 - 1.69
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Spezia Calcio - Atalanta Bergamo  (sobota 18:00)
Další ze dvou soubojů, které v rámci osmého kola postaví proti sobě nováčka a účastníka Ligy mistrů, se odehraje na stadionu Alberta Picca v La Spezii. Domácí Spezia se pokusí zaujmout proti Atalatně, která nutně potřebuje uspět.

Spezia zvládla těsně před přerušením reprezentační pauzou důležitý záchranářský souboj s Beneventem a teď na něj bude chtít navázat. Druhé vítězství v sedmi duelech jí zatím stačí na solidní 13. příčku. Děkovat za ni může především mladému střelci M'Balu Nzolovi. Ten si zatím připsal na své konto ve čtyřech duelech asistenci a dvě branky, obě právě v duelu s Beneventem.

Teď ji čeká další náročná zkouška. Náročná především proto, že Spezia se stále ještě nezbavila rozsáhlé marodky, která ji situaci na začátku ročníku rozhodně neusnadňuje. Stále jsou mimo hru hráči jako Chabot, Sala, Verde, Bartolomei, Zoet, Mastinu, Farias, Galabinov, Capradossi a Mattiello.

Přesto se trenér Italiano dopředu nevzdává. "Proti Atalantě není snadné hrát, protože vás neustále napadá a prakticky vám nedá šanci zakládat vaše útoky. Musíte jednat rychle, hrát jednoduše a nevzdávat se. A přesně tak se chceme prezentovat. Nedostaneme moc šancí, takže ty, které si vytvoříme, musíme proměňovat. Bez toho to nepůjde. Nemá smysl vymlouvat se na naše absence, každý tým tohle teď bude častěji řešit."

Řeší to samozřejmě i Atalanta, byť ne v takové míře. Mimo hru jsou zcela určitě dlouhodobí marodi Piccini s Caldarou a dost možná také duo Gosens - De Roon, které přijelo zraněné z reprezentačního srazu. Záložník Ruslan Malinovskij se pro změnu nakazil koronavirem.

Ty největší starosti, které teď tíží prošedivělou hlavu trenéra Gasperiniho, jsou výkony jeho hráčů. První tři kola se Atalantě povedla na výbornou, ale se zapojením do pohárů se její forma razantně změnila. Atalanta tři ze sedmi duelů nevyhrála a patří jí až sedmá příčka. Naposledy remizovala ve šlágru kola s Interem.
Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Ferrer, Terzi, Chabot, Bastoni - Estevez, Ricci, Pobega - Gyasi, Nzola, Agudelo
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Tolói, Romero, Djimsiti - Hateboer, Freuler, Pašalić, Gosens - Gómez, Mirančuk - Zapata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.15 - 5.53 - 1.36
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Juventus FC - Cagliari Calcio  (sobota 20:45)
Juventus čeká po reprezentační přestávce Cagliari, což je soupeř, kterému se v minulých kolech dařilo. Tři výhry ze čtyř kol a vysoký počet vstřelených branek dává družině Eusebia Di Francesca slušné vyhlídky, byť jejich protivníkem bude italský hegemon uplynulé dekády. Není to tak dávno, co se ve vzájemném zápase radovali Sardiňané - v červenci totiž přehráli "Starou dámu" na vlastním hřišti 2:0.

Zápas na Allianz Stadium v Turíně bude přeci jenom o něčem jiné. Juventus si sice prošel obdobím velkých změn, ale doma platí vždy za velkého favorita. V Serii A ještě neprohrál a to byl podroben poměrně přísné kritice za mdlý herní projev. Nový trenér Andrea Pirlo si je problému vědom a během přestávky se snažil na své hráče apelovat. "Adaptační období skončilo. Do Vánoc máme ještě deset zápasů, které pro nás budou jako finále. Počínaje zítřkem chci vidět jiného, bojovného ducha," prohlásil Pirlo.

Juve prohrálo v sezoně jen jednou, když v Lize mistrů nestačilo na Barcelonu. V minulém kole domácí soutěže sahalo po vítězství na Olympijském stadionu v Římě, ale Lazio v nastavení srovnalo na konečných 1:1 a Juventus tím pádem zůstal mimo první čtyřku. Ztráta na vedoucí AC Milán se ale nezvětšila - oba celky od sebe dělí čtyři body.

Domácí přivítají Cagliari, což je tým, který je v červenci porazil 2:0. "Je to vynikající tým vedený vynikajícím trenérem. Ve středu hřiště i v útoku mají dobré a zkušené hráče. Bude to důležitý a obtížný zápas. My se nemusíme ohlížet na ostatní výsledky, pouze sami na sebe," pokračoval Pirlo. Juventus sice na půdě Cagliari prohrál, ale doma s ním má suverénní bilanci. Tři body si Cagliari odvezlo naposledy v roce 2009!

Jak už bylo řečeno, hosté mají solidní formu, ale je otázkou, co s nimi provede reprezentační přestávka a také početná marodka. V Turíně jim budou scházet Ciocci, Pinna, Luvumbo, Ceppitelli, Tripaldelli, Faragó a Lykogiannis. Každopádně tři výhry ze čtyř kol je výborný počin a i díky němu si Sardiňané stojí na jedenáctém místě tabulky.

Bez klíčových hráčů, zejména v defenzivě se musí obejít i Juventus. Pirlovi nepomohou zkušení Bonucci s Chiellinim a ve středu hřiště absentuje Ramsey.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Demiral, De Ligt, Danilo - Cuadrado, Bentancur, Rabiot, Alex Sandro - Kulusevski - Morata, Ronaldo
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Zappa, Walukiewicz, Godin, Carboni - Marin, Rog - Ounas, Joao Pedro, Nandez - Simeone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 6.56 - 11.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AC Milán752016:717
2.US Sassuolo743018:915
3.SSC Neapol750215:714
4.AS Řím742116:1114
5.Juventus FC734015:613
6.Atalanta Bergamo741218:1413
7.Inter Milán733116:1112
8.Hellas Verona733110:512
9.SS Lazio732211:1311
10.UC Sampdoria731311:1110
11.Cagliari Calcio731314:1510
12.ACF Fiorentina722310:128
13.Spezia Calcio722311:158
14.Bologna FC720511:136
15.Parma Calcio71338:136
16.Benevento Calcio720510:206
17.Turín FC712412:165
18.Janov CFC71247:155
19.Udinese Calcio71156:114
20.FC Crotone70256:172
Bodové odečty
SSC Neapol-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (161)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
fabec1222

Zima se kvapem blíží, a to také znamená start sezony zimních sportů. Stejně tak jako loni, tak i letos je na EF připravena tématicka diskuze pro fanoušky zimních sportů jednotlivců. Kdo máte zájem, tak se přidejte sem: https://www.eurofotbal.cz/clanky/xavier-je-rad-ze-se-vyhnul-bezkovani-43748/

Reagovat
Pipo123

To umožnili hrať? veď ten trávnik je v piči

Reagovat
Greny

se divim ze hraji

Reagovat
smazaný uživatel

Zase Bernardeschi a Rabiot

Reagovat
Melchior

De Ligt Tak snad jeho návrat bude dobrý příslib pro zlepšení defenzivy.

Dybala se musí kopnout do pr*ele, jinak bych ho v lednu prodal.

Těším se na následující týdny a na návrat Ligy Mistrů a doufám že se dočkáme pravděpodobně jednoho z posledních soubojů Ronalda proti Messimu.

Reagovat
JuventusFC1897

Na dvojicku DeLigt & Demiral som zvedavy. Ale co tam robi Berna to nechápem.

Forza Juve

Reagovat
ED91

Reagovat
10

Alvaro pro změnu v ofsajdu... chudák Fede, ten by ho potřeboval jako sůl

Reagovat
Melchior

komentátor říkal, že v repre hrál jak vyměněnej, je to pravda?

Reagovat
10

Nevím, nekoukal jsem...ale hůř než předtím v Juve už hrát nešlo

Reagovat
smazaný uživatel

Co furt maji s těma ofsajdama?

Reagovat
M11

RONALDO !!!

Reagovat
M11

RONALDO !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle si predstavuju fotbal v podani Juventusu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Ronaldo je GÉNIUS

Reagovat
CR7RONALDO

Naposledy mal lepší štart do sezóny asi v sezóne 2014-15

Reagovat
JuventusFC1897

Cuadrado by tiez niekedy potreboval lepaka aby nerobil tie jeho picoviny v obrane.

Reagovat
smazaný uživatel

Geniius

Cagliari :d a proti francii neviditelnej jak jinak, kdo bude priste? spezia?

Reagovat
JuventusFC1897

Neotravuj hnupe

Reagovat
The Krupy

Vy Culés ste fakt chorí na hlavu, toto nie je možné

Reagovat
CHONG

Tady bych se culés trošku zastal, dejdik je totiž regulérně nemocný.

Reagovat
The Krupy

Deje sa to tu pravidelne, zďaleka to nie je len o jednom užívateľovi

Reagovat
CHONG

Aha Každopádně tenhle debílek jede podobné bomby pod každým článkem o Ronaldovi, bez ohledu na sekci, ve které je článek zařazený...

Reagovat
svkmd

Reagovat
Fortex

Ne Barcelona

Reagovat
10

5 zápasů, 8 gólů...jak jste hráli s Atléticem?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

už Messi tenhle rok skoroval ze hry kriple?

Reagovat
CR7RONALDO

Myslím si, že raz áno

Reagovat
brenk

Cuadrado s kapitanskou páskou čo viac si môže fanúšik juve priať?

Reagovat
Melchior

no nepochopil jsem, proč ji nemá Buffon?

Reagovat
smazaný uživatel

Po pravdě jsem čekal Buffona, ale vždyť je to jedno

Reagovat
Zark

Juan si to zaslouží

Reagovat
Mr.Jindros

Ronaldo tvle, to je defenzíva na přední tyči

Reagovat
smazaný uživatel

A teď Neapol - AC remízu

Reagovat
LesyJePan

Bod by bol fajn. Neapol je nevyzpytatelny ale myslim, ze dnes sa hecnu a bude to tazky zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

I pro Juve

Reagovat
Yanek

Reagovat
Nuno čomes

Dnešní sestava vypadá na těžký humus. Ten zmrd ve středu zálohy snad bude hrát všechno

Reagovat
shafto

Nemáme veľmi na vyber

Reagovat
Nuno čomes

I kdybychom neměli, tak bych ho viděl nejraději na tribuně. Jiného stadionu třeba.

Reagovat
Panděvova ofina

Ani mi nevadí, že dnes zápas neuvidím.

Fotbal pod příčeskem mě stejně ničím nenaplňuje a jeho omezené trenérské vlastnosti mi lezou krkem...

Reagovat
Nuno čomes

Já to dnes po dvou zápasech zapnu. Ale odvařený že sestavy a toho komedianta na lavičce nejsem.

Reagovat
Zark

ofina, příčesek.. nejsi ty a)holič b)metrosexuál?

Reagovat
Panděvova ofina

Hele vždycky jsme se s kámošem smáli Panděvovi a jeho přehnaným koutům ještě v době, když hrál za Lazio, takže někde tam to poté vzniklo... S ničím, co mi dáváš na výběr to nesouvisí

Reagovat
10

čekal jsem, že Viola bude v prvním zápase pod Cesarem jezdit po prdeli...zatím ale nulový efekt, pořád stejně impotentní tým bez špetky zájmu a nasazení

Reagovat
10

Benevento v druhým poločase názorně ukazuje, že moc hůř hrajících týmů než Viola aktuálně v lize není...

Reagovat
Mihal

Sensi este tuto sezonu bude hrat? Neviete co s nim vlastne je?

Reagovat
Deki

Sensi je další Rosický. Na začátku listopadu se dozvíš, že potřebuje 14 dní na doléčení, ale na konci listopadu pořád není k dispozici. Takže odsunuto na do Vánoc, pak do ledna, do Velikonoc... Prakticky už ani nevím, že je v týmu.

Škoda ho.

Reagovat
Mihal

Zdalo sa mi, ze po reprepauze uz mal byt fit a teraz pozeram zostavu a nie je ani v zostave ani na lavici ani medzi zranenymi. Neviem ci ma prpblem stale jeden a ten isty alebo stale nieco nove.. Fakt ho je skoda.

Reagovat
Deki

Ano, měl být fit. Ale Gazzetta ho měla v absencích pro tento zápas už včera, když jsem se díval. Bohužel šance, že začne pravidelně hrát a vrátí se do formy ze začátku angažmá u nás, je nyní malá, zvlášť při tý náloži zápasů. To prostě nedá... Zatím jsem ale nečetl žádný náznak toho, že bychom nad ním lámali hůl, asi mu dáváme ještě čas. Uvidíme...

Reagovat
Nuno čomes

Skvělý hráč, bohužel neschopný odehrát aspoň půlku sezóny. Krom začátku, kdy to tahal sám, bohuzel k ničemu.

Reagovat
Dejwa

Nemáme vůbec zálohu, to je děs

Reagovat
Nuno čomes

Zálohu máme jak víno. Gagliardini, Vidal, Young.

Reagovat
cresposuper

Na San Sire nas prehrava tragicky Turin akykolvek iny trener by toto neprezil

Reagovat
Nuno čomes

Zapl jsem to až teď. Střely 1:2

Reagovat
cresposuper

Len Zaza sam mal 3 velke sance, fakt strasne

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
10

je to docela síla, protože Torino přehrával zatím úplně každej...a docela značně, včetně třeba Crotone doma

Reagovat
Nuno čomes

No není to síla, když to člověk nevidí růžovými brýlemi, tak v lize není moc slabších týmu než aktuální nás kádr. To je čistý plevel.

Reagovat
10

to je přehnaný...je pravda, že tam dneska jsou tak 3-4 hráči, který (už) na tým s trošku většíma ambicema vůbec nemají, ale Toro doteď tuhle sezonu bylo na úrovni týmu ze Serie B

Reagovat
Nuno čomes

Doteď

Reagovat
Nuno čomes

Ansaldi ty zmrde simulantsky. Proč mu nedal kartu?

Reagovat
Zark

takhle nadávat na vaší legendu

Reagovat
Mihal

Vasa legenda mala dat uz hattrick

Reagovat
Zark

Zaza ♥

Reagovat
Mihal

Hned ako som to odoslal ma napadlo, ze dnes nas zareze

Reagovat
Nuno čomes

Tak to jsou emoce jinak jsem hodný. Simulace absolutně nesnáším a kdokoliv to děla, není chlap jen posraný fotbalista. Takže zmrd je ještě v pořádku.

Reagovat
Nuno čomes

Zaza další simulanstká mrdka. Tak přemýšlím, jestli existuje nějaký sport, kde je to tak běžné jako ve fotbale.

Reagovat
EXoRcIsT

Spinazzola krasna asistencia

Reagovat
EXoRcIsT

A teraz MIKY

Reagovat
Nuno čomes

Dambrosio

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu co se stalo s Mkhitaryanem v Anglii, to mu opravdu tolik nesedl tamní fotbal? V Šachtaru, Dortmundu a teď v AS hraje jak bůh, ale v Anglii jedna kritika za druhou

Reagovat
10

není první ani poslední, kterýmu to v Anglii nesedlo...navíc měl dost smůlu na oba týmy, který chytil v dost velký krizi

Reagovat
lajka30

Arsenal je v krizi už asi 10 let.

Reagovat
Zark

Reagovat
Alberto Aquilani

Masturbujem

Reagovat
Eldarion

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Gimme

Řím dneska opět skvělej. Normálně se poslední dobou musím při sledování štípat, jestli se mi to nezdá

Reagovat
Lech

je to parada celkem po te skepsi pred zacatkem ligy. Villar je topka, normalne jsem uplne zapomnel ze tam mame jeste Diawaru. Mkhitarjana si v AS fakt uzivam, snad vydrzi

Reagovat
Frantszek

hlavně Miky teď baví. Snad mu ta chuť vydrží.

Reagovat
lnterista

V tydnu Real a Eriksen si uz za tyden zahraje

Reagovat
Nuno čomes

Kezby.

Reagovat
LesyJePan

Torino krasna akcia

Reagovat
cresposuper

Toto bol polcas na 0-3, tragicky Turin hra bez svojho o parnik najlepsieho hraca a suverenne nas prehrava. Ak by bol Allegri ochotny to zobrat, tak asi nie je o com.

Reagovat
lnterista

Reagovat
10

kolik aktuálně platíte trenérů? Max i Conte mají 11m ročně, na to imho úplně není doba

Reagovat
Deki

Spala do konce této sezky ještě

Reagovat
Nuno čomes

Kolik má Alllegri? Ani za 5.

Reagovat
10

cca 16 milionů hrubýho (7.5 čistýho + bonusy), Juve ho platilo ještě teď do června...a podle mě by pod 10 určitě nešel, když je tolik týmů, který by ho brzo mohly chtít (United, PSG, Real...)

Reagovat
Nuno čomes

Tam jsou tak vysoké daně?

Reagovat
sinter

, toto je ten problem čo mi vadí, s negativne nastaveným Nunom súhlasím na 100%, akurát je tam táto druhá strana mince...kto namiesto neho? Max? jeho ego si bude pýtať 12. a kto iný by bol vhodný...pokusy ako Poche, nie dakujem.

Reagovat
Nuno čomes

Já nechci být zbytečně negativní, jen to bohužel jako jeden z mála vidím fakt reálně jak to je. A dokážu to přiznat.

Reagovat
sinter

ja berem tvoj názor, akurát je veľa krát prehnaný. nedá sa napr. v prestupáku predať 9 hráčov základnej zostavy.

Reagovat
Nuno čomes

Jenže oni se nejsou schopni zbavit nikoho. To je ten problém.

Reagovat
lajka30

Jardim

Reagovat
10

Juventus platil Allegriho, teď platí Sarriho (pořád o polovinu menší plat než má Conte), tak víceméně musel vzít levnýho Pirla...pokud by Inter šel do výměny trenéra (což vzhledem k tomu platu víceméně není možné), musel by vzít někoho podobně levného, třeba taky z řad bývalých hráčů (např. Cambiasso)

Reagovat
sinter

jj, Cambiasso sa vždy nabízí. Akurát tie obavy, aby sa s miláčika nestal zatracovaný tréner. , plus inter tento pokus s mladým trénerom nedávno mal a vieme ako to dopadlo

Reagovat
Nuno čomes

Akorát si nemyslím, že bude Allegri výhra. Ale trenéři nejsou.

Reagovat
Deki

Conte dostane čas do konce sezony, leda by požádal o odchod sám... Nic na tom nezmění ani vyřazení z LM a postavení v tabulce kolem 7. místa. Vždyť přeci skoro dotáhl vloni Juventus a skoro vyhrál evropskou soutěž

Reagovat
Nuno čomes

Torino krásná akce. Uplně nás drtí a nepustili nás k ničemu. Bez problému.

Reagovat
Deki

Střely 2:7

Střely na bránu 1:3

Je to úsměvné, ta bezzubost. Připomíná mi to rok 2016, to ta naše hra stála taky za hovno...

Reagovat
Alberto Aquilani
Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Frantszek

Hele, co říct. Ten člověk se uplně utrhl ze řetězu. Rozpoutalo se gólové peklo z Arménie.

Reagovat
Jajinek

No comment ... strašidelné

Reagovat
Nuno čomes

Co čekáte pořád? Je to odpovídající kádru.

Reagovat
lnterista

kadr neni spatnej naopak

Reagovat
Nuno čomes

Já si to nemyslím. Nemáme křídla, stopera a z 8 středních záložníků použitelného asi jen jednoho. Toť můj názor.

Reagovat
Jajinek

nesmysl

Reagovat
Nuno čomes

Nesmysl nesmysl. Tak to rozeber a můžeme se bavit.

Reagovat
10

tak to rozeber ty, vždyť tady kromě obecný kritiky "všechno napi°u" a "D'Ambrosio kkt" nic konstruktivního nepíšeš

Reagovat
FuckT

Musis si ostatne domysliet. Sa len spolieha na nas intelekt.

Reagovat
10

...já mám u Interu jasno, karma je svině

Reagovat
Nuno čomes

Co mám u dambrosio víc rozebírat, když neumí přihrát na 2 m

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby tam dal Conte hráče do obrany, tak je to úplně jiný zápas. Nevim proč tam furt sere Dambrosia. Ranochia občas zahraje kvalitní zápas, ale na Inter už nemá..

Reagovat
smazaný uživatel

No snad tu Evropskou ligu ukopem ....těd vážně ,,pánové,, to je katastrofa

Reagovat
Nuno čomes

On teče doma s Torinem a Lautara a Eriksena nechá i v poločase na lavičce Jeho ego způsobí, že po našem angažmá už ho z velkoklubů vezme za ty peníze jen blázen.

Reagovat
lnterista

Conte ma stesti ze je covid...to by se asi hodne piskalo

Reagovat
Nuno čomes

Jako nejvíc to dneska vychytal Panděvova ofina, že se dobrovolně nedívá na tu grcačku.

Reagovat
Mihal

Ja som tiez rad ze som v praci a videl som len prvych 20 minut

Reagovat
Panděvova ofina

Pravdou je, že jsem nemohl, jinak bych seděl u televize v dresu a jako obvykle se naoko styděl před svojí přítelkyní, která fotbal nesnáší jen kvůli tomu, že to prý přeháním...

Před pár dny jsem se jí marně snažil vysvětlit, že jsem frustrovaný z toho, že trenér nestaví mého oblíbeného hráče, ale někde v půli monologu jsem si uvědomil, že jí to vůbec nezajímá

Reagovat
Nuno čomes

Ach ty ženy.

Reagovat
cresposuper

1 strela na branu za 60 minut a stale nestriedame

Reagovat
smazaný uživatel

Inter s hracema jako Vidal,Sanchez,Young doplnene Rannochiou a Dambrosiem , to je cesta do pekel.

Reagovat
Nuno čomes

Vůbec ne, kádr je skvělý.

Reagovat
Eldarion

Ten Rím nevyzerá vôbec zle, síce zatiaľ hrajú s dnom tabuľky väčšinu zápasov ale dosť presvedčivo tie body berú a aj dominujú, čo sa napr. o Interu povedať nedá. Tak ako Ibra zlomil tú bilanciu s Interom na vonkajšom ihrisku, tak by ju mohol aj dnes zlomiť s Neapolom naposledy keď sme brali 3 body na San Paolu, tak dávali góly Robinho a práve Ibra.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nuno čomes

Kopl ho vůbec?

Reagovat
cresposuper

Myslim, ze skor ano

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ne asi, ty nevidíš ?

Reagovat
Nuno čomes

Od středy mám brýle, ale dík.

Já takové doteky neberu jako faul.

Reagovat
10

špičkou spíš ano...ale úplná demence od něj takhle do toho jít

Reagovat
Nuno čomes

Jo však šel. Že do základu nepatří je druhá věc.

Reagovat
smazaný uživatel

Luka Luka Luka Luka!

Reagovat
smazaný uživatel

LUKAKU ! Bravo!

Reagovat
Jajinek

Muze mi někdo vysvětlit, proč to nebyl ofsajd. Faul jasný, ale přece ofsajd byl dřív.

Reagovat
10

posoudil to tak, že Nkoulou hrál a tím zrušil ten ofsajd...no

Reagovat
Jajinek

to nechápu...ale ok

Reagovat
10

já taky moc ne, když Nkoulou vlastně jen zpracoval míč a setinu vteřiny na to už měl udělat penaltu

Reagovat
cresposuper

Reagovat
lnterista

reteee

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí ten Turin nic jiné.Inter k výhře prisel ani neví jak.

Reagovat
10

Toro a Viola v Serii B, z toho by velká část fanoušků Juve mělo větší radost než z 10. Scudetta

Reagovat
Zark

dobře jim tak

Reagovat
Jajinek

Lukaku a Barella jsou jediný dvě pozitiva této sezóny...

Reagovat
lnterista

Pazza Inter

Reagovat
Deki

Do 60. minuty zoufalství. Až druhý inkasovaný gól nás probudil, nicméně takhle hrát opravdu nemůžeme... Ale důležité body.

FORZA INTER!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Co ty cikáni z jihu dělaji? Nula střel, nula rohů..

Reagovat
didosh

Servus borci, nějaký dobrý stream na AC v Neapoli?

Reagovat
FORZAMILAN
Reagovat
popltak

Otočka v druhé půli

Reagovat
lnterista

ja to dvakrat pustim a pokazde do 10sekund Zlatan gol

Reagovat
EXoRcIsT

ta vypinaj a za 10 min pusti znovu

Reagovat
LesyJePan

Vsak to bol cisty faul na Kessieho pred golom.

Reagovat
maras93

taky si myslim

Reagovat
maras93

Baka stále hráčem AC

Reagovat
maras93

Super, za Haugeho jsem rád.

Reagovat
Yanek

FORZA MILAN

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele