Serie A preview - 20. kolo

26.01.2008, 08:48, aktualizováno 27.01.2008, 08:29
Previews
Druhá polovina italské Serie A odstartovala již dvěma sobotními zápasy. V neděli své síly změří fotbalisté Turína s Laziem, Fiorentina se podívá na hřiště Empoli a o Ronalda oslabený AC Milán přivítá Janov. Druhý víkendový den připraví celkem osm utkání.
Sampdoria Janov - AC Siena  (sobota 18:00)
Sedmá Sampdoria Janov zahájí doma na Stadio Luigi Ferraris 20. kolo Serie A. Přivítá sedmnáctou Sienu, která v minulém kole zaznamenala senzační úspěch, když zvítězila 3:2 v Palermu. Sampdoria naopak sebrala body v Turíně po bezbrankové remíze s Juventusem.

Sampdoria si po Novém roce vede velmi dobře. V lize nejprve deklasovala Palermo 3:0, poté již zmiňovaná remíza na půdě Juventusu a Sampdoria také postoupila v Coppa Italia, kde pohodlně porazila v odvetě Cagliari 4:0. Siena má tu výhodu oproti janovskému týmu, že její hráči jsou odpočatí, jelikož již nepůsobí v národním poháru.

Zvláštní příchuť bude mít toto utkání pro kapitána hostí Simoneho Vegassolu , který strávil pět let v dresu Blucerchiati. "Stadión Marassi (jiný název pro Lugi Ferraris) byl můj celých pět let a vždy jsem měl skvělý vztah k Sampdorii. Určitě budu cítit nějaké emoce před výkopem, ale poté se budu soustředit pouze na utkání," prohlásil pro www.siena.it Vergassola.

"Proti Palermu se nám podařilo přivézt domů tři veledůležité body. Pomohlo nám trochu štěstí, to je pravda, ale bez něj se nedostanete nikam," řekl Vergassola o povedeném utkání. "Nyní se snažíme být soudržní. Chceme jet do Janova hrát naši hru a přivézt co nejvíce možných bodů. Jsme si velmi dobře vědomi, že Sampdoria je výborný tým prožívající skvělé období. Navíc mají Cassana, který znovu našel sám sebe a dodává týmu autoritu," pokračoval kapitán Bianconeri.

Trenér hostí, Mario Beretta, doufá, že bude moci použít svou novou posilu Cristiana Rigana. K dotažení transferu bývalého útočníka Messiny do úspěšného konce totiž chybí již jen pár formalit. Leandro Grimi a Valerio Bertotto budou Sieně chybět vlivem zranění.

Domácí tým zaznamenal na svém stánku v této sezóně pět vítězství, každé shodně 3:0. Blucerchiati tedy doufají v další pohodlné vítězství. Navíc v historii doma Sieně nikdy nepodlehli. Trenér Walter Mazzarri je nucen udělat oproti utkání s Juventusem několik změn v sestavě. V obranné linii nahradí suspendovaného Huga Campagnara Stefano Lucchini. Paolo Sammarco nemůže nastoupit, jelikož byl v 23. minutě zápasu v Turíně střídán pro zranění. Jeho místo zaujme Gennaro Delvecchio. Vincenzo Montella a Ikechukwu Kalu se stále zotavují ze zranění.
Sampdoria Janov - pravděpodobná sestava:
Luca Castellazzi - Stefano Lucchini, Daniele Gastaldello, Pietro Accardi - Christian Maggio, Gennaro Delvecchio, Angelo Palombo, Daniele Franceschini, Mirko Pieri - Antonio Cassano, Claudio Bellucci
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Alexander Manninger - Luca Rossettini, Daniele Portanova, Simone Loria, Paolo De Ceglie - Simone Vergassola, Constantin Paul Codrea, Daniele Galloppa - Tomas Locatelli - Mario Frick, Massimo Maccarone
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.25 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - Citta di Palermo  (sobota 20:30)
Po Catanii si vyjede do hlavního města Itálie také druhý klub z ostrova Sicílie, US Citta di Palermo. Domácí AS Řím se stále marně snaží dohnat vedoucí Inter a právě v tomto kole má v případě úspěchu velkou naději ukrojit z náskoku prvního týmu. Nerazzurri totiž jedou do Udinese.

AS Řím má pro utkání povzbuzující novinku. "Totti bude hrát," tak zněl výrok lékařů. Kapitán Giallorossi dokázal během tohoto týdne vyhnat z těla chřipku, která jej postihla již před utkáním s Catanií, ve kterém tedy chyběl. A v týdnu nemohl nastoupit ani v pohárovém utkání proti Sampdorii. Svěřenci Luciana Spallettiho však dokázali i bez ikony klubu porazit Catanii a uhrát pro odvetu příznivou remízu na půdě janovského týmu. Proti Sampdorii navíc hrálo AS o deseti mužích v poli, jelikož francouzský stoper Philippe Mexes dokázal již v 18. minutě nasbírat dvě žluté karty.

"Vzhledem k tomu, co jsme dokázali, si můj tým zaslouží stáhnout náskok na Inter. Musíme sami sebe přesvědčit, že bez ohledu na absence hráčů je charakter týmu to, co rozhoduje a tvoří rozdíly. Byli jsme schopni držet krok s neuvěřitelným Interem, i když nám chyběli klíčoví hráči. A to je znamení, že můj tým charakterově vyrostl," chválí svůj tým Luciano Spalletti. "Musíme jen stále tvrdě dřít a vyvinout tlak na Inter."

Spolu s Francescem Tottim se do týmu navrátí také duo Christian Panucci a Max Tonetto, které bylo suspendováno. Avšak méně radostnou zprávou pro tým z věčného města je, že Daniele De Rossi nasbíral příliš mnoho žlutých karet a je tak pro tento zápas mimo hru.

Palermo nyní zažívá velmi neúspěšné období. Z posledních pěti utkání nedokázal sicilský tým ani jednou zvítězit. V novém roce si navíc nepřipsal na své konto ani jeden bod a vypadl z Coppa Italia. Naposledy byl trenér Francesco Guidolin velmi nespokojený, když jeho svěřenci doma podlehli tápající Sieně 2:3. "Začali jsme rok 2008 velmi špatně," uvědomuje si záložník Fabio Casserta. "Je to samozřejmě naše chyba, ale štěstí se na našem neúspěchu podílí také. Musíme na sobě opět začít pracovat a teprve poté budeme schopni řešit naše problémy."

Po prohře se Sienou kleslo Palermo až na devátou pozici, tedy až pod příčky zaručující postup do evropských pohárů. Nyní se hráči touží vrátit zpět, avšak budou muset vyztužit svou, v poslední době pokulhávající, defenzívu a vyvarovat se jakýchkoliv chyb. To bude proti Tottimu a spol. velmi těžké, neboť Giallorossi zatím dokázali skórovat v každém utkání, naopak "orli" obdrželi v posledních dvou utkáních šest branek!

"Musíme bojovat až do konce a být odhodlaní. Nemyslím si, že by toto špatné období mělo vliv na naši sebedůvěru či psychiku. V sobotu budeme čelit Giallorossi, kteří mají skvělou zálohu. Pokud ji budeme schopni vymazat, tak nebudou tolik nebezpeční před naší brankou. My jsme Palermo, Řím je velmi těžký soupeř, ale my musíme jít na hřiště vždy chtíc vyhrát," prohlásil záložník Rosanero Fabio Simplicio.

Růžový dres hostí nebude moci obléknout stále zraněný obránce Marco Pisano. Jinak má kouč Guidolin všechny své hráče k dispozici.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alexander Doni - Christian Panucci, Matteo Ferrari, Philippe Mexes, Max Tonetto - Matteo Brighi, David Marcelo Cortes Pizarro - Rodrigo Taddei, Simone Perrotta, Alessandro Mancini - Francesco Totti (c)
Citta di Palermo - pravděpodobná sestava:
Alberto Fontana - Cristian Zaccardo, Leandro Rinaudo, Andrea Barzagli (c), Ciro Capuano - Roberto Guana, Giulio Migliaccio, Fabio Caserta - Cavani, Fabrizio Miccoli - Amauri
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.85 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Turín - Lazio Řím  (neděle 15:00)
Na Stadio Olimpico se v neděli utkají dva týmy s podobným osudem. Oba zůstaly daleko za očekáváním, oba mají podobný bodový zisk a pokud nezaberou, tak budou muset řešit sestupové starosti. Bude to souboj mezi 16. domácím Livornem a o dvě příčky lepším Laziem.

Domácí Turín má opravdu velice bídnou formu. Svěřenci trenéra Novellina naposledy vyhráli před více než deseti koly a pohybují se těsně nad sestupovou zónou. Lazio na tom není o moc lépe, když v posledních pěti zápasech vyhrálo pouze jednou. Biancocelesti mají v tabulce o dva body více než jejich soupeř, ale o udržení této pozice budou muset tvrdě bojovat. Určitě by se nezlobili, kdyby zopakovali stejný výkon jako v loňském roce, kdy vyhráli 4:0.

Domácím stěžuje situaci hned několik vykartovaných hráčů v čele s dvojicí záložníků Corinim a Mutarellim, kteří si vysloužili jednozápasový distanc. Trenér Novellino stále sní o angažování Rolanda Bianchiho, ale podle výroku prezidenta Caira v lednu do Turína nejspíše nezamíří. Zraněný je kapitán Comotto, kterého zastoupí Dellafiore. Novellino bude chtít vylepšit střeleckou bilanci a nejspíše vyrukuje s novým rozestavením, ve kterém nastoupí tři útočníci – Rosina, Di Michele a Bjelanovič.

Trenér Lazia Delio Rossi je nyní v riskantní pozici. Pokud totiž opravdu skončí dosavadní prezident Claudio Lotito, mohl by ho nahradit bývalý hráč Biancocelesti Bruno Giordano, což by mohlo znamenat Rossiho konec. Luciano Zauri, Stephen Makinwa a Gaby Mudingay nebudou moci proti Turínu nastoupit. K dispozici také nebude dlouhán Stendardo, který si vysloužil třízápasový distanc. Do útoku by se měl po boku Gorana Panděva vrátit Tommaso Rocchi.
FC Turín - pravděpodobná sestava:
Sereni; Dellafiore, Natali, Di Loreto, Lanna; P.Zanetti, Grella, Barone; Rosina, Bjelanovic, Di Michele
Lazio Řím - pravděpodobná sestava:
Ballotta; De Silvestri, Cribari, Siviglia, Kolarov; Behrami, Ledesma, Manfredini; Mauri; Pandev, Rocchi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 2.85 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cagliari Calcio - Neapol SSC  (neděle 15:00)
Cagliari je poslední, na nesestupovou příčku ztrácí už sedm bodů a nutně potřebuje body. Ani Neapol o motivaci strach mít nebude. Mezi šestou a jedenáctou příčkou, na které právě Neapol kotví, je v tabulce jen jednobodový rozdíl a tým se bude určitě chtít hodně rychle vrátit do první desítky.

Neapol ztrácí na příčku zajišťující pohár UEFA pouhý bod, tým však nevyhrál už čtyři zápasy v řadě a s touto bilancí určitě na postup pomýšlet nemůže. Prezident klubu se však nechal slyšet, že za trenérem Rejou stoprocentně stojí a může počítat s jeho důvěrou. Rejův tým bude pro tento zápas posílen obráncem Danielem Manninim, který přišel z Brescie. Postrádat naopak bude Manuele Blasiho, který si odpyká jednozápasový trest, a dále záložníka Mirka Saviniho a obránce Maurizia Domizziho, kteří jsou zranění.

Cagliari zažívá dosti nezáviděníhodnou situaci, tým prohrál šest utkání v řadě, na výhru čeká už od šestého kola a ke všemu se nemůže pyšnit nejhorším útokem i obranou ligy. Do tým v přestupovém období přišli dva nový brankaři, aby alespoň trochu pomohli tápající obraně. Ani nový gólmani však nezabránili dalším dvěma prohrám po zimní přestávce. Trenér Davide Ballardini však moc dobře ví, že pokud tým nezabere, čeká jej jediná cesta - a to do Serie B. Chybět bodou Pasquale Foggia, Joe Bizera, Francesco Pisano a Rijat Shala, kteří stále nestihly doléčit svá zranění.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Storari; Ferri, Lopez, Bianco, Agostini; Biondini, Conti, Parola, Jeda; Fini, Del Matri
Neapol SSC - pravděpodobná sestava:
Iezzo; Cupi, Cannavaro, Domizzi; Garics, Hamsik, Gargano, Bogliacino, Savini; Lavezzi, Sosa
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 2.90 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Calcio Catania - FC Parma  (neděle 15:00)
Za Messinský průliv se vydají fotbalisté Parmy. Jejich cílem je Stadio Angelo Massimino v Catanii, kam jedou vyzvat místní klub Calcio Catania. Pro Parmu to bude velmi těžký zápas. Catania totiž doma jen tak neprohrává a před 14 dny se o tom přesvědčil i Juventus, který si odvezl pouhý bod po remíze 1:1.

Parmě se v minulém kole málem povedlo obrovské překvapení. Na San Siru drželi Křižáci ještě v 86. minutě výsledek 2:1 proti prvnímu Interu Milán. Nicméně tato pohádka neměla šťastný konec. V 87. minutě by býval byl Inter vsítil ze hry vyrovnávací gól, kdyby si Fernando Couto nezahrál na brankáře. Ano, správně, zabránil gólu rukou, díky čemuž se kopala penalta a Couto dostal okamžitě červenou. Skóre se tedy stejně srovnalo, jelikož Zlatan Ibrahimovič se z pokutového kopu nemýlil a navíc oslabená Parma kapitulovala v 94. minutě potřetí. Gól měl na svědomí opět švédský útočník. Couto tedy bude chybět i v tomto utkání.

Pokud se podíváme na tabulku pouze venkovních zápasů, tak se na samém konci krčí právě Parma. 0-2-7 je opravdu bídná bilance a hráči Gialloblu si jsou vědomi, že venku musejí začít vyhrávat. "Druhou půlku sezóny jsme nezačali nejlépe. Jak jsme již několikrát říkali, klíčové zápasy jsou pro nás právě ty mimo náš stadion. Musíme se mnohem zlepšit a získat z venkovních utkáních nejvíce bodů, jak jen to bude možné," řekl zadák Křižáků Marco Rossi.

Trenérovi Parmy, Domenico Di Carlovi, spadl kámen ze srdce. Stoper Giulio Falcone mu totiž bude v tomto zápase k dispozici a při absenci Fernanda Couta se postaví vedle Marka Rossiho do stoperské dvojice. Do zápasu nezasáhne zraněné duo Massimo Paci a Ferdinand Coly. Na nejlepšího střelce Gialloblu, Bernarda Corradiho, bude vyvíjen větší tlak než doposud. Kouč Di Carlo totiž přivedl do týmu střelce Cristiana Lucarelliho ze Šachtaru Doněck. Lucarellimu to v Serii A střílí, což dokazoval v letech 2003 - 2007 v dresu Livorna, kdy v 146 utkáních nasázel 92 branek! Určitě se s ním tedy nepočítá na lavičku.

Na lavičku Catanie také usedne jedna posila. Brazilec Ignacio Pia hostuje u Gli Elefanti z druholigového Trevisa. "Jsem tu šťastný. Jsem trenérovi plně k dispozici a doufám, že budu moci ještě vylepšit již tak silný tým. Děkuji prezidentovi a trenérovi, kteří mě tu chtěli za každou cenu. Budu se snažit pomoci mým spoluhráčům v získávání dobrých výsledků," řekl pro calciocatania.it Pia.

Trenér Rossazzurri, Silvio Baldini, bude muset udělat několik změn v sestavě oproti utkání v Římě, které jeho tým prohrálo 0:2. Gennaro Sardo je suspendovaný, a tak jeho místo zaujme Cristian Silvestri. Loreno Stovini se vrací na svou pozici stopera. Mariano Izco a Marko Biagianti se budou muset spokojit s rolí náhradníka, jelikož se Mark Edusei a Gianatha Spinesi vracejí na své pozice v záloze, respektive v útoku.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Ciro Polito - Cristian Silvestri, Lorenzo Stovini, Christian Terlizzi, Juan Manuel Vargas - Davide Baiocco (c), Mark Edusei, Guiseppe Colucci - Jorges Andres Barrios Martinez, Gianatha Spinesi, Giuseppe Mascara
FC Parma - pravděpodobná sestava:
Luca Bucci - Damiano Zenoni, Giulio Falcone, Marco Rossi, Paolo Castellini - Ferreira Reginaldo, Stefano Morrone, Luca Cigarini, Andrea Pisanu - Andrea Gasbarroni - Bernardo Corradi (c)
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 2.80 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Empoli FC - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Nedělní program italské nejvyšší soutěže nabídne i jedno toskánské derby, ve kterém se proti sobě na Stadiu Castellani postaví dva celky z opačných konců tabulky – domácí a předposlední Empoli, proti čtvrté Fiorentině.

Vypadá to, že se Fialky oklepaly z předvánočního herního výpadku a opět nalezly ztracenou formu, když v posledních třech zápasech vstřelily devět branek a připsaly si plný počet bodů. Fiorentina zabrala ve správnou dobu, protože o příčku horší Udine jí už šlape na paty a pokud chtějí Fialky hrát Ligu mistrů, nesmí již klesat.

Skvělá forma ale není jedinou dobrou zprávou pro trenéra Cesare Prandelliho, který bude mít pro nadcházející zápas k dispozici kompletní kádr. Jediný otazník visí nad startem záložníka Liveraniho, který si na tréninku natáhl sval, ale všichni věří, že bude pro derby připraven. Do zápasu minimálně od úvodního hvizdu nejspíše nezasáhnou Pazzini s Dainellim, kteří do hry pustí Vieriho s Kroldrupem.

Rivalové z Empoli budou bez stále zraněného záložníka Claudia Marchisia, což znamená, že se do středu pole nejspíše postaví Marianini. K dispozici také nebude mladý útočník Levan Mchedlidze.

Domácí musejí doufat v úspěch, protože další porážky by jim pouze komplikovali udržení se v nejvyšší soutěži. Momentálně Empoli ztrácí na nesestupové příčky jediný bod, takže body z derby by přišly nesmírně vhod.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Balli; Raggi, Marzoratti, Pratali, Tosto; Busce, Moro, Marianini; Vannucchi, Giovinco; Pozzi
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey; Ujfalusi, Kroldrup, Gamberini, Pasqual; Donadel, Liverani, Montolivo; Santana, Vieri, Mutu
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.55 - 2.80 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atalanta Bergamo - Reggina Calcio  (neděle 15:00)
Atalanta stále drží šestou příčku, poslední volné místo zajišťující pohár UEFA a v domácím zápase tak bude chtít zvýšit svůj náskok a potvrdit dobré výkony z posledních kol, mezi které patří i středeční domácí výhra nad AC Milán. Reggina je na první sestupové příčce, ale vše nasvědčuje tomu, že by se týmu mohlo začít blýskat na lepší časy.

Atalanta ve středeční dohrávce porazila AC Milán 2:1 a konečně tak prolomila pětizápasovou šňůru bez výhry. Argentinský střelec Fernando Tissone, který vstřelil vítezný gól věnoval jménem týmu vítězství prezidentovi klubu Ivanovi Ruggerimu, který v těchto dnech bojuje kvůli aneurismatu o svůj život v bergamské nemocnici. Vítězství katapultovalo Atalantu na šestou příčku, zajišťující pohár UEFA, boj však ještě bude pokračovat, neboť na hranici 25 bodů jsou vyrovnány hned čtyři týmy. Týmu bude chybět řada klíčových hráčů, mezi nimi Leonardo Talamonti, Costinha, střelec Marino Defendi a venezuelský brankař George Pattrick Forsyth.

Reggina se bude snažit prolomit prokletí a konečně venku vyhrát. Tým z sedmnácti možných získal jen pět, což se značně odrazilo na umístění týmu, který je stále mezi třemi sestupujícími. Tým se pro tento zápas bude muset obejít bez suspendovaného Francesca Cozzy. Nicola Amoruso bude mít díky zranění nedobrovolné volno nejméně dva týdny. Naopak se do týmu vrací uzdravený Cristiano Doni.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Coppola; Rivalta, Carrozzieri, Capelli, Bellini; Ferreira Pinto, Tissone, Guarente, Langella; Doni, Floccari
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Campagnolo; Lanzaro, Valdez, Aronica; Missiroli, Barreto, Cascione, Modesto, Tognozzi, Brienza; Stuani
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 2.90 - 5.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - FC Janov  (neděle 15:00)
Ve 20. kole Serie A se proti sobě postaví desátý AC Milán a osmý Janov. Domácí Milán ztrácí na svého soupeře pouhý bod a má ještě dva zápasy k dobru. V tomto utkání by měl další šanci dostat mladíček Pato, který oslavil svůj debutový zápas brankou a společně s úderným útokem Ka-Pa-Ro sestřelil Neapol.

Aby jste správně rozuměli – zkratka Ka-Pa-Ro znamená Kaká, Pato, Ronaldo. Tři Brazilci, kteří společně nastoupili v útoku a premiéra tohoto rozestavení vyšla skvěle. Neapol si tehdy ze zápasu odvezla pět branek a viděla vynikající výkon navrátilce Ronalda, který ovšem bohužel svůj výkon nezopakuje, jelikož se na tréninku opět zranil. Úderný útok Ka-Pa-Ro se tak rozpadá. V útoku tedy nejspíše nastoupí Gilardino, jelikož zraněný je také Inzaghi. Rossoneri se možná v Serii A konečně trochu rozkoukali a po nepříliš vydařené první polovině sezony se rozjíždějí. Důkazem toho můžou být dva vyhrané zápasy v řadě, což se v dosavadním průběhu Milánu nepovedlo. Do sestavy domácích se vrací středopolař Andrea Pirlo, který je pro AC velice důležitým článkem základní sestavy. Ze zranění se ale nestihnou vyléčit Jankulovski, Serginho a Dida, takže do branky se postaví Zeljko Kalač.

Janov má také důvod k radosti, protože se mu v poslední době nebývale daří, když vyhrál poslední tři utkání. Navíc mají ve vynikající formě hrajícího útočníka Marca Boriella, který je v Janově propůjčen právě z Milána. Boriello již také prohlásil, že by byl rád, kdyby ho Milán povolal zpět a bojovat zde o místo v základní sestavě. Tento fakt tedy nasvědčuje tomu, že se bude Boriello snažit podat co nejlepší výkon. Je to jeho bezpochyby nejlepší sezona, když letos v 16 zápasech nastřílel více branek než v předchozích pěti sezónách dohromady.

Hosté nenastoupí s Domenicem Criscitem, který je suspendovaný. Stopku má vystavenou také Cesar Leon. Zcela fit není ani útočník Lucho Figueroa, který v posledním zápase rozhodl brankou v poslední minutě o vítězství. Do tříčlenného útoku se tedy nejspíše postaví Sculli, Boriello a Rossi. Nová tvář Anthony Vanden Borre, kterého Janov přivedl z Fiorentiny, by se také mohl dočkat debutu.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Kalac; Bonera, Nesta, Kaladze, Favalli; Gattuso, Pirlo, Seedorf; Kaka, Pato, Gilardino
FC Janov - pravděpodobná sestava:
Rubinho; Bovo, De Rosa, Santos; Konko, Paro, Juric, Fabiano; Rossi, Borriello, Sculli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Udinese Calcio - Inter Milán  (neděle 15:00)
Nedělní program má sice na programu jako obvykle několik utkání, ale největším trhákem kola bude souboj na Stadiu Friuli, kde domácí Udinese, momentálně pátý celek tabulky, přivítá lídra Serie A Inter Milán. Hosté doufají, že prodlouží svoji dlouho sérii neporazitelnosti, ale nebudou to mít určitě lehké, protože domácí chtějí na příčky zajišťující Ligu mistrů a nebudou chtít pustit žádné body zadarmo.

Nerazzurri sice mají na špici tabulky pohodlný náskok, ale porazit Udine by nemuselo být tak lehké. Inter nyní určitě nepodává nejlepší výkony, místo Serie A by se mohl soustředit na Ligu mistrů a domácí soutěž částečně vypustit, čehož chce využít právě Udine, které by se určitě nezlobilo, kdyby utkání skončilo podobně jako v loňském roce 0:0.

Trenér domácích Pasquale Marino letos na lavičce odvádí vynikající práci a z Udine udělal velice silný tým. Bývalý lodivod Catanie se bude muset ve šlágru kola vypořádat s absencemi Gyana Asamoaha, který je na africkém šampionátu a zraněného Giampiera Pinziho. Na druhou stranu se do sestavy vrací brazilský obránce Felipe Dias a švýcarské eso Gokhan Inler. V útoku nastoupí trojice Quagliarella, Di Natale, Pepe.

Inter má seznam zraněných podstatně delší. Francesco Toldo, Luis Figo, Olivier Dacourt, Walter Samuel a Dejan Stankovič jsou všichni mimo hru. Naopak dobré zprávy pro trenéra Manciniho představují stavy Patricka Vieiry a Davida Suaza, kteří by mohli odehrát alespoň část utkání. Do obrany by se tak mohl po dlouhé době vrátit Javier Zanetti. Hru by tvořil Luis Jimenez a před ním dvojice Ibrahimovič – Cruz. Hernán Crespo nejspíše začne po dvou odehraných zápasech v řadě na lavičce.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovic; Zapata, Felipe, Lukovic; Mesto, D’Agostino, Inler, Dossena; Pepe, Quagliarella, Di Natale
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
J.Cesar; J.Zanetti, Cordoba, Materazzi, Maxwell; Maniche, Cambiasso, Chivu; Jimenez; Ibrahimovic, Cruz
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.70 - 3.15 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AS Livorno - Juventus Turín  (neděle 20:30)
Livorno je ve skvělé formě, z poslední příčky poskočilo už na 13. místo a pomalu si může brousit zuby na první desítku. Naopak Juventus si v posledních dvou kolech připsal dvě velmi nepřesvědčivé remízy a první dva týmy tabulky, Inter a AS, mu značně odskočily.

Livorno doma v posledních kolech pravidelně boduje, z pěti zápasů si připsalo dvě výhry a tři remízy a pod koučem Giancarlem Camolesem se týmu blýská na lepší časy. Camolese moc dobře ví, že jen stoprocentní výkon může jeho straně přinést body a jak sám prohlásil před zápasem, dát Juventusu volný prostor může být devastující. V tomto zápase se v dresu Livorna určitě neobjeví zranění Martin Bergvold a Giuliano Giannichedda.

Trenér Juventusu Claudio Ranieri před zápasem jasně varuje své hráče, že utkání nebude určitě tak jednoznačné, jako na začátku sezony, kdy Juventus deklasoval Livorno 5:1. V tomto zápase se tým bude muset obejít bez své opory Gianluigiho Buffona, který si týdne přivodil zranění zad. S největší pravděpodobností by se mezi tyče měl postavit Emanuele Belardi. Dělat společnost Bufonovi budou moci zranění Giorgio Chiellini, Jorge Andrade, Mauro Camoranesi a Marco Marchionni. Mladý útočník Raffaele Palladino se s největší pravděpodobností postaví na pravý okraj zálohy, Antonio Nocerino zaujme volné místo na stoperu a Alessandro Del Piero opět nastoupí v útoku s parťákem Davidem Trezeguetem.
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Amelia; Grandoni, Knezevic, Galante; Balleri, Vidigal, De Vezze, A Filippini, Pasquale; Tavano, Tristan
Juventus Turín - pravděpodobná sestava:
Buffon; Birindelli, Legrottaglie, Grygera, Molinaro; Salihamidzic, Nocerino, Zanetti, Nedved; Trezeguet, Del Piero
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.30 - 3.20 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán19154043:1349
2.AS Řím19126137:1942
3.Juventus Turín19107236:1637
4.ACF Fiorentina1997330:1834
5.Udinese Calcio1995523:2232
6.Atalanta Bergamo1967627:2625
7.Sampdoria Janov1974825:2425
8.FC Janov1967620:2525
9.Citta di Palermo1967627:3325
10.AC Milán1766528:1624
11.Neapol SSC1966729:2924
12.Calcio Catania1957718:2222
13.AS Livorno1856722:2821
14.Lazio Řím1947822:2919
15.FC Parma1946922:2918
16.FC Turín19211617:2417
17.AC Siena1938822:3017
18.Reggina Calcio1838715:2617
19.Empoli FC1937915:2616
20.Cagliari Calcio19241313:3610

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
M11

AS bude dobry match

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych řekl.Rád se na něj podívam.

Reagovat
Zajda

Já na řím vsadil snad mě podržej

Reagovat
Zajda

a na Sampdorii taky ale té se bojím míň

Reagovat
smazaný uživatel

Sieně se teďkon celkem daří.Na ten zápas si netroufam tipovat.

Reagovat
M11

Siena ted predvadi dobre vykony ale verim domacim jelikoz neremizovali nahodou s Juve a AS

Reagovat
Slejdy

sampdoria tezky zapas ... AS tezke 3 body

Reagovat
M11

shrnuto podtrzeno... tezky den

Reagovat
Slejdy

taaak

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vidíte dnešní zápasy?

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád nevím jestli mám dát na livorno s Juventusem 1 nebo 0... co myslíte vy.. za ten kurz to stojí za to ale nevím vyhrát asi nevyhrajou co???

Reagovat
M11

dej 2 tam je taky pekny kurz

Reagovat
smazaný uživatel

liv-juve 1:2...juve nestrati s 13 celkem tabulky

Reagovat
smazaný uživatel

ale Livorno má úžasnou formu .. já vsadil 1

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva co ten AC Milan zas predvadi to zas cely kombik pujde pod kytky.Jinak Lazio snad proti 10 ve druhe puli rozhodne a me se alespon castecne zvedne nalada.

Reagovat
M11

taky mam jednicku...to daji verim jim

Reagovat
Slejdy

Reagovat
M11

zas tak kluci v cele lize netrhejte ty site

Reagovat
smazaný uživatel

Si pamatuju na Empoli taky dlouho 0:0 pak dostali kolem 70 min a bylo hotovo.Vsak co B-win jim to proplati.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak AC uz se trefilo takze jsme ve hre.Horsi uz to Lazio to uz je taky v 10.

Reagovat
smazaný uživatel

Mazec Cagliari úžasnej finiš,Pato tak to čumím

Reagovat
smazaný uživatel

Uz se tesim na rozbor zapasu Turin-Lazio co tam ten šourek Bianchi predvadel.Nechat se vyloucit proti deseti to uz chce notnou davku zkusenosti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele