Serie A - preview 20. kola

15.01.2011, 09:11, aktualizováno 16.01.2011, 08:56
Previews
Neděli otevře sardinsko-sicilský zápas mezi Cagliari a Palermem. Zapomenout na poslední ligová představení se pak proti Bari bude snažit Juventus, AS Řím zajíždí do Ceseny a jeho městský rival Lazio přivítá Sampdorii. Večer hraje AC Milán, lídr tabulky se představí na hřišti o záchranu bojujícího Lecce...
Cagliari Calcio - Città di Palermo  (neděle 12:30)
Nesmírně zajímavý zápas se odehraje na Sardinii, kde se střetnou Cagliari a Palermo. Na Stadio Sant'Elia vše vypukne v půl jedné středoevropského času. Palermo může v případě úspěchu proniknout do první čtyrky, která zaručuje Ligu mistrů.

Cagliari dalo zapomenout na nevydařené utkání s milánským AC (0:1), a před týdnem si odvezlo plný počet bodů ze hřiště Parmy. Sardinský celek odvedl velmi dobrou práci, už v prvním poločase se dvakrát trefil Robert Acquafresca. Léčba trenérem Donadonim tedy zabírá, Cagliari je jedenácté a nejspíše bude chtít proniknout do první poloviny tabulky.

Daří se i Palermu. Loni pátý celek opět bojuje o pohárová umístění, ne-li přímo o účast v Lize mistrů. Forma sicilského mužstva je opravdu dobrá, avšak zatím si nikdo netroufá říci, kolikáté Palermo skončí.

"Kolikáté Palermo v této sezoně skončí? Je ještě příliš brzo říkat. Možná že v březnu nebo v dubnu budeme mít lepší představu. Nesmíme zapomínat, že z Coppy Italia také vede cesta do Evropy, i když ne do Ligy mistrů.Teď se ale musíme soustředit na Cagliari," prohlásil útočník Fabrizio Miccoli, jenž ale do zápasu s Cagliari s největší pravděpodobností nezasáhne.

Sardiňanům budou chybět dvě klíčové osobnosti, a to Lazzari a Cossu. Druhý jmenovaný si odpykává karetní trest. Situace hostujícího Palerma je v tomto ohledu ještě horší, pro zranění nenastoupí Rigoni, Miccoli, Hernandez, Pinilla, Goian a Garcia. K dispozici nebude ani suspendovaný stoper Bovo.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Canini, Astori, Agostini - Biondini, Conti, Nainggolan - Nené - Acquafresca, Matri
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Cassani, Muñoz, Andelkovič, Balzaretti - Migliaccio, Bačinovič, Nocerino - Iličič, Pastore - Maccarone
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.00 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - AS Bari  (neděle 15:00)
Juventus Turín sice v týdnu zvítězil v poháru, ale na ligovou výhru v letošním roce zatím čeká. To by se proti poslednímu Bari mělo změnit, po delší době se v brance Staré dámy ocitne Gianluigi Buffon.

Velký návrat hlásí Gianluigi Buffon, jeden z nejlepších brankářů planety se během týdne vrátil do branky Juventusu a proti Catanii vychytal pohárové vítězství 2:0. "Bylo to krásné a emotivní. Pro někoho, kdo vyhrál mistrovství světa či hrál finále Ligy mistrů i zápas Coppy Italia hodně znamená. Vítězství proti Catanii nám pomůže posílit morálku. Všichni ale víme, že to nestačí,” nechal se slyšet dojatý Buffon.

Pro Starou dámu by to mohla být další psychická vzpruha a tu slavný klub potřebuje. Začátek roku 2011 se totiž domácím hrubě nevyvedl. Nečekaná porážka doma s Parmou 1:4 byla hodně silné kafe a špatné to bylo také o pár dní později ve šlágru kola proti Neapoli. S Azzurri Juventus prohrál 0:3, hattrickem ho sestřelil Edinson Cavani.

Problémy má i Bari, to sice na úvod nového roku vyhrálo, jenže úspěch nedokázalo potvrdit. Svěřenci trenéra Ventury podlehli Boloni 0:2 a zůstávají na poslední místě. V loňské sezoně Bari Juventus hodně potrápilo, dokonce doma vyhrálo 1:0, ale zopakovat stejný výsledek bude hodně složité.

Gigi Buffon se sice uzdravil, avšak problémy Staré dámy tím neskončily. Ještě stále je marodka dost zaplněná, chybět budou Rinaudo, De Ceglie, Iaquinta, Quagliarella, Toni a vykartovaný Felipe Melo. Brazilský záložník bude stát ještě dva zápasy. Bari je na tom obdobně, Almiron, Ghezzal, S. Masiello, Barreto a D'Alessandro, ti všichni bou poslednímu týmu soutěže scházet.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Sorensen, Bonucci, Chiellini, Grosso - Krasič, Marchisio, Aquilani, Pepe - Del Piero, Amauri
AS Bari - pravděpodobná sestava:
Gillet - A. Masiello, Belmonte, Glik, Raggi - Alvarez, Donati, Gazzi, Rivas - Okaka, Kutuzov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 4.10 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Calcio Catania - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Na Stadio Angelo Massimino se proti sobě postaví domácí Catania a Chievo Verona. Catania vstoupila do roku 2011 katastrofálně, ve třech soutěžních utkání ještě nebodovala a tuto bilanci hodlá prolomit právě proti Chievu.

Catania má za sebou velmi náročný program, který vlastně ještě nekončí. Sicilané sehráli během jednoho týdne tři zápasy, na což přeci jenom nejsou příliš zvyklí. Navíc klání s nejtěžšími soupeři - Římem, Interem a Juventusem. Se Starou dámou to bylo naposledy, Catania prohrála v Coppa Italia 0:2. Nyní jí v domácím prostředí čeká snazší soupeř, tedy alespoň na první pohled. Pochopitelně Chievo své kvality má, vždyť poslední zápasy pokud neskončily remízou, tak vítězstvím Fly Donkeys.

Stejnou porci zápasů, jakou musela podstoupit Catania, sehrálo i Chievo, takže oba týmy jsou na tom podstatě stejně. A ani Chievo nikterak neoslnilo, bod si připsalo pouze za bezbrankovou remízu s Palermem. S tím Palermem, které jej vzápětí vyřadilo z ligového poháru. Co je však více zarážející, je produktivita týmu. Za tři zápasy Chievo neskórovalo, a to je na pováženou.

"Dělali jsme, co bylo v našich silách, ale Palermo bylo lepším týmem. Porážku teď musíme hodit za hlavu a soustředit veškerou energii na ligovou soutěž,” nechal se slyšet trenér Chieva Pioli. Jeho tým musí v ofenzívě výrazně zabrat nebo výrazněji namočí do bojů o záchranu.

Catania bude proti Chievu oslabena o Alvareze, Izsca, Biagiantiho, Morimota a Potenzy. Veronský celek je na tom o poznání lépe, chybět mu bude pouze osamocený Luciano.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Bellusci, Silvestre, Spolli, Capuano - Carboni - Gomez, Ledesma, Martinho, Mascara - Maxi Lopez
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Frey, Mandelli, Cesar, Mantovani - Fernandes, Rigoni, Constant - Bogliacino - Pellissier, Thereau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.10 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Brescia Calcio - Parma FC  (neděle 15:00)
Brescia potřebuje získávat body a kde jinde než v domácím prostředí. Hostujícím celkem bude tentokrát Parma, ta Parma, která jednoznačným způsobem vyhrála v Turíně nad Juventusem.

Domácí fotbalisté zažili minulý víkend pořádné zklamání. S Fiorentinou sehráli více než vyrovnanou partii, ale nakonec nadějně rozehraný zápas ztratili.

"Porážka ve Fiorentině, to byla velká rána. Vzhledem k tomu, co moji hráči předváděli, si zasloužili vyhrát, ale místo toho jsme odjeli domů s prázdnou. V posledních deseti minutách jsme ztratili koncentraci a byli jsme za to potrestáni. Pro mé hráče by to mělo být ponaučení, že zápas trvá 90 minut,” vzlykal trenér Mario Beretta. Další šanci, kde získat tři body, budou mít fotbalisté Brescie nyní, kdy na jejich stadion zavítá Parma.

Gialloblu se po skvělém výsledku z Turína utkali s Cagliari a na své předchozí vystoupení nedokázali navázat. Parma doma ztratila všechny tři body a jak se říká, spadla zpátky na zem. To co Parma v domácím zápase ztratila bude chtít získat zpět právě na stadionu Maria Rigamontiho, avšak pokud Brescia předvede podobný výkon jako proti Viole, bude to mít Parma secsakramentsky těžké.

Brankář Sereni, Hetemaj, Baiocco a Dallamano, ti všichni budou chybět Brescii. Hosté jsou na tom o něco lépe, vedle zraněného Pisana nenastoupí suspendovaný Dzemaili.
Brescia Calcio - pravděpodobná sestava:
Arcari - Berardi, Zebina, Bega, Martinez - Filippini, Cordova, Kone - Eder, Caracciolo, Diamanti
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zaccardo, Paletta, Lucarelli, Gobbi - Valiani, Morrone, Candreva, Giovinco - Crespo, Palladino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.00 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Cesena - AS Řím  (neděle 15:00)
V minulém kole Řím vyhořel, takže teď spřádá plány na revanš. Jeden z favoritů na Scudetto cestuje do Ceseny, kde by podle předpokladů měl zvítězit. Ale pozor! Cesena tu v této sezoně dokázala porazit vedoucí AC Milán.

Ficcadentiho svěřenci začali ligový ročník báječně, doma porazili například AC Milán, a vše se zdálo být v naprostém pořádku. Jenomže následně došel Ceseně dech a pád tabulkou byl velikánský. Stačila ale vánoční přestávka a Cesena jakoby se znovu nadechla. Ano, první zápas v tomto roce Ceseně nevyšel, ale v dalších dvou kolech bral nováček soutěže pokaždé plný počet bodů. Na Cesenu nestačilo jak Cagliari, tak i Brescia. Také v minulém kole získali domácí patřičný bod za remízu 0:0 s Janovem.

"Řím je skvělý tým. V neděli očekávám těžký zápas, nicméně jsme dobře naladěni a připraveni,” prohlásil trenér Ceseny Massimo Ficcadenti.

Zajímavě si zatím vede také AS Řím, tým, který patří mezi největší favority na celkové prvenství, je zatím až pátý. Na vině je bídný start a občasné klopýtnutí, třeba jako například před týdnem v Janově proti Sampdorii. Vlci rozhodně nehráli špatně a o bodový zisk se vlastně připravili sami.

"Musíme i nadále tvrdě pracovat a udělat pozitivní výsledky s cílem vrátit se do závodu o Scudetto. Proti Ceseně očekávám od svých svěřenců zlepšení,” reagoval na poněkud smolnou porážku se Sampdorií trenér Giallorossi Claudio Ranieri.

Cesena bude pro zápas s AS Řím postrádat pouze Nagatoma. Ani na druhé straně to není nikterak zlé, trenér Ranieri musí oželit start Pizarra, Mexese a Julia Sergia.
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Ceccarelli, Pellegrino, Von Bergen, Lauro - Caserta, Colucci, Parolo - Giaccherini, Jimenez - Bogdani
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Doni - Cassetti, N. Burdisso, Juan, Riise - Simplicio, De Rossi, Perrotta - Menez, Totti, Vučinič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.95 - 3.15 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - UC Sampdoria  (neděle 15:00)
Jedním ze šlágrů kola je nepochybně zápas Lazia a Sampdorie Janov. Blucerchiatti si v minulém kole smlsli na jiném římském celku AS, a teď si brousí zuby i na Lazio. Pokud však domácí zvítězí, dotáhnou se bodově na druhou Neapol.

Lazio Řím bojuje o první čtyřku, ale v posledních zápasech až příliš poztrácel body. Nejprve pouze remizoval v Janově 0:0, což ale není žádná katastrofa, ale podruhé prohrál před domácím publikem s o záchranu bojujícím Lecce! Biancocelesti nadále zůstávají třetí, jejich ztráta na vedoucí AC Milán činí šest bodů , na druhou Neapol pak dva body.

"V Janově jsme gól nedostali, ale proti Lecce jsme se mohli dvěma brankám snadno vyhnout. Musíme se okamžitě odrazit. Proti Sampdorii musíme maximálně využívat naše šance, tedy to, co jsme proti Janovu nedělali,” řekl švýcarský obránce ve službách římského celku Lichtsteiner. Lazio ale čeká o dost těžší zápas, Sampdoria byla loni čtvrtá a i letos chce útočit na evropské poháry.

Velkou vzpruhou je pro Sampdorii poslední ligová výhra. Blucerchiatti zdolali favorizovaný Řím 2:1 a vylepšili zatím nikterak skvělé postavení v tabulce. "Proti Římu to nebylo jednoduché vítězství. Mí hráči ukázali charakter a já doufám, že se stejnou bojovností vyrukujeme i na Lazio,” doufá trenér Domenico Di Carlo. Na půdě Lazia to bude znovu hodně složité, ale trenér Di Carlo věří, že výhra nad AS jeho tým pořádně nabudí.

Marodka Lazia se ne a ne vyprázdnit, chybět budou Meghni, Garrido, Matuzalem, Rocchi, Radu a konečně vykartovaný stoper Biava. Ani Sampdoria se neobejde beze ztrát, k dispozici nebudou Semioli, Cacciatore, Padalino, Gastaldello a Luccini. Posledně dva jmenované si odpykávají karetní trest.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Muslera - Lichtsteiner, Dias, Diakité, Scaloni - Ledesma, Brocchi - Zarate, Hernanes, Mauri - Floccari
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Curci - Zauri, Volta, Accardi, Ziegler - Tissone, Palombo, Koman, Guberti - Pazzini, Pozzi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.30 - 4.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Janov CFC - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Také souboj Janova s Udinese nabízí lákavou podívanou. Ovšem, Grifové toho poslední dobou moc nepředvádějí, ale stále patří mezi kandidáty na pohárové umístění. To samé platí i o Udinese, které si zatím vede lépe.

Problémem Janova je v prvé řadě ofenzíva. Udržet dvakrát po sobě čisté konto je sice hezké, ale nikoliv, když se týmu nepodaří skórovat. Janovští Grifové nedokázali skórovat ve třech po sobě jdoucích kolech Serie A. Střelecké zlepšení se dostavilo až během týdne v rámci Coppa Italia, kde ale janovští stejně prohráli, Interu podlehli 2:3.

Pro českého a slovenského fanouška je určitě dobrou zprávou start Juraje Kucky, reprezentační záložník Slovenska odehrál proti Interu solidní zápas a i nejspíše proti Udinese začne od úvodní minuty.

Zatímco Janov má problémy se střílením branek, tak pro Udinese to v žádném případě neplatí. Tedy alespoň podle posledních kol to tak vypadá. Bianconeri dali dvě branky Laziu i Chievu, a milánskému AC dokonce nastříleli čtyři branky! Jedinou škodou byla konečná dělba bodů za remízu 4:4. Udinese ale vykazuje velký potenciál, skvěle hraje Sanchéz a spolehnutí je jako vždy na Antonia Di Nataleho, který řádí jako černá ruka. Jeho schopnosti se budou hodit i teď, kdy se Udinese postaví do cesty poměrně pevná obrana Grifů.

"Musíme hrát vždy, jako bychom hráli proti AC Milán. Můj tým podal proti Milánu skvělý výkon a já očekávám, že stejný podá i proti Janovu. Máme tým, ve kterém nechybí osobnosti ani kvalita,” chválil své svěřence trenér Guidolin.

Janov vyrukuje na Udinese bez Paloschiho a Antonelliho. Udine je na tom obdobně, chybět mu bude pouze o jednoho hráče více, vedle Domizziho a Basty nenastoupí Ferronetti.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Eduardo - Mesto, Kaladze, Dainelli, Criscito - Rossi, Kucka, Milanetto, Jankovič - Sculli, Destro
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Benatia, Zapata, Coda - Isla, Pinzi, Inler, Asamoah, Pasquale - Sanchez, Di Natale
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.15 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
US Lecce - AC Milán  (neděle 20:45)
Letošní sezonu startoval AC Milán zápasem s Lecce a doslova se protančil k vysoké výhře 4:0. Teď se oba soupeři utkají znovu a favoritem je opět AC Milán. Na stadionu Via del Mare bude hájit první místo v tabulce, očekává se jeho výhra.

Lecce hraje o záchranu, to je naprosto jisté. Setrvání v nejvyšší italské soutěži utrpělo značný šrám především po prohraném derby s posledním Bari. Lecce ale ukázalo, že na záchranu rozhodně má. Pár dní na to se tým trenéra De Cania vytáhl a porazil římské Lazio na jeho půdě 2:1.

"Hráli jsme lépe než třeba v domácím zápase s Bari. Výhrou jsme reagovali na všechny naše kritiky, kteří si mysleli, že je tento tým pohřben. Toto vítězství nám bezpochyby pomůže,” prohlásil trenér Lecce De Canio. Jeho tým to ale bude mít, byť v domácím prostředí, hodně náročné, neboť změří síly s vedoucím AC Milán.

Milánští Rossonerri v minulém kole bodově ztratili, remíza 4:4 sice potěšila oko diváka, ovšem v boji o titul nesmí AC takto ztrácet. Náskok Milána na čele ligy byl před tímto kolem čtyřbodový, takže v případě neúspěchu se může onen náskok stáhnout na jediný bodík. Svěřenci trenéra Allegriho si jsou vědomi důležitosti zápasu a zároveň ví, že tak lehký soupeř, jako byl na začátku sezony, je nečeká.

Domácímu celku budou scházet Giuliatto, Reginiussen, Ofere a Brivio. Kompletní nebude ani Milán, zraněná je brankařská jednička Abbiati, chytat tedy bude Amelia. Mimo hru jsou i Boateng, Zambrotta, Inzaghi a Pirlo.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Rosati - Donati, Tomovič, Fabiano, Mesbah - Munari, Bertolacci, Giacomazzi, Piatti - Di Michele, Corvia
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Amelia - Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini - Gattuso, Ambrosini, Flamini - Robinho - Pato, Ibrahimovič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.50 - 4.00 - 1.48
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SSC Neapol - ACF Fiorentina  (sobota 18:00)
Již několik let Neapol vyhlašuje útok na nejvyšší příčky, ale letos to poprvé vypadá vážně. Partenopei totiž po devastaci Juventusu poskočili na druhé místo, odkud to mají čtyři body k prvnímu AC Milán. V prvním zápase víkendu hraje Neapol s Fiorentinou, která konečně doufá ve výsledkovou vzpruhu.

Nasměrovat by mohla Fialky z krize poslední výhra nad Brescií. S týmem Siniši Mihajloviče to vypadalo hodně zle, když na domácí půdě po prvním poločase s Brescií prohrával už 0:2, jenže ve druhém dějství se Fiorentina zvedla, třemi góly zápas otočila a připsala si důležité tři body. Dost možná tím i zachránila právě trenéra Mihajloviče, jemuž se ve Florencii tolik nedaří.

Pravdou však je, že hráči mu příliš nepomáhají, lépe řečeno jeden. Adrian Mutu si před minulým zápasem zadělal na další problémy, když svévolně opustil trénink a z kádru Violy byl dočasně vyřazen. Klub mu ale pravděpodobně nedovolí odejít, a tak je možné, že rumunská hvězda stráví následující půlrok na tribuně. Vedle toho se musí Mihajlovič neustále potýkat s těžkou marodkou. Dlouhodobě zraněné Freye s Jovetičem doplňují Cerci s Natalim a pravděpodobně i Vargas s brankářem Avramovem.

To kouč druhé strany Walter Mazzarri si může libovat, jak pevné zdraví jeho hráči mají. Na Stadio San Paolo bude chybět jen Marek Hamšík, který stojí kvůli kartám. V základní sestavě naopak nebude opomenut Edinson Cavani, jenž se stal hlavní hvězdou posledního duelu s Juventusem. Uruguayský útočník do sítě Staré Dámy nasázel hattrick, pokaždé se trefil hlavou a prakticky sám rozhodl o výhře 3:0. Právě úžasná Cavaniho forma je to, co letos Neapol táhne k nejvyšším metám.

Byl to totiž tak gólový útočník, kdo v minulých sezónách Neapoli chyběl, a tak se většinou Azzurri pohybovali kolem pátého šestého místa. Letos to ale vypadá mnohem nadějněji a ti nejoptimističtější začínají vyhlížet časy, v nichž se na trávníku v neapolském dresu proháněl Maradona.

Jak již bylo řečeno, v domácí sestavě bude chybět jen Hamšík, jehož by měl zastoupit Jose Sosa. Ten bude se svými spoluhráči bojovat o tři body, se kterými jen těžko může počítat Fiorentina. Vítězství hostů by bylo překvapením.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Aronica - Maggio, Gargano, Pazienza, Dossena - Sosa, Lavezzi - Cavani
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Boruč - Comotto, Gamberini, Kroldrup, Pasqual - Marchionni, D'Agostino, Montolivo, Santana - Babacar, Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.60 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - Bologna FC  (sobota 20:45)
Leonardo by chtěl na lavičce Interu pokračovat ve vítězném tažení, z dosavadních třech zápasů všechny vyhrál a v sobotu večer v Miláně přivítá se svými svěřenci Bolognu, která nemá co ztratit. Rozhodně ale není bez šance, ačkoliv jí zmítají nepříjemné problémy.

Brazilský kouč se na lavičce Nerazzurri předvedl výhrou nad Neapolí, porážkou Catania a naposledy ve středu z poháru vyřadil Janov. To samozřejmě za přispění jeho oveček, které okamžitě po svém příchodu seskupil do rozestavení 4-3-1-2 a nese to ovoce. Do února bude mimo Wesley Sneijder, a tak pozici trequartisty zaujme Dejan Stankovič. Spolu s nizozemským záložníkem jsou na marodce také Julio Cesar a Philippe Coutinho. Na tréninkové hřiště se již vrátil Walter Samuel, ale se zraněným kolenem bude ještě dlouhé měsíce jen rehabilitovat.

Zapomenout nesmíme zmínit ani 519. ligový start pro Javiera Zanettiho, jenž tak vyrovná ligový rekord Giuseppeho Bergomiho. Na černomodrou legendu však bude v celkovém součtu ztrácet stále ještě 33 zápasů. Na levém kraji obrany by se měl opět objevit Cristian Chivu, který by sice mnohem radši nastupoval ve středu obrany nebo v záloze, ale vypadá to, že svou pozici pod novým koučem překousne a bude se snažit co nejvíce pomoci týmu.

Na San Siro se proti němu a celému Interu postaví Bologna, která zažívá poměrně zdařilé období. Kdo by to byl řekl, že Rossoblu poslední tři zápasy venku neprohráli a gól v nich nedostali už 286 minut. Jejich zlepšená forma je vynesla až na desáté místo, jenže radost zkazil další bodový odečet za nedoplacené mzdy. Tentokrát přišla Bologna o dva body a klesla na 13. místo.

Fanoušci však stojí za mužstvem, navíc se stále více sžívají s koučem Albertem Malesanim, jemuž nadále chybí trojice Morleo, Mutarelli, Moras. Dobrou práci v obraně odráží statistika inkasovaný gólů, kdy v posledních šesti zápasech Bologna inkasovala jen dvakrát. To je pro tým nejlepší statistika za posledních pět let. Vždyť jen AS Řím, Neapol a AC Milán mají na kontě více čistých kont, Bologna jich má sedm.

Inter má pro sobotní duelu jediný cíl - vítězství. Pokud totiž Nerazzurri chtějí pomýšlet na obhajobu titulu, nemůžou si dovolit za žádnou cenu dále ztrácet.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Castellazzi - Maicon, Cordoba, Lucio, Chivu - Zanetti, Cambiasso, Thiago Motta - Stankovič - Eto'o, Milito
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Viviano - Garics, Portanova, Britos, Rubin - Perez, Mudingayi, Della Rocca - Ekdal - Ramirez, Di Vaio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.22 - 5.50 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AC Milán19124334:1740
2.SSC Neapol19113530:2036
3.SS Lazio19104525:1834
4.AS Řím1995527:2432
5.Città di Palermo1994632:2231
6.Juventus FC1987433:2431
7.Inter Milán1785425:1629
8.Udinese Calcio1983827:2527
9.UC Sampdoria1868420:1726
10.Cagliari Calcio1965821:1823
11.ACF Fiorentina1865720:2023
12.Janov CFC1865713:1523
13.Chievo Verona1957719:2122
14.Parma FC1957719:2322
15.Bologna FC1967619:2422
16.Calcio Catania1956817:2421
17.AC Cesena1854913:2119
18.US Lecce19531118:3618
19.Brescia Calcio19431215:2615
20.AS Bari19351112:2814
Bodové odečty
Bologna FC-1nezaplacené daně
Bologna FC-2neuhrazené výplaty

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (422)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele