Serie A - preview 20. kola

28.01.2012, 08:18, aktualizováno 29.01.2012, 08:24
Previews
Juventus v sobotu vyhrál nad Udinese a dnes bude čekat na odpovědi především milánských konkurentů - AC bude večer hostit Cagliari, Inter se představí v Lecce. Lazio jede do Verony k měření sil s tamním Chievem, AS Řím je velkým favoritem duelu s Bolognou. Atraktivní podívanou slibuje souboj Janova s Neapolí...
ACF Fiorentina - AC Siena  (neděle 12:30)
Fiorentina zatím posiluje především útok. Dorazil už Amauri, nyní se jedná o El Hamdauim. Dokáží případné posily zachránit zatím ne úplně vycházející sezonu? Uvidíme ve Florencii další renesanci?

I přes fakt, že Stevan Jovetič je ve skvělé formě a v některých zápasech působí, jako by měl ze dna sám vyzvednout Titanic, Fiorentina je zatím nad jeho síly. Sídlí na třinácté příčce, což není pro ambiciózní celek právě nejlepší vizitkou. Poslední zápasy konkurenta ze Sieny se štěstí svou lepší částí k hráčům otáčí, remíza s Neapolí a triumf nad Chievem v rámci Coppa Italia budiž jasným důkazem.

Svěřenci trenéra Sannina dobře vědí, že bodový zisk by je posunul právě na stejnou pozici, kterou nyní ten větší z toskánských klubů zaujímá. To je pro ně dost velká motivace. Siena je zatím na sedmnácté příčce, čtyři body ji dělí od sestupové zóny.

"Ve Veroně jsme odvedli fantastickou práci, musím svým hráčům složit kompliment," prohlašuje trenér Sannino. "Ukázali jsme obrovskou touhu po výhře, tohle si naši fanoušci opravdu užili a chceme jim vítězství věnovat."

"Splnili jsme svou povinnost, chtěli jsme postoupit bez toho, že bychom inkasovali. Snažíme se průběžně zlepšovat. Nyní se už musíme zaměřit na zápas s Fiorentinou, to pro nás bude dalším velkým testem. Nesmíme se zaměřovat na minulé výsledky, ale dívat se před sebe a pracovat na sobě," uzavírá trenér.

Siena bude počítat s navracejícím se Rossettinim, který svými skvělými výsledky v obraně přitahuje velkou pozornost předních klubů. Spolu s ním se vrací také záložník Alessandro Gazzi. Domácí se musí obejít bez záložníka Munariho, počítat mohou s Amaurim, novou posilou do útoku.

Brazilský útočník se v Juventusu nikdy pořádně neprosadil, poslední dobou mu bylo jasně dáváno najevo, že je pro trenéra Conteho přebytečným hráčem a tak udělal to nejlepší pro všechny strany - odešel do Fiorentiny. Prostředí menšího klubu mu sedí, Fiorentina navíc prodala Alberta Gilardina.

Amauri by se tak mohl dočkat debutu a sám to velmi vítá: "Jsem nadšený z tohoto angažmá, navíc toužím po hře." Pomůže 'Viole' k bodům?
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Boruč - Gamberini, Natali, Nastašič - Cassani, Behrami, Montolivo, Lazzari, Vargas - Ljajič, Jovetič
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Vitiello, Rossettini, Terzi, Del Grosso - Angelo, Vergassola, D'Agostino, Brienza - Destro, Calaiò
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.78 - 3.35 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Cesena - Atalanta BC  (neděle 15:00)
Důležitý záchranářský duel mezi sebou odehrají Cesena a Atalanta. Mezi oběma týmy je pětibodový rozdíl s tím, že mnohem lépe si v letošní Serii A vede hostující Atalanta. V novém roce však Colantuonovi hoši ještě nebodovali.

Po výhře nad Novarou mnozí v Ceseně věřili, že nastávejí lepší časy, avšak stačil týden a Cavallucci Marini spadli zpátky na zem. Osudným se stalo utkání na Stadio Olimpico v Římě s tamním AS. Giallorossi svého soupeře vůbec nešetřili, Ceseně naložili pět branek. Svěřenci trenéra Arrigoniho tak nadále zůstávají v sestupovém pásmu.

"V nedělním zápase s Atalantou do toho musíme dát všechno, musíme získat tři body, abychom zabránili sestupu. Atalanta bude stejně jako my bojovat o udržení Serie A a o to více to bude složitější utkání," pronesl kapitán domácího týmu Giuseppe Colucci.

Atalanta sice odehrála fantastický podzim, ale v novém roce doposud nevyhrála, ba dokonce nezískala ani bod. Pravdou je, že Nerazzurri měli těžší los, přeci jenom hráli s Milánem, Laziem a Juventusem, jenže ani v jednom případě nedokázali rozvlnit soupeřovu síť. V zápase v Ceseně tak půjde Bergamu o jediné - vyhrát a vylepšit si postavení v tabulce.

Černobílí nastoupí bez klíčového záložníka Ghezzala, jenž je na Africkém pohár národů a také Djokoviče. Výraznou marodkou netrpí ani Atalanta, vedle dlouhodobě scházejícího Doniho se na trávníku stadionu Dina Manuzziho neobjeví ani Bellini a Capelli.
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Comotto, Von Bergen, Moras, Pudil - Guana, Colucci, Parolo - Ceccarelli, Rennella, Mutu
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - Raimondi, Lucchini, Manfredini, Peluso - Schelotto, Cigarini, Padoin, Moralez - Marilungo - Denis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.05 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Řím - Bologna FC  (neděle 15:00)
V rámci Coppa Italia se AS Řím nevedlo, jeho fanoušci byli svědky prohry na hřišti turínského giganta. AS navíc nevstřelilo ani jednu branku. Podaří se mu to proti Bologně?

Luis Enrique dobře ví, jaká jsou úskalí proher a výher. Po dlouhé době si zvyknete a hrozí podcenění slabších soupeřů. Právě před touto věcí španělský trenér varuje. Pokud zůstaneme u ligy, AS se minule vedlo na výbornou, i díky obdivuhodnému tempu z počátku zápasu porazilo Cesenu 5:1, dvě důležité branky k překonání rekordu zaznamenal Francesco Totti. Díky tomuto výsledku jsou 'Vlci' na šestém místě s částí nedohraného zápasu proti Catanii v rukávu.

Zatímco v lize má forma AS stoupající tendenci, z Coppa Italia jsou už hráči 'Giallorossi' vyřazeni. Jasným výsledkem se o to postaral turínský Juventus. Žádný vstřelený gól, málo šancí a tři góly za zády Maartena Stekelenburga srazilo iluze fanoušků o 'italské Barceloně' na zem.

K zápasu nabízí svůj pohled také španělský trenér: "Neměli bychom být zklamaní, protože jsem neviděl mé hráče o nic horší, než byl soupeř," říká v protikladu k výsledku i hře trenér a dodává: "Výsledek jako je tento jsme sice nechtěli, ale teď se musíme soustředit na další zápas."

"Máme sice ještě mnoho věcí před sebou, na kterých chceme pracovat, ale jdeme správnou cestou. Musíme jen pracovat na sobě i hře kolektivu a nepodcenit žádného soupeře," naznačuje lodivod.

Bolognu už tři zápasy nikdo neporazil, bezgólová remízou s Parmou z minulého kola dala Bologně pět bodů náskoku na sestupové vody a podruhé už hráči udrželi čisté konto.

Stefano Pioli coby trenér uvádí: "Chyběl nám už jen gól. Jsem moc rád za to, jak nyní hrajeme. Naše sebevědomí neustále vzrůstá a to je dobré znamení. Teď nás čeká velmi důležitý zápas a na to se musíme připravit."

Bologna se musí obejít bez vykartovaného Gastona Ramiréze, jehož talent by mohl být velkým rozdílem hry svěřenců Pioliho. Jak jeho spoluhráči zareagují na AS?
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Rosi, Juan, Heinze, Taddei - Simplicio, Gago, Pjanič - Totti - Borini, Lamela
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Raggi, Portanova, Antonsson - Crespo, Perez, Mudingayi, Morleo - Diamanti, Taider - Di Vaio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.38 - 4.25 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Lecce - Inter Milán  (neděle 15:00)
Rozjetý Inter Milán si pocestuje pro další tři body do Lecce, které doma ještě nedokázalo nikoho porazit. Katastrofická domácí bilance znamená předposlední místo s neustále narůstající ztrátou na záchrannou pozici - Lecce ztrácí na sedmnáctou pozici už šest bodů.

Je to k neuvěření, ale fotbalisté Lecce stále nedokázali doma zvítězit. Z devíti zápasů Lecce dvakrát remizovalo a hned v sedmi případech prohrálo. Ani minulé kolo se domácím nepodařilo, na stadionu Via del Mare se představilo Chievo a jen tak tak, že nezískalo tři body, remízu totiž z pohledu domácích zachraňoval až v nastaveném čase David Di Michele. Situace Cosmiho svěřenců tak nadále zůstává kritická, na sedmnácté místo, které jako poslední zaručuje záchranu, ztrácejí už šest bodů. Nic ale nevzdávají. "Je možné se zachránit, ale musíme zlepšit domácí výkony a nejlépe s tím můžeme začít hned v neděli proti Interu Milán," prohlásila brankářská jednička Lecce Massimiliano Benassi.

Zatímco Lecce se nemůže na domácí půdě probudit, u Interu Milán už takovéto probuzení proběhlo. Nerazzurri sedmkrát v řadě neztratili ani bod a v tabulce už jim patří čtvrté místo s šestibodovou ztrátou na vedoucí Juventus. Je tedy zcela zřejmé, že Ranieriho svěřenci se vrátili do boje o Scudetto. Jejich fantastická forma ale v týdnu utrpěla šrám v podobě porážky od Neapole v rámci Italského poháru. Inter po výsledku 0:2 vypadl a může se tak plně soustředit už jen na dvě soutěže.

"Je to opravdu škoda, že už nežijeme v domácím poháru. Ale na druhou stranu jsem přesvědčen, že nám to dá větší odhodlání bojovat v Serii A a v Lize mistrů. Věříme, že můžeme získat Scudetto. Na vedoucí Juventus ztrácíme šest bodů a stále zbývá do konce devatenáct kol, takže stát se může cokoliv," vyjádřil se k situaci na soutěžních frontách rumunský obránce Cristian Chivu, jenž mimochodem stále neví, kde bude příští sezonu působit.

Jihoitalský celek se bude muset vypořádat s absencí Carrozzieriho, Giandonata, Falconeho, Esposita a Julia Sergia. Inter je na tom obdobně, Muntari reprezentuje Ghanu na africkém poháru, Stankovič, Forlán a Coutinho jsou zranění.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benassi - Oddo, Miglionico, Tomovič - Cuadrado, Giacomazzi, Obodo, Olivera, Brivio - Muriel, Di Michele
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Nagatomo - Faraoni, J.Zanetti, Cambiasso, R. Alvarez - D.Milito, Pazzini
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.00 - 3.60 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Janov CFC - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Nesmírně zajímavou podívanou slibuje utkání na Marassi v Janově, kam zavítá ofenzivně naladěná Neapol. Pro Janovské to nebude ledajaké utkání, všichni fanoušci Grifů mají stále v živé paměti šestigólový příděl, který jim Neapol uštědřila v dohrávce prvního kola koncem prosince.

Janovští fanoušci a hráči na takové ponížení nezapomněli a všichni slibují na stadionu Luigi Ferraris peklo. "Neapol nám v posledním vzájemném zápase dala šest branek a na to jsem samozřejmě nezapomněl. Tento výsledek je stále čerstvý, věřím, že to v neděli napravíme," doufá v povedenou odplatu janovský útočník Boško Jankovič.

Jenže Janovští musejí rozdýchávat i jiný příděl, pět branek jim totiž v minulém kole nastřílelo Palermo. V krásném ofenzivním zápase bylo k vidění celkem osm branek. "Udělali jsme příliš mnoho chyb a to nemůžeme dopustit. Došlo také k poklesu koncentrace, což si v této soutěži nemůžete dovolit," vyjádřil se k prohranému utkání s Palermem zklamaný Pasquale Marino. Grifům teď patří jedenácté místo a ačkoliv je ztráta na evropské poháry velká, stále se jich domácí nevzdávají. I z tohoto pohledu je zápas s Neapolí nesmírně důležitý.

O důležitostí zápasu na Marassi si jsou vědomi i hráči Neapole. Ti na sedmém místě zatím marně lapají po evropských pohárech. Jedna z cest, jak si v příštím roce zahrát alespoň Evropskou ligu, vede skrze národní pohár. Neapol v týdnu vyřadila Inter Milán a může se těšit už na semifinále. "Je to velký úspěch. Inter byl ve formě a porazit ho hodně vypovídá o našem výkonu," neskrýval radost z postupu trenér Walter Mazzarri. Zda bude mít lodivod Neapole radost i v neděli se teprve ukáže, po dvou remízách se Sienou a Boloňou by se Napolitánům hodilo vítězství.

Domácímu týmu budou chybět Rossi, Constant, Antonelli, Dainelli, Veloso a Bovo. Ještě nedávno by byla v Neapoli situace stejná, avšak nyní je vše jinak. Trenér Walter Mazzarri bude mít k dispozici kompletní kádr.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Granqvist, Kaladze, Moretti - Mesto, Biondini, Seymour, Kucka, Sculli - Gilardino, Palacio
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Aronica - Maggio, Džemaili, Gargano, Dossena - Panděv, Lavezzi - Cavani
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.20 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Città di Palermo - Novara Calcio  (neděle 15:00)
Sicilské Palermo přivítá na své horké půdě stadionu Renza Barbery poslední tým soutěže Novaru. Svěřenci Bartola Muttiho po zvládnuté přestřelce proti Janovu neberou s Novarou nic jiného než vítězství.

Dlouhá šestizápasová série bez vítězství skončila. Palermo doma přestřílelo v úchvatném utkání Janov 5:3 a alespoň dočasně vyrýsovalo svým fanouškům úsměv na tváři. Sicilané se díky výhře udrželi v první polovině tabulky, odkud chtějí ještě zaútočit na evropské poháry. "Jsem spokojený s vítězstvím, nyní musíme dát výsledkům kontinuitu. Musíme tvrdě pracovat a zlepšovat se, v poslední době jsme inkasovali příliš mnoho gólů," nechal se slyšet Bartolo Mutti, trenér Palerma.

To, co se povedlo Palermu, se naopak nedaří Novaře. Ta naposledy vyhrála ve třináctém kole a od té doby získala jen dva body. Naposledy Tesserovi svěřenci nestačili dle očekávání na AC Milán, se kterým prohráli hladce 0:3.

"Věci se pro nás nevyvíjí dobře, ale tým má kvalitu na to, aby se z této situace dostal. Po víkendové porážce s AC Milán jsem s týmem mluvil, bohužel je to období, ve kterém nejsme schopni vyhrát. Hráči musejí být agresivnější s touhou vyhrát. Dostalo se mi od nich kladné odpovědi, všichni věří, že tento tým může Serii A zachránit. Nedělní zápas je velmi důležitý, nesmíme selhat," rozhovořil se skleslý trenér Novary Attilio Tesser. Jenže na sicilské půdě nevyhrává každý, ačkoliv mělo Palermo špatné období, stále mu patří třetí místo co se domácích zápasů týče.

Trenér Bartolo Mutti bude postrádat pouze Hernandeze s Bačinovičem. Dramatická není situace ani v táboře poslední Novary, i když absence čtyřlístku Ludi, Coser, Centurioni a Marianini je jistě nepříjemná.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Viviano - Pisano, Silvestre, Mantovani, Balzaretti - Migliaccio, Donati, Barreto - Iličič - Miccoli, Budan
Novara Calcio - pravděpodobná sestava:
Ujkani - Dellafiore, Rinaudo, Paci - Morganella, Radovanovič, Pesce, Gemiti - Rigoni - Mascara, Caracciolo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.80 - 7.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Cagliari Calcio  (neděle 20:45)
Jediným úkolem milánského AC v nedělním utkání proti Cagliari bude vyhrát. Jedině tak domácí udrží těsný kontakt s vedoucím Juventusem. Není to tak dávno, co Rossoneri vyhráli na Sardinii, proti stejnému soupeři teď chtějí uspět i doma.

Jelikož v sobotním utkání vyhrál Juventus nad Udinese, nemá AC šanci se po tomto kole posunout do čela tabulky. Milánští potřebují Cagliari porazit, forma i nálada v týmu je vynikající.

Rossoneri se totiž mohou těšit na semifinále Italského poháru. AC Milán totiž porazil Lazio 3:1 a zajistil si tak postup. Svůj debut v dresu Milána zažil Djamel Mesbah. "Byl jsme velmi nadšený. Chcete-li hrát na San Siru za Milán, je první utkání důležité. Jsem velmi spokojen se svým výkonem i s výsledkem. V neděli máme další zápas, musíme se na něj co nejlépe připravit. Vím, že musím nadále tvrdě pracovat a usilovat o místo v sestavě," neskrýval radost ze svého debutu Djamel Mesbah.

Premiéru v dresu AC by mohl zažít také čerstvě příchozí útočník Maxi Lopéz. Někdejší hráč Barcelony přichází na hostování z Catanie a má zacelit díru v útoku, která vznikla absencí Pata.

Průměrně si zatím vede Cagliari. To se po třech zápasech opět střetne s milánským AC. Od domácí porážky 0:2 Sardiňané neprohráli a udržet neporazitelnost budou chtít i na San Siru. "Chceme-li uhrát dobrý výsledek, budeme muset proti Milánu odehrát fantastický zápas," je si dobře vědom složitosti uspět na San Siru kouč Cagliari Davide Ballardini. Cagliari může v Miláně rozhodně uspět, nedávno oloupilo o bod Juventus na jeho hřišti, či porazilo Janov.

Milánská marodka stále obsahuje velký výčet jmen. Proti Cagliari budou stále chybět Boateng, Flamini, Cassano, Yepes, Aquilani, Gattuso, Pato a i čerstvě z Janova stažený Merkel. Beze ztrát se to neobejde ani na druhé straně, na trávník v neděli nevyběhnou Sampaio, Nené, Eriksson a Ariaudo.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini - Seedorf, Van Bommel, Nocerino - Robinho - El Shaarawy, Ibrahimovič
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Canini, Astori, Agostini - Dessena, Conti, Nainggolan - Cossu - Larrivey, Ibarbo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - SS Lazio  (neděle 20:45)
Na stadionu Bentegodi ve Veroně přivítá domácí Chievo atraktivního soupeře Lazio. Obě strany mají před zápasem společného jmenovatele, totiž vyřazení z domácího poháru Coppa Italia. Chievo, ačkoliv doma hodně nebezpečné, bude v tomto zápase papírovým outsiderem.

Fly Donkeys sahali v minulém kole po vítězství, nakonec se však díky brance Di Micheleho v nastaveném čase museli spokojit jen s jedním bodem. Remíza z Lecce 2:2 však není špatná, prakticky potvrdila zlepšené výkony Chieva, vždyť Di Carlovi svěřenci prohráli z pěti ligových zápasů pouze jeden. Po úspěchu sahali žlutomodří i v týdnu, kdy sehráli se Sienou utkání o postup do semifinále národního poháru. Utkání rozhodl brankou v 54. minutě Destro a Chievo bylo tím pádem vyřazeno.

"Měli jsme šance a to zejména v prvním poločase, ovšem neproměnili jsme je. Je to pro nás zklamání, neboť jsme moc chtěli postoupit mezi poslední čtveřici," podotkl lodivod Chieva Domenico Di Carlo. Severoitalský celek si bude moci v neděli spravit náladu, na domácím stánku Bentegodi přivítá Lazio. Zarážející je, že Chievo doma dokázalo Lazio naposledy porazit před ohromnými deseti lety.

Stejné zklamání jako zažili domácí, museli skousnout i v Římě. Lazio totiž nestačilo na AC Milán, na San Siru prohrálo 1:3. "Snažili jsme se vyhrát, ale Milán je skvělým týmem. Hrát ve třech soutěžích je pro nás náročné, nicméně chtěli jsem postoupit alespoň do semifinále. Nyní musíme tuto porážku hodit za hlavu a soustředit se na Serii A a Evropskou ligu," vyjádřil se k vyřazení z Coppy poněkud zklamaný Edy Reja. Biancocelesti potřebují v lize nutně uspět, naposledy totiž prohráli s Interem Milán a v tabulce se propadli až na páté místo.

Chievo bude mít v zápase jednu obrovskou výhodu, totiž zcela kompletní kádr. Zcela naopak je tomu u Lazia, vedle Brochiho budou chybět Kozák, Makinwa, Alfaro, Cana a Mauri.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Sardo, Andreolli, Cesar, Jokič - Luciano, Bradley, Sammarco - Théréau - Paloschi, Pellissier
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
F.Marchetti - Konko, Biava, Dias, Radu - Gonzalez, Matuzalem, Lulič - Hernanes - Klose, Rocchi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.10 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Calcio Catania - Parma FC  (sobota 18:00)
Jen jediný bod dělí oba soupeře, domácí i hosté se chtějí posunout tabulkou vzhůru a proto nás čeká velmi zajímavý zápas.

Parma je sice o místo lepší, nicméně Catania má ještě 25 minut ze zápasu s Římem k dobru. A pokud se svěřencům trenéra Montelly podaří favorita potrápit alespoň tak, jako v nedohraném utkání na domácí půdě, mohou se těšit minimálně z dalšího bodu.

Na domácí půdě je Catania silná a proto bude doufat, že Parma zůstane v nastoleném trendu, tedy nevozit ze hřišť soupeřů byť jen minimální bodovou nadílku. Parmě se na hřištích soupeřů opravdu nedaří, z možných sedmadvaceti se jí podařilo získat pouze pět.

Parmu vede teprve potřetí trenér Roberto Donadoni a žádá po hráčích více koncentrace právě na hřištích soupeřů. Nejprve porazil Sienu, následně remizoval s Bolognou. Parma se na své chudé poměry může pochlubit skvostným triem útočníků, hrát by totiž měl jak Biabiany, tak Floccari a Giovinco. Brandao by měl nahradit vykartovaného Zaccarda, pouze na lavičku usednou posily Okaka Chuka a Stefanio Ferrario.

Catania bude hrát bez dvou velkých opor. Nicola Legrottaglie a Sergio Almiron, pilíře celé hry, nemohou nastoupit. Uvidíme, jak si s jejich absencí mladý trenér poradí. Lanzafame s Capuanem nejsou ještě zdravotně úplně v pořádku, ale Suazo s Delvecchiem by připraveni již být měli.

Nezávislý divák by měl asi doufat v opakování předchozího střetu těchto dvou týmů. Ke konci prosince se dohrávané první kolo zapsalo do dějin coby skvělý zápas se šesti góly, po třech na každé straně. Drama až do závěrečných minut budeme chtít vidět i v sobotu v podvečer.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Campagnolo - Potenza, Bellusci, Spolli, Marchese - Izco, Biagianti, Lodi - Barrientos, Bergessio, Gomez
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Pavarini - Paletta, Lucarelli, Brandao - Valiani, Galloppa, Morrone, Gobbi - Biabiany, Giovinco, Floccari
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.10 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Juventus FC - Udinese Calcio  (sobota 20:45)
V posledních společných zápasech to 'Stará dáma' nikdy neměla proti Udinese jednoduché. Tradiční černý kůň soutěže se bude chtít turínskému gigantu vzepřít také tentokrát.

'Bianconeri' zůstávají neporaženi, což je po celé Evropě málo vídaný jev. Tento fakt pomohl tomu, že je Juventus zimním králem Serie A, má tedy polovinu soutěže za sebou a nyní ho čeká druhá polovina na cestě za bájným Scudettem. Udinese si ale také nevede špatně a rozhodně chce do bojů o Ligu mistrů ještě promluvit.

V lize vyhrálo Udinese nad Juventusem pouze šestkrát, ale z toho dvě výhry jsou datovány do rozmezí posledních čtyř zápasů. Vše se tedy zdá vyrovnané a připravené pro další velké představení. Souboj veteránů, Alex Del Piero versus Antonio Di Natale, dva velcí hráči, kapitáni a střelci s čichem na góly, to vše nás večer čeká.

Juventusu by měli chybět například Simone Pepe, Mirko Vučinič nebo Claudio Marchisio. 'Stará dáma' naposledy vyhrála v Bergamu a obhájila prvenství. Bez Giaccheriniho a Lichtsteinera by 'Juve' nejspíš nevyhrálo a právě neproměňování šancí, které si hráči vytváří, je hlavním negativním jevem současného Conteho výběru.

Alessandro Matri, velká opora Juventusu, neproměňuje opravdu mnoho šancí a jeho pozice tak může být v ohrožení. Zvláště poté, co do týmu přibyl útočník Marco Borriello, jenž nenašel uplatnění v kádru AS Řím. Juventus ale i přes určité nedostatky dokázal byhrát poslední čtyři domácí utkání v řadě a má slušně nakročeno k dalšímu. Udinese totiž venku zdaleka nedaří tak jako na domácím hřišti.

Po nezdaru v Janově vyhrálo Udinese poslední zápas s Catanií. To stačilo k tomu, aby hráči stanovili nový klubový rekord, pokud jde o body v polovině sezony. To není na tým, který v létě prodal Sanchéze, Inlera nebo Zapatu, vůbec špatné.

Trenér Guidolin se nemusí vyrovnávat s žádnými tresty, jistý ale není start Pinziho, Cody nebo Barreta. Benatia, Badu a Asamoah jsou s národními týmy na Africkém poháru.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, De Ceglie - Vidal, Pirlo, Giaccherini - Del Piero, Matri, Estigarribia
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Ferronetti, Danilo, Domizzi, Pasquale - Basta, Isla, Fernandes, Armero - Floro Flores, Di Natale
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.53 - 3.75 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC19118031:1241
2.AC Milán19124340:1740
3.Udinese Calcio19115328:1438
4.Inter Milán19112630:2035
5.SS Lazio1996427:1933
6.AS Řím1893628:2030
7.SSC Neapol1978434:2129
8.Città di Palermo1973924:2724
9.Chievo Verona1966716:2224
10.Janov CFC1973925:3424
11.Cagliari Calcio1958616:1823
12.Parma FC1965824:3223
13.ACF Fiorentina1957718:1622
14.Calcio Catania1857621:2722
15.Atalanta BC1968523:2520
16.Bologna FC1955917:2520
17.AC Siena1947820:2019
18.AC Cesena19431213:3015
19.US Lecce19341220:3613
20.Novara Calcio19261118:3812
Bodové odečty
Atalanta BC-6za korupci

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (735)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele