Řezníček si říká o reprezentaci aneb Události 13. kola FORTUNA:LIGY

25.10.2022, 21:42, aktualizováno 25.10.2022, 21:42
Názory a komentáře
Vrcholem 13. kola FORTUNA:LIGY bylo 304. derby pražských "S", které se však tentokrát neslo v jednoznačném duchu, Slavia porazila Spartu 4:0. Naplno bodoval i první celek tabulky Viktoria Plzeň, Západočeši doma porazila Baník Ostrava 3:1.

Divokou přestřelku přineslo utkání Mladé Boleslavi s Bohemians, domácí vyhráli po gólu v závěru 4:3. Slovácko otočilo zápas s Teplicemi, které v Uherském Hradišti prohrály 1:2. V severočeském derby byl šťastnější domácí Liberec, Jablonec na jeho stadionu padl 0:2.

Sigma Olomouc hostila v klání dvou moravských týmů Zlín, Hanáci rovněž otáčeli skóre a vyhráli 2:1. Úřadoval Jakub Řezníček, jeho Zbrojovka vyhrála s Pardubicemi v jejich azylu v Ďolíčku 3:1. Na Spartu se bodově dotáhl Hradec Králové, v Českých Budějovicích totiž vyhrál 3:0.

Zápas kola


Slavia Praha - Sparta Praha

První poločas vypadal, jako by si hrála kočka s myší. Slávisté nasázeli čtyři góly a zbytek duelu si pohlídali.



Gól kola


1. Daniel Mareček (Mladá Boleslav)

Boleslav tahala za kratší konec, nakonec však touto ekvilibristickou parádou dovedla zápas do vítězného konce.



2. Jakub Hromada (Slavia Praha)



3. Jakub Řezníček (Zbrojovka Brno)



Jedenáctka kola





Brankář - Jindřich Staněk (Viktoria Plzeň)

Podržel svůj mančaft proti Baníku Ostrava s novým trenérem. Skvěle vychytal Almásiho, rovněž také netradiční zakončení Tetoura stehnem. Slušelo by mu čisté konto, Almási jej však přeci jen překonat dokázal. Potvrzuje dlouhodobou formu a pozici nejlepšího ligového gólmana.

Pravý obránce - David Šimek (Mladá Boleslav)

Zařídil veledůležité srovnání Boleslavských v 83. minutě, které nakonec vyústilo i ve vítězný gól Marečka. Na levé straně dostal fůru času Fulnek, který míč nasměroval před bránu na Šimka. Na jeho hlavičku si sice gólman Valeš sáhl, ale v cestě do sítě ji nezabránil.

Střední obránce - Stanislav Hofmann (Slovácko)

V 85. minutě Vecheta do sítě Teplic vyrovnal a vypadalo to na remízu. Jenže přišla 94. minuta a hostům zbyly jen oči pro pláč. Havlík totiž našel v pokutovém území nikým nehlídaného Hofmanna, jehož rána placírkou zapadla přesně k zadní tyči Grigarovy brány.

Levý obránce - Vít Beneš (Sigma Olomouc)

Domácí stoper dokonal obrat proti Zlínu a zařídil tři body. Zmrzlý nacentroval na malé vápna, kde se nejvýše vyšplhal Beneš a hlavou prostřelil brankáře Rakovana. Jednobrankový náskok pak jeho obrana zvládla udržet a Zlínští odjeli domů s prázdnou.

Pravý záložník - David Pech (Mladá Boleslav)

Bohemians nadělil druhou boleslavskou branku. Ladra prostrčil míč na rozběhnutého Fulneka, jenž z první poslal balon do vápna. To podcenila obranu hostů, nechal míč propadnout až na zadní tyč, kde byl nikým nehlídaný Pech a ten pohodlně zakončil do poloprázdné brány.

Střední záložník - Daniel Mareček (Mladá Boleslav)

Jde za ním největší zásluha na výhře s Bohemians. Před jeho prvním gólem si narazil Šimek se Skalákem, první jmenovaný poté odcentroval a Mareček zakončil přesně k tyči. Jeho druhý gól byl zároveň vítězný, když využil Ladrovy pobídky po Pechově patičce.

Střední záložník - Jakub Hromada (Slavia Praha)

Ve třinácté minutě vstřelil Spartě gól a už byl druhý v pořadí. Balon se dlouho pohyboval v pokutovém území Letenských a nakonec se odrazil mimo něj na Hromadu, který vyslal parádní ránu přesně k tyči, brankář Kovář měl navíc zakrytý výhled, takže neměl šanci.

Levý záložník - Peter Olayinka (Slavia Praha)

Slávistický válečník přidal poslední hřebíček do sparťanské rakve. Červenobílí se do vápna prosmýkli z pravého křídla, odkud přišel Jurečkův pas pod sebe a balon z první nekompromisně do sítě napálil Olayinka. Normálně by to byl smolný gól do šatny, pro Spartu to však byl hororový poločas.

Útočník - Filip Kubala (Hradec Králové)

Dvěma góly rozhodl proti Českým Budějovicím. Před první brankou dostal skvělou přihrávku, dvěma doteky ji zpracoval a následně uklidil míč do levé dolní části branky. Poté jej parádně našel Vašulín, on si balon připravil a znovu překonal gólmana Janáčka.

Útočník - Jakub Řezníček (Zbrojovka Brno)

Hattrick do sítě Pardubic jej vystřelil na čelo ligových střelců. Nejprve Ševčík obral Helešice a poslal jej do úniku, Řezníček si proti Markovičovi poradil. Druhá branka padla po rychlém protiútoku, asistoval Filip Souček a "Řezňa" se trefil přesně k tyči. Třetí branku přidal do prázdné po přihrávce od Alliho.

Útočník - Václav Jurečka (Slavia Praha)

Natěšení fanoušci obou táborů sledovali, jakým směrem se bude derby ubírat, když mu už v páté minutě dal svou obrovskou chybou ráz Martin Vitík. Jeho malá domů na Kováře byla tak pomalá, že ji vystihl Jurečka a pohodl zakončil podél mladého brankáře do sítě.

Nemělo by vám uniknout


Vitíkova malá domů se změnila v noční můru sparťanů.


Tomič před prázdnou bránou trefil tyčku. Čas 2:39.


Zachyceno na sociálních sítích


V Dortmundu asi Slavii nemají moc rádi... přitom ji v LM Borussia dvakrát porazila.


Přijďte na FORTUNA:LIGU, nejlépe do Plzně. Sice se před stadionem v dešti vyzujete a pivo si rozhodně nedáte, ale jinak to je super produkt.


A ještě si pak naživo zažijete obnovu vězeňského eskortu.


Se zlínským bludištěm si Olomouc poradila.


Dám si fotku v tričku s vymezením vůči jedné skupině, načež se rozbrečím, proč jsou lidi takhle zlí...


Jednoduchá biologická příručka.


Výzva přijata, ale nesplněna.


Ale do první výzvy to prý bylo dobré!


To je fakt divný, že někdo radši ztratí tři body než deset bodů, nechápu.


Tribute Pavla Karocha


Jen krátce před mistrovstvím světa zasáhla všechny fotbalové fanoušky zdrcující zpráva - Pavel Karoch se již nebude objevovat a chichotat v přenosech České televize. Pojďme si tedy připomenout alespoň pár jeho zářivých momentů vedle notoricky známé liberecké Chelsea.


Tzv. rasismus omylem.


Legendární skládací brýle.


Skladba věty na jedničku.


A my doufáme, že konec Pavla Karocha je taky nějaký four. Vzpomínáme.


VAR v akci


Gól Hlinky kvůli hře rukou odvolal videorozhodčí. Čas 2:28.


Místo žluté udělil VAR Lukáši Havlovi rovnou červenou kartu.


Jánoš bez rozmyslu skluzoval Fulneka a po opravě u videa správně viděl červenou. Čas 2:41.


Šimek fauloval Hronka, že to bylo v pokutovém území objevil VAR. Čas 2:54.


Chramosta už se chystal kopat penaltu, když ji videosudí odvolal.


Změny v tabulce


Viktoria Plzeň se i nadále vyhřívá na čele ligové tabulky s náskokem čtyř bodů a jednoho zápasu k dobru na druhou Slavii. Třetí Sparta už na Západočechy ztrácí devět bodů, stejně jako na čtvrté příčce Hradec Králové, který se na letenské dotáhl.

Pátou příčku v průběžném pořadí nyní okupují Bohemians, ti už však na Hradec ztrácí čtyři body. Šestku uzavírá Sigma Olomouc. Sedmý je se stejným počtem bodů Slovan Liberec, následuje Zbrojovka Brno, Mladá Boleslav a desáté Slovácko.

Skupinu o záchranu na jedenáctém místě otevírají České Budějovice, za na které na dvanáctou pozici přistál Baník Ostrava. Třináctý ja aktuálně Jablonec, za ním o skóre Teplice. Tabulku uzavírá Zlín a pouze šestibodové Pardubice.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Viktoria Plzeň12102026:832
2.Slavia Praha1391340:1228
3.Sparta Praha1365224:1523
4.FC Hradec Králové1372417:1223
5.Bohemians Praha 19051354422:1919
6.Sigma Olomouc1353518:1418
7.Slovan Liberec1353518:1618
8.Zbrojovka Brno1252520:2417
9.FK Mladá Boleslav1344520:2016
10.1. FC Slovácko1344517:2216
11.Dynamo České Budějovice1343614:2415
12.Baník Ostrava1335518:1914
13.FK Jablonec1334618:2213
14.FK Teplice1334619:3013
15.FC TRINITY Zlín1326513:2012
16.FK Pardubice1320119:366

Autor: Petr Procházka

Komentáře (56)

Přidat komentář
kilobyte

Podle čeho vybírate zápas kola? Ne, že bych to slávistům nepřál (no, možná trochu), ale v Edenu hrál jeden tým jeden poločas. Druhý tým by si nezasloužil ani medaily za účast. Druhý poločas už se dohrál jen z povinnosti.

V Boleslavi padlo 7 gólů. Boleslav třikrát dotáhla skóre a nakonec zápas otočila gólem kola.

Reagovat
ratusek

Reagovat
inferno08

Reagovat
frankiefcb

taky si říkám, že s tím zápasem kola je to solidní ústřel. A to nic proti Slávii, ale v záapse kola bych rád měl zápas, kde hráli oba týmy ane, kde jeden dělal treninkového parťáka.

Reagovat
Salfovic

1) Jedná se o slávistický souhrn kola.

2) Pragocentrismus.

3) Zveličování derby. V trapné snaze přesvědčit lidi, že je derby nejdůležitějším zápasem sezony se před ním dokonce začala kvákat hymna (ne jen letos), to dřív nebylo.

Reagovat
Greny

Vždyť to zde někdo psal že to dělá Slávista a druhý víkend Spartan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

Tady se zas hleda chyba, kde není.

Počet diváků na tribuně i u televize ukazuje váhu zápasu jasně, ok, jen o tom to není, ale ten zápas zajimavej byl, kdy skončí derby takovým rozdílem?

Druhá půle za moc nestála, no když padne čtyřka za poločas, to tak bývá.

Víc mě to točí ty twitterovy chcanky, koho zajímá, co si dala nějaká buchta na Twitter nebo dva lojzove, který se dohadujou, koho osobně víc sere 5 remíz nebo prohra v derby ...

Reagovat
inferno08

O počtu diváků na tribuně a u televize to není ani trochu, jinak by v 10. kole nebyl za zápas kola vybrán Teplice - Pardubice.

https://www.eurofotbal.cz/clanky/pardubice-to-asi-v-lize-nebavi-aneb-udalosti-10-kola-fortuna-ligy-580655/

A v tomto kole byl rozhodně zajímavější zápas MB - Boh, o tom snad nemůže být sporu.

Reagovat
kilobyte

Nehledám chybu, jen mě to praštilo do očí. Protože jsem na ten zápas koukal a druhá půle byla o ničem od obou týmů. Nezaujatý divák by to možná i vypnul. Takže mě zarazilo, že je to vybraný jako zápas kola. Pak jsem se kouknul na výsledky a v Boleslavi to skončilo 4:3. Střely na bránu 8:8.

Tak já myslel, že se řeší atraktivita zápasu, proto jsem se ptal podle čeho se to vybírá. Jestli se to vybírá podle sledovanosti, tak by většinou měla být vybraná Slavia nebo Sparta.

Kdy padlo v zápase mezi Boleslaví a Bohemkou 7 gólů? Sám píšeš, že druhá půlka za nic nestála.

V Boleslavi se hrálo do poslední minuty.

Rubrika sociální sítě časem strašně upadá. Zajímavá fakta tam většinou nejsou a ten "humor" je na úrovni školky/školy. Přijde mi, že dřív tam byli zajímavé věci a často jsem se i pobavil.

Reagovat
Bakary3

Jo, chápu, jen pro mě je prostě derby nejvíc, kdyby to byla holomajzna 0:0 o ničem, tak bych to jako zápas kola nechápal, takhle mi to nějak vůbec nevadí

Reagovat
kilobyte

Pro mě je derby taky nejvíc. Ale ten zápas pro diváka nebyl zase tak zajímavý.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ratusek

Rezňa do repre

Reagovat
Greny

Reagovat
Anetis92

Člověk si řekneš Řezňa do repre? 34let? Proč by to někdo dělal.

Ale s tou naší kvalitou útoku v repre by to mohlo být dobré řešení, on bude mít obrovskou motivaci, jelikož v tomto věku se do repre už moc nechodí.

Takže jsem pro.

Reagovat
kilobyte

A bude to k něčemu ho povolat? V žádném větším klubu se neprosadil, vždy se chytl jen klubech, které hrají o záchranu.

Teď budeme hrát přáteláky, kde fakt nepotřebujeme udělat nějaký dobrý výsledek, ale připravit tým na ME a hlavně MS. ME bude za 2 roky a to bude Řezníčkovi 37 let, bude mít ještě na repre?

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Salfovic

Teď ty přáteláky stejně budou stát za hovno, tak bych mu poločas dal

Reagovat
Lemond Laws

Spálenina

Reagovat
ratusek

OT: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/ludek-miklosko-rozhovor-banik-ostrava.A221025_689503_fotbal_ten?

"Zlepšit se musí práce s mládeží, která tu moc nefungovala. Dost talentovaných hráčů nám odešlo. Je potřeba pracovat s nadějnými kluky, aby se posouvali do prvního týmu."

To až se tady se mnou bude zase někdo hádat, jak to s mládeží děláme dobře a že vlastně nemůžeme za to, že odchází

Reagovat
bobis21

A kdo má ten někdo být? On tu někdo někdy tvrdil, že zapojení hráčů do áčka u nás funguje skvěle? A nebyl jsi naopak jeden z těch, který bojoval za příchod křídel, což pak vedlo k tomu, že Jaroň dostává méně prostoru?

Reagovat
ratusek

Tys tady tvrdil, at nenadáváme na to, že nám odchází mláďata dopryč, že je to vlastně běžné. Argumentoval si někým ze Slovácka, který je už údajně taky v Praze, ale nevadí.

Ano, psal jsem, at přijdou křídla, ale do doby než se ukázalo, jaký má přínos Buchta a Jaroň, kteří tam rozhodně nehrají hůř než ti zoufalci, co tam byli loni a letos např. Cadu. A to že se tam zkouší radši Ndefe mě taky sere. Nelíbil se mi ani příchod Plavšiče, ale co mám dělat. A doufám, že když nedostali ani minutu v Plzni, že to byla jen výjimka a ne pravidlo.

Reagovat
bobis21

Já jsem psal, že když někdo od nás odejde tak se o tom píše měsíc, a když k nám někdo stejně přijde tak to je bez povšimnutí. Což je pravda. A máme u nás v U19 teď hráče kteří přišli ze Slovácka, Slavie, Zlína + druholigových klubů jen během tohoto léta.

Reagovat
ratusek

Jo to souhlasím. Ale jde spíše o to, že to fanoušci moc dobře nenesou, když se odchovanci nebo ti, co jsou s klubem spjatí, odchází jak na běžícím pásu. Navíc ti, na které se nejvíce spoléhalo, že nás vytáhnou z těch herních sraček a potom pomůžou klubu i finančně svým prodejem.

Reagovat
kilobyte

A nebude to tím, že to živí sám klub? Třeba vyjádření Brabce.

Reagovat
bobis21

Jestli myslíš Kukučku, tak ten se zachoval jako krysa a jsem rád že v klubu není.

Reagovat
kilobyte

To nic nemění na tom, že se o odchodech z Baníků píše hlavně kvůli tomu, že to sám Baník přiživuje.

Reagovat
bobis21

Tak tohle byl jeden případ, o kterém Sport psal předtím, než se k tomu Baník vyjádřil ...

Reagovat
kilobyte

Já třeba ty odchody zaznamenal, až když jste o tom tady začali všude psát.

Reagovat
bobis21

No však o těch co o tom pak měli potřebu furt psát jsem přesně mluvil

Reagovat
bobis21

Jo a "ten ze Slovácka" v neděli nastoupil za naší U18, takže nevím kde v Praze podle tebe je.

Reagovat
Kostomlat

úplně vidím toho Řezňu na jaře před Šnytem s cíhem

pokuřoval tam na zápraží jak pantáta

Reagovat
Kostomlat

*cígem

Reagovat
Greny

Absolutně s tím nemám žádný problém , tak si prostě dá rád sedm kousků, dobré jídlo a cigaretu, na tréninky a zápasy chodí ale vždy připraven tak ať si dopřeje je to taky jen clovek

Reagovat
Kostomlat

však já ani nepíšu, že bych proti tomu něco měl. Proti takovýmu Horváthovi (a to byl pan fotbalista) je v kondici jak lusk.

Reagovat
mistr129

A kdyby někdy nevystřízlivěl, aspoň bude nový díl Omluvy fanouškům

Reagovat
David Kozohorský

Varnsdorf.

Reagovat
Imos

Reagovat
20DollarsInMyPocket

S tim Reznickem je to sranda, ne. Chory, Chytil nebo Kubala (i kdyz ten je stazenejsi) jsou rozhodne perspektivnejsi volby a minimalne stejne kvalitni.

Reagovat
monty25

Škvorová, slávistky nech na pokoji...

Reagovat
kilobyte

Tohle si nezaslouží ani Slavie.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Azazelo RD

Taky za něj dostal 4 měsíce navíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Členové spolku rusko-čínského přátelství.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Salfovic

To nemá chybu.

Reagovat
Salfovic
Reagovat
kilobyte

Nebo není na výplatní pásce Ruska, ale Číny. I ten vypasený Číňan uprostřed tomu napovídá.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Selänne

"Řezníček si říká o reprezentaci"

Reagovat
Akinfeev

Tak Nita už to má ve Spartě sečtený

https://m.youtube.com/watch?v=5Ox-yeif4ME&feature=youtu.be

Reagovat
ACSeRw!n

uz?

Reagovat
John Obi Mikel

To je zajímavý. To mu nevadí, že trénuje v takovýchhle podmínkách?

Reagovat
ACSeRw!n

tobe by to za ty prachy vadilo ? a neni pravda, ze nema vubec zapasovou praxi, za repre chytal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele