Primera Division - preview 8. kola

23.10.2010, 10:09, aktualizováno 25.10.2010, 08:30
Previews
Osmé kolo španělské ligy dokončí dnešní utkání San Sebastianu s La Coruňou. Ani jeden z týmů na tom není dobře. Domácí Real Sociedad je se sedmi body těsně nad pásmem sestupu, ovšem Deportivo trpí velkou krizí a má ještě o tři body méně.
Real Sociedad - Deportivo La Coruña  (pondělí 21:00)
V posledním zápase 8. kola La Ligy se střetnou baskický San Sebastían s galicijským Deportivem La Coruňa. Oba týmy jsou v dolních patrech tabulky, proto jejich eminentním zájmem bude výhra a posun v celkové klasifikaci.

Soubojem 16. a 19. týmu bude střetnutí na stadionu Anoeta mezi domácím San Sebastianem a hostujícím Deporem. Oba týmy se zatím příliš nepředvedli. Baskové zahájili letošní ročník dobře, ale pak z posledních pěti utkání získali jen tři body. Deportivo je na tom podstatně hůř, ještě nevyhrálo a má nejhorší útok v lize.

Trenér domácích Lasarte bude postrádat letní akvizici, veterána Tamuda. Naopak kouč Galicijců Lotina může opět počítat se službami Valeróna a Rikiho. Vstřelit gól bude pro jeho tým celkem důležitý, protože na vítězství bude záležet i jeho setrvání v klubu.

Domácí San Sebastián bude mít v brance Brava, před ním stopery Ansotegiho a Gonzáleze, po stranách nastoupí De la Bella a Martínez. Aranburu a Rivas budou podporovat ze středu zálohy křídla Zurutuzu a Xabi Prieta, zatímco na spojce si zahraje Sarpong a na hrotu Joseba Llorente.

Deportivo vyšle mezi tři tyče zkušeného Aranzubiu, obranná čtveřice bude mít podobu zleva Morel - Lopo - Colotto a Manuel Pablo. Středový dvojblok vytvoří Rodríguez a Pérez, na krajích zálohy se objeví Desmarets a Saul, na středu Lassad a na špici ofenzívy Adrián.

Poslední zápas 8. kola začne ve 21.00 CET pod vedením Paradas Romera.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.20 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Levante UD  (neděle 17:00)
Espanyol je doma silný. Už v loňské sezoně se o domácí prostředí mohl plně opřít, neboť jeho výsledky na hřištích soupeřů byly vskutku řečeno tristní. Jenže tentokrát je výběr trenéra Pochettina v poněkud odlišné situaci. V minulé rundě loupil na ostrovech, kde okradl Mallorcu a rázem se vyhoupl na šesté místo tabulky. Může být ještě lépe. Stačí jen porazit Levante.

Stadin Cornella může s naprostým klidem nosit také přídomek nedobytná tvrz. Vždyť letos zde fotbalisté Espanyolu odehráli tři utkání, z nichž si odnesli celkem devět bodů. Když k tomu přičteme jeden úspěch na hřišti soupeře, je z toho na poměry klubu krásné šesté místo. Hrát v deseti na Mallorce navíc jistě není žádný med. Mnohem těžší ovšem bývá takové úspěchy potvrdit. Trenér Pochettino se ovšem chce vyvarovat podcenění. "Bylo by špatné, pokud bychom k zápasu nepřistoupili na sto procent jen proto, že soupeř loni hrál druhou ligu," vystihl.

Naproti tomu Levante je v trochu odlišné pozici. Po svém opětovném návratu mezi španělskou klubovou smetánku uhrálo dosud osm bodů a pohybuje se ve vodách klidného středu. Po rozpačitém úvodu se tedy nováček soutěže přece jen dostává do lepší pohody. Tomu věří rovněž trenér Garcia. "Máme na to, abychom hráli Primera Division. To jsme si teď dokázali a můžeme se měřit opravdu s každým," vyhlásil směle. V neděli mu však bude chybět dvojice Munoz - Suarez. Oba kvůli zranění. Na straně domácích pak od první minuty do utkání nezasáhne Osvaldo, který v duelu proti Mallorce vyfasoval červenou kartu. Nahrazen bude nejspíše Sergiem Garciou, který se plně zotavil po zranění. Mimo hru je také trio Mattioni, De la Pena a Alonso.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.72 - 3.35 - 4.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Málaga CF  (neděle 17:00)
Někteří z vás možná ještě mají v paměti situaci zpřed dvou let. Tehdy se Osasuna zázračně zachraňovala a v závěru sezony mimo jiné uspěla také na půdě Barcelony. Letošní ročník nicméně celku z Pamplony vůbec nevychází. Už předsezónní příprava byla velmi slabá. Dochází tedy na rčení, že bez práce nejsou koláče.

Pouhé jedno vítězství a hned tři porážky ze sedmi příležitostí. Tak tristní bilancí se během letního období mohli pochlubit fotbalisté Osasuny. Ligový ročník jejich příznivce zatím také nadchnout nemohl. Jen jedno vítězství, a to proti nováčkovi ze San Sebastianu. To je hodně tristní vizitka. Na druhou stranu je teprve začátek sezony a vynášet předčasné soudy by nebylo vhodné. "Momentálně se nacházíme na příčkách zajišťujících sestup. Na druhou stranu ale na desátou příčku ztrácíme pouhé dva body. Je to závod na dlouhou trať a nás čeká ještě mnoho práce," uvedl obránce Osasuny Lolo.

Naproti tomu Malaga je zatím tým dvou tváří. Doma podává místy až trapné výkony, jenže venku je to z její strany jiná káva. Ze tří zápasů na hřištích soupeřů totiž urvala hned sedm bodů a v tomto ohledu jí patří čtvrtá pozice v celé soutěži. Doma ovšem utrpěla čtyři porážky a nezískala ani jediný bod. Na obranu Malagy je ale třeba říci, že hostila taková esa jako Real Madrid, Sevillu, Valencii nebo Villarreal. Trenér Ferreira se v dosavadním průběhu sezony spoléhá výhradně na kvality mladého venezuelského forvarda Rondona. Autor tří branek z pěti posledních zápasů však utrpěl v tréninkovém procesu lehčí zranění a do utkání nenastoupí.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.10 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UD Almería - Hércules CF  (neděle 17:00)
Veliké starosti trápí celek jednoho z nejslunnějších míst v Evropě. Almeria se totiž dost možná bude muset v duelu s Herculesem obejít bez svého hvězdného útočníka Kalu Ucheho. Právě on byl její bodovou zárukou v minulých kolech. O startu devětadvacetiletého Nigerijce se tak bude muset rozhodnout až po absolvování předzápasových fyzických testů.

Jinak ale tým trenéra Lilla ani náznakem nepřipomíná celek, který se v uplynulém roce pohyboval v klidném středu tabulky. Pouhé jedno vítězství ze sedmi kol, to je opravdu málo. Obzvláště v případě, že vyrovnanost španělské ligy je letos abnormálně vysoká. V minulém kole sice Almeria podlehla Santanderu na jeho půdě 0:1, jejího lodivoda však více než výsledek mrzela tristní předvedená hra.

"Jako bych ani svůj tým nepoznával. Nebyli jsme to my. V sestavě určitě nastanou změny," nechal se slyšet Lillo. Už v tuto chvíli je jisté, že se na trávníku neobjeví dvojice Pellerano - Nieto. Jinak by Almeria měla být v honbě za dalšími body kompletní. Naposledy se z výhry radovala v pátém kole, kdy uspěla na Deportivu poměrem 2:0. Od té doby ještě uhrála domácí remízu 1:1 s Malagou a se ziskem šesti bodů se krčí na 17. příčce tabulky. To nováček z Herculesu si mezi španělskou elitou počíná jako zkušený mazák.

Momentálně okupuje velmi slušné 11. místo, a to už změřil síly s takovými giganty, jakými jsou Valencie nebo Barcelona. Právě na půdě katalánského velkoklubu si došel pro senzační vítězství 2:0. Stejným výsledkem pak doma zdolal rovněž Sevillu. V jeho barvách zatím řádí ostřílený francouzský legionář David Trezeguet, autor už čtyř branek. Právě on ovšem vinou karetního trestu bude svému týmu chybět a jeho místo s vysokou pravděpodobností zaujme Javier Portillo. Do hry opět naskakuje rovněž mladý holandský středopolař Drenthe.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.25 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Sporting Gijón  (neděle 17:00)
Michelovi svěřenci mají před duelem proti Gijonu prakticky jediný cíl. Odčinit dva předchozí nezdary v uplynulém týdnu a konečně naplno bodovat. Kromě porážky na hřišti Atletica Madrid minulý víkend navíc ve třetím kole základních skupin Evropské ligy nestačilo Getafe na Stuttgart, jemuž podlehlo 0:1.

Přesto se zatím pro celek z madridského předměstí žádná katastrofa neděje. V Evropské lize totiž má před sebou dvě domácí utkání, která mohou celou situaci změnit a v domácí soutěži se mohou hráči případným vítězstvím nad Gijonem bodově dotáhnout na páté Atletico. Getafe má ovšem v posledních dnech opravdu nabitý program. Kromě již zmiňovaných duelů totiž uprostřed nadcházejícího týdne hraje domácí pohár na půdě Portugalete. Obránce Rafa Lopez je ale naopak z tak rychlého herního sledu nadšen.

"Odehráli jsme dvě utkání, která se určitě nevyvíjela podle našich představ. Naštěstí nás ale čekají další zápasy, v nichž se opět můžeme rychle dostat do formy. Je dobře, že ihned dostáváme příležitost na reparát," uvedl. Zato Gijon se nyní nachází v odlišné situaci. V tabulce ztrácí na Getafe pouhé dva body a trůní o dvě pozice za ním. K souboji ovšem vyzval téměř všechny velikány nejvyšší soutěže. Porážku mu v dosavadním průběhu sezony připravilo pouze hvězdné trio Barcelona, Valencia a Atletico Madrid.

V minulém kole ale Sporting plně prokázal svou sílu. Na svém stadionu totiž dokázal zničit Sevillu hladce 2:0. Výběr trenéra Preciada navíc na Getafe zahrát umí. V loňské sezoně si totiž ze vzájemných duelů odnesl hned čtyři body. A to je pěkná porce. "Už loni jsme tu odehráli velmi dobré utkání. Měli jsme na tři body, ovšem tehdy v jejich barvách řádil kanonýr Soldado. Na konci jsme pociťovali zklamání. Čeká nás rival, který je schopen během chvilky nastřílet dva nebo tři góly," varuje lodivod hostů.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.72 - 3.55 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - Athletic Bilbao  (neděle 19:00)
Nedělní podvečer a večer nabízí labužníkům španělské kopané parádní delikatesu v podobě dvou nadupaných šlágrů! První pěknou fotbalovou bitvu obstarají mužstva andaluské Sevilly a baskického Athleticu Club, která v této sezóně baží po příčkách zajišťujících účast v nadcházejícím ročníku evropských pohárů.

Athletic vstupuje do zápasu pozitivně naladěn, neboť si minulý týden spravil po dvou po sobě jdoucích porážkách v řadě chuť, když porazil trápící se poslední mužstvo šampionátu Real Zaragozu. Sebevědomí či sebedůvěra budou v následujících týdnech skutečně potřeba, protože baskické Lvy čeká skutečně náročný program, když bude krom Sevilly cestovat do Villarrealu a do Madridu, kde se utká s místní klenotem Realem Madrid. Do půlky listopadu tak Athletic stihne odehrát zápasy se všemi papírovými favority na umístění do šestého místa, tedy na příčkách zajišťujících pohárovou Evropu.

Sevilla se pod novým koučem Gregoriem Manzanem výsledkově velmi vzchopila, když vyhrála tři ze čtyř utkání, mezi něž zahrnuju i dvě pohárová klání proti Borussii Dortmund a ukrajinskému celku Karpaty Lvov. V domácí soutěži nejprve Manzanovi muži vyklepli uvadající Atlético Madrid, ale posléze ztratili nastolené tempo a podlehli naprosto zaslouženě Sportingu Gijón v poměru 2:0. Právě selhání v Asturii se budou snažit hráči Rojiblancos napravit a porazit jednoho z největších soků v boji o poháry.

"Po zápase s Atléticem Madrid jsme byli na výši, a posléze přišel zápas se Sportingem, o němž si mnozí mysleli, že bude jednoduchý, protože je to klub pohybující se poblíž sestupových vod, a poté viděli, co se nám stalo. Zápasy se nikdy nevyhrávají před výkopem. Athletic půjde do zápasu ve velmi dobré formě, mají Fernanda Llorenteho v nejlepší, optimální formě, a tak to bude velmi obtížný zápas," řekl na adresu utkání důležitý článek sevillské ofenzívy Diego Perotti.

Historicky se však Athleticu na stadionu Sáncheze Pizjuana nedaří, přičemž na něm naposledy vyhrál před dlouhými sedmnácti lety. Sevilla pak vyhrála rovných devětatřicet vzájemných zápasů z šestašedesáti, a i proto je brána jako mírný favorit utkání.

Athletic však bude hodně kousat, obzvláště pokud zopakuje famózní výkon z prvního dějství zápasu ze Zaragozou, na který pěl chválu i trenér Joaquín Caparrós: "Jsem potěšen třemi body a náš výkon v první půli byl fanstastický. Zaragozu jsme odzbrojili, hráli jsme přímý fotbal a vytvářeli jsme si mnoho šancí. Naneštěstí jsme nebyli schopni přenést výkon z prvního dějství do půle druhé," řekl před několika dny na adresu zápasu se Zaragozou Caparrós.

Domácí mužstvo trápí marodka klíčových hráčů. Asi nejvýraznější absencí bude a je zranění čtyřiadvacetiletého křídla, sevillského odchovance a jednoho z členů španělského reprezentačního mužstva Jesúse Navase, jenž má problémy s kotníkem. Luca Cigarini nenastoupil v týdnu proti Lvovu kvůli problémům se zády, dlouhodobější zranění pak trápí Arouna Koného, Federica Fazia, Ivicu Dragutinoviče a po srdečních komplikacích se pomalu navracejícího Sergia Sáncheze. Athletic Club musí oželet ztrátu stopera Fernanda Amorebiety a Aitora Ocia. Velký talent baskické kopané Jon Aurtenetxe si plní reprezentační povinnosti u španělské 19‘.

Jak už jsem napsal - Sevilla je mírným favoritem utkání, přesto nelze očekávat, že se baskičtí Lvi o svou kořist nepoperou. Hosté mají výhodu v tom, že nastoupí téměř v kompletní sestavě, zatímco domácí postrádají několik opor. Nakolik tento faktor ovlivní dnešní podvečerní klání, se dozvíme dnes navečer.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.50 - 4.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Villarreal CF - Atlético Madrid  (neděle 21:00)
Pětadvacetitisícový stánek El Madrigal, jenž bezstarostně pojme celou polovinu obyvatel města Villarreal, dnes večer bude hrdě hostit šlágr osmého kola španělské nejvyšší soutěže! V posledních týdnech famózně hrající Villarreal se utká s dech znovu nabírajícím Atléticem Madrid a očekává se, že nepůjde o ledajakou fotbalovou bitvu.

Důvod tohoto tvrzení? Obě mužstva patří ke španělské špičce, což demonstrují v evropských pohárech, kde se jim přes mírné obtíže daří, a tak se předpokládá, že se utkání strhne v podobnou ofenzivní show jako před dvěma lety, kdy se oba soupeři rozešli smírně 4:4. Obecně patří setkání Villarrealu a Atlética Madrid v posledních letek k vůbec tomu nejlepšímu, co La Liga servíruje, a tak se možná máme na co těšit.

Atlético Madrid vstupuje do utkání posíleno dvěma vskutku zaslouženými vítězstvími nad Getafe, respektive Rosenborgem BK. Atléti zjevně překlenuli nevýrazné období plné neuspokojivých výsledků a budou zase stoupat tabulkou výše. Quique Sánchez Flores krom zlepšující se fazóny může počítat i s návratem argentinského kanonýra Sergia Agüera, který se do sestavy vrací po zranění.

Agüero se představil již ve čtvrtečním klání proti Rosenborgu a jeho comeback byl velmi povedený, když hned po minutě vstřelil druhou branku stvrzující vítězství svého týmu. Na El Madrigal by měl po boku uruguayského držitele ocenění pro nejlepšího hráče letošního světového šampionátu Diega Forlána nastoupit od úvodních minut a pomoci týmu k případnému úspěchu.

Totéž platí i o brankářské jedničce týmu, za dva týdny dvacetiletém Davidu De Geovi, který vynechal předcházející klání vynechal kvůli zranění. Na druhou stranu bude Flores postrádat klíčového stopera Alvara Domíngueze, kterého by měl na stoperu zastoupit Luís Perea.

Villarreal vstupuje do utkání v opravdu fantastické formě a rozpoložení, neboť vyhrál šest ze sedmi posledních utkání, mezi něž opět započítávám pohárová klání proti belgickému Club Bruggy a řeckému PAOK Soluň, který byl právě posledním sokem Žluté ponorky. V předcházejícím ligovém utkání na půdě Hérculesu se Villarrealu herně dařilo, přesto v Alicante jen remizoval 2:2. Villarrealu se v posledních týdnech herně daří, což mimo jiné odraz výborného posílení týmu v letním přestupovém období.

Domácí mužstvo by mělo nastoupit v našlapané, tedy kompletní sestavě. V předpokládaných sestavách figurují jak jedna ze zmiňovaných dobrých letních posil Carlos Marchena, tak tradiční stálice Marcos Senna, kteří vynechali zápas proti PAOK Soluň. Dnes by měli být trenéru Juanu Carlosu Garridovi k dispozici.

Z hlediska postavení v tabulce je těžké říci, které mužstvo je byť jen mírným favoritem utkání, ale pokud se podíváme ne vyrovnanost a kvalitu posledních výkonů, můžeme s klidem a bez přehnané bázně označit za papírového favorita klání domácí Villarreal.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.35 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Zaragoza - FC Barcelona  (sobota 18:00)
Trápení a strasti Realu Zaragoza neznají mezí, přitom mají tendenci se neustále prohlubovat a přinášet fanouškům aragonského klubu stále větší nářky nad výkony jejich miláčků. Nadcházející duel s obhájcem loňského a předloňského titulu navíc nepřináší moc naděje a vyhlídek na nejbližší zlepšení a posun v tabulce šampionátu výše, do klidnějších vod.

Plni entusiasmu a nadšení však nemohou být ani fanoušci šampiónů z Barcelony, která se sice pohybuje poblíž nejvyššího stupínku, avšak její herní výkony nejsou tím okouzlujícím fenoménem, jakým byly v sezóně loňské a obzvláště v neobyčejné a vynikající sezóně předloňské. Kádr však drží svou neobyčejnou celistvost a je dostatečně sehraný, aby i v době mírného herního útlumu porážel i soupeře o mnoho renomovanější a kvalitnější, než je Real Zaragoza.

Los Manos nedokázali zvítězit již v devíti ligových utkáních v řadě a krize se neustále prohlubuje. Největším problémem klubu je nedostatečná morálka, z čehož plynou časté vylučování a nedisciplinovanost hráčů. Jako by neměly aragonské ovečky v José Aurelianovi Gayovi vlka a pastýře, který by dokázal udržet celistvost, potlačil nedostatečnou disciplínu a udržet je na uzdě. Ze všech těchto problémů vyplynula poslední příčka v tabulce a předpoklad, že dnes papíroví outsideři proti Blaugranas neuspějí.

Barcelona dnes nastoupí v kompletní sestavě, a to i navzdory přetrvávajícím problémům katalánského klenotu Xaviho Hernándeze a ustoupivší viróze brankářské jedničky Víctora Valdeze. Xavi Zaragozu s největší pravděpodobností neohrozí, přičemž jeho místo zaujme Sergi Busquets. Jedinou absencí, která je však výsostně nahraditelná, je Gabriel Milito, který má problémy s kolenem a do zápasu rozhodně nezasáhne.

Zabraňovat brankám bude na hostující straně tradiční stálice barcelonského týmu Víctor Valdes, před nímž nastoupí v posledních týdnech výborně hrající Maxwell, Carles Puyol, katalánská věž Gérard Piqué a ofenzivně laděný pravý bek Dani Alvés. Tříčlenná záloha by měla nastoupit ve složení Seidou Keita, Javier Mascherano a Sergi Busquets, jenž by měl nahradit Xaviho. V útoku nastoupí trio stálic a zářivých hvězd Andrés Iniesta, David Villa a konečně Lionel Messi.

Na straně domácího celku do hry nezasáhne Pinter, jenž byl vyloučen v minulém zápase. Po jednozápasovém banu se naopak vrací český pilíř aragonské defenzívy Jiří Jarošík. Zranění trápí a nedovolí nastopuit Leo Francemu, Víctoru Laguardiovi a Ikechukwu Uchemu, pochybnosti panují nad startem Mattea Continiho.

V brance domácího celku nastoupí Antonio Doblas, před nímž by měla operovat čtveřice obránců Daniel Ponzio, Jiří Jarošík, nejspíše Matteo Contini a levý bek Diogo. Zaragoza by měla nastoupit v rozestavení 4-2-3-1, přičemž dvěma defenzivními štíty by měli být Gabi a Edmílson, před nimiž budou působit Bertolo, Ander Herrera a Lafita. Jediným hrotovým útočníkem by měl být exmadridský Florent Sinnama-Pongolle.

Největší pozornost si krom zápasu samotného zaslouží David Villa, kterému se v poslední době střelecky nedaří a potřeboval by se chytit. Jeho zvlhlý prach dělá vrásky většině fanoušků vínově-modrých barev a nepřináší moc radosti, ba naopak kupu pochybností, zda byl jeho letní bombastický a očekávaný přestup krokem správným směrem, trefou do černého.

Střeleckou laťku tak stále - jako již tradičně, vskutku nepřekvapivě - drží argentinský mág, rosarijský rodák Lionel Messi, kolem něhož začal kroužit prezident Interu Milán Massimo Moratti, jenž před týdnem prohlásil, že jej chce získat. Lionel Messi však na slova italského ropného magnáta reagoval odmítavě a prohlásil, že hodlá v Barceloně zůstat "navždy", čímž si jistojistě ještě více získal srdce mnoha katalánských fanoušků. Beztak by na získání Lionela Messiho Moratti potřeboval pořádnou kupu peněz, které by ze svého ropného koncernu Saras horko těžko získával.

Barcelona by měla na půdě velkého aspiranta na sestup uspět a očekává se, že by neměla mít větší potíže. Z tábora aragonského mužstva však podle předzápasových vyjádření zní bojovná nálada, která by mohla v kooperaci s dobrým defenzivním výkonem a trochou štěstí přinést Barceloně velké potíže a problémy. Jestli se tomu tak opravdu stane, zda Zaragoza Guardiolovy svěřence skutečně potrápí či dokonce získá nějaký ten cenný bodík, budeme moci vidět dnes od šesti hodin.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 11.00 - 5.85 - 1.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - Racing Santander  (sobota 20:00)
Po úspěšném utkání v Lize mistrů proti AC Milán hostí momentální lídr tabulky Real Madrid v 8. kole La Ligy Racing Santander. Cílem domácích bude udržet vedoucí postavení a pokračovat v dobrých výkonech. Kantabrijci se nacházejí na 17. místě, ovšem neprodají svou kůži lacino.

Bilance Racingu proti Realu v posledních zápasech není příliš lichotivá, v posledních šesti utkáních nebodoval a v posledních pěti navíc nevstřelil ani gól. Pokud k tomu přičteme ještě současnou sérii výher Bílého baletu a přítomnost Higuaína, který černozeleným vstřelil v šesti zápasech čtyři branky, není se co divit slovům trenéra Portugala, bývalého člena trenérského týmu Realu, který prohlásil: "Šance bodovat proti Realu jsou minimální, budeme potřebovat kopec štěstí, hrát na 120 procent a Real nesmí mít svůj den."

Domácí naopak zažívají dobré období a trenér Mourinho bude umět namotivovat své svěřence i na tento zdánlivě méně důležitý zápas. "Jsme šťastní, avšak nikoli v euforii," poznamenal portugalský stratég. Když si vezmeme vzdálenost pronásledovatelů v tabulce, je jasné, o čem je řeč.

Realu budou chybět dlouhodobě zranění Kaká, Garay a Gago, stejně jako Sergio Ramos, který nedoléčil své natažené vazy v pravém koleni, a Mahamadou Diarra z rozhodnutí trenéra. Proti svému bývalému týmu ale má nastoupit byť na chvilku Sergio Canales. Dobrou zprávou pro trenéra Racingu je návrat veterána Munitise a Arany.

Mourinho zopakuje úspěšnou sestavu z posledních zápasů s Casillasem v brance a obrannou čtveřicí zleva Marcelo - Carvalho - Pepe - Arbeloa. Ve středu zálohy nastoupí osvědčený dvojblok Khedira - Xabi a útočné kvarteto bude mít podobu Di María a Cristiano Ronaldo na křídlech, Özil na spojce a Higuaín na hrotu.

Taktika Racingu bude čistě obranná, čemuž odpovídá i rozestavení. Před brankářem Toňem nastoupí tři stopeři Ponce, Henrique a Torrejón, po stranách Cisma a Francis. Dvojblok v záloze si zahrají Colsa a Diop, Munitis a Kennedy se objeví na křídlech a talentovaný Rosenberg bude hrát v útoku.

Zápas mezi Realem a Racingem otevře ve 20.00 CET úvodní hvizd rozhodčího Muňiz Fernándeze.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.12 - 8.00 - 16.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - RCD Mallorca  (sobota 22:00)
Valencijští Netopýři dnes večer hostí baleárské ďábly, jedenáctý celek ligové tabulky Real Mallorca a budou se snažit potvrdit roli jasného favorita utkání. Svěřenci Unaie Emeryho se však musejí mít před tradičně velmi nepříjemným celkem z baleárského souostroví na pozoru, neboť se jim proti Mallorce v posledních dvou letech vůbec nedaří.

Rozjetou valencijskou mašinérii v minulém kole uťala první porážka, s níž Emeryho svěřenci odjeli z pažitu obhájce španělského prvenství Barcelony. V týdnu pak šestinásobný španělský mistr a sedminásobný držitel poháru Copa del Rey přivezl cenný bod ze hřiště glasgowských Rangers, čímž opět potvrdil, že je jeho cílem postoupit do další fáze milionářské Champions League.

Mallorca má za sebou vskutku divoký rok a je až s podivem, že se ze všech trablí a potíží dokázal tým Michaela Laudrupa vcelku velmi rychle a povedeně vyhrabat. Očekávalo se - a nadále se předpokládá, že Mallorca letos nebude hrát o evropské poháry jako v sezóně loňské, kdy obsadila pátou příčku, ale že zaznamená obrovský sešup tabulkou a bude hrát o holé přežití v soutěži. Tato očekávání zatím nejsou potvrzena, přičemž se Mallorca pohybuje ve středu pole. Nyní má šanci ukázat, že je podceňována neprávem.

V sestavě Valencie bychom pro tento zápas marně v základní sestavě hledali zkušeného Joaquína, Miguela a Sofiane Feghouliho, kteří pro tentokrát začnou na střídačce. Po vynechaném zápase ve skotském hlavním městě se do sestavy navrací obránce Marius Stankevičius.

Velkou předností Mallorcy v posledních letech a jedním z důsledků loňského překvapivě úspěšného tažení je stále malá marodka. Nepamatuju za poslední dva roky dobu, kdy by Mallorce ze zdravotních důvodů chyběli více než dva hráči. I tentokráte nastoupí baleárský celek v nejsilnější možné sestavě, v níž jistojistě favoritovi utkání může konkurovat. Papírové předpoklady hovoří jasně pro vítězství domácích Netopýrů, zkušenosti a intuice věří překvapení, které Mallorca předvedla před třemi týdny na Nou Campu, kde remizovala s Barcou 1:1. Podaří se Laudrupovým svěřencům podobný husarský kousek i na Mestalle?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.80 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid752016:317
2.Villarreal CF751114:616
3.Valencia CF751112:616
 FC Barcelona751112:616
5.Atlético Madrid741212:713
6.Espanyol Barcelona74036:912
7.Sevilla FC732210:811
8.Athletic Bilbao731311:1010
 Getafe CF731311:1010
10.Hércules CF72237:88
11.RCD Mallorca72235:78
12.Sporting Gijón72238:118
13.Levante UD72237:128
14.Málaga CF721413:167
15.Real Sociedad72147:117
16.Racing Santander72144:87
17.UD Almería71335:66
18.CA Osasuna71334:66
19.Deportivo La Coruña70433:114
20.Real Zaragoza70346:123

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (150)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jedno překvápko bude, ale radši si ani netroufnu říct, na kterým stadionu.

Reagovat
-Kopy-

Stop! In the naaaame of love... before you break my heart!

Reagovat
smazaný uživatel

Už zase začínáš?

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Sergio by měl nahradt Xaviho? Díky za pobavení, to jsem po ránu potřeboval.

Reagovat
Xavi

Tak bude to stejné, jako naposledy v zápase s Kodaní. Tvořit bude hlavně Iniesta, který se bude pohybovat "všude" , ale přitom na pozici CM bude Busquets. První poločas to fungovalo dobře.

Reagovat
Xavi

Jo ty asi reaguješ na preview.

Reagovat
smazaný uživatel

V sestavě!

Reagovat
smazaný uživatel

I v sestavě je to téměř nereálné. Samozřejmě u Guardioly člověk nikdy neví, ale Sergio hraje buď DM, nebo levého středního záložníka, ne pravého jako Xavi. Navíc pokud by ta sestava opravdu vypadala takto (což mi přijde jako úlet), tak v záloze bude Iniesta na pozici Xaviho a ti tři DM se poskaládají kolem.

Reagovat
smazaný uživatel

dnes fandím Santanderu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Carlos Juan Pablo

a zítra?

Reagovat
smazaný uživatel

tvoja podpora im pomohla

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jseš zase po bitvě generálem

Reagovat
smazaný uživatel

male rypnutie nezaskodi

Reagovat
madridcan

a ja som povedal,ze Ronaldo da minimalne dva goly a mna nepochvalis Ja som bol pred vojnou uz general

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes nuda a jednoznačné výsledky !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Sázím svoji mámu na prohru Barcelony.

Reagovat
Footballer

Chudák tvá mamka...

Reagovat
smazaný uživatel

to musí být nenávist!! Jsou jiné způsoby jak se jí zbavit....

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Rssa

Tak hodně jsem zvědavý na Masche, jestli potvrdí formu, kterou má poslední zápasy a taky jestli Villa konečně dá branku. Osobní tip je 0:3 (Messi, Villa, Messi)

Reagovat
satan_666

dneska vidim jedinej jasnej zápas a to Barca v trápicí se Zaragoze... Santander je sympatickej tým a poměrně nepříjemnej soupeř,klidně by mohli tu plichtu ukopat, Mallorca má na Mestalle poměrně slušný šance uspět,Valencia neni žádnej supertým jako Barca nebo Real,a Mallorca potvrdila na Barce že je to stále kvalitní tým,takovej Cavenaghi je dobrej střelec :)

Reagovat
X-bano-X

hh, že Mallorca niečo na Barce potvrdila môže povedať len niekto kto zápas nevidel. Tak jednoznačný súboj už dlho Nou Camp nezažil. Že Barcelona nevyhrala 5:1 je len neschopnosť skórovať aj z najvyloženejších pozícií, nie nejaká schopnosť Mallorky odolať tlaku

Reagovat
satan_666

já to viděl,jasně Barca byla lepší,měla vyhrát ale Mallorca si tam podle mě nezasloužila prohrát třeba 4:0 jak jiný slabší týmy prostě,to nehrál Xavi zrovna ne?

Reagovat
smazaný uživatel

dneska vsechno lozeny, skoro bych se vsadil, ze zaragoza zrani nejakyho hrace barcy...

Reagovat
-Kopy-

Visca el Barça i Visca Catalunya

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Dneska musíme zvítězit, potom smolnym výsledku z Barcy a špatném výkonu z Rangers se musíme vzpamatovat a v klidu vyhrát. 3:0

AMUNT

Reagovat
X-bano-X

Inak Zaragoza ma zrkadlove skóre k Barcelone, stavím sa že aj po zápase bude to skóre zrkadlové

Reagovat
smazaný uživatel

Remiza?

Reagovat
X-bano-X

tak skús ešte raz

Reagovat
smazaný uživatel

Zaragaoza vyhraje 2:0?

Reagovat
X-bano-X

tak do tretice aj keď myslím že to zas uhádneš

Reagovat
smazaný uživatel

Jaaaj, aha...

Reagovat
Carlos Juan Pablo

A nejlepší útok i obranu v lize má kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

a nejlehci los mel prozatim kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Almería

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně květnatý preview, Lapízi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

villa proti svojim najprv rozhodol, potom zahodil proti netopierom aj nemozne,verim, ze tato jeho striedava uspesnost bude pokracovat aj dnes a povedie nas za vitazstvom, proti druhej najhorsej obrane la ligy by problem s vytvaranim sanci byt nemal(ako nakoniec plati pre celu doterajsiu sezonu). cital som same chvaly na mascherana, tak som teda zvedavy, co predvedie, ajked vela prace ho pravdepodobne necaka, snad sa dockam od neho aj zableskov ofenzivnosti a nie iba alibistickeho posuvania lopt najblizsiemu spoluhracovi ako v zapase v kazani. cokolvek ine ako vyhra by proti terajsej zaragoze bolo prepadakom, snad leo a spol. posadia opat jarosika na zadok ako ostatnu jar

Visca el Barça

Reagovat
smazaný uživatel

Jiri Jarosik (vlevo)

Reagovat
Carlos Juan Pablo

wtf?

Reagovat
madridcan

dneska neinkasovat a navysit vstrelene goly aspon na 20

Reagovat
alcantara

Valdés; Alves, Pique, Puyol, Abidal; Iniesta, Busquets, Keita; Messi, Villa, Pedro.

hmm, na zlepseneho mascherana si pockam.

Reagovat
X-bano-X

Vonku nám to zatiaľ ide lepšie ako doma a verím že dnes to bude strelecký koncert

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím nemáte někdo STREAM na Zaragoza vs FC Barcelona? Předem díky

Reagovat
Rssa

Máte někdo funkční link na Barcu? V nejlepším přenosu mi běhaji všichni hráči dvojitě

Reagovat
Carlos Juan Pablo

vydrž prdka vydrž

Reagovat
madridcan

okrem Messiho vsak?Lebo ten je jedinecny

Reagovat
Rssa

Messiho v té kvalitě nejde odlišit od Keity

Reagovat
smazaný uživatel

Jakej je stav pls?

Reagovat
Carlos Juan Pablo
Reagovat
Rssa

Tak jsem zjistil, že se mi asi sere net, tenhle se mi sekne hned na začátku a pak nejede

Reagovat
Carlos Juan Pablo

musíš mít naistalovanej veetle, jinak se ti to ani nespustí, tam nahoře ti to píšou... tam klikni a stahni

Reagovat
Rssa

To já mám, nejsem blbec Ale i přesto se to sekne...ale v pohu, už jsem našel obstojný přenos

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
smazaný uživatel

Držení míče 81:19 ... to už je fakticky moc

Reagovat
Footballer

co z toho...

Reagovat
smazaný uživatel

Co z toho? Jistota, že soupeř nemá vůbec žádný prostor ke vstřelení vl. branky a jistota, že ta branka prostě přijde.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Aspoň je vidět kdo má míč na kopačkách, aby zdržoval hru

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli to tak vidíš, tvůj problém.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

teď se jenom potvrdila teorie o zdržování

Reagovat
madridcan

pre zaragozu???Cosiii

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Pedra platí Real

Reagovat
Chygro25

Busquets , pěkně sebou škubl

Reagovat
Rssa

Messiiiiiiiiii Tentokrát Villa zaslouží hooodně velké pohlazení

Reagovat
X-bano-X

Ešteže mame Messiho

Reagovat
Footballer

Hezký gól, pěkně mu to Villa přiťukl

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, jak mohl David Villa navázat hned čtyři obránce?! Největší chybu tam udělal asi Jirka Jarošík, bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

on se k němu přidal každý, kolem koho běžel

Reagovat
Carlos Juan Pablo

jako Forrest

Reagovat
smazaný uživatel

jako Forrest mi spíš připadal Bale při prvním gólu proti Interu

Reagovat
smazaný uživatel

Bale mne proti Interu ve druhý půli hodně nadchnul!

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že nedal ještě čtvrtýho...

Reagovat
smazaný uživatel

Až na Jirku Jarošíka, ten proti němu nesmyslně vyrazil a nechal prostor zbytečně otevřený - a toho využil Leo.

Reagovat
smazaný uživatel

a nesnažil se Messiho vystavit do ofsajdu? páč by ho stejně nechytl..

Reagovat
smazaný uživatel

Tam chtěl udělat ofsajdovou past někdo jiný, ale navrátivší se levej bek, který se pohyboval dozadu tuším, se tam nechal...

Reagovat
Rssa

Jarošík si asi myslel, že u Villy je nějaká party nebo co Taky nechápu, jak může takhle otevřít střed obrany, to by stoper, který tam hraje celý život neudělal. Jak dlouho vůbec Jarošík hraje stopera? Já si pamatuju, že hrál jako záložník, v Liberci dokonce hrota

Reagovat
smazaný uživatel

On Jirka byl vždycky univerzál, už ve Spartě a potom dál a dál. Když přišel do Zaragozy, tak jsem ho ze začátku jeho působení vídal před stopery, byl def. štítem. Ale potom se - snad i kvůli své výšce - posunul dozadu. Zase tolik jsem loni Zaragozu neviděl, jen tak 15 zápasů, takže zase nevím všechno. Letos již pravidelně, ve všech zápasech nastoupil vedle Carlose Dioga vždy na stoperu ...

Reagovat
Rssa

Jen 15 zápasů Tak výška se hodí, ale zrovna ve Španělsku teda není u stoperů tím hlavním, spíš rychlost a proto se u Jirky tomu divím, on to nebyl nikdy moc běhací typ

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak jsou mužstva, u nichž vidím cca 30 zápasů (Real Madrid, Barcelona, Valencie, Sevilla, Athletic, Málaga a Mallorca), takže těch 15 je fakticky docela málo Jirka to zatím zvládá obstojně, řekl bych. Ze Zaragozy jde na něj samá chvála a já jsem si říkal podle toho, co jsem viděl, že on skutečně není špatnej a stává se oporou Zaragozy...

Reagovat
Rssa

Tak to obdivuju tvůj zápasový apetit Jako Jirka je univerzál, to vím a že zahraje všude dostatečně kvalitně taky, jen jsem se právě divil, že na Španělsko je docela netypický. Ale pokud mu to jde, tak jsem rád, každý dobrý Čech v zahraničí potěší

Reagovat
smazaný uživatel

No ... ono je to vzhledem k mému redaktorování tady na EF.cz celkem povinnost, protože píšu dost reportů každý víkend a radši se na ně kouknu, než abych opisoval Goal.com nebo Soccernet.com. Hlavně si vytvořím svůj názor, a hlavně mě to vlastně baví, takže se koukám rád.

Jinak - přál bych si, aby ve Španělsku působilo víc Čechů, ale španělské kluby se po českých hráčích moc neshánějí, což není neobvyklé samozřejmě... Kdo by chtěl hráče pofidérní české úrovně... Škoda, že si tenkrát Rosa nevybral Real Madrid ale Arsenal ...

Reagovat
Rssa

To chápu, ale stejně je to obrovská nálož zápasů. Já koukám na Barcu, Valencii, Spurs, Arsenal a Liverpool a to je na hranicích mých možností.

Ti Češi jsou ale pochopitelní, v současnédobě snad žádný hráč tam nepasuje...možná Baroš a ten Rosa vlastně ještě taky

Reagovat
smazaný uživatel

O Rosického měl zájem Real Madrid a Arsenal v době, kdy ještě válčil za Borusii Dortmund. Já jsem si tehdy hodně přál, aby Rosa šel do Realu, ale tou dobou už začal Florentino nakupovat hráče jako Zizou atd., takže by Rosa mohl celkem hodně sedět. Celkově si myslím, že by se Tomáš do La Ligy hodil a hodně bych si ho tam přál.

Bary? Vidíš, to mě nikdy nenapadlo, ale on by třeba v nějakém klubu obstál. Mallorca, Málaga, možná i lepší kluby jako Sevilla. Za zkoušku by to jistě stálo. No a za těmito borci je menší mezírka no ...

Reagovat
Rssa

O Baroše právěže stála kdysi Zaragoza (a Hamburg) a on si vybral ... Lyon Holt přebral no...

Rosa je stvořený pro Španělsko, ty jeho pasy, narážečky, šajtle...určitě by taky tak dlouho tam nemarodil, je to škoda

Ve Španělsku ale Čechám pšenka nekvete, ať jsou sebehvězdnější (viz Kouba, Hapal...)

Reagovat
Footballer

v anglické lize je ho škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak nálož to je, ale časově ne až tak náročná, když v neděli koukáš na 4 utkání zároveň (od pěti hodin). Je sice těžké většinu momentů zachytit, ale už jsem si na tu práci zvykl... ;)

Reagovat
Rssa

No jo, ale jenom koukáním zabereš několik hodin a to to musíš jěště pak sepsat do shrnutí. Asi si jeden z těch, co má 25hodinový den

Reagovat
smazaný uživatel

Celou dobu v Samare hral stopera.

Reagovat
smazaný uživatel

Villa to udělal skvěle...jinak Iniesta, Messi

Reagovat
Footballer

Celkem přísná červená, i když to není zrovna příjemné dostat loktem do ucha, zvláště když to moc nečekáš...

Reagovat
smazaný uživatel

Docela přísná, řekl bych, ale zase - ten loket tam byl, takže si jí sudí obhájí. Mne spíše překvapuje, že šla Zara do deseti v posledních třech utkáních v řadě. Mluvil jsem o téhle nedisciplinovanosti v preview a nemůžu si pomoct - jestliže se to nezmění, Zara půjde dolů ...

Reagovat
Footballer

Jj taky jsem si hned vzpomněl na preview

Reagovat
Footballer

Tak tedkom bude držení míče min. 10:90

Reagovat
smazaný uživatel

Proč pořád David nabíhá do toho ofsajdu?!

Reagovat
smazaný uživatel

Místo toho, aby si zběhl narazit čeká, že mu to někdo prostrčí ... a to prostě při současném stavu na hřišti, kdy Zara brání v šesti lidech, nejde!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak opět galajedenáctka a Racing na 5 obránců . Hala aspoň půltucet .

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna jsem si říkal, že bych strašně rád viděl góly, ale asi si budu muset počkat na Real ...

Reagovat
Footballer

Prosím Pepku dej tam Thiaga

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád si říkám, že Zaragoza v deseti lidech vyrovnala proti Sportingu Gijón z 0:2 na 2:2 ... takže ono to může jít, a ne že ne

Reagovat
X-bano-X

Ja z toho Villu proste nemožem......

Reagovat
smazaný uživatel

Viď, taková krásná přihrávka ... pěkně to posral ...

Reagovat
Rssa

Ale teď zase dobře nahrál, aspoň tím je prospěšný, to u dnešního Pedra nevidím

Reagovat
smazaný uživatel

On hraje Pedro? Aha...

Reagovat
Rssa

Prý jo Teda aspoň podle soupisky

Reagovat
smazaný uživatel

Vida, teď se mi poprvé ukázal

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
smazaný uživatel

Villa převzal roli nahravače a svědčí mu to více, než role střelce...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo jiný, že ano ...

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Neeeeeeeeeeeeeee

Reagovat
Rssa

A Messiiii opět. prostě borec

Reagovat
X-bano-X

Ajeeee Messi

Reagovat
Footballer

Jóó Thiago in

Reagovat
Rssa

Thiago, paráda A teď ještě Villa gól, ať mi výjde předzápasový tip

Reagovat
X-bano-X

Aaaaale pán rozhodca......

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně mne fascinuje, jak v Zaragoze nemají světelné ukazovatele střídání, ale staré umělohmotné destičky

Reagovat
Rssa

Rozhodčí písknul konec a zrovna byl záběr na Pinta Asi už ho kontrolují

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

No fanusikovia barcelony spravte si foto tabulky,lebo uz nic take neuvidite Messi sa dotiahol na Ronalda cize dneska od Ronalda cakam minimalne dva goly

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že to bude ofenzivní show!

Reagovat
Rssa

fotil jsem si i tabulku v den vaší milosrdné prohry 2:6, to já rád

Reagovat
X-bano-X

Presne tak takúto tabuľku ako je tu už neuvidime už len taku kde je Real za Barcou

Reagovat
madridcan

nechaj si detske reci

Reagovat
smazaný uživatel

Ty tvoje řeči byly úplně stejné, tak nevím, o co se snažíš.

Reagovat
madridcan

ide o to,ze som reagoval po zapase,tym padom som myslel aktualne tabulku a nie sprostosti ohladom tabulky v previewe.A to,ze o Ronaldovi som mal pravdu je myslim zbytocne vytahovat

Reagovat
X-bano-X

heh tak reaguj pod spravnym člankom

Reagovat
madridcan

Isiel som pozerat Real ked tu este nebol clanok

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, byla to od Tebe stejně dětská řeč, jako od X-bano-X.

Reagovat
X-bano-X

Jak detská? Píše o tabuľke ktorá je pod preview stále rovnaká, nevidim dôvod prečo by si barcelonisti mali fotit tabuľku kde je ich tým 3. Upozornil som len na daný fakt.

Reagovat
madridcan

isiel som pozerat Real,keby som to napisal pod suhrn tak by uz bolo 1:0 a uz by ste mali reci,ze po vojne je kazdy general.A ako vidis som cakal,ze Ronaldo zapracuje tak preto som to dal tu a kazdy vie,ze som to myslel ako aktualitu,len ty sa hras na slepeho.Keby som chcel,aby si si odfotil taku tabulku tak to napisem hned pod preview a nie po zapase barcelony

Reagovat
smazaný uživatel

Jiří Jarošík (vpravo)

Reagovat
mickey mouse

Pamplona dneska musí být 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

dneska se konecne ukaze, jak na tom villarreal opravdu je. v haji je, ze bez alvara (a s pereou) je nase obrana polovicni. aspon ze se vraci kun (a ocividne v plne forme) s jeho navratem by mely jit nahoru i vykony forlana, protoze to co ten tam predvadi je vazne trapnost...

EL ATLETI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

I když Lapíz tam nahoře v preview tvrdí něco jinýho, tak jim budou chybět dva důležití vykartovaní hráči ze základu a může se to na nich projevit, protože doteď hráli prvních šest kol ve stejné sestavě a až v minulém jim vypadl Marchena a hned to bylo na obraně vidět. Takže vlastně ano, jejich základ má na hru do 4. místa, ale teď se ukáže, jaké možnosti má celý kádr.

Reagovat
smazaný uživatel

jejich problem, kdyz se jim mussachio s valerou nechaj blbe vyloucit. ale o tom to je - my hrali v plne sestave v prvnich dvou kolech, od te doby uz ne...

Reagovat
smazaný uživatel

a jejich zaklad na hru do ctvrteho mista nema - real a barca jasne vejs, atletico v plne sile taky, netopyri taky (pokud zrovna unai nedela svoje retardovany experimenty...).

Reagovat
smazaný uživatel

Papírově možná, ale kolikrát jste za poslední roky skončili výš než oni? Jednou za 6 let a jen o 2 body. A u nich se ta kvalita pořád drží - López, Marchena, Capdevila, Senna, Cazorla, teď i Bruno a Valero, vždyť víc jak půlka sestavy patří do širšího kádru repre a doplňují to kvalitní cizinci. Do čtvrtýho místa můžou být, hodně budou rozhodovat absence a mizerné série remíz a porážek, do kterých kluby jako Villarreal, Valencia, Sevilla a Atlético občas spadnou.

Reagovat
smazaný uživatel

ale za poslednich par let jsme taky nikdy nemeli papirove silnejsi kadr, hlavne obrana byla vzdycky problem a z toho plynula nase nevyzpytatelnost - muzeme dostat klepac od malagy, ale taky prestrilet barcu. obrana dvojka ve slozeni alvaro-godin tu nebyla od dob ty uzasny sezony pablo-perea, ujfalusi se napravo neustale zlepsuje, levou stranu obrany mame troufnu si rict snad nejlepsi v primere...

letos nema villarreal ani jeden post v sestave silnejsi nez my a kadr podle me nema dostatecne siroky na to, aby zapasil se spickou (a pak koneckoncu i capdevila se sennou starnou). stejne si ale myslim, ze po prvni pulce sezony budeme za nima, hlavne kvuli silne neproziravymu odchodu jurada a forlanove "kocovine"...

s villareralem se vetsinou zas tak nepocita, ale ono se mu nejak vzdycky zadari - je to takovy ten tym, kteremu se vetsinou vyhybaji vylozene vypadky formy - slabsi porazi a se silnejsima dokaze hrat vyrovnane. jak rikas, letos budou rozhodovat (jako vzdy) prave tyhle vypadky formy. uvidime, jestli si to ponorka udrzi. myslim (a doufam), ze ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni si to právě udržet můžou, pokud jim bude hrát pořád ten základ, doteď měli jediné drobné zranění. A jejich hráče bych nepodceňoval, nemyslím si, že by byl Domínguez lepší než jejich stopeři, nebo Reyes lepší než jejich křídla. Střed zálohy se mi víc líbí jejich, forma útočníků taky a navíc to vypadá, že jim výborně vyšel tah s Garridem. Samozřejmě kádr máte lepší, ale já už jsem si tak nějak zvykl, že oni ze sebe vymáčknou víc než umí, zatímco vy zpravidla zůstáváte za očekáváním. A s tou levou obranou je to zajímavá poznámka, teď si to o sobě myslí asi pět týmů a ani jednomu se za to nedá nic vyčíst - momentální úroveň elitních levých beků v lize, to je oslava fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

nikdo nerika, ze je dominguez lepsi nez jejich stoperi nebo reyes nez jejich kridla - tyhle posty jsou vicemene vyrovnany. stejne jako my mame godina, oni maji marchenu, my mame reyese, oni cazorlu, my de geu, oni lopeze atd. atd. stred maji mozna sehranejsi, ale ne silnejsi. bruno se mi nevim proc nikdy nijak zvlast nelibil, pro me to neni ani hrac do sirsiho kadru repre. senna starne a jeho prinos tymu uz davno neni takovy, jako byval. utok - ono taky mnohem snadeji chytnes formu proti tymum jako levante, depor nebo santander nez proti barce, athleticu a valencii. celkove s utokem jsme momentalne v riti, minimalne do ty doby, nez se vrati forma diegovi. costa proste na velky zapasy zatim nema...

ponorka by mohla hodne dojet na svoji ucast v EL (ze ktery pro zmenu my podle me vypadneme uz na podzim). zatim mela vylozene jednoduchej los a rekl bych, ze kvalitni tym z tech zapasu mohl vytezit i vic. chci videt villarreal, jak priveze body z valencie nebo jak vyhraje v katedrale. kazdopadne chleba se bude lamat urcite jindy (zvlast pro ponorku)...

Reagovat
smazaný uživatel

ale kazdopadne jsi me presvedcil, ze villarreal je silnejsi nez jsem si myslel

Reagovat
smazaný uživatel

No počkej, to abych se celou sezonu klepal, co předvedou . Já je nevidím zas nějak extra, ale jedním z těch dvou klubů za Realem a Barcou na konci sezony můžou být, na to může stačit 65 bodů a nemusí ani bodovat ve Valencii. Stačí pravidelně vyhrávat proti slabším, a to se jim zatím daří.

Reagovat
smazaný uživatel

ja jsem je pred sezonou tipoval na sedmy, osmy misto, proste nic moc, nejak jsem ani necejtil, ze by tenhle tym mohl atletico nejak ohrozit (ja vim, jsem ted lehce za hlupaka). jak jsem se na villarreal podival tedka vic v detailu, tak mi prijde, ze je to hodne nebezpecnej konkurent, hlavne tou svoji vyrovnanosti ve forme a tim, ze dokazi v klidu zvladat zapasy se slabsimi. rozhodne me ale letos prekvapuje, v poslednich sezonach spis celkove chradnul a cekal jsem, ze v tom bude pokracovat i letos. no, uvidime, treba v tom nakonec opravdu pokracovat bude

Reagovat
smazaný uživatel

takze diky, zes mi otevrel oci

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Dneska v Brazílii derby mezi Corinthians a Palmeiras

Reagovat
madridcan

Na toho Valdeza si musime dat o tyzden pozor...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele