Primera Division - preview 7. kola

16.10.2010, 11:01, aktualizováno 18.10.2010, 08:51
Previews
Díky sobotní prohře Valencie v Barceloně dnes může jít Villarreal do čela ligy. Žlutá ponorka k tomu potřebuje vítězně zvládnout utkání na hřišti Herculesu, který si zatím coby nováček počíná docela dobře a je se sedmi body ve středu tabulky.
Hércules CF - Villarreal CF  (pondělí 21:00)
Již tradiční pondělní dohrávka nabízí parádní podívanou v podobě bitvy mezi nováčkem soutěže Hérculesem a výrazným adeptem na pohárová umístění z valencijského Villarrealu. Předcházející tři pondělní dohrávky nabídly vždy dobrou podívanou a byly pastvou pro fanouškovské oči. Nabídnou nám zmíněné atributy utkání i dnešní soupeři?

Nevyzpytatelný Hércules chce - a zajisté nutně potřebuje - v domácím prostředí získávat všechny body bez ohledu na renomé a kvalitu soupeřů. První sezóna sice ve španělských končinách nebývá pro nováčky až tak špatná (tzv. nováčkovský efekt), přesto má v úmyslu ambiciózní alicantský celek obhájit ligovou příslušnost co nejdříve.

Koneckonců míří sebevědomí celek mnohem výše a prezident klubu se nechal slyšet, že by rád do několika let udělal z Hérculesu konkurenceschopný tým, jenž bude útočit na příčky zajišťující účast v pohárové Evropě. Připomeneme-li si letní nákupy a nebývalé posílení klubu právě v tomto období a zhodnotíme-li si předváděné výkony a výsledky v této sezóně, nemůžeme tvrdit, že by na setrvání v soutěži Hércules neměl. Svou kvalitu však musí ještě potvrdit a na předčasná tvrzení není vhodná doba.

Villarreal v novém tisíciletí patří mezi nejlepší španělská mužstva a již jej bez váhání řadíme mezi širší španělskou špičku. V letošní sezóně Villarreal velmi dobře posílil, přesto narozdíl od Valencie, Sevilly či Atlética Madrid nevzbuzuje takovou pozornost, přitom by jej výhra posunula na první místo v tabulce! Oproti loňské sezóně je na tom Villarreal přitom neporovnatelně lépe. Zatímco loni byla Žlutá ponorka ponořena až na samém dně španělských nejvyšších vod, nyní může hrdě brázdit španělské vody a na všechny své soupeře po sedmém kole shlížet.

Hérculés má pouze jednobodový náskok na sestupové příčky, a tak by rád proti Villarrealu uspěl. Na trávník přitom vyběhne silná základní jedenáctka, která nebude postrádat žádnou výraznou oporu, nepočítaje absenci vykartovaného Abela Aguillara. Mimo hru jsou ještě Kike, Tote a Rufete. Villarreal přijíždí na do Alicente s jasným cílem bodovat, k čemuž by měla pomoci taktéž nejsilnějším možná jedenáctka ochuzená taktéž o jednu oporu, obránce Carlose Marchenu.

Duel začínající v devět hodin večer snad nabídne dobrou podívanou a hodně branek, které nám slibují již ostřílená jména kanonýrů a střelců na obou stranách. Papírovým favoritem utkání je samozřejmě Villarreal, přesto se očekává výrazně vyrovnaný duel, v němž se může obrátit lupen štěstěny na obě strany.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.20 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Levante UD - Real Sociedad  (neděle 17:00)
Souboj dvou nováčků soutěže bude k vidění ve Valencii, kde domácí Levante přivítá hosty ze San Sebastianu. Po šesti kolech je na tom lépe Sociedad, který je se sedmi body na třinácté pozici. Levante má o dva body méně a je těsně nad sestupovým pásmem. Utkání nemá přímého favorita a očekává se vyrovnaný duel.

Domácí celek se však může pyšnit velmi dobrou formou. Všech pět bodů totiž získal v posledních třech hraných kolech. Nejprve dokázalo Levante po velmi zodpovědném výkonu vyhrát na půdě Almerie, poté uhrálo cennou remízu doma proti Realu Madrid a v minulém kole dokázalo vybojovat bod na půdě Osasuny za remízu 1:1. Nyní si tak brousí zuby na další domácí výhru.

Sociedad naopak střídá lepší zápasy s horšími, ale poslední kolo na domácím hřišti se mu vydařilo, když dokázal porazit Espanyol nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. V minulé sezóně se spolu oba celky utkaly dvakrát v rámci Segunda Division a oba si body rozdělily. Levante doma zvítězilo 1:0 a na jaře vyhrál doma Sociedad 3:1.

Levante stále v této sezóně čeká na první domácí vítězství a trenér Luis García doufá, že tentokrát se to konečně podaří. "Musíme konečně dosáhnout na naše první domácí vítězství. Docela nám to svazuje ruce a potřebujeme začít získávat body také doma. Fanoušci si to rozhodně zaslouží. Měli jsme však velmi těžké zápasy a taky docela smůlu, kterou tentokrát musíme prolomit."

Útočník domácích Felipe Caicedo doufá, že jeho tým může zopakovat výkon jako v domácím remízovém zápase proti Realu Madrid. "Musíme se proti Sociedadu představit ve stejném duchu jako proti Realu Madrid. V tom případě bychom nemohli prohrát," dodal Caicedo.

Domácí trenér už pravděpodobně bude moci počítat s Javi Ventou, Sergiem Ballesterosem a Asierem Del Hornem, kteří se zotavili ze svých zranění. Hrát však nebudou moci Vicente Iborra a Rafa Jorda. Na straně Sociedadu má trenér k dispozici kompletní základní kádr, a tak by měli hosté nastoupit v nejsilnější možné sestavě.

Po zranění se vrátil také Joseba Llorente, který je hladový po úspěchu a chce začít ve svém novém působišti konečně střílet góly. "Už se nemůžu dočkat zápasu. Zranění jsou vždy nepříjemná a sledovat zápasy týmu pouze z tribuny není nic příjemného. Doufám, že proti Levante uspějeme a že se mi podaří vstřelit nějaký ten gól," řekl Llorente.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.25 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RCD Mallorca - Espanyol Barcelona  (neděle 17:00)
Další zajímavý duel sedmého kola Primera Division bude k vidění na Mallorce, kde domácí celek přivítá Espanyol Barcelona. Jedná se o souboj dvou sousedů v tabulce a lépe je na tom před zápasem Espanyol, který má o bod více. Favoritem zápasu je však zejména díky domácímu prostředí Mallorca, která je doma velmi silná.

V minulé sezóně byla ve vzájemných zápasech lepší Mallorca, která na podzim dokázala na půdě Espanyolu uhrát remízu a na jaře si poradila doma 2:0 zásluhou gólů Víctora a Suáreze. Mallorca půjde do zápasu určitě s velikou chutí, protože v posledním kole dokázala vybojovat bod na Camp Nou, což se jen tak někomu nepodaří. Espanyolu naopak generálka na toto utkání příliš nevyšla, jelikož prohrál na půdě nováčka Realu Sociedad 0:1.

Hostujícímu celku se uzdravil před utkáním jeden z klíčových hráčů Sergio García, který v létě přišel z Realu Betis a kvůli svalovému zranění poslední dva zápasy vynechal. Espanyol má zatím v této sezóně na pažbě zajímavou statistiku. Všechny tři domácí zápasy vyhrál a všechny tři zápasy na hřištích soupeře prohrál. Také díky tomu je jasným favoritem zápasu Mallorca, protože svěřenci trenéra Pochettina zatím letos hrají fotbal pouze na stadionu Cornella.

Trenér hostujícího celku však tuto statistiku chce přerušit už v nedělním utkání. "Zápas na hřišti Mallorcy pro nás bude výzvou a budeme se samozřejmě pokoušet o vítězství. Do každého zápasu jdeme s cílem zvítězit a to, že to zatím funguje jen doma, je spíše dílem náhody. Naše vítězství může kdykoliv přijít také na hřišti soupeře a my doufáme, že to bude co nejdříve," řekl Pochettino.

Espanyolu se vrátil po zranění záložník Jesus Datolo a do branky by se měl vrátit Carlos Kameni. Chybět však budou Iván de la Peňa a Iván Alonso. Na domácí straně se ze zranění zotavili Nunes a Enrique Corrales a mohli by se objevit v základní sestavě. Zdravý už je také útočník Tuni, ale pravděpodobně ještě nebude připraven nastoupit v základní sestavě.

Mallorca podobně jako Espanyol doma letos ještě neprohrála a ztratila pouze v prvním kole s Realem Madrid po remíze 0:0. Tuto bilanci si budou chtít svěřenci Michaela Laudrupa udržet i po zápase s Espanyolem. Sám trenér však uznává kvality soupeře. "Espanyol má plno kvalitních hráčů a pro nás to bude rozhodně velmi složitý zápas. Na dřívější statistiky se ohlížet nemůžeme. Každý zápas je jiný a pokud budeme chtít uspět, budeme muset nechat na hřišti všechno," řekl Laudrup.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.91 - 3.30 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo La Coruña - CA Osasuna  (neděle 17:00)
Sedmé ligové kolo svede dohromady mimo jiné celky, kterým zatím úvod nového ročníku příliš nevychází. Aktuálně poslední Deportivo bude na svém trávníku hostit Osasunu. Oba soupeře sice v tabulce dělí od sebe plných pět pozic, což na druhou stranu je ale způsobeno pouhými dvěma body.

La Coruňa si odchod na reprezentační přestávku nijak nezpříjemnila. Od Realu Madrid totiž dostala na šťastnou cestu nepříjemný šestibrankový příděl. Mourinhova parta si na psychicky nepříliš odolném týmu s chutí zastřílela a na trenéru Lotinovi nyní je, aby připravil mužstvo pro těžký duel s Osasunou. Proti komu jinému už by se Deportivo ostatně mělo chytit? Vždyť Osasuna naposledy venku vyhrála v lednu, kdy uspěla na půdě Villarrealu poměrem 2:0. Hostující útočník Camunas se ale tímto faktem příliš netrápí. "Ve fotbale se bavíme výhradně o přítomnosti. Minulost je pro encyklopedie a kroniky," uvedl stroze.

"Nejlepším způsobem, jak statistiky umlčet, je pořádně zabodovat. Už na Espanyolu jsme předvedli, že když všichni předvedou výkon na hranici možností, pak máme šanci na zisk tří bodů," optimisticky dodal Camunas. Z nedělního utkání na hřišti La Coruni strach nemá. Je si sice vědom, že soupeř nutně potřebuje bodovat, ale zároveň toho nemůže docílit jinak, než že by Osasunu přehrál herně. To se podle útočníka Pamplony nesmí stát.

Domácí se zmítají v ostré krizi. Ze hry zatím dali pouze jediný gól, zbytek obstaraly Guardadovy trefy z pokutových kopů. Krize se ale s mužstvem táhne už od letošní zimy. Místo bojů o poháry totiž na Deportivo zbyla jen pozice ve středu tabulky. Vše vinou zpackaného jara. A špatnou formu si Lotinův tým přenesl i do nového ročníku. Aby těch špatných informací nebylo pro domácí celek málo, z reprezentačního srazu si přivezl zranění vážnějšího charakteru Mexičan Guardado. Ze hry bude po dobu pěti týdnů, a to se fotbalistům La Coruni určitě neposlouchá dobře.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.10 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Racing Santander - UD Almería  (neděle 17:00)
Racing Santander se krčí až na sedmnácté příčce tabulky, přesto bude mít dnes navečer možnost posunout se tabulkou o pár příček výše, neboť se utká s přímým konkurentem v boji o udržení, a to andaluskou Almeríí, která má pouze o dva bodíky více, než její santanderský vyzyvatel.

Almeríi se v Santanderu v posledních třech letech celkem dařilo, neboť tam dokázala hned dvakrát zvítězit, a to vždy poměrem 0:2. Andaluský celek měl na začátek soutěže velmi lehký los a potřebuje se soupeři podobného ražení a ambic jako Racing Santander bodovat, než přijdou obtížné duely se všemi kandidáty na boj o evropské poháry, kteří Almeríi v následujících týdnech čekají. Juan Manuel Lillo v předzápasových rozhovorech tento fakt potvrdil a velmi ofenzivně poskládaná předpokládaná jedenáctka dává na vědomí, že Almería přijela do Santanderu pro body a pro třetí neprohraný zápas v řadě.

Racing ve třetím kole porazil předposlední Zaragozu a poté uhrál zaslouženou remízu na půdě tehdy se trápí Sevilly, ovšem od té doby jako když utne. Nejprve se jediným kantábrijským vyslancům v soutěži nepodařilo uhrát doma ani bod proti Getafe a následně přišla zasloužená prohra na půdě o poháry bojujícího Villarrealu, který byl po Barceloně, Valencii a již zmiňované Seville čtvrtým soupeřem ze špičky tabulky, s nímž se Racing v této sezóně utkal. Nyní chce celek vedený Miguelem Ángelem Portugalem porazit slabší Almeríi a posunout se do klidnějších částí tabulky.

Racing se bude muset obejít bez dlouhodobě zraněného Alexandrose Tziolise, který je ze hry možná až do konce sezóny. Obrovské potíže hlásí Santander v ofenzívě, v níž budou chybět tradiční opory Óscar Serrano a Manuel Arana. Očekává se, že v minulém kole matného Kennedyho Bakircioglua nahradí v sestavě Adrián. Almería vážné absence rozhodně nemá, mimo hru jsou pouze Hernán Pellerano a Miguel Angel Nieto. Obě mužstva zvolila útočné rozestavení a jistě se budou cpát do ofenzívy, na El Sardinero by tak mohl být pod dohledem Rubinose Péreze k vidění pohledný, ofenzivní fotbal.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.25 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Athletic Bilbao - Real Zaragoza  (neděle 19:00)
O evropské poháry válčící Athletic Club dnes navečer hostí předposlední tým šampionátu, přitom nejlepší aragonský tým současnosti Real Zaragoza, jenž se topí ve velké krizi, z níž by rád vybřednul. Otázkou je, zda se mu první krůček ke splnění záchranářských cílů podaří udělat na fotbalovém svatostánku San Mamés, jenž patří mezi nelehko dobyvatelné tvrze.

Baskičtí Lvi se chtějí po jednoleté odmlce opět vyhoupnout mezi špičku soutěže a umístit se na jedné z postupových příček do evropských pohárů, ale zatím jim patří pouhopouhá desátá pozice se ziskem sedmi bodů. Na druhou stranu musíme vzít v potaz fakt, že se Athletic v posledních dvou kolech utkal s velkým favoritem na umístění na stupních vítězů z Valencie a s prvním z dvojice nejvážnějších kandidátů na zisk titulu, loňským a předloňským šampiónem z Barcelony, s nimiž se svěřencům Joaquína Caparróse nikterak nedařilo, když prohráli obě utkání i přesto, že v duelu s Valencií sahali po jednom bodu a nikdo by nemohl říct ani ň, kdyby jej získali. Nestalo se, Athletic nevyužil své převahy a odjel z Mestally poražen.

Zaragoza se výrazně trápí, přitom se to od tak kvalitně poskládaného mužstva rozhodně nečekalo. Velký herní útlum a nepřesvědčivé výsledky zatím přesto nestály hlavu Josého Aureliana Gaye, kterému prezident klubu Agapito Iglesias neustále věří a podporuje jej v jeho práci. V zatím posledním klání se Zaragoze podařil malý zázrak, když oslabená o jednoho muže v poli dokázala srovnat nepříznivé dvoubrankové manko a získat z domácího utkání se Sportingem Gijón alespoň bod.

Dnes se na San Mamés v dresu rozhodně nepředstaví česká opora defenzívy Jiří Jarošík, který byl právě proti Sportingu vykartován. Mimo hru jsou dlouhodobě Víctor Laguardia a Ikechukwu Uche, stejně jako brankář Leo Franco. Zraněný Ander Herrera teprve začíná lehce trénovat a jeho start v Bilbau je nepravděpodobný. Athletic se bude muset obejít bez absentujících hráčů David Lópeze a Fernanda Amorebiety. Mimo hru je též mladíček Jon Aurtenetxe, jemuž dá Caparrós možnost odpočinout si po náročném reprezentačním programu. Jednoznačným favoritem utkání je domácí Athletic Club, i přesto lze očekávat, že se Zaragoza nepustí bodů lehce.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.70 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sporting Gijón - Sevilla FC  (neděle 21:00)
Dirigent Gregorio Manzano zjevně pozvedl atmosféru v nejlepším andaluském klubu současnosti a nyní se těší na další těžký souboj, který má kvality a schopnosti Rojiblancos náležitě prověřit. Sevillistas míří do Asturie, kde se utkají s nevyzpytatelným Sportingem Gijón, který se sice krčí až na šestnácté příčce šampionátu, přesto na domácí půdě dokáže potrápit i omnoho slavnější a kvalitativně lepší soky.

Koncem října vystřídal ve funkci hlavního lodivoda Sevilly Antonia Álvareze čtyřiapadesátiletý andaluský rodák Gregorio Manzano, který před tímto angažmá prožil veleúspěšnou čtyřletou anabázi u baleárských ďáblů z Mallorky, pod jehož taktovkou Sevilla zjevně pookřála. Po překvapivém vítězství nad druhým celkem německé ligy Borussií Dortmund přišlo v minulém kole vítězství nad úhlavním nepřítelem v boji o Champions League Atléticem Madrid v poměru 3:1, které španělskému startovnímu poli naznačilo, že Sevilla neustupuje ze španělského fotbalového výsluní, ba naopak se chce prát s nejlepšími mužstvy.

Jak už bylo v úvodu řečeno, Sporting se krčí na nelichotivé šestnácté příčce, která jej v podvědomí všech fanoušků španělské kopané předurčuje k boji o udržení, s nímž mělo mužstvo třiapadesátiletého trenéra Manola Preciada co dočinění i v minulé sezóně, v níž asturijský celek hájil účast v nejvyšší soutěži po postupu v předcházející sezóně. Letos s největší pravděpodobností gijónský celek opět čeká boj o udržení, přesto má - podle mého mínění - na to hrát ve středu ligového pelotonu. V zatím posledním klání Sporting nepochopitelně ztratil vyhraný zápas, když nechal předposlední celek tabulky o vyloučeného Jiřího Jarošíka oslabenou Real Zaragozu dohnat dvoubrankovou ztrátu a dovést zápas do remízového konce.

Sevilla se bude muset obejít bez několika hráčů základní sestavy. Mimo hru jsou klíčová ofenzivní esa Diego Capel a Jesús Navas, dále pak Federico Fazio a po srdečních potížích se navrátivší Sergio Sánchez. Pouze na střídačce by měla začít dvojice Luis Fabiano a Didier Zokora.

Preciado se musí obejít bez Alberta Botíi, pochybnosti panují kolem zdravotního stavu Roberta Canelly. Pravděpodobné sestavy skýtají mnoho překvapení, u Sportingu zejména fakt, že by na střídačce měla zůstat trojice opor Grégory Arnolin, Mate Bilič či David Barra. Mírným favoritem utkání je Sevilla.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.70 - 3.40 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atlético Madrid - Getafe CF  (sobota 18:00)
Pouze vítězství. Jiný scénář nepřipadá v úvahu. Loňský vítěz Evropské ligy se prozatím trápí nejen v soutěži, kde by měl obhajovat titul, ale jeho výsledky nejsou příliš přesvědčivé ani v domácí lize. Ze šesti zápasů má madridský klub bilanci tří výher, jedné remízy a dvou porážek. Proti celku z předměstí španělské metropole navíc půjde i o malé derby. Motivace tedy vzrůstá.

Kapitán Lopéz by navíc chtěl vítězství darovat nedávno zesnulé legendě Atletica Juanu Carlosi Artechemu, který po dlouhé nemoci zesnul ve věku třiapadesáti let. Přitom samotný start Atletica příliš pesimismu nevzbuzoval. Tým získal evropský superpohár, když dokázal udolat Inter Milán. Následně vykročil tou správnou nohou i do Primera Division, když zdolal Gijon i Bilbao. Poté ale přišel útlum. Od té doby přišlo pouze jediné vítězství a hned tři porážky v řadě (včetně Evropské ligy).

Taková bilance posunula Atletico v současné době až na sedmé místo tabulky, přičemž ztráta na vedoucí Valencii čítá už šest bodů. Tento týden ovšem o ambicích svěřenců trenéra Florese leccos napoví. Po domácím utkání s Getafe totiž ve čtvrtek v rámci Evropské ligy hostí Rosenborg a nabitých osm dní pak zakončí výletem na horkou půdu Villarrealu. "Atletico Madrid má takovou nálepku, že vždy jde do zápasu s cílem zvítězit. Ve všech utkáních se nám to pochopitelně povést nemůže, ale proti Getafe nemáme na vybranou," uvedl Lopez.

Zároveň se ještě vrací k úmrtí Artecheho. "Chtěli bychom si na něj vzpomenout tím nejlepším způsobem, a to vítězstvím. Byl klubovou legendou a tři body bychom chtěli věnovat právě jemu," uvedl s tím, že jeho tým určitě nastoupí do utkání s černými páskami na rukou. Arteche předtím odehrál v klubu jedenáct sezon a vyzkoušel si také španělskou reprezentaci. Getafe se naopak do soutěže rozjíždělo volněji, nyní má ovšem stejný počet bodů jako Atletico a o skóre je dokonce lepší. Oba soupeři změřili síly také poslední kolo uplynulého ročníku a Getafe si tehdy odvezlo ze stadionu Vicente Calderona výhru 3:0. O dva góly se tehdy postaral Roberto Soldado, ten ovšem v létě přestoupil do Valencie.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.45 - 3.95
více informací
FC Barcelona - Valencia CF  (sobota 20:00)
Bezpochyby šlágr kola. Vedoucí Valencia totiž zavítá na půdu Barcelony, tedy v současné době možná nejlepšího týmu starého kontinentu. Katalánci sice v uplynulém roce nezískali trofej pro vítěze Ligy mistrů, zato však s velkým přehledem opanovali domácí soutěž. Ani letos se netají nejvyššími cíli. Kvalitu Valencie prověří její sobotní soupeř více než dost.

Pepemu Guardiolovi ovšem jeho ovečky dělají starosti už od samého úvodu. Otazníky se vznášejí nad startem Davida Villy, který si přivodil zranění ve středečním reprezentačním utkání proti Skotsku (3:2), a Xaviho, jehož zranění nepustilo ani na sraz národního týmu. Právě Villa nastřílel během šesti sezon strávených ve Valencii přes sto gólů a během mistrovství světa patřil k oporám svého týmu. Jeho motivace nastoupit proti svému dlouholetému zaměstnanci byla obrovská, teď ale o jeho fyzické připravenosti rozhodnou až kluboví lékaři.

Guardiola má navíc v hlavě dalšího brouka. Musí se rozhodnout, zda zariskovat a poslat do hry Xaviho nebo ho spíše pošetřit na středeční duel Ligy mistrů proti FC Kodaň. "Uvidíme. Celá situace se ale jeví velmi jednoduše. Buď to půjde a Xavi nastoupí bez problémů nebo se objeví byť ten sebemenší problém a necháme ho raději odpočívat," uvedl barcelonský lodivod. Jediným, kdo od první minuty určitě nenaskočí do hry je Pedro, který si v duelu s Mallorcou přivodil zranění kolenní šlachy.

Barcelona se momentálně propadla až na čtvrtou příčku tabulky, když uhrála pouhý bod za remízu 1:1 proti Mallorce. Ostatně Nou Camp zatím velkou oporou pro katalánský velkoklub není. Jedinou letošní výhru v domácí soutěži si totiž odnesl proti Gijonu (1:0) a mimo jiné zde prohrál s Herculesem 0:2. Proti Valencii mu tedy velí povinnost jasně. Zvítězit. "Už si nemůžeme doma dovolit ztrácet další body," doplnil zkraje týdne obránce Adriano.

To na druhé straně barikády panuje odlišná nálada. Valencia hraje Ligu mistrů, v dosavadním průběhu soutěže zvítězila v pěti ze šesti doposud odehraných utkání, přičemž stále nepoznala hořkost porážky. Do týmu Valencie přišel v letní přestávce Roberto Soldado. Ten si myslí, že právě nyní je ideální moment k vyzvání Barcelony. "Jsme v tuto chvíli velmi ambiciózní a myslím, že právě nadešel vhodný moment, abychom se potkali s Barcelonou. Nemůžeme se bát. Soupeři se doma nedaří, kdežto my zažíváme dobré období," uvedl. Jeho týmu bude určitě chybět obránce Miguel a pochybnosti létají okolo startu Stankeviciuse, jehož trápila viróza.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 5.00 - 9.00
více informací
Málaga CF - Real Madrid  (sobota 22:00)
Po reprezentační pauze se opět rozběhne kolotoč španělské La Ligy. V jejím 7. kole se na stadionu La Rosaleda střetne domácí Málaga s hostujícím Realem Madrid. Duel bude i poprvé v historii Primera División i soubojem dvou portugalských koučů.

José Mourinho a Jesualdo Ferreira se navíc již střetli v evropských pohárech jako kormidelníci Chelsea a Porta. Tehdy postoupil tým "blues". Los "boquerones" z Málagy budou mít navíc další motivaci, jelikož doma nad svým slavnějším sokem ještě nevyhrál. Kromě toho modrobílí v tomto ročníku doma ještě nebodovali.

Real prozatím ještě neprohrál, přesto fanoušci volají po atraktivnější hře svých miláčků. Další možnou brzdou bude důležitý úterní zápas v Lize mistrů proti AC Milán, přestože trenér Mourinho tvrdí, že se soustředí pouze na toto ligové utkání. V dresu Bílého baletu nastoupí "specialista na Málagu" Higuaín, který nastřílel Andalusanům ve třech zápasech pět gólů.

Domácí kouč Ferreira bude postrádat potrestaného Eliseua, zraněného brankáře Rubéna a na soupisku nezařadil ani Fernándeze, Ivána Gonzáleze a Bahu. Jeho protějšek Mourinho nemůže postavit zraněného Ramose, zato se vrací Pedro León a uzdravení Canales s Albiolem.

Málaga nastoupí v brance s Gallatem, v obraně budou hrát zprava Mtiliga, dvojice stoperů Weligton a Stadsgaard, a Gámez. Fernando, Silva a Apoňo budou hrát ve středu pole a do útoku se postaví Quincy, Rondón a Edinho.

Bílý balet bude mít v brance tradičně Casillase, na pravém beku nahradí Ramose Arbeloa, Pepe a Carvalho budou na stoperu a Marcelo na levém okraji. Khedira s Xabim zastanou středový dvojblok, Di María a Ronaldo se budou měnit na krajích zálohy, na spojce bude hrát Ozil a na hrotu Higuaín.

Utkání mezi Málagou a Realem zahájí ve 22.00 CET hvizd Undiana Mallenca.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.75 - 4.75 - 1.35
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Valencia CF651011:416
2.Villarreal CF650112:415
3.Real Madrid642012:214
4.FC Barcelona641110:513
5.Sevilla FC632110:611
6.Getafe CF631211:810
7.Atlético Madrid631210:710
8.Espanyol Barcelona63035:99
9.RCD Mallorca62225:68
10.Málaga CF621312:127
11.Athletic Bilbao62139:97
12.Hércules CF62135:67
13.Real Sociedad62136:97
14.UD Almería61325:56
15.CA Osasuna61234:65
16.Sporting Gijón61236:115
17.Levante UD61235:115
18.Racing Santander61143:84
19.Real Zaragoza60335:103
20.Deportivo La Coruña60333:113

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (392)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele