Primera División - preview 30. kola

02.04.2011, 08:50, aktualizováno 04.04.2011, 10:05
Previews
Almería bojuje o záchranu a doma potřebuje konečně začít vítězit, remízy v závěru sezony stačit nebudou. Začít s výhrami může proti Athleticu, který stále bojuje o evropské poháry, před reprezentační pauzou ale dobrou formu rozhodně neměl...
UD Almería - Athletic Bilbao  (pondělí 21:00)
Hodně složité to v závěru sezony budou mít Almería a Athletic, domácí ve velké konkurenci bojují o záchranu, hosté zase o evropské poháry. Ve vzájemném duelu jenom těžko hledat favorita.

Baskickému celku vyšel přelom ledna a února, pak se ale začal trápit a ze sedmi zápasů vytěžil jenom čtyři body. Následoval tak pád na současnou osmou příčku tabulky a radost mu jistě nedělá ani fakt, že body už začínají mnohem pravidelněji získávat Sevilla a Atlético. Naposledy Athletic prohrál doma s Villarrealem.

"Jsem trochu překvapen, že jsou tak nízko. Mají dobrý tým, velmi dobré hráče a v útoku mohou napáchat velké škody. Víme, že pokud do toho nedáme všechno, tak dopadneme špatně," varuje obránce Mikel San Jose.

Athletic zřejmě už může zapomenout na Ligu mistrů, na čtvrtý Villarreal totiž v současné chvíli ztrácí už dvanáct bodů, navíc před sebou má ještě Atlético, Espanyol a Sevillu. V hostujícím dresu nebudou hrát zranění Gomez, Aurtenetxe, Fernandez, Ocio a Aldekoatalora, nejistý je start Igora Martineze.

Almería získala v březnu pět bodů ze tří zápasů, před reprezentační přestávkou pak po sporné brance podlehla Gijonu a v tabulce je na posledním místě se 26 body. Doma sice prohrála jenom třikrát, v devíti ze čtrnácti případů se ale zrodila remíza.

"Pro tuto chvíli je to náš nejdůležitější zápas v sezoně. Naposledy jsme prohráli a hodně to bolelo, pak se nehrálo a je tak jasné, že hráči se na zápas těší. Pracujeme hodně tvrdě a na hřišti by se měla dostavit odměna. Nikdo by neměl pochybovat o tom, že hráči do toho dávají vše, bohužel se to neodráží na našem bodovém zisku," říká domácí kouč Jose Luis Oltra, jemuž bude chybět vykartovaný Pellerano.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.25 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Deportivo La Coruña - RCD Mallorca  (neděle 17:00)
Šestnácté Deportivo hostí na svém hřišti devátou Mallorcu a jde mu o hodně, konkrétně o odtržení se od pozic zaručujících sestup do Segunda Division, spodní část tabulky se francouzsky vyrovnává. Mallorca je už dávno v klidu, momentálně je devátá a teoreticky ještě stále může pomýšlet na evropské poháry.

Vzájemné souboje těchto ddvou celků bývají obrovsky vyrovnané, vždyť remízou skončily téměř dvě třetiny vzájemných soubojů! Výjimku tvoří snad jen rok 2002, kdy Deportivo rozstřílelo v době své největší slávy Mallorcu 5:0.

Domácí si situaci ohledně sestupů a nesestupů komplikují sami, nebýt zaváhání, jako například v minulém kole s Levante, byl by tradiční účastník Primera Division již dávno zachráněn. Ani hosté nemají nikterak oslnivou formu, i když výhra nad rozjetou Zaragozou vlila týmu do žil novou krev, stejně jako porážka Espanyolu o dva týdny předtím.

Domácí nemohou pro dnešní zápas počítat pouze se zraněným Hadleyem, jinak je mužstvi Deporu kompletní. Stejný počet hráčů chybí také hostům z Baleárských ostrovů, o to však důležitější. Mimo ru je totiž mozek všeho, co se při zápse děje, záložník Jonathan De Guzman.
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Aranzubia - Pablo, Colotto, Lopo, Morel - Perez, Tomas - Rodriguez, Michek, Guardado - Adrián
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Aouate - Cendros, Nunes, Ramis, Kevin - Tejera, Martí - Nsue, Castro, Pereira - Webo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.00 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Espanyol Barcelona - Racing Santander  (neděle 17:00)
Hodně co napravovat má Espanyol v v souboji s Racingem Santander, poslední vzájemný zápas si totiž za rámeček rozhodně nedal a tak je na řadě pomsta. Espanyol se nachází na výborné páté příčce a bojuje o Evropskou ligu, to Racing je na tom hůře a jistotu setrvání v nejvyšší španělské soutěži ještě rozhodně nemá.

Vraťme se k první větě, při posledním vzájemném měření sil v Barceloně totiž zvítězil Racing rekordním náskokem 4:0. což bylo považováno za obrovský krach Espanyolu. S nejvyšší pravděpodobností se však jednalo pouze o výpadek, bilanci se Santanderem totiž mají domácí aktivní.

Aktivní však rozhodně není aktuální forma obou celků, které se spíše trápí, což platí hlavně pro domácí tým, který získal pouhých šest bodů u osmi posledních duelů. I hosté po extázi po příchodu kouče Torala polevili a nemají tak ještě zdaleka nic jistého.

Domácí mají poměrně početnou marodku, pouze na tribunu budou muset usednout Baena, Dátolo, De la Peňa, Felipe a Forbín, hostujícímu týmu chybí pouze Serrano a Tziolis.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Kameni - Lopez, Amat, Galan, Garcia - Duscher, Verdu, Marquez - Luis Garcia, Callejón - Osvaldo
Racing Santander - pravděpodobná sestava:
Toňo - Pinillos, Henrique, Torrejon, Christian - Kennedy, Colsa, Lacen, Munitis - Ariel, Giovani
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.25 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - Málaga CF  (neděle 17:00)
Souboj dvou o záchranu bojujících celků nabídne další klání v rámci třicátého kola španělské nejvyšší soutěže, třinácté Levante hostí osmnáctou Málagu. Oba týmy mají famózní formu a neustále se zlepšují, jedná se tedy o důležitý souboj pro potvrzení sebevědomí a tabulkového postavení.

Domácí Levante, klub z pobřeží valencijské oblasti, nepoznalo chuť porážky již pětkrát za sebou, naposledy padlo na půdě Realu Madrid, od té doby si připsalo tří vítězství a dvě remízy. Obzvláště cenné jsou výhry nad přímými konkurenty v boji o záchranu - Osasunou a Deportivem.

Málaga střídá dobré výsledky s horšími, momentálně však zrovna najela na vítěznou vlnu a v posledních dvou kolech to odnesli Espanyol a Real Sociedad. Podívejme se ještě na jediný vzájemný duel na půdě Levante, ten e odehrál v roce 2005 a radovali se tehdy hosté z Málagy, po nejtěsnější výhře 1:0.

Domácím bude v utkání chybět trojice fotbalistů, konkrétně jde o Gorku Larreu, Sergia a Xaviho Torrese, který je vykartovaný. Hosté mají marodku mnohem více zaplněnou, jsou na ní brankář Sergio Asenjo a hráči Baptista, Juanmi, Malagueno a Ruben, disciplinární trest si pak musí odpykat Weligton.

Utkání by mělo být vyrovnané a nepříliš bohaté na góly, přičemž nejpravděpodobněji se jeví remíza 0:0 nebo 1:1.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Munua - Venta, Ballesteros, Nano, Juanfran - Pallardo, Iborra - Valdo, Montero, Juanlu - Stuani
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Caballero - Gamez, Demichelis, Kris, Eliseu - Fernandez, Apoňo, Recio, Duda - Portillo, Rondon
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - Hércules CF  (neděle 17:00)
Souboj dvou, podle aktuální formy, nejhorších celků Primera Division, to je utkání mezi Realem Sociedad San Sebastian a Hérculesem. Klub z Alicante se po hrůzostrašných výsledcích propadl až na poslední místo ligové tabulky, domácí mají velké štěstí, že měli nahráni již z první poloviny tabulky.

Obrovskými favority tohoto utkání jsou domácí hráči Realu Sociedad, a to nejen kvůli tabulkovému postavení, kde se domácí nachází na dvanáctém místě, ale převážně kvůli výsledkům Hérculesu na hřištích soupeřů. Hosté totiž získali na venkovních hřištích pouhých šest bodů za jednu výhru (na Nou Campu nad Barcelonou) a tři remízy.

Nutno však podotknout, že poslední bodový zisk Hérculesu ze hřiště soupeře se datuje až na začátek prosince minulého roku, kdy uhrál bezgólovou remízu se Santanderem. Ani domácím v poslední době není do smíchu, výhra nad Mallorcou však přecijen trochu polepšila působení týmu v lize.

Domácímu týmu chybí jediný hráč a tím je dlouhodobě zraněný kanonýr Joseba Llorente. Ani hosté z Hérculesu na tom nejsou co se týče marodky špatně, nastoupit nemohou pouze Tote, Pamarot a Alba.

Utkání by se mělo vyvíjet jednoznačným způsobem pro domácí, kteří by se díky výhře zřejmě definitivně udrželi v nejvyšší španělské soutěži i pro nadcházející ročník.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Bravo - Martinez, Labaka, Ansotegi, Gonzalez - Rivas, Aranburu - Prieto, Zurutuza, Griezmann - Tamudo
Hércules CF - pravděpodobná sestava:
Calatayud - Cortéz, Paz, Sarr, Pulhac - Farinos, Aguilar - Kiko, Valdez, Thomert - Trezeguet
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.83 - 3.40 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Real Zaragoza  (neděle 19:00)
Ve 30. kole La Ligy přivítá Sevilla na domácí půdě hosty ze Zaragozy. Pro domácí jde o velice důležitý zápas, neboť celý tým stále věří v kvalifikaci do Ligy mistrů. K tomu ale potřebuje získat ze zbývajících kol ligy co nejvíce bodů. To Zarazoza má zcela jiné myšlenky - nachází se na 17. příčce, a musí tak stále bojovat o setrvání v nejvyšší španělské soutěži.

Záložník Sevilly Renato stále věří, že se jeho tým může na konci sezóny radovat z postupu do Ligy mistrů, ale zároveň dodává, že jsou k tomu potřebné dvě věci. Zaprvé nasbírat co možná nejvíce bodů v posledních zápasech a také doufat, že se forma Valencie či Villarrealu razantně zhorší.

Sevilla neprožívá příliš povedenou sezónu, ale v posledních kolech zaznamenala dva velmi důležité úspěchy. Nejprve na domácí půdě dokázala remizovat s Barcelonou 1:1, a poté dokonce porazila Valencii 1:0, což velmi zlepšilo atmosféru na stadionu Ramona Sancheze Pizjuana.

Sevilla se i díky těmto výkonům posunula na sedmou příčku, přičemž na třetí Villarreal a čtvrtou Valencii ztrácí 12 bodů. Přitom do konce sezóny zbývá devět kol, a tak si klub z Andalusie nemůže dovolit ztrácet body.

"Potřebujeme trochu štěstí a musíme doufat, že se Valencii a Villarrealu nebude příliš dařit. Důležité je, abychom krok po kroku tyto týmy stahovali, a mohli se tak na konci sezóny poprat o Ligy mistrů. Já si stále myslím, že šanci máme. Dokud je to matematicky možné, tak tomu věřím," říká Renato.

Brazilský hráč nadále zdůrazňuje, že velmi důležité bude vyhrávat domácí zápasy. Tím prvním bude právě nedělní zápas se Zaragozou: "Musíme doma vyhrávat! Ale se Zaragozou to nebude vůbec jednoduché. Mají skvělý tým a ještě lepšího trenéra."

Ovšem Zaragoze se ve venkovních zápasech příliš nedaří. Již čtyři zápasy čekají na vítězství, a právě tato nemilá venkovní statistika odsunula Zaragozu až na sedmnácté místo, přičemž od sestupových příček je dělí pouhý jeden bod. Obránce Zaragozy Matteo Contini, který využil reprezentační přestávku k tomu, aby se zcela vyléčil ze zdravotních potíží, věří, že dokážou prolomit tuto nemilou sérii bez výhry.

K získání bodu Zaragoze nejspíše nebude moci pomoci Edmílson, který má menší zdravotní potíže. Na druhé straně se naopak zápasu nejspíše nezúčastní Arouna Koné, který je sice již uzdraven, ale potřebuje ještě čas, aby se dostal do optimální formy.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Varas-Alexis-Fazio-Escudé-Navarro-Navas-Medel-Rakitič-Perotti-Kanouté-Negredo
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
Franco-Paredes-Contini-Jarošík-Diogo-Gabi-Ponzio-Bertolo-Ander-López-Uche
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 4.10 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Atlético Madrid  (neděle 21:00)
Osasuna je momentálně jedním z nejlepším týmů v Primeře, což by velmi ráda potvrdila v atraktivním duelu proti Atléticu Madrid, které uzavře nedělní program jedenatřicátého kola. Osasuna se díky spanilé jízdě posledními koly prokousala až na jedenáctou příčku tabulky, když ještě nedávno to vypadalo, že bude nejvážnějším kandidátem na sestup. Atlético stále pomýšlí na poháry, momentálně je osmé se ztrátou jediného bodu na šestý Athletic.

Domácí z posledních sedmi duelů prohráli jen jednou, když se jim před měsícem nepodařilo utkání na půdě Levante. Jinak však přišla jediná remíza a pět výher, což řadí Osasunu v tabulce formy na druhou příčku za Barcelonu. Špatně nehraje ani Atlético, to však v minulém kole nezvládlo madridské derby s Realem a po prohře 1:2 potvrdilo, že je v hlavním městě Španělska druhořadým týmem.

Osasuně se proti Atléticu dlouhodobě daří, z posledních dvanácti duelů na půdě domácích se radovala hned devětkrát, jednou se body dělily a jen dvakrát zvítězilo Atlético. Oba týmy mají dočista prázdné marodky, domácím chybí pouze Carlos Aranda, který má rodinné problémy, hostům z Madridu bude chybět vykartovaný Kun Aguero.

Očekává se ofenzivní podívaná s velkým množstvím branek, mírnými favority jsou vzhledem k aktuální formě a absenci nejlepšího střelce Atlética Aguera domácí, jako nejpravděpodobnější varianta se však jeví dělba bodů.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Ricardo - Nelson, Sergio, Lolo, Nacho - Puňal, Nekounam - Cejudo, Masoud, Camuňas - Sola
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
De Gea - Ujfaluši, Godín, Dominguez, Lopez - Suarez, Tiago - Juanfran, Reyes, Elias - Forlán
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.35 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - Sporting Gijón  (sobota 18:00)
Po další reprezentační pauze se opět rozbíhá a do finiše směřuje španělská Primera División. V jejím 30. kole Real Madrid hostí Sporting Gijón v souboji teoretického aspiranta na titul a teoretického aspiranta na sestup. Stejně jako na podzim se dá očekávat vypjatý duel, zejména proto, že Bílému baletu chybí značná část základní sestavy.

Rozhodnutím soudu odvrátila španělská La Liga hrozbu stávky, a tak její koloběh může pokračovat. Podzimní duel obou rivalů byl ve znamení slovních přestřelek mezi trenéry Mourinhem a Preciadem. Před jarní odvetou oba "uzavřeli mír" a chtějí se soustředit pouze na své cíle.

Portugalec Mourinho má k dispozici značně okleštěnou sestavu, jelikož na soupisce chybí několik stabilních opor. Ronaldo, Marcelo a Benzema doléčují zranění v předvečer důležitého zápasu Ligy mistrů s Tottenhamem. Fit nejsou ani Kaká a Gago a motor zálohy Xabi Alonso chybí pro žluté karty. Velkou novinkou je naopak návrat Gonzala Higuaína, ač se nedá předpokládat, že by nastoupil od začátku.

V brance bude tedy chytat Casillas, před ním se postaví obrana ve složení zprava Ramos, Pepe, Carvalho, Arbeloa. V záloze nastoupí Lass s Khedirou v roli štítů a Granero jako tvůrce hry. Na krajích budou Di María a Ozil a na hrotu Adebayor.

Trenér Sportingu Preciado bude postrádat rovněž jednu z opor Diega Castra, ale jinak bude moci postavit to nejlepší. V brance bude chytat Pablo, obrana bude mít složení zleva Canella, Botía, Hernández, Lora. Cases a Rivera budou mít na starost střed zálohy, De las Cuevas a Nacho Novo její kraje. Na spojce si zahraje André Castro a na špici útoku madridský odchovanec Barral.

Utkání začne na Santiago Bernabéu netradičně u6 v 18.00 CET a řídit ho bude González González.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 6.25 - 11.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Valencia CF  (sobota 20:00)
Třinácté Getafe proti čtvrté Valencii, to je souboj slibující atraktivní podívanou a bohatou gólovou nadílku. K tomuto předpokladu není složité najít opodstatnění, domácí obrana se rozhodně nemůže počtem obdržených branek pyšnit, ofenzivní část funguje oběma mužstvům velmi solidně.

Aktuální forma není ani trochu dobrá ani v jednom táboře, zatímco hosté z Valencie čekají na soutěžní vítězství již téměř měsíc, domácí klub z předměstí Madridu ještě přesně o měsíc déle! Na to navazuje silný propad tabulkou, jelikož Getafe se nacházelo už i na sedmé příčce ligové tabulky, momentálně už je třinácté s náskokem pouhých pěti bodů na osmnáctou Málagu.

Abychom byli konkrétnější, domácí nevyhráli již sedmkrát v řadě, Valencia "jen" třikrát. Mezi těmito zmíněnými nepříliš lichotivými výsledky se však u domácích najdou i důležité bodové zisky, jako například remízy s Athleticem, Atlétícem a Herculesem. V minulém kole, od nynějšího víkendu odděleném reprezentační přestávkou, pak Getafe uhrálo na půdě Barcelony lichotivou porážku 1:2, když až do poslední vteřiny mohlo pomýšlet i na bod.

Valencia z posledních pěti příležitostí zvítězila pouze jednou, když porazila Mallorcu na jejím hřišti 2:1. Jinak však přišly čtyři porážky, přičemž všechny s sebou nesou nepříjemný podtext. Domácí prohra s Barcelonou se dala očekávat, i když hosté nebyli v oslnivé formě a Valencia nebyla zase o tolik horší. Porážka 1:3 na půdě německého Schalke zase znamenala konec v Lize mistrů již v osmifinále, což se úplně nečekalo. No a "díky" posledním dvěma kolům a prohrám se Zaragozou 0:4 a se Sevillou 0:1 se na Netopýry bodově dotáhl čtvrtý Villarreal, boj o přímý postup do Ligy mistrů bude tedy ještě pořádně zamotaný.

"Máme za sebou v poslední době několik nezdarů, takový výpadek však potká každý tým, i Barcelonu. Důležité ale je, že stále bezmezně svému týmu věřím. Nečeká nás jednoduchý zápas, Getafe má ve svém středu mnoho zajímavých a dobrých fotbalistů, což dokázalo v utkání s Barcelonou. My si však věříme a po zbytečných ztrátách z poslední doby se oklepeme tříbodovým ziskem, o tom jsme přesvědčen," věří lodivod klubu s netopýrem ve znaku Unai Emery.

Obě marodky jsou poměrné dost zaplněné. Domácím chybí hned několik důležitých fotbalistů, mimo hru jsou Albín, Gavilán, Colunga, Rafa, Mario a vykartovaný Boateng. Hosté z Valencie se budou muset obejít bez kapitána Joaquina, který si odpyká trest za žluté karty, zranění jsou Albelda, Nacho, Navarro a také brankář Guaita. Po dlouhé době se tak do branky vrátí César Sánchez.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Codina - Torres, Díaz, Marcano, Mané - Borja, Casquero - Ríos, Parejo, Manu - Miku
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
César - Bruno, Stankevičius, Ricardo Costa, Mathieu - Pablo, Topal, Tino Costa, Mata - Aduriz, Soldado
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.20 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Villarreal CF - FC Barcelona  (sobota 22:00)
Ve 30. kole se na stadionu El Madrigal utká domácí Villarreal s vedoucím týmem La Ligy, kterým není nikdo jiný než Barcelona, která si drží náskok pěti bodů před druhým Realem Madridem. Zatímco hosté se budou snažit udržet si odstup od Bílého baletu, domácí se budou snažit bodovat, aby si tak udrželi své třetí místo. Stejný počet bodů jako Villarreal má totiž i Valencie, která bude favoritem na půdě Getafe.

Ačkoli v zítřejším utkání čeká Barcelonu silný celek hrající ve žlutých dresech, většina fotbalových fanoušků už netrpělivě očekává El Clássico, kde se Barcelona střetne se svým odvěkým rivalem z Madridu. V prvním vzájemném zápase dokázali Katalánci svého soka zesměšnit pětigólovým přídělem a prezident katalánského klubu Sandro Rossel se nechal slyšet, že by si stejný výsledek představoval i v druhém klání, případně ve finále poháru, kde na sebe v blízké době také narazí tyto dva španělské velkokluby.

Sportovní ředitel Barcelony Andoni Zubizarreta jeho sebevědomé prohlášení později sice mírnil slovy, že každý fanoušek katalánského klubu by měl být šťastný za výsledek 1:0, ale nic to nemění na faktu, že fotbaloví fanoušci se prostě vzájemných duelů nemohou dočkat.

A nikdo se nemůže divit. Vždyť kolikrát se poštěstilo, že by Barcelona s Realem hrály proti sobě tolikrát za jednu sezónu, a to ještě v tak krátkém intervalu? Navíc není vyloučeno, že na sebe tyto dva kluby narazí v dubnu ještě dvakrát, a to v semifinále Ligy mistrů. To jsou ale zatím pouhé spekulace, neboť nejprve Barcelona musí porazit silný Šachtar Doněck a Real Madrid si musí poradit s dobře hrajícím Tottenhamem.

Jako správný trenér se ale nechal slyšet Pepe Guardiola, který tvrdil, že jediné, na co momentálně myslí, je příprava na zápas z Villarrealem. "Villarreal je jedním z nejlepších týmů v Evropě, což prokázal v první polovině La Ligy, kdy nás potrápil na Camp Nou. Zasluhuje si respekt a my se musíme na zápas plně soustředit, zvláště když hrajeme na El Madrigalu."

Guardiola možná apeluje na plnou soustředěnost svých hráčů také z toho důvodu, že si je vědom, že do zápasu nebudou moci zasáhnout dvě hlavní persony týmu. Jde o Carlese Puyola, který se sice zotavuje ze zranění, ale pro zápas ještě není způsobilý. Druhým absentujícím hráčem bude Xavi, který si musí odpykávat trest. Mimo hru bude také samozřejmě Eric Abidal, který se zotavuje po operaci, která mu odstranila nádor z jater.

Naopak trenér Barcelony může počítat s Lionelem Messim. K tomuto hráči se vyjádřit protihráč Santi Cazorla: "Messi je skvělý hráč, který odvádí mnoho práce pro tým. Je to luxus mít ho v týmu."

Španělský reprezentant dále říká: "Ačkoli jsme si vědomi obrovské útočné síly Barcelony, nechceme nějak dramaticky měnit styl své hry. Chceme praktikovat své útočné pojetí fotbalu a věřit, že uděláme méně chyb než soupeř. Musíme si věřit a hrát to, co umíme. Samozřejmě se budeme snažit být co nejčastěji u míče, to je proti Barceloně velice důležité."

Trenér Carlos Garrido se může radovat z toho, že do zápasu může poslat útočníka Nilmara, který se donedávna potýkal se zraněním.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Lopez-Mario-Gonzalo-Marchena-Capdevila-Cani-Valero-Bruno-Cazorla-Nilmar-Rossi
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdés-Adriano-Busquets-Piqué-Alves-Keita-Mascherano-Iniesta-Villa-Messi-Pedro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.75 - 4.10 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona29253181:1578
2.Real Madrid29234269:2173
3.Villarreal CF29166748:3054
4.Valencia CF29166742:3354
5.Espanyol Barcelona291411437:4143
6.Athletic Bilbao291331344:4142
7.Sevilla FC291261143:4342
8.Atlético Madrid291161242:3939
9.RCD Mallorca291151330:3838
10.CA Osasuna29981234:3335
11.Real Sociedad291121639:4835
12.Levante UD291051430:3935
13.Getafe CF29971339:4534
14.Racing Santander29891228:4333
15.Sporting Gijón297111127:3532
16.Deportivo La Coruña297101223:3931
17.Real Zaragoza29791328:4030
18.Málaga CF29851638:5929
19.UD Almería295111330:4826
20.Hércules CF29751725:4726

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (168)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Villareal pome

Reagovat
smazaný uživatel

Ponorka dnes to dáš :)..1:0, 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

a ešte zajtra Málaga v Levante povinné vítazstvo a bude to super :)

Reagovat
smazaný uživatel

povinne ? :D ty asi nekoukas na zapasy souperu ..

Reagovat
smazaný uživatel

jak koukam tak koukam, Málaga mi prijde odosť kvalitnejšia :)..

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že Higi nastoupí

Reagovat
smazaný uživatel

Ted jsem si všiml, že Barca už deset zápasů nedala víc než tři góly...trochu střelecká krize.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš gólová ne? Střel mají každý zápas celkem dost důležitý je, že vyhráváme

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, ale chtělo by to zase po delší době nějaký výprask

Reagovat
Rage

hodne zajimave preview,o villarrealu jsou tam dokonce i dva radky....

Reagovat
blaugrana

Bude to ťažší zápas než na Bernabeua, ale verím, že Leo preváži misky váh na našu stranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
GEGE

Jak vidíte dneska Vale?vidím,že výsledkově na tom poslední zápasy není moc dobře ale to ani Getafe.Laka mě ten kurz...

Reagovat
smazaný uživatel

Valencie vyhraje, už je načase:-) 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

nedával bych to. V žádným případě bych to nedával. Vale odešlo trochu štěstí a dneska jí bude chybět i Guiata.

Reagovat
GEGE

Tak Cesar je taky dobrý golman ne?fans Valencie si ho tu jednu dobu hodně chválili.Ta sestava se mi zdá dobrá až na toho Joaquina,který bude chybět.Uvidím možná to hodím na nějaký sranda tiket.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad si me poslechl s tou Valencii.

Reagovat
GEGE

Jj nakonec sem to hodil na takový sranda a tiket

Reagovat
GEGE

sranda tiket* který vyšel

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

kurz slusnej

Reagovat
Kenneth

Kurna kurna,škoda že Real hraje od 18 a ne od 20. Nevadí, tip: 2:0. (Ozil,Di Mária)

Reagovat
smazaný uživatel

Po repre pauze, venku a navíc bez Xaviho, Puyola, Abidala a Pedra

Bude to hodně těžké utkaní a hlavně jedno z nejdůležitějších...

Stačila by i remíza, výhra by byl neskutečný uspěch, hlavně at neprohrajeme...

Forca Barça!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

No už několikátý zápas neuvidím, ale u Gijónu mně to zas tak nemrzí. I když doufám, že i bez tradičních opor přijde očekávaný výsledek a rád bych viděl hráče širšího kádru v akci - a hlavně Pipitu - i kdyby to mělo být jen na deset minut. Neočekávám gólové hody, spíš týmovou výhru, i třeba o jeden gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Villarreal dneska vyhraje...hlavně se z nich neposrat

Reagovat
Al Capone

Ronaldo to take honorary kick-off prior to Real Madrid-Sporting match tak snad se mi zase nebude sekat net a uvidím to

Reagovat
madridcan

Futbalová horúčka v Španielsku stúpa. Je tu apríl, možno i bláznivý, ale ten asi definitívne rozhodne, kto je z dvojice nezmieriteľných rivalov FC Barcelona – Real Madrid momentálne lepším mužstvom. Situáciu dramatizujú a atmosféru už teraz elektrizujú ich dva vzájomné súboje v priebehu štyroch dní!

Najskôr v nedeľu 17. apríla príde v rámci domácej Primera Division na madridskom štadióne Santiaga Bernabeua k očakávanej odvete za jesennú prehru 0:5 z barcelonského Nou Campu. Hneď nato v stredu si dva najlepšie španielske kluby El Clásico zopakujú na neutrálnej pôde vo Valencii, kde sa stretnú vo finále Kráľovského pohára.

ich prestížnym duelom nemusí byť v tejto sezóne koniec. V prípade postupu do semifinále Ligy majstrov narazia obaja giganti na seba ešte dvakrát. Barcelona však musí najskôr vyradiť vo štvrťfinále Šachťor Doneck a Real Madrid prejsť cez Tottenham Hotspur. Barcelonský obhajca španielskeho titulu si v tomto ročníku trúfa aj na domáce pohárové víťazstvo. „Tipujem znova 5:0, na tento výsledok sme si už zvykli,“ zavtipkoval pred novinármi šéf klubu z Nou Campu Sandro Rosell v narážke na posledné vysoké ligové víťazstvo. Prezident katalánskej provincie Artur Mas bol o niečo opatrnejší: „Nie som až taký optimista. Myslím si, že strelíme len štyri góly. Toľko pruhov má katalánska zástava.“

Trosku uder pre tych,ktori sa ohanaju,ze len Real ma taketo reci

Reagovat
Hristo Stoichkov

Samozřejmě, tohle Rosell přehnal.

Reagovat
Kenneth

No jo,katalánskej namyšlenej šmejd.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Co říkáte na ty nové časy, ve kterých chtějí hrát LFP a TV? (sobota 16, 18, 20 a 22, neděle 12, 15, 17, 19 a 21, pondělí 21). Já jsem proti, vůbec se mi to nelíbí

Reagovat
Al Capone

to vůbec není špatný, člověk se v klidu doma podívá na fotbal a pak to pujde zapít

Reagovat
Kily

na začátku to bude trochu nezvyk, ale nebude zase tak složité se na to adaptovat a člověk se bude moct podívat na více zápasů. Já jsem pro, otázkou samozřejmě je, jak se k tomu postaví české televizní kanály a kolik zápasů nám za jedno kolo opravdu naservírují, každopádně přinejhorším to jistí internet

Reagovat
Carlos Juan Pablo

doslova

Reagovat
smazaný uživatel

La Liga patří k večeru a vůbec si nedokážu představit, že by se tu měl hrát fotbal před obědem. Navíc bych asi ani nechtěl vidět návštěvnost a tempo odpoledních zápasů hraných začátkem a koncem ligy v Andalusii při čtyřicetistupních vedrech. Tohle snad neprojde...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný , někteří nadšenci by tak mohli vidět všechny zápasy

Reagovat
rufus

Zápasy před pátou odpoledne jsou na Španělsko moc brzo. Chci vidět jak to bude vypadat v létě, když bude venku 30 stupňů ve stínu a měl by se hrát v tom největším vedru fotbal.. Na druhou stranu je tu možnost sledovat všechny zápasy jednoho kola, což je velký plus.

Reagovat
Al Capone

Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
Al Capone

Fenomém měl čestný výkop

Reagovat
smazaný uživatel

Aha

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Za co?

Reagovat
Kenneth

Za služby Realu které odváděl.

Reagovat
gonzalesl_is_back

Slzu jsem uronil

Reagovat
Kenneth

Moneybayore doufám že v létě od nás potáhneš.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne jak jsi ho hrozne chvalil na zacatku..

Reagovat
Kenneth

časy se mění. Je pro naší hru naprosto nepotřebnej. A jestli za něj dáme těch 17 a on zůstane jako 3. útočník tak si asi půjdu hodit.

Reagovat
madridcan

dufam,ze ostane teda

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Co 17 za přestup, ale ten plat .

Reagovat
Kenneth

Kolik vůbec má? Málo to asi nebude co.

Reagovat
smazaný uživatel

V City 140-150k

Reagovat
Kenneth

To si děláš prdel ne?

Reagovat
gonzalesl_is_back

Gijon ten presing dlouho nevydrží...

Reagovat
FuckT

Di Maria je strasny kkt

Reagovat
gonzalesl_is_back

Už si dělá prdel ten rozhodčí ne?

Reagovat
gonzalesl_is_back

Bože Arbeloa Marcelo

Reagovat
Al Capone

Lass hraje fakt skvěle

Reagovat
gonzalesl_is_back

Reagovat
Kenneth

Že ta stávka radši nebyla.Katastrofa. Snad tam aspon jednoho šoupneme.

Reagovat
gonzalesl_is_back

Lass zesměšnil 4 za sebou

Reagovat
madridcan

Lass uzasny Mimochodom je ironicke,ze ten pi*ovy pokrik o tom ako vyhrava Real vymysleli fanusikovia klubu,proti ktoremu nam nauznali v poslednych 4 zapasoch dva regulerne goly a jednu penaltu

Reagovat
Al Capone

bída, neměli jsme ani jednu pořádnou šanci, jediná kdo hraje dobře tak Lass, Di María už několikátý zápas v řadě hraje strašně, nic mu nevychází a když se mu povede obejít hráče tak stejně potom ztratí balon místo toho aby nahrál,

Reagovat
FuckT

alebo sa hodi na zem jak retard ...

Reagovat
madridcan

Villareal B zatial pekne

Reagovat
smazaný uživatel

jop, jak to vůbec skončilo?

Reagovat
madridcan

2:3 Prave preto som pisal,ze zatial To taky fanusik barcelony,take slovo nepozna,ze by sa nieco teoreticky mohlo zmenit

Reagovat
smazaný uživatel

Pipita

Reagovat
Kenneth

Pipitaaaaaaaaaaaa vítej zpět.

Reagovat
smazaný uživatel

To mel dat..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale byl by to navrat jako hrom.

Reagovat
smazaný uživatel

verim ze ho este dneska da:-) musi

Reagovat
FuckT

Di Maria nebude hrat dalsi zapas, cool ! :)

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, celej večer se o to snažil.

Reagovat
Kenneth

taktik jako prase když se hraje na Bilbau.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude se hrát 4-3-3, nehrál by v základu a jako žolík by riskoval vykartování na Clásico.

Reagovat
Kenneth

To víš tejden předem jak budeme hrát jo

Reagovat
smazaný uživatel

Těžký zápas venku mezi Tottenhamem, to je jasně 4-3-3 na šetření sil.

Reagovat
Kenneth

A jak bys poskládal tu zálohu?

Reagovat
smazaný uživatel

Lass - Xabi - Khedira jako na Atléticu.

Reagovat
Kenneth

Tak to vidím hodně bledě. Ronaldo-Benzema-?

Reagovat
gonzalesl_is_back

Pipita se výborně vrací dozadu

Reagovat
FuckT

Lass ked zahra dobre, vzdy to musi pokazit, dalsi kkt

Reagovat
Al Capone

Ronaldo, zahoď sako bež jim ukázat jak se rozhodjí zápasy

Reagovat
Kenneth

Skvělé. Jen tak dál. A Moneybayore,ty se běž někam odpálit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

to si děláte pozadí, ne? Já se těšil, že se bude delší dobu hrát i o titul a ono prd Sporting se pěkně pasoval do role kata první čtyřky

Reagovat
Krausio_Real_M

Tak, mourinha čeká první domácí porážka po devíti letech

Reagovat
FuckT

jj, akurat s Realom, je vidiet, ze skrotit Real je tahsie ako ostatne teamy ...

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

To je kokot ten Adebayor...

Reagovat
smazaný uživatel

To je kokot ten Adebayor...

Reagovat
Al Capone

Adebayore ty jsi takový lempl

Reagovat
smazaný uživatel

Chce tady ještě někdo Adebayora - o 50% horšího Huntera?

Reagovat
smazaný uživatel

Ade

Reagovat
One-Real

Teď jsem přišel, může mi někdo vysvětlit, co se kur*a stalo?

Reagovat
One-Real

Aneb já to řikal už při jeho příchodu a "dobrém" začátku...Ade ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přišli na hřiště a rozhodli se, že na to kašlou. Akorát to neřekli Lassovi.

Reagovat
One-Real

Ozilovi zase začlo období menstruace, kdy naprosto není vidět?

Reagovat
FuckT

Ozil je u mna jeden z mala hracov,ktory si vypadok moze dovolit,pretoze sa to stava zriedkavo ...

Reagovat
smazaný uživatel

OMG Khediro...

Reagovat
FuckT

cool,dneska Real 80 minut hraju jak deti, a poslednych 15 minut sa rozhodnu behat jak zdrogovani retardi :)

Reagovat
FuckT

ale odchod Dive Mariu pomohol vyrazne, predat ho do pi.. cez leto ...ani neviem,ci Einsteinova matematika bola natolko dokonala, aby spocital to mnozstvo Di Mariovych Divov dnes ...

Reagovat
Al Capone

dšs a hrůza

Reagovat
Infi

Krása Gijon. Akorát je škoda, že Mourinhův rekord vzal zrovna on a nepočkal na Barcelonu

Reagovat
madridcan

stale 100% isty,ze vyhrate? Niesi sam a netvrdim,ze je to nerealne,ale potom sa necudujte,ze sa riesit aki ste velkohuby

Reagovat
Infi

Byla to taková provokace, čekal jsem že se chytne víc lidí Teoreticky si jistý být můžu, ale já se nedívám na každý zápas jako vyhraný, i kdyby jsme hráli proti Žilině(např.) - to je prostě fotbal a stát se může cokoliv, viz dnešní gijon. Třeba nám dáte sedmičku a my si ani nepípneme.

Reagovat
madridcan

http://www.eurofotbal.cz/clanky/canales-budoucnost-zatim-neresi-je-odhodlan-bojovat-144081/ tam od spodku treti moj prispevok a cekni naslednu diskusiu.Mal som respekt aj pred Gijonom.Teraz to uz bude hrozne tazke

Reagovat
Infi

Tak repre pauzy nedělají dobře ani Barce, ani Realu. Já si třeba myslel, že to Real dneska zvládne, i když Gijon umí pokousat, jak jsem ale viděl že Gijon vede 0:1, tak jsem už věděl, že Real líp než na remízu nezahraje už jen z toho důvodu, že ty svině umí parádně betonovat Těžké to budete mít, pokud Barcelona dneska vyhraje (a jak jsi tam psal, já si taky takového vítězství -pokud bude- budu cenit víc, než 5:0), ale pokud prohraje, tak to stále bude na 5(?) bodech a při vaší potencionální výhře v el clasicu už to bude pouze na 2 bodech a pak rozhodne každé zaváhání Každopádně, Real má ty nejtěžší soupeře před sebou

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodca taky pekne posratý odpískať v 90 minúte penaltu a pár ich tam bolo

Reagovat
smazaný uživatel

To fakt neni mozny. Takova neschopnost to tam dotlacit do te brany..Achjo.. Jinak, kdo by to rekl, ze Mourinhova neporazitelnost skonci doma s Gijonem..

Reagovat
F.Torres

hm.. že ukončí rekord Gijon to bych nečekal..

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace Sportingu. Z tohoto můžeme čerpat mnohem víc než z pěti výher 3-0, snad každý hráč odhalil své slabiny.

Reagovat
Al Capone

s takovým fotbalem můžeme jít tak akorát do prdele, až po inkasovaném se začali trochu snažit, jediný kdo hrál dobře tak Lass jinak celý zbytek sestavy si zaslouží odebrat mesíční platy

Reagovat
Al Capone

a nepochopil jsem nasezení útočníka Pepeho

Reagovat
Al Capone

i metrákový Ronaldo by toho dokázal více než Ade s Gonzalem dohromady

Reagovat
Kenneth

To si děláš prdel ne? Higuaín hrál po 4 měsících a zahrál líp než to podělaný dlouhý dřevo. Higuaín je ten poslední komu bych něco vyčítal.

Reagovat
Al Capone

já mu nic nevyčítám

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby dal tu tutotvku, mohli jsme slavit vyhru..

Reagovat
smazaný uživatel

Děkujem Gijone, dneska to budem mít hooodně těžký, je tu opět virus repre přestávek

Snad si vezmem příklad z B( ) a dopadne to minimálně stejně Né, kdyby mi možná někdo teď řekl že bude (po prohře realu) dneska remíza, tak bych jí bral.. Každej asi ví, jak jsme po poslední repre přestávce hráli s Gijonem my.. a vůbec - po všech repre přestávkách

Reagovat
Tomanatura

Snad Barcelona odpoví podobným způsobem, ať je sranda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Real- kdo by to byl řekl...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Real to je klub i Mourinho s ním prohrál

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že Mourinhův rekord padl se Sportingem a nepočkalo se na Barcu..

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Dneska pro Culés.. Od devíti večer hraje Santos, tak si schválně můžete udělat obrázek o Neymarovi

Reagovat
Footballer

No, popřemýšlím. Snad si na něj najdu čas...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, dost možná bude hrát i Ganso.. Dokonce společně s Diegem, to slibuje pěknou podívanou

Reagovat
Rssa

Chtěl jsem se koukat na prohru Atletica, ale asi se teda na ten zázrak taky znova kouknu. Čistě ze zvědavosti a bez postranních úmyslů

Reagovat
smazaný uživatel

To je dobře, hlavně kvůli tobě to tu píšu..

Reagovat
Rssa

Snad si vzpomenu

Reagovat
-Kopy-

Já ho viděl poprvé proti Skotsku a velice mě zaujmul, ta technika fantastická.

Reagovat
smazaný uživatel

Iniestovi se dnes narodila dcera Valeria

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

budoucí legenda

Reagovat
Rssa

včera ještě hrál zápas a dnes už rodil, borec. Ani to na něm nebylo vidět

Reagovat
Kenneth

Rodila jeho manželka a ne on.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
Rssa

Reagovat
smazaný uživatel

Koukal jsi včera nakonec na ten Santos?

Reagovat
Rssa

Koukal a kromě jedne dlouhé předlouhé přešlapovačky nic moc...

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, ty máš takový štěstí, že jsem se nemohl koukat jak mi bylo špatně.. Pressink, týmová hra, běhavost, technika, narážečky.. Nic? Mě ještě v tomhle nezklamal v žádným zápase, kterej sem viděl.

Reagovat
Rssa

Technika, narážečky jo, ale taky jsem viděl sobeckost, padání...týmově se mi nezdál, pressink snad skoro vůbec...jako je vidět, že technicky si ty hráče dává do kapsy všechny, ale moc hračičkoval a nenahrával.

Reagovat
smazaný uživatel

To se teda hodně divím..

Reagovat
Rssa

Tak vybral jsem si zrovna zápas, kdy doma rupnou v plné síle, no

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no, Palmeiras má dobrej tým..

Reagovat
Tomanatura

Kde? Já jsem nenašel absolutně žádný stream

Reagovat
Rssa

http://atdhenet.tv/

Byl tam jeden link, na kterém asi do 10. minuty zápasu Santosu hráli nějací Portugalci ligu, pak to přepli

Reagovat
Tomanatura

Jo, já mám tyto stránky v malíčku, jenom u takových streamů nečekám. Zapnul jsem radši Porto, dobře jsem udělal

Reagovat
Rssa

Já ti závidím, prý to byl dobrý fotbal...ja se docela nudil

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Vážně?

Reagovat
vocasisko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

nechapem tie vase smajle.Rssa to tak napisal akoby fakt on rodil.Kolkym z vas mozno otec mohol prist na porod a neprisiel bud kvoli praci alebo lebo nechcel a cakal doma.To je napriklad moj pripad,otec ostal doma a ozral sa so susedmi a roz*ebali skleneny stol Keby jeho manzelka rodila o den skor,tak tam proste nebude,lebo Villareal by dostal pri tej okliestenej zostave barcy prednost Samozrejme gratulujem a som rad,ze ako mams,tak dcera su zdrave

Reagovat
Rssa

Tobě je starodávné jediovské umění nadsázky hodně vzdáleno, co?

Reagovat
madridcan

nie,ale nemusite hadzat tolko ironie na chudaka Kennetha

Reagovat
Rssa

Myslíš, že by se mohl dozvědět něco nového o tom, že muži nemůžou rodit? Poznamená ho to? Potěší? Nepotěší?

Reagovat
Shevchenko

Tak ty jsi jasný, borče.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

golazoooooo Orbaiz...gol sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Orbaiz ho tam Diegu Alvésovi pěkně fouknul

Reagovat
smazaný uživatel

Alves byl dneska fakt slabej; holt nedoslo na penalty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele