Primera División - preview 28. kola

23.03.2010, 08:58, aktualizováno 25.03.2010, 08:08
Komentáře a souhrny
Barcelona porazila Osasunu, nyní je na tahu Real Madrid, který se v malém madridském derby představí na půdě Getafe. Atletiko Madrid figuruje ve druhé polovině tabulky a zpět do té první se vrátí v případě, že doma porazí Athletic...
Getafe CF - Real Madrid  (čtvrtek 20:00)
Malé madridské derby je na programu ve vloženém 28. kole La Ligy mezi domácím Getafe a hostujícím Realem. Bílý balet má na stadion Coliseum špatné vzpomínky z pěti zápasů získal pouze čtyři body. Pikantní bude utkání pro bývalou legendu Realu Míchela, dnes trenéra Getafe.

Skromný klub z jihu španělské metropole dokázal svému slavnějšímu sousedovi vždy doma zatopit. K tomu určitě přispěje nejen trenér Michel, ač vidí svého bývalého zaměstnavatele jako ligového vítěze, ale i odchovanci Realu Parejo a Codina. Domácí stálé usilují o evropské poháry, takže by se jim bodový zisk jistě hodil. Na druhou stranu stíhací jízda Realu a Barcelony je notorickou záležitostí již po řadu kol.

Trenér Míchel má ovšem problémy s obranou, neboť má zraněného Cata Díaze a vykartovaného dalšího odchovance Realu Miguela Torrese. Nejistý je i start brankáře Ustariho, což by znamenalo šanci pro Codinu. Obranná formace bude patrně dvořena stoperskou dvojicí Mario - Rafa a na krajích Cortésem a Maném. Zálohu budou mít na starosti Boateng, Casquero a Parejo a do útoku se poženou z křídel Manu nebo Gavilán a Pedro León a na hrotu Miku.

Chilský stratég Pellegrini má pro změnu potíže v záloze, neboť nemůže nastoupit Kaká. Dlouhodobě zraněný je Pepe, mimo je i Benzema a ne zcela zdravý je i Lass a Guti. V brance nastoupí tradičně Casillas, v obraně si zahrají Albiol a Garay na stoperu, Ramos na pravém beku, nalevo nastoupí patrně Arbeloa místo Marcela, který bude mít za úkol zastavit Pedro Leóna. Ve středu zálohy se srovnají Xabi Alonso a Gago, na spojce nastoupí Van der Vaart a čtvrtý člen záložní řady vzejde z trojice Marcelo, Granero a Guti. Útočení budou mít na starost Cristiano Ronaldo a Higuaín.

Malé madridské derby, které je předehrou nedělního "velkého", začne ve 20.00 CET pod taktovkou Fernándeze Borbalána.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.25 - 5.00 - 1.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atlético Madrid - Athletic Bilbao  (čtvrtek 22:00)
Atlético Madrid hostí v posledním zápase vloženého kola Athletic Club a pokusí se revanšovat fanouškům za špatné výkony v posledních kolech. Baskičtí Lvi přijíždějí do Madridu zlepšit svou sérii pěti zápasů bez porážky.

Atléti jsou podivní maškarádi. Jednou se převléknou do trikotu zdatných a vzpurných bojovníků schopných porazit kteréhokoliv obávaného soupeře (např. Barcelonu), podruhé dorazí na hřiště ošaceni v prazvláštním temném plášti mnohdy zcela zakrývajícím jejich umění. V tomto šedém kostýmu Atléti přiletěli i do Mallorcy, odkud si v neděli po zásluze odvezli čtyřbrankový příděl. Které dresy obléknou svěřenci Quique Sánchez Florese tentokrát?

Zdá se, že Rojiblancos až moc spoléhají na fakt, že si letos poháry zahrát mohou, a to i přesto, že k nim mají v tabulce zatraceně daleko. Existují totiž ještě dvě cesty, jak si zajistit účast v evropských pohárech i v příští sezóně. Cesta snažší, která počítá s vítězstvím v Copa del Rey proti Seville nebo obtížnější, která vede přes prvenství v samotné Evropské lize. Evropské poháry by si rád zahrál i Athletic Club, jemuž už zbývá jen jediná šance - uspět v lize.

Baskové by mohli v případě vítězství na stadionu Vicente Calderóna poodskočit zaváhavšímu Deportivu La Coruňa a dohnat pátou Sevillu. Tříbodový náskok na jednoho z největších soupeřů v boji o poháry, kterému se navíc vůbec nedaří, není k zahození. Stačí jen zvítězit. Jak prosté!

Ani jedno z mužstev nenastoupí kopletní. Na straně hostí budou z důležitých hráčů chybět rapl Pablo Orbaiz a zraněný Óscar de Marcos. Utkání s Athleticem Club zmešká Tiago, kterého nahradí mladíček Camacho. Kvůli trestu si nezahraje Raúl García, což Florese mrzet nemusí, neboť se mu navrací úderné duo Simao - Agüero. Po zranění by se mohl v sestavě objevit vedle v minulém zápase tragikomického Perey i Tomáš Ujfaluši.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.88 - 3.40 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
UD Almería - Real Zaragoza  (středa 20:00)
Trenér Gay vrátil své mužstvo do hry o záchranu. Téměř ztracený boj může skončit happyendem. Porážka proti Barceloně tolik povyku nenadělala. "Proti Messimu bychom museli podat nadlidský výkon, abychom o zastavili," pronesl Gay.

Zaragoza nesmírně vytěžila v lednovém přestupovém okně. Do kádru přivedla hned sedm nových tváří a ty se okamžitě zabydlely v základní sestavě. Mezi nimi byl i Jiří Jarošík. Výsledky a výkony stoupaly zápas od zápasu. Až proti Barceloně se Zaragoza nedočkala bodového zisku. Na hattrick Messiho a proměněnou penaltu Ibrahimovice našla recept pouze v podobě dvou vstřelených branek. Náskok nad sestupem ohrožené týmy tedy v tento moment činí tři body.

Gay ale naznačil, že na jeho týmu je vidět vůle po vítězství či obecně lepším výsledku. Proti Barceloně se domácí z tříbrankového manka dotáhli pouze na rozdíl jediné branky, nakonec ale odešli poraženi poměrem 2:4. "Když jsme vstřelili druhou branku, začal jsem v koutku duše věřit v zázrak. Ibrahimovicova penalta ale definitivně rozhodla," komentuje moment, který zavinil svým prohřeškem v pokutovém území český legionář Jarošík. "Každopádně jsme ukázali, že se stáváme právoplatným účastníkem ligy. Nezamává s námi ani krajně nepříznivý stav a pokud budeme mít v dalších zápasech trochu více štěstí, můžeme se dočkat výraznějších bodových zisků."

Také Almerii ale obrovsky pomohla změna trenéra. Pod novým koučem Lillem se vytáhla do klidných vod středu tabulky a záchranářské boje se jí vyhýbají doslova obloukem. Pouhé dvě porážky utrpěl celek jednoho z nejslunnějších míst naší planety. Obě na soupeřových hřištích. Nad síly byli pouze takoví giganti, jakými Sevilla či Valencia bezesporu jsou. Záložník Bernadello ovšem krotí euforii. "To, že máme takový náskok před pronásledovateli, ještě není důvod ke spokojenosti. Měli bychom ještě nějaký ten bod k definitivní jistotě urvat," říká sympaticky.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.30 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Racing Santander - RCD Mallorca  (středa 20:00)
Real Mallorca před domácím publikem dře a vítězí, ale mimo Baleárské ostrovy působí jako neposlušné dítě bez dohledu svých rodičů. Svěřenci Gregoria Manzana získali při výbojných výpravách na pevninu pouhopouhých deset bodů, což není nejlepší vizitka týmu, který bojuje o pozice zajišťující postup do předkola Ligy mistrů.

Tohoto nešvaru se Manzanovi hoši pokusí zbavit na půdě o udržení bojujícího Racingu de Santander. Podmínky jsou příznivé. Los Barralets sice nastoupí v kompletním složení, nepočítaje zraněného stopera Marca Torrejóna, ale domácí stadion El Sardinero rozhodně nepatří mezi nedobytné bašty a tvrze.

Racing je se ziskem pouhopouhých deseti bodíků na domácím trávníku vůbec nejhorším celkem z celého listu soutěžních týmů. I přesto má celkem uspokojivý sedmibodový náskok na osmnáctou příčku, kterou okupuje Real Valladolid o skóre před Deportivem Tenerife. Který tým prolomí tristní svou tristní bilanci?

Jak je známo, Miguelovi Portugalovi schází pouze zkušený Marc Torrejón, jinak může počítat se všemi hráči, kteří se v minulém kole spolupodíleli na dobytí navarrského stadionu Reyno de Navarra. Gregório Manzano již může počítat s po jednozápasové stopce se navrátivším Nunézem a všemi borci, kteří si o víkendu pohráli s Atléticem Madrid, které Mallorca deklasovala 4:1. Využije Mallorca zaváhání Deportiva La Coruña a zvýší náskok před jedním z úhlavních konkurentů v boji o poháry?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.25 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - CA Osasuna  (středa 20:00)
Kouzelník z Rosaria opět čaruje a běsní! Lionel Messi táhne Barcelonu jako lokomotiva, jejíž nárazníky válcují jakoukoli překážku, která před nimi vstane. V pěti předcházejících utkáních vstřelil úžasných jedenáct branek! Rozšíří svou střeleckou bilanci i v zápase s navarrskými nájezdníky?

Někdejší levý obránce a současný lodivod navarrského celku José Antonio Camacho má před sebou přetěžký úkol poskládat mužstvo tak, aby se do Pamplony vrátilo s co možná nejmenším přídělem. Import z katalánské metropole bych při současné fazóně Rojillos považoval za malý zázrak. Ba ne, za velký zázrak.

Právem opěvovaný dvaadvacetiletý Lionel Messi se na trávníku objevit nemusí. Média hodně rokují o možnosti, že jej Josep Guardiola ponechá na lavici náhradníků. Na trávníku by naopak neměl chybět Zlatan Ibrahimovič, jemuž mnozí fanoušci nemohou přijít na jméno. Zlatan Ibrahimovič - dříve forvard, v současnosti spíše palič a zadrhávač akcí. I proto si neodpustím krátkou glosu...

Navzdory obecnému a značně útočnému přesvědčení příznivců Culés jsem přesvědčen, že tento osmadvacetiletý rodák z Mälma má katalánskému celku ještě co nabídnout, ačkoli ještě dlouho nepřestanu kroutit nad sumou, za níž byl transfer z Interu Milán realizován. Nepřestanu a nepochopím ji. Stejně tak mi nejde do hlavy, proč Pep Guardiola nepočítal s kamerunským zabijákem Samuelem Eto'oem, který pasoval do katalánského herního stylu jako poslední dílek do puzzlí. Střílel branky, byl živější, energičtější a bezpochyby i gólovější, než Zlatan Ibrahimovič. Nic naplat, Samuel Eto'o se trápí v dresu Nerazzuri, Zlatan Ibrahimovič v trikotu Blaugranas. Slovy často mýlícího se proroka - jeho doba ještě přijde.

V základní sestavě chybět rozhodně nebude. Zdravotní potíže trápí Gérarda Piquého, Érica Abidala a katalánského talismana Xaviho. Piquého v základní sestavě vystřídá spolehlivě hrající Milito, Abidala pak tradičně Maxwell. Na Xaviho místo by se měl stáhnout Andrés Iniesta, kterého by mohl v útoku vystřídat Pedro.

José Antonio Camacho postrádá klíčové muže ofenzívy Waltera Pandianiho a Carlose Arandu. Při zranění Dadyho pak má jediného útočníka, a to Jorge Galana. Myslím, že důvod, proč Osasuna v posledních týdnech nestřílí branky, je evidentní. Je pravděpodobné, že pokud Osasuna na Nou Campu branku nevstřelí, neodveze si žádný bod.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.10 - 8.50 - 18.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - Espanyol Barcelona  (středa 20:00)
Ryze záchranářský souboj. Fotbalisté Espanyolu na tom jsou sice v současné chvíli v tabulce přece jen lépe, jistotu záchrany ovšem pochopitelně nemají. Potřebovali by k tomu přerušit černou sérii na hřištích soupeřů.

Barcelonští naposledy venku zvítězili ve třetím kole. Od té doby na úspěch čekají marně. I proto je jejich aktuální situace v La Llize tak zoufalá. Mohla být ještě horší, jenže Pochettinovi svěřenci uplynulou sobotu zdolali Sevillu 2:0 a trochu se vzdálili od sestupové propasti. Ze soupeřových stadionů ale přivezli v právě probíhajícím ročníku pouze šest bodů. Horší bilancí se mohou pochlubit jen Villarreal, Xerez či Tenerife.

Další výlet čeká na Espanyol v podobě návštěvy stadionu Realu Valladolid. Ten se po překvapivé výhře 2:0 na Deportivu opět reálně vrátil do boje o záchranu. "Je pravda, že nám debakl v Tenerife pomohl. Proti Seville se už na trávníku pohybovalo zcela jiné mužstvo. To, co po celo sezonu předvádíme na svém hřišti, bychom v důležitých zápasech měli přenést i na stadiony soupeřů. Nemůžeme přece prohrát všechno," běduje lodivod hostů. Ačkoliv oba celky dělí v tabulce osm bodů, Pochettino vážnost zápasu nezlehčuje. "Bude to bitva. Naším cílem je zvýšit náskok a tím pádem urvat tři body."

Radost mu ale určitě udělají návraty Corominase či Callejóna. Rekordman v počtu vstřelených klubových branek Raul Tamudo se tak opět vrací do rezervy. Chybět naopak bude kamerunský brankář Kameni, mimo bude i dlouhodobě zraněný De la Peňa.

Valladolid by letošní ročník nejradši vymazal z paměti. Místo boje o poháry je tu dřina o přežití. Výhra na La Coruni ale dodává týmu novou chuť do dalších bojů. Také kouč Onesimo Sanchez vycítil šanci. "Jsme opět ve hře. Potřebujeme ovšem vyhrávat a dotahovat průběžně ztrátu na týmy před námi. Pokud vše budeme dělat svědomitě, pak dosáhneme společně našeho cíle. Tím je nyní záchrana," uvedl.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.30 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CD Tenerife - Villarreal CF  (středa 20:00)
Gólman hostujícího mužstva Diego Lopez ví, že v sázce je účast mezi evropskou klubovou elitou, nebo naopak definitivní vyřazení z bojů. Pouze vítězství uchová Žluté ponorce reálnou naději.

K tomu ovšem bude muset Villarreal výrazně zlepšit svou hru na soupeřových hřištích. Z dosavadních třinácti venkovních utkání totiž nasbíral pouze pět bodů. Lépe se mu nevedlo ani na hřišti Málagy, tam prohrál 0:2. Ztráta na pohárové příčky nyní činí šest bodů. Naštěstí pro něj ovšem jeho nejbližší konkurenti rovněž zaváhali. La Coruna, Athletic i Sevilla taktéž nebodovali naplno. Lopez k tomu říká: "Byla to skvělá příležitost, jak trochu naši ztrátu snížit. Teď ve středu máme další a tu už musíme využít."

Zklamání z frustrující porážky ovšem stále ještě nevyprchalo. "Jsme otrávení. Naštěstí pro nás ale zaváhali i ostatní, takže ten rozdíl zůstává stejný. Ve středu to pro nás bude klíčový duel. Jakmile bude náš odstup zůstávat stejný, bude to zlé. Ve hře totiž bude stále méně a méně bodů, tudíž se naše naděje bude s každým zápasem zmenšovat," je si naprosto správně vědom. Pouze dva týmy nasbíraly na soupeřových stadionech méně bodů než Villarreal. Kromě Tenerife se to týká ještě posledního Xerezu.

Ostrované v dosavadním průběhu sezony získali přesně 23 bodů. Jenže hned 21 z nich na domácí půdě. Pouhé dvě remízy pak uhráli mimo svou domovinu. Po drtivém vítězství nad Espanyolem byli namlsaní k boji o záchranu, následná porážka s posledním Xerezem jim ovšem trochu přistřihla křídla. Rovněž útočník Nino si uvědomuje vážnost nadcházejícího střetnutí. "Ten zápas je pro nás takové finále. Musíme bojovat a zvítězit, jedině tak si udržíme naději na záchranu," pronesl. Ztráta na kýžené sedmnácté místo, na němž trůní celek Zaragozy, nyní činí právě tři body.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.40 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Málaga CF  (středa 22:00)
Dosluhující domov valencijských Netopýrů Mestalla přivítá duel dvou velmi ofenzivně laděných týmů, z nichž jeden kráčí za jistotou účasti v milionářské Champions league a umístěním na stupních vítězů a druhý se chce co nejdříve vzdálit sestupovým vodám a usilovat o co nejlepší pozici ve středu tabulky. Favorizovaní Netopýři přivítají vždy nevyzpytatelnou Málagu.

Andaluské mužstvo, které bylo ještě na začátku prosince považováno za jednoho z největších aspirantů na sestup, čemuž odpovídalo i umístění na chvostu tabulky, v minulém kole porazilo v letošní sezóně skutečně matný Villarreal a velmi důležitými třemi body zvýšilo náskok na osmnáctý Real Valladolid a jenom o skóre horší, devatenácté Deportivo Tenerife, dvojici největších konkurentů v boji o udržení.

Náskok sedmi bodů se zdá být uspokojivý, ale jedenáct kol před koncem soutěže ještě není nic rozhodnutého. K naprosté jistotě schází svěřencům Juana Ramóna Muñíze dvanáct bodů, což je při celkem slušné formě a vyrovnaných výkonech andaluského mužstva snadno dosažitelná hranice. S větším bodovým importem ze hřiště Valencie se však nepočítá.

Fanouškům Valencie se na tabulku dívá pěkně. Čtyřbodový náskok i přesto není dostačující, přesto se Valencijští nemusí obávat žádného výraznějšího útoku týmů ze zadních pozic. Deportivo La Coruña je výrazně z formy, zraněními zmítaná Sevilla pouze remizovala s beznadějně posledním Deportivem Xerez, Athletic Club nemá dostatečně vyrovnané výkony na to, aby mohl Valencii konkurovat. Snad jediná Mallorca by mohla v dalších kolech překvapit a Valencii v boji o stupně vítězů potrápit.

Žádné z mužstev nenastoupí kompletní. Zatímco hostům nebudou chybět žádní klíčoví hráči, valencijští se musí obejít bez Davida Navarra či dlouhodobě zraněného Jérémy Mathieua. Alexis už se dal dopořádku, totéž patí o Brunovi a náhradnících Madurovi a Žigičovi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.42 - 4.40 - 6.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sporting Gijón - Deportivo La Coruña  (úterý 20:00)
Útočník Deportiva Adrian bije na poplach. Jeho tým si sobotní porážkou 0:2 s Valladolidem výrazně zkomplikoval cestu za účastí v pohárové Evropě. Proto nabádá k návratu na vítěznou vlnu. Možnost přichází dnes v Gijonu.

Minulou sezonu na celek z La Coruni místo v pohárové Evropě nezbylo. O jedno jediné místo. Pokud se podobná situace nemá opakovat, chce to na půdě Sportingu Gijon opět zvítězit. Adrian by podle svých slov podobné zaváhání skousával jen těžko. "Kolem nás jsou tak kvalitní týmy jako Atletico Madrid nebo Villarreal a my uvadáme jako šípkové růženky. Musíme se okamžitě probrat, jinak nemáme šanci," tvrdí.

"První poločas ještě nebyl z naší strany tak špatný. Jenže poté jsme úplně přestali hrát fotbal. Přestali jsme si vytvářet šance a bez toho gól prostě a jednoduše nedáte," vrací se k nevydařenému utkání. Hosty ovšem nadále trápí absence. K úternímu zápasu zcela jistě nenastoupí útočník Nouioui. Jednozápasový trest si odpykává duo Tomas - Laure. Do hry se naopak vrací záložníci Gonzalez s Rikim.

Sporting Gijon nastoupí do utkání v dobrém rozpoložení. Cíl sezony zachránit se má už téměř splněn a po výtečném představení na San Bernabeu oplývá sebevědomím. "Odehráli jsme opravdu dobrý zápas. Byli jsme poměrně blízko překvapivému bodovému zisku. Jenže je to Real, a ten vypjaté koncovky zvládá. Soudit výkon rozhodčím nehodlám, není to v popisu mé práce. Vracíme se sice s prázdnou, ovšem fotbal není vždy jen o bodech," vykládá optimisticky na závěr. Na soupeře vyrukuje s totožným týmem jako proti madridskému gigantu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Xerez CD  (úterý 22:00)
Sevilla se zmítá v nepříjemné krizi, pokud ji rychle nepřekoná, může pro ni celá sezóna skončit velmi neúspěšně. Andaluský klub dnes hostí Xerez, a právě poslední tabulky by měl být pro Jimenezovy svěřence odrazoým můstkem k lepším výsledkům.

Domácí trápí rozsáhlá marodka. Při posledním utkání z Espanyolem vypadl ze hry na měsíc Jesus Navas, zraněni jsou také Diego Capel a Lautaro Acosta, včera netrénovali také Luis Fabiano, Sebastian Squillaci, Abdoulay Konko a Tom de Mul.

To vše ve chvíli, kdy Sevilla nezvládla odvetu osmifinále Ligy mistrů a ze soutěže na úkor CSKA Moskva vypadla. Také na domácí scéně přituhuje. Sevilla o víkendu prohrála na Espanyolu a na čtvrté pozici ji vystřídala rozjetá Mallorka.

Už šest soutěžních zápasů je tým trenéra Manola Jimeneze bez výhry, z toho třikrát prohrál. "Situaci analyzujeme, ale výsledky rozhodně nebudeme pouštět do médií. Důležité je hledat řešení, ne výmluvy," prohlásil Jimenez.

Xerez hraje Primera División poprvé v historii a soutěž pravděpodobně po sezóně hned opustí. Nováček sice začal sbírat body, k záchraně mu jich ale pořád osm chybí. Naděje ale určitě žije, protože zbývá jedenáct kol.

Víru v záchranu posílilo víkendové vítězství nad Tenerife. "Udělali jsme hodně dobrý výsledek. Dokázali jsme, že ještě o záchranu můžeme bojovat. Každý zápas teď pro nás bude jako finále," prohlásil záložník Victor Sanchez.

Trenér Xerezu Nestor Gorosito uznal, že Sevilla prožívá krizi, považuje ji ale za jasného favorita zápasu. Gorosita bude svou sestavu skládat bez suspendovaného Juana Redonda, starty zraněných Jesuse Mendozy a Sidiho Keity jsou v ohrožení.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.25 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid27222374:2268
2.FC Barcelona27215168:1868
3.Valencia CF27148544:2950
4.RCD Mallorca27144945:3246
5.Sevilla FC27135939:3144
6.Athletic Bilbao27126936:3242
7.Deportivo La Coruña27126930:3042
8.Getafe CF271141236:3437
9.Villarreal CF271061138:3936
10.Atlético Madrid27971140:4234
11.UD Almería27891030:3733
12.Sporting Gijón27881129:3532
13.CA Osasuna27871225:3031
14.Espanyol Barcelona27871221:3631
15.Málaga CF27791133:3430
16.Racing Santander27791127:3830
17.Real Zaragoza27681332:5226
18.Real Valladolid274111230:4823
19.CD Tenerife27651626:5523
20.Xerez CD27461720:4918

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (370)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele