Primera División - preview 23. kola

12.02.2011, 10:24, aktualizováno 14.02.2011, 11:27
Previews
Athletic Bilbao bude chtít v dnešní dohrávce Primera División potvrdit pohárovou pátou příčku. Po třech bodech ale touží i domácí Mallorca, které patří aktuálně jedenácté místo.
RCD Mallorca - Athletic Bilbao  (pondělí 21:00)
Ztratil Espanyol, ztratilo Getafe, ztratila Sevilla. A právě těchto zaváhání svých nejbližších konkurentů by rád v pondělní dohrávce využil Athletic, který jede na půdu Mallorky s jasným cílem, vyhrát a pojistit si pátou příčku ligové tabulky.

Oba celky vstupují do zápasu v úplně odlišném rozpoložení. Zatímco domácí Mallorca posbírala z posledních pěti utkání pouhopouhý bod, Baskové jich mají hned 13, jediná ztráta sice přišla na půdě slabé Málagy, ovšem v posledních čtyřech duelech odešli ze střetu s Athleticem poraženy i takové celky, jako je Atlético.

Výborné, nutno podotknout, že převážně domácí, výsledky znamenají i drobnou změnu plánu pro trenéra Joaquina Caparrose. "Předsezonním cílem bylo umístění v horní polovině tabulky, což se zprvu zdálo jako reálné očekávání. Jenže ostatní celky ztrácejí a tak by bylo pošetilé nechtít jít výš. Momentálně jsme pátí, a pokud zvítězíme na půdě Mallorcy, šance na evropské poháry se výrazně zvýší. Myslím si, že nejlepší čtyřka je už dávno daná, ale my budeme bojovat o Evropskou ligu a jsem přesvědčen, že tento tým má na to uhrát páté místo," neskrývá naděje na výborné umístění Caparros.

Oba týmy na sebe na půdě Mallorcy narazily celkem čtrnáctkrát, poslední vzájemné měření sil ovládli domácí jasně 2:0, předtím se hrála bláznivá přestřelka s výsledkem 3:3. Pokud bychom se podívali na celkovou bilanci zápasů Mallorcy s Athleticem, našli bychom poměrně jasnou převahu domácích, kteří svého dnešního soka zdolali celkem osmkrát, třikrát si oba soupeři rozdělili po bodu a třikrát se radovali hráči z Bilbaa.

Velmi dobrou formu má hostující obrana v čele s brankářem Iraizozem, který v lize neinkasoval již 286 minut čistého času. Do skvělé pohody se dostal i útočník Gaizka Toquero, jenž dal ve dvou posledních zápasech hned tři branky. Nejlepším střelcem Athleticu však je jiný útočník, mistr světa Fernando Llorente, který skóroval již třináctkrát, zato na druhé straně na Baleárách kanonýrka hledají, nejvíce branek totiž zatím dosáhl zatím Gonzalo Castro, jenže se trefil pětkrát. Oba týmy by měly nastoupil v plné polní, ani na jedné straně nejsou hlášené žádné zranění.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.30 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Levante UD - UD Almería  (neděle 17:00)
V rámci 23. kola španělské Primera División se střetnou dva celky, které se nacházejí v pásmu sestupu. Levante bude hostit ve svém chrámu tým z Almeríe a ve vzduchu pro oba celky visí tři body, které mají hodnotu zlata.

Osmnácté Levante přivítá na svém hřišti devatenáctou Almeríi, bude se tedy jednat a přímý souboj dvou týmů ohrožených sestupem. Výhra jednoho či druhého zaručuje posunutí se blíže k pozicím, které zajišťují start v první španělské lize i v nadcházející sezoně. Obě mužstva tudíž mají velkou motivaci odnést si z tohoto střetnutí plný bodový zisk.

Důležitost tohoto klání cítí i hostující útočník Pablo Piatti. "Pokud zvítězíme, tak se v tabulce zajisté posuneme o několik pozic výše a už bychom se nenacházeli v zóně sestupu, což je cena, kterou hledáme," nechal se slyšet Piatti. K tomu ale ještě dodal: "Pokud vyhrajeme, v bezpečí nebudeme, pokud prohrajeme, dole nebudeme, ale musíme myslet reálně, v tomto zápase nám jde o hodně."

Jednoduché to pro hosty ale nebude. Poslední vzájemné střety na hřišti Levante se vždy radovali hráči domácího celku. Almería, pokud bude chtít zvítězit, musí předvést kvalitní výkon, ale ani to jí stačit nemusí. Levante je jistě stále nabuzeno z vítězství v minulém kole, kdy se mu podařilo dobýt pevnost Villarrealu.

Levante předešlé dva zápasy vyhrálo a po řadě proher se opět dostává na vítěznou vlnu. A tu bude chtít zajisté na svém domácím hřišti potvrdit. Ale i Almería z posledních zápasů ví, jaké to je se radovat z vítězství, nutno podotknout, že se jednalo o domácí výhry, nyní se ale musí poprat s venkovním prostředím.

Na straně domácích se v sestavě určitě neobjeví díky zranění Sergio, ohrožený start mají Hector Rodas a Manolo Reina. Hosté se budou muset obejít bez služeb Juanmy Ortize a Carlose Garcii, který si odpykává trest za žluté karty.

Favoritem utkání je spíše domácí Levante, které bude chtít pokračovat na vítězné vlně, ke všemu ještě bude mít v zádech podporu domácích fanoušků. Almería bez šancí není, ale vítězství je pro ní více vzdálené. Hraje se o velmi důležité body, motivace obou mužstev tedy bude více než vysoká.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.30 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Málaga CF - Getafe CF  (neděle 17:00)
Zítra v La Lize přivítá poslední Málaga deváté Getafe. Domácí pod taktovkou Manuela Pellegriniho se budou snažit odpoutat ode dna tabulky a dotáhnout se na ostatní týmy bojující o záchranu, hráči Getafe se budou naopak snažit navázat na vítězství 4:1 z minulého kola proti Deportivu a dostat se před Atlético Madrid a Sevillu.

Pro Málagu, která zoufale potřebuje konečně získat plný počet bodů, nebude zítřejší zápas zrovna nejjednodušší, neboť chilský trenér Manuel Pellegrini nebude moci nasadit několik svých stálých členů sestavy z důvodu zranění. V bráně bude chybět brankář Sergio Asenjo, který přišel do Málagy v lednu na hostování, neboť si zpřetrhal křížové vazy v koleně a bude mimo hru až do konce sezóny. Pellegrini tak narychlo podepsal smlouvu s argentinským brankářem Willym Caballerem, který doposud chytal v druhé španělské lize za klub Elche, a ten by měl nastoupit už zítra proti Getafe.

Do zápasu také nebude moci zasáhnout portugalský záložník Duda, který je mimo hru minimálně na měsíc, a obránce Javier Malagueno, který se potýká také s dlouhodobým zraněním kolena. Start není jistý ani u Krise a Heldera Rosaria, a tak Manuel Pellegrini povolal několik mladých hráčů.

Právě tyto absence ještě komplikují již tak nemilou situaci, ve které se Málaga nachází. "Každý zápas, který je nyní před námi, je klíčový. Ale jsme mentálně i fyzicky připraveni této situaci čelit," vyjádřil se trenér Málagy.

Málaga, která má momentálně 18 bodů, je na posledním místě, ale je v poměrně těsném závěsu za osmi týmy, z nichž nejlépe je na tom Zarazoza, která je na 12. místě s 23 body. Pellegrini si moc dobře uvědomuje, že eventuální výhra by Málaze více než pomohla v boji o záchranu s těmito týmy.

"Musíme vběhnout na hřiště a Getafe jednoduše porazit. To může vše kladně změnit."

Getafe ukončilo sérii tří prohraných zápasů výhrou nad Deportivem 4:1 minulý týden a poskočilo na devátou příčku. Obránce Ivan Marcano věří, že díky výhře bude nyní tým více soudržný a bude podávat stabilnější výkony.

Do základní sestavy madridského týmu se vrací Rafa Lopez a Dani Parejo, naopak Manu Del Moral zítřejší zápas zmešká.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.35 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hércules CF - Real Zaragoza  (neděle 17:00)
Zítra se ve španělské La Lize utkají dva týmy, které se pohybují v blízkosti sestupové zóny. Hercules totiž na své stadionu José Rico Peréz přivitá Real Zaragoza. Domácí se prozatím pohybují na 15. místě, na svého soupeře na 12. příčce však ztrácejí pouhý 1 bod.

Lepší statistiku z nedávných utkání má jednoznačně Zaragoza. Z posledních 7 zápasů vyhrála 4 a jen jednou prohrála. Díky dobré lednové formě se tak konečně odpoutala od sestupových míst, kde se pohybovala skoro celou sezónu a vyšvihla se na 12. místo. Boj o záchranu v Primera Division tím však ještě zdaleka není vyhrán, vždyť od sestupu ji stále dělí pouhé 2 body.

I přes zlepšení formy proto obránce Zaragozy Matteo Contini varuje před usnutím na vavřínech a prohlašuje: "Nesmíme se nechat ukolébat naší formou z minulých zápasů. Každý hráč si musí být vědom toho, že každý zápas je jiný a úspěch se může při vlažném přístupu ke hře velmi rychle změnit v prohru."

Velmi důležitý bude pro Zaragozu právě zítřejší zápas, neboť protivník Hercules je o pouhý bod za ní. Contini k tomu dodává: "V poslední době hrajeme velmi dobře, ale naše cesta je ještě dlouhá. Když se podíváte na los, zjistíte, že ještě budeme hrát proti Barceloně, Realu Madrid a dalším špičkovým klubům, a tak je pro nás velmi důležité vybojovat body právě ze zápasů s týmy, které jsou na tom podobně jako my. Pokud jsme se v lednu odpoutali ode dna tabulky, tak v únoru je naším cílem vytvořit si co největší náskok před týmy pod námi a získat tak trochu větší klid. K tomu nám samozřejmě pomáhá dobrá nálada v kabině, která je mnohem lepší než v první polovině sezóny."

To Hercules se svojí nynější formou spokojený rozhodně být nemůže. Z posledních čtyř utkání si jeho hráči neodnesli ani jeden jediný bod a propadli se tak tabulkou na 15. místo. K bodům jim v posledních zápasech nepomohl ani slavný francouzský střelec David Trezeguet, který se jinak během celé sezóny trefil devětkrát v 19 zápasech, do kterých nastoupil. Střelecká impotence však postihla celý tým, vždyť v posledních čtyřech zápasech nedali ani jeden jediný gól, což je velice tristní statistika.

Přesto Matteo Contini varuje právě před Davidem Trezeguetem: "Pokud nastupujete proti hráči takových kvalit, jaké má Trezeguet, nesmíte ani na chvíli zaspat, pokud ho chcete ubránit. Jakmile uděláte byť jen malou chybu, hned ji potrestá gólem."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.20 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Sociedad - CA Osasuna  (neděle 17:00)
Osasuna se těsně drží nad pásmem sestupových vod, zatímco Sociedad se v pohodlí hřeje na příčkách ve středu tabulky. Pro Osasunu je toto střetnutí více než důležité, pokud se chce vzdálit od míst, která by jí sesunula do druhé španělské ligy, ale to hosté dopustit nechtějí.

Cesta k vítězství nebude pro Osasunu vůbec jednoduchá. Toho je si vědom i její gólman Ricardo: "Real Sociedad je dobrý tým, jejich hráči jsou agresivní a hrají velmi ostře, což je taky důvod, proč se mu podařilo nasbírat 28 bodů," prohlásil s obavami brankář hostů. Přesto Ricardo v dobrý výsledek věří, jako příklad udává vítěztsví Levante na půdě Villarrealu v minulém kole. "Každý bod ale má pro nás cenu zlata," dodal gólman.

Pro mužstvo z Pamplony nehovoří ani vzájemná bilance na hřišti Sociedadu. Z pěti posledních střetnutí se pouze jednou radovali hráči hostujícího celku, v ostatních případech zvítězil domácí tým. Hráči Realu Sociedad se sice nemusí strachovat o to, že by sestoupili z nejvyšší španělské soutěže, ale pro publikum budou jistě chtít zařídit tříbodový zisk.

Motivaci k vítězství však domácí hráči mají, v předchozích pěti kláních se jim totiž podařilo zvítězit pouze dvakrát, proto se před domácími diváky budou chtít vrátit na vítěznou vlnu. Hosté mají motivaci o dost větší. Nejenom, že forma Osasuny je v posledních zápasech mizerná, ještě k tomu je bezprostředně ohrožena sestupem.

Do střetnutí na straně domácích nezasáhnou zranění Diego Ifran a Joseba Llorente. Hosté nemohou počítat taktéž díky zranění se službami Alvara Cejuda a Rupera, karetní trest si odpykává Damia.

Favoritem utkání je domácí tým, který má momentálně větší klid, jelikož se hřeje na příčkách, které nejsou bezprostředně ohroženy sestupem. Pro hosty z Pamplony tři body jistě ztraceny nejsou, spokojení by ale mohli být i s remízovým výsledkem, který pro ně zas tak vzdálený není, pokud hráči předvedou dobrou týmovou práci.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.25 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo La Coruña - Villarreal CF  (neděle 19:00)
Villarreal utrpěl v minulém kole na svém hřišti vůbec první porážku v sezóně. Svůj minulý neúspěch se bude snažit odčinit na stadionu v La Coruni. Domácí mužstvo, ohrožené sestupem do druhé španělské ligy, musí na svém hřišti bodovat.

I přesto, že v minulém kole byla domácí pevnost mužstva Villarrealu dobyta, drží si stále tento tým místo zaručující přímý postup do milionářské Ligy mistrů. Na opačné straně domácí La Coruňa se nachází těsně nad pásmem sestupových vod. Z předchozích vzájemných zápasů na hřišti La Coruni vyšli lépe domácí. Pro Villarreal to znamená jediné. Jednoduchá cesta k odčinění minulého domácího zkratu je nečeká. Na to, že La Coruňa je ohrožena sestupem, hosté jasným favoritem střetnutí nejsou.

Na druhé straně forma z předchozích zápasů domácí soutěže jednoznačně hovoří pro hostující celek. La Coruňa v posledních pěti utkáních nedokázala ani jednou zvítězit, pouze jedinkrát remizovat a čtyřikrát ochutnala hořkost porážky. Naopak Villarreal, nepočítáme-li zkrat z minulého kola, se radoval třikrát z vítězství a pouze jedenkrát odešel z klání poražen. Ke všemu se jednalo o prohru na hřišti druhého nejlepšího týmu ligy, madridského Realu. Z tohoto pohledu je favoritem utkání hostující Villarreal.

Na straně domácího mužstva se kvůli zranění neobjeví Pablo Alvarez, Andres Guardado, Saul a Antonio Tomas. Otazník visí nad Albertem Lopem. Hosté určitě nemohou počítat taktéž kvůli zraněním s Angelem, Juanem Carlosem, Marcosem Rubenem a Marcosem Sennou.

Pomyslné misky vah se spíše v tomto střetnutí přiklánějí na stranu Villarrealu. Ale pokud se podíváme na předešlá vzájemná klání na hřišti La Coruni, Villarreal moc úspěchů neposbíral. O to větší motivaci budou hosté mít. Odčinit ostudné zaváhání z domácího prostředí, po delší době si odvézt plný bodový zisk z La Coruni a v neposlední řadě si udržet příčku, která zajišťuje přímý postup do prestižní Ligy mistrů.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 3.30 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Espanyol Barcelona - Real Madrid  (neděle 21:00)
Zajímavé utkání bude k vidění na stadionu Espanyolu, kam ve 23. kole La Ligy zavítá Real Madrid. Domácí za sebou mají sérii dvou proher, přesto i nadále usilují o evropsk poháry. Hosté stále stíhají vedoucí Barcelonu.

Střet mezi týmy z Barcelony a Madridu uvidí stadion Cornellá el Prat, svatyně "pericos" z Espanyolu. Modrobílí mají co dohánět, v posledních čtyřech zápasech nevstřelili svému nastávajícímu soupeři ani branku a v lize dvakrát za sebou prohráli a ocitli se na posledním místě zajištující evropské poháry. Real bude chtít naopak využít zaváhání Barcelony v Gijónu a stáhnout její náskok.

Trenér domácích Pochettino bude postrádat Davida Garcíu, kterému zabrání v účasti zlomený nos. Na jeho místo se postaví Chica, obvykle hrající na opačném kraji obrany. Amat a Forlín nastoupí na stoperu a obranu před brankářem Kamenim doplní Galán. Baena a Javi Márquez budou hrát ve středu zálohy, bývalí odchovanci Realu Luis García a Callejón si zahrají na křídlech. Verdú bude na spojce a Sergio García na hrotu.

Kouč Bílého baletu Mourinho byl na výzvědech Lyonu, přesto se na utkání vrátí. Dobrou zprávou je pro něj takřka prázdná marodka, kde zůstává pouze Higuaín. Do nominace se naopak vrací Dudek, Pepe a po kartách i Sergio Ramos.

Do branky Realu se postaví tradičně Casillas, před ním se seřadí obrana ve složení zprava Ramos - Pepe - Carvalho - Marcelo. Ve středu zálohy nahradí oproti minulému zápasu Khediru Lass, kterého doplní Xabi. I útočné kvarteto dozná změn, Cristiana Ronalda doplní Kaká na spojce, Ozil na pravém kraji a Adebayor na hrotu.

Utkání na zaplněném stadionu Cornellá el Prat zahájí ve 21.00 CET hvizd Mateu Lahoze.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.75 - 4.60 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Valencia CF  (sobota 18:00)
Atlético Madrid nezažívá nyní zrovna nejšťastnější období. Po řadě nepřesvědčivých výsledků se mu začínají výrazně vzdalovat příčky zaručující evropské poháry, a tak další zaváhání si už nemůže dovolit. Tentokrát však doma přivítá velmi nepříjemného protivníka v podobě Valencie.

Letošní ročník sice fotbalisté z hlavního města Španělska neodstartovali nijak špatně, ovšem v posledních týdnech jim začal poněkud docházet dech. V minulých deseti kolech si na své konto připsali hned šest porážek, ta proto propad až na osmou příčku není žádným překvapením. Nyní navíc Atlético rozjelo novou sérii proher, která aktuálně čítá tři zářezy.

Trenér Flores se tak dostal pod obrovský tlak a další zaváhání by mu již mohlo zlomit vaz. I z toho důvodu chtějí Rojiblancos za každou cenu zvítězit. "Fotbal je pořád stejný. Vždycky jsem pracoval pod tlakem, i když je pravda, že teď nám chybí výsledky," zůstává Flores stále klidný.

Mizerné formy Atlética bude chtít Valencia pochopitelně využít. Bez okolků její hráči přiznávají, že si jedou na stadión Vicente Calderóna pro tři body. "Prioritou je pro nás pochopitelně vítězství, rádi bychom jej ale docílili zároveň pohledným fotbalem," nechal se slyšet defenzivní záložník Hedwiges Maduro. "Duel proti Atléticu bude pro nás velmi důležitý. Mají totiž vždy silný tým, takže je jasné, že budou hodně nebezpeční. Je to silný protivník," dodal Maduro.

Již dlouhých osm kol nepocítila Valencia hořkost porážky. Během této doby navíc hned šestkrát dosáhla na vítězství a pouze dvakrát brala remízu. Společně s Villarrealem tak nyní zápasí o třetí příčku, výše však už zřejmě nevystoupá, jelikož na druhý Real Madrid ztrácí deset bodů, na vedoucí Barcelonu dokonce bodů sedmnáct.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.30 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sporting Gijón - FC Barcelona  (sobota 20:00)
Zítra večer přivítá Sporting Gijon na své půdě kralující Barcelonu. Vedoucí tým španělské ligy se bude snažit prodloužit svoji úctyhodnou sérii 16 vyhraných zápasů za sebou, trenér Pep Guardiola ovšem apeluje na nepodcenění Gijonu, se kterým na začátku sezóny jeho svěřenci vybojovali výhru jen 1:0.

Třináctý Sporting Gijon je jedním z devíti klubů, který se stále pohybuje okolo zóny sestupu. Rozdíl mezi dvanáctou Zaragozou a předposlední Almeríí totiž činí pouze 3 body, a tak po 23. kole mohou být na sestupových pozicích zcela jiné týmy, než je tomu nyní. Pouze Malaga má nemilou jistotu, že i po následujícím kole zůstane na sestupu.

Aby se Gijon na sestupovou příčku nepropadl, rád by trenér Manuel Preciado získal nějaké body již v zítřejším duelu. Ovšem to nebude proti Barceloně vůbec jednoduché, i přestože je leden pro Gijon bodově poměrně úrodný. Připsal si během něho tři výhry, jen v minulém kole nestačil na Athletic Bilbao, kdy prohrál 0:3.

,,Prohra s Athleticem není žádná pohroma a my se jí nijak netraumatizujeme," řekl k prohře Preciado, který byl jinak s předvedenou hrou svých svěřenců spokojen. Radost mu ovšem určitě neudělal Gregory Arnolis, který byl již po dvaceti minutách vyloučen. ,,Víme, v jaké situaci se nacházíme a budeme bojovat až do konce. Zatím se nám to docela daří," doplňuje Preciado.

Pokud si Gijon stávající formu zachová a přenese ji i do dalších měsíců, sestup by se mu měl vyhnout. Hodně ale bude záležet na několika následujících kolech, kdy se utká s kluby z horní poloviny tabulky, Barcelonou počínaje.

To Katalánci problémy se sestupem řešit rozhodně nemusejí. Spíše naopak, vždyť minulý týden proti Atléticu Madrid zlomili další rekord, když se jim podařilo vyhrát v 16 po sobě jdoucích zápasech. Navíc v každém z těchto zápasu dokázali až na tři výjimky vstřelit minimálně 3 góly, což je úctyhodná bilance.

I přesto Guardiola předesílá, že Sporting Gijon nesmí jeho svěřenci podcenit. Už v prvním vzájemném zápase tohoto ligového ročníku jim byl Gijon zdatným protihráčem a blaugranas dokázali jen s obtížemi vyhrát 1:0. Od té doby se sice Barcelona rozehrála a začala podávat mnohem lepší výkony, přesto se Katalánci musí mít na pozoru, pokud nechtějí riskovat zúžení svého náskoku před Realem Madrid, který momentálně činí 7 bodů.

V sobotním zápase by neměl chybět Lionel Messi, který je hlavní ofenzivní silou Barcelony, o čemž se minulý víkend přesvědčili i v Madridu, kdy se Argentincovi podařilo vstřelit proti Atléticu hattrick! Guardiolovi bude pravděpodobně chybět pouze Jeffren a Carles Puyol.

Gijon bude muset najít náhradu za Alberta Loru a Gregoryho Arnolina, kteří jsou potrestáni, a tak Manuel Preciado doufá, že se uzdraví Sebastian Eguren, který měl problémy s ramenem. Jiné změny nejsou očekávány.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 12.00 - 6.75 - 1.18
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Racing Santander - Sevilla FC  (sobota 22:00)
Sevilla po domácí bezbrankové remíze s týmem z Málagy bude mít na hřišti Racingu co napravovat. Hosté mají pořád na dosah účast v evropských pohárech, ovšem ztracené dva body z předešlého utkání je více než mrzí. Na půdě Santaderu mohou předešlé zaváhání napravit. Jednoduchá cesta za případným vítězstvím je ale nečeká.

Domácí Racing se nachází ve středu tabulky, ale na poslední Málagu má náskok pouhé čtyři body. Pro hráče Santanderu to znamená jediné. Účast v příštím ročníku první španělské ligy díky vyrovnanosti spodní části tabulky stále jistou nemají. Sevilla v této sezoně nepotvrzuje formu z předešlých let, a proto v tomto střetnutí jasným favoritem není. Domácí proto mohou myslet v utkání minimálně na bod a dokonce není vyloučené, že by se mohli radovat i z plného bodového zisku.

Pro domácí Santader ale nehovoří vzájemná bilance z posledních vzájemných zápasů. Racing nedokázal již sedm utkání v řadě na domácím hřišti Sevillu porazit. Vzhledem k výsledkům hostujícího celku mají v tomto klání slušnou možnost tuto nepříznivou sérii přerušit.

Hosté ze Sevilly v sezoně nepředvádějí výkony, na které byli jejich příznivci zvyklí. Za posledních pět zápasů se podařilo hostům pouze dvakrát zvítězit, zbylé tři klání pro ně znamenaly vždy nějakou bodovou ztrátu. Hráči domácího Racingu v posledních pěti zápasech nedokázali zvítězit, pouze třikrát remizovali a dvakrát odešli z hřiště jako poražený tým. Pyšnit se mohou domácí remízou s Valencií.

Do klání na straně domácích kvůli zranění nemohou nastoupit Ivan Bolado, Pape Diop, Oscar Serrano a Alexandros Tziolis. Za hostující mužstvo do střetnutí taktéž kvůli zranění nezasáhnou Ivica Dragutinovic, Tiberio Guarente a Arouna Kone. Start hostujícího Renata je nejistý.

Utkání jasného favorita nemá. O něco větší šance se i přes nepřesvědčivé výkony přece jenom dávají hráčům hostujícího celku, pro něž hovoří vzájemná bilance z předešlých střetnutí. Domácí ale v tomto směru nejsou bez šance. Klání s největší pravděpodobností vyústí v nerozhodný výsledek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.20 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona22201170:1161
2.Real Madrid22173252:1954
3.Villarreal CF22143541:2245
4.Valencia CF22135436:2444
5.Athletic Bilbao22122837:3138
6.Espanyol Barcelona22121930:3037
7.Sevilla FC2294933:3531
8.Atlético Madrid22931031:2930
9.Getafe CF22931033:3530
10.Real Sociedad22911233:3728
11.RCD Mallorca22841024:3028
12.Real Zaragoza2258921:3423
13.Sporting Gijón22571022:3022
14.CA Osasuna22571021:2922
15.Hércules CF22641222:3622
16.Racing Santander22571017:3122
17.Deportivo La Coruña22571019:3422
18.Levante UD22631323:3421
19.UD Almería22481023:3820
20.Málaga CF22531428:4718

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (286)

Přidat komentář
vocasisko

Po repre pauze se Barce nikdy nedaří, takže dnes budu rád za výhru o 2 góly.

Reagovat
madridcan

ake slachetne

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to nebude žádná sláva, zápasy po repre pauze jsou obvykle celkem bída, Pep proto asi dnes nasadí plnou palbu. Gijón rád nemám, snad odjedeme bez zraněných. Ideální by bylo rozhodnout zápas v prvním poločase, a potom se šetřit na Arsenal, ale dnes hromadu gólů neočekávám.

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Žádnej koncert to určitě nebude, Sporting je doma silný a my po repre pouze to je obvykle velké trápení.

Sice zřejmě nastoupíme s tou nejlepší sestavou, ale hráči budou unavení a nebude to uplně ono.

Po poločase povedem 1:0 nakonec zvítězíme 3:1

Goly - Villa, Iniesta, Messi

Reagovat
-Kopy-

Těžkej zápas, musíme !!! AMUNT !

Reagovat
smazaný uživatel

remízka

Ale přeju vám vyhru...

Reagovat
Rssa

Výhra Valencie je pro dobro obou klubů. Aspoň by skončil Kike...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jednak nevim, proc je vyhra pro dobro valencie (respektive ja nejsem pro dobro valencie ) a jednak pozor, situace se meni...

kike tak jako tak konci nejpozdejs v lete, s touhle sezonou by uz nic neudelal ani david copperfield, tak uz je to fuk. v lete najisto konci i pitarch a udajne se chysta nabidka calderona jr. na takeover celyho atletica na netu uz bezi velka petice fanousku proti stavajicimu vedeni a pekne nam roste konecne se to zacina hybat tim spravnym smerem, mam z toho radost

Reagovat
Rssa

Počkat, v tom mám trošku nejasno, ten Calderon jr. je syn TOHO Calderona? A to vám nevadí? Nebo tam jsou nějaké historické vazby?

Reagovat
smazaný uživatel

je to v zasade tak, ze fanouskum uz dosla trpelivost s vedenim. gil marinovi nikdo neveri, vsichni ho nenavidi, cerezo selhal. oba dva ted chteji obetovat pitarcha jako takovej symbolickej krok pro fanousky. ti uz jim na to ale serou. na netu jede obrovska petice proti stavajicimu vedeni, planujou se velky demonstrace...

jeste ke vsemu se ted objevila zprava, ze klub by chtel odkoupit nejakej camunas (v zivote jsem o nem neslysel), na jehoz strane jsou ale calderonovci vcetne vicente calderona jr., coz je myslim syn toho legendarniho vicente calderona (po kterym se mmch jmenuje nas stadion ). pro atlety je calderon to samy jako bernabeu pro realisty nebo gamper pro barcu. camunas ma obrovskou podporu fanousku, cerezo a gilove tu nabidku na takeover bude muset prijmout, nebo je nekde zlyncujou...

pokud si najdu tenhle vikend cas, tak bych o tom mozna neco napsal, ale moc to nevidim. mozna pristi tejden...

Reagovat
Rssa

Tož to by pro vás bylo hodně dobré, ti co tam sedí teďka dělají někdy na pohled hodně vtipné kroky

Reagovat
Infi

0:4 bych řekl. Sice je to po repre, takže by se nemělo Barceloně dařit, ale jednou to zlomit musí a bude to dneska. Messi x2, Pedro x2

Reagovat
Hristo Stoichkov

Těžký zápas. Po reprezentační přestávce, před Arsenalem, nepříjemný soupeř. Jakákoliv výhra by byla super. Možná by nebylo od věci pár hráčů pošetřit

Tip: 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Obávám se, že kvůli tomu, že je to po repre pauze, tak Pep nebude šetřit nikoho.

Reagovat
Kokesh

Béčko Realu by mohlo Málagu porazit, vůbec bych se nebránil tomu, aby ta šejkovská lůza zůstala na dnu.

Reagovat
smazaný uživatel

vsetky sejkovske luzy by mohli ist ku dnu ako titanic .. a popri tom sa dobre rozlamat

Reagovat
AjaxFans

a sovjet taky

Reagovat
smazaný uživatel

Až dojde nafta, tak uvidíme...

Reagovat
smazaný uživatel

si kazdy kupme gmc topkick , alebo cadilac escalade aby sme to trosku urychlili

Reagovat
smazaný uživatel

dneska vyhrajem

vale posledni dobou nic moc, naopak nase vykonnost roste, netopyrum navic chybi spousta hracu...

Reagovat
smazaný uživatel

a navic musime pomoci bratrum v triku

Reagovat
Kenneth

sebyku nám pomáhat nemusíte.

Reagovat
smazaný uživatel

a kdo jste vy?

Reagovat
Rssa

Kenneth = Madridista-

Reagovat
smazaný uživatel

aha

bratry v triku jsem necekane myslel basky, ale tak kdyz je clovek barvoslepy, tak je to tezke...

Reagovat
One-Real

2:1

1:4

1:1

Reagovat
blaugrana

No, ako píšete, na ejakuláciu to dnes nevidím ani ja, ale 3 body sú povinnosť.

Reagovat
Kenneth

Bojan Krkič je v Barceloně jen náhradníkem a španělská média spekulují o jeho odchodu. Mladého útočníka údajně sleduje Liverpool.

No moc tomu nevěřím. Právě koupili 2 útočný esa.

Reagovat
smazaný uživatel

Sledovat ho můžou a to je tak všechno

Reagovat
smazaný uživatel

caroll je eso ako hovado ...

Reagovat
Losinho

Je.

Reagovat
smazaný uživatel

sudis podla coho ?

Reagovat
Losinho

Podle jeho výkonů.

Reagovat
smazaný uživatel

ake vykony podaval bojan ked zacinal a sezonu/2 potom a kde je teraz ... na to aby sa nazyval utocnym esom je kurva mlady a dokopy nic nedosiahol

Reagovat
Losinho

Uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
X-bano-X

Dnes to bude boj. Atleti a Vale by mohol byt futbal hore-dole. Proti Barce už čo to naznačili a keďže Vale to teraz vonku extra nejde môže to byť zaujímavé. Naopak Barca to bude mať v Gijone hrozne ťažké. Očakávam 90 minút hry na súperovej polke. Snáď sa nikto nezraní aby to proti Arsenalu nebolo trápenie. Očakávam polčas 0:0 a konečný 0:2 s Messiho a Maxwelovou gólovou radosťou. Večer zas očakávam vyslovené trápenie Sevilly. S tým mužstvom ktoré nastúpi v Santanderi môže byť rada za bod, keďže okrem už tu spomínaných v nominácii nie je ani Zokora, Romaric, Kanouté, Martín Cáceres a Renato. Som zvedavý ako to bude poskladané

Reagovat
Kily

z Costy by byl výborný malíř, stínování mu jde skvěle

Reagovat
-Kopy-

kurvaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Ten hráč je provar od samého začátku. Na stránkách Valencie (těch českých) ovšem vyhrál v anketě u našeho nejlepšího stopera.

Reagovat
-Kopy-

no a ? kdo jiný by to měl vyhrát když v prvních deseti utkáních byl nejlepším stoperem on ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nezlob se na mě, ale ten hráč je hrozně špatný. Jestli byl nejlepší stoperem on, tak to jen vypovídá o bídě a mizérii ostatních. Věřím že i Maduro by tam hrál líp, kdyby tam hrával. Naštěstí to vypadá že se chytl Stanka a v létě přijde Rami.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Já jen nechápu proč schazuješ uživatele webu, když měli pravdu i já hlasoval pro Costu, Costa je špatný hráč ale prostě v tu dobu byl nejlepším i když v té mizérií co máme mezi stopery se nedá divit....

Reagovat
Kily

když si vezmu, že konkurenty jsou třeba bezmozek a kapitánská ostuda Navarro, tragéd Dealbert a Maduro, který už hraje ve středu zálohy, tak mi to jako nějaká výhra nepřipadá

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
Shevchenko

Kdo je bezmozek?

Reagovat
Tomanatura

Zatím pěkný zápas, snad to nebude furt tak jednostranné.

Reagovat
Kily

je to nádhera, nám je úplně jedno, jestli je stav nerozhodný nebo prohráváme, první poločas hrajeme tak jako tak kulové

Reagovat
-Kopy-

V poslední době se nedá na ty první poločasy ani dívat.

Reagovat
X-bano-X

To bola akcia goooooool

Reagovat
-Kopy-

Olééééééé

Tak s Atleticem je to hodně špatné, když je začneme přehrávat už na konci prvního poločasu.

Reagovat
X-bano-X

Ako nestranný divák musím povedať že sa mi zápas páči

Reagovat
-Kopy-

Díky bohu, že jsme se ve 30. minutě začali zvedat.

Tinovi centry jsou k nezaplacení.

Reagovat
X-bano-X

jj on drží Vale nad vodou a dnes aj kapitán

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Kily, jsi tady?

Reagovat
Kily

bohužel

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Proč bohužel? Jste si ani to vyrovnání nezasloužili.

K mému problému: proč už tu není tipovačka? Nejspíš jsem něco zmeškal, ale minimálně čtvrt roku jsem to neviděl.

Reagovat
Kily

radši bych seděl v hospodě nebo běhal po hřišti, ale na třetím tréninku jsem si natrhl sval, tak je moje nadšení z návratu k fotbalu trochu sníženo

jestli zasloužili, nebo nezasloužili, to nevim, většinu prvního poločasu jsem strávil u notebooku v pokoji a nemůžu hodnotit

tipovačka? nemyslíš tipligu? je nahoře v hlavním menu

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Tak brzkou rekonvalescenci.

No, nehráli jste nic moc, hrajete jak prsátka a možná máte koupenýho rozhodčího.

Já ti teď nevím. Myslím takový to, jak se vždycky na hlavní stránce objevilo to tipování se známou osobností (Novotný, jeho synek...).

Reagovat
Kily

no to nemáme, stačí na to jít logicky - když chceš koupit rozhodčího, tak na něj musíš mít, což my nemáme a pochybuji, že by rozhodčí i při té jejich letošní mizérii byli tak hloupí, aby přistoupili na platbu ve slibech a nechali se ukecat za polovinu sumy, za kterou od nás odejde třeba Dealbert

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Tak je arbitr prostě netopýr.

Reagovat
Kily

Albelda má letos zdravotní trable, třeba dostal novou funkci a obchází rozhodčí, když nemůže hrát

Reagovat
Carlos Juan Pablo

To je možný, no.

Ale už by měl být v pořádku.

Reagovat
Kily

jo aha, myslíš tipovačku osobností, co? Bude, nevim přesně, kdy, ale rozhodně je její návrat plánován v rámci týdnů. Když se nehraje naše liga, tak "stávkuje" i tipovačka

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Hm, tak přesně to jsem sii myslel, že je to kvůli český lize. Ale vždyť by se mohly dát i zápasy, který se natýkají č. ligy, ne?

Reagovat
Kily

já tipovačku nezařizuju, ale zkusim to navrhnout. I když - po většinu týdnů, co stávkuje naše liga, stávkuje i spousta jiných soutěží, takže by nebylo moc na výběr. Navíc netušim, jak je to s osobnostmi, zase tak moc se jich tu netočí a větší počet kol by znamenal více otravování osobností

Reagovat
X-bano-X

Tak kľudne sa mi ozvi, ja mám čas

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Běží spousta lig - něm., šp., ang., it., fr., prostě ty hlavní běží furt..

A osobností je dost, stačí hledat. Tady se točí dokola snad 5 známých. Chce si to rozšířit obzory.

Reagovat
Kily

teď už samozřejmě jo, ale Německo přes zimu stálo, ve Francii a v Anglii zase víkend třeba zahltily poháry. Nějak moc jsem to z tohohle pohledu nesledoval, ale jeden, možná dva víkendy by znamenalo problém dát dohromady těch osm zápasů (další věcí pak samozřejmě je, že by se dalo něco z úterka nebo ze středy). Jak jsem napsal, tipovačku nezařizuju, ale můžu se poptat, jestli by šlo místo nějakých tří měsíců nechat jí volno jenom tři týdny

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Bůh ti žehnej, KIly. Bůh ti žehnej.

Reagovat
Kily

postačí, když mi nebude žehnat jako ve čtvrtek na tréninku a budu mooooooooooooc spokojen

Reagovat
Carlos Juan Pablo

A jak dlouho to vlastně budeš mít?

Reagovat
Kily

to nikdo neví, já s tim ani nikam nechodim, vždycky to byly tak dva tejdny, teď by to mohlo být kratší, jelikož po dvou dnech to vypadá celkem nadějne

Reagovat
Carlos Juan Pablo

To je fajné, já myslel řád měsíců. To uteče jako voda. Za chvíli běháš jak rybička (zvláštní přirovnání ).

Reagovat
Kily

já spíš budu běhat jak kamzík střelenej do nohy, protože si pak do dvou týdnů zase něco natáhnu

Reagovat
-Kopy-

To Maduro dobře posral.

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

Valdés, Alves, Piqué, Milito, Maxwell, Mascherano, Xavi, Iniesta, Afellay, Villa, Messi

Hmm s Militem, bez Pedra a Busquetse...

Bude to zajímavé ...

Reagovat
Rssa

Hm, Afe Aspoň si Pedrito odpočine

Reagovat
Footballer

Mně se Afellay stejně víc líbí ve středu zálohy, nevím proč...

Reagovat
Rssa

V Barce zatím ve středu zálohy nehrál...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokazde,co hraje se tam stahuje...

Reagovat
Rssa

Tak to ani náhodou. Viděl jsem Afellaye v každém jeho zápase a zatím to tahá výhradně po straně, do středu ho zatím nepustili...

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Richarde,... vždyť si poměrně často sbíhá do středu.

Reagovat
Rssa

Davide, měl bys více koukat na zápasy Barcy...kdykoliv nastoupil v základu, tak většinu času trávil u čáry nebo na křídle...

Reagovat
Carlos Juan Pablo

''zatím to tahá výhradně po straně, do středu ho zatím nepustili...''

''většinu času trávil u čáry nebo na křídle...''

Vždyť píšu, že si tam poměrně často sbíhá, ne že tam vysloveně hraje.

Reagovat
Rssa

Tak to reaguješ tak, že v podstatě souhlasíš

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Ne, reaguju tak, že už jsi částečně ustoupil. Nesouhlasíš s mým názorem a potom napíšeš něco podobnýho.

No nic, nech to být.

Reagovat
smazaný uživatel

hraje dost z hloubky a tuším to bylo druhý nebo třetí jeho zápas, co operoval hlavně v záloze..

Reagovat
Rssa

z hloubky hraje takovým stylem, že přesprintuje všechno co je v okolí To přece není, že by hrál ve středu zálohy

Reagovat
Footballer

Ale v zápasech ho ve středu zálohy vidím poměrně často...

Reagovat
Rssa

Max. když v 80. minutě vystřídá a pak neví, kde přesně běhat, jinak zatím jeho přednosti daleko více vyniknou na křídle (rychlost, tah na bránu, střela)

Reagovat
Kily

"Perea dnes nehraje svůj životní zápas, to rozhodně ne"

Reagovat
smazaný uživatel

Valdés, Alves, Piqué, Milito, Maxwell, Mascherano, Xavi, Iniesta, Afellay, Villa and Messi.

to ma byt vtip ? kde je eric ?

Reagovat
$dolar$

Tak to me poser, jak muzou mit takovy zku°veny stesti???

Reagovat
-Kopy-

Joaquuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuiiiiiiiiiiiiiiiiiiin !

Reagovat
smazaný uživatel

při pohledu na tvůj příspěvěk mě ten gol potěšil ještě víc

Reagovat
X-bano-X

To je kapitán

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
-Kopy-

Oléééééééééééééééééééééééééééééééééééééééé

Reagovat
$dolar$

zacinam ten klub nesnaset cim dal tim vic

Reagovat
-Kopy-

VALE VALE VALENCIAAAAAAAA

Reagovat
$dolar$

Vsak to stesti a pomoc od rozhodcich netrva vecne

Reagovat
smazaný uživatel

vybuchni

Reagovat
$dolar$

dneska jste si nezaslouzili ani bod a vezete 3, jak jinak nez stesti bys tomu chtel rikat?

Reagovat
smazaný uživatel

Minule jsme si zase zasloužili tři a měli jsme jeden. To máš těžký

Reagovat
$dolar$

Furt mate o bod vic, nez byste meli

Reagovat
smazaný uživatel

opravdu selská logika, je mi líto že to tak bereš..

Reagovat
X-bano-X

dolare, dolare koľkokrát v tejto sezóne takto prišiel k bodom Real? 2-3 krát ?a mlčal si ako voš pod chrastou

Reagovat
$dolar$

Co sem seres Real?

Reagovat
X-bano-X

Ok tak inak. Koľkokrát v tejto sezóne takto prišiel k bodom Mourinho? 2-3 krát? A mlčal si ako voš pod chrastou

Reagovat
$dolar$

Ok, tak jinak.

Co se seres Mourinha?

Reagovat
madridcan

ale ale Nie si to ty co stale pri teme Real neznasa,ze sa vytahuje porovnanie s barcou?

Reagovat
X-bano-X

Dolar ako fanusik pusiniek vytahuje u Valencie veci ktore su vlastné Realu, nevidim dôvod o tom nepisať. Tu nejde o porovnávanie ale o zahmlievanie. Dokonca celkom okate.

Reagovat
$dolar$

101. pro Villarreal

Reagovat
Rssa

Dyť ti vedou Pipiny, proč tu tak vyvádíš?

Reagovat
madridcan

budete to mat zaujimave s Kopym

Reagovat
-Kopy-

Olé, super, vydřený, jinak jsem to ani nečekal. Oba dva góly padli po pěkných kombinací, ne žádné haluzy, štěstí jsme měli při penaltě Forlána, jinak se mi nezdá že by to bylo nezasloužené.

Konce utkání máme opravdu fantastické

Reagovat
X-bano-X

Toto bude boj

Reagovat
smazaný uživatel

zacina mi to pripominat odvetu s betisom ...

Reagovat
smazaný uživatel

Barca

Reagovat
smazaný uživatel

este nieje konniec , ty komediant

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem fakt hroznej komediant no..

Reagovat
smazaný uživatel

sa chces vyrovnat dolarovi a spol , ked si sem prides len tak odgrcnut a rypnut ?

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozne rejpu A taky to tady delam kazdej vikend, ze?! Co je na tom, ze sem rad, ze Barca prohrava a tak se zase "zvetsuji" sance Realu na titul..?

Reagovat
smazaný uživatel

bla bla bla bla bla bla tak si to nechaj pre seba

Reagovat
Kenneth

Mělo by ti dojít že tahle diskuze je pro fanoušky 20 týmu první španělské ligy. A ne jen pro Katalánce.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

emocie zo zapasu , uz som drzim hubu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Proč je komediant?

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze Barcelonka tece

Reagovat
Kily

proč sis změnil nick?

Reagovat
$dolar$

Puvodne to byl?

Reagovat
smazaný uživatel

Madridista ne?!

Reagovat
Kily

Madridista-

Reagovat
herbage

Tak odtud vítr fouká

Reagovat
Carlos Juan Pablo

A možná i od Týpka, Wilfrieda, Kweukeho, Viktora Sparťánka vietor veje.

Reagovat
Kenneth

Reagovat
herbage

Až tak? Jakoby nestačilo, že už je "postižen" fanouškovstvím Chelsea

Reagovat
Kenneth

Nefandím Chelsea. Jen je mi nejsympatičtější z anglické ligy a sleduju její zápasy.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Čili modrá logika.

Reagovat
Kenneth

Tak hlavně že nemáš v sobotu večer nic na práci než tu do mě rejpat.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Nemam, no... Jsi můj základ života.

Reagovat
$dolar$

Dik obema

Reagovat
Kily

já jsem se přidal úmyslně, protože jsem chtěl narazit na to, že Madridistů se tady poslední dobou zaregistrovalo víc, od 5.12. do 17.1. to byli Madridista-, Madridista1 a Madridista.

Reagovat
Kenneth

Tak si u nich zkontroluj IP když už tu chceš někoho obvinovat.

Reagovat
Kily

čím jsem tě teď obvinil? Já jenom píšu, že podobný nick je poslední dobou nějak v módě, nikde jsem nenapsal, že sis všechny tři založil ty

Reagovat
Kenneth

Napsal si to tonem jako kdybych je založil já.

Reagovat
Kily

tobě to tak přijde, já tě můžu ujistit, že jsem to tak rozhodně nemyslel. Btw. do třetice - proč sis založil tenhle nick a ten starý zavrhl?

Reagovat
Kenneth

Měl jsem k Madristovi extra udělanej email kterej sem nepoužíval, a zapoměl sem heslo takže sem si nemohl poslat nové.

Reagovat
Kily

oukily doukily, díky za odpověď

Reagovat
Carlos Juan Pablo

(ou)Kily, (dou)Kily, nemohl bys mu poslat nový heslo?

Reagovat
Kily

já můžu to současné heslo maximálně zresetovat, ale i tak bude potřebovat aktivaci z původního emailu a pokud nezná heslo tam, tak je to k ničemu Maximálně si můžu nechat zjistit jeho heslo na tamtom nicku a pak mu ho poslat, ale k tomu bych potřeboval jeho souhlas a i kdyby mi ho dal, tak bych to asi neudělal, protože mi to přijde jako šťourání se v soukromí jiného uživatele a to se mi celkem protiví

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Zodpovědný to admin.

Reagovat
$dolar$

Ted je mi to jasny, proc asi? Udelal si tady obrovskou ostudu, tak chtel zacit odznova

Reagovat
Kily

to si nemyslim, on si to hned uvědomil a nasypal si popel na hlavu, spousta ostatních by v tu chvíli začala psát cosi jako "abyste se nepo..." apod., kdyby to vzal takhle, tak si nick změnil hned, ne až po cca měsíci. Je teda pravda, že to někteří lidé pak připomínali na můj vkus až moc často a on se mohl rozhodnout pro změnu na základě toho, ale teď napsal důvod a já nemám důvod mu nevěřit

Reagovat
Kily

no, paráda, jsem udělal přesně to, co jsem nechtěl - pasoval jsem se do role jakéhosi soudce

Reagovat
$dolar$

Ale ja tim nemyslim ten trapas s Pedrem, ale jeho celkovy ucinkovani na EF... To byla jedna hloupost za druhou, vrchol alibismu a hlouposti...

Reagovat
Kenneth

Tak hlavně že tebe vidí v každé diskuzi jako spasitele, nositele moudrosti a chytrosti.

Reagovat
Kily

dolar tady tuhle nálepku rozhodně nemá

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Slyšel jsi někdy např. ''dynamické přidělování IP adres''?

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
$dolar$

Tak ale tohle je ten nesimulujici Iniesta, fajn chalan zo Slovenska, Pavol, ze jo?

Reagovat
$dolar$

no ja jsem debil, uz se v tom vazne ztracim

Ten koho jsem popsal je madridcan, cimz se mu vazne moc omlouvam, ze jsem ho prirovnal k tomuto blbeckovi

Reagovat
smazaný uživatel

staraj sa o svoje problemy mordorista

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Hlavne nezakriknout

Reagovat
smazaný uživatel

boha zidny pohyb , tym vystavanim okolo 16-ky gol nedate , a smerom dozadu pri breakoch slusne horime

Reagovat
smazaný uživatel

paneboze ak dnes vyhrame tak uz nikdy nebudem nadavat a zacnem chodit do skostola , amen

Reagovat
niflheim

Gijon jen škoda, že to pravděpodobně nevydrží

Reagovat
smazaný uživatel

klasická Barça po mezinárodních zápasech v tejdnu z předchozích sezon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

si nemuzu pomoct, ty reprepauzy ovlivnujou regulernost lig, ale dobry ze barca tece

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Regulernost lig?

Reagovat
smazaný uživatel

castecne se tim vyrovnava prevaha tymu plnejch reprezentantu, ale me se to nelibi

Reagovat
Kily

když to zkusim rozvinout - máš nějaké řešení ohledně reprezentačních přestávek?

Reagovat
smazaný uživatel

nakouslo se to pod tim clankem s reprepauzou v zime

co treba sehrat kazdorocne 4-5 zapasu po skonceni lig behem 2-3 tydnu?

Reagovat
herbage

Barcelona hraje špatně, staticky, Sporting hraje na doraz svách možností. Jestli si neprosadí do 60. minuty, tak už to zřejmě neotočí a protrápí se do konce. Na vystřídání mají zralou půlku kádru

Reagovat
Footballer

Pedro in, Afellay out

Reagovat
Kenneth

Nikdy bych neřekl že Pedro bude pro vás v Gijonu tak důležitej.

Reagovat
smazaný uživatel

no nic, vypínám - já se na to nemůžu koukat (doufám v zázrak!)

Reagovat
smazaný uživatel

pro dobro barcy to nezapinej, takze radsi koukej

Reagovat
smazaný uživatel

takže koukám že se to vyplatilo, takže to sem hodim znova a rázem to bude 1:2

Reagovat
Tomanatura

Zrovna jsem to zapnul, to snad není možné. Omlouvám se fanouškům Realu.

Reagovat
Al Capone

toto se mi už stalo x-krát

Reagovat
smazaný uživatel

Ja zrova odesel na hajzl a jenom slysim GOOL

Reagovat
smazaný uživatel

btw. jose kouka na lyon v st. etienne

Reagovat
Al Capone

ale opravdu krásný gol

Reagovat
joshua

Pěknej, ale golman to posral.

Reagovat
smazaný uživatel

no nic, vypínám - já se na to nemůžu koukat (doufám v zázrak!)

Reagovat
Kily

blesk dvakrát neudeří do stejného místa

Reagovat
smazaný uživatel

jj hodil jsem to sem bez toho smajla, takže to bude kdyžtak tim a potřetí už to sem dávat nebudu, to by už bylo trapný

Reagovat
Al Capone

to je škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Co je tvl?

Reagovat
smazaný uživatel

Valdes

Reagovat
blaugrana

Za ty vole by som po 2 týždňoch vraždil.

Reagovat
Al Capone

dobrý dva body, Gijon

Reagovat
madridcan

Reagovat
madridcan

200 pre dnesnu vyhru Realu v katalansku a pre to,aby dal Cristiano aspon dva goliky.Dneska to bude tazke...dvestovka sa hodi

Reagovat
PePiG7

Reagovat
Kenneth

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Real to má momentálně ve svých rukou.

Reagovat
smazaný uživatel

Titul ?

Reagovat
niflheim

No to, aby nejlépe využili zaváhání Barcelony. Tak mohou stáhnout náskok a ještě trochu zdramatizovat boj o titul.

Reagovat
smazaný uživatel

espanyol vzdy rad daruje body , tak isto atletico ...

Reagovat
smazaný uživatel

pojďme kluci dneska to musíme dát HALA MADRID

Reagovat
smazaný uživatel

Malaga ggg

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska večer fandit Espanyolu. Brrr, to je hnus....

Reagovat
Kenneth

Kurz 1.45 na Real. Hm nějakej malej na to že se hraje na nevyzpytatelném Espanyolu.

Reagovat
Kily

já bych se docela nebál dát to s handicapem, podle mě se fanoušci Realu toho zápasu bojí víc (a fanoušci Barcelony si od toho zase zbytečně víc slibují), než je nutné, a pokud dá Real první gól, tak bude vymalováno

Reagovat
Kenneth

Jde o to jestli bude hrát Benzema nebo Ade. Jestli Benzema tak bych tu dvojku v životě nedal. Ale stejně jsou ty kurzy na Barcu a Real hrozně malé pokaždé. Jen blázen by si na tyhle zápasy vsázel.

Reagovat
Kily

ona je nějaká šance, že v základu bude Benzema, když se Moneybayor chytil?

Reagovat
Kenneth

Bojím se toho. Na real-madrid.cz je v pravděpodobné sestavě Benzema. Tak se už 2 dny modlím aby tam dal Mou Adeho. S Benzemou si na výhru nevěřím nikde. Ten kluk na Real nemá a měl by v létě odejít.

Reagovat
smazaný uživatel

Espaňol to na Real poslední dobou neumí. Ale byly doby, kdy si je doma dávali s prstem v nose.

Podle mě to dneska dvojka bude, ale za 1,45 bych to nedal je po reprepauze a před prubířským kamenem Realu - osmifinále LM. Uvidíme taky, co pošle Mouřenín na plac. Jestli nebudou hrát v plný palbě, tak to taky jistou naději dává. Dvojka jo, ale ten kurz je pro mě malý. Rizika tam jsou. A nemalá

Reagovat
madridcan

my hrame LM az dalsi tyzden

Reagovat
smazaný uživatel

a jo, no tak to určitě nebude nikoho šetřit ...

... a prohrajete v plný sestavě

Reagovat
Hristo Stoichkov

Osmifinále hrajou až další týden

Reagovat
smazaný uživatel

inak za co dostal vcera zltu pinto ?? to som absolutne nepostrehol

Reagovat
Kily

z lavičky pravděpodobně pokřikoval na hlavního nebo rezervního rozhodčího

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme , cely on

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

"José Manuel Pinto byl potrestán za napodobování píšťalky rozhodčího, čímž mohl poškodit soupeře,"

Takže klasika

Reagovat
alcantara

nabuduce ho snad potretaju za neregulerny uces, to je vysmech, ze co dostava karty a tresty.

Reagovat
Kenneth

Vedenie klubu dnes poobede poprelo správu, že sa zaujíma o Cesca Fabregasa z Arsenalu. Anonymný predstaviteľ klubu dnes vyhlásil: Nepodali sme žiadnu ponuku Arsenalu ani to nemáme v pláne. Môžem s istotou potvrdiť, že Fabregas do Realu nepríde a Benzema nikam cez leto nepôjde.

Takže líné dřevo bude v Realu i další sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

by som mu nechal vzdy pred zapasom mocit nohy vo vode , mozno ze keby mu napucia tie dreva tak by zahral lepsie

Reagovat
Kenneth

pochybuju, ten je ztracenej už. Tomu nepomůže nic.

Reagovat
smazaný uživatel

On neni spatny, akorat mu to v Realu nesedi. Kdyby se hral jiny system, tak by mu to treba slo lepe. Drevo neni, ale angazma mu nevyslo.

Reagovat
mickey mouse

samé těžké zápasy dneska

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá fotka , Mamut a Čabi

Reagovat
madridcan

tak uvidime ako zareagujeme na zavahanie barcy.Dufam,ze sa neposereme z moznosti nieco zmenit v tabulke ako proti Almerii.Posledne tri zapasy sme vzdy vyhrali 3:0,tak snad aj dneska vyhrame.Ale necakam nic lahke a na chlapcoch je velky tlak...

Reagovat
X-bano-X

Čo je to za výhovorku? Aký tlak? Tlak je práve menší keďže vedia, že prípadné zaváhanie nebude znamenať navýšenie náskoku........

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tlak je pořád stejný, musí vyhrávat bez ohledu na to, jak hrál soupeř. A například v sezónach 06/07, 07/08 často platilo, že když ztratil první tým a ten druhý mohl odskočit či snížit ztrátu, tak naopak také ztratil.

Reagovat
smazaný uživatel

vzhladom na priebeh vcerajsieho zapasu by som bol rad , nie preto ze sme stratili body , ale prote ze sme gijon 65 min bili ako zito

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím. V Primeře je jedno, který tým hraje první a který druhý, protože tak jako tak musí oba hrát na maximum. Realu maximálně může dlouhodobě pomoct vědomí, že ani Barca není bezchybná a že nevyhraje všechno. Poslední dobou už byli jejich fandové trochu odevzdaní.

Reagovat
X-bano-X

Dovolím si nesúhlasiť. Dám príklad zo života. Je rozdiel v tlaku ak ideš na prvý termín na skúšku alebo na dekanský. A dekanský termín by som prirovnal k 10 bodovému náskoku Barcelony.

Reagovat
smazaný uživatel

presne , vynikajuci priklad

Reagovat
Hristo Stoichkov

Nesouhlasím. V Realu prostě musí vyhrávat pořád. A naopak když Barca má náskok 7 bodů a ztratí (za 23 kol třikrát), tak tam ten tlak může být možná ještě větší. Kdyby Real dnes nevyhrál, tak může být po lize. To nemyslím k Realu nějak hanlivě či povýšeně, respektuju je jako soupeře, ale ta psychika by mohla hrát obrovskou roli. Navíc ten kádr nemají tak široký a teď přijde na řadu LM.

Reagovat
Kenneth

Není pravda. Kádr je široký, každej post můžeme nahradit.

Reagovat
alcantara

to je asi kazdemu jasne, ale s akym vysledkom, to je podstatne

Reagovat
X-bano-X

Nesúhlasím a vysvetlím prečo : 7 bodov je 7 bodov. Ak chce Real pomýšľať na titul musí Barcu doma poraziť tj už len 4 body. No a ako stratiť 4 body? Črtá sa hneď pár možností. Ako prvú by som dal zápas doma s baskami kde je remíza celkom možná tj už len 2 body. Ďalej nasledujú Valencia vonku, ponorky vonku, Sevilla vonku( aj keď tá ma formu na zostup). Ide o to že stratu s Gijonom nikto nepredpokladal tj nikto s ňou nepočítal. Pre pusinky to je skôr motivácia naviac ako tlak. Že Reall musí vyhrávať vždy je jasné, že na to nemá je tak isto jasné. A celkom nechápem logiku zmýšľajúcu o tom že A TERAZ POZOR PRIDE METAFORA : na človeka visiaceho na lane je väčší tlak keď je istený sieťou, ako keď má pod sebou len 200 metrov hlbokú priepasť? Aj keby danému človeku povedali že ak padne tak mu tu sieť vezmú a bude to musieť skúsiť bez nej, bude to stále menší tlak ako keby šiel hneď bez nej. Späť k futbalu : hráči Realu si musia byť vedomí, že je toto ich šanca, no zároveň vedia že je stále dosť kôl na to aby prípadné zaváhanie mohli dohnať, keďže Barca zaváhala. Naopak ak by Barca nezaváhala a nad nimi by visela hrozba 10 bodovej straty, museli by si uvedomovať že zaváhanie = koniec nádejí. Toľko k tlaku

Reagovat
smazaný uživatel

jenže ty jsi si tak nějak sám odpověděl. Kdyby Barca neztratila, tak musejí bezpodmínečně vyhát. A že ztratila, tak prostě taky musejí bezpodmínečně vyhrát. Je to prašť jak uhoď. Já tam prostě rozdíl v tlaku nevidím. Možná by to bylo jiné, kdyby to bylo bok po boku a Real by si mohl dneska říct, že Barca ztratila, takže my si můžeme dovolit taky ztratit.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ale ty příklady, které uvádíš, jsou úplně o něčem jiném. Jestli třeba hraješ fotbal (nebo se alespoň dokážeš vžít do situace hráčů), tak to budeš chápat úplně jinak. Jedna věc je ta, že Barca má před dnešním zápasem náskok 9 bodů (8 bodů + vzájemný zápas). To bych neopomíjel, je to velmi důležitý "bod" do tabulky.

A teď ještě k tomu tlaku. Hráči Realu samozřejmě vnímají, že Barca neztratila 16 zápasů v řadě ani bod a to musí být pro ně hrozný pocit. Vyhrávat a vědět, že je to pořád málo a náskok pomalu narůstá. Včera přišla po dlouhé době ztráta a tu Real musí využít. Nebo myslíš, že půjdou do zápasu s tím, že i když bude remíza, tak se nic hrozného neděje, protože ztráta nenarostla? (tady kulhá to srovnání se zkouškama či záchrannou sítí, tohle je úplně jiný případ). Naopak, oni musí náskok stahovat, nikoliv udržovat, v té pozici je Barca.

Takže na Realu je ohromný tlak, nemohou si dovolit klopýtnout, naopak Barca pár možností má. A jak už jsem psal, tak když by dnes nevyhráli (podle mě vyhrajou), tak to může být takový hřebíček na jejich "ligovou" psychiku.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Real je to nejhorší, co může dělat, koukat, jak daleko před ním je Barca. Oni musejí vyhrávat svoje zápasy a jen čekat, zda to bude stačit. Na ně je momentálně (a do konce sezony asi bude) ohromný tlak a závazek, že musejí vyhrát všechno. Tak to vidím já.

Reagovat
X-bano-X

nj ja nehovorím že tlak nieje, práveže je a obrovský. Len poukazujem na to že tlak je menší keď barca zaváha, ako keby hrala strojovo s konzistentným odstupom.

Reagovat
smazaný uživatel

Dlouhodobě jim to pomoct může. Jak jsem psal - konečně mají důkaz, že Barca není neomylná. Ale tlak to z nich nesnímá. Oni prostě tak jako tak musejí vyhrávat. Není o čem.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
madridcan

niekto to povazuje za tlak,niekto nie...ani nahodou to neni vyhovorka.Vyhovorky zvyknu byt po zapase

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska vyhrajem a Cris zareaguje hattrickem

Reagovat
smazaný uživatel

Ak to tu bolo, tak sa ospravedlňujem, ale...

Skúste nájsť Ronalda...

http://img15.imageshack.us/img15/5562/26610516.jpg

Reagovat
alcantara

bolo

Reagovat
Kenneth

Už to tu bylo před pár dnama.

Reagovat
homeles8

bolo

Reagovat
homeles8

ale v pohodě

Reagovat
Losinho

Reagovat
$dolar$

bolo

Reagovat
smazaný uživatel

Yeung?

Reagovat
Rssa

Reagovat
alcantara

malaga prehrava, hercules tiez, valdesa som nestihol vymenit, ta fanta mi zase raz luxusne zacina

Reagovat
smazaný uživatel

tohle kolo bude Waterloo i u mě. Taky jsem vsadil na Málagu a z Herculesu mám Trezu.

Reagovat
smazaný uživatel

Aupa Athletic

Reagovat
Ragazzo d'oro

Myslíš, že dnes to bude na výhru? Ten kurz je hodně lákavý

Reagovat
smazaný uživatel

s trochou stesti by to mohlo klapnout, LM je velka motivace, formu mame skvelou...na Mallorce je to ale vzdycky tezky...

Reagovat
alcantara

zopakujte vysledok gijonu, najlepsie s golom(mi) davida lopeza

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas. A mohl by se ještě trefit Ekiza a Koi

Reagovat
smazaný uživatel

No, koukám, že tenhle zápas bude Basky hodně bolet.

Reagovat
smazaný uživatel

Munain je otloukaný jak píšťalička

Reagovat
smazaný uživatel

chjo, to ta fanta bude zase vypadat. Ale moc pěkná akce od Baleárců

Reagovat
smazaný uživatel

Baskové zatím moc neví, co se děje.

Reagovat
Footballer

Jakej se hraje fotbal?

Reagovat
smazaný uživatel

Athletic na Mallorce. Vcelku to jde. Baleáři zatím lepší i nebezpečnější.

Reagovat
Footballer

Zápas vím, ptal jsem se na zápas, jestli se má cenu na to dívat...

Reagovat
smazaný uživatel

určitě má. Baleáři jsou dneska výborní. Baskové se snaží, ale zatím bez jediný šance.

Reagovat
Footballer

Ok, 2.poločas zkouknu, díky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli by měl být někdy San Jose v Barce náhradou za Puyola, tak bude muset ještě hodně přidat. Teď si ho De Guzmán namazal na chleba

Reagovat
Footballer

V souvislosti s ním se psalo o Barce?

Reagovat
smazaný uživatel

nějaký spekulace

Reagovat
smazaný uživatel

Muniain zatím jeden z nejlepších na place a určitě nejlepší Bask . Naopak Javimar hrozný

A na druhý straně výborní holohlaví stopeři (jako vždy), vynikající De Guzmán, a parádní pracovitá dvojka Webó, Nsue.

Reagovat
smazaný uživatel

Baskové se dost zlepšili. Domácí zalezli a čekají. Podle mě to Baskové vyrovnají. Jdu kuknout na kurz.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele