Primera División - preview 21. kola

06.02.2010, 09:31, aktualizováno 07.02.2010, 09:12
Previews
V sobotu se představily první tři celky tabulky, dnes je na programu zbylých sedm zápasů 21. kola. Sevilla hraje v Zaragoze a bude chtít znovu stáhnout manko na Valencii na tři body. Mallorka přivítá Villarreal, Deportivo cestuje do Malagy. Athletic si bude chtít spravit chuť proti poslednímu Xerezu...
UD Almería - Sporting Gijón  (neděle 17:00)
Sportingu Gijón se po vydařeném začátku sezóny přestalo dařit, což ve svém důsledku znamenalo pád do nižších pater tabulky. Asturijské mužstvo se zastavilo až na jedenácté příčce, ke které není daleko k sestupové zóně. Svěřenci Manuela Preciada by měli opět zabrat - duel s Almeríí jim nabízí dobrou příležitost.

Andaluský celek letos vyměnil trenéra Huga Sáncheze, plahočí se, nadále se nachází v nejnižších patrech tabulky a nepředvádí nijak atraktivní kopanou. Takže - nezáviděníhodná situace. V posledních týdnech, společně s příchodem trenéra Juana Manuela Lilla, se však forma Almeríe zvedla, mužstvo se zlepšuje a začíná získávat body. V nedělním podvečerním klání muže přidat další tři, čemuž napovídá jak relativně dobrá forma, tak statistika - ve vzájemných soubojích Almeríe a Sportingu Gijón platí pravidlo "můj dům, můj hrad".

Netřeba pochybovat o tom, že nějaké statistiky borce z Gijónu nevytrhnou a že se jimi nezaobírají. Na Estadio Juegos Mediterráneos budou chtít za každou cenu uspět a oddálit se nepříjemným sestupovým vodám. Sporting od začátku prosince získal jenom čtyři body a v tomto ohledu je i Xerez poněkud úspěšnější. Naposledy Sporting prohrál na domácí půdě proti lídru tabulky z Barcelony.

Dobrému a snad i pohlednému klání nasvědčuje fakt, že se proti sobě obě mužstva postaví v takřka kompletní, všemi oporami napěchované sestavě. Na domácí straně schází jen obránce Santi Acasiete, na té hostující pak středopolař Rivera a dvojice vykartovaných hráčů Lora a Botía.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.25 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CA Osasuna - CD Tenerife  (neděle 17:00)
Fotbalisté Osasuny stojí před velkou šancí. Mohou totiž poprvé od roku 2006 vyhrát čtyři zápasy v řadě, a to za předpokladu, že v neděli dokáží porazit Tenerife.

Výhry nad Xerezem, Espanyolem a Villarrealem posunuly tým z Pamplony do první desítky průběžného pořadí. Zvýšil se také rozestup mezi Osasunou a zónou sestupu. Pro tento tým to mimo jiné je příjemná změna. Po letech, které strávil tuhými boji o záchranu, si tak může odpočinout v jiných končinách tabulky. Stoper Flano k tomu dodává. "Je to pro nás velmi důležitý zápas. Musíme vzít na vědomí fakt, že teď nadchází ta fáze, kdy se láme sezona. Je potřeba získat co možná nejvíce bodů," věří.

Osasuna si navíc určitě nemůže stěžovat na los. Po bitvách se sestupem ohroženými Espanyolem a Xerezem ji čeká předposlední Tenerife, které minulý víkend na svém stadionu podlehlo Zaragoze 1:3. Fotbalisté z Kanárských ostrovů ale v prvním vzájemném měření sil nad Osasunou vyzráli. Ve druhém kole ji porazili 2:1, a proto Flano před sílou soupeře varuje. "Čeká nás jeden z mála týmů, které na hřišti opravdu hrají fotbal. Asi nikdo si nepřipouští, že nás čeká procházka růžovým sadem," varuje.

Domácímu trenérovi Camachovi navíc bude chybět několik opor. Mezi ně se řadí také Oier, Delporte, Juanfran nebo Josetxo. Do hry naopak bude po náznacích chřipky opět připraven útočník Pandiani. Jak již bylo zméněno, Tenerife v minulém kole hořce prohrálo s tabulkovým sousedem ze Zaragozy. Přesto jsou rozestupy v tabulce tak malé, že Oltrovi svěřenci zatím nepanikaří. "Můj tým je schopný v Pamploně vyhrát. Je to pro nás velmi důležité utkání, neboť máme velkou šanci zlomit nepříznivou sérii a konečně zabrat," tvrdí sám lodivod ostrovanů.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.40 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Xerez CD  (neděle 17:00)
Minulé kolo dalo Xerezu ještě nějakou naději na záchranu. Momentálně suverénně poslední celek Primera Division si totiž na svém hřišti poradil s Mallorcou 2:1.

O další výhru se pokusí na půdě Athleticu. Andalusané jsou nažhaveni. Zápas proti Mallorce totiž otočili díky dvěma trefám Calva ve druhém poločase a trochu se přiblížili vytoužené záchraně. Od té zatím dělí Xerez přesně sedm bodů. Minulá výhra každopádně vlila týmu do krve potřebnou dávku optimismu a odhodlání do dalších bojů. To je nesmírně důležité, neboť po zápase s Athleticem otestuje Xerez také slavný Real Madrid či Deportivo La Coruňa.

Hostující trenér Gorosito před výjezdem do místa utkání sdělil: "Musíme hrát podobně jako proti Mallorce. Snažit se hodně držet míč a přecházet k protiútokům. Čím více budeme mít balon na kopačkách, tím naše šance porostou."Domácí celek je pro změnu v úplně jiné situaci. Patří mu aktuálně osmé místo a jen šest bodů ho dělí od pozic zaručujících účast v Lize mistrů. Poslední dva souboje ale Baskové prohráli.

Los navíc k Athleticu nebyl úplně přívětivý. Po novém roce totiž odehrál čtyři utkání na hřištích soupeře, doma poměřil síly pouze s Realem Madrid (1:0). Gorosito si je složitosti a těžkosti nedělního duelu plně vědom. "Čeká nás nesmírně obtížný soupeř. Opírají svou hru o Llorenteho a toho je třeba podržet. Musíme zároveň jít do zápasu s tím pocitem, že oba týmy začínají na stejné startovní čáře a každý soupeř je k poražení," neztrácí optimismus Gorosito.

Na druhé straně lávky už bude mít domácí kouč Caparros k dispozici uzdravené Gurpegiho a Ustaritze. Yeste s Munizem naopak ještě budou nějaký ten týden mimo. Obránce domácích Iraola k tomu říká. "Vracíme se ze série zápasů venku, kde jsme příliš mnoho bodů nenahráli. Konečně budeme v neděli hrát před svým publikem a vítězství je téměř povinností," prohlásil stručně.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RCD Mallorca - Villarreal CF  (neděle 17:00)
Slunné Baleárské ostrovy jsou jistě lákavou turistickou destinací, ale fotbalisté tam v letošní sezóně nejezdí moc rádi. V Mallorce se totiž nevyhrává. Co nevyhrává - neboduje! Asi již netřeba fanouškům španělské kopané neustále připomínat, že domácí celek na svém trávníku v tomto ročníku ještě neztratili ani bod. Pro tipéry jednoznačná záležitost, ale nic nemusí být tak jasné, jak se může zdát.

Villarreal po domácím selhání proti Osasuně vyměnil trenéra a předpokládá se, že nová tvář na lavičce mužstva Juan Carlos Garrido nebude moc sahat do relativně zaběhnutého systému a rozestavení. Vrásky Garridovi vesele přibývají při pohledu na absence - Santi Cazorla se v týdnu podrobil operaci zad a čeká ho dlouhá pauza, elitní kanonýr Giuseppe Rossi odcestoval do USA, kde bude řešit vážné rodinné problémy a k zápasu s největší pravděpodobností nenastoupí, a další zraněný Javi Venta. Cazorlu na křídle nahradí Cani, Rossiho má pak hodně kvalitní záskok v podobě útočníků Nilmara a Joseby Llorenteho.

Mallorca před nedávnem vypadla ve čtvrtfinále poháru s Getafe, kterému se jako prvnímu v této sezóně podařilo dobýt ONO Estadi. Skvělým, nadprůměrným výkonem ukázalo, že na baleárských ostrovech lze uspět, lze tam zvítězit a odvést si body. Garridův oponent Gregório Manzano se může spolehnout takřka na kompletní kádr, v němž bychom ale nenalezli klíčového muže defenzívy, stopera Ivana Ramise, který si na další start bude muset ještě týden počkat. Kvalitně by ho mohl nahradit Ruben. Další žádné výraznější ztráty nejsou hlášeny.

Villarreal nebude mít lehkou úlohu, i přesto v castellónském mužstvu věří v bodový import. To domácí hodlají po trochu nešťastné porážce v Xerezu opět zabrat a vyhoupnout se alespoň na pár hodin před Sevillu na čtvrtou pozici. Villarreal by se v případě vítězství přiblížil Athleticu Club, a tedy i vysněným pohárovým příčkám.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.30 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Málaga CF - Deportivo La Coruña  (neděle 17:00)
Při hloubavém pohledu na tabulku by pozorného fanouška měla napadnout myšlenka, proč se v posledních dvou měsících takřka neporažené Málaga nadále nachází v sestupových vodách. Je to skutečně překvapující a zaraženíhodné. Andaluské mužstvo prohrálo z posledních dvanácti zápasů všehovšudy jednou, a to na půdě Realu Madrid, a má v současném listu týmu jednu z nejlepších fazón. Přerušit famózní sérii se pokusí hodně oslabené Deportivo La Coruňa.

Na Depor se v letošním kalendářním roce lepí smůla, nedaří se. Výsledkově je to stále dobré, ale během měsíce ledna se nakupilo několik zranění dlouhodobějšího charakteru klíčových hráčů, kteří mohou a jistojistě budou týmu v důležitém údobí sezóny scházet. Mezi jinými hodně trápí ztráta pilíře obrany, levého beka Filipeho, který si v nedávném utkání proti Athleticu Club zlomil kotník. Pochyby panují okolo startu Andrése Guardada, Rikiho a Mistův start je vyloučen. Na trávník nevyběhne ani Sergio González.

V bráně nebude chybět tradiční opora Daniel Aranzubía, v obraně pak stoperská dvojice Colotto - Lopo a krajní beci Laure a Pablo. Lotina chystá nastoupit v obrannější formaci s dvěma defenzivními štíty Jucou a Tomásem. O přesné přihrávky se bude starat Valeron, okolo něhož se poskládají Rodríguez, a Alvaréz. Na hrotu by měl s největší pravděpodobností operovat Adrián.

Jak už bylo napsáno, Málaze se v posledních týdnech velmi daří a v minulém kole dokonce přivezla tři body ze stadionu Vincente Calderóna patřícímu Atléticu Madrid. Andaluský celek se díky zlepšené defenzivní hře vytáhl z příček zaručujících sestup na poněkud lepší, i když stále neuspokojivé pozice. I vzhledem k několikrát omílané sérii dobrých výsledků je skutečně překvapující, že se Málaga nachází jen tři bodíky od sestupu.

Do utkání s Deporem vstoupí Málaga oslabena o vykartovaného Weligtona, na hřiště nepáchnou ani opora ofenzívy Apoňo, Rosario či Jordi Pablo, které neustále trápí zranění. V brance nebude chybět Munua, defenzívu bude tvrdit fantastický Jésus Gámez a Obinnu na hrotu bude podporovat další opora Duda. Málaga je připravena získat proti silnému Deporu tři body a nadobro se oddálit od sestupových příček.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.30 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Zaragoza - Sevilla FC  (neděle 19:00)
Nejeden už neví, co si má o výběru Manola Jiméneze myslet. Po velmi špatných výkonech, které katapultovaly Sevillu až na pátou příčku tabulky, přišly dvě celkem snadná vítězství na domácím pažitu, z nichž zejména to druhé proti letos velmi dobře hrající Valencii se hodně cení. Nyní si andaluské mužstvo zajede do Zaragozy, které se blízká na lepší zítřky.

Jak už bylo napsáno, Sevilla nejprve porazila v andaluském derby Almeríi 1:0, na což navázala opět těsným, ale navýsost zaslouženým vítězstvím 2:1 proti Valencii. Všechny tři branky vstřelil Álvaro Negredo, který dostává po boku z APN se navrátivšího Fréderica Kanoutého či nyní zraněného Luíse Fabiana stále více šancí ukázat svůj nesporný talent a um. Jeho výkony mají vzestupnou tendenci a můžeme se jenom dohadovat, na kterémže čísle se zastaví jeho statistika vstřelených branek. Španělský reprezentant nebude v základní sestavě chybět ani tentokrát, vedle něho nebude chybět Kanouté, který se v týdnu po dlouhé době v dresu Sevilly prosadil, a to do sítě Getafe v Copa del Rey. Rojiblancos nakonec v duelu s Getafe vyhráli 2:0 a jsou jednou nohou ve finále.

Manolo Jiménez nemůže počítat s dvojicí stoperů Sebastianem Squillacim, Romaricem a Ivicou Dragutinovičem, kteří se potýkají se zdravotními problémy. Ve středu tak opět nastoupí Escudé a v minulém kole výborně hrající Stankevicius. Na křídlech nebudou chybět opory Jesús Navas a Diego Perotti, ve středu pole by měli nastoupit Didier Zokora a Renato.

Na druhé straně rozhodně není veselo. Po odchodu Marcelina přišlo několik posil, které se teprve zapracovávají do týmu a nelze od nich čekat zázraky. Nicméně, je pravda, že se pod novým koučem Gayem zvedla morálka mančaftu a s příchozími hráči i kvalita a konkurence v kádru samotném. Zlepšení bylo znát v minulém kole na půdě Terenife, přímého konkurenta v boji o udržení se, kde Zaragoza během devíti minut obrátila vývoj utkání ve svůj prospěch. Velkou měrou k tomu přispěl právě nový muž v ofenzívě domácích Humberto Suazo (více v týdenním přehledu).

Velkou ztrátou pro aragonské mužstvo je neúčast vykartovaného Ángela Lafity, kterého asi nahradí Pennant. V týdnu netrénovali Pablo Amo, Víctor Laguardia, Ivan Obradovič, Abel Aguilar a Uche - jejich start je nepravděpodobný. Ať tak či onak, většinou nejde o velké opory mužstva, které se pokusí navázat na předchozí zápas a uhrát bod s jedním z nejlepších španělských mužstev současnosti.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.60 - 3.30 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Racing Santander - Atlético Madrid  (neděle 21:00)
Kouč Atlética Madrid Quique Sanchez Flores ví, že Racing Santander se nemůže dočkat pomsty. Ve druhém ze tří vzájemných střetnutí za jeden týden se domácí pokusí odčinit porážku z poháru.

Klub z hlavního města Španělska totiž v úvodním utkání semifinále Copa del Rey zvítězil jasně 4:0. Jistá účast ve finále by pak měla být pouze formální věcí. Racing má ale nyní výbornou šanci se Aléticu pomstít, což ví i trenér Flores, jenž říká, že na El Sardinero to bude úplně o něčem jiném.

"Musíme si uvědomit, že se utkáme s nazlobeným a poškozeným týmem. Budou rozžhaveni přítomností svých fanoušků. Vždyť tam bude výborná atmosféra, diváci je vybudí k mnohem lepším výkonům. Je to pro nás daleko těžší. Pokud tam půjdeme posilněni, máme daleko větší šanci na úspěch," myslí si.

"Jsme velkým týmem a na všech cizích stadionech nám to každý dává pořádně ukázat. Navíc nás s nimi čeká ještě jedno utkání v poháru. Určitě se budou snažit přehodit na nás ten tlak. To musí být pro hráče motivace. Každý zápas je jiný. My ale nyní máme lepší a novější informace o našem soupeři. Musíme hrát ještě daleko lépe než ve čtvrtek," připomněl vysoké vítězství na konec.

Atlético v poslední době vypadalo jako znovuzrozené. Vždyť vyhrálo již třikrát v řadě. Pak ale přišla další zklamání a dvě prohry. To znamenalo sesun zpět do druhé poloviny tabulky. "Musíme se snažit hrát více jako tým. Být sebevědomější. Takový zápas jako minulý v poháru je pro nás pozitivní, musíme se znovu najít. Pokud budeme dobře hrát i v tomto utkání, jsme blízko toho, abychom se znovu našli," vykládal trenér hostů.

Jose Antonio Reyes má problémy s kolenem, Pablo Ibanez si zase zlomil nos. Ani jeden z hráčů tak do utkání nenastoupí. Nová posila Eduardo Salvio má stále problémy s kondicí.

Vysoká pohárová porážka přišla do Santanderu jako veliký šok. Tým se pod trenérem Miguelem Angelem Portugalem neuvěřitelně zlepšil. The Cantabrians vyhráli čtyři a zremizovali dva zápasy v lize z posledních sedmi a jsou dostatečně vzdálení od sestupového pásma. Portugal pak své hráče nabádá, aby zapomněli na nepovedené utkání v poháru.

"Je to již zapomenuto. Pro nás je teď nejdůležitější utkání v lize. Důležité bude vyrovnat se s jejich rychlým přechodem do útoku. To nám minule dělalo veliké problémy," byl si vědom. "Udělám nějaké změny, potože nemůžeme odehrát tolik utkání s pouhými jedenácti hráči. Naším cílem je dvě následující utkání vyhrát a dostat se do finále Copy. I když to zní jako utopie. Vítězství v lize by nám dodalo veliké sebevědomí pro odvetu v poháru," dodal.

Jose Moraton je po vyloučení z utkání s Getafe suspendovaný, zranění jsou Edu Bedia, Ivan Bolado, Tono a Manuel Arana. Na druhou stranu by se po zranění mohl vrátit Gonzalo Colsa.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.20 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valencia CF - Real Valladolid  (sobota 18:00)
Obě mužstva potřebují body jako polévka sůl. Zatímco valencijské mužstvo chce utéct před nelítostnými pronásledovateli v čele s jejím přemožitelem z minulého kola Sevillou, Real Valladolid se nachází v nezáviděníhodné sestupové bryndě a při současné formě bude jen velmi obtížně odrážet útok Tenerife či Zaragozy.

Je pravda, že se stále nachází na nesestupové sedmnácté příčce, ale náskok jednoho bodu na pozici sestupovou není žádnou výhrou, obzvláště když se Zaragoza výkonnostně zvedá a Tenerife pravidelně získává body na svém trávníku. Vedení zareagovalo na neuspokojivý stav odvoláním dlouholetého kouče José Luís Mendilibara, kterého nahradil kouč rezervního mužstva Onésimo Sánchez, kterého čeká vskutku parádní premiéra na půdě jednoho z favoritů na umístění na bedně.

"Prezident i sportovní ředitel ve mě mají důvěru, i proto jsem výzvu stát se hlavním koučem Realu Valladolid přijal. Byl to můj sen. Jsem přesvědčený, že mohu dovést mužstvo k záchraně. Od svého nástupu přemýšlím o týmu a možnosti, jak vyhrát ve Valencii," vstupuje odhodlaně do svého vysněného angažmá Onésimo Sánchez, který se bude muset obejít bez absentujícího Manucha, který byl v minulém kole vyloučen. Dlouhodobě zranění jsou Sisi a brankář Jacobo Sanz. V základu nebudou chybět žádné opory mužstva jako Naúzet Aleman či Diego Costa.

Ve Valencii nemůže být po porážce od Sevilly nijak veselo. Emeryho svěřencům se vystoupení na stadionu Sáncheze Pizjuána vůbec nepovedlo, a to jak výsledkově, tak herně. Jindy ofenzivně laděné mužstvo nepředvedlo nic ze svého vysokého potenciálu a muselo se sklonit před pečlivě bránícím a hodně úderným mužstvem z Andalusie.

Unai Emery nemohl být spokojený s ofenzívou. Prozatímní druhý nejlepší šutér soutěže David Villa střelecky mlčel, žádný z jeho kolegů by nesnesl přísnější měřítko hodnocení. Nyní mají Netopýři velkou šanci pohrát si s matným Valladolidem, v němž by mělo mužstvo nastoupit v takřka nejsilnější sestavě. Pochybnosti panují okolo připravenosti Joaquína a Davida Navarra, oba by však měli být připraveni. Do branky se tradičně postaví César Sánchez, v defenzívě nebude chybět dobře hodnocený Bruno, branky budou připravovat Silva či Pablo. Kdo by je měl střílet? Netřeba komentovat.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Getafe CF  (sobota 20:00)
Pepe Guardiola prostě ví, že žádná série nemůže trvat věčně. Předpokládá, že dříve nebo později jeho svěřenci klopýtnou. Přesto ale pevně doufá v sobotní vítězství nad Getafe.

Barca ještě letos nezažila hořkost porážky. Šestnáctkrát navíc dokázala zvítězit a před druhým Realem Madrid si udržuje luxusní pětibodový náskok. Teď na nejlepší tým světa čeká Getafe. Guardiola se však tohoto střetnutí obává. Getafe je totiž jeden z mála týmů, které zde loni dokázaly uhrát solidní výsledek. "Je to dobře poskládaný tým s velice vyváženým rozmístěním hráčů," upozorňuje.

"Jednou to stejně musí přijít. Nejsme přece bezchybná mašina, která neustále vítězí," tvrdí kouč, jenž oceňuje práci svého protějška Michela, pro změnu lodivoda hostů. "Už když byl hráčem, bylo vidět, jak fotbal miluje. Jsem moc rád, že se mu první rok ve funkci tak daří," dodává. Domácím budou chybět Puyol, otazníky se vznáší nad starty Abidala či Alvese.

Místo by naopak v sestavě mělo zbýt na Zlatana Ibrahimovice, který se v Katalánsku evidentně nemůže chytit. "Je to pochopitelně věc, která hovoří v jeho neprospěch, nicméně na druhou stranu je schopen pro spoluhráče vytvořit mnoho prostoru, tím je nepostradatelný," neláme nad ním hůl Guardiola. Právě proti tomuto soupeři Barca loni doma ztratila body, když remizovala 1:1. Od té doby ale na Nou Campu neztratila ani jediný bod a odrazila se k spanilé jízdě za titulem.

Getafe sice doma boduje téměř s hodinářskou přesností, venku však příliš bodů nesbírá. Přesto trůní na sedmé pozici Primera Division a útočí na evropské poháry. "Případná remíza by pro nás byla excelentním výsledkem," říká Michel. Getafe navíc už ve středu odehrálo první zápas poháru proti Seville a prohrálo 0:2. "Nemůžeme myslet na to, že nás ve středu zase čeká úplně jiné utkání. Teď máme Barcelonu a tu se pokusíme potrápit. Odvetu proti Seville začneme řešit až po neděli," uzavírá trenér hostujícího celku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 7.00 - 14.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Espanyol Barcelona  (sobota 22:00)
Po prolomení "riazorské" kletby čeká na Real ve 21. kole La Ligy domácí utkání proti katalánskému Espanyolu. Barcelonský tým patří na hřištích soupeřů k nejhorším, ovšem dokázal, že umí právě silné týmy hodně potrápit.

Realu se v letošním ročníku Primera División doma daří a svojí bilancí je na tom nejlépe ze všech týmů. Naopak "los pericos" z Barcelony jsou na tom hned po ligovým nováčcích nejhůře. Přesto dokázali zvítězit v La Coruni a remízovat proti Seville, proto je možné, že i Bílému baletu ztíží stíhací jízdu za kolegy z Nou Campu.

Manuel Pellegrini, kouč Realu, nebude moci počítat s distancovaným Ronaldem ani s dlouhodobě zraněným Pepem. Otazník rovněž visí nad startem Arbeloy, Gutiho a Garaye. Připraveni naskočit budou uzdravení Lass, Van der Vaart, Higuaín a Gago. V brance by měl stát Casillas, obrana se poskládá do čtveřice Marcelo - Albiol - Ramos - Arbeloa. Tvorbu hry bude mít na starosti záložní kvarteto Xabi - Granero - Guti - Kaká a útočný duet bude mít složení Benzema - Raúl nebo Higuaín.

Trenér hostí Pochettino před varující bilancí a tváří tvář slavnému soupeři nevěší hlavu. "Musíme držet míč a hrát důrazně," tvrdí. Na stadionu Santiago Bernabéu každopádně nenastoupí zraněný špílmachr De la Peňa ani kapitán Tamudo. Na trávník vyběhne jedenáctka v čele s brankářem Kamenim, obranná čtyřka bude mít podobu David García - Ruiz - Pareja - Roncaglia. Baena s Javi Marquézem zastanou středový dvojblok, na křídlech bude hrát Coro a Luís García, na spojce Verdú a na hrotu pak Osvaldo.

Utkání mezi Realem a Espanyolem zahájí ve 22.00 CET hvizd Péreze Burrulla.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.18 - 6.50 - 12.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona20164050:1052
2.Real Madrid20152347:1547
3.Valencia CF20116336:2039
4.Sevilla FC20113631:2236
5.RCD Mallorca20104634:2334
6.Deportivo La Coruña20104624:2234
7.Getafe CF20101927:2431
8.Athletic Bilbao2093824:2530
9.Villarreal CF2075831:2926
10.CA Osasuna2075820:2126
11.Sporting Gijón2066820:2224
12.Racing Santander2066823:2724
13.Atlético Madrid2065930:3323
14.Espanyol Barcelona2065914:2623
15.Málaga CF2048823:2620
16.UD Almería2047919:3019
17.Real Valladolid2039824:3618
18.Real Zaragoza20451123:4217
19.CD Tenerife20451117:3917
20.Xerez CD20251310:3511

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (63)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Po dlouhe době uvidim Real...

Reagovat
smazaný uživatel

A já po více jak roce a půl neuvidím Barcu

Reagovat
smazaný uživatel

Ja Barcu viděl naposled v El Clasicu. A Real asi prvni kolo 2010.

Reagovat
smazaný uživatel

U barcelonských preview mi poslední dobou chybí popis, jak by mohla vypadat základní sestava

Reagovat
smazaný uživatel

Je poslední dobou nepíšu no ...

Reagovat
smazaný uživatel

To je škoda, byla by možnost preview více zkritizovat (okomentovat) A hlavně si myslím, že to je pro čtenáře to nejdůležitější info.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím. No nic, příště to přerozdělím tak, aby mi Barca zbyla a abych tu měl zase nějakej komentář

Reagovat
madridcan

aj jedne aj druhy mame neprijemneho supera,ale aj jeden aj druhy vyhrame minimalne o dva goly

Reagovat
Xavi

Getafe je hodně nepříjemně, očekávám těžký zápas, navíc bez Puyola. Espanyol z nějakých pro mě nepochopitelných důvodů hraje delší dobu tužku, takže Real by měl vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

co řikáte na Mallorca - Villareal? podle mě to domácí uhrajou protože venku se Villarealu totálně nedaří, ale přece jenom by si mohli odvézt bod...a ten kurz je hodně lákavej

Reagovat
Xavi

Jn. hlavně Villarreal má nového trenéra, takže nový impuls.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně to očekávám i u Valladolidu ...

Reagovat
Xavi

Doufám, že se Valladolid vzpamatuje, sympatický tým. Navíc Vale je silnější venku.

Reagovat
smazaný uživatel

ale zas Mallorca doma z 9 zápasů 9 výher, vidim to na 10... jinak doufám že překvapení se nebude konat ani ve Valencii, doufám že to doma uhrajou..

Reagovat
Xavi

Jn. ale zas nedávno prohráli v Copě doma s Getafe, ale doma jsou hodně silní no.

Reagovat
smazaný uživatel

no ja si myslim ze 1x by malo byt..hlavne minuly tyzden ma malorka velmi sklamala...mal som vyhrat 110 eur posledny zapas malorka x2 a oni to prehrali tak zalostne mantavo :(

Reagovat
blaugrana

Tak dúfam, že dnes bude figurovať medzi géniami hráč čiernej pleti, v opačnom prípade budem nasraný. Čo sa týka obrany, tak to vidím na Alves-Marquez-Pique-Abidal...i keď by som rád videl obnovenú spoluprácu Piqueho a Milia zo Zaragozy. A útok? Dúfam, že aj dnes bude Pedro, ale silne o tom pochybujem.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes v PD nuda zápasy...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem stejného názoru. Tohle kolo je oproti minulým kolům takový chudší na ty vyhrocený zápasy. Na druhou stranu, jsem přesvědčen, že bude padat hodně branek.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak papírově by mělo,že? FCB-Getafe-3:0, Real-Espanol-4:1, Valen.-Valliad.-3:2 ?

Reagovat
madridcan

ja si myslim,ze getafe gol da-na druhej strane pri espanyole neviem kto by ho dal

Reagovat
smazaný uživatel

Vale aspon o dva goly

Reagovat
smazaný uživatel

ježíš,to byl jen tak tip z větru....aby byly ty goly...

Reagovat
smazaný uživatel

Osvaldo nebo Luís García Já si myslím, že to tentokrát právě žádná velká kanonáda nebude no ... ale co, je mi to jedno

Reagovat
madridcan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dnes Yaya opat na lavičke?dúfam že nie...

Reagovat
smazaný uživatel

Naštěstí hraje, škoda že nehraje Maxwell, ale Eric má prostě famozní formu

Reagovat
smazaný uživatel

joga banegito

Reagovat
smazaný uživatel

Valdés, Alves, Piqué, Milito, Abidal, Touré, Xavi, Keita, Messi, Iniesta, Ibrahimović.

Sestava skvělá, dneska to vidím na super výkon

Forca Barca

Reagovat
X-bano-X

Messi golazo tak ta sadla

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakonec hraje aji Maxwell a vubec si nevede špatně , ted co předvedl

A Messi - to byl golazo

Reagovat
smazaný uživatel

pique

Reagovat
smazaný uživatel

Prvně pustí kosu na Messiho bez karty a teď vyloučí, sotva mu k tomu dá Pique příležitost. No, paráda

Reagovat
smazaný uživatel

nemel mu k tomu davat prilezitost...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že ne všichni sudí ve Španělsku jsou takhle přísní. Ramos dává těch příležitostí tucty a ... nic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

trapaaas, kdyz nevis zminujes ramose, pritom mate v tymu zakernaka alvese...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nebreč!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda tý špatný přihrávky na vápně po který následoval ten faul, mám pocit, že to byl Ibra ?:/

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak, byl to Ibra. Už mě s tou jeho laxností začíná fakt štvát (sprostěji to napsat nemůžu)

Reagovat
smazaný uživatel

tak doufám, že se dneska prosadí soldado nebo parejo

Reagovat
smazaný uživatel

Jej. Krásnej balon .

Reagovat
smazaný uživatel

Rios pěknej dive

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkná akce. Škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkná kuřba, Andrés

Reagovat
smazaný uživatel

Iniesta někomu vykouřil v tunelu?

Reagovat
smazaný uživatel

uf, inteligentní disuse dnes od tebe. Gratuluju

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně si je vychutnal

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak to nebyl ofsajd.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda té karty do té doby to byl super fotbal z naší strany, plno akcí, kldině to mohlo být tak 3:0 a mohl být klid, tedka to budou ještě nervy

Reagovat
smazaný uživatel

Do vyloučení to bylo zralé na pořádnou rychtu. Pak bylo vydět, jak to s mužstvem otřáslo. Na můj vklus až moc. Nicméně ten konec poločasu byl už zase pod kontrolou. Škoda té šance. Ten kus by byl důležitý z psychologického hlediska jak pro mužstvo, tak pro Zlatana.

Do druhé půlky bych porozmýšlel, zda nedat dolů Zlatana a místo něj někoho rychlého na brejky, ale tohle případné střídání by bylo zase mínus v obranných standartkách, kde Zlatan pomáhá. Je to na Pepkovi, jak to promyslí

Rudou komentovat nebudu. Mám na to svůj názor, ale z důvodu předementování diskuse (bohužel se přidal i jeden, od kterého bych to nečekal), ho psát nebudu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jo a ještě něco musím připsat - výkon Yayu je dnes opravdu na jedničku. Od začátku zápasu na něj koukám jako puk. Sice jsem Sergionista, ale pokud bude hrát Yaya takhle, tak asi není o čem

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, uvidíme, ale dle mě tohle nemůžeme udržet. Tohle prostě neumíme hrát. Chce to hrát aktivněji - jako na konci poločasu

Reagovat
smazaný uživatel

Jen taková odbočka na odlehčení - na bwin je kurz na jedničku 1,15. No, chtěl bych vidět toho dobrodruha, kdo by do toho šel

Reagovat
Rssa

Ten Iniesta je neskutečný ďábel...

Reagovat
Xavi8

Reagovat
Rssa

A je tam!

Reagovat
smazaný uživatel

já veřím Villarrealu, takže klidně 2

Reagovat
smazaný uživatel

Villareal prehrá a Mallorca zaokrúhli tabuľku na krásnych 10-0-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele