Co přinesl týden v La Lize?

09.02.2010, 16:59
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Týden utekl stejně rychle jako Radovan Krejčíř, a tak tu máme další ohlédnutí za právě uplynulým týdnem v La Lize. Tentokráte o dvou výborných argentinských fotbalistech současnosti pocházejících ze stejného města, parádní brance Lionela Messiho či sevillském zklamání kola.

--- TÉMA TÝDNE ---

Duo kouzelníků z Rosaria

Rosario - Rosario? Pakliže se čtenářům vybaví název tohoto argentinského města v souvislosti s zeměpisnými charakteristikami, je to samozřejmě dobře. Nicméně, s chutí přenechejme zeměpis pedagogům a soustřeďme se na kopanou, která v městě o nemálo menším než Praha patří k tradičním způsobů zábavy a relaxace.

Z místních zaprášených plácků, všudypřítomných hřišť, později pak mládežnických akademií tamních předních argentinských fotbalových klubů Rosario Central a Newell's Old Boys vzešla řádka špičkových fotbalistů, z nichž fanouškům španělské kopané zní nejpovědoměji jména Lionela Messiho a Évera Banegy, dvou současných velkých hvězd Primery Division a zároveň dvojice "Mazáků týdne".

Lionel Messi (22 let, FC Barcelona)

Člověka láká naťukat prosté "bez komentáře" a nic obsáhlejšího k Lionelu Messim nedodávat, neboť se ve všemožných médiích objevilo na několik milionů statí, rozborů a komentářů sumarizujících a hodnotících jeho úspěchy či hloubajících nad jeho nespornou genialitou. Však by to bylo asi snazší odbýt celou záležitost tímto chladným slovním spojením, ale jeho báječné výkony prostě nenechají prsty v klidu.

Lionel Messi ve víkendovém zápase proti Getafe opět ukázal svou bezbřehou chytrost skloubenou s famózním citem pro kulatý nesmysl, který odesílá dle kvapného a většinou správného uvážení kamkoli a komukoli se mu zlíbí. Takřka každé jeho utkání představuje ukázku nepřeberné škály dovedností a schopností, jimiž se mohou pochlubit jen ti nejlepší fotbalisté historie. Ve dvaadvaceti letech se již nesmazatelně zapsal do historie! Obdivuhodné, úžasné! Přitom mu snovou budoucnost málem odepřelo vážné onemocnění, nepřízeň osudu - jak se tak občas říkává.

Od ranného mládí byla po jeho umění celkem sháňka. Maličký Lionel Messi uchvacoval všudypřítomné skauty bezvadnou technikou a viditelným talentem. Na prahu třináctých narozenin po něm začal pokukovat legendární River Plate a po několika zápasech přispěchal s ožehavou nabídkou na přestup. Překážou celému přestupu však byla vážná nemoc. Lékaři Leovi zjistili velký nedostatek růstového hormonu, kvůli čemuž by nemohl v dospívání přibírat potřebnou svalovou hmotu, kilogramy a centimetry. Ani River Plate, ani jeho stávající působiště Nevell's Old Boys nemělo šanci nákladnou léčebnou proceduru financovat. Nemělo šanci - nechtělo.

Se spásnou nabídkou přispěchala katalánská kráska Barcelona, která hodlala zaštítit potřebnou léčbu pouze a jedině v případě, že se na Pyrenejském poloostrově náležitě osvědčí a bude pravidelně hrát. Leo v prvním klání v dorosteneckém dresu Blaugranas pozorovatele z řad vedení naprosto okouzlil a naštěstí neošálil. Ani nemohl, statistika pěti vstřelených branek hovořila za vše...

Rodiče zaplesali radostí a souhlasili se synovým dalekým stěhováním za velkou budoucností, kterou jako nedávnou minulost všichni dobře známe. I takto začíná kariéra pozdějších šampiónů, miláčků ochozů a uznávaných fotbalistů do poslední píky ovládajících své řemeslo. Kariéra utkaná z útrap mládí, pevné vůle, talentu a tolik potřebné pomocné ruky ostatních.

Éver Banega (21 let, Valencia CF)

Éver Banega sice je rosarijským rodákem, ale své první fotbalové krůčky podnikal v mládežnické akademii světoznámé Bocy Juniors, šestinásobnému vítězi Poháru osvoboditelů. Vzhledem ke svému neobyčejnému talentu a skvostné technické vyzrálosti si jej velmi brzy všimla i evropská smetánka v čele s Valencií, jejíž vedení rozbilo zlaté prasátko a vyložilo na stůl částku pohybující se okolo 18 milionů Eur. Na netopýří poměry dozajisté slušná suma.

Proti Realu Valladolid Éver Banega čaroval a přiváděl příznivce v úžas. Jím vedená ofenzíva nepozbývala po celý zápas lehkosti, vymýšlel nečekané varianty přihrávek, pasů a centrů a dirigoval valencijský nápor. Svůj výtečný výkon ozdobil krásnou dělostřeleckou ránou zpoza šestnáctky, jíž nedal šanci ani brankáři Villarovi, ani všudypřítomné pavoučí havěti v růžku branky.

--- ZKLAMÁNÍ KOLA ---

Manolo Jiménez vpustil na pažit zaragozského stánku La Romareda prazvláštně poskládanou záložní řadu, v níž nezůstal oproti minulým ligovým duelům kámen na kameni. I kvůli absenci tradičních středopolařů a křídel postrádala hra Sevilly kloudnou ideu a nápad. Co kloudnou, alespoň nějakou!

Zbabrané utkání proti Realu Zaragoza lze položit do ostrého, zřetelného kontrastu s předchozím ligovým kláním s Valencií, proti níž kombinace a kooperace zálohy s útočníky ani zdaleka tolik nevázla. Rychlé výpady střídaly přesné a líbivé pasy, s nimiž si obrana Netopýrů nevěděla rady. V tomto případě byl obraz hry Sevilly zcela jiný - horší, neuspořádaný, netýmový.

Při pohledu na jedenáctky, které vyběhly k příslušným utkáním na první pohled uzříme, čímže byl tento eminentní rozdíl dán. Chtěl-li kouč nejúspěšnějšího andaluského fotbalového mančaftu historie zjistit, zdali se obejde bez tradičního kvarteta Diego Perotti - Didier Zokora - Renato - Jesús Navas, dostal srozumitelnou odpověď. Samozřejmě obejde, avšak pouze za cenu obrovského úbytku kvality a konkurenceschopnosti.

Ovšemže nelze hodnocení špatného výkonu omezit pouze na kritiku záložní řady, ale byla to právě ona, kde byl rozdíl mezi oběma mužstvy nejmarkantnější. Ke všemu tomu neštěstí přibylo zranění Frédérica Kanoutého a vyloučení Álvara Negreda a Mariuse Stankevičiuse. Tímto způsobem se o pozice zajišťující účast v milionářské Lize mistrů nezápolí...

--- IDEÁLNÍ JEDENÁCTKA KOLA ---

Sergio ARAGONESES (CD Tenerife) - Diego COLOTTO (Deportivo La Coruña), NUNEZ (Real Mallorca) , Manuel PABLO (Deportivo La Coruña), Sergio RAMOS (Real Madrid) - Esteban GRANERO (Real Madrid) - KAKÁ (Real Madrid), Éver BANEGA (Valencia), Javi CAMUÑAS (CA Osasuna) - Fernando LLORENTE (Athletic Club), Lionel MESSI (Barcelona)

Střídačka: Carlos KAMENI (RCD Espanyol) - César AZPILICUETA (CA Osasuna), David VILLA (Valencia), Andrés INIESTA, XAVI (oba Barcelona)

--- NEJKRÁSNĚJŠÍ BRANKA KOLA ---

Přiznávám - tentokráte jsem nad výběrem nejkrásnější branky kola dlouze přemýšlel a hloubal. V konkurenci s nádherným švihem Évera Banegy a nadmíru obtížným, famózním, přízemním volejem dlouholeté opory Deportiva Xerez Vicente Morena u mne zvítězila technická paráda Lionela Messiho, kterou uznávaný hračička otevřel účet domácího utkání s Getafe. Celkový obrat strany "Dal" na účtu "009 - Lionel Messi" je tak po tomto kole šestnáct branek, což Messiho řadí na první místo mezi ligovými kanonýry.

Jakže padla nejkrásnější branka kola? Náhradní kapitán katalánské továrny na poháry Xavi Hernandéz poslal od rohového praporku mičudu do šestnáctky, kde se po dvou odrazech ocitla před Yayou Tourém. Šestadvacetiletý defenzivní záložník Pobřeží slonoviny míč chytře posunul před argentinského mága, který jej okolo pětihlavého houfu bránících fotbalistů Getafe kvapně odeslal na místo určení. Nechytatelná střela! Považte sami:

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (208)

Přidat komentář
homeles8

1. věta

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

(i když je to teda spíš smutné)

Reagovat
smazaný uživatel

výborne Lapíz...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

ako tak pozeram na reakcie asi je to niekto zaujimavy

Reagovat
smazaný uživatel

Kájinek, Klaus Havel a Krejčí, možno pre pubescentov od minulého roka aj Mareš, to sú Česi, ktorých pozná snáď každý Slovák...

Reagovat
madridcan

nie nepoznam,neviem kto je Krejci

Reagovat
madridcan

*r

Reagovat
smazaný uživatel

buď rád že to neviíš

Reagovat
smazaný uživatel

Krejčí to je hokejista :)

A Krejčíř je člověk, kterej si to v životě uměl zařídit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kongo

By ne zajimalo,jak by rychle utekl Krejcir Boltovi

Reagovat
homeles8

by ses divil co člověk dokáže za výkony, když mu jde o kriminál

Reagovat
Kongo

a ma penize

Reagovat
Jajinek

Banegaaa....ale už žáří až moc, všichni si ho všimnou, to není dobré...

Reagovat
smazaný uživatel

OT : Raul a Guardiola spolu vecerali minuly tzyden

Reagovat
homeles8

a já jsem včera večeřel s babičkou

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze chutilo

Reagovat
homeles8

to si teda piš, že chutilo.

Reagovat
smazaný uživatel

a co?

Reagovat
smazaný uživatel

a nic.. len je to zaujimave

Reagovat
smazaný uživatel

Najkrajší gol dal Higuaín

Reagovat
smazaný uživatel

akurat som to chcel ist pisat podla mna krajsi nez Messiho, co je na tomtake prapodivne ked vie hrac na takej urovni umiestnovat loptu..? aj nic....normalka

Reagovat
smazaný uživatel

videls jak ten balon letel?....chvili letel mimo a nakonec se zatocil do branky....to se povede malokdy....na toto byl specialista ronaldinho

Reagovat
smazaný uživatel

skor by som povedal ze roberto carlos tak ale aky je problem v tom vediet zatocit loptu?...mna odjakziva fascinovali skor voleje alebo prudke strely z vacsich vzdialenosti...to uz je to rpave umenie

Reagovat
homeles8

tak bacha, todle ja hezkej gól

Reagovat
smazaný uživatel

nehovorim ze neni, iba to ze na tejto urovni to je skoro normalka

Reagovat
Josifek

JJ, mně se taky líbil víc..

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl sem to napsat dolu...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nádhernej gól!

Reagovat
VojtovaChelsea

ta první věta fakrt nemá chybu

Reagovat
smazaný uživatel

Messi - jednoznačně osobnost kola, hrál skvělě

Ten gol byl famozní, nejprve vypadal jako obyčejný ale z pohledu zadní kamery se ukázalo jak byl skvělý...

Doufám že tahle rubrika bude pokračovat

Reagovat
madridcan

preco je osobnost kola?Videl si dalsich 9 zapasov,aby si to mohol zhodnotit?Mne sa velmi pacil napriklad Granerov vykon

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Barca hrála v 10 poté dokonce v 9 a Messi celou výhru nad Getafe režíroval. Jeden gol dal na druhý nahral a předvedl dalších plno skvělých kousků, takže ano je to osobnost kola.

Reagovat
homeles8

ještě se tu hádejte, ko je osobnost kola

Reagovat
smazaný uživatel

Leooo

Reagovat
homeles8

Jinak, kdyby ten týpek jak nahrál Messimu, so otočil a vystřelil do šibenice, tak by to byl hezčí gól.

Reagovat
homeles8

*se

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

a ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Co to tu kecáš. Myslíš, že je jednoduché se jen tak otočit a napálit to do šiby ,navíc když bylo před ním tolik hráčů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

Tak jednoduchý to fakt nejni, ale bylo by to hustý

Reagovat
kubys

A co jako, řekl že by to byl hezčí gól, ne že to bylo proveditelné, tak se probuďte...

Reagovat
smazaný uživatel

to jo

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš Yayu??

Reagovat
homeles8

co já vim, ale asi jo, negr to je.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si borec...

Reagovat
smazaný uživatel

Pičus, a ne borec.

Reagovat
homeles8

čus pičus, ukopnu ti mičus. Jinak před a se čárka nepíše

Reagovat
smazaný uživatel

Dopln si informace

Reagovat
homeles8

no nepíše, když je v souvětí spojka a, tak se před to čárka nepíše

Reagovat
homeles8

nebo tak nějak to bylo

Reagovat
smazaný uživatel

odporovací poměr..

Reagovat
smazaný uživatel

no za na to ze to neni souveti a meles celkem blbosti

Reagovat
smazaný uživatel

určitě by se dokázal v takový situaci otočit a vystřelit...A ještě k tomu do šibeny..Prober se

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak ten gól kola bych tentokrát přesně neurčil, protože jsou dva skvělé, první tato bomba Messiho, to byla jedna paráda a o tu druhou se postaral El Pipita proti Espanyolu, ten gól byl od něj famózní, zvlášt po tom návratu po zranění. Parádně zpracoval, obešel obránce, brankáře a zavěsil, co víc si přát... takže mezi těmito dvěma góly bych prostě nerozhodl, ani kdybych chtěl... Higi má ale plusovej bod díky tomu, že hraje za reálek

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt skvělé články o La Lize

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Chytře to obstřelil, to se musí nechat.

Reagovat
homeles8

jo, to jo

Reagovat
smazaný uživatel

Abidal ...

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Eric Abidal nedokončil dnešní trénink Barcelony, obránce katalánského klubu si přivodil svalové zranění a mimo hru bude šest až osm týdnů.

Reagovat
homeles8

já vim

Reagovat
smazaný uživatel

tak potom co?

Reagovat
homeles8

no protože je zraněnej

Reagovat
smazaný uživatel

mas bordel v tom jak používat smajly... :D

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

V Madridu to bude hodně zajímavý

Reagovat
smazaný uživatel

to jo, bože len nech nenastúpi Chygy...

Reagovat
smazaný uživatel

No vypadá to tak, leda že by nastoupil Muniesa nebo Fontas...

Reagovat
smazaný uživatel

Fontas Chygy na stoperovi bude náš koniec, ale myslím že Pep ho tam dá tak či tak

Reagovat
smazaný uživatel

nj, uz sa moze tesit na Aguera

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ty rychlostní souboje : Chygy vs Aguero ani nechci vidět...

Reagovat
smazaný uživatel

já mu věřím. V tomhle zápse se chytne a od budoucí sezonu bude stoper Nr. 1 u nás. Musíme mu věřit.

Reagovat
blaugrana

Koľko si toho vypil, pred týmto odvážnym prehlásením ?

Reagovat
smazaný uživatel

nic. ozhodnul jsem se, že se z jeho největšího kritika stanu největším zastáncem. Je mi ho líto - vedení klubu mu zakázalo moped

Čigy, Čigy, Čigrinsky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi8

neviem ci sa mam smiat, alebo skor plakat

Reagovat
blaugrana

Nj, je to škoda, po tomto zákaze sa znížili šanca, že sa zraní.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Trocha čierneho humoru...

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Fanoušci na španělských fotbalových stadionech budou zdarma pojištěni proti úmrtí či trvalým následkům. Postará se o to druhá největší banka v zemi BBVA, která se s vedením soutěže dohodla na tom, že pojistí až půl milionu fanoušků. Výše odškodného bude až 25 tisíc eur (asi 653 tisíc korun). Každý divák, který od soboty navštíví zápasy první a druhé španělské ligy, získá automaticky zdarma pojistné krytí. Stačí mu k tomu pouze platná vstupenka. Fanoušci rovněž mají možnost získat pojištění na cestu na zápasy a zpět.

Reagovat
blaugrana

Pekné gesto, i keď fanúšikovia zostnú radšej na žive a zdravý.

Reagovat
smazaný uživatel

v Srbsku, nebo Řecku by si to pojišťovna asi nelajzla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Perfektní článek! Doufám, že to bude pravidelné...

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný článek a souhlasím, že první věta opravdu bezchybná. Poklona autorovi. Douejme, že bude pokračovat i v dalších kolech

Reagovat
herbage

Počkej až příští týden bude Lapíz psát: Chygrynsky uhlídal obránce Athleticu jako česká police Radovana Krejčíře, jestli ti zůstane smysl pro humor

Reagovat
smazaný uživatel

hrajou s atleticem

Reagovat
fantomas

Mimochodem...nemužu si nevšimnout a neberte to nějak zle, ale...to má Leo opravdu takový břicho?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

photoshopem to nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

všimnul jsem i taky, ale to není špek. Zdá se mi, že by to bylo někde trochu níž. Budou to asi namakané svaly. Třeba Puyol to má taky tak.

Reagovat
fantomas

No...tak to si pak můžu s klidem řikat svalovec. Juhů!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nevím. Fakt mi ten "hrb" přijde hodně nahoře na to, aby to byl špek

Reagovat
smazaný uživatel

hrb

Reagovat
fantomas

Já nevim...já sem taky tlustší, i když nák tlustej nejsem, až takhle vejš. To asi záleží.

Reagovat
smazaný uživatel

vole

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

už to mám. Má tam připnutou ledvinku

Reagovat
fantomas

No jooo, že mě to hnedka nenapadlo!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

To není břicho

Reagovat
fantomas

Ach bože, mistr zase poučuje.

Reagovat
herbage

Anatomii vyštudovanou nemám, ale řekl bych že to břicho nebude

Reagovat
fantomas

No, tak co? Mě člověk nikdy nebavil, nevim, co to teda je.

Reagovat
smazaný uživatel

je to jasné - Leo je mimozemťan a zrovna se rozmnožuje

Reagovat
herbage

To já taky ne, nějaký prazvláštní anatomický úkaz. Buď mu zafoukal vítr pod dres a nad břichem mu ho nafoukl nebo je to ten tvůj pupek, který během rozhoupal, popř ta jiřího ledvinka

Reagovat
herbage

Už to mám, je to optický klam. Naopak je velmi vyzáblej. Jen má zatažené břicho, takže to pak vypadá jak nějaký hrb

Reagovat
fantomas

To vypadá nadutě právě, ne prázdně.

Reagovat
herbage

Řikám, optický klam, který vznikne když zatáhneš břicho

Reagovat
fantomas

Tak je to možný, no.

Reagovat
smazaný uživatel

a není těhotný?

Reagovat
madridcan

s tebou?

Reagovat
smazaný uživatel

s kým jiným

Reagovat
smazaný uživatel

Tahle rubrika je skvělá,jen tak dál!!:)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gerard Piqué a Andrés Iniesta dnešní trénink také nedokončili. Po chvíli jej opustili, stoper dostal ránu do levé nohy, střední záložník pak pro změnu do nohy pravé. Nicméně by to nemělo být nic vážného a ani jeden by se neměl přidat na seznam zraněných a nedostupných na zápas s Atléticem. Tam se však svým dnešním zraněním přidal právě Eric Abidal. Zápasu se určitě nezúčastní stopeři Rafael Márquez (90. minuta zápasu - nedovolené bránění Kepy Blanca) a Gerard Piqué (26. minuta zápasu - špatně načasovaný zákrok na Rafu Lopéze), kteří v zápase proti Getafe obdrželi červenou kartu a dostali automatický jednozápasový trest. Dále se jej určitě nezúčastní zraněný Daniel Alves a nyní také Eric Abidal. Carles Puyol by do zápasu mohl naskočit, pokud se individuální léčení bude i nadále vyvíjet dobře a nedojde k vážnějším komplikacím. Na tento zápas tak bude muset Pep Guardiola vyrukovat s novou obrannou řadou.

Reagovat
herbage

Jestlu bude Abidal out, tak to znamená Maxwell nalevo, Puyol napravo a to nejlepší Chygy na stoperu

Reagovat
smazaný uživatel

se svojí zlomyslností se nediv, že si z tebe lidi dělají většinou srandu

Reagovat
herbage

A já zas z nich, alespoň je legrace

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Puy, Milito, Čigy, Maxwell. Jiné obránce nemáme . Nicméně Čigy podrží, o toho nemám strach

Reagovat
herbage

Z jedné strany to jistí Pužól, z druhé Milito, neměj strach

Reagovat
X-bano-X

Milito sa ukazuje velmi pekne, kto by to po tom zraneni cakal. Klobuk dolu

Reagovat
smazaný uživatel

hraje dobře, ale v současné smůle a kór u něj se fakt bojím, který den zapnu net a dozvím se, že nemůže v zápase u Matraček hrát. Je toho teď opravdu hafo

Reagovat
smazaný uživatel

je ti dobře?

Reagovat
smazaný uživatel

jasně

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych dal milita s puyolem na stopera

Reagovat
smazaný uživatel

já taky, ale pak mi nikdo nezbývá na beka. Maxwell sice může hrát napravo i nalevo, ale neoběhá to na obou stranách naráz

Reagovat
smazaný uživatel

si muzu chygrym losnout

Reagovat
smazaný uživatel

Dmytro je také zraněný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a co teď? Fontas? Dalmau?

Reagovat
X-bano-X

parada druhy clanok este lepsi ako prvy klobuk dolu. Len Iniesta mi chyba v prvej 11 kedze podla mna hral nenormalne. Ta zasekavacka ked odrbkal 2 hracov bolo nieco uzasne. Ked to ukazali v opakovacke som sa musel smiat. Inak len tak dalej, krasne citanie.

Reagovat
blaugrana

OT: Tak Cesc dal vraj ústny súhlas k prestupu do Barcy.

Reagovat
fantomas

Zdroj?

Reagovat
homeles8

Whitenergy ATX, 350W, 80mm ventilátor

Reagovat
smazaný uživatel

pane bože...

Reagovat
homeles8

s tebou bude sranda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ONA FM, katalánské rádio a zpravodajský server.

Reagovat
fantomas

No, dost nic moc teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom dobře...

Reagovat
blaugrana

Nj, tiež tomu neprikladám nejakú váhu.

Reagovat
smazaný uživatel

slovni? ze ten je teda zavaznej...

Reagovat
smazaný uživatel

Messi aký tučko.

Reagovat
blaugrana

Si pestuje Dušana.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lapíz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Barceloně koukám nešlo o Messiho. Důležitější bylo na tom dítěti vydělat. Vyzkoušet si ho a zaplatit mu zdraví jen, když se osvědčí. Ne dřív. Co člověk (klub) neudělá pro $800 měsíčně.

Reagovat
homeles8

za 800$ bych vydržel klidně 13 hodin denně spát.

Reagovat
blaugrana

Reagovat
homeles8

Reagovat
blaugrana

To bolo na ten drist Axissa...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby si věděl co všechno Barca dělá pro chudé a nemocné děti, tak by si takovou hovadinu z huby nikdy nevypustil

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo napsané v článku. Já to jen zopakoval.

Reagovat
smazaný uživatel

jak tak koukam, tak tahle rubrika na SF konci...

Reagovat
Xavi

Jn. Lapíze zlákaly prachy.

Reagovat
smazaný uživatel

Pesetero

Reagovat
j_mrazik

Jak a za co je placenej? Za počet příspěvků v diskuzi, počet otevření?

Reagovat
Xavi

Pokud to mohu prozradit, tak za to že tenhle článek výjde jen na EF, předtím totiž vyšel i na SF.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdepak, špatně špatně .... bude vycházet i na SF ... a placenej za to nebudu. Já jenom nechápu, jak se to tu mohlo objevit, aniž bych to jakkoli dokončil a překontroloval si po sobě to, co jsem napsal...

Reagovat
Xavi

Aha, tak to je jiná. Jinak teda dobrá haluz...

Reagovat
smazaný uživatel

je to smutný no ... aspoň by nám tam moh Lapi vždycky napsat, že to tady vyšlo, abychom se zašlo podívat - sem nechodím už tak pravidelně jako dřív

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Co je SF?

Reagovat
smazaný uživatel

spanelskyfotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Ever

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi

Dobrá práce Lapízi, jen tak dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Nice Work

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me Messi Barcu neopusti (myslim to tak, ze treba az v 35 letech odejde do Argentinsky ligy, ale neodejde do zadnyho velkoklubu, napr: ManU, Chelsea, Inter... Real snad neprichazi ani v uvahu )

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy nevíš co se může stát, prezidentské volby může vyhrát nějaký pí.us, odejde Guardiola, rozpustí tým a pak už to jde samo ale za této situace samozřejmě neopustí

Reagovat
smazaný uživatel

Čigy out No, takže nám z kádru zůstávají tři obránci, z nichž Carles ještě není úplně fit, co jsem četl. Nebýt návratu Milita, tak se fakt bojím, jak to tam Pep poskládá.

Reagovat
blaugrana

Carles sa určite dohromady dá, je to skala a kapitán.

Reagovat
smazaný uživatel

s tím počítám, ale od soboty je to průměrně každý den jeden defenzivní hráč pryč, takže máš teď středu a další dva dny. Aby nakonec nemusel hrát Carles v tý obraně sám

Reagovat
smazaný uživatel

padol z mopedu ?

Reagovat
smazaný uživatel

úplně první příspěvek, u kterého jsem se pobavil.

Sval

Reagovat
smazaný uživatel

Bude muset hrát někdo z mladíků.

Reagovat
blaugrana

To je stále menšie zlo ako Chygy.

Reagovat
smazaný uživatel

já měl zrovna tušení, že zápas s Peřinářema bude pro něj zlom. opravdu jsem tomu věřil. Ale třeba se dá ještě dohromady

Reagovat
blaugrana

To zranenie asi malo predznamenať, že tento zápas by zlomový asi nebol.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč musí být pokaždé na stránce o La Lize tenhle rypák na fotce???

Reagovat
smazaný uživatel

Protože je to největší hvězda PD ,navíc největší osobnost tohoto kola tak možná proto

Reagovat
smazaný uživatel

proč se musí nějaký rypák ozývat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele