Previews

Primera Division - preview 19. kola

Real Madrid ztrácí na Barcelonu osm bodů, dnes se může přiblížit na pět, pokud doma vyhraje nad Malagou. Další tři body zpátky je Valencia, která cestuje do Tenerife. Rozjeta Mallorka hraje na Espanyolu. Villarreal a Atlétiko se chtějí přiblížit pohárovým příčkám, jejich soupeři jsou Zaragoza a Getafe.

Serie A - preview 21. kola

Milánské derby má letos výjimečný náboj - bojuje se o titul. AC sice ztrácí a Inter šest bodů, má ale zápas k dobru, proto může být po dnešku boj o první místo ještě vyrovnanějsí. Ve hře je i Liga mistrů - Neapol jede do Livorna, Palermo hraje s Fiorentinou a Cagliari v Sieně. Udinese hostí Sampdorii, Lazio vyzve Chievo.

Slonům zkříží ve čtvrtfinále cestu Alžírsko

Dva účastníci mistrovství světa. Dva velicí kandidáti na celkové vítězství afrického turnaje. Dva týmy, které ve svých skupinách nasbíraly shodně čtyři body. Dva týmy, jenž jsou podle žebříčku FIFA mezi třiceti nejlepšími týmy na světě. Přesto bude v dnešním utkání vcelku jasný favorit - Pobřeží slonoviny.

Domácí Angola chce sestřelit trápící se Ghanu

Pro zahraniční diváky méně atraktivní zápas dnešního čtvrtfinále. Pro místní ale veliký svátek - vždyť domácí Angola přivítá v Luandě Ghanu, čtyřnásobného šampiona Afrického poháru národů. The Black Stars se ale letos k postupu spíše protrápili a v kombinaci s bouřlivou atmosférou se může urodit veliké překvapení.

Bundesliga - preview 19. kola

Bayer musí odrážet atak Bayernu Mnichov, který se v sobotu prokousal na první místo. Leverkusen ma nyní o bod méně a čeká ho dnešní zápas v Hoffenheimu. Ve druhém nedělním zápase budou Wolfsburg a Köln bojovat o dobrý výsledek a posun tabulkou směrem vzhůru.

Eredivisie - preview 19. kola

Ajaxu utíká první místo, dnes proto potřebuje zabrat naplno a porazit ve šlágru kola Alkmaar. AZ sice obhajuje titul, ale po matném podzimu je až sedmý. Na první místo se může bodově dotáhnout Twente, které čeká zápas v Groningenu. Sparta hostí Haag, Venlo přivítá Feyenoord.

Skotská Premier League - preview 21. kola

Celtic dostal šanci snížit náskok Rangers na čele tabulky. Aktuálně druhý tým potřebuje porazit St. Johnstone, v tom případě by se svému konkurentovi přiblížil na sedm bodů a ještě mu zbyde zápas k dobru. Ve druhém nedělním utkání hostí poslední Falkirk čtvrté Dundee.

Kamerun se s Tuniskem utká v přímém souboji o čtvrtfinále

Tunisko sice neudělalo žádný velký přehmat a stále se může prát o čtvrtfinálovou naději, ovšem šance jsou podle mnohých na bodu mrazu. Vítěz tohoto duelu jde dál, remíza by teoreticky mohla stačit pouze Kamerunu. Před začátkem skupiny to vypadalo, že oba favorité si to už rozdají pouze o první místo, nyní se však do dalších bojů podívá jenom jeden z nich. A větším překvapením by určitě bylo, kdyby oním nepostupujícím byl Kamerun.

Překvapení z Gabonu stačí k postupu bod se Zambií

Velice zamíchaná je skupina D, která je zřejmě vůbec nejzajímavější ze všech. Na prvním místě se totiž překvapivě drží Gabon, který dvě papírově těžší klání zvládl a má solidně nakročeno do čtvrtfinále. Stačí mu k tomu bod se Zambií, jenže ta je hladová po úspěchu a úplnou ostudu také neudělala. Pokud dokáže sebevědomý Gabon zdolat o dvě branky, tak se do další fáze jistě podívá.

Ligue 1 - preview 21. kola

Hned na devět zápasů se dnes mohou těšit fanoušci francouzské ligy. Vedoucí Bordeaux jede na hřiště posledního Grenoblu, rozjeté Lille hraje v Sochaux. Marseille hostí Le Mans, Paříž přivítá Monako, Lyon změří síly s Lorientem. Proti sobě hrají i nováčkové Lens a Montpellier.

Eredivisie - preview 18. kola

Dnes bude zkompletováno osmnácté kolo nizozemské ligy, které bylo před koncem roku narušeno sněhovou kalamitou. Groningen hostí Heerenveen a oba týmy by rády nastartovaly jarní jízdu vzhůru. Domácí jsou dvanáctí, soupeř ještě o dvě příčky níž, přičemž jsou oba na sedmnácti bodech.

Nigérii stačí k postupu remíza s Mozambikem

Fotbalisté Nigérie jsou už jednou nohou mezi nejlepšími osmi a muselo by se opravdu stát něco neočekávaného, aby z druhé postupové pozice spadli o patro níže. K postupu sice bude třeba alespoň bod, ovšem ten dává jistotu za jakýchkoli okolností.

Egyptu o nic nejde, Benin živí malou naději

Fotbalisté Egypta zatím vyšli za snem o nejvyšší pocty tou správnou nohou a už teď mají zajištěnou účast do čtvrtfinále. Jejich výkon ale zřejmě určí, kdo je mezi nejlepší osmičku doprovodí. Beninu pomůže pouze výhra a k tomu musí doufat, že Nigérie neuhraje ani bodík s Mosambikem.

Burkině Faso stačí remíza, Ghana musí pro postup vyhrát

Zajímavou zápletku slibuje duel mezi Burkinou Faso a Ghanou. Překvapivě to ale je slavnější celek, který se musí kvůli postupu mezi nejlepších osm ještě ohánět. Na svém kontě nemá jediný bod, Burkině stačí k postupu remíza.

Malawi čeká historický zápas. Vybojuje proti Mali postup?

Mělo to být spíš naopak. Že Malawi bude dnes živit alespoň teoretickou naději na postup ze skupiny a Mali naproti tomu bude mít vše ve svých rukou. Ve skutečnosti je však třeba oba národy prohodit, abychom mluvili pravdu. Mali opravdu k úspěchu nutně potřebuje zvítězit a ještě musí doufat, že ztratí Alžírsko.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele