Previews

Gabon se po Kamerunu pokusí zaskočit i Tunisko

Gabon, který hned v prvním zápase šokoval fotbalovou veřejnost výhrou nad Kamerunem, odehraje v neděli v podvečer další utkání skupiny D, ve kterém narazí na Tunisko.

Primera División - preview 18. kola

Další dva velmi zajímavé zápasy nabízí 18. kolo španělské nejvyšší soutěže. Valencia doma v derby přivítá Villarreal a může se přiblížit na dostřel k Realu Madrid. Deportivo La Coruňa a Mallorka bojují o Ligu mistrů, nyní změří síly ve vzájemném zápase. Atletiko Madrid nabralo formu a pokusí se to potvrdit proti Gijonu...

Bundesliga - preview 18. kola

Dortmund zakončil podzim spanilou jízdou a svou sérii neporazitelnosti jede prodloužit do Kolína nad Rýnem. Schalke má dobře rozehraný boj o titul, v domácím duelu s Norimberkem bude jasným favoritem...

Anglická Premier League - preview 22. kola

V neděli jsou v Premier League na programu tři zápasy. Arsenal cestuje do Boltonu a bude chtít zareagovat na sobotní výhry Chelsea a Manchesteru United. Aston Villa hraje doma s West Hamem a může se bodově dotáhnout na Tottenham a Manchester City. Blackburn přivítá Fulham...

Ligue 1 - preview 20. kola

Dvacáté kolo francouzské nejvyšší soutěže zakončí šlágr mezi Bordeaux a Marseille. Domácí vládnou tabulce a budou si chtít udržet náskok před druhým Lille. Olympique je až osmý a dost možná to pro něj bude poslední šance, jak se vrátit do boje o titul...

Serie A - preview 20. kola

AC Milán je znovu ve hře o mistrovský titul, po remíze Interu v Bari doma potřebuje porazit Sienu. Juventus se pokusí udobřit si fanoušky ligovou výhrou nad Chievem, Fiorentina bude doma favoritem v duelu s Boloňou...

Skotská Premier League - preview 20. kola

Celé kolo skotské ligy se tentokrát odehraje v jediný den. Rangers budou svůj náskok na čele ligy hájit v Hamiltonu, druhý Celtic přivítá poslední Falkirk. O třetí příčku si to rozdají Hibernian s Dundee, Hearts hostí St. Mirren, St. Johnstone hraje s Aberdeenem a Kilmarnock přivítá Motherwell.

Mozambik se postaví egyptskému favoritovi

Fotbalisté Mosambiku jsou na šampionátu považováni za hlavního outsidera skupiny a jejich postup by se rovnal zázraku. V prvním zápase dokázali získat šťastně bod s Beninem, ovšem Egypt, který bojoval v baráži o postup na MS 2010, je úplně jiná kategorie.

Nigérie potřebuje proti Beninu získat body. Nejlépe tři

Vstupy do turnajů Nigérii příliš nevycházejí. Před dvěma lety podlehla Pobřeží slonoviny, letos naopak nestačila na Egypt. Zbývající dva zápasy tedy potřebuje vyhrát. Jako první si to rozdá s nepříjemným Beninem, který taktéž tajně doufá v postup.

Dva favoriti proti sobě. Sloni potřebují s Ghanou bodovat

Dva největší favorité turnaje dnes nastoupí proti sobě! Nejde však o finále, Pobřeží slonoviny s Ghanou svedl los do skupiny B. Sloni zatím mají na kontě bod za remízu s Burkinou Faso, Ghana se představí poprvé, jelikož Togo z turnaje odstoupilo.

Skolí přízrak z Malawi i domácí Angolu?

Nic než "očekávat všemožné" může pořadatelská Angola ve druhém zápase na Africkém šampionátu proti outsiderovi turnaje z Malawi. Ten totiž v prvním zápase nechal všechny papírové předpoklady v šuplíku a bez problémů porazil účastníka mistrovství světa Alžírsko 3:0. Angola naopak musí odčinit divokou remízu 4:4 s Mali.

Alžírsko chce úvodní ostudu odčinit proti Mali

Alžírsko se jako účastník letošního MS v JAR chtělo blýsknout také na domácím šampionátu, ovšem vstup se jim nevyvedl. Nejhorší na tom je, že narazilo na absolutního trpaslíka z Malawi, tedy papírově nejslabšího protivníka skupiny. Prohra 0:3 proto dává do dalších vystoupení dalšímu průběhu jediný záchranářský scénář - dvě výhry.

Zambie si klade vysoké cíle, první překážkou je silné Tunisko

Ačkoli Zambie měla na mistrovství světa do Jižní Afriky rozhodně dále než její úvodní soupeř na Africkém poháru národů Tunisko, prezident tohoto vnitrozemského afrického státu Rupiah Banda je plný očekávání. Dokonce věří, že reprezentace dokáže celý šampionát vyhrát!

Na startu je další favorit, Kamerun začne proti Gabonu

Favoritům se na letošním Africkém poháru národů příliš nedaří, v tomto duchu by ale určitě nechtěl pokračovat Kamerun, který bude hned na úvod bojovat s podceňovaným Gabonem...

Benin chce proti Mozambiku protrhnout sérii bez výhry

Skupina C má jasné favority v podobě Egyptu a Nigérie, zbývající dva celky Benin a Mozambik tedy mohou jenom překvapit. Ve vzájemném zápase si ale pochopitelně půjdou pořádně po krku, jedině výhra je může udržet v boji o postup.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele