Premier League - souhrn 29. kola: Man City si pouští Liverpool k tělu

12.03.2022, 15:24, aktualizováno 14.03.2022, 22:59
Komentáře a souhrny
Vicente Guaita (© AFP)
Arsenal přehrál Leicester a posunul se na čtvrté místo za Chelsea, která v samém závěru udolala Newcastle United. West Ham zapsal tři body proti Aston Ville. Liverpool potvrdil roli favorita v Brightonu a dotáhl se na rozdíl tří bodů za vedoucí Manchester City, který v pondělí nenašel recept na obranu Crystal Palace a dva body ztratil. Městský rival United přestřílel Tottenham...

Crystal Palace - Manchester City 0:0

14.03.2022 21:00

Góly: -

Stalo se to, v co Liverpool doufal. Manchester City klopýtl na hřišti Crystal Palace, a byť se stále vyhřívá na prvním místě, jeho náskok na liverpoolského pronásledovatele se výrazně ztenčil. "Citizens" si v pondělí vylámali zuby na pevné obraně soupeře z Londýna a teprve potřetí v sezoně Premier League vůbec neskórovali.

Crystal Palace to v poslední době na Manchester zkrátka umí. Již na podzim silného protivníka překvapivě porazili a i při jarní odvetě dokázali bodovat. V pondělí přitom měli "Eagles" mnohokrát velké štěstí. Dle očekávání to totiž byli hráči vedení manažerem Pepem Guardiolou, kteří tlačili na pilu. Zprvu zkoušeli štěstí zejména z dálky. Ve 14. minutě brankář Palace Guaita neudržel ránu De Bruyneho, dotírajícímu Silvovi ale nevyšla klička. Nedlouho poté zase pálil těsně vedle Stones.

Pořádně si domácí oddechli také ve 27. minutě, kdy Cancelo trefil tyč a dorážející Laporte přestřelil bránu. Prolomit stavidla se snažil také Mahrez, k němuž po půlhodině hry doputovala přihrávka od Cancela, avšak Alžířan trefil Guaitu. Na konci první půle zase Mahrez o fous netrefil horní roh svatyně Crystal Palace. Eagles před přestávkou hrozili především z brejků, avšak Mateta ani Zaha žádný z nich nezakončili gólově.

V 57. minutě se hostům opět podařilo trefit brankovou konstrukci. Tentokrát mířil do tyč De Bruyne, po němž pálil Mahrez, jehož vychytal Guaita. S blížícím se koncem utkání se ale kreativita z kopaček Citizens vytrácela. Do poslední vyložené příležitosti se v 71. minutě tlačil Silva, jenže před opuštěnou bránou nedosáhl na pas od Grealishe a body se tak v Selhurst Parku dělily.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Leicester City 2:0

13.03.2022 17:30

Góly: 11. Thomas Partey, 59. Alexandre Lacazette (pen.)

"Kanonýři" dál pálí ostrými. Arsenal využil dobré formy a po zápase s Leicesterem oslavil páté ligové vítězství v řadě. K dalšímu tříbodovému zisku nasměroval londýnské mužstvo již v první půli Thomas Partey, po přestávce se zase gólově činil Alexandre Lacazette.

Arsenal hýřil aktivitou od úvodního hvizdu a odměny se dočkal v 11. minutě. Na rohový kop Martinelliho si na přední tyči naskočil Partey a hlavičkou za záda hostujícího gólmana Schmeichela rozjásal Emirates Stadium poprvé. Sebevědomí nabyté po vstřelené brance hodlal ghanský středopolař zužitkovat také v 18. minutě, avšak zpoza pokutového území trefil spojnici břevna a tyče. Po 20 minutách hry zase přízemní pokus Martinelliho zastavil Schmeichel.

Leicester se nějakou dobu rozkoukával a až ve 24. minutě podnikl zajímavý útok Dewsbury-Hall vyhledal pasem nabíhajícího Barnese, ten ale z úhlu nepřekonal brankáře Ramsdalea. Za dalších dvanáct minut zakončoval Barnes po centru Albrightona, domácí ovšem opět podržel Ramsdale, který si připsal důležitý zákrok.

Deset minut po změně stran rozehrál standardní situaci "Kanonýrů" Ødegaard, následnou hlavičku Whitea zastavil Schmeichela a dorážku Parteyho zase na brankové čáře vykopl pryč Thomas. Sudí Taylor byl nicméně pověřen kolegy u videa k přezkoumání záznamu, z něhož vyplynulo, že do zakončení Parteyho se nedovoleně vložil Söyüncü svou horní končetinou. Arsenal tak nakonec kopal penaltu, kterou precizní střelou pod břevno zužitkoval Lacazette.

Po zisku dvoubrankového náskoku domácí trochu polevili, Leicester ovšem sám nic kloudného nevmyslel. Pouze v 72. minutě se ke střele dostal Iheanacho, Ramsdale si nicméně připsal do statistik další úspěšný zákrok. Na druhé straně hřiště hlavičkoval nepřesně Lacazette, prostor mezi třemi tyčemi netrefil ani Xhaka. Zakončení Smitha-Rowea z úhlu zase zneškodnil Schmeichel.

Tři body nicméně zůstali na hřišti Arsenalu, který tak po víkendovém programu uhájil nápor ze strany Manchesteru United a zůstává v tabulce na čtvrtém místě. Leicester navzdory prohře setrval na 12. pozici.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Newcastle United 1:0

13.03.2022 15:00

Góly: 89. Kai Havertz

Ve 29. kole anglické Premier League nakonec vyzrála domácí Chelsea na Newcastle a zvítězila 1:0. Straky tak prohrály po dlouhých devíti ligových utkáních v řadě, avšak klidné vody středu tabulky si již zajistily. Bezbrankový stav rozsekl až v samotném závěru Kai Havertz.

O favoritovi duelu nebylo pochyb, brouka do hlavy ovšem mohl přinést pohled do tabulky formy z posledních 10 utkání. V ní totiž Newcastle Chelsea předčil, díky devítizápasové sérii bez porážky se vzdálil záchranářským bojům a už jen pár úspěchů ho dělilo od definitivního setrvání v nejvyšší soutěži. V cestě za překvapením na Stamford Bridge mohl využít nejisté atmosféry v týmu Blues. Před několika dny totiž byly uvaleny sankce na majitele Romana Abramoviče, což značně ovlivnilo celý klub.

Na kvůli restrikcím ne zcela zaplněném stadionu Stamford Bridge měla po většinu první půle převahu domácí Chelsea. Své štěstí zkusil hned ve druhé minutě ze střední vzdálenosti Andreas Christensen. Jeho střela ovšem mířila příliš vysoko. Duel nabídl množství tvrdých soubojů a v jednom takovém zasáhl Havertz loktem do obličeje obránce Strak Dana Burna. Rozhodčí sice zvažovali červenou kartu, nakonec však udělili jen tu barvy žluté. Mimoto se většina akcí odehrávala v prostoru mezi vápny obou týmů, a diváci se tak první střely mezi tři tyče dočkali až v poslední minutě poločasu. Do odraženého míče se opřel Miguel Almirón, s jehož pokusem si ovšem Edouard Mendy poradil.

Ve druhém dějství dále dominovala Chelsea, jenže držení míče jí nestačilo k překonání svědomité obrany Newcastlu, která domácím povolila první vážnější ohrožení branky až v 76. minutě. Lehkým centrem našel Hakim Ziyech v malém vápně hlavu Havertze, ten však balon nasměroval pouze do náručí slovenského gólmana Martina Dúbravky. V jediné další vyložené šanci Blues se ocitl právě Havertz a z bezprostřední blízkosti tentokrát hostujícímu brankáři nedal šanci. V závěru tím zpečetil osud utkání a zajistil svému týmu těžce vydřenou výhru.

Zápas dvou ve formě hrajících celků tak dopadl lépe pro favorizovanou Chelsea. Ta si na další ligový duel musí kvůli pohárovým povinnostem počkat až do 2. dubna, kdy přivítá Brentford. Newcastle se již ve čtvrtek představí na půdě Evertonu.

Více informací k zápasu

Everton FC - Wolverhampton Wanderers 0:1

13.03.2022 15:00

Góly: 49. Conor Coady

Duel 29. kola anglické Premier League mezi Evertonem a Wolves skončil těsnou výhrou hostů 1:0. O jediný gól zápasu se postaral ve 49. minutě hlavou Conor Coady. Pozice Franka Lamparda se tak začala otřásat v základech, protože jeho svěřenci nezvládli už čtvrtý ligový souboj v řadě, přičemž nevstřelili ani jeden gól.

Toffees předvedli v minulém kole naprosto tristní výkon, kdy je úderná ofenziva Tottenhamu potrestala pěti góly. Zdálo by se, že od Wolves podobná kanonáda nehrozí, ti se ovšem v posledním zápase rozstříleli a čtyřmi brankami zničili Watford. Nastoupivší Raul Jimenez měl navíc proti Blues skvostnou bilanci, jelikož skóroval ve všech pěti vzájemných duelech, do nichž zasáhl. Počínání domácího manažera Lamparda, jenž se ujal kormidla na přelomu ledna a února, tak působivé nebylo. Bývalý hvězdný středopolař vedl svůj celek do pěti klání a hned čtyřikrát odešel poražen.

Lepší vstup do zápasu předvedly Karamelky, v první velké šanci ze šesté minuty mohl otevřít skóre Richarlison, který obdržel slibný pas za obranu a mířil sám na Josého Sá. Tomu se vyběhnutím povedlo zmenšit střelecký úhel, a celou akci tak zhatil. Po čtvrthodině hry přišly další komplikace pro oranžovočerné, kteří se museli obejít bez zraněného Hi-Čchana Hwanga. Everton i nadále obléhal obranný val soupeře. Domácím fotbalistům se povedlo najít skulinu v zadních řadách, čehož využil Demarai Gray. Anglický forvard zaměstnal portugalského brankáře přízemní ranou. Žádný z pokusů se však neujal, a oba celky tak odcházely do kabin za bezbrankového stavu.

Druhé dějství přineslo zcela odlišný obraz hry než jaký předtím viděli diváci v Goodison Parku. Na centrovaný míč od rohového praporku si naskočil Coady. Kapitán Wolves vyřešil celou situaci nejlépe jak mohl, jeho hlavička zamířila přesně na vzdálenější tyč a poprvé rozvlnila síť. Blues mohli srovnat o sedm minut později, když se u penaltového puntíku nejrychleji zorientoval Richarlison. Brazilcova hlavička skončila až na tyči. Liverpoolský forvard ve své ofenzivní aktivitě pokračoval, nicméně hned ve dvou případech byl zastaven brankářem Wanderers. Útočná aktivita modrobílých byla následně zbržděna druhou žlutou kartou, kterou viděl od rozhodčího Jonjoe Kenny. Everton tak dohrával poslední čtvrthodinu v oslabení a zkorigovat gólový účet už nedokázal.

Vlci vyhráli podruhé v řadě a obnovili svůj boj o příčky zajišťující evropské poháry. V příštím kole 18. března přivítají Leeds, na stadion Evertonu přijede o den dříve Newcastle.

Více informací k zápasu

Leeds United - Norwich City 2:1

13.03.2022 15:00

Góly: 14. Rodrigo, 90+4. Joe Gelhardt - 90+1. Kenny McLean

Leeds United porazil v utkání 29. kola anglické nejvyšší soutěže Norwich City 2:1. Domácí poslal do vedení Rodrigo, v 91. minutě vyrovnal Kenny McLean, jenže o tři minuty později vrátil domácím vedení Joe Gelhardt.

Bez větší šance plynul zápas do čtrnácté minuty, kdy se prosadili domácí. Po dlouhé pasu na Bamforda se k míči dostal Daniel James, který přiťukl míč Rodrigovi, jehož přízemní rána zapadla k pravé tyči branky hostů.

Po půlhodině hry měl Leeds hned dvě velké šance. Nejprve po Bamfordově centru napálil z malého vápna břevno Raphinha, poté po rohovém kopu hlavičkoval Pascal Struijk, jeho střelu parádně vyrazil gólman Krul a následná dorážka už náležité parametry neměla.

Ve 44. minutě se do samostatného úniku po přihrávka Raphinhy dostal Patrick Bamford, který na Krula mířil z levé strany. Následná střela na bližší tyč mířila jen těsně vedle. V 52. minutě pak neplatila branka domácího Jamese kvůli ofsajdu, na který poté přišel VAR.

Závěr však stál za peníze utracené na za lístek. Nejprve Raphinha napálil z přímého kopu břevno, v 91. minutě však hosté nečekaně vyrovnali. Pukki vrátil dlouhý centr do pokutového území, kde míč v pádu poslal do sítě Kenny McLean.

To však nebylo vše, domácí se tři minuty po vyrovnání dostali znovu do vedení. Raphinha nejprve překonal obránce, poté šikovnou kličkou obešel i brankáře Krula a naservíroval balon před prázdnou bránu, kam si naběhl Joe Gelhardt, jenž už měl snadnou práci a získal domácím tři body.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Watford FC 1:2

13.03.2022 15:00

Góly: 45. Mohamed Elyounoussi - 14. Juan Camilo Hernández, 34. Juan Camilo Hernández

Southampton padl s Watfordem 1:2. Výhru Hornets zařídil dvěma brankami Cucho Hernández, za domácí skóroval Mohamed Elyounoussi.

Saints mohli vstřelit první gól už ve druhé minutě. Elyounoussi perfektně naskočil na Amrstrongův centr, a dokonce se mu povedlo překonat brankáře Fostera. Toho však na čáře zastoupil Kabasele a Adamsovi byl při snaze o dorážku odpískán útočný faul právě na Fostera.

Ve 14. minutě se domácím vůbec nepovedla rozehrávka. Salisu chtěl vrátit míč brankáři, ale přihrál jej přímo do cesty Cuchu Hernándezovi, který domácího gólmana oběhl a z velkého úhlu poslal balon do prázdné brány.

Emmanuel Dennis ve 34. minutě na levém křídle vrátil míč zpět za sebe Juraji Kuckovi, jehož perfektní centr přesnou ránou z voleje proměnil Cucho Hernández, který tak navýšil vedení hostů a hodně naštval domácí publikum.

Pro Saints mohlo být před přestávkou ještě hůř. Kucka si to totiž namířil po průnikové přihrávce od Sissoka sám na gólmana, toho však nedokázal překonat. Tříbrankové vedení by se domácím otáčelo už hodně špatně.

Za neproměněný Kuckův nájezd přišel trest. Ve 45. minutě centr Warda-Prowse ze standardní situace Che Adams prodloužil ke vzdálenější tyči, kde míč dopravil do sítě Mohamed Elyounoussi a trochu postrašil dosud jisté hosty.

Domácí mohli v 88. minutě vyrovnat. Nathan Redmond se z levé strany šikovně dostal do pokutového území, jeho následný centre našel Che Adamse, jenž vyslal prudkou hlavičku pod horní tyčku. Hostující brankář však vytáhl parádní zákrok a zachránil svému celku všechny body.

Více informací k zápasu

West Ham United - Aston Villa 2:1

13.03.2022 15:00

Góly: 70. Andrij Jarmolenko, 82. Pablo Fornals - 90. Jacob Ramsey

V jeho domovské zemi se válčí. Statisíce jeho krajanů muselo opustit svá bydliště, další umírají pod náporem neomluvitelné ruské agrese. Andrij Jarmolenko prožívá těžké časy. Přesto nastoupil do utkání Premier League a dokonce gólem otevřel skóre utkání mezi West Hamem a Aston Villou. A po přesné trefě jen těžko skrýval dojetí.

Právě Jarmolenkova branka těšila fanoušky Hammers snad víc než tříbodový zisk. Celý stadion aplaudoval ukrajinskému křídelníkovi, jehož gólově doplnil ještě Pablo Fornals. Snížení Jacoba Ramseyho v samotném závěru na výhře West Hamu již nic nezměnilo. Tentokrát však vítězství nepatřilo jednomu fotbalovému klubu, nýbrž celému ukrajinskému lidu.

Pokud odhlédneme od srdcervoucího momentu ze 70. minuty, pak v Londýně dlouho nebylo moc co zajímavého sledovat. Především první poločas byl ve znamení svázané bitvy bez vyložených šancí. Na straně domácích zkoušeli do přestávky štěstí Benrahma i hlavičkující Souček, ani jeden ovšem síť nerozvlnil. Totéž se nicméně nepodařilo ani hostům. Do zajímavé šance se po průniku Jacoba Ramseyho tlačil Coutinho, přes bránícího Zoumu se ovšem k zakončení nedostal.

V 52. minutě začaly ochozy burácet. Ne však kvůli gólu, ale nástupu Jarmolenka, jenž nahradil poraněného Antonia. Za další čtyři minuty ovšem tribuny naopak málem oněměly. Po rohovém kopu se totiž k zakončení dostal útočník Aston Villy Ings a brankář Fabiański měl plné ruce práce. Nakonec si za pomoci tyče poradil.

Postupně však začali zlobit také "Kladiváři". V 60. minutě ještě spálili obrovskou příležitost, když hlavičku Zoumy po rohovém kopu vyrazil gólman Fabiański a Dawson z dorážky přestřelil, o deset minut později už to ale přišlo. Jarmolenko si zpracoval přízemní pas od Benrahmy a pohotovým k zakončením k tyči spustil proud emocí.

Ještě veseleji bylo v táboře domácích v 82. minutě. Rychlý brejk zdárně zakončili nahrávající Benrahma a zakončují Fornals, po němž vedl West Ham už o dva góly. Hosté se ale ještě nevzdali a bušili do obrany Hammers. Buendíu po centru Baileyho ještě vychytal Fabiański, v 90. minutě však stejný hráč připravil pozici pro Jacoba Ramseyho, který střelou k tyči ještě vykřesal pro Villans naději. Ta ale nakonec zhasla.

Více informací k zápasu

Manchester United - Tottenham Hotspur 3:2

12.03.2022 18:30

Góly: 12. Cristiano Ronaldo, 38. Cristiano Ronaldo, 81. Cristiano Ronaldo - 35. Harry Kane (pen.), 72. Harry Maguire (vl.)

Dlouho se o něm nemluvilo, někdy jej trenér Rangnick ani nenasadil do základní sestavy. Teď však Cristiano Ronaldo nasázel v zápase 29. kola Premier League Tottenhamu tři branky a jeho Manchester United tak vyhrál 3:2. Za hosty se z penalty prosadil Harry Kane, vlastní branku si připsal Harry Maguire.

Ronaldo se sice v deváté minutě zlobil, protože jeden z obránců Spurs zřejmě zasáhl jeho střelu rukou, dlouho ho to ale mrzet nemuselo. O tři minuty později totiž převzal přihrávku ve středu hřiště, dvěma doteky se balon připravil a poté z nějakých dvaceti metrů napřáhl k parádní střele, která zapadla k pravé tyči Llorisovy brány.

Šest minut na to se Spurs radovali z vyrovnání, ale ne na dlouho. Son hezky prostrčil mezi obránci na nabíhajícího Bena Daviese, který tvrdou ránou po zemi prostřelil de Geu, ale obránce Tottenhamu byl v metrovém ofsajdu, který nezůstal bez povšimnutí pomezního sudího.

Ve 26. minutě byl znovu původcem šance hostí Son. Ten poslal do pokutového území nadýchaný centr od rohového praporku, balon Spurs prodloužili na zadní tyčku, kde situaci zavíral Dier, jehož tvrdou hlavičku na brankové čáře odvrátil Dalot, čímž zachránil domácí od kapitulace.

Hosté se ale vyrovnání přeci jen dočkali. Kulusevski se prosmýkl přes Sancha do vápna, kde nastřelil ruku Alexe Tellese a hlavní rozhodčí tentokrát s pokutovým kopem neváhal. Penalty se ujal Harry Kane a kopl ji tak nechytatelně, že i když de Gea vystihl směr, neměl nárok zasáhnout.

Vyrovnaný stav vydržel jen tři minuty. Jadon Sancho dostal vzduchem skvělou přihrávku za obranu a navedl míč do pokutového území. Tam jej předložil před bránu Cristianu Ronaldovi, který se v takových situacích moc často nemýlí a prostřelil zasahujícího Huga Llorise.

Po hodině hry se do rychlého brejku dostali Spurs po chybě domácích v rozehrávce. Na konci akce byl Son, který ale z penaltového puntíku trestuhodně selhal, když mířil těsně vedle. V 70. minutě však daroval vyrovnání hostům kapitán United Harry Maguire, který si centr Reguilóna z levé strany ve skluzu srazil do vlastní brány.

Nebyl by to Cristiano Ronaldo, který by soupeři něco nechal zadarmo. Domácí v 82. minutě zahrávali rohový kop a do malého vápna přiletěl přesný centr na portugalského útočníka, který dokázal předskočit svého strážce a hlavou poslal míč přesně do horního růžku. Při nadcházejícím střídání jej celý Old Trafford vyprovodil bouřlivým potleskem.

United se díky výhře vrátili na čtvrtou příčku dva body před Arsenal, který však má čtyři zápasy k dobru. Spurs zůstávají sedmí.

Více informací k zápasu

Brentford FC - Burnley FC 2:0

12.03.2022 16:00

Góly: 85. Ivan Toney, 90+3. Ivan Toney (pen.)

Brentford v rámci 29. kola anglické Premier League poprvé v historii soutěže porazil Burnley 2:0. Domácí fotbalisté byli většinu zápasu lepším týmem, což nakonec potvrdili v 85. minutě, kdy vstřelil rozhodující gól Ivan Toney. Svůj první "kanadský bod" po návratu z rekonvalescence zaznamenal již plně zotavený Christian Eriksen.

Brentford v minulém kole díky hattricku Toneyho přerušil osmizápasovou sérii bez vítězství, ale i s ohledem na fakt, že odehrál o několik utkání více než jeho konkurenti v boji o záchranu, musel bodovat i nadále. Třeba právě proti dosud 18. Burnley, které však Včely ještě nikdy v historii neporazily. Jako talisman se mohl jevit Eriksen, jenž se v předchozím střetnutí s Norwichem objevil poprvé od letního kolapsu na Euru v základní sestavě. Návratu se nedočkal český útočník Matěj Vydra, který si na tréninku poranil loket.

Vedení se mohli velmi rychle ujmout domácí, po chybě Jamese Tarkowskiho se ve vápně dostal k zakončení Bryan Mbeumo. Jeho střelu v pádu ale právě chybující stoper Burnley stihl zablokovat. V 16. minutě málem slavil první gól za Brentford Eriksen, jeho pokus zpoza vápna si však Nick Pope pohlídal. Hosté se do zápasu dostávali pomaleji, postupně se ale dokázali svému soupeři herně vyrovnat. Avšak nedařilo se jim ohrozit branku Davida Rayi, který byl i přes množství centrů a rohových kopů v podstatě bez práce. Před koncem poločasu byl ještě v permanenci Pope, Mbeumovo slabé zakončení z voleje ale s pomocí jednoho z obránců dostal mimo nebezpečí.

Domácí fotbalisté byli po změně stran dominantní silou na hřišti a v 53. minutě neměli daleko k vedoucí brance. Pope poprvé v zápase zaváhal, když zastavil výběh proti hlavičkujícímu Vitalymu Janeltovi v půli cesty. Ten ho tak s lehkostí překonal, míč ale skončil nad břevnem. V 66. minutě mohl sám na brankáře postupovat Mbeumo, nedokázal však zkrotit skákající míč a Tarkowski mu zabránil ve skórování. Po špatné přihrávce Rica Henryho se na druhé straně dostal ke střele Maxwel Cornet, mířil ale jen doprostřed branky. Střeleckou smůlu prolomili svěřenci Thomase Franka až v závěru utkání. Eriksen poslal prudký centr přesně na hlavu Toneyho, který chladnokrevně zakončil a rozhodl zápas ve prospěch domácích. V nastavení zastavil unikajícího Toneyho Nathan Collins jen za cenu faulu ve vlastním vápně. Obránce Burnley viděl od rozhodčího Paula Tierneyho zaslouženě červenou kartu a sám faulovaný z penalty upravil na konečných 2:0.

Bees poprvé po 25 letech vyzráli na svého soupeře a o krůček se přiblížili vysněné záchraně. V příštím kole se 20. března představí v Leicesteru. Burnley si pravděpodobně musí na další ligový duel počkat až do 2. dubna, kdy přivítá Manchester City.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Liverpool FC 0:2

12.03.2022 13:30

Góly: 16. Luis Díaz, 61. Mohamed Salah (pen.)

Liverpool zvládl těžký zápas na půdě Brightonu, kde díky brankám Diaze a Salaha vyhráli 2:0. Hosté byli po celý zápas lepším celkem a podali výborný výkon, s čímž může být trenér Klopp maximálně spokojený. Liverpoolu se tak daří vytvářet tlak na vedoucí Manchester City, který se do akce dostane až v pondělí.

První výraznější vzrušení přišlo z kopačky Maupaye, ten totiž napřáhl ze střední vzdálenosti a pořádně vylekal brankáře Alissona, rána však mířila těsně vedle. Pak už ale začal úřadovat favorit. Nejprve zblízka minul branku Mané, po dvaceti minutách už se ale hosté radovali z branku. Matip vyslal dlouhým nákopem rozeběhnutého Diaze, ten byl u míče dříve než brankář Sanchez a usměrnil jej do sítě. Střelec branky byl ještě nevybíravě knokautován vyběhnuvším brankářem, ten ale k údivu všech nedostal ani žlutou kartu. Zvýšit náskok mohl Robertson, ten ale ve výhodné pozici mířil vysoko nad.

Krátce po změně stran se ve vyložené šanci ocitl Trossard, domácí záložník však situaci hrubě nezvládl a z hranice vápna vypálil pánubohu do oken, vyrovnání se tak nekonalo. Na druhé straně se po přihrávce Maného zase ukvapil Salah, který měl spoustu času, jeho ukvapené zakončení si však cestu mezi tři tyče nenašelo.

Po hodině hry ovšem přišlo definitivní rozuzlení - ránu Keity totiž v pokutovém území zablokoval Bissouma rukou a byla nařízena penalta, ke které se postavil Salah a bez větších potíží ji proměnil. Liverpool si ve zbývajícím čase už jen zkušeně kontroloval své vedení a zápas tak dospěl k vítězství favorita 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City29224368:1870
2.Liverpool FC28206273:2066
3.Chelsea FC28178357:1959
4.Arsenal FC26163743:2951
5.Manchester United29148748:4050
6.West Ham United29146948:3648
7.Wolverhampton Wanderers291441129:2346
8.Tottenham Hotspur271431042:3545
9.Aston Villa281131441:3936
10.Southampton FC298111036:4535
11.Crystal Palace29713939:3834
12.Leicester City26961140:4533
13.Brighton & Hove Albion28712926:3433
14.Newcastle United287101132:4831
15.Brentford FC29861532:4530
16.Leeds United29681531:6526
17.Everton FC26641628:4722
18.Watford FC29641929:5522
19.Burnley FC273121222:3821
20.Norwich City29452018:6317

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (558)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele