29. kolo
13.03.2022 17:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Alexandre Lacazette (© AFP)

Arsenal přemohl také Leicester a dál drží čtvrté místo

"Kanonýři" dál pálí ostrými. Arsenal využil dobré formy a po zápase s Leicesterem oslavil páté ligové vítězství v řadě. K dalšímu tříbodovému zisku nasměroval londýnské mužstvo již v první půli Thomas Partey, po přestávce se zase gólově činil Alexandre Lacazette.

Arsenal hýřil aktivitou od úvodního hvizdu a odměny se dočkal v 11. minutě. Na rohový kop Martinelliho si na přední tyči naskočil Partey a hlavičkou za záda hostujícího gólmana Schmeichela rozjásal Emirates Stadium poprvé. Sebevědomí nabyté po vstřelené brance hodlal ghanský středopolař zužitkovat také v 18. minutě, avšak zpoza pokutového území trefil spojnici břevna a tyče. Po 20 minutách hry zase přízemní pokus Martinelliho zastavil Schmeichel.

Leicester se nějakou dobu rozkoukával a až ve 24. minutě podnikl zajímavý útok Dewsbury-Hall vyhledal pasem nabíhajícího Barnese, ten ale z úhlu nepřekonal brankáře Ramsdalea. Za dalších dvanáct minut zakončoval Barnes po centru Albrightona, domácí ovšem opět podržel Ramsdale, který si připsal důležitý zákrok.

Deset minut po změně stran rozehrál standardní situaci "Kanonýrů" Ødegaard, následnou hlavičku Whitea zastavil Schmeichela a dorážku Parteyho zase na brankové čáře vykopl pryč Thomas. Sudí Taylor byl nicméně pověřen kolegy u videa k přezkoumání záznamu, z něhož vyplynulo, že do zakončení Parteyho se nedovoleně vložil Söyüncü svou horní končetinou. Arsenal tak nakonec kopal penaltu, kterou precizní střelou pod břevno zužitkoval Lacazette.

Po zisku dvoubrankového náskoku domácí trochu polevili, Leicester ovšem sám nic kloudného nevmyslel. Pouze v 72. minutě se ke střele dostal Iheanacho, Ramsdale si nicméně připsal do statistik další úspěšný zákrok. Na druhé straně hřiště hlavičkoval nepřesně Lacazette, prostor mezi třemi tyčemi netrefil ani Xhaka. Zakončení Smitha-Rowea z úhlu zase zneškodnil Schmeichel.

Tři body nicméně zůstali na hřišti Arsenalu, který tak po víkendovém programu uhájil nápor ze strany Manchesteru United a zůstává v tabulce na čtvrtém místě. Leicester navzdory prohře setrval na 12. pozici.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dvoječka???-snad jen vlhký sen ve všech sázkovkách.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně.

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele