Premier League - souhrn 25. kola

10.02.2015, 22:42, aktualizováno 11.02.2015, 22:53
Komentáře a souhrny
Chelsea udolala Everton a stále má sedm bodů k dobru na Manchester City, který si zastřílel ve Stoke. Vyhrál také Manchester United nad Burnley. Liverpool už včera porazil Tottenham, tři body mají také Arsenal, QPR, Hull a West Bromwich, v Southamptonu a na Crystal Palace se body dělily...

West Bromwich Albion - Swansea City 2:0

11.02.2015 21:00

Góly: 60. Brown Ideye, 74. Saido Berahino

Tohle se Tonymu Pulisovi vážně povedlo - postavit od začátku oba vlivné žolíky z minulého zápasu, Ideyeho Browna se Saidem Berahinem, a nechat je v podstatě na vlastní pěst vyhrát West Bromwichi poměrně důležité utkání se Swansea. Baggies se tímto posouvají na 14. příčku...

Útočný tandem Ideye-Berahino byl nebezpečný prakticky po celou dobu a o šance svého týmu se staral klidně i nepřímo; jako hned zkraje, když vybojoval rohový kop, po němž měl Dawson první větší příležitost k otevření skóre.

Na opačném konci hřiště si Bafetimbi Gomis musel pro změnu vystačit zcela sám a v první půli se mu to i celkem dařilo. Nejprve z těžké pozice pálil nad břevno, posléze stále ve 40. minutě za první střelou na bránu, když z voleje mířil přímo do Fostera.

Góly začaly padat až po přestávce - a to výhradně za přispění dvojice Ideye-Berahino. Nejdříve přesně po hodině hry nigerijský forvard převzal Berahinovu přihrávku a po krkolomném odražení ataku protihráče z takové polootočky poprvé prostřelil Fabianského. Později si pak oba útočníci role vyměnili, aby tentokrát Angličan chladnokrevně zakončoval po pěkném Ideyeho zpětném pasu.

Swansea už se k odpovědi nedostala, ačkoliv Bafetimbi Gomis si měl pravděpodobně počínat mnohem lépe, když se na penaltovém puntíku dostal k vysokému míči a nepřesně hlavičkoval.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Newcastle United 1:1

11.02.2015 21:00

Góly: 71. Fraizer Campbell - 42. Papiss Cissé

Byl to zápas Alana Pardewa, který se poprvé po dlouholetém angažmá v Newcastlu postavil proti němu. Jeho někdejší zachránce Papiss Cissé otevřel skóre, Crystal Palace však potvrdil dobrou formu a byl blízko kompletnímu otočení. Nakonec však skóroval pouze Fraizer Campbell a zápas tak skončil 1:1.

Pardew dokázal Crystal Palace obdivuhodně vytáhnout - z 15 možných bodů získal rovných 10 a Eagles díky tomu poskočili z předposlední pozice až na současnou třináctou. Ani Newcastle však dlouho nestrádal a po dvou těsných porážkách už třikrát za sebou neprohrál.

Orli byli od počátku zápasu lepším týmem, přestože z předchozích deseti zápasů se Strakami hned osmkrát prohráli. Zaha brzy otestoval Krulovy kvality, než holandského gólmana překonal Fraizer Campbell. Útočník nahradil zraněného Sanoga a po necelých deseti minutách na hřišti proměnil v gól Puncheonův centr. Na neštěstí pro domácí se však nacházel v ofsajdu.

Do druhého dějství tak šli překvapivě v lepší pozici hráči Newcastlu, kteří stoprocentně zužitkovali první (a jedinou) střelu na branku v celém utkání. Papiss Cissé trknul hlavičkou do Janmaatova centru tak silně, že Speroni mohl jen marně plachtit k bližší tyči - 0:1.

Pardew na posledních zhruba 25 minut hry poslal na trávník hvězdu Afrického poháru národů Yannicka Bolasieho a zachránilo mu to bod. Právě křídelník DR Konga poslal po třech minutách na hřišti z pravé strany přízemní centr do vápna, který skluzem poslal do sítě Fraizer Campbell - 1:1. Palace mohli dokonce zvítězit, Hangelandovu hlavičku v závěru však Speroni skvěle lapil.

Více informací k zápasu

Southampton FC - West Ham United 0:0

11.02.2015 20:45

Góly: -

Southampton si v rámci tohoto vloženého kola připisuje na konto již čtvrté čisté konto roku 2015, poprvé však nebude stoprocentně spokojený, neboť zároveň nedotáhl utkání k vítěznému konci. A že proti oslabenému West Hamu rozhodně měl...

Hammers výjimečně nastoupili se třemi útočníky v Diafrovi Sakhovi, Enneru Valenciovi a Carltonu Coleovi, tahle strategie však nenesla žádné kýžené ovoce. Prvně jmenovaný například za celých 55 minut svého fungování zkompletoval jen jeden ubohý pas a mezihra hostujícímu celku vázla prakticky nonstop.

V důsledku to pak byl takřka výhradně Southampton, kdo si byl aspoň čas od času schopen vypracovat nějakou tu šanci.

V první půli například Mané v jednu chvíli převzal drzý Davisův pas patičkou a jen vinou skvělého pozdního zásahu Jenkinsona nedokázal dotlačit míč až za brankovou čáru. Sám Davis později střílel přímo do soupeře po zajímavém průběhu obranou a jiná Maného střela skončila vedle brány.

Druhý poločas načala akce ve stylu nahoru-dolů, avšak žádná složitější práce pro libovolného brankáře z toho přesto nepramenila. A tak si to Adrián z West Hamu udělal zajímavější na vlastní pěst - zbytečně si hrál s balonem, nechal se oloupit Maném a ve snaze všechnu neplechu napravit nakonec zcela očividně zahrál rukou mimo šestnáctku.

Následovala přirozeně červená karta a půlhodinová přesilovka domácího mančaftu, se kterou si však Soton nevěděl vůbec rady. Ba naopak, první těžší zákrok musel Jaaskelainen předvést až v páté minutě nastavení proti Tadićově ráně; a to už přitom WHU hrálo o devíti, jelikož mezitím ze hřiště odkulhal Andy Carroll.

Více informací k zápasu

Manchester United - Burnley FC 3:1

11.02.2015 20:45

Góly: 6. Chris Smalling, 45. Chris Smalling, 82. Robin van Persie (pen.) - 12. Danny Ings

Další vítězství, na jehož existenci má lví podíl David De Gea. Vážně, co by si Manchester United bez svého gólmana číslo 1 počal? Van Gaalův tým dnes byl po většinu 90minutovky horší i než předposlední Burnley, které padlo pouze vinou dvojice zásahů netradičního střelce Smallinga a penalty van Persieho...

Na stěží vídaném kousku z dílny stopera ManUtd je přitom nejzajímavější fakt, že Smalling ani nebyl součástí zahajovací jedenáctky. Na hrací plochu ovšem přišel již v páté minutě, když nahradil zraněného Phila Jonese, a po pouhých 22 vteřinách se po rohovém kopu a hlavičce Falcaa zasadil o úvodní branku zápasu.

Burnley se nicméně ničeho nezaleklo a ihned ve 12. minutě vyrovnalo. Nejprve sice De Gea zvládl odmítnout Kightlyho, jenže na Ingsovu hlavičku po precizním centru od Trippiera už byl jednoduše krátký.

Clarets byli i nadále nebezpeční, především skrze šťastného střelce Ingse, zatímco Manchester United měl po celý první poločas více starostí sám se sebou. Poté, co se zranil i Daley Blind, musel se dokonce Wayne Rooney přesunout na pozici štítového záložníka - a ve výsledku tak nebylo žádným překvapením, že Burnley favorita před pauzou přestřílelo 10:3.

Přesto šli do kabin šťastnější domácí, když na sklonku poločasu z Di Maríova centru po nakrátko rozehraném rohovém kopu opětovně úřadoval Chris Smalling. Avšak ani tahle událost k žádné systémové změně nepřispěla, a tak United v rozpačitém výkonu pokračovali i po obrátce, aby přihlíželi například Ingsově střele z dobré pozice přímo do De Gey.

O osudu utkání nakonec až v 82. minutě rozhodl Van Persie z pokutového kopu nařízeného po Arfieldově faulu na Di Maríu, a teprve záhy United působili tak, jak zřejmě měli působit celou dobu: dominantně.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Everton FC 1:0

11.02.2015 20:45

Góly: 89. Willian

Neopakoval se divoký devítigólový zápas z podzimní části, naopak jsme mohli vidět stejný duel jako před rokem na Stamford Bridge. Jen místo Lamparda rozhodl Willian - dvě minuty před koncem. Klíčovou postavou utkání se stal i gólman Petr Čech, který ve druhém poločase předvedl fantastický zákrok proti Lukakuovi.

Petr Čech se v ligové sezóně v brance Chelsea objevil teprve popáté - a ani popáté jej soupeř nedokázal překonat. Česká reprezentační jednička tak udržela už 167. nulu v Premier League a na historické maximum Davida Jamese mu schází pouhá tři čistá konta. V součtu s minulou sezónou navíc Čech drží v Premier League neprůstřelnost už 645 minut.

32letý brankář však proti Evertonu neměl vůbec snadnou práci, už v osmé minutě se na něj po Barkleyho kolmici řítil bývalý spoluhráč Romelu Lukaku a Čech musel pohotově vytrčit levou nohu, aby jeho ráně zamezil v cestě do sítě. Kromě této šance se ovšem v první půli Toffees na nic nezmohli - další Lukakuova střela už se nedala považovat za nebezpečí.

Úvodní dějství ovládli domácí, ale žádná sláva to rovněž nebyla. Chelsea scházel moment překvapení, většinu času jen staticky obléhal vápno Evertonu, kde bylo pravidelně naskládáno klidně osm fotbalistů v bílém.

Přesto se Tim Howard, vracející se po zranění a šesti zápasech absence, nějaké práce dočkal. Willianova krásná střela těsně míjící šibenici jej pouze protáhla, Rémyho hlavička po Azpilicuetově centru už jej donutila i k zákroku. Ten nejtěžší za první dějství musel vytáhnout proti Hazardovi, který střílel netradičně zpoza vápna.

V mizérii na ofenzivní třetině pokračovala Chelsea i po změně stran. Jediným aktivním hráčem, který obranu Toffees zaměstnával vlastně jen Eden Hazard. Willian mu pomáhal před vápnem, ale Rémy s Cuadradem, který po příchodu z Fiorentiny debutoval v základní sestavě, ve většině případů hru spíše zpomalovali. Právě Hazard také poprvé ve druhé půli prověřil Howarda tvrdou ranou z úhlu.

Americký brankář sice musel zůstat v pozoru, ale všechny pokusy Blues pro něj byly spíše sladkou malinou. Blýskl se jak proti přímého kopu Matiće, tak i proti zajímavě vyhlížející střele Williana.

Naproti tomu Petr Čech se v brance domácích dlouho nudil. Až v 68. minutě musel poprvé zasáhnout a hned vytáhl naprosto fenomenální zákrok. Oviedův centr z levé strany zasáhl nějaké 4 metry od branky trestuhodně volný Lukaku a Čech dokázal skvostným reflexivním zákrokem míč vyrazit.

Nutno přiznat, že Everton bránil opravdu účinným způsobem. Zabetonoval šestnáctku a o víc se nestaral. Stejným způsobem uhrál bezgólovou remízu v Merseyside derby a ani Chelsea se proti víceméně destruktivní taktice dlouho nedokázala prosadit.

Pět minut před koncem Stamford Bridge propuklo v nadšení, když Nemanja Matić dostal tečovanou střelu za Howardova záda; míč však titěrně líznul taky Ivanović, který stál v ofsajdu. V nervózním závěru nejprve dostal druhou žlutou, a tedy červenou, kartu Barry, aby pak Willian zachránil tři body na Stamford Bridge další tečovanou střelou.

Howard vyboxoval míč před šestnáctku, kde se do něj brazilský křídelním pohotově opřel a i díky jemné teči Naismithe jej propasíroval mezi Howardem a bližší tyčkou - 1:0. Vítězný gól přišel v pravý čas a Chelsea díky němu udržela sedmibodový náskok na čele Premier League.

Více informací k zápasu

Stoke City - Manchester City 1:4

11.02.2015 20:45

Góly: 38. Peter Crouch - 33. Sergio Agüero, 55. James Milner, 55. Sergio Agüero (pen.), 73. Samir Nasri

Konečně. Manchester City po pěti soutěžních zápasech bez výhry konečně získal tři body - navíc na hřišti Stoke City, kde v nejvyšší anglické soutěži zvítězil po 33 a půl letech. Citizens rozdrtili Stoke 4:1, o což se největší měrou postaral Sergio Agüero. Argentinec skóroval po více než dvou měsících - a to hned dvakrát.

Úvod nicméně ovládli domácí, Moses vystrašil Harta, který jeho pumelici vyrazil jen na roh. Hlavičku Crouche pak na brankové čáře zablokoval Milner. Potters mohli jít dokonce do vedení; skvělá práce Mosese a zakončení Crouche však přišla vniveč - dlouhán se totiž v době přihrávky nacházel v ofsajdu.

Stoke opravdu soupeře přehrával a Hart musel opět zasahovat při dělovce N’Zonziho, kterou pak dorážel Moses - avšak minul. City se do vedení dostali vlastně náhodou, překvapivě z protiútoku po útočné akci domácího celku.

Zoufalý odkop Milnera zpracoval Sergio Agüero, který přetlačil Muniesu, na rohu vápna si poradil i s Bardsley a po půlhodině hry skvělou křížnou ranou překonal Begoviće. Vedení však hostům nevydrželo dlouho - Arnautović do přestávky načechral fantastický míč na hlavu Petera Crouche, který se hlavou prosadil už popětačtyřicáté - na rekord Shearera mu chybí jediný gól - 1:1.

V nastavené čase ještě rozvlnil síť Agüero, ale asistent rozhodčího odhalil, že tak dosáhl rukou. Na vítězný gól si tak Citizens museli počkat až do druhého dějství. Deset minut po přestávce nacentroval Nasri z pravé strany a klíčový muž týmu posledních týdnů James Milner hlavou poslal Man City do vedení.

Definitivní rozuzlení vyrovnaného zápasu zařídil teatrálním výstupem David Silva, který se po jemném zatažení od Camerona skácel jako po ráně vzduchovkou. Penalta však byla odpískána oprávněně a Sergio Agüero ji bezpečně proměnil.

Na konečných 4:1 pro obhájce titulu pak patnáct minut před koncem uzavřel pěknou střelou zpoza vápna Samir Nasri. Pátý gól mohl přidat ještě střídající Džeko, ale samostatný nájezd vyřešil zoufale, když míč bezmyšlenkovitě napálil do stojícího Begoviće.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Tottenham Hotspur 3:2

10.02.2015 21:00

Góly: 15. Lazar Marković, 53. Steven Gerrard (pen.), 83. Mario Balotelli - 26. Harry Kane, 61. Mousa Dembélé

Téměř 13 hodin čekal Mario Balotelli na první gól v dresu Liverpoolu. Přišel však v tu nejvhodnější možnou dobu. Dvakrát Reds proti Tottenhamu vedli, vždy se však hosté dokázali vrátit do hry vyrovnáním. Až na třetí gól z kopačky italského zlobivého dítěte zareagovat nezvládli a z Anfield Road odjíždějí s prázdnou.

Kromě Balotelliho se v rudém dresu prosadili Lazar Marković a z penalty Steven Gerrard. Spurs už gól Harryho Kanea a Moussy Dembélého nebyly k ničemu. Liverpool sice zůstal sedmý, přesto však nadosah od úplného čela. Na čtvrtý Arsenal ztrácí tři body, stejně jako na třetí Southampton. Tottenham je na tom o bodík lépe.

Brendan Rodgers nemohl využít zraněného Strelinga, první start v základní sestavě si tak od zranění připsal útočník Daniel Sturridge. Anglický kanonýr se předvedl už po osmi minutách, kdy utekl statické obraně Spurs, ale slabou střelou na Llorise nevyzrál. Následně se před vápnem Tottenhamu nechal faulovat Ibe a Gerrard z přímého kopu těsně přestřelil.

Souboj Sturridge - Lloris pokračoval i v dalším průběhu hry, francouzský brankář z něj vyšel vítězně i na druhý pokus, kdy Danny pálil o poznání nebezpečněji. V patnácté minutě už ale jeden z nejlepších gólmanů Premier League kapituloval. Lazar Marković napřáhl z hranice šestnáctky a křížnou skákavou střelou otevřel skóre.

Tempo zápasu nicméně ani jednomu týmu nedalo šanci vydechnout, vždyť domácím vydrželo vedení jen jedenáct minut. Pak před vápnem Liverpoolu zakombinovali Dembélé, Eriksen a Lamela, přičemž posledně jmenovaný šťouchl míč do samostatného zakončení Harrymu Kaneovi. V tu chvíli bylo jasné, že gólový zabiják skóruje potřiadvacáté v sezóně a vyrovná stav na 1:1.

Mladičký křídelník Jordon Ibe byl ve víkendovém Merseyside derby asi nejlepším hráčem utkání a svůj zápal ukázal i v dalším důležitém duelu. Po jednom ze svých typických "kličkovacích úprků" napřáhl levačkou z nějakých 20 metrů a vyprášil Llorisovi rukavice. Ibe zařídil i gólovku Sturridgovi, když centrem z pravé strany vytvořil závar, v němž útočník patičkou orazítkoval tyč.

Anfield však znovu vybouchl až po změně stran. Rose ve vápně fauloval Sturridge a nařízenou penaltu proměnil tradiční exekutor Steven Gerrard. Lloris si málem připsal skvostný zákrok, ale míč mu přes konečky prstů pronikl do sítě. Jeho protějšek Simon Mignolet však svůj tým regulérně zachránil, když fantastickým vytrčením paže posunul Lamelovu bombu nad břevno.

Úchvatný duel však nekončil a hodinu po jeho začátku bylo skóre opět vyrovnané. Eriksenův přímý kop vyrazil Mignolet jen ke Kaneovi, který míč vrátil před prázdnou branku Dembélému, jenž jej hrudí zasunul do branky. Liverpoolští však možná budou cítit křivdu, Harry Kane totiž stál v době Eriksenova kopu v těsném postavení mimo hru.

Hra se na delší časový úsek poněkud ustálila, vyrovnala a zklidnila. Až zlatá ruka Brendana Rodgerse zajistila další bod zvratu. Mariovi Balotellimu stačilo na hřišti popocházet nějakých devět minut, než si vyčíhl Lallanovu střílenou přihrávku před bránu a špičkou kopačky ji přetavit ve vítězný gól.

"SuperWhyEventuallyMeMario" se klasicky bez jakýchkoli emocí nechal obsypat spoluhráči a s kamennou tváří se vrátil na půlící čáru. V závěru se aktivně postaral ještě o několik neškodných potyček; Kohouti už ani ve čtyřminutovém nastavení potřetí vyrovnat nedokázali.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Leicester City 2:1

10.02.2015 20:45

Góly: 27. Laurent Koscielny, 41. Theo Walcott - 61. Andrej Kramarić

Tak tak. Arsenal nepotvrdil proti Leicesteru roli jasného favorita a o výhru 2:1 se strachoval do poslední minuty. Díky brankám Koscielnyho a Walcotta však přece nováčka a poslední tým soutěže překonal; Foxes nezachránilo ani snížení rekordní ofenzivní posily Andreje Kramariće. Gunners díky tomu přeskočili Man Utd na čtvrtém místě tabulky.

Hned zpočátku překvapivě zatlačil Leicester, který díky Mahrezovi ohrozil Ospinu tečovanou střelou. Ani závar po rohovém kopu pak brankáře Arsenalu z míry nevyvedl. Domácí se ani v následujících minutách nedostal do ideální pohody a ve třinácté minutě měl aktivní Mahrez téměř gól na kopačkce. Na levé straně upláchl Bellerinovi a střelou z úhlu mezi nohama Ospiny těsně minul zadní tyč.

Až po čtvrthodině si Arsenal vytvořil nebezpečnou šanci - krásná kolmice Özila si našla Walcotta ve vápně a Schwarzer vytáhl první skvělý zákrok. Nigel Pearson dal příležitost dvěma debutantům Matthew Upsonovi a Robertu Huthovi, ani ti mu však čisté konto dlouho neudrželi. Özilův rohový kop si vyhlídl Laurent Koscielny a Schwarzer byl na přední tyči bezmocný.

Leicester však ani otevírací branka nepoložila a hlavně Mahrez dělal defenzivě problémy. Těsně nad hlavičkoval i stoper Morgan. Před poločasem nicméně Foxes kapitulovali znovu a zdálo se, že je po zápase. Slabou chvíli si vybral i velezkušený Schwarzer, který vyrazil Özilovu ránu jen k Walcottovi a ten míč uklidil dokonale k tyči.

Podobnému smýšlení však v Premier League podléhat nemůžeme. Arsenal nebyl schopen zápas "zabít" brzkou třetí brankou, a tak se mohl Leicester poměrně snadno vrátit do zápasu. První Kramarićovu ránu ještě vyrazil Ospina, ale po skvělé Cambiassově práci dostala rekordní posila šanci k reparátu a tentokrát přesnou střelou kolumbijského gólmana překonal.

Pomyslnou tečku za tříbodovým vystoupením nenapsal Arsenal až do závěrečného hvizdu. Cazorla se svou křížnou ranou neuspěl, podobně jako na druhé straně Mahrez. Závěrečná půlhodina byla mdlá, Gunners jako by pojišťující branku dát nechtěli/nepotřebovali a Leicester na vyrovnání zkrátka neměl kvalitu.

Více informací k zápasu

Hull City - Aston Villa 2:0

10.02.2015 20:45

Góly: 22. Nikica Jelavić, 74. Dame N'Doye

Zahájila Aston Villa honbu za dalším rekordem? Proti Chelsea po téměř 11 hodinách skórovala a stanula tak "jen" na čtvrtém místě historických tabulek Premier League. Teď má zatím na kontě 132 minut - proti Hullu opět neskórovala, Tigers naopak pod vedením v základní sestavě debutujícího N’Doyeho pokořili Guzana hned dvakrát a díky výhře 2:0 opustili sestupové pole. Villans do něj naopak spadli.

Dame N’Doye přišel do Hullu snad až po uzavření přestupového okna. V úterý večer přesto sám rozhodl veledůležitý zápas o udržení, v němž si oba aktéři vyměnili své ne/sestupové příčky. Aston Villa dneškem nevyhrála už deset zápasů v řadě a její manažer Paul Lambert se právem obává o svoji práci.

Přestože hosté měli v úvodu více ze hry, N’Doyeho genialita zvrátila průběh zápasu na stranu Hullu. Po McGregorově výkopu si tělem odstavil Okoreho, magicky špičkou kopačky zpracoval míč do běhu a naservíroval jej do úniku Jelavićovi. Ten díky notné teči stopera Clarka přeloboval Guzana a po dvaceti minutách otevřel skóre.

Ve druhém dějství měl N’Doye několik šancí ke skórování sám; Elmohamadyho centr však do branky hlavičkovat nedokázal. Až když si na Egypťanův pas naskočil Ramírez a N’Doye mohl nadvakrát dorážet, ustanovil skóre na konečných 2:0 pro domácí. Villans se nejblíže gólu dostali při dalekonosné ráně Westwooda, s níž si však McGregor poradil - stejně jako s Bentekeho dorážkou.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - Queens Park Rangers 0:2

10.02.2015 20:45

Góly: 17. Leroy Fer, 45. Bobby Zamora

Venkovní mizérie Queens Park Rangers, která se zapsala do dějin Premier League jako ta vůbec nejhorší v historii, je překvapivě u konce! A to hned ve velkém stylu. Hoops i bez manažera Harryho Redknappa a bez nejlepšího střelce Charlieho Austina dokázali vyhrát na hřišti Sunderlandu 2:0 a poskočit v tabulce pryč ze sestupových příček.

Jediným negativním výstupem Rangers z utkání je zranění nejlepšího hráče utkání Leroye Fera, který kvůli problémům s kolenem vystřídal patnáct minut před koncem. Stihl tak ovšem ještě v prvním poločase rozhodnout o vítězství svého týmu, když přesnou hlavičkou proměnil Phillipsův centr z pravé strany v gól.

Sunderland se v zápase trápil, vinou špatné kombinace se do šancí dostával sporadicky, a když už, zasáhl spolehlivý Robert Green. Někdejší anglický internacionál se blýskl především při hlavičce Connora Wickhama, kterou vyškrábl na břevno a pak ještě zvládl poskakující míč odpravit do bezpečí.

V nastaveném čase prvního dějství pak další Phillipsův centr znamenal další gól. Tentokrát se pravému záložníkovi dlouhý míč příliš nepovedl, přesto se do něj těsně nad zemí opřel Bobby Zamora a úžasným způsobem vymetl šibenici bezmocného Pantilimona.

Mackems se po přestávce zlepšili, ale proti zkušenému týmu Rangers, v jehož dresu nastoupili mazáci jako Barton či Ferdinand, už se na zvrat nezmohli. QPR díky tomu získali první body zvenčí a posunuli se na nesestupové sedmnácté místo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC25185255:2159
2.Manchester City25157351:2552
3.Manchester United25138443:2447
4.Southampton FC25144738:1746
5.Arsenal FC25136647:2845
6.Tottenham Hotspur25134839:3443
7.Liverpool FC25126736:2942
8.West Ham United25108736:2838
9.Swansea City2597928:3334
10.Stoke City25961028:3333
11.Newcastle United2588931:3732
12.Everton FC25691031:3527
13.Crystal Palace25691027:3527
14.West Bromwich Albion25681124:3426
15.Sunderland AFC25412922:3624
16.Hull City25581223:3423
17.Queens Park Rangers25641526:4322
18.Aston Villa25571312:3422
19.Burnley FC25491224:4321
20.Leicester City25451622:4017

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (836)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele