25. kolo
10.02.2015 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Arsenal FC - Leicester City 2:1

Tak tak. Arsenal nepotvrdil proti Leicesteru roli jasného favorita a o výhru 2:1 se strachoval do poslední minuty. Díky brankám Koscielnyho a Walcotta však přece nováčka a poslední tým soutěže překonal; Foxes nezachránilo ani snížení rekordní ofenzivní posily Andreje Kramariće. Gunners díky tomu přeskočili Man Utd na čtvrtém místě tabulky.

Hned zpočátku překvapivě zatlačil Leicester, který díky Mahrezovi ohrozil Ospinu tečovanou střelou. Ani závar po rohovém kopu pak brankáře Arsenalu z míry nevyvedl. Domácí se ani v následujících minutách nedostal do ideální pohody a ve třinácté minutě měl aktivní Mahrez téměř gól na kopačkce. Na levé straně upláchl Bellerinovi a střelou z úhlu mezi nohama Ospiny těsně minul zadní tyč.

Až po čtvrthodině si Arsenal vytvořil nebezpečnou šanci - krásná kolmice Özila si našla Walcotta ve vápně a Schwarzer vytáhl první skvělý zákrok. Nigel Pearson dal příležitost dvěma debutantům Matthew Upsonovi a Robertu Huthovi, ani ti mu však čisté konto dlouho neudrželi. Özilův rohový kop si vyhlídl Laurent Koscielny a Schwarzer byl na přední tyči bezmocný.

Leicester však ani otevírací branka nepoložila a hlavně Mahrez dělal defenzivě problémy. Těsně nad hlavičkoval i stoper Morgan. Před poločasem nicméně Foxes kapitulovali znovu a zdálo se, že je po zápase. Slabou chvíli si vybral i velezkušený Schwarzer, který vyrazil Özilovu ránu jen k Walcottovi a ten míč uklidil dokonale k tyči.

Podobnému smýšlení však v Premier League podléhat nemůžeme. Arsenal nebyl schopen zápas "zabít" brzkou třetí brankou, a tak se mohl Leicester poměrně snadno vrátit do zápasu. První Kramarićovu ránu ještě vyrazil Ospina, ale po skvělé Cambiassově práci dostala rekordní posila šanci k reparátu a tentokrát přesnou střelou kolumbijského gólmana překonal.

Pomyslnou tečku za tříbodovým vystoupením nenapsal Arsenal až do závěrečného hvizdu. Cazorla se svou křížnou ranou neuspěl, podobně jako na druhé straně Mahrez. Závěrečná půlhodina byla mdlá, Gunners jako by pojišťující branku dát nechtěli/nepotřebovali a Leicester na vyrovnání zkrátka neměl kvalitu.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Hachim Mastour

4:1

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 rosicky dva goly

Reagovat
smazaný uživatel

Arsena musí 3:1

Reagovat
tlaci

tady bude handicap

Reagovat
vanGomm

A byl !! Tedy pokud jsi myslel ten za X s pěkným kurzem.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele