Premier League - preview 8. kola

05.10.2018, 08:34, aktualizováno 07.10.2018, 09:13
Previews
Liverpool se po skvělém startu trochu zasekl a na návrat k výhrám nemá nejvhodnějšího soupeře, na Anfield Road totiž přicestuje Manchester City. Chelsea se vydá do Southamptonu, Arsenal čeká londýnské derby na půdě Fulhamu...
Fulham FC - Arsenal FC  (neděle 13:00)
Jen málokteré utkání osmého kola Premier League slibuje ofenzivnější podívanou a přísun branek než malé londýnské derby mezi Fulhamem a Arsenalem. Oba celky se totiž od počátku sezony potýkají s výraznými potížemi při bránění, což kompenzují o to větším důrazem na vlastní gólový příspěvek. V lepším rozpoložení půjde do zápasu Arsenal, který si napříč všemi soutěžemi drží úctyhodnou šňůru osmi vítězství v řadě za sebou.

Naposledy Kanonýři potvrdili roli favorita v Evropské lize na tisíce kilometrů vzdáleném stadionu v Baku, kde porazili ázerbájdžánský Karabach 3:0. Lze tak očekávat, že manažer Unai Emery sáhne k řadě změn v sestavě, do níž by se měli vrátit beci Monreal s Bellerínem, stejně jako Aaron Ramsey či Piérre-Emerick Aubameyang, kteří ve čtvrtek do hry nezasáhli. "Každý zápas je pro nás velmi důležitý, hráči musí převzít zodpovědnost, udržet si sebevědomí a pokračovat ve správném rytmu," prohlásil Emery, který dále v souvislosti s možnou nominací základní jedenáctky vypíchl Alexe Iwobiho, jenž v posledních týdnech podává kvalitní výkony a hlasitě si říká o větší porci minut na hřišti.

Emeryho protějšek Slavisa Jokanović si vítěznou formu Arsenalu dobře uvědomuje, obzvláště v kontrastu s postavením Fulhamu až na první nesestupové sedmnácté příčce. "Mají největší formu z celé Premier League, jako jediní vyhráli posledních pět zápasů za sebou. Je to velký klub, dobrý tým a nepotřebujeme žádnou extra motivaci. Musíme být ale připravení na naši příležitost," burcuje stratég Fulhamu, který s šestnácti inkasovanými góly platí za vůbec nejděravější defenzivu Premier League (společně s Cardiffem a Huddersfieldem).

Domácím komplikuje situaci zranění obránců Bryana s Fosu-Mensahem, což by mohlo znamenat start Ryana Sessegnona na levém kraji obrany. Do hry se naopak pozvolna po zranění vrací Alfie Mawson i kapitán Tom Cairney. Na straně Kanonýrů bude kvůli zranění Petra Čecha pokračovat v brance Bernd Leno a o místo v sestavě hodlá bojovat i Henrik Mchitarjan, jenž rovněž ázerbájdžánský výjezd neabsolvoval.
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Bettinelli - Christie, Odoi, Ream, Sessegnon - Cairney, Zambo Anguissa, Seri - Schürrle, Mitrović, Vietto
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Bellerín, Mustafi, Sokratis, Monreal - Torreira, Xhaka - Özil, Ramsey, Aubameyang - Lacazette
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.02 - 4.41 - 1.66
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Southampton FC - Chelsea FC  (neděle 15:15)
Po deseti soutěžních zápasech je Maurizio Sarri v Chelsea stále neporažený, na čemž nic nezměnil ani prekérní dvojzápas s Liverpoolem. Libují si hráči, libují si fanoušci, na Stamford Bridge funguje vše tak, jak má. Mimo svůj stadion však Blues nejsou zrovna suverénní a Southampton patří k těm houževnatějším protivníkům.

I když nutno říct, že poslední týdny tomu úplně nenahrávají. Hlavně doma se Saints trápí, od začátku sezóny tam nevyhráli ještě ani jeden zápas, a to narazili třeba na Burnley nebo Brighton. Náladu si zlepšují aspoň v ligovém poháru, kde postoupili do osmifinále. Po cestě přitom vyhráli právě v Brightonu a nedávno i na Evertonu.

Taky Chelsea se těší na další boje v Carabao Cupu, protože vyplenila Anfield Road. Geniální Eden Hazard se prosadil i v ligové odvetě na Stamford Bridge, která však skončila remízou a sesadila oba týmy z čela tabulky. Blues se teď při rostoucímu náporu ze strany probouzejících se londýnských rivalů Arsenalu a Tottenhamu potřebují vrátit na vítěznou vlnu i v Premier League.

Vzájemné zápasy každopádně hovoří jasně ve prospěch Chelsea. Nejčerstvější střetnutí se událo letos v dubnu - a to rovnou ve Wembley v semifinále FA Cupu, který tehdejší Conteho parta celý ovládla. Chelsea pak triumfovala i v pěti předchozích soubojích v Premier League. Do toho navíc Mark Hughes prohrál proti londýnskému celku 18 zápasů - víc než kdokoli jiný.

Na rozdíl od Maurizia Sarriho navíc nemá všechny hráče ve stoprocentní kondici. Hned čtveřice fotbalistů totiž v průběhu týdne zápasila s drobnými zraněními - jak Shane Long, tak i Mohamed Elyounoussi, Ryan Bertrand a Alex McCarthy se však z neduhů oklepali a měli by být pro utkání k dispozici.

Stejně tak, jak jsem již zmínil, i kompletní kádr Chelsea. Všichni hráči, nad nimiž se vznášel otazník - tedy trojice Pedro, Andreas Christensen, Ruben Loftus-Cheek - se vrátili do zápasového rytmu proti Vidi a Sarri je bude moct využít při nejmenším na lavičce. Při šíři kádru se však někdo z nich pravděpodobně ani tam nevejde.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Cedric, Vestergaard, Hoedt, Bertrand - Elyounoussi, Hojbjerg, Lemina, Redmond - Long, Ings
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Azpilicueta, Rüdiger, Luiz, Alonso - Kanté, Jorginho, Kovačić - Willian, Giroud, Hazard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.03 - 4.16 - 1.61
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Liverpool FC - Manchester City  (neděle 17:30)
Komunální volby jsou tytam a nás čeká souboj, ke kterému žádná kampaň není potřeba. Sedmý říjnový den svede dohromady dva týmy, které hrají asi nejhezčí fotbal v zemi - a řadí se k absolutní špičce i v Evropě. Liverpool se po remíze na Stamford Bridge vrací na Anfield Road, kam přijede další suverén - Manchester City.

Spolu s Chelsea se tyto dva týmy starají o parádní zábavu napříč celou fotbalovou Anglií a Evropou. Pep Guardiola i Jürgen Klopp praktikují progresivní ofenzivní fotbal s důrazem na aktivní držení míče a rychlý přechod do útoku. Proto bychom se dnes mohli dočkat skutečně vzrušující podívané - ostatně jako tomu bylo před týdnem na západě Londýna.

Liverpool tahal na půdě Chelsea dlouho za kratší konec a už už to vypadalo, že i podruhé v řadě s modrým rivalem prohrají - stejně jako v doma v ligovém poháru (1:2). Pak se ale fantasticky napřáhl z uctivé vzdálenosti Daniel Sturridge a vybojoval Reds velmi zasloužený bod.

Až děsivý los posledních dní zatím Liverpool nezvládá úplně dokonale - už tři utkání čeká na vítězství. A teď přijde na řadu další kolo. Manchester City je psychicky nahoře, protože na rozdíl od Kloppovy družiny sváděl poslední dny zápasy s papírovými trpaslíky a po šokující prohře s Lyonem čtyřikrát za sebou uspěl. Oproti dvanácti vstřeleným gólům navíc jen jednou inkasoval.

Kéž bychom se dočkali stejné podívané jako letos v lednu, kdy se celky setkali v Premier League naposled. Úchvatnou podívanou ovládl Liverpool, Manchester City až v závěru korigoval na konečných 4:3. Podobně to vypadalo i ve čtvrtfinále Ligy mistrů, když celek z Anfieldu vedený božským Salahem postoupil v celkovém skóre 5:1.

Dnes egyptský křídelník neoplývá tak éterickou formou, ale hrozbou pro obranu Citizens rozhodně zůstává. Mimo hru je pouze Alex Oxlade-Chamberlain, protože Naby Keita už bolest zad víceméně setřepal.

Man City těší návrat Benjamina Mendyho na levý kraj obrany - ještě větší radost však všichni v okolí Etihad Stadium mají ze zdravotního stavu Kevina De Bruyna. Ten by dokonce po bleskové rekonvalescenci zraněného kolene mohl usednout i na lavičku náhradníků. Otazník visí i nad bolavým stehnem Ilkaye Gündogana.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson - Wijnaldum, Henderson, Milner - Salah, Firmino, Mané
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Laporte, Otamendi, Mendy - B. Silva, Fernandinho, D. Silva - Sterling, Agüero, Sané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.65 - 3.52 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Burnley FC - Huddersfield Town  (sobota 16:00)
Burnley se po nepovedeném úvodu soutěže konečně vzpamatovalo a z posledních dvou soutěžních duelů vybojovalo plný počet bodů, to Huddersfield může naopak jen tiše závidět - svěřenci trenéra Wagnera se krčí na posledním místě se ziskem pouhých dvou bodů.

Burnley na startu sezóny dostihl náročný program, svěřenci Seana Dyche odehráli své první soutěžní utkání už na konci července, kdy v druhém předkole Evropské ligy vyzvali skotský Aberdeen. Přes ten se jim ještě projít podařilo, navzdory tomu do hlavní fáze soutěže nakonec nepostoupili, když je vyřadil řecký Olympiakos Pireus. V ligové soutěži to zpočátku bylo ze strany Burnley velké trápení, Clarets totiž z úvodních pěti klání hned čtyřikrát prohráli, když nestačili krom vydolovaného bodu z půdy Southamptonu na Watford, Fulham, Manchester United a Wolverhampton. Chuť si vylepšili až s Bournemouthem, který přejeli 4:0, a v minulém kole s Cardiffem, na který si vyšlápli v poměru 2:0.

Huddersfield na vlastní kůži pociťuje otřepané rčení, že druhá sezóna mezi elitou je pro nováčka paradoxně těžší než ta první. Je sice pravda, že Terriers dvakrát nepřál los, když jim do úvodních sedmi zápasů nadělil duely s Chelsea, Manchesterem City i Tottenhamem, navzdory tomu výsledky rozhodně mohly být lepší. Loňský nováček do sezóny vstoupil prohrou 0:3 s londýnskou Chelsea, na půdě Manchesteru City následně schytal debakl 1:6, a když následně na domácí půdě jen remizoval s Cardiffem, bylo jasné, že ze spodních příček se letos bude škrábat jen velmi těžce. S momentálním dvoubodovým ziskem se krčí na samém chvostu tabulky a nutně potřebuje co nejdříve vyhrát, jinak se celý ročník může proměnit v ohromné trápení.

Burnley bude postrádat křídelníka Robbieho Bradyho, otazník se pak vznáší i nad startem Jamese Tarkowskiho a Stevena Defoura. Hosté zase nemohou využít služeb čtveřice Terence Kongolo, Danny Williams, Abdelhamid Sabiri a Ramadan Sobhi.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.00 - 3.77
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Crystal Palace - Wolverhampton Wanderers  (sobota 16:00)
Když se naposled Wolverhampton a Crystal Palace setkaly v zápase na elitní scéně, byla jedničkou na hudebním žebříčku hitovka Imagine od Johna Lennona. A vskutku, nikdo si asi neuměl představit, jak hladký bude letošní návrat Vlků do Premier League. Disciplinovaná hra s myšlenkou, perfektní obrana a výsledkem je div ne zápas o pohárovou Evropu - byť v samém počátku.

Pokud se však dají v nějaké řadě Wolves najít nedostatky, je to útok. V sedmi zápasech dali jen osm gólů, což je bilance, kterou "trumflo" jen pět celků, včetně těch na samém dně tabulky. Průměrně přitom tým Nuna Espírita Santa střílí skoro patnáctkrát za zápas - a tady naopak vzhlíží jen k Man City, Chelsea a Liverpoolu. Problém je tedy v efektivitě vlčích kanonýrů.

Takový Raúl Jiménez, klíčový hroťák Wolverhamptonu, vypálil míč z kopačky či hlavy už dvaadvacetkrát a na kontě má "pouze" dva góly. Ještě hůř je na tom Rúben Neves, jenž vyslal směr brána už 17 balónů a zaznamenal jedinou trefu v prvním kole. Portugalský záložník má ale problém hlavně s přesností, poněvadž mezi tři tyče namířil pouze třikrát.

Ve střelecké impotenci si můžou Wolves podat ruku s Crystal Palace, které se trápí hlavně doma. Zatímco na hřištích soupeře vyhrálo ve všech soutěžích už čtyřikrát, na domácí úspěch stále čeká. Zaha a spol. navíc před vlastním publikem ani jednou neskórovali! Začínají tak být docela pod tlakem, z něhož by je mohl dostat tento duel.

Poslední tři vzájemné duely proti Wolverhamptonu totiž Eagles opanovali - jak doma, tak venku. Je však důležité podotknout, že tyhle triumfy jsou staré pět až osm let, takže je jejich relevance ryze psychologická.

Dobrou mentální pohodu musí mít vyvolení Espírita Santa. Ten totiž může odpoledne překonat rekord Premier League - pokud tedy i poosmé v řadě nasadí stejnou sestavu. Zdraví jsou totiž všichni. To Roy Hodgson nemůže využít služeb Christiana Bentekeho, který není fit podobně jako Scott Cann a Connor Wickham.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Wan-Bissaka, Tomkins, Sakho, Van Aanholt - Meyer, Milivojević, McArthur - Townsend, J. Ayew, Zaha
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Bennett, Coady, Boly - Doherty, Moutinho, Neves, Jonny - Hélder Costa, Jiménez, Jota
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.82 - 3.27 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Leicester City - Everton FC  (sobota 16:00)
Součástí nabitého sobotního programu Premier League od čtvrté hodiny odpolední bude i atraktivní duel Leicesteru City s Evertonem. Oba celky mají ambice nabourat zavedené pořádky na předních příčkách, což se zatím letos daří lépe týmu Clauda Puela, který se po nevyrovnaném vstupu do sezony nachází na osmé příčce s dvěma výhrami v zádech. To Everton má nadále výsledky jako na houpačce, což dosvědčuje bilance dvou výher, dvou proher a tří remíz.

"Musíme naše výkony udržet na stejné úrovni," varoval na předzápasové tiskové konferenci Claude Puel. "Everton má stabilní a kvalitní kádr, bude to pro nás těžký zápas a dobrý test. Mezi oběma týmy není v tabulce velký rozdíl a nyní se nacházíme v důležité části sezony, neboť i jeden zápas může udělat velký rozdíl," dodává francouzský manažer, který dále ocenil evertonské letní přestupní okno, během nějž dorazila plejáda perspektivních hráčů v čele s rekordní posilou Richarlisonem.

Zatímco poslední ligové střetnutí s Fulhamem dopadlo pro Everton výborným výsledkem 3:0, následné neúspěšné vystoupení v ligovém poháru proti Southamptonu, zakončené prohraným penaltovým rozstřelem, vrátilo Toffees zase zpět na zem. Svou šanci zaujmout však alespoň naplno využili křídelníci Bernard s Lookmanem, které manažer Marco Silva pochválil a poznamenal, že si s takovou možná udrží místo v sestavě i o víkendu.

Domácí nadále nemohou počítat se zraněným Demaraiem Grayem, jenž se stále zotavuje z poranění kotníku, ovšem při absenci anglického mládežnického reprezentanta se Foxes povedlo ustálit sestavu s Kelechim Iheanachem a Jamesem Maddisonem jakožto hlavní podporou Jamieho Vardyho, což slavilo okamžitý úspěch. Maddison byl dokonce za výtečný vstup do sezony s bilancí tří branek a dvou asistencí povolán Garethem Southgatem do anglického národního týmu na zápasy s Chorvatskem a Španělskem.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Amartey, Morgan, Maguire, Chilwell - Pereira, Mendy, Ndidi, Maddison - Iheanacho - Vardy
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Kenny, Keane, Zouma, Digne - Davies, Gueye - Walcott, Sigurdsson, Richarlison - Calvert-Lewin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 3.26 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Watford FC - AFC Bournemouth  (sobota 16:00)
Dvě nejpříjemnější překvapení probíhajícího ročníku? Asi ano. Souboj Watfordu s Bournemouthem bude bitvou šestého týmu tabulky se sedmým, také ale zápolením mužstev, které zatím sympatickým fotbalem útočí na pohárovou Evropu. Ve trochu lepší pozici díky skóre půjde do souboje domácí Watford, který v aktuální sezoně dokázal zaskočit třeba Spurs. Svěřenci Javiho Gracii měli impozantní vstup do sezony, když z prvních čtyř zápasů získali maximální počet dvanácti bodů.

Pak se ale Watford malinko zadrhl a z posledních tří utkání má jen jediný bod. Nutno ale podotknout, že Hornets hráli těžké duely proti Manchesteru United a Arsenalu. To Bournemouth také malinko ztratil dech - z úvodních pěti zápasů ztratil body jen proti Evertonu, kde ale dotahoval dvoubrankové manko, a následně proti Chelsea, kde se ovšem bodový zisk čekat nedal. Fenomenální start Cherries do sezony (jaký to rozdíl oproti minulému roku, kdy na druhou výhru čekali svěřenci Eddieho Howea značnou část podzimu) tak skončil až v Burnley. Tam Asmir Begovič a spol. překvapivě utrpěli tvrdou prohru 0:4.

Dokáže se po tomhle AFC vrátit na vítěznou vlnu, nebo počáteční euforie končí? Tak zněla otázka příznivců červenočerného klubu. A odpověď je potěšila. Klub se vrátil na správnou výhybku a zase vítězí. A co je důležité, dokáže výhry urvat v samém závěru. To se ukázalo jak v poháru proti Blackburnu, kde Bournemouthu postup vystřelil v nastaveném čase Callum Wilson, tak v posledním kole Premier League, kde domácí výhru 2:1 nad houževnatým soupeřem z Crystal Palace zařídil proměněnou penaltu zotavený marod Junior Stanislas.

Tomu přitom v poslední době přibyla v sestavě nečekaná konkurence. Skvěle si totiž po přestupu z druhé ligy vede velšský mladíček David Brooks. Ten odvádí v Premier League zatím famózní výkony a představení proti Crystal Palace ozdobil i gólem. Vzhledem k tomu, že na druhé straně řádí možná nejlepší současný hráč Bournemouthu Ryan Fraser, bude mít Stanislas i přes svou nespornou fotbalovost co dělat, aby se do sestavy dostal.

Právě skvělá křídla spolu s hroťákem Callumem Wilsonem bude zřejmě největší zbraní týmu hostí. Watford bude zase spoléhat na góly Roberta Pereyry a Andreho Graye, oba se shodně zatím postarali o tři trefy svého mužstva.
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Femenía, Cathcart, Kabasele, Holebas - Hughes, Doucouré, Capoue, Pereyra - Gray, Deeney
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Begović - Smith, Aké, S. Cook, Rico - Lerma, Gosling - Brooks, Fraser - King, Wilson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.44 - 3.64
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tottenham Hotspur - Cardiff City  (sobota 16:00)
Tottenhamu v průběhu týdne svůj um ukázal jistý Lionel Messi, který skvělým výkonem režíroval výhru Barcelony 4:2, čímž Spurs pořádně zavařil - po dvou duelech v této elitní soutěži totiž nemají na kontě ani jediný bod a na postup se ještě pořádně nadřou. V Premier League se ale Spurs drží na dostřel špičky, když ztrácí jen čtyři body na vedoucí duo Liverpool, Manchester City a o dva body méně pak na třetí Chelsea. Ve stíhací jízdě budou pokračovat zápasem s Cardiffem, svěřenci kouče Warnocka stále ještě čekají na první vítězství a s dvěma body na kontě okupují předposlední příčku tabulky.

Tottenham vstup do soutěže vyšel, když ve třetím kole překvapivě vyloupil Old Trafford po výhře 3:0, začalo se tiše mluvit o tom, že by Spurs letos mohli být žhavým kandidátem na titul. Tyto řeči však utichly hned o týden později, když londýnský tým neudržel vedení na půdě Watfordu a nakonec zaslouženě prohrál 1:2. Stejným poměrem následně nestačil na Liverpool, což v kombinaci s prohrou na půdě Interu Milán rozhodně nenechalo Mauricia Pochettina klidným. Další ligové zaváhání však již nepřišlo a díky výhře proti Cardiffu se Spurs mohou minimálně do neděle posunout před Chelsea.

To Cardiff zažívá klasické nováčkovské strasti - body se ze zápasů dolují jen velmi těžce, na kontě jim zatím svítí jen dva za remízy s Newcastlem a Huddersfieldem (oba zápasy skončily shodně 0:0) a se střílením branek je to pak ještě horší. Síť za soupeřovým brankářem totiž zatím rozvlnili jen čtyřikrát a společně s Newcastlem tak mají druhý nejhorší útok v soutěži. Marně se zatím jeví jejich snaha najít nějakého spolehlivého střelce, jelikož i když započítáme pohárové klání s Norwichem, zatím bychom nenašli hráče, který by celkově zaznamenal více jak jeden přesný zápis.

Domácí se musí obejít bez stopera Vertonghena, kterého svalové zranění vyřadí na zhruba 6 týdnů. Mimo i nadále zůstává trojice důležitých hráčů - Dembele, Alli a Eriksen. Cardiffu se do sestavy vrací Junior Hoilett, do hry však určitě nezasáhne Aron Gunnarsson, který bude s největší pravděpodobností k dispozici až po reprezentační pauze.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.79 - 13.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - Newcastle United  (sobota 18:30)
Sobotním vyvrcholením osmého kola anglické Premier League bude večerní utkání Manchesteru United s Newcastlem. Oba celky se na úvod sezony marně snaží najít formu a natahují čím dál delší série bez jediného triumfu. Zatímco United napříč všemi soutěžemi neokusili chuť vítězství čtyřikrát za sebou, Newcastle letos v lize na první tříbodový zisk stále čeká.

Tlak na osobu manažera Manchesteru Josého Mourinha s každou další ztrátou po matných vystoupeních proti Wolverhamptonu, Derby County, West Hamu a Valencii narůstá a v předvečer duelu s Newcastlem dokonce deník Daily Mirror přišel s oznámením, že bez ohledu na výsledek tohoto zápasu Mourinho ve funkci končí. Rudí ďáblové sice na Old Trafford nevyhráli ani jednou od prvního kola nové sezony, ale portugalský manažer na předzápasové tiskové konferenci kontroval druhou stranou mince, tedy počtem porážek.

"Jen jedna prohra za celou sezonu, jediná prohra v posledních sedmi zápasech. Zároveň ale žádná domácí vítězství v posledních třech zápasech - jen tři remízy," vyjádřil se Mourinho v souvislosti s vystoupením svého týmu v ligovém poháru, kde podlehl druholigovému Derby County po penaltovém rozstřelu. "Nezažíváme tedy pocit porážky, ale ani radost z vítězství. Takže ano, je důležité, abychom se pokusili tento zápas v sobotu vyhrát."

Také Rafael Benítez měl novinářům ohledně výkonů svého mužstva i samotného dění v zákulisí klubu co vysvětlovat, ovšem o jeho očekávané středeční schůzce s majitelem Newcastlu Mikem Ashleym za účasti hráčů se blíže rozhovořit odmítl. "Byla to příjemná večeře, toť vše. Vše, co jsme si pověděli, zůstane mezi námi. Všechny kluby, v nichž jsem působil, pořádají obdobné mítinky s majiteli nebo klubovým prezidentem, je to ve fotbale běžná záležitost," prohlásil Benítez, jenž dále prohlásil, že se hodlá raději soustředit na víkendový zápas.

Vzhledem k nejisté situaci okolo United lze jen těžko odhadovat, s jakou sestavou José Mourinho vyrukuje tentokrát. Předešlé pokusy se změnou rozestavení na tři obránce se proti Tottenhamu ani West Hamu neosvědčily, a tak lze očekávat přechod na obvyklejší formaci na čtyři beky. Domácím budou scházet Lingard, Rojo a Herrera, Magpies se zase musí obejít bez zraněného Solomona Rondóna a o možném startu Paula Dummetta s Federicem Fernándezem se dle Beníteze rozhodne až na poslední chvíli.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Dalot, Smalling, Lindelof, Shaw - Fellaini, Matić, Pogba - Rashford, Lukaku, Martial
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Yedlin, Lascelles, Clark, Kenedy - Ritchie, Shelvey, Diamé, Atsu - Pérez - Joselu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 4.85 - 9.38
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brighton & Hove Albion - West Ham United  (pátek 21:00)
Osmé kolo anglické nejvyšší soutěže započne páteční předehrávkou dvou tabulkových soupeřů, do patnáctého Brightonu přijede čtrnáctý West Ham. Zatímco domácí se v poslední době trápí a překvapivý srpnový skalp Manchester United je zatím jejich jediný výhra v letošní sezóně, The Hammers se po hrůzostrašném úvodu probudili a momentálně jedou na vítězné vlně.

Když v polovině září po reprezentační přestávce svítila v kolonce získaných bodů u West Hamu nula, málokdo očekával, že následně vyhraje v Goodison Parku, jako první připraví o body do té doby suverénní Chelsea a poslední zářijový týden si zpříjemní třemi góly v síti The Red Devils. "Chceme hrát takový fotbal, který si budou užívat fanoušci i hráči obou týmů,” prohlásil v rozhovoru pro oficiální web klubu útočník Andrij Jarmolenko.

Ukrajinský reprezentant patří společně se svým kolegou Arnautovićem k hlavním ofenzivním hrozbám družiny Manuela Pellegriniho. Šest z osmi vstřelených branek The Hammers mají na svém kontě pravě tito dva forwardi. Chilský manažer bude na tato dvě esa v pátek večer zcela jistě znovu spoléhat, naopak využít nebude moci služeb zraněných Winstona Reida, Manuela Lanziniho, Andyho Carrolla a Jacka Wilsherea.

Na druhé straně stojící kouč Chris Hughton stále postrádá záložník Pascala Große, nejistý je pak start jiného středopolaře, Dalea Stephensa, o jehož způsobilosti k zápasu se rozhodne až v den utkání. Jiné absence devětapadesátiletý lodivod řešit nemusí.

The Seagulls mají z loňské sezóny na West Ham dobré vzpomínky, dvě výhry a skóre 6:1 hovoří za vše. "Například v tomto duelu (říjen 2017, West Ham 0:3 Brighton) jsme byli opravdu velmi efektivní a precizní v zakončení, takové vítězství jsme si možná vzhledem k průběhu utkání ani nezasloužili,” myslí si Chris Hughton. "Nicméně musíme být precizní i nyní. Nečekáme opět nic jiného než náročný souboj,” dodal.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski; Zabaleta, Balbuena, Diop, Masuaku; Noble, Rice, Obiang; Yarmolenko, Arnautovic, Anderson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.79 - 3.22 - 2.84
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City761021:319
2.Liverpool FC761015:319
3.Chelsea FC752015:517
4.Tottenham Hotspur750214:715
5.Arsenal FC750214:915
6.Watford FC741211:813
7.AFC Bournemouth741212:1213
8.Leicester City740313:1012
9.Wolverhampton Wanderers73318:612
10.Manchester United731310:1210
11.Everton FC723211:119
12.Burnley FC72149:117
13.Crystal Palace72145:87
14.West Ham United72148:127
15.Brighton & Hove Albion71248:135
16.Southampton FC71246:115
17.Fulham FC71248:165
18.Newcastle United70254:102
19.Cardiff City70254:162
20.Huddersfield Town70253:162

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1223)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele