Premier League - preview 6. kola

20.09.2019, 08:36, aktualizováno 22.09.2019, 09:17
Previews
Šlágr Chelsea s Liverpoolem ozdobí nedělní program 6. kola anglické Premier League. Liverpool je zatím v lize stoprocentní a touha po ukončení dlouhého čekání na mistrovský titul z klubu přímo sálá. Chelsea navíc doma několikrát nečekaně ztratila i se slabšími soupeři. Hrát se ale budou i další zápasy. Arsenal se utká s Aston Villou. Manchester United se představí v Londýně na půdě West Hamu...
Crystal Palace - Wolverhampton Wanderers  (neděle 15:00)
Wolverhamptonu se po podařené minulé sezóně letos vůbec nedaří, což se promítá i na tabulce Premier League, v níž se pohybuje až na předposlední příčce. Crystal Palace je na tom podstatně lépe, na dostřel pouhého bodu od evropských pohárů.

Eagles příliš nezvládli první dvě kola, ztratili totiž doma s Evertonem a prohráli na půdě nováčka ze Sheffieldu. Poté ale překvapivě vyplenili Old Trafford, na což navázali i domácím vítězstvím nad Aston Villou. Poslední utkání s Tottenhamem jim sice hrubě nevyšlo, na jejich postavení ve středu tabulky to ale vliv nemělo.

Wolves museli od druhého předkola procházet evropskými poháry, což se možná na jejich formě podepsalo. Do Evropské ligy sice postoupili hravě a v prvních třech kolech domácí soutěže získali body za remízy s Leicesterem, Man United a Burnley. Poté však vinou bídné obrany vyhořeli na půdě Evertonu i doma s Chelsea, ve čtvrtek navíc v základní skupině EL podlehli portugalské Braze.

Na vině je i to, že se dosud pořádně nerozjelo útočné duo Jota, Jiménez. Mexický forvard má na kontě alespoň dvě branky a je tak spolu se soupeřovým Ayewem nejlepším střelcem, který do zápasu zasáhne.

Eagles budou postrádat zraněného Wickhame, hosté po návratu vykartovaného Bolyho mohou být v plném složení.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaíta - Ward, Cahill, Sakho, van Aanholt - Kouyaté, Milivojević, Schlupp - Zaha, Ayew, Townsend
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Bennett, Coady, Boly - Doherty, Dendoncker, Neves, Moutinho, Jonny - Jiménez, Jota
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.57 - 3.23 - 3.07
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
West Ham United - Manchester United  (neděle 15:00)
V rovných 15:00 odstartuje zajímavý duel West Hamu s Manchesterem United, v němž hosté touží prodloužit stávající vítěznou šňůru a posunout se v tabulce na pohárové příčky. Zatímco tým Manuela Pellegriniho strávil celý týden přípravou na svého nadcházejícího soupeře, United mají za sebou úvodní zápas Evropské ligy a musí se vypořádat i s řádkou citelných absencí.

Přestože po angažování Oleho Gunnara Solskjaera United gólově ožili a zároveň pokračovali v inkasování početného množství branek, od nové sezony je tomu zcela naopak. S příchodem Harryho Maguira a Aarona Wan-Bissaky se Manchesteru povedlo stabilizovat defenzivní činnost, o čemž svědčí dosavadní dvě čistá konta a čtyři inkasované góly (spolu s Liverpoolem nejméně v celé Premier League), zatímco v útoku jsou naopak Rudí ďáblové z velké části závislí na proměňování pokutových kopů, jichž se v této sezoně dočkali už rovnou čtyř.

Trápení v koncovce bylo patrné i ze zmíněného utkání Evropské ligy proti kazašské Astaně, které sice Manchester zcela suverénně ovládal, ovšem nakonec bral tři body za těsnou výhru 1:0, kterou až v druhé půli vystřelil domácímu favoritovi mladičký Mason Greenwood. Sedmnáctiletý talent si tak řekl o udržení místa v základní sestavě i pro nedělní klání, obzvláště při absencích Anthonyho Martiala s Paulem Pogbou a nejistým zdravotním stavem Dana Jamese. Mimo hru nadále zůstává i levý bek Luke Shaw.

West Ham čeká oproti minulému zápasu alespoň jedna vynucená změna, neboť karetního hříšníka Arthura Masuakua by měl při odpykávání trestu za vyloučení nahradit Aaron Cresswell, přičemž mimo hru zůstávají i Michail Antonio a Winston Reid. Otazník pak visí nad startem Manuela Lanziniho, jehož zdravotní potíže však byly jen drobnějšího rázu.

Kladiváři se mohou pyšnit kvalitním složením ofenzivy v čele se Sebastianem Hallerem, nejspíše podporovaném trojkou Yarmolenko-Lanzini-Anderson, ovšem v obraně se londýnský klub na úvod sezony trápil. Po sedmi inkasovaných gólech v prvních třech kolech však Pellegriniho družina udržela čisté konto jak proti Norwichi, tak Aston Ville a chilský manažer na předzápasové tiskové konferenci zdůraznil, že právě udržení nabyté defenzivní stability bude klíčové k bodovému zisku i proti United.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Fredericks, Diop, Ogbonna, Cresswell - Noble, Rice - Yarmolenko, Lanzini, Anderson - Haller
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Young - Matić, McTominay - Pereira, Mata, James - Rashford
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.15 - 3.63 - 2.32
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Arsenal FC - Aston Villa  (neděle 17:30)
Tak trochu ve stínu šlágru kola mezi Chelsea a Liverpoolem dojde v nedělní dohrávce Premier League i na duel Arsenalu s Aston Villou. Přestože není sporu o tom, že favoritem budou domácí Kanonýři, hostům stačí pohlédnout na minulé kolo, kde se tým Unaie Emeryho po bezkrevném výkonu v druhé půli třásl alespoň o remízu proti poslednímu Watfordu. Villans tak sami cítí šanci na překvapení.

Severolondýnský klub si po ztrátě dvoubrankového náskoku na Vicarage Road spravil chuť alespoň ve čtvrtek v Evropské lize, kde na půdě loňského semifinalisty Eintrachtu Frankfurt dokázal v otevřeném zápase plném šancí zvítězit až nečekaně suverénně 3:0. Hvězdou večera byl v Německu teprve osmnáctiletý Bukayo Saka, jenž jeden gól dal a u dalších dvou asistoval. Odchovanec mládežnické akademie Arsenalu si tak hlasitě řekl o udržení místa v základní sestavě i pro ligu, přesto však lze očekávat, že jeho místo spíše zastoupí některý z hráčů, jež Emery šetřil na lavičce.

Dobrou zprávou pro Kanonýry je lepšící se zdravotní stav defenzivního tria Holding-Bellerín-Tierney, kteří již mají všichni za sebou odehrané zápasy juniorské ligy do 23 let, ale jejich nedělní start ještě stále nepřichází v úvahu. Mimo hru pak nadále zůstává Alexandre Lacazette, jenž laboruje s poraněným kotníkem.

Na straně hostí by se mohl vrátit do hry Matt Targett, jenž o boj v základu prožene Neila Taylora, a šanci může po vypršení karetního trestu dostat znova i Trézeguet. Mezi absentéry tak Deanu Smithovi zůstávají již jen Jonathan Kodjia a James Chester.

Přestože Arsenal udržel ve čtvrtek raritní čisté konto, o viditelném zlepšení defenzivní práce hovořit nelze. I Frankfurt měl totiž více než dost příležitostí alespoň ke snížení a Unai Emery tak stále marně bojuje s křehkostí nejisté obrany, která od jeho nástupu do trenérské funkce spáchala již čtrnáct chyb vedoucích ke gólu, stejně jako deset obdržených gólů z penalty, v obou případech nejvíce z celé Premier League. Letošní sezona přitom tyto trendy doposud jen zhoršuje, neboť soupeři Arsenalu měli výhodu pokutového kopu již tři kola po sobě a celkem již branku Bernda Lena zasypali obrovským počtem 96 střel, tedy znovu nejvíce ze všech týmů v anglické první lize.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Maitland-Niles, Sokratis, Luiz, Kolašinac - Ceballos, Xhaka - Pepe, Özil, Nelson - Aubameyang
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Heaton - Guilbert, Engels, Mings, Taylor - Nakamba - Trézeguet, McGinn, Grealish, El Ghazi - Wesley
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 5.23 - 7.28
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Liverpool FC  (neděle 17:30)
Šlágrem šestého kola Premier League je jednoznačně duel mezi Chelsea a Liverpoolem. Oba dva celky se v dosavadním průběhu sezóny prezentují dobrou hrou, zatímco Blues ale ztrácí body, Reds jsou jako jediní stoprocentní. Oba týmy se už utkaly v evropském superpoháru, kde po penaltách slavil Liverpool.

Chelsea hned na úvod sezóny schytala krutý čtyřgólový debakl na půdě Manchesteru United, od té doby ale vyhrála obě venkovní utkání. Problém je spíše ve ztrátách doma, ačkoliv je v na Stamford Bridge v tomto kalendářním roce stále neporažená. Remíza s Leicesterem je ještě pochopitelná, ne tak zaváhání se Sheffieldem, zvláště poté, co po Abrahamových brankách vedli Blues 2:0.

Právě Tammy Abraham je zatím tahounem omlazeného kádru Chelsea, nastřílel už sedm branek a je nejbližším pronásledovatelem Agüera. Spolu se třígólovým Mountem tak zařídili deset z jedenácti tref svého týmu.

Frank Lampard se pozitivně vyjádřil na adresu Jürgena Kloppa. "Velmi jej respektuji a jsem rád, že jsme se mohli potkat v superpoháru. Tvrdě pracuje a zcela zaslouženě má úspěchy, které si zaslouží," říká legendární záložník.

Reds vyhráli už čtrnáct ligových zápasů v řadě a neprohráli dokonce dvaadvacet, přesto do těžkého duelu nepůjdou v ideální náladě. V Lize mistrů totiž nezvládli závěr a z Neapole si přivezli porážku 2:0. Optimálně na tom zatím není ani defenziva, v osmi soutěžních zápasech udržela jediné čisté konto v duelu proti Burnley.

Hlavní ofenzivní silou je stejně jako v předchozí sezóně útočný trojlístek. Salah a Mané nastříleli v ligové soutěži po čtyřech brankách, Firmino jim vypomohl dvěma trefami a čtyřmi gólovými přihrávkami.

Ani Jürgen Klopp nešetří slovy chvály na svého protivníka. "Frank Lampard odvedl fantastickou práci v Derby, takže mě v Chelsea nepřekvapil. Ale liga je velmi těžká. Někteří lidé nejsou spokojeni s výsledky, ale to rozhodně není jeho vina. Je skvělým manažerem," tvrdí německý kormidelník.

Ten se nemůže spoléhat na zraněné Alissona s Clynem, velmi nepravděpodobný je i start Origiho. Na straně Chelsea visí otazník nad Mountem a Emersonem, naopak nastoupit je připraven Kanté.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Rüdiger, Christensen, Tomori - Azpilicueta, Jorginho, Kovačić, Alonso - Willian, Abraham, Mount
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Adrián - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Oxlade-Chamberlain, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.55 - 3.87 - 2.06
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Leicester City - Tottenham Hotspur  (sobota 13:30)
Hned šestice týmů v Premier League má na kontě osm bodů. Mezi tyto se řadí i Leicester, u něhož je to spíše nad plán, a Tottenham, pro nějž jsou naopak pouhá dvě vítězství zklamáním. Na King Power Stadium se mu ale daří, vyhrál tam tři z posledních čtyř zápasů.

Hráči "Lišek" před týdnem poprvé v sezóně nedokázali bodovat, na Old Trafford totiž nestačili na domácí celek. Po více než čtyřech měsících tak poznali hořkost porážky, pro tu předchozí si shodou okolností také přijeli do Manchesteru, avšak na Etihad Stadium.

Na co se Foxes budou spoléhat zejména, tím je pevná defenziva před vlastními fanoušky. Od konce února totiž doma v osmi zápasech inkasovali jen pět branek. Ani dopředu to špatné nebylo, sedmnáct gólů je rozhodně dobrou vizitkou. Přidat další trefy bude úkolem zejména jejich dosud nejlepšího střelce v této sezóně Jamieho Vardyho, jenž má na kontě tři branky.

"Nikdy se nenecháváme moc unést. Když prohrajeme, nemůžeme být moc dole, protože se musíme připravit na další zápas," ubezpečuje Brendan Rodgers fanoušky, že poslední porážka nebude mít na tým vliv.

Vstup Spurs do sezóny byl velmi rozpačitý, ačkoliv bodově to zatím není nejhorší. Jediné hladké vítězství se urodilo před týdnem proti Crystal Palace, předtím získali tři body jen za obrat s Aston Villou. Největším průšvihem je jednoznačně domácí porážka od Newcastlu, zato dvě remízy ze zápasů na půdě Arsenalu a Manchesteru City jsou pozitivem, i přesto, že ani v jednom duelu nebyl Tottenham lepším týmem.

Jelikož Chilwell se zřejmě vzpamatoval z drobných zdravotních problémů, je jedinou absencí Foxes Matty James. Za "Kohouty" zůstanou za postranní čarou vinou zranění Sessegnon a argentinské duo Foyth, Lo Celso.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Pereira, Evans, Söyüncü, Chilwell - Ndidi - Pérez, Tielemans, Choudhury, Maddison - Vardy
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Sissoko, Winks - Lamela, Eriksen - Son, Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 3.50 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Burnley FC - Norwich City  (sobota 16:00)
Po pěti kolech jsou Burnley a Norwich sousedy v tabulce, nyní se utkají spolu. Případný vítěz by se nejspíše posunul do elitní desítky, poražený by se naopak musel zabývat sestupovými starostmi.

Clarets sice získali zatím pouze pět bodů, žádný průšvih to ale není. Po stoprocentním vstupu proti Southamptonu totiž podlehli jen Liverpoolu a Arsenalu, remízu přivezli z těžkých zápasů ve Wolverhamptonu a Brightonu. Pomoci k dalším bodům by jim teď mohlo probuzení střelce Wooda, za něhož zatím zaskakuje čtyřgólový Barnes.

O navázání na současné výkony promluvil Sean Dyche. "V minulosti jsme viděli, že na této úrovni prvních pět kol v kontextu celé sezóny nic neznamená. Výzvou je udržet úroveň přes celou sezónu. To je ten pravý test," říká manažer Burnley.

Canaries se zatím prezentují hodně ofenzivní hrou, více branek padlo jen v zápasech Manchesteru City a Chelsea. To je ale také hodně zásluhou hráčů Norwiche, ti totiž s Blues prohráli 2:3, stejným poměrem dokázali udolat Citizens. Pět branek padlo i při jejich porážce s Liverpoolem, o jednu méně při vítězství nad Newcastlem.

Všech šest bodů však žlutozelení získali doma. Venku to zdaleka taková sláva není - zatím co na konci minulé sezóny Championshipu přijeli z výjezdů sedmkrát v řadě neporažení, letos mimo své hřiště prohráli dvakrát v lize a dokonce i v poháru, kde nestačili na Crawley.

Potíží pro hosty budou četné absence, chybět jim totiž bude minimálně sedm hráčů, domácí se musí obejít bez Drinkwatera.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Lowton, Tarkowski, Mee, Pieters - Hendrick, Westwood, Cork, McNeil - Barnes, Wood
Norwich City - pravděpodobná sestava:
Krul - Byram, Amadou, Godfrey, Lewis - McLean, Tettey - Buendía, Stiepermann, Cantwell - Pukki
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.73 - 3.74
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Everton FC - Sheffield United  (sobota 16:00)
Everton bude chtít prodloužit vítěznou sérii z Goodison Parku i proti Sheffieldu United. Oba celky v minulém kole prohrály a mají tak co napravovat.

Kdyby Karamelky mohly hrát jen ve svém Goodison Parku byly by jistě rády. Everton zvládl oba dosavadní domácí duely, když jedním gólem přemohl Watford a následně zvládl také přestřelku s Wolverhamptonem. Důležité body však Toffees ztrácí při venkovních výjezdech. Pouze v prvním kole vyválčily alespoň bod na Crystal Palace, z půdy Aston Villy a Bournemouthu již ale odjížděli svěřenci manažera Marca Silvy s prázdnou.

Nováček Premier League ze Sheffieldu započal sezónu nadějně, když v prvních dvou kolech vyválčil slušné čtyři body. Vynikající výsledek uhráli United ještě na hřišti londýnské Chelsea, kde remizovali 2:2, zároveň ovšem nezvládli dvě domácí klání s Leicesterem a Southamptonem. Blades tak mají na svém kontě po pěti kolech stejný počet bodů a sídlí jen těsně nad sestupovým pásmem.

Útočník Sheffieldu Billy Sharp viděl v minulém kole červenou kartu a svému mužstvu bude v Goodison Parku chybět. Mohamed Bešić zase u Blades hostuje právě z Evertonu, tudíž podle pravidel nemůže proti svému zaměstnavatelovi nastoupit. Do sestavy United by se naopak měl vrátit útočník Callum Robinson. Karamelky postrádají zraněné záložníky Jean-Philippe Gbamina a André Gomese.

Obě mužstva na sebe naposledy narazila před osmi lety v ligovém poháru, kdy po výsledku 3:1 uspěly Toffees. Poslední vzájemný střet v Premier League se datuje do března roku 2007. Tehdy domácí Sheffield remizoval s Evertonem na Bramall Lane 1:1.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Keane, Mina, Digne - Schneiderlin, Delph - Bernard, Sigurdsson, Iwobi - Kean
Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Henderson - Basham, Egan, O'Connell - Baldock, Lundstram, Norwood, Fleck, Stevens - Robinson, McBurnie
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.69 - 5.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester City - Watford FC  (sobota 16:00)
Po pěti kolech pět bodů, taková je ztráta obhájce titulu Manchesteru City na vedoucí Liverpool. Úplně opačné starosti má jeho sobotní soupeř Watford, který na vítězství stále čeká a je poslední.

Citizens vstoupili do sezóny vítězstvím v Community Shieldu a z první čtyř kol ztratili jen proti Tottenhamu, minulý týden však přišla studená sprcha v Norwichi, kde i přes góly Agüera a Rodriho prohráli. Náladu si napravili v týdnu v Lize mistrů na půdě Šachťaru, na ligovou tabulku se jim ale dobře nekouká.

Na co se však bleděmodří mohou spoléhat, to je domácí prostředí. Z posledních šestnácti zápasů tam ztratili jen dva body právě proti Spurs, kromě dohromady pěti branek od Kohoutů navíc během této série inkasovali jen třikrát. Podobně se jim na Etihadu daří proti Watfordu, který porazili šestkrát v řadě, pokaždé alespoň o dva góly.

Hornets po třech víkendech byli jediným týmem, který nezískal ani bod. To se v dalších dvou kolech zlepšilo, po remíze v Newcastlu přišel více než zasloužený nerozhodný výsledek proti Arsenalu, na ligové vítězství se však ve Watfordu stále čeká. Z posledních sedmi venkovních zápasů navíc vyhráli jen jednou, proti loni jasně sestupujícímu Huddersfieldu.

"Rád hraju proti velkým týmům. Pokud se podíváte do historie, rád se připravuju na tyto zápasy. Když se připravujete na zápas proti silným, musíte vymyslet něco jiného, být opravdu zkušení," tvrdí manažer Quique Sanchez Flores.

Vzhledem ke zraněné dvojici stoperů Stones, Laporte pravděpodobně uprostřed obrany začne Fernandinho. Jinak by měl být kádr Citizens kompletní, hostům budou chybět Cathcart, Deeney a Success.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Otamendi, Fernandinho, Zinchenko - De Bruyne, Rodri, D. Silva - B. Silva, Agüero, Sterling
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Femenía, Dawson, Kabasele, Holebas - Doucouré, Capoue - Hughes, Cleverley, Deulofeu - Gray
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 11.60 - 25.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Newcastle United - Brighton & Hove Albion  (sobota 18:30)
Zatím nepříliš povedenou je probíhající sezóna pro fotbalisty Newcastlu i Brightonu. Zatímco Magpies ale dosud měli velmi těžký los, Seagulls hráli převážně s papírově vyrovnanými soupeři a umístění ve spodní pětce je pro ně zklamáním.

Straky už narazily na tři týmy z loňské nejlepší šestky. Zatímco na Arsenal ani Liverpool po boji nestačily, na půdě Tottenhamu se jim favorita podařilo zaskočit a zásluhou Joelintona zvítězit. Se slabšími soupeři naopak příliš nezazářily, v Norwichi prohrály a doma proti Watfordu pouze remizovaly.

Racci vstoupili do sezóny nadějně, Watford smetli na jeho stadionu jednoznačně o tři branky, a i další remíza proti West Hamu se dala považovat za úspěch. Jenže jen jeden bod z domácích utkání proti Southamptonu a Burnley je bezesporu zklamáním, zvlášť připočteme-li k tomu čtyřgólový debakl na Etihadu.

Od doby, co se oba celky pravidelně střetávají v Premier League, není k vidění příliš branek a úspěšnější ve vzájemných zápasech bývá Brighton, jenž ze čtyř duelů získal osm bodů se skóre 3:1. Ani jeden z týmů se na útočné polovině výrazně neopírá o některého z hráčů, jediný hostující Maupay má na kontě dvě trefy.

Zatímco domácím bude chybět pouze Longstaff kvůli kotníku, soupeř se musí obejít bez Trossarda, Schelotta, Izquierda, Baloguna a Jahanbakhshe.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Krafth, Schär, Lascelles, Dummett, Willems - Almirón, Hayden, Shelvey, Atsu - Joelinton
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Webster, Dunk, Burn - Montoya, Pröpper, Stephens, March - Groß, Maupay, Murray
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.19 - 3.12
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Southampton FC - AFC Bournemouth  (pátek 21:00)
Bournemouth v Premier League ještě na hřišti Southamptonu nevyhrál, další pokus bude mít v páteční předehrávce pátého kola. Oba týmy se pohybují ve středu tabulky a případný zisk či ztráta by mohly znamenat výrazný posun nahoru nebo dolu.

V nebývale vyrovnané tabulce (až na výjimku suverénního Liverpoolu) sousedí Southampton právě se svým pátečním soupeřem. Saints i Cherries posbírali po sedmi bodech, Bournemouth je však před "Svatými" o jednu pozici vpřed díky většímu počtu vstřelených branek. Nutno dodat, že stejným bodovým ziskem se mohou pyšnit i jedenáctý Everton s dvanáctým Crystal Palace a na první sestupovou, osmnáctou příčku mají všechna tato mužstva pouze tříbodový náskok. Tak nabitě Premier League započala.

Southampton už má na svém kontě jeden úctyhodný zářez, když o body dokázal obrat Manchester United. Návrat na trávníky po reprezentační pauze Saints také vyšel, před týdnem cestovali na hřiště nováčka ze Sheffieldu a tamní United porazili jedinou brankou Moussy Djenepa. Malijský šikula si po vydařeném sólu připsal již druhý přesný zásah od startu ročníku a je nejlepším střelcem Saints, v sobotu se ale kvůli svalovému zranění nepředstaví.

Bournemouth má ve svých řadách taky takového šutéra, Callum Wilson se již prosadil dokonce třikrát. Dvě branky vsítil anglický reprezentant minulý víkend a byl jedním z hlavních strůjců vítězství nad Evertonem. Pro Cherries šlo o vůbec první tříbodový zisk na vlastním hřišti, pro herní pohodu tak důležitý.

Manažer Bournemouthu Eddie Howe oceňuje práci svého protějška Ralpha Hasenhüttla u Saints. "Southampton se pod svým manažerem zlepšil a o víkendu zahrál velice dobře," řekl Howe. Jeho svěřenci se pokusí prolomit černou sérii ze St. Mary's Stadium, kde během své čtyřleté historie v Premier League ještě ani jednou nezvítězili.

Domácím krom Djenepa neschází žádný další hráč. Problém s kotníkem již vyřešil Nathan Redmond a Kevin Danso se vrací po trestu za červenou kartu. Eddie Howe žádné nové ztráty řešit nemusí, byť ztráta Charlieho Danielse, který si v průběhu ročníku již nezahraje, jej pochopitelně stále mrzí.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Gunn - Bednarek, Yoshida, Vestergaard - Soares, Romeu, Højbjerg, Danso - Ward-Prowse, Redmond - Adams
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Stacey, Mepham, S. Cook, Aké - H. Wilson, Billing, L. Cook, King - Solanke, C. Wilson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.30 - 3.57 - 3.23
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC550015:415
2.Manchester City531116:610
3.Tottenham Hotspur522111:68
4.Manchester United52218:48
5.Leicester City52216:48
6.Chelsea FC522111:118
7.Arsenal FC52218:88
8.West Ham United52216:78
9.AFC Bournemouth52128:97
10.Southampton FC52125:67
11.Everton FC52125:77
12.Crystal Palace52123:67
13.Norwich City52039:126
14.Burnley FC51226:75
15.Sheffield United51225:65
16.Brighton & Hove Albion51225:85
17.Aston Villa51134:64
18.Newcastle United51134:84
19.Wolverhampton Wanderers50326:103
20.Watford FC50234:102

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1514)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele