Premier League - preview 33. kola

05.04.2019, 08:30, aktualizováno 08.04.2019, 08:54
Previews
Pondělní dohrávka Premier League nám přinese londýnské derby na Stamford Bridge. Domácí Chelsea zde přivítá West Ham United a případným tříbodovým ziskem se může posunout na třetí pozici...
Chelsea FC - West Ham United  (pondělí 21:00)
Je to dobrý, je to špatný, nebo jaký to vlastně je? "Pravověrní" fanoušci Chelsea si notují pouze v tom, že Maurizio Sarri musí co nejdříve vypadnout z klubu. O tom, jak moc by tento krok postrádal či nepostrádal smysl, se budeme bavit až po sezóně. Teď je podstatné, jak se italský manažer vypořádá se závěrem sezóny. V Premier League je cíl jasný: TOP 4. Výhra doma nad West Hamem je absolutní nutnost.

Bitva o příští ročník Ligy mistrů je teď nesmírně nabitá a vyrovnaná. Tottenham, Arsenal i Manchester United se o umístění v první čtyřce přetahují spolu s Chelsea. Spurs mají nejhorší formu, ale nejsnazší los. Rudým ďáblům zdánlivě dochází síra a Arsenal... je Arsenal. Jenže ani Chelsea neoplývá vyrovnanou formou, a tak je situace zamotaná jako nikdy dřív.

Vraťme se ale k Chelsea. Ta hraje ve zbytku sezóny na hřišti Liverpoolu a Man Utd. Proto musí v pondělní dohrávce naprosto bezvýhradně uspět. Jakákoli ztráta už by prakticky odsoudila Blues do role špinavých psisek čekajících na kosti ze stolu v podobě překvapivých ztrát svých konkurentů.

Poslední týden vyšel Chelsea skvěle. Šťastně - až nespravedlivě - udolala Cardiff, načež ve středu hladce smetla Brighton. V zápase zazářili i obvyklí náhradníci Hudson-Odoi, Loftus-Cheek a Giroud, dá se však očekávat, že podruhé v řadě v základu nenastoupí. Sarri musí také myslet na čtvrteční zápas proti Slavii.

Tak jako tak, Chelsea je jasným favoritem. West Ham sice nesměle útočí na sedmé místo, které pravděpodobně zajistí účast v předkole Evropské ligy, jenže herně i výsledkově je to nevyrovnaný mišmaš. Třeba venku vyhráli Kladiváři naposled ještě v roce 2018. A posledně selhali i na Olympijském stadionu, jemuž stěží mohou říkat domácí. Tvrz podobnou Upton Parku musí Hammers ještě vytvořit.

Pravdou ale je, že v malých londýnských derby proti Chelsea West Ham nečekaně umí. Loni v září uhrál bezgólovou remízu a v minulé sezóně sebral ze dvou klání dokonce čtyři body. Z posledních pěti klání ve všech soutěžích dovolili modrému favoritovi všehovšudy jediný triumf.

Mizerný výkon proti Evertonu každopádně odnesou někteří Kladiváři vyřazením ze sestavy. Do té se budou snažit procpat uzdravení Anderson s Fredericksem, fit už je taky Samir Nasri. Dlouhodobě mimo jsou Carroll, Jarmolenko a Wilshere. To Chelsea má tradičně marodku vymetenou, jen Pedro s Loftus-Cheekem měli drobné - a zápas nejspíš neohrožující - potíže.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Azpilicueta, Rüdiger, Luiz, Emerson - Kanté, Jorginho, Barkley (Kovačić) - Willian, Higuaín, Hazard
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Fredericks, Diop, Balbuena, Cresswell - Rice - Antonio, Noble, Lanzini, Felipe Anderson - Chicharito
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 5.99 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Everton FC - Arsenal FC  (neděle 15:05)
Boj o klíčové čtvrté místo se v anglické Premier League přelévá ze strany na stranu takřka každé kolo a jakékoli zaváhání je v této části sezony obzvláště velkou ztrátou. V neděli bude v tomto ohledu tlak na bedrech Arsenalu, který potřebuje překonat dlouhodobé potíže na cestách a zvítězit na půdě rozjetého Evertonu.

Jelikož Tottenham s Manchesterem United kvůli zápasům FA Cupu mají svá ligová střetnutí přeložena, mohou Kanonýři potvrdit svou dobrou výchozí pozici a v případě výhry se vrátit na třetí místo s dvoubodovým náskokem na Spurs.

Přestože tým Unaie Emeryho doposud na stadionech soupeřů v lize neuhrál jediné čisté konto a z posledních osmi pokusů venku zvítězil jen jedinkrát na půdě beznadějně posledního Huddersfieldu, mají Kanonýři jistý důvod k optimismu. Jejich stávající forma totiž narůstá každým dalším kolem, a to i ta defenzivní s třemi čistými konty z posledních pěti ligových zápasů. Navíc zrovna Everton je pro Arsenal dlouhodobě oblíbeným soupeřem. Nikdo v historii anglického ligového fotbalu nemá na kontě více vítězství či více vstřelených branek než právě Arsenal proti Evertonu, který londýnskému klubu podlehl v sedmi z posledních osmi vzájemných duelů.

"Každý zápas je najednou důležitý," uvědomuje si Unai Emery. "Když zvítězíme, jsme třetí. Chceme vyhrát, abychom se na tuto pozici vyšplhali, ale čeká nás ještě dlouhá cesta. Musíme být pozitivní a zároveň realističtí. V neděli nás totiž čeká skutečně velká výzva."

Zatímco Everton má k dispozici takřka kompletní kádr s výjimkou Yerryho Miny, Emery může mít se složením sestavy o něco více vrásek na čele, neboť zdravotní stav Granita Xhaky s Laurentem Koscielnym stále není ideální a oba hráči se před zápasem podrobí zátěžovým testům. Mimo hru na každý pád zůstává Lucas Torreira, jenž si stále odpykává karetní trest, stejně jako dlouhodobě zraněné trio Héctor Bellerín, Rob Holding a také Danny Welbeck.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Keane, Zouma, Digne - Gomes, Gueye - Richarlison, Sigurdsson, Bernard - Calvert-Lewin
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Mustafi, Sokratis, Monreal - Maitland-Niles, Ramsey, Guendouzi, Kolašinac - Özil - Lacazette, Aubameyang
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.84 - 3.54 - 2.56
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AFC Bournemouth - Burnley FC  (sobota 16:00)
Burnley v posledním kole udělalo výrazný krok k záchraně a na úspěšné snažení chce navázat i v Bournemouthu. Domácím to v poslední době tolik nejde a proti Clarets touží konečně uspět.

I čtvrtou sezónu v Premier League, zdá se, přežije Bournemouth bez výraznějších záchranářských starostí. Skromný celek sice letos nepatří k takovým kometám jako v letech minulých, kdy zažil i vydařenější ročníky. Postavení ve středu tabulky je však pro Cherries stále výborná vizitka. Před začátkem kola držel klub z jihu Anglie solidní dvanáctou příčku.

Momentálně se ale Bournemouthu tolik nedaří, když vyhrál pouze jeden zápas z osmi, přičemž vyzrál jen na poslední Huddersfield. Naposledy se Cherries nevedlo na půdě Leicesteru. Bilanci z venkovních zápasů mají svěřenci manažera Eddieho Howea celkově spíše podprůměrnou. Mezi nejhorší patří Bournemouth i ve statistice inkasovaných branek.

Podobně nechvalnou obranou se však může "pochlubit" i Burnley, sedmnáctý tým tabulky. Konzervativní a bojovný styl lodivoda Seana Dyche neslaví takový úspěch jako v minulé sezóně, kdy Clarets obsadili šokující sedmou příčku. Letos hraje mužstvo, v jehož kádru se nachází i český útočník Matěj Vydra, o holé přežití. A zatím je jeho snažení úspěšné, na osmnáctý a první sestupující Cardiff drží náskok pěti bodů.

Naposledy se Burnley vyšvihlo proti Wolverhamptonu, když po čtyřech prohrách v řadě na domovském Turf Moor zvítězilo. Výraznými starostmi tak pro Dyche nyní zůstávají především zranění Petera Crouche, Aarona Lennona a Stevena Defoura. Na domácí straně zůstávají mimo hru Steve Cook, Andrew Surman, Simon Francis a Lewis Cook. Po měsíci se naopak na trávníku může objevit uzdravený Adam Smith.

Letošní první měření sil dopadlo mnohem lépe pro Clarets, kteří rozstříleli Cherries v poměru 4:0. Pokud Burnley uspěje i na stadionu soupeře, porazí Bournemouth dvakrát v jednom ročníku poprvé od sezóny 1999/2000. Fanoušci se mohou těšit na ofenzivní podívanou. Předchozích pět vzájemných střetnutí přineslo 18 branek.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Begović - Clyne, Mepham, Aké, Daniels - Ibe, Brooks, Lerma, Fraser - King, Wilson
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Heaton - Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor - Gudmundsson, Westwood, Cork, McNeil - Barnes, Wood
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.09 - 3.50 - 3.83
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Huddersfield Town - Leicester City  (sobota 16:00)
Týden stará porážka na půdě Crystal Palace a zároveň vítězství Burnley znamenají pro Huddersfield definitivní jistotu sestupu. Naopak Leicester dost možná bojuje o evropské poháry a bude chtít z Kirklees Stadium odvézt plný počet bodů.

Pět týdnů stará výhra Terriers proti Wolves (mimochodem první po třech měsících) se ukázala býti anomálií a svěřenci Jana Siewerta od té doby čtyřikrát prohráli, přičemž třikrát vyšli gólově naprázdno. Naposledy nezvládli utkání na hřišti Eagles, před reprezentační přestávkou zase v poslední čtvrthodině kompletně promrhali dvoubrankové vedení s West Hamem. Série domácích je skutečně tristní, o čemž svědčí i pouhopouhé čtyři body v posledních devatenácti zápasech, stejně jako mizerných sedm branek na domácím stadionu. Směrem dozadu jsou problémem především standardní situace, ze kterých inkasovali již sedmnáct gólů. Nejlepšími kanonýry jsou se třemi trefami obránce Mathias Jörgensen a Karlan Grant; druhý jmenovaný přitom přišel až v zimním přestupovém období.

Domácí určitě nebudou chtít nic vypustit. "Je to o tom, abychom si užili hraní v Premier League, neboť nikdy nevíte, kdy se vrátíte. Výzvou pro hráče je jít do každého zápasu s vědomím, že mohou něčeho dosáhnout, i přes to zklamání," tvrdí Jan Siewert, nástupce Davida Wagnera.

Foxes se po nepovedené šňůře vezou na vítězné vlně, z posledních pěti zápasů vyhráli čtyřikrát, nyní jsou tři utkání dokonce stoprocentní. Před týdnem uspěli proti Bournemouthu zásluhou gólů Vardyho a zaskakujícího stopera Morgana, který se prosadil i o týden dříve v Burnley. Velkou zbraní Lišek na soupeřových hřištích je ofenzíva, neboť pouze jednou ve venkovním zápase v tomto ročníku Premier League nedokázaly rozvlnil síť. Na aktuální formě má velkou zásluhu také Jamie Vardy, jenž se prosadil šestkrát ve svých sedmi nedávných startech a celkově je se třinácti brankami v nejlepší desítce ligových kanonýrů.

Ke koncentraci velí lodivod Leicesteru Brendan Rodgers: "Nemůžete jít do zápasu Premier League, ať jste jakýkoliv tým, s tím, že ho neodehrajete na 100 %. Jejich výsledky jsou pro ně náročně, změnili také manažera. Mají velmi dobré hráče se skvělými kvalitami a my si to uvědomujeme," říká nedávno jmenovaný manažer.
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Hamer - Smith, Schindler, Kongolo, Durm - Bacuna, Hogg - Mooy, Pritchard, Lowe - Grant
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeicher - Pereira, Maguire, Evans, Chilwell - Ndidi - Gray, Tielemans, Maddison, Barnes - Vardy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.35 - 4.09 - 1.68
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Newcastle United - Crystal Palace  (sobota 16:00)
Zkrácené třiatřicáté kolo anglické Premier League nabídne v sobotu pouze tři odpolední zápasy od čtyř hodin. Jedním z nich bude střetnutí Newcastlu s Crystal Palace, tedy duel dvou celků, které se v tabulce nacházejí v bezprostřední blízkosti a shodně také s dostatečným odstupem od sestupového pásma, byť udržení prvoligové příslušnosti stále nemají stoprocentně jisté.

Domácí Magpies drží na osmnáctý Cardiff sedmibodový náskok, přičemž jejich nadcházející soupeř je na tom v tabulce o jedno místo a jediný bod lépe. Oba týmy v průběhu týdne zaznamenaly porážky 0:2 proti klubům ze severního Londýna - zatímco Newcastle padl proti Arsenalu, Crystal Palace podlehlo Tottenhamu na jeho zbrusu novém stadionu.

Manažer Strak Rafael Benítez na předzápasové tiskové konferenci upozornil na dobrou formu Palace na cestách: "Vyhráli šest zápasů venku a čtyři doma, jedná se tedy o velmi dobrý tým, když nastoupí venku. Důvod je jednoduchý, jde o dobře organizovaný, soudržný tým s rychlostí a kvalitami vepředu i na stranách." Zrovna St. James‘ Park je však v posledních měsících nedobytný, o čemž svědčí již pět ligových výher Newcastlu v řadě. Pokud Magpies přidají v sobotu i tu šestou, zaznamenají vůbec nejdelší vítěznou sérii na domácí půdě za posledních patnáct let.

Benítezův protějšek Roy Hodgson se stále nepřestává v ligovém pořadí ohlížet za sebe a nehodlá nic ponechat náhodě. "Pořád platí, že naším cílem je zachránit se. Víme, že nás ještě čeká tuhý boj a nemíníme usnout na vavřínech. Budeme bojovat o každý další bod. V sobotu nás čeká náročný zápas. Pokud našeho cíle dosáhneme, zajistíme si účast v sedmé sezoně v Premier League za sebou, což je samo o sobě pořádný úspěch."

Zatímco hosté mají k dispozici takřka kompletní kádr, Newcastle se musí vypořádat hned s trojicí nových otazníků v sestavě. Drobné zdravotní potíže totiž sužují Haydena, Diamého a Yedlina, kteří však mají šanci do utkání zasáhnout, a do hry se vrací i stoper Fabian Schär.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Schär, Lascelles, Lejeune - Manquillo, Ki, Diamé, Ritchie - Pérez, Almirón - Rondón
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Wan-Bissaka, Tomkins, Kelly, Van Aanholt - McArthur, Milivojević, Schlupp - Townsend, Batshuayi, Zaha
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.76 - 3.17 - 2.89
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Southampton FC - Liverpool FC  (pátek 21:00)
Udělá Liverpool další krok za vysněným titulem? A nebo ve slušné formě hrající Saints ubrání svou domácí pevnost potřetí v řadě?

Na St. Mary's Stadium už by určitě rádi uzavřeli sezónu v tuto chvíli. Saint jsou na šestnáctém místě tabulky, s rozdílem pěti bodů nad aktuálně posledním sestupujícím z Cardiffu. Svatí, jak se zdá, zapnuli motor na poslední chvíli na nejvyšší rychlostní stupeň. Dokázali zvítězit třikrát z posledních čtyř utkání. Tento pátek se směle pokusí brát potřetí v řadě body na domácím trávníku. Bude to ale nelehký úkol, jelikož proti nim bude stát Liverpool lačnící po titulu. Domácím nenahrávají ani statistiky z posledních vzájemných zápasů s Reds. V posledních pěti střetnutích těchto týmů vyhrál třikrát Liverpool, navíc Saints nedokázali ve čtyřech případech skórovat.

Saints budou bezpochyby chybět Vestergaard s Obafemim, kteří laborují se svalovými zraněními. Nejisté je také, zda bude k dispozici Shane Long, zatím co Mario Lemina je zpět v tréninku a není vyloučené, že by mohl být obratem zařazen do úvodní jedenáctky, se kterou Southampton vyrukuje. Tým se bude muset obejít bez Dannyho Ingse, který nemůže nastoupit proti klubu, z něhož byl do Southamptonu poslán na hostování.

Liverpool sice promarnil nadějný náskok, ale stále nemusí věšet hlavu, šance na titul jsou stále vysoké. O víkendu zvládli Reds na Anfieldu infarktový závěr zápasu s Tottenhamem, když se jim podařilo urvat tři body po vlastní brance Alderweirelda z 90. minuty. Klopp a jeho hráči moc dobře ví, že si nemohou dovolit žádné další zaváhání. Liverpool přijede na St. Mary's s jasným cílem, brát tři body a výhru si nejlépe pojistit více brankami již v první půli. Případné vítězství by navíc katapultovalo Reds do čela Premier League a vytvořilo by tak tlak na později dohrávající Citizens.

Během týdne na povrch prosákly jisté informace o tom, že by Klopp měl pozměnit záložní řadu pro tento zápas. Milnera s Hendersonem by měla nahradit dvojice Keita, Fabinho. Zbytek týmu by se neměl lišit od jedenáctky, která nastoupila proti Spurs. Malý otazníček zůstává nad startem Virgila Van Dijka, který má lehké zdravotní problémy, ale zřejmě by měl být na souboj se svým bývalým týmem připraven.

Klopp by už zřejmě mohl využít služeb Oxladea-Chamberlainea, ale je pravděpodobnější, že anglického záložníka ještě pošetří na další utkání. Joe Goméz by měl taktéž v utkání se Saints chybět, všeobecně se očekává, že by měl naskočit na hřiště do konce dubna.

I přes to, že Southampton se nachází v dobré formě, zůstává Liverpool jasným favoritem utkání. Vzhledem k tomu, jak funguje obrana Reds, je pravděpodobné, že Svatí budou mít znovu problémy se vstřelením branky do sítě Liverpoolu a pokud inkasují brzy jako první, není vyloučené, že může počet vstřelených branek Reds začínat trojkou či vyšším číslem.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Gunn - Bertrand, Yoshida, Bednarek, Valery - Hojbjerg, Romeu, Armstrong, Ward-Prowse - Austin, Redmond
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Robertson, Van Dijk, Matip, Alexander-Arnold - Keita, Fabinho, Wijnaldum - Mané, Firmino, Salah
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.45 - 5.29 - 1.39
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Manchester City - Cardiff City  (středa 20:45)
Manchester City se ve středu večer může vrátit do čela ligy. K tomu však potřebuje zdolat houževnatý Cardiff. Hosté sice na Etihad Stadium přicestují jako jasný outsider, avšak svůj boj o záchranu ještě nezabalili a nebojí se aspiranta na titul překvapit.

Konec sezóny se blíží a nervozita stoupá u všech týmů, které stále mají o co hrát. A to platí u obou protagonistů středečního mače na Etihad Stadium. Zatímco domácí Citizens musí po loňské krasojízdě letos o mistrovský primát tvrdě soupeřit, hostující Cardiff dělá vše pro to, aby prvoligovou příslušnost udržel i pro příští sezónu.

Favoritem duelu je neoddiskutovatelně Manchester. V probíhajícím kalendářním roce zaváhali svěřenci manažera Pepa Guardioly pouze jednou na půdě Newcastlu. Jinak si ale počínají naprosto suverénně, a přestože jsou v tabulce aktuálně druzí o dva body za Liverpoolem, výhoda jednoho zápasu k dobru je staví do výhodnější role oproti celku z města Beatles.

Citizens se tak mohou po výhře dostat do čela, ani tak ale Guardiola vzhledem k velkým očekáváním necítí velký tlak. "To nebude problém. Víme, kdo proti nám stojí. Každý zápas je jako finále. Cardiff, jak jsme jej mohli vidět proti Chelsea, stále žije. Mají neuvěřitelného ducha. Není to tým, který by již skončil," prohlásil španělský stratég.

V posledním kole proti Chelsea opravdu předvedli Bluebirds sympatický výkon a nebýt chybného posouzení asistenta rozhodčího, dost možná by se radovali z bodového zisku. Takto zůstává velšský celek na první sestupové pozici s již pětibodovým mankem na záchranu. Nováček ale jednoznačně odmítá jakékoliv smíření se s nepříznivým osudem.

Domácím bude chybět kanonýr Sergio Agüero, jenž si přivodil zranění při posledním vítězství na Fulhamu. Na seznamu marodů zůstává Fabian Deplh, zatímco Vincent Kompany je po měsíci opět fit. Bluebirds se dlouhodobě musí obejít bez dlouhodobě zraněných obránců Sola Bamby a Calluma Patersona. Poraněné stehno již naopak vyléčil jiný obránce Jazz Richards.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Kompany, Laporte, Delph - De Bruyne, Gündogan, Silva - Mahrez, Gabriel Jesus, Sané
Cardiff City - pravděpodobná sestava:
Etheridge - Peltier, Morrison, Manga, Bennett - Camarasa, Gunnarson, Arter - Reid - Niasse, Zohore
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.06 - 16.70 - 35.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Watford FC - Fulham FC  (úterý 20:45)
Anglická Premier League pokračuje po celý týden nepřetržitým proudem zápasů, k nimž se v úterý řadí souboj Watfordu s Fulhamem. Trápící se hosté se v případě prohry připojí již s předstihem k Huddersfieldu jakožto najisto sestupující tým, ovšem není zcela jisté, v jakém rozpoložení do zápasu vstoupí svěřenci Javiho Gracii, jež krátce nato čeká důležité semifinále FA Cupu.

I když je navrácení Fulhamu zpět do druholigového Championshipu po jediném roce takřka na spadnutí, trenér Scott Parker vyzval své hráče, aby alespoň v úterý tuto neradostnou novinu ještě odvrátili. "Myslím, že výhra je zde životně důležitá. Je nám jasné, jak na tom jsme, ale i tak se jedná o důležité utkání, abychom už zítra večer nesestoupili," prohlásil nástupce Claudia Ranieriho, jenž stejně jako italský manažer i jeho předchůdce Slaviša Jokanović nedokázal příval porážek zastavit a doposud ještě v nové funkci ze čtyř zápasů nezískal ani jeden bod.

Watford naopak prožívá až nad očekávání povedenou sezonu, v níž stále bojuje o sedmou příčku, a k tomu i pohárové tažení FA Cupem, kde jej v neděli čeká ve Wembley semifinále proti Wolverhamptonu. Nic na tom nezměnila ani sobotní porážka na půdě Manchesteru United v poměru 2:1, ovšem s takto vypjatým programem lze očekávat, že Javi Gracia zahýbe sestavou.

Najisto do zápasu s Fulhamem nezasáhne Isaac Success vinou poraněného kolene právě v duelu s Manchesterem a také Adalberto Peňaranda, jehož vyřadilo svalové zranění. Dlouhodobě mimo hru zůstává záložník Tom Cleverley, naopak Daryl Janmaat by měl být v pořádku, byť jej v minulém týdnu na Old Trafford sužovala nevolnost.

Na straně hostí panují otazníky okolo nejlepšího klubového střelce Aleksandara Mitroviće, který kvůli žaludečním potížím vynechal minulé kolo proti Manchesteru City, ovšem v pondělí se již srbský reprezentant zapojil zpět do tréninkového procesu a měl by se objevit alespoň na lavičce náhradníků. Do hry se vrací i Tim Ream a Jean Michel Seri.
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Janmaat, Mariappa, Cathcart, Holebas - Femenía, Capoue, Doucouré, Sema - Gray, Deeney
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Christie, Chambers, Ream, Bryan - Anguissa, Seri - Schürrle, Cairney, Sessegnon - Babel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 3.88 - 5.04
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Wolverhampton Wanderers - Manchester United  (úterý 20:45)
Ani jednou zatím letos Manchester United nevyzrál na Wolverhampton. Nyní má již třetí šanci pokořit nováčka, který pokukuje po pohárové Evropě. Ani hosté by si neměli dovolit zaváhat, neboť svádí nelítostný boj o Ligu mistrů.

Manchester City, Tottenham, Arsenal, Chelsea, v FA Cupu zase Liverpool. V podstatě celá anglická klubová špička si v právě probíhajícím ročníku alespoň jednou vylámala zuby na vlčí smečce z Wolverhamptonu. I United se tato nelichotivá bilance týká. V prvním letošním vzájemném měření sil na Old Trafford uhráli Wolves cennou remízu 1:1, do semifinále FA Cupu pak Wanderers proklouzli po vítězství právě nad Rudými ďábly. Red Devils tak mají nováčkovi Premier League co vracet.

Vlci však stále mají hlad po bodech, o víkendu navíc nečekaně ztratili na půdě o záchranu hrajícího Burnley, takže nyní jim pořádně kručí v břiše. Jejich motivaci posilňuje i těsný boj o sedmou pozici, jež může znamenat kvalifikaci do Evropské ligy. Ono klíčové místo zatím drží právě Wolverhampton, avšak jen o skóre pozadu se drží Leicester, bod ztrácí Everton s Watfordem a dva body pozadu zůstává West Ham.

I proto by Wolves rádi navázali na skalp United z FA Cupu. "Tehdy šlo o velký moment, ale v úterý se odehraje zcela jiný zápas. Hráli jsme dobře. Byli jsme organizovaní a musíme to zopakovat, protože se od nás vyžaduje mnoho. Pokaždé když čelíme týmu, jakým je Manchester United, musíme být připraveni bojovat. Víme, jak dobří jsou - fantastičtí hráči, fantastický manažer, celá historie velkého klubu, avšak my jsme připraveni a chceme na Molineux bojovat," vyhlásil manažer Wolverhamptonu Nuno Espírito Santo.

Vypadnutí z FA Cupu znamenalo pro Manchester United jednu z mála komplikací od doby, co mužstvo převzal Ole Gunnar Solskjaer. Sympatický lodivod zapůsobil na ztrápené hráče jako živá voda a Rudí ďáblové rázem kosí soupeře jako za starých časů. Naposledy si United poradili s Watfordem a vystoupali již na čtvrtou příčku zajišťující Ligu mistrů. Takových deset kol nazpět se přitom podobný vzestup zdál utopický.

Sázka na Solskjaera ale Red Devils vyšla a stále mladý manažer je proti Wolves namlsaný na odplatu. "Posledně jsme proti nim nehráli moc dobře, neměli jsme dostatečné tempo. Byl to pro nás jiný typ zápasu, drželi jsme míč po 70 procent času, to ale někdy neznamená, že si dokážete vytvořit šance a vstřelit góly," uvědomuje si charismatický Nor.

V ohrožení je start Anthony Martiala, který si proti Watfordu přivodil zranění. Mimo hru zůstávají Alexis Sánchez, Antonio Valencia, Eric Bailly a Matteo Darmian, vyléčit se již naopak stihli Romelu Lukaku s Victorem Lindelöfem. Na domácí straně zůstává otázkou, zda nebude kouč Nuno šetřit některé opory vzhledem k víkendovému semifinále domácího poháru.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Bennet, Coady, Boly - Traoré, Dendoncker, Neves, Moutinho, Castro - Cavaleiro, Jota
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Young, Smalling, Lindelöf, Shaw - Herrera, Matić, Pogba - Mata, Lukaku, Martial
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.26 - 3.23 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC32247172:1979
2.Manchester City31252481:2177
3.Arsenal FC31196665:3963
4.Tottenham Hotspur312011058:3461
5.Manchester United31187660:4161
6.Chelsea FC31186752:3460
7.Wolverhampton Wanderers311281138:3844
8.Leicester City321351442:4344
9.Everton FC321271345:4243
10.Watford FC311271243:4643
11.West Ham United321261441:4842
12.AFC Bournemouth321151643:5838
13.Crystal Palace311061538:4136
14.Newcastle United32981531:4235
15.Brighton & Hove Albion30961532:4333
16.Southampton FC31891435:5033
17.Burnley FC32961737:5933
18.Cardiff City31841928:5928
19.Fulham FC32452329:7217
20.Huddersfield Town32352418:5914
Zbývající zápasy
23.04. 20:45Tottenham Hotspur - Brighton & Hove Albion

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (851)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele