Premier League - preview 31. kola

16.03.2019, 08:33, aktualizováno 17.03.2019, 08:32
Previews
Jasného favorita má první nedělní zápas anglické ligy, trápící se Fulham hraje doma proti Liverpoolu. Venku se představí i Chelsea, tu na půdě Evertonu čeká o poznání tvrdší oříšek...
Fulham FC - Liverpool FC  (neděle 15:15)
Premier League čeká reprezentační přestávka a přečkat ji na prvním místě, i když se zápasem navíc, mají možnost fotbalisté Liverpoolu. Ti už jedenáct zápasu v řadě neprohráli a v cestě za třemi body jim stojí předposlední Fulham.

Cottagers už prakticky nemají reálnou naději na záchranu, na níž ztrácí již třináct bodů, a to hlavně zásluhou rekordní série šesti porážek v řadě. Ta poslední přišla v Leicesteru, kde zásluhou Ayiteho drželi ještě čtvrt hodiny před koncem vyrovnaný stav, poté však dvakrát udeřil Vardy a tři body připadly Liškám. Fulham je držitelem i dalších rekordů a na jiné útočí. Desetkrát za sebou inkasoval více než jednu branku a překonal Wimbledon s WBA, na dosah má i zápis do tabulek, co se týče porážek dvougólovým a vyšším rozdílem. Těch zatím přišlo sedmnáct a na vlastní pět let starý počin ztrácí dvě takovéto prohry. Pozitivní zprávou pro domácí celek je alespoň Schürrleho návrat do tréninku, mimo hru tak zůstává jen Mawson.

Liverpool také nemá příliš oslnivou formu, ačkoliv zmiňovaná bilance jedenácti zápasů s alespoň jedním bodem vypadá slušně. Mezi tím totiž bylo hned pět remíz, což vzalo Reds vítr z plachet v boji o ligový titul. Útěchou jim může být postup v Lize mistrů, neboť po domácí remíze s Bayernem uspěli ve středu v Mnichově a těší se na střet s Portem. Vítězství svému celku vystřelili dvěma trefami Mané a jednou van Dijk. Pro klub z Anfieldu se jedná o nejúspěšnější sezónu za třicet let. V té době jim shodná bilance v této fázi sezóny jako letos stačila pohodlně k zisku titulu, letos to však bude pravděpodobně boj do posledního kola. Jürgen Klopp bude postrádat zraněného kapitána Hendersona, vrátit by se mohl Naby Keita.

Právě manažer liverpoolského celku se k nadcházejícímu utkání vyjádřil na tiskové konferenci. "Je to pro nás velmi důležitý zápas. Nemyslíme na situaci v tabulce, jsme soustředěni sami na sebe. Víme, jak těžké to je - musím uspět v domácím zápase s Fulhamem, potřebujeme hvězdné momenty od vícero hráčů, abychom mohli vyhrát," říká německý kormidelník.
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Odoi, Nordtveit, Ream, Bryan - Chambers, McDonald - Babel, Cairney, Sessegnon - Mitrović
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Wijnaldum, Fabinho, Lallana - Salah, Firmino, Mané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 12.00 - 6.61 - 1.26
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Everton FC - Chelsea FC  (neděle 17:30)
Pokrácené jednatřicáté kolo Premier League uzavře v nedělní podvečer souboj Evertonu s Chelsea. V lepším rozpoložení půjdou do zápasu druzí jmenovaní, neboť londýnský klub si ve čtvrtek suverénním způsobem zajistil účast ve čtvrtfinále Evropské ligy a díky zlepšeným ligovým výsledkům z posledních týdnů zůstává plně ve hře o klíčové umístění do čtvrtého místa.

To Everton prožívá hrubě nevydařenou sezonu, potácí se v druhé polovině tabulky daleko za vlastními ambiciózními očekáváními a pozice manažera Marca Silvy se s každou další ztrátou jeví čím dál nejistěji. Naposledy liverpoolský celek prohospodařil dokonce dvoubrankové vedení na půdě Newcastlu, který v samém závěru dokonce stihl utkání otočit ve svůj prospěch.

Silva se tak na předzápasové tiskové konferenci upínal spíše na předešlý vzájemný zápas s Chelsea, kde jeho tým podal solidní výkon a uhrál bod za bezbrankovou remízu. "Hráli jsme tehdy v dobrém tempu a dařily se nám protiútoky, takže přesně to samé bychom měli provést i v neděli," prohlásil kouč Evertonu, jenž se dále vyjádřil na adresu soupeře: "Jsou vážně silní vepředu i uprostřed pole, ale musí přijet sem na Goodison. Když se vám podaří uhrát dobrý výsledek venku, můžeme doma s větším sebevědomím dosáhnout ještě výš."

Sebevědomím ovšem nyní oplývají především hostující Blues, kteří se v případě výhry posunou na čtvrté místo před Arsenal i Manchester United. Jejich galapředstavení v osmifinále Evropské ligy odskákalo Dynamo Kyjev, které po třígólové prohře v Anglii schytalo na domácí půdě dokonce potupný debakl 5:0. Trenéra Maurizia Sarriho tak čeká příjemné rozhodování, zda odměnit za výtečný výkon autora hattricku Oliviera Girouda či Marcose Alonsa setrváním v sestavě, anebo přece jen podle očekávání nasadí pošetřené duo Higuaín-Emerson.

Do hry by se v dresu Chelsea na každý pád měly vrátit stálice Azpilicueta, Luiz, Jorginho a vůbec největší hvězda klubu Eden Hazard, jenž má doposud přímý podíl na stěží uvěřitelných 48 % ligových branek svého týmu, ovšem zrovna na Goodison Parku ještě nikdy dříve neskóroval navzdory šesti startům.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Keane, Mina, Digne - Schneiderlin, Gueye - Walcott, Sigurdsson, Richarlison - Calvert-Lewin
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Arrizabalaga - Azpilicueta, Rüdiger, Luiz, Emerson - Kanté, Jorginho, Barkley - Pedro, Higuaín, Hazard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.46 - 3.74 - 1.87
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AFC Bournemouth - Newcastle United  (sobota 16:00)
Poslední kolo anglické Premier League před nadcházející reprezentační přestávkou bude kvůli časové kolizi se zápasy FA Cupu značně okleštěno, a tak budou v sobotu k vidění pouze tři ligové duely. Jedním z nich je střetnutí Bournemouthu s Newcastlem, který se především díky výtečné domácí formě na svého nynějšího soupeře v tabulce dotáhl již na rozdíl tří bodů. Jestli však chtějí Magpies zopakovat či vylepšit loňské desáté místo, musí v závěru sezony zabrat i na hřištích soupeřů.

Také Bournemouth půjde do tohoto utkání v nadějném rozpoložení, neboť naposledy ukončil pětizápasovou šňůru bez vítězství proti Huddersfieldu. Manažer Eddie Howe následně své svěřence vyzval k větší vyrovnanosti výkonů. "Musíme si z minulého týdne vzít pozitiva, hráli jsme velmi dobře a jevili se ve vážně dobré formě. První gól je v zápasech Premier League vždy důležitý. Nyní chceme najít vyrovnanost - cítím z našeho kádru touhu a správný přístup, abychom sezonu zakončili úspěšně."

"Tohle je tak pro nás velký zápas," pokračoval dlouholetý manažer Cherries. "Soupeř má za sebou dobrou šňůru, hraje rozhodně, je těžké jej porazit, několikrát změnil formaci a funguje to. Myslím, že Rafa Benítez zde odvádí excelentní práci, co se týče pozvednutí celého týmu, jeho nákupy byly promyšlené a je vážně těžké jeho tým porazit."

Přestože osm kol před koncem Straky po strhujícím třígólovém obratu proti Evertonu poskočily na rozdíl čtyř bodů od Benítezem vytyčené záchranné mety 38 bodů, španělský kouč s ohledem na nedávnou prohru na hřišti West Hamu stále udržuje stav pohotovosti: "Můžete vidět, že sebevědomí nám nechybí, ale znovu jsem hráčům připomenul, že musíme být opatrní. Naše práce stále není hotová, musíme nadále tvrdě pracovat, přistoupit ke každému zápasu jako k finále, a pokud tak učiníme a neuděláme takové chyby jako s West Hamem, můžeme se měřit s kýmkoli."

Zatímco domácím se v poslední době vyprázdnila marodka a mohou opět počítat s ofenzivními tahouny Brooksem, Wilsonem i Fraserem, Newcastle řeší malou defenzivní krizi. Hosté se totiž budou muset obejít bez zraněného kapitána Lascellese i dalšího stopera Schära, jehož ze hry vyřadil karetní trest.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Boruc - Clyne, Mepham, Aké, Daniels - Brooks, Lerma, Surman, Fraser - King, Wilson
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Fernández, Lejeune, Dummett - Yedlin, Hayden, Ki, Ritchie - Pérez, Almirón - Rondón
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.53 - 3.61
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Burnley FC - Leicester City  (sobota 16:00)
Dokáže Burnley po třech prohrách v řadě zvítězit? A nebo získá Rodgers s Liškami svou první, venkovní výhru?

Clarets se po výtečné sérii zasekli a v posledních třech utkáních nedokázali získat ani bod. Spadli tak na v tabulce na 17. místo, jsou tedy jen dva body vzdáleni od sestupového pásma. Rozhodně nic, co by Sean Dyche viděl rád. Zvlášť, když teď jeho svěřenci musejí sbírat body, jak to jen půjde, protože v posledních čtyřech kolech přivítají Chelsea, Manchester City a Arsenal.

Minulý víkend sice Burnley začalo dobře na Anfieldu, ale poté se vlastní pasivitou postavilo do role utlačovaného týmu a na to taky doplatilo. Nic platný nebyl bojovný odpor v závěru druhé půle. Clarets dokázali dotáhnout do vítězného konce své dvě poslední setkání s Leicesterem na domácí půdě. Ale ještě ani jednou nedokázali porazit stejný tým na Turf Moor třikrát za sebou.

V sestavě Dycheovi budou opět chybět dlouhodobě zranění Lennon s Defourem. Jedenáctka, která vběhne na trávník by neměla dostát žádných změn, podle informací, které prosakují na povrch, by nemělo k žádné překvapivé změně dojít.

Brendan Rodgers v týdnu ocenil práci, kterou jeho starý známý Dyche v klubu z Lancashiru předvádí. I přes toto gentlemanské gesto nebude bývalý manažer Liverpoolu a Celticu pomýšlet na nic jiného než výhru. Rodgers bude chtít bodovat naplno, v jeho úvodním utkání na lavičce Foxes ztratil body na Vicarage Road v samotném závěru a je pro něj tak velice důležité, aby tentokrát na venkovním hřišti bral všechny tři.

Mužstvo by se mělo nacházet v dobrém rozpoložení. Minulý víkend si poradilo s trápícím se Fulhamem, v zápase zazářil hlavně Jamie Vardy, který si připsal dvě branky a jednu asistenci. Slušně zahrály také nové tváře v sestavě Tielemans a Barnes.

Lišky nebudou mít k dispozici Amarteyho s Albrightonem. Amartey má problémy s kotníkem a Albrighton pro změnu se stehenním svalem.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Heaton - Taylor - Mee - Tarkowski - Bardsley - McNeil - Cork - Westwood - Gudmundsson - Barnes - Wood
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Maguire - Morgan - Evans - Chillwell - Tielemans - Ndidi - Pereira - Barnes - Vardy - Maddison
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.22 - 3.34 - 2.41
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
West Ham United - Huddersfield Town  (sobota 16:00)
Zvládne Jan Siewert přes velkou marodku se svým týmem bodovat a držet tak stále malinkou šanci na záchranu v Premier League? West Ham však chce po minulém zaváhání bodovat naplno.

Sezóna jako na houpačce, nenaplněné představy, zklamání. Už tak trochu příznačná slova pro klub ze Západního Londýna. Manuel Pellegrini ale stále nevzdává svůj boj o co nejlepší umístění v tabulce a bude se snažit získat v posledních kolech tolik bodů, kolik jen bude možné.

Proti poslednímu týmu ligy se od domácích neočekává nic jiného než výhra, nejlépe výrazným gólovým rozdílem. Hammers sice v posledních utkáních předváděli pozitivní výkony a bývali za ně patřičně odměněni, ale minulý týden padli s nováčkem z Cardiffu a opět potvrdili, že do klubu, který by mohl usilovat o top 6, jim stále něco chybí.

Pellegriniho může těšit, že jedno z jeho hlavních útočných es - Marko Arnautović, je již připraven a nastoupí do prvního utkání od zranění, které si přivodil v lednu. To samé platí pro obránce Balbuenu, který se vrací po vynucené pauze od prosince. Že bychom ale defenzivního hráče viděli v základu se předpokládat nedá. Čtveřice Wilshere, Reid. Yarmolenko a Sanchéz zůstává zraněná. Po tomto týdnu se k nim přidal i Andy Carroll, který se opět zranil a jak se zdá, jeho kariéra u Hammers se blíží k nenávratnému konci, neboť jsme se mohli dočíst, že třicetiletý anglický forvard už se v této sezóně na hřiště pravděpodobně nepodívá a Pellegrini by podle všeho neměl mít o jeho další služby zájem.

Velké problémy se skládáním sestavy bude mít také muž v nezávidění hodné pozici Jan Siewert. Tomu se v cestě za takřka nesplnitelným snem, to jest udržením Terriers v nejvyšší soutěži sype vše, co může. Huddersfield se v sobotním utkání bude muset obejít bez Hogga, Depoitrea, Diakhabyho, Mbenzy, Duhaneyho a Williamse. Slabou náplastí může být, že se do týmu po zranění vrací Kongolo, který vynechal poslední utkání a Smith, který seděl za karetní prohřešek.

V tomto utkání je jasným favoritem West Ham. Terriers sice ještě mají šanci na záchranu, ale je už velice mizivá a ofenzivně laděné mužstvo Hammers by jim mohlo zatlouct další hřebíček do rakve.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Cresswell - Ogbonna - Diop - Fredericks - Rice - Anderson - Lanzini - Noble - Antonio - Arnautovič
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Lowe - Schindler -Zanka - Smith - Stankovič - Mooy - Bacuna - Pritchard - Mounie - Grant
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.37 - 6.73
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City30242479:2174
2.Liverpool FC30227168:1773
3.Tottenham Hotspur30201957:3261
4.Arsenal FC30186663:3960
5.Manchester United30177658:4058
6.Chelsea FC29176650:3157
7.Wolverhampton Wanderers301281038:3644
8.Watford FC301271142:4443
9.West Ham United301161337:4339
10.Leicester City301151438:4238
11.Everton FC301071341:4237
12.AFC Bournemouth301141541:5437
13.Newcastle United30971429:3834
14.Crystal Palace30961536:4133
15.Brighton & Hove Albion29961432:4233
16.Southampton FC30791434:5030
17.Burnley FC30861634:5730
18.Cardiff City30841827:5728
19.Fulham FC30452128:6817
20.Huddersfield Town30352215:5314
Zbývající zápasy
16.03. 16:00Watford FC - Southampton FC (zápas odložen)
16.03. 16:00Wolverhampton Wanderers - Arsenal FC (zápas odložen)
16.03. 16:00Brighton & Hove Albion - Cardiff City (zápas odložen)
17.03. 13:00Tottenham Hotspur - Crystal Palace (zápas odložen)
24.04. 21:00Manchester United - Manchester City

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (803)

Přidat komentář
andkoo

dnes bude zaujimavejsi fa cup ako toto

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2. pro jamese gunna

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Counter

Reagovat
patas92

Reagovat
cubazi

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Dnešní zápas hodně napoví, jestli máme šanci leto ještě zabojovat o slušný umístění, nebo se jen spokojíme se záchranou. Snad si to Cherries zase jednou vyberou a budou pálit slepýma.

Reagovat
TerriersSKCZ
Reagovat
MCFC_8

Premier League v kostce za minuly mesiac nebude? Ci uz to uplne skoncilo?

Reagovat
smazaný uživatel

díky bohu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ManUnited

OT: Jordan Henderson se tento týden zranil a přijde o nadcházející zápasy anglické reprezentace. Trenér Gareth Southgate má už připravenou náhradu, do národního týmu bude povolán James Ward-Prowse ze Southamptonu.

Reagovat
Counter

https://arseblog.news/2019/03/szczesnys-hilarious-assessment-of-former-arsenal-teammates

Szczesny hodnotí bývalé spoluhráče z Arsenalu a nezklamal

Reagovat
smazaný uživatel

Gervinho

Who thought he would be in the top 40 I played with?! Add one more 0.

Reagovat
Hokaido
Reagovat
Lacko_Boh

kamo, dnes som si to pozrel prvy krat cele a som dojaty a zacinam na sebe makat, neskutocna charizma

Reagovat
Taiger

Ale až od zítra ne?

Reagovat
Lacko_Boh

vies co, nedelu este vychillujem, ani boh nechce aby som vtedy makal. OD PONDELKA!

Reagovat
Taiger

TO JE SLOVO CHLAPA, KURVA!

Reagovat
Counter

Reagovat
Lacko_Boh

ako bomby celkom, toto veru nie je opatrny Walcott.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Whitemedia

Rosa škudlil

Reagovat
Whitemedia

Hleb alkáč.. no zajímavé věci

Reagovat
Nikikrew

gervinho a Bendtner

Reagovat
Hokaido

Skvělý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
Cobra

Reagovat
Infi

Reagovat
Čenda

Reagovat
smazaný uživatel

viac takýchto

Reagovat
spider_8

Arshavin nejlepší

Reagovat
mayday

Nikla Bendtna nejlepší

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Hokaido

https://twitter.com/talksport/status/1106901242993958912

Jak tam naskočí ta Chelsea v 54. sekundě.

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
Melda

Hustý tyjo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
Coutinho10

a 1:18 City

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Taiger

Arnautovič hattrick poprosím

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Rád by som videl ospravedlenie svojej osobe od kokotkov, ktorými mi nadávali za to, že som o ňom písal, že je Turek.

Reagovat
Lacko_Boh

to je také slovenské, furt len turek a pikolko

Reagovat
smazaný uživatel

Lungo .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mayday

To je debil. To je totální potvrzení toho, kde jsou prachy a prostředí a kde je ve skutečnosti srdce.

Reagovat
Taiger

Jestli vyhrajeme tenhle víkend, tak už nikdy nebudu nadávat na Iwobiho a Guendoouziho

Reagovat
Liveral

Skoda že tenhle víkend nehrajeme

Reagovat
Lacko_Boh

ale ja chcem aby si na nich nadaval :)

Reagovat
smazaný uživatel

Harry

Reagovat
Hokaido

Hodně smolná.

Reagovat
Taiger

WHU idioti

Reagovat
smazaný uživatel

Huddersfield 2 goly do polcasu? Kde sme?

Reagovat
Taiger

Ve West Hamu

Reagovat
Counter

Naposledy dali venku gól v prosinci

Reagovat
smazaný uživatel

Rondon je fakt výbornej, když je zdravej a má zápasovej rytmus

Reagovat
Counter

Jsem zvědavý, jestli ho Newcastle koupí nastálo.

Reagovat
smazaný uživatel

Gayle si ve WBA sednul, tak snad jo. Věřim, že tříletá smlouva pro něj má smysl. Bude záležet jestli zůstane Rafa. Letošní léto bude hodně zásadní pro nás. Buď se chopíme šance na to se posunout do top10 týmů PL a nebo zůstaneme jo-jo klubem

Reagovat
Counter

Jestli to Ashley konečně neprodá, odpověď známe už teď.

Reagovat
Swarley

Reagovat
ManUnited

West Ham

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhle penalty. Takových je 5 za zápas

Reagovat
Taiger

Nestalo by se, kdyby si měl IG

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybych ho měl, už tam sdílim úplně stejnej zákrok na Rondona, neodpískanej samozřejmě.

Reagovat
Lacko_Boh

OT: Co hovorite na to volit vo volbach niekoho kto ma minimalnu sancu na postup do druheho kola? Je to hlupe alebo nie? Nejedna sa len o slovenske volby, tato otazka ma napadla uz pri Trump vs Clinton.

https://www.youtube.com/watch?v=ZaWQnpToL8s

Reagovat
smazaný uživatel

Každej by měl volit podle svýho svědomí a ne taktizovat. Takhle Česká republika podělala prezidentskou volbu. Spoustu lidí se nachytala na Drahoše, který byl v druhym kole pro mnoho lidí nevolitelný. Do druhýho kola ho protlačili média, ale prezidentem už ho zvolit nedokázali.

Reagovat
fenixLFC

nemyslim ze to bol ten pripad. drahos nie ze bol envolitelny v druhom kole, ale nemal prilis sancu proti zemanovi. pre mnohych by bol ale nevolitelny aj fischer, ci uz v prvom alebo druhom kole. sancu ale z tych kandidatov nemal prilis nikto no...

Reagovat
Whitemedia

taktizování nám volby nepodělalo.. Zeman by tady ty volby vyhrál proti komukoliv, leda tak Babiš by měl šanci

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
mistr129

Fischer by měl mnohem větší šanci

Reagovat
Whitemedia

To bych byl moc rád, ale Zemana by neporazil..

Reagovat
mistr129

Drahoš prohrál jen relativně těsně a Fischer by těch neutrálních voličů prílakal daleko víc. Třeba u Topolánkových nebo Hynkových voličů by měl větší šanci na úspěch.

Reagovat
smazaný uživatel

cista spekulace zalozena na nicem.

Reagovat
fenixLFC

nemal

Reagovat
Azazelo RD

To je dost nepochopení situace. Prostě nešlo porazit ty dementy, co volí Zemana.

Reagovat
smazaný uživatel

Já měl taky problém to hodit Drahošovi, nerad volím proti někomu, navíc jsem měl pocit, že to stejně nestačí Znám hodně lidí co to mělo podobně a někteří k druhýmu kolu proto nešli.

Reagovat
Azazelo RD

Já bych radši volil pro někoho, ale aktuálně je post prezidenta i vládnoucí strany obsazen tak, že prostě ta potřeba volit proti nim je enormní a i kdybych měl stranu, co mi dokonale vyhovuje, tak pro mě stejně bude důležitější ANO a Zemana odstřelit.

Reagovat
Lacko_Boh

to iste si myslim ze sa stane s Caputovou.

Reagovat
C-M@ster

To mi příjde jako blbost.

U první volby bylo to samý s Fischerem a nakonec šel do druhýho kola Schwarzenberg a stejně prohrál.

Ty špíny by byly schopný udělat nevolitelnýho i kdyby šel do druhýho kola TGM.

To bys najednou viděl, co by si na něj vymysleli a co by mu podstrčili.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Reagovat
fenixLFC

zalezi od situacie. ked ma nejaky kandidat sancu vyhrat uz v prvom kole a si ochotny ho volit v druhom tak je to celkom skoda. rovnako to moze byt chyba ked by sa tam mali dostat dvaja kandidati z ktorych ti nevyhovuje ani jeden a treti bude niekto koho by si volil a ktore tesne nepostupi tak to je chyba. vo volbach kde su ale ,,finalisti'' relativne jasni na tom ale az tak nezalezi. problem je, ze ty to v momente volieb nevies povedat uplne s istotou, ale vies ze tvoj kandidat ma de facto nulovu sancu

Reagovat
Azazelo RD

Záleží na tom, jestli bys dal přednost někomu, kdo má šanci to druhé kolo vyhrát proti někomu, kdo Ti značně vadí. U parlamentních je to úplně jasné, tam jsou hlasy stranám, co nepřekročí 5% vyhozené z hlediska rozložení sil ve sněmovně.

Reagovat
C-M@ster

V prvním kole běž volit koho chceš.

Já u nás taky v obou prezidentskejch volil kandidáty, co se do finále nedostali, ale nelituju toho hlasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ja som tak v parlametných dal hlas strane, ktorá nemala šancu, lebo som sa nevedel rozhodnúť/ nikto ma neoslovil a tiež moje prvé voľby

Reagovat
Mastný Chobot

Tak pri parlamentnych je to ine, tam nemusis byt prvy, aby si vyhral zejo

Reagovat
Mastný Chobot

Nastastie to nemusis tieto voľby riesit, lebo Zuzike je výborná a este aj prva

Reagovat
Counter

Huddersfield poprvé za nějakých 13 měsíců dá venku tři góly... a stejně prohraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Neuveritelny zapas.. za stavu 3:3 mohli dat na 3:4 ale Puncheon zahodil tutovku

Reagovat
Trand

Ritchie

Reagovat
smazaný uživatel

Ritchieeeeeeeeeee

Reagovat
smazaný uživatel

City

Reagovat
Kixi Syhimour

hlavně že v FA Cupu

Reagovat
Kixi Syhimour

A to hrajou s áčkem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Teoretik

Reagovat
El Cid z City

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrát nad Swansea po gólu z ofsajdu a vymyšlený penaltě gratulka

Reagovat
El Cid z City

Reagovat
diastan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mithro

Reagovat
Counter

Viděls ten druhý gól Swans? Naprostá lahůdka, vykouřili Pepa jeho vlastní hrou

Reagovat
Kixi Syhimour

Jsem to chtěl napsat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, moc hezký

Reagovat
Coutinho10

Celina, ktetej driv patril City, takze se nedivim

Reagovat
nani92

Chlapci, bojovať!

Reagovat
El Cid z City

Kurva, nedávej tam kuna.

Reagovat
nani92

Sterling je piča

Reagovat
mithro

tak ich este potlaci rozhodca

Reagovat
smazaný uživatel

no vida, zrovna, když by se VAR hodil

Reagovat
smazaný uživatel

To jako vážně na Swansea nebyl VAR v našem také moc zápase bude?

Reagovat
diastan

2. liga, ale je to strašná blbost dávat jen někde..

Reagovat
Kixi Syhimour

No to si ze mě děláš srandu, že nebudou zvučné posily? , sakra teď, když ten tým aspoň hraje o titul, Chelsea bude mít ban a s trochou štěstí nebudou United v LM se na to vykašleme? Tomu týmu ani moc nechybí, stoper, někdo na kraje a slušnej střeďák a je to dejme tomu variace do útoku ještě. Teď když se nám tak daří je ideální ještě někoho přivést a ten tým vyšperkovat , to jsem teda zvědav, dle mého promarněná příležitost.

Reagovat
smazaný uživatel

Však Klopp má pravdu. Nepotřebujeme utrácet nějak moc. Ted se opět píše o Sessegnovi, tipuju Brandta, Demirbaye.. to jsou hráči za 30 milionů. To nám nejspíš bude opravdu stačit.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně výměna Brandt za Lallanu je podle mě úplná nutnost. Snad se mu bude chtít do Anglie.

Reagovat
Kixi Syhimour

To už záleží na tom kolik vymezil

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně se tu zapomíná, že se vrátí Grujic, Wilson. Po zranění Brewster s Oxem. Budeme nejspíš víc využívat Shaqiriho a Keitu. Dvě nebo tři posily a víc nutně nepotřebujeme, ikdyž bych si samozřejmě taky přál nějaký hvězdy jako Alisson a van Dijk.

Reagovat
Kixi Syhimour

No, nevím moc co od nich čekat, Wilson je dobrej, ale jestli má na PL , Grujić prej v Berlíně dobrý takže ten by mohl rotovat, Brewster nemám ani šajna a Ox, jako hrál dobře, ale nevím v jaké formě se vrátí, čí jestli se zas nezraní Brandta bych bral, Lallanu střelit někam do Turecka za Martinem, ale pochybuju, že Julian vyjde, nicméně třeba bude chtít k německému kouči. Sessegnona bych bral, ale v PL měl potíže, snad do rotace alespoň.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak Sessegnon by byl na lavičku jen, to je jasný. Je mu pořád jen 18.

Reagovat
fenixLFC

tak my potrebujeme iba jednu velku posilu, stopera a potom neajkych hracov do rotacie

Reagovat
smazaný uživatel

na zachranu staci to co mame

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak letos už jsme

Reagovat
smazaný uživatel

ale pravdu povedat mne by bohate stacil utocnik(lebo Brewstera sme bohuzial nemali sancu vidiet) a mozno stoper ak odide jeden z dvojky Lovren/Matip

Reagovat
Kixi Syhimour

Mně tam chybí to křídlo a variantu na kraje obrany

Reagovat
smazaný uživatel

tak miesto AA tam bohuzial su Hendo, Milner, Gomez a Fabinho za Robertsona asi cakam, ze da sancu Lewisovi nech sa ukaze nehovorim, ze by som nebral nejakeho hraca na kraj obrany, ale neocakavam

Reagovat
Kixi Syhimour

Hendo je dobrej do obrany na kraj, tam se mi líbil, ale útočit neumí, Milner poslední dobou neumí ani jedno a Fabinho tam ještě nehrál, Gomez taky nějak neexceloval, ale bohužel taky neočekávám, nicméně ten Sessegnona by byl dobrej, jak píše Divik

Reagovat
smazaný uživatel

tak ja to beriem z pohladu Kloppa, ale Sessegnona by som tiez bral, ale moc v neho neverim kedze by u nas skor sedel

Reagovat
Grahf

pogba a martial nula bodov, hlavne druhý by sa mal naučiť behať aj bez lopty, žiadne nábehy nerobí.

Reagovat
niflheim

Klasického Lingarda přežiju, ale proč sakra nehraje Chong namísto Rashforda, který se vyloženě trápí?

Reagovat
I am Mancunian

Rashford je posledné zápasy otrasný a Martial po zranení tiež

Reagovat
Miguel19

Ten Smalling je s těma rukama na pěst.

Reagovat
Tolstobik

VAR mu ukonci karieru...

Reagovat
Whitemedia

ale mrazik říkal...

Reagovat
Tolstobik

Ale teda United a rohy - nas roh je vyhoda pro soupere dpc

Reagovat
Grahf

ta keď rashford to dostane na strelu a začne nezmyselne klučkovať

Reagovat
I am Mancunian

Mike

Reagovat
I am Mancunian

Romero inak za nás chytá fakt výborne

Reagovat
smazaný uživatel

najlepsia dvojka v PL time, nie nejaky Vorm

Reagovat
I am Mancunian

Jednoznačne

Reagovat
Counter

Čech Ale musí se nechat, že Romera jsem měl zafixovaného jako kiksaře a v MU byl v drtivé většině zápasů parádní.

Reagovat
bbbauch

ja se trochu zdesil, koho to Gaal privedl, mel jsem ho zafixovanyho stejne. Ale i kdyz u nas chyta super, porad u kazdyho zakroku trnu, protoze mi z tech jeho grimas prijde, ze sam nevi co dela

Reagovat
Counter

Reagovat
Grahf

Rashford si prečo myslí, že je druhý Ronaldo?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
supporter

Polocas jak za Mourinha

Reagovat
Grahf

skôr jak za lvg, uspíme súpera prihrávkami

Reagovat
niflheim

Teď ukazovali ten zápas City - ti rozhodčí si dělají prdel...

Reagovat
C-M@ster

Teď jsem to zapl...

Jak je možný, že v tomto zápase při (ne)ruce rozhodčí vypadal, že volá videu... a gól City žádný video nevyvracelo?

Reagovat
Kixi Syhimour

Protože proti City nastoupil klub z 2. ligy, tím pádem tam není video, jo je to stupidní

Reagovat
niflheim

Stejně netransparentní jako v Česku, kdo by to čekal, kór v tak pokročilé fázi poháru.

Reagovat
I am Mancunian

Romero

Reagovat
niflheim

Romero

Reagovat
Grahf

rashford jak keby prvýkrát hral futbal

Reagovat
Tolstobik

Tomu by prospela lavicka na 2 3 zapasy....me prijde, ze je docela utavenej tim jak hraje uplne vsechno prakticky...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ať už začnou hrát

Reagovat
Grahf

neviem, čo im Ole povedal, ale sme ešte horší

Reagovat
smazaný uživatel

Prodat Martiala zbytečný hráč

Reagovat
Kixi Syhimour

Prosim? Jinak výměna za Lallanu

Reagovat
Grahf

žiadne prienikové prihrávky, všetko do strany

Reagovat
smazaný uživatel

Zaslouženě

Ole Out

Reagovat
Kixi Syhimour

Ty mi máš nějak špatnou náladu dneska

Reagovat
Grahf

zaslúžene

Reagovat
smazaný uživatel

Moutinho

Reagovat
Miguel19

Hustě Moutinho

Reagovat
Minister

gool

Reagovat
nani92

k tomuto zápasu chyba už len vyhra Harabina

Reagovat
smazaný uživatel

JOtaaaa paradna strela

Reagovat
smazaný uživatel

Hotovo

Reagovat
Kixi Syhimour

Ggggggooooooollllllll

Reagovat
Grahf

wtf shaw

Reagovat
EXoRcIsT

No tak toto Shaw dodzubal

Reagovat
Grahf

romero to tiež mal mať

Reagovat
Coutinho10

woooow Jotaaaa Wolves super

Reagovat
nani92

Ole ole?

Reagovat
smazaný uživatel

Možná jsme měli s PSG radši vypadnout, spíš nám ten postup ublížil

Reagovat
EXoRcIsT

Ta nasa utocna trojka je dnes katastrofalna tak 1/10 by si zasluzili

Reagovat
EXoRcIsT

Ta nasa utocna trojka je dnes katastrofalna tak 1/10 by si zasluzili

Reagovat
J0EL

Oleho kuzlo uz vyprchalo?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bolo jasné, že troch zajacov nedohoníš...

Reagovat
smazaný uživatel

Pogba

Reagovat
Kixi Syhimour

Jak vůbec hraje ten Švéd? Tady ho Adam pasoval na nového VvD

Reagovat
Grahf

rofl redka

Reagovat
Coutinho10

haa redka

Reagovat
smazaný uživatel

zrusil ju

Reagovat
Coutinho10

j skoda, ze to video nebylo i na Swans

Reagovat
smazaný uživatel

Žlutá

Reagovat
EXoRcIsT

Tak teraz mu pomohlo len to ze nesiel nohou napred

Reagovat
Grahf

ha, tak nič

Reagovat
Nikikrew

Kokos tak som zameraný na voľby že som aj zabudol na Fa cup

Wolves

Reagovat
Grahf

dnes zrovna hrajeme po dlhej dobe v plnej sile a takýto výkon je proste nepochopitelný. Wolves je jasne lepší.

Reagovat
mithro

Vlci uplne paradny vykon, klobuk dole.

United najhorsi zapas pod Olem s vyraznym naskokom.

Reagovat
mithro

pekny gol ale trosku neskoro

Reagovat
Kixi Syhimour

ať si to Wolves vyhrajou

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

EL bych jim přál

Reagovat
Counter

Dobré pro ně je, že i když FA Cup vyhraje někdo z top6, pohárové místo jim spadne do klína v lize, kde drží sedmý flek. To samé Watford, který je za nimi o bod a taky v semifinále, pěkně se to letos vyprofilovalo.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je paráda

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
mimi_united

Rashford hosťovať niekam do Francúzska/Nemecka a keď herne dospeje, môže sa vrátiť

Reagovat
Wazza228

A že Francie nebo Německo by ho někam posunulo

Reagovat
niflheim

Wolves zaslouženě

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vyhrajeme LM no

Reagovat
C-M@ster

Závist

Reagovat
mikelinos

Závidíš rozsypanou urnu

Reagovat
C-M@ster

Četl jsem URL po "slovensko-prezidentske-volby-reportaz-zuzana-caputova"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ole bublina splaskla

Reagovat
mithro

Zuzanka

Reagovat
mul

uvazujem hypoteticky, keby sa Mistrik nevzda, tak teoreticky mohli byt obaja v druhom kole ale fakt len teoreticky

Reagovat
smazaný uživatel

Ne

Reagovat
smazaný uživatel

A zas keby sa Kotleba vzdal, tak Pišta druhé kolo v suchom tričku... teda čisto hypoteticky

Reagovat
Mastný Chobot

Trošku škoda toho, mohla to mať Zuzike ľahšie

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, veľká škoda, že to nevyšlo... bola by sranda.

Len s tým polemizujem, že by to tvoja srdcovka mala ľahšie, keby bol v druhom kole Pišta.

Reagovat
fenixLFC

ani nie, keby slovakom v druhom kole prepna tak radsej sefcovic nez harabin

Reagovat
Mastný Chobot

Šefčovič je imho oveľa silnejší súper než Harabin. S Harabinom ako prezidentom by mala problém väčšina obyvateľstva, so Šefčovičom nie. Aspoň tak to vidím ja. Keby som si ja mal vybrať medzi Harabinom a Šefčovičom, vždy volím Šefčoviča. On je v podstate výborný kandidát, len má nálepku Smeru.

Reagovat
nani92

to, že je výborný kandidát som si celkom myslel aj ja, ale od dnešného rána čo začal hovoriť, tak sa len ukazuje že to je rovnaký kokot ako všetci zo Smeru, už to nie je len nálepka, je to fakt tragéd

Reagovat
andrew96

Ale pokud chce zvítězit, nic jiného mu nezbývá.

Reagovat
fenixLFC

za tu poslednu vetu maximalny suhlas

Reagovat
Mateo16

Liberalna mafia dnes vyhrala. Blahu jebne

Reagovat
Minister

Reagovat
nani92

Daňo

Reagovat
Mateo16

Porazil mlieko

Reagovat
mithro

Libtardi

Reagovat
Mateo16

Moze sa Harabin takto najebat v telke ? Isiel na par panakov zabit smutok

Reagovat
Mastný Chobot

Kde bol?

Reagovat
mithro

vsak ide vyhrat, preco by si nedal.

Reagovat
Nikikrew

Legenda hovorí, ze Harabin ide stále vyhrať prezidentské voľby

Reagovat
Mastný Chobot

Zuzike <3

Bude dobre v tejto krajine mozno raz

Reagovat
SCELO

ja odpadnem....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

lebo teraz je v tej krajine skvelo, radost zit

Reagovat
SCELO

a one nieco zmeni k lepsiemu ?

Reagovat
Nikikrew

Za prezidenta asi nie pretoze nema taku pravomoc. Rozhodujuce volby pridu presne o rok a vtedy zmena musi nekompromisne nastat

Reagovat
SCELO

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Nikikrew

radsej oponuj ty trtko ako tu davat len smajlov.

Reagovat
icka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Bayern +

Reagovat
ďuriLFC

Až keď sa ľudia okolo Kisku dostanú do vlády..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mňa drbne

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
samson192

Reagovat
cubazi

Reagovat
Mateo16

https://www.youtube.com/watch?v=0WpAHrAe1-o

jj populizmu nikdy neni dost

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

dalsie dva tyzdne budu neskutocne bahno, smeraci prakokoti a cela alternativa pojdu na 3 smeny denne a tvsade bude lietat soros a hordy homosexualnych migrantov cakajucich na hraniciach na zvolenie caputovej aby to tu mohli obsadit

Reagovat
nani92

však nech to len robia, ja nechápem že marketári ako Tomáš a spol. si neuvedomujú, že práve toto je voda na mlyn Caputovej

Reagovat
Mastný Chobot

Najkrajšie na tom bude to, že nič iné nebudú na ňu mať. Jedine tak vyfotošopované nosy.

Reagovat
fenixLFC

to ze nic nemaju je podla teba problem? hlavne pre tych troglodytov? uz pred prvym kolom bolo dochodcom rozosielane ze ma diplom zo skoly financovanej sorosom a slovaci su tupi, netusia o pravomociach prezidenta a tak pojdu vsetky tie hovadiny o homosexualizacii a islamizacii slovenska...

Reagovat
Lacko_Boh

velmi vela ludi sa chyta na tu homosexualitu. Kurva naco to riesia. Btw toto jej tiez nepomoze:

jeho Excelence Ján Orosch, arcibiskup trnavský, vyhlásil od oltáře, že podpora Zuzany Čaputové je pro věřícího “těžkým hříchem”. Díky biskupům tohoto ustrojení je velmi těžké být katolíkem.

Reagovat
Mastný Chobot

Na istú časť obyvateľstva to platiť bude, ale to je max 20% obyvateľstva, väčší potenciál našťastie tieto kecy nemajú. A ono sa to aj tým ľuďom zunuje, keď nič iné nebudú mať, nedokážeš zdiskreditovať Čaputovú vymyslenými kecami o židoch a buzerantoch, toľko hlupákov nemáme.

Reagovat
Mastný Chobot

*max 20% voličov v druhom kole

Reagovat
Mateo16

Ani tych 20 percent. Kotlebovci radsej ani nepojdu volit a urcite aj znacna cast Harabinovcov. Sefcovic je mrtvy

Reagovat
smazaný uživatel

harabinovci a kotlebovci medzi nimi vyberať nebudú a tipujem že ani nepôjdu voliť, Šefčovič dostane hlasy akurát tak od ľudí zo štátnej správy. Proste celkom pozitívne to vidím, až som trochu prekvapený.

Reagovat
stiflerovamama

Nie som Harabínov fanúšik ale jednu vec povedal pekne. Že zo Šefčoviča sa stal pár dní pred voľbami horlivý kresťan a zástanca tradičnej rodiny. Je to fakt do očí bijúce ako sa snaží ovplyvniť takúto skupinu ľudí, tými trápnymi frázičkami. Žiaľ pre neho, ani tieto pokusy alias topiaci sa aj slamky chytá mu nepomôžu.

Reagovat
Golasso

Jak píše fenix, ono těm zranitelným skupinám obyvatelstva stačí fakt málo, aby je to zmanipulovalo. U nás před volbama kolovala koláž Drahoše, kde měl přimalované rohy, rudé oči, na pozadí oheň a kolem něj hesla nesoucí se tématicky od podpory migrace, Sorose až po nějaký kec, že je pedofil. Pod tím vším bylo napsáno "Ďábloš" ... lidi to sdíleli jak pomatení a znám minimálně 3 osoby, které se tou slátaninou nechaly ovlivnit

Reagovat
Golasso

https://img.cncenter.cz/img/12/full/3895619_.jpg

Našel jsem to . S těmi hesly jsem se částečně sekl a pomíchalo se mi to s něčím jiným.

Reagovat
Counter

Reagovat
mayday

Ono stačí se podívat po svým okolí/známých a myslím, že většina lidí zná primitiva, kterej se nechá takovýma pičovinama lehce ovlivnit.

Ono stačí vidět minutovou upoutávku na výměnu manželů, tam člověk vidí, co za exoty má volební právo.

Reagovat
Golasso

Pravda

Reagovat
Counter

To bylo na ni? Jedna z nejodpornějších věcí, co jsem poslední dobou viděl...

Reagovat
Malresi

Mozem otazku? Poznal si ju pred kandidaturou? Asi aj poznam odpoved, rovnako ako u 99% ludi, co jej dali hlas. V druhom kole sa imo spoja volici mikloska, kokotlebu, harabina a ostatnych konzervativnych kandidatov a jebnu to marosovi. Zuzka este nic nevyhrala. Thank God.

Reagovat
Mastný Chobot

Rád ti odpoviem. Áno, predstav si, že som ju poznal už dávno pred voľbami. Jej otec je môj sused, poznám sa s jej dcérou a jej synovec je môj dlhoročný kamarát. Preto ti poviem, že tá žena okrem toho, že vystupovaním a inteligenciou predčí každého slovenského politika, tak je dokonale čistá a nikto na ňu nič nemá. Jednoducho, je možno až príliš dobrou kandidátkou pre Slovensko. Blahovi a kotlebám nezostáva nič iné len vyťahovať židovskú a migrantskú kartu, ale verím tomu, že to stačiť nebude. Thank God.

Reagovat
smazaný uživatel

Preboha. Hocikto z nás má kamaráta, čo je niekoho synovec, pozná fajn chlapíka, čo je niekoho otec, mnohí majú dobrých susedov. Toto všetko sú argumenty pre komunálne voľby.

Reagovat
Mastný Chobot

Odpovedal som na otázku. Preboha.

Reagovat
alcantara

Reagovat
Hokaido

Snad je to pravda, přeji vám to.

Reagovat
Malresi

Dik za odpoved. Mne osobne by Zuzka ako prezidentka nevadila. Tiez mi je sympaticka a vystupuje takmer brilantne. Jediny dovod, preco som ju nevolil je jej spojenie s PS a prekvapivo rýchly štart v politike s tak obrovskou podporou medii. Preto mi to celé smrdí.. príde mi z rovnakého cesta ako Kiska, ktorý by sa mal radšej pod zem prepadnúť od hanby. Thank God, že v týchto voľbách je druhý kandidát úplne iný ako v posledných voľbách.

Ja som volil Maroša, nehanbím sa za to. Je to jednoznačne náš najskúsenejší a najlepší diplomat, dokázal toho v politike veľa a ako reprezentant SR (prezident) by bol imho najlepší.

Reagovat
alcantara

Reagovat
Mastný Chobot

Je to mozne, ja by som sa tiez vedel so Sefcovicom ako prezidentom stotoznit nebyt Zuzike

Reagovat
Malresi

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som asi volil aj mystery box radšej než Harabina s Kotlebom. Normálne keby bola v štúdiu, počas diskusie, krabica s veľkým otáznikom tak je mi sympatickejšia a kľudne to risknem, nech je tam ktokoľvek.

Nehovoriac o tom, že svojich protivníkov úplne zničila svojim vystupovaním. To že sa o nej šíri pár hoaxov nemôže aspoň trochu rozhľadený človek brať vážne.

Práve naopak, ľudia, ktorí celú situáciu sledovali tak max. na facebooku, aspoň teda v mojom okolí, boli proti nej. Som z kraja, kde dostala najmenej hlasov a tiež je to kraj, kde v živote žiaden imigrant nepríde, ani náhodou.Homosexualita je tu tabu. Len z tohto dôvodu nemala takú podporu.

ešte jednu vec sa opýtam. Koľko ľudí poznalo Kotlebu pred tým, než sa stal županom? Preboha, to na to čo bol za človeka sa má len tak zabudnúť? Je jasné, že ako kandidát na prezidenta prezlečie kabát a nemôže verejne hailovať, ale je to hádam jasné. Aj keď si to svoje renomé krásne osviežil každou tisíc štyristo osemdesiatosmičkou ...Či vlastne aspoň vieme čo je zač? Ja nechápem, úprimne, čo sa vám honí hlavou. A to sa dokonca nepovažujem za liberála (skôr za centristu, ak si dobre pamätám čo tieto pojmy vyjadrujú )., aby sme sa nechápali zle. Úprimne nie som fanúšikom migrácie a ani adopcie deťom rodičom rovnakého pohlavia - i keď môj názor na túto tému je trochu špecifický, lebo podľa mňa sú to témy kde je tak jeden milión premenných a nedá sa jednoznačne odpovedať áno ani nie, s určitými pravidlami si to viem predstaviť skôr.

Reagovat
J0EL

a kolko ludi poznalo Sefcovica?

Kazdopadne volicov Kotlebu a Harabina je strasne jednoducho rozpoznat. Nizke IQ, ukoncena skola zivota, jednoducha manipulovatelnost, zdielanie statusov o bliziacich sa migrantoch... Desi ma ale kolko tychto tupcov tu vlastne mame.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Malresi

Kolko ludi poznalo Sefcovica? Kto trosku sleduje zahranicnu politiku a dianie v EU, tak ho pozna uz roky. On, Kukan, Lajcak su jednoznacne nasi najsikovnejsi karierni diplomati. Kto z kandidatov moze povedat, ze sa osobne pozna s kazdym premierom/prezidentom v EU? Osobne podotykam

Reagovat
Mastný Chobot

pekne Ejzino. Keby moja sestra nemala priatela a nebol by si z vychodu, chcel by som, aby si s nou chodil

Reagovat
smazaný uživatel

tak ju aspoň pozdrav odo mňa

Reagovat
Diego2

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Diego2

Reagovat
diastan

Ole

Reagovat
Mateo16

Ja by som sa moc netesil

Kotleba 10 % a Harabin 15 %

25 %. Kazdy 4 Slovak je prakokot. To je statistiky

Reagovat
mul

ked si spocitas SNS + Sme rodina + LSNS tak to vyjde rovnako, cize vedeli sme

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
EXoRcIsT

kazdy 4 co bol volit lebo inak by musela byt ucast 100% aby bol kazdy 4 na slovensku kkt

Reagovat
Mateo16

Moja chyba. Kedze bola 50 per ucast cca tak kazdy 8

Reagovat
Golasso

No i tak je to hodně . U nás je to podobné, bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

Za rok sa teste

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš, toto je názor, ktorý polarizuje spoločnosť. Vďaka takýmto názorom, tu štvrťstoročie mnoho ľudí ani voliť nejde a mnohí z tých čo idú, môžu akurát tak voliť to, čo považujú za menšie zlo.

Inak tých 25% volilo regulérnych kandidátov, ktorí neboli vylúčení z volieb pre hlásanie prakokotizmu.

Reagovat
r3

Konkretne jeden z tychto regulernych kandidatov chodil nie tak davno pochodovat v gardistickych uniformach, zdravi sa pozdravom Na straz, praje "pekny biely den" a rozdava postihnutym detom seky na 1488 eur.

Tolko k polarizujucim nazorom...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja teda neviem, ak naplnil skutkovú podstatu trestného činu prakokotizmu, mal by byť v lochu.

S pozdravmi je problém. Jeden recesista sa za komančov zdravil "Pochválen" a keď komančovia padli "Česť práci".

Á propos, to je čo je vnímané ako fašistický pozdrav je gesto známe vyše 2500 rokov. Lenže toto vie naozaj málokto.

Symboly, symboly , symboly...žijeme takú dobu. Niečo symbolizuje dúha, niečo prostredník, niečo krátke nohavice, niečo 88, niečo 666, niečo znak Renaultu.

Vedel si, že jeden veľmi známy hokejista hrával s číslom 88? A Miro Šatan nosil číslo 18...Adi H.

Reagovat
r3

Hej, na pochopenie symboliky treba aj kusok inteligencie a empatie. Co byva v niektorych pripadoch evidentne problem.

Reagovat
smazaný uživatel

No, ja by som povedal, že znalosť histórie. Tá je nevyhnutná!

Reagovat
J0EL

Tebe to ale evidentne nepomohlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Toto sú "najlepšie" príspevky od týpkov, čo si podceňovaním a zhadzovaním oponentov dvíhajú sebavedomie.

Žiadny protiargument, len si kopnúť do oponenta.

Reagovat
alcantara

Vzdy volis mensie zlo a vzdy budes. Alebo nebodaj poznas cisteho dokonaleho kandidata, ktoreho budu akceptovat vsetci? Sem s nim.

Reagovat
Lacko_Boh

Lacazette

Reagovat
Counter

Každý osmý ti tady řekne, že je to simulantské hovado, a co pak?

Reagovat
Lacko_Boh

No tak ho nepojdem volit lebo predsa bez vetra sa ani listok nepohne!

Ako ked uz niekto nema rad Lacu

Reagovat
Counter

Nejvolitelnější kandidát ze všech je Kanté, v americkém systému s viceprezidentem Giroudem, aby byly hlasy žen a mužů s dobrým vkusem natuty zaručeny.

Reagovat
Mastný Chobot

majú nálepku Chelsea, nevoliteľní

Reagovat
Counter

Tak potom už jedině Sian Massey-Ellis, nejdokonalejší čárová rozhodčí všech dob.

Reagovat
Lacko_Boh

je priamo napojená na FA. Tudy cesta nevede. Dennis Bergkamp.

Reagovat
smazaný uživatel

Bojí sa lieta

Reagovat
Ondiis

Reagovat
smazaný uživatel

Po zamatovom rozdelení som očakával, že hlavou nového štátu zvolia nejakú morálnu autoritu. Vtedy, pred štvrťstoročím, by som si bol vedel predstaviť na tomto fleku napr. M.Rúfusa, povedzme aj Jozefa kard. Tomka. hoci v neprospech toho druhého by asi boli historické reminescencie.

Ale pristúpilo sa na voľbu politických nominantov...a tak je to doteraz. Bohužiaľ.

Reagovat
alcantara

Ked to vidis takto, tak potom fakt nemozes ist volit nikdy, no. Respektujem.

Reagovat
smazaný uživatel

Je právo voliť, nie povinnosť.

Ako tzv. občiansku povinnosť to zaviedli komunisti. Imponovalo im, keď mali 99,9% volebnú účasť.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo jak to bude s dostupností vstupenek na novém stánku Spurs? Do Wembley se lístky daly sehnat normálně přes web, ale přeci jen tam byla o skoro 30 tis.. vyšší kapacita. Díky.

Reagovat
Mateo16

Pre Sefcovica, tvrde KO.

Bugar a Miklosko podporili Caputovu. Kotlebovci ho nebudu volit a takze jedine co mu zostava ist cestou konspiracii.

Ja mu gratulujem. Ako si za par mesiacov dodrbat cele dimplomaticke renome

Reagovat
masly008

Hele slováci, nepřijde vám ta vaše skoro presidentka takový Macron style?

Reagovat
Lacko_Boh

neviem co to znamena?

Reagovat
masly008

jako že o ní nikdo neslyšel,a z ničeho nic má super PR dost peněz za zády a asi nebudou její, co jsemm četl tak je to dost velká liberálka.Prostě Macron style.

Reagovat
alcantara

Ludia z PS vedia robit kampane, podarilo sa im to aj s Vallom. A mnoho kandidatov nepouziva iba svoje peniaze, nic vynimocne.

Reagovat
masly008

teď jde o to čí peníze to jsou a co za ně chce.Jenom tak ji ty prachy nikdo nedá že.

Reagovat
fenixLFC

tu istu otazku si mozes klast u jej protikandidat, u toho je ale jasne co ma za pomoc slubene

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je v tom, že dokážu urobiť z nikoho (neviem odhadnúť koľko ľudí na Slovensku pred rokom vedelo kto je to Čaputová) prezidenta. V podstate je to len hranie sa na demokraciu. Vidieť to už na tom, ako znervóznejú, ak má vyššie percentá niekto, kto je mimo. Mimo ich videnia sveta, mimo ich peňazí.

Šefčovič samozrejme, ak by nemal biľag smeráka, tak by kľudne mohol byť ich kandidát namiesto Čaputovej.

Reagovat
alcantara

Sefcovic dokazuje, ze absolutne netusi, co sa na Slovensku odohrava. A uz dnes zacal riesit hovna. Ale len tak dalej, kludne, sam si kope hrob. Hranie na demokraciu?

Reagovat
stiflerovamama

A čo je zlé na tom, že sa neznámi človek stane prezidentom ? Nejaký človek napísal komentár na fb, ohľadom Čaputovej, že co také hrdinské dokázala aby mohla byť prezidentkou. Ja ako neviem, čo ľudia potrebujú za hrdinské činy. Nehovoriac o tom, že pre mnohých ľudí určite známa bola aj predtým, aj keď samozrejme nie tak globálne, aj keď by to bolo niekoľko stoviek ľudí no a čo ? Mne úplne stačí ak je to slušný, normálny človek, aj keby predtým pomohol čo i len 10 ľuďom. Ja od nej nepotrebujem aby som ju poznal 15 rokov a vykonávala predtým neviem aké činy. Máme tu ,,nezávislého´´ Šefčoviča, ktorého podporuje strana, ktorú poznáme dosť dobre a dosť dlho, ktorej ale majú ľudia už bohužiaľ viac ako dosť a vďaka bohu jej zvoní umieráčik. Máme tu Harabína, ktorý je tak isto dosť známi, ktorí ma však tiež ďaleko od bezúhonného kandidáta aj keď sa tak prezentuje. A potom tu máme Kotlebu, ktorý síce hovorí v dosť veciach pekne a pravdivo, a to určite nie len pre jeho podporovateľov, ale aj normálnych slušných ľudí. Chybička je v tom, že je to ten istý človek, ktorý sa pred pár rokmi zdravil fašistickým pozdravom, a povedal by som, že to jeho momentálnejšie miernejšie vystupovanie je len kvôli tomu, aby mu zase nerozpustili stranu alebo ho nezavreli. Takže o týchto kandidátoch vieme toho dosť už dosť dlho, ale nie ďakujem. Samozrejme, ja by som bol tiež radšej keby sme zvolili slušného kandidáta bez toho, aby mal takúto obrovskú kampaň, aj mne už lezie na nervy, ale vidíme, že tak to jednoducho nefunguje, a tá kampaň je bohužiaľ potrebná. Takže pre mňa už bolo dosť týchto osvedčených politikov, a dám šancu novej, neznámej kandidátke, ktorá je podľa mňa z toho výberu najslušnejšia a nejbezúhonejšia, a budem dúfať, že ma nesklame.

Reagovat
Mastný Chobot

40% v prvom kole nezískaš vďaka reklamám na fb. Jasné, že jej obrovsky pomohol PR tím a peniaze na kampaň, ale viac jej pomohlo to, ako sa sama prezentuje a to, že v dnešnej dobe všelijakých Harabinov, Kotlebov, Krajniakov a bohviekoho pôsobí ako zjav v dobrom slova zmysle.

Reagovat
smazaný uživatel

Už dooslavuj a preber sa z eufórie.

Fb ti asi nezaručí 40 a pol percenta. Ani v súčinnosti s billboardmi s prázdnymi infatilnými fázami.

Faktor Mistrík, hombre. Ten kandidát nemal špatné preferencie, až zrazu poklesli a rezignoval. Dokonca vyjadril verejnú podporu víťazke prvého kola. Toto by tábor víťazky prvého kola nemal púšťať zo zreteľa.

Môžeš byť čistý ako prvý sneh, ak ťa rok pred voľbami nikto okrem bydliska a otcových susedov nepozná, 40 a pol % nezískaš bez "nezištnej" pomoci niekoho silného v zákulisí.

Je dosť možné, že to Čaputová nakoniec vyhrá, ale v parlamentných voľbách sa nikto v prospech PS nevzdá a skóre bude diametrálne odlišné.

P. S. Ak by Mistrík "nepustil do gatí", bolo by to trochu inak.

Reagovat
Mastný Chobot

A píšem niečo iné? Však kampaň jej financovali milionári z PS, zištnosť je v tom, že sa zviditelnia pred voľbami a ich podpredsedníčka asi bude sedieť v paláci. Ja nevravím, že má 40 % len kvôli dobrej rétorike a top vlasom (to bude najväčší upgrade oproti Kiskovi konečne), ale prečo za tým hneď každý vidí nejaké sprisahanie? Prečo proste nie je možné uznať, že Čaputová je top kandidátka, čistá ako sneh, ako píšeš, a nefantazírovať o zaplatených prieskumoch a sprisahaní židojašterov a Esetu? Áno, Mistríkovi klesli preferencie, pretože sa Čaputová dostala ľuďom na oči a jednoducho mu ich ukradla a na základe toho sa vzdal, čo je dosť rešpektuhodné gesto, hlavne po tom, koľko sám do toho nalial peňazí.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozri, pre tú skládku, si zaslúži uznanie.

Na druhé kolo sa asi vyprdnem, vadia mi jej názory a smerákovi hlas nedám. Zvolíte si ju aj bez môjho hlasu.

Prežil som budovanie krajších zajtrajškov s prívlastkom "s ľudskou tvárou", potom som prežil normalizáciu pomerov po tomto "úlete", potom som prežil verbálne prihlásenie sa k prestavbe budovania svetlých zajtrajškov, potom som prežil eufóriu z nástupu pravdy a lásky, potom rozčarovanie z rozdelenia, vytváranie slovenskej kapitálotvorná vrstvy, prežil som bicyklistov rozpredaj štátneho majetku, je toho dosť... Prežijem, hádam, aj toto

Reagovat
alcantara

A tvoja pointa je?

Reagovat
alcantara

To neviem, co moze Eset, Truban ci Stefunko chciet, aby presadila z pozicie prezidentky, kazdopadne oproti Sefcovicovi je to jasna volba v jej prospech

Reagovat
Lacko_Boh

môže byť

Reagovat
fenixLFC

vacsina o nej nepocula maximalne preto lebo ich zaujima maximalne tak krcma a co si daju na veceru. ti ktori sa zaujimaju o verejne dianie ju poznaju. na jej trasnaprentnom ucte vidis odkial su peniaze, zverejnila danove priznanie uz len za vyhru tej ,,ekologickej nobelovky'' dostala dost penazi. to ze je liberalka je uplne v pohode aj ked slovenski idioti jej vycitaju ze nie je proti homosexualom a moslimom hoci je to na slovensku irelevantne, vacsiny sa to ale ze nijak netyka a najma z jej psotavenia na to ma de facto nulovy vplyv

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme že príde. Ako cez kopirák.

Reagovat
masly008

Tak to je mi vás líto,ještě že nemá pravomoce jako ve FRA.

Reagovat
smazaný uživatel

Prezident SR:

- dáva poverenie na zostavenie vlády,

- hlavný veliteľ ozbrojených síl SR,

- vymenúva ústavných sudcov, generálneho prokurátora,

- dohliada nad chodom štátnych orgánov a Ústavného súdu,

- reprezentuje SR navonok.

Reagovat
masly008

jako jasně je to jako u nás,ale ve Francii má asi větší pravomoce než tady ne?A jak jsem psal ,je mi vás líto.

Reagovat
smazaný uživatel

politika na Slovensku je dobre v péčku...

Reagovat
masly008

tak ne jen tam že.

Reagovat
smazaný uživatel

Mrzí ma, že pravdepodobne bude zvolená kandidátka, ktorá presadzuje hodnoty, ktoré dostali západné európske štáty do slepej uličky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

Skus byt konkretnejsi

Reagovat
Lacko_Boh

kamo to bude taka sracka..

Reagovat
Lacko_Boh

mne spominal nieco o tom ze kvoli homosexualom padol rim ...aah

Reagovat
smazaný uživatel

ty si tak brutálne jednoduchý a šibnutý človek

Reagovat
Lacko_Boh

ty si sklamaný. Neodpovedal si, pamtám si že toto bol tvoj argument, vtedy som bol velmi sklamaný. Inak súhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Písal som tu o tom viackrát (aj keď nie v inteciách Čaputovej), myslím si, že môj hodnotový rámec poznáš.

Reagovat
Mastný Chobot

Ok, len keď píšeš, že je to v péčku s našou politikou, tak by som čakal niečo vážnejšie než úprimné vyjadrenia ženy o problematike, ktorú zo svojej pozície aj tak nemá ako ovplyvniť a ktoré aj tak boli ešte aj všelijako dezinterpretované.

Reagovat
smazaný uživatel

"o problematike, ktorú zo svojej pozície aj tak nemá ako ovplyvniť" naštuduj si Ústavu SR.

Reagovat
Mastný Chobot

Dobre moj, idem na to.

Reagovat
alcantara

Nema pravo na taky nazor!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale má, samozrejme že má.

Rovnako ako majú ostatní mnohí, právo na opačný názor.

Dokonca aj ten Orosch ti má právo na názor.

Ono s tými právami je to Pandodina skrinka...

Reagovat
smazaný uživatel

Errata : Pandorina

Reagovat
alcantara

Presadzuje

Reagovat
smazaný uživatel

Zatiaľ len slovne, samozrejme. Ak bude prezidentka, bude mať dostatok právomocí ich pretavovať aj do reality, prípadne robiť politický a mediálny tlak na ich presadenie. Napr. bude pripomienkovať zákony alebo nevymenuje kandídáta na ústavného sudcu, ktorý jej názorovo (ideologicky) nevyhovuje.

Okrem toho, toto v ženskej podobe nechcem. Nechcem manipulovanie verejnej mienky a zbrojenie proti Rusku, tak ako hovorí Kiska vo videu.

https://www.youtube.com/watch?v=KJ9qxOyM6Pk&fbclid=IwAR2zhBt4RrSA070mtk9GeF_xDTfn19Pz1ATPmnB03kEqgOp1y_lMIlD3_80

zhruba od 5-6. min. hovorí, kto vie po anglicky, veľmi dobre rozumie...

Ale nie, tu máme na každom rohu odborníka na ústavné právo a právomoci prezidenta. Prečo vôbec drať klávesnicu, los fanatikos majú jasno. Hlavne slušnosť, chalani, nezabúdať.

Reagovat
alcantara

Sama sa vyjadrila, ze nasilu nic tlacit nebude. Jej priority, ktore komunikuje, su uplne inde. Ako sa bude rozhodovat pri volbe, sa ukaze, len Tvoje domnienky, nic viac. Ako manipuluje verejnu mienku? Kiska je fajn, ale preco ju s nim spajas?

Reagovat
smazaný uživatel

Konkrétne Kiska manpiluje verejnú mienku proti Rusku tak, ako hovorí a plánuje vo videu. Slovne, výhléseniami a štvaním ľudí proti Rusku.

Spájam ju s ním preto, lebo ho obdivuje (jej parafráza) a všetko nasvedčuje tomu, že bude jeho ideologickou nástupkyňou.

Reagovat
alcantara

Obdivuje to video si kuknem neskor, kazdopadne Rusko je zlo, takze za mna OK. A koho ineho by si si predstavoval, ked Ti na nej tolko toho vadi?

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež by som niekedy chcel mať čiernobiele videnia sveta.

Reagovat
fenixLFC

ved mas

Reagovat
smazaný uživatel

Isteže.

Reagovat
alcantara

Odpovies? Pokial Rusko nebude svojvolne zaberat uzemie ineho statu a podobne veci, tak ich budem s kludom akceptovat a vztahy nech prekvitaju.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mastný Chobot

Si si dobre uletel zasa raz. Skús ju počúvať, čo hovorí. Asi 50x sa vyjadrila, že si uvedomuje citlivosť Slovákov na tieto témy a že bude vždy počúvať verejnosť, svoj názor na vec vyjadrila, lebo sa jej na to pýtali. Jej priority sú úplne inde.

Áno, dobre, že spomínaš slušnosť, lebo tej má viac než Chmelár, Kotleba, Šefčovič a Harabin dokopy a úprimne sa jej čudujem, ako dokáže stále byť tak pokojná pri všetkých tých vymyslených útokoch na jej osobu a neútočiť na všetkých tých pokrytcov so Šefčovičom na čele.

Reagovat
smazaný uživatel

"Skús ju počúvať, čo hovorí. Asi 50x sa vyjadrila, že si uvedomuje citlivosť Slovákov na tieto témy a že bude vždy počúvať verejnosť, svoj názor na vec vyjadrila, lebo sa jej na to pýtali. Jej priority sú úplne inde. "

Videl som ju v štyroch debatách. Okrem fráz o slušnosti, boja proti zlu, a boja za spravodlivosť sa jednoznačne vyjadrila, že je proatlanticky orientovaná a že podporuje Kisku ( to sa vyjadrila síce ešte pred prezidentskými debatami, priamo v prezidentských debatách si už na Kisku a vyjadrenia o ňom dávala takticky pozor). A nie, byť v NATO neznamená, že máme štvať verejnosť proti Rusku, ako to robí Kiska. Nežijeme v čiernobielom svete, v boji dobra so zlom. Som proti zbrojeniu a možnej vojne s hocikým.

Ešte sa vyjadrím priamo k tomuto: "Asi 50x sa vyjadrila, že si uvedomuje citlivosť Slovákov na tieto témy a že bude vždy počúvať verejnosť." Neverím tomu, podobné vyjadrenia o spájaní a počúvaní verejnosti mal aj Kiska, pritom reálne patrí medzi politikov, ktorý najviac rozdeľujú občiansku spoločnosť. Predpokladám (!)že podobnú realitu zažijeme aj u Zuzky, z toho dôvodu, kto za ňou stojí, kto ju finančne podporuje, kto ju mediálne a politicky podporuje. Hrozí, že budeme mať prezidenta ďalšieho štváča. Podľa mňa celkom reálne, veľmi reálne.

Pritom naša spoločnosť potrebuje zmierenie a kompromisy a nie vyhranené správanie aj od hlavy štátu. Veriť a fandiť politikom (každému jednému) je jedna z najhorších vecí, ktoré môžeš ako občan urobiť. Politici musia byť vystavení neutíchajúcej kontrole.

Okrem toho, je kampaň bola jednoznačne postavená na emóciách a nie na ratio. Kto tento populizmus nevidí, nevidí ho preto, lebo nechce. Najfantickejsich fans majú Čaputová, Kotleba a Harabin. To vypovedá o mnohom.

Reagovat
smazaný uživatel

* politikov, ktorí

Reagovat
fenixLFC

aj by som ti nieco pisal ale je to zbytocne pretoze fakty na teba nemaju ziaden vplyv

Reagovat
Lacko_Boh

olivera treba brat s rezervou cez volby, strasny butthurt teraz. O cca mesiac bude lepsie.

Reagovat
Malresi

Ty a Lacko ste presne ako moja kolegyna z práce, vymazala si ma z FB preto, že som napísal status " VOLIČI ČAPUTOVEJ, poznali ste ju prosím aj pred vyhlásením kandidatúry? "

Kamoš raz povedal jedno veľké múdro: "Dnes ak nemáš rovnaký názor, ten druhý by ti najradšej vzal volebné právo a vymazal ťa zo svojho života" Žiaľ, toto je hlavne prax u liberálov, voličov Zuzky, Kisku, obdivovatelov Poliačika a ludí, u ktorých geopolitika je definovaná tým, čo vidia v správach.

Reagovat
alcantara

A k tomu tvrdeniu mas aj nejake podklady, alebo je to len nejake vygrcane hovno, ktore akoze dobre znie? Uvedomujes si, ze ja mozem napisat presny opak a podavat ako ako jasnu pravdu, vsak?

Reagovat
Malresi

Štatistiku nemám, ale poviem ti jedno. Mám kopec kamarátov a známych, ktorí volili rôzne. Prevažne Čaputovú, spolužiaci z výšky Maroša rovnako ako ja, profáci detto, zvyšok Kotlebu, Harabína, Mikloška... A nikdy (ani pri voľbách z minulosti) som sa nestretol s tým, aby sa so mnou odmietol rozprávať, argumentovať Kotlebo/Harabíno/Mikloško/ Šefčovič volič. Vždy dostanem hate a ignoráciu len od liberálov. Fakt, akoby ten jediný správny názor bol ten ich a ostatní sú polodementi...

Čo sa týka geopolitiky, tak dúfam, že tam si nemieril. Ja som z geopolitiky (nielen) štátnicoval, rozprával sa na rôzne témy s najlepšími odborníkmi na Slovensku a nikto z nich nemá strach z Ruska. Napr.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mastný Chobot

najväčší bojovník proti zovšeobecňovaniu na tomto fóre, dámy a páni

Reagovat
smazaný uživatel

Obaja píšeme o svojích skúsenostiach, mám ti poslať screeny tej konverzácie na FB?

Nikto neskatulkuje všetkých (!) konkrétnych voličov jedného kandidáta.

Reagovat
Mastný Chobot

"#logikaSamozvanýchLiberalov"

Niekto áno. Ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, tak

#logikaSamozvanehoLiberala alebo liberálov, ktorých myslíme ja a Malresi. Thats All. Tak sa tu nečerti.

Reagovat
alcantara

Tak co ti k tomu mam povedat, nikto nie je dokonaly, ani volici Caputovej. Urcite to ale nesuvisi s liberalizmom uvedenych volicov, ako sa snazis podsuvat. To potom gratulujem tym odbornikom, historicka skusenost, ale aj sucasnost vobec nedavaju ziadny dovod obavat sa Ruska

Reagovat
Malresi

Okej na tom prvom sa zhodneme, mozno len ja mam take skusenosti.

Tych odbornikov menoval za profesorov sam Kiska

Historická skúsenosť? Aha, super... Sovietsky zvaz zanikol začiatkom 90. rokov, z devastovaného a zničeného Ruska urobil po Jeľcinovi Putin Rusko opäť veľmocou. Podľa mňa je to garant akej takej stability spolu s Čínou, Brazíliou a Indiou.. Skrátka BRICS. Stability a toho, aby sa predišlo hegemónii USA, ktoré s pomocou európy (nie vždy) rozmrdali polku sveta (Afrika, Blízky Východ for example)..

Reagovat
smazaný uživatel

Mne jeden dobrý kamoš zajebal, keď som mu napísal, že si neprajem nového Kisku, že sa mám odsťahovať. A keď som mu napísal, že je fanatik a že ľudia sa dali zblbnut hrou na emócie, tak mi napísal, že som konšpirátor.

#logikaSamozvanýchLiberalov.

Reagovat
Malresi

Nechcem generalizovat, ale moje skusenosti sú podobné. Potom si ťažko urobiť iný názor. To je to isté, ako o fašistoch, ktorí podporujú Kotlebu. Samozrejme, nájdu sa aj takí sráči bez rozumu, ale už som stretol niekoľko desiatok inteligentných ľudí so slušnou prácou s nadpriemerným príjmom, ktorí volia iba jeho, pretože ho považujú za jedinú alternatívu. Zvyšok sú pre nich rovnakí zmrdi.

Reagovat
smazaný uživatel

tiež mám žiaľ podobné skúsenosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokiaľ vyhrá kandidát liberálov, tak je všetko OK. Slniečko svieti, všetci sme happy, sľúbili sme si lásku...

Pokiaľ ale nevyhrá, tak nastáva problém s akceptovaním víťazstva, spochybňujú sa pravidlá hry ...no a zvykne sa vyjsť do ulíc. Toto posledné zatiaľ u nás nebolo.

Reagovat
Malresi

Reagovat
alcantara

Tym spochybnovanim pravidiel myslis napriklad Harabina? Jasny priklad liberala Nebodaj mas problem s protestami?

Reagovat
smazaný uživatel

Nie, nie Harabína. Mal som na mysli situáciu po prezidentských voľbách v USA, keď po víťazstve DT písali a informovali, že Hillary vlastne získala viac hlasov.

Nakoľko americký volebný systém detailne pozná málokto, tak u jednoduchých ľudí to vzbudilo "spravodlivý hnev", že víťazstvo jej ukradli.

Áno, mám problém s protestami, ktoré sú dôsledkom neakceptovania výsledku volieb.

Reagovat
alcantara

To je pekne, ze Harabina ignorujes, presne ten totiz spochybnuje. Ale ty to z nejakeho dovodu ucelovo vztahujes iba na liberalov. A kto to pisal? Fakt sa pytam, netusim.

A pokial nemyslis slovenske protesty, tak chapem. Protesty spojene napr. s nasilnostami ci vulgaritami su humus.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som Pištu nevolil, takže detailne ho nemám nasledovaného, neviem čo máš na mysli.

A vôbec, tieto voľby som už bral s nadhľadom, už som to neprežíval ako pred rokmi, za čias mečiarizmu. Vnímal som billboardy, tie nejde nevnímať a potom cez debaty mladších kolegov.

Reagovat
alcantara

Spochybnovanie vysledkov volieb zeby? Smutne, ze si to nevsimnes unho, ale liberalom nakladas viac, ako urobili. Co je s bilbordami?

Reagovat
smazaný uživatel

A vyšli niekde do ulíc jeho priaznivci?

Že billboardy, ak si nebol 2 mesiace v umelom spánku, nešlo prehliadnuť. Pišta na billboardy nemal.

Reagovat
alcantara

A kto vysiel do ulic? A co je na nich zle? Pista tusim minul okolo tristo tisic, takze ich adi minul zle, to msla suma rozhodne nie je

Reagovat
smazaný uživatel

Nikto nevyšiel.

Nie je to malá suma, pre ľudí, čo robia za 500 €. Pišta má trochu iný príjem, ale zisťujem, že vieš o ňom viac ako ja.

Či ich minul zle je otázne, keďže bez mediálnej podpory dosiahol celkom obstojné skóre.

Reagovat
alcantara

Tak potom? Naco to spominas? Nie je, a? Zrovna toto nie je tazko dohladatelna informacia.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozri je tu finále.

Použijúc športovú terminológiu, môj team tam nehrá, nedostal sa ani do PO.

Takže to sledujem bez zaujatia. Ty si to uži!

Reagovat
smazaný uživatel

Čisto počtom hlasov získala viac, to je fakt. Volebný systém je tam ale iný. To si už musíš vyhľadať, keď chceš vedieť viac.

Reagovat
Mastný Chobot

aha, ešte lepší príklad bojovníka proti zovšeobecňovaniu a škatuľkovaniu. ty si fakt vtip

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi dobre napísané.

Nikto nedokáže tak nenávidieť ako pravdoláskar.

Reagovat
Malresi

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

omg a naposledy ked chces pouzivat slovo populizmus tak sa nauc co to znamena a neopakuj ho furt dokola ako to robis so sovinizmom oikofobiou a dalsimi bludmi

Reagovat
Malresi

Reagovat
alcantara

Co myslis tymi kompromismi a zmierenim, ako si to predstavujes?

Reagovat
smazaný uživatel

Napr. nezaujatý prezident, aké sme ho ešte nemali. Ktorý nebude šíriť nenávisť a bude nadstranícky. Takého ďalšie volebné obdobie mať nebudeme, lebo ľudia volia emóciami.

Reagovat
smazaný uživatel

*akého

Reagovat
alcantara

Kto, Chmelar?

Reagovat
fenixLFC

a ako by si si to predstavoval? nech by povedal hocico vzdy sa najdu ludia ktori maju opacny nazor. alebo ma byt cele obdobie ticho aj ked sa deju zasadne veci na ktore je potrebne reagovat?

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

Vo Francii je prezidentský systém, takže právomoci má hlava štátu o dosť väčšie.

Reagovat
fenixLFC

nema dovod, budeme zas mat super prezidenta. este vykopat smerakov a idealne narodniarov a kokotleby a bude fajn. ale aspon vykopat tu vladu na zaciatok

Reagovat
fenixLFC

porovnatelne s FRA

Reagovat
smazaný uživatel

Presne to som napísal.

Reagovat
Mateo16

Vyhlasuje vojnu este,

V pripade keby vyhral Chmelar tak to vyhlasenie vojny USA je celkom tutovka

Reagovat
smazaný uživatel

a to som samozrejme nevypísal všetky právomoci...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Presne. Ako cez kopirák.

Reagovat
smazaný uživatel

EUROFOTBAL.CZ a ne slovenskevolby.sk

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

EF je nejlepší diskuzní fórum NA VŠECHNO

Reagovat
Taiger

Všechno až na Star Wars

Reagovat
Whitemedia

a Lena s Iwobim

Reagovat
Tommy the Gunner

Guendouzi

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
smazaný uživatel

kam v japonsku na pivo

Reagovat
Ondiis

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

Tak nakonec i Mane je ok a Adam si za minulý bojovný výkon opět vysloužil základ

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Lallana, Mane, Salah, Firmino.

Subs: Mignolet, Lovren, Milner, Sturridge, Moreno, Shaqiri, Origi.

Reagovat
Kixi Syhimour

Ať tam pak někdy pošle Shaqiriho

Reagovat
Coutinho10

j to už několik týdnů nechápu...jak jsem psal už dřív, tak tam prostě něco mezi něma musí bejt, protože tohle už nemůže bejt náhoda

Reagovat
Kixi Syhimour

Snad si Klopp nepostavil hlavu

Reagovat
Kixi Syhimour

Nicméně to tak vážný nebude, to už by ho hodil do rezervy

Reagovat
Coutinho10

možná tady vysvětlení, ale nevim no....

https://twitter.com/AnfieldHQ/status/1106923612953436162

Reagovat
fenixLFC

Tak to sa vedelo cely cas, preto sa dal na prave kridlo a salah na hrot. V strede nevedel branit. Ale teraz zas hrame s firminom hore takze prenho nie je miesto

Reagovat
Coutinho10

j ale byly třeba zápasy, kdy to bylo potřeba oživit a my ztratili a stejně tam nešel....no uvidíme, co dnes

Reagovat
fenixLFC

Mam pocit ze on tam chodieval ked sme nevyhravali

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu v zápasech, kde jsme vedli, tak tam mohl jít klidně taky. Na 30 minut a mohl si vždycky odpočinout jeden z té trojice. Nevidím důvod v tom tam posílat Origiho a Sturridge.

Reagovat
fenixLFC

Yup chodieval. Nenastupil iba proti evertonu

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to vysvětlení určitě bude. To stejné s Keitou, ale na druhou stranu to není vysvětlení proč tam nechodí na 20-30 minut. V posledních 5 zápasech v lize tam šel jen jednou na 20 minut.

Reagovat
Coutinho10

j uvidíme co teda dneska, ale jestli ho zase bude ignorovat, tak už to fakt zavání něčím větším, co nevíme

Reagovat
Kixi Syhimour

Btw. Co ten Ox? Bude ready na závěr sezóny?

Reagovat
Coutinho10

po repre pauze by měl bejt připravenej...takže už se na něj těšim, protože může přinést něco navíc

Reagovat
smazaný uživatel

No jestli nedostane příležitost Shaqiri ani dneska, tak už fakt nevím. Na střídačce nevidím nikoho kdo by měl jít na hřiště před ním.

Reagovat
Kixi Syhimour

Milner, Sturridge, Origi, případně Lovren na poslední 3 minuty

Reagovat
Coutinho10

to je taky pravda vidim to tak, že ho tam dá až v 90+3 na taktický střídání

Reagovat
Taiger

Mám ho ve fantě, so

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já bych se ho jinak teda asi možná klidně v létě zbavil. Pokud by to znamenalo příchod Bergwijna a Brandta, tak bych neváhal.

Reagovat
Kixi Syhimour

Kdo je ten Bergwijn s dovolením, vím že to je talent, ale nemám ani šajna.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám ho detailne nasledovaného, videl som len zostrihy jeho tímov, prípadne video, ale tipol by som, že má podobný herný profil ako napr. Sterling.

Reagovat
Kixi Syhimour

Takže křídlo co divně běhá?

Reagovat
smazaný uživatel

Rýchle krídlo, ktoré ma ťah na bránu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nizozemci mají ted hodně talentovaných hráčů a Bergwijn mezi ně taky patří. V loňské sezoně měl ve 20 letech 8+7 v lize, letos má zatím 11+12. Tudíž to není jen nějaký střelec, ale dokáže vytvářet šance i pro spoluhráče. Je to hráč na obě křídla s velmi dobrou rychlostí a schopností přejít 1 na 1, kterou nemá asi žádný náš hráč. Samozřejmě je to Nizozemsko, takže těžko říct jak by to dokázal přenést do Anglie, ale má v sobě něco, co nám hodně chybí a na lavičku by to podle mě byla skvělá volba a nebyl by ani tak drahý. Navíc se u nás momentálně nizozemcům hodně daří.

Reagovat
Kixi Syhimour

díky a odhadl bys teda tu cenu?

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušek PSV tady na ef mi měísc zpět psal, že by měl stát tak 30-40 milionů eur, což možná zní za hráče z Nizozemska jako hodně, ale za de Jonga s de Ligtem létají dvojnásobné částky.

Reagovat
Kixi Syhimour

Ale jo, to bych bral

Reagovat
avicii

Dnes uz musi

Reagovat
cubazi

Vždy ked tam vidim Lallanu (v zakladnej 11) tak ma vždy začne pychať pri srdci

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak minule nehrál nějak špatně, uvidíme co dneska

Reagovat
Coutinho10

ale na druhou stranu minuly zapas mel velky podil na prvnim golu, tak uvidime, co predvede dnes

Reagovat
fenixLFC

Na rozdiel od milnera vie behat a aj potiahnut loptu

Reagovat
smazaný uživatel

Hloupost.

Reagovat
smazaný uživatel

Lallana nemá rychlost a ani schopnost přejít hráče aby dokázal potáhnout loptu.

Reagovat
smazaný uživatel

riadne tvrdo vravíš hej, možno nie len na očnom to odflákli

Reagovat
Taiger

Proč hraje Mané do háje

Reagovat
fenixLFC

Lebo musi prestrielat salaha, mam ho ako kapitana

Reagovat
Taiger

Přesně naopak

Reagovat
Taiger

Proč hraje Mané do háje

Reagovat
fenixLFC

Lebo je to v sucasnosti nas najlepsi ofenzivny hrac?

Reagovat
Kixi Syhimour

VvD jak se ukázalo proti Němcům, to on jim rozebere obranu

Reagovat
Kixi Syhimour

Ten Robertson je bez formy

Reagovat
smazaný uživatel

nemá někdo stream, prosím? díky

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

super, dík

Reagovat
Taiger

Salah pls víc bodů než Mané

Reagovat
smazaný uživatel

Salah vol, zas sebčí a dlho drží loptu.

Reagovat
smazaný uživatel

Lallana. Střídej pls.

Reagovat
smazaný uživatel

Lallana po jednom dobrým zápasu zase příšernej. Dotkl se vůbec míče?

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně, že ví běhat a potáhnout loptu.

Reagovat
fenixLFC

Tak si si pokecal....

Reagovat
smazaný uživatel

Unes to, že je příšernej a nemel hovna.

Reagovat
fenixLFC

Co mam unasat ked to nevidim?

Reagovat
smazaný uživatel

Oba víme, že je Lallana tvůj miláček a že jakmile se na něj snese nějaká kritika, tak vystartuješ jak čertík z krabičky a bojuješ za něj. To, že to nevidíš na tom nic nemění. Tohle pro tebe musí být hrozný.

Reagovat
fenixLFC

Nie, ja ten zapas nevidim

Btw obaja zas vieme ze ty ho neznasas a hned vystartujes ked ma nastupit

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám Lallanu rád. Je mi sympatický a líbí se mi to, že je na angličana hodně technický. Líbí/líbil se mi jeho styl hry, ale každý musí uznat, že už na Liverpool nemá a dokazuje to většinou každým zápasem. Buď je půl sezony zraněný a nebo hraje hovno.

Minulý zápas jsem ho v základu vidět nechtěl, ale byl nějaký důvod ho tam dávat? Nebyl. Zahrál překvapivě dobře a taky byl v médiích pochválen. Ale dneska v tom ani náhodou nepokračuje. Jeho přínosy vidím maximálně tak v tom, že je velmi platný do defenzivy (narozdíl od Shaqiriho a Keity) a že se snaží makat a nic nevypouštět. Bohužel k tomu nic moc nepřidává - ať už goly nebo asistence. A pro mě osobně je to první hráč na seznamu hráčů, kteří by měli odejít.

Toť vše.

Reagovat
smazaný uživatel

A znovu opakuju. To, že se na ten zápas nedíváš nemění nic na tom, co jsem psal. Podle mě bys ho chválil i za ten dnešní výkon.

Reagovat
fenixLFC

To uz je tvoja spekulacia zalozena dost abstraktne kedze tu kritizujem skoro kazdeho

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že je to spekulace. Proto píšu "podle mě".

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cubazi

Lallana ten je strašny shit

Reagovat
smazaný uživatel

lallana

Reagovat
Luc-Luc

Lallana pekna klicka

Reagovat
smazaný uživatel

nádhera

Reagovat
Kixi Syhimour

Lallana málem zabránil gólu

Reagovat
Luc-Luc

Sadiooo

Reagovat
cubazi

Lallana len zavádzal a zavádza hráčom celý zápas... prečo to Klopp nevydí

Reagovat
fenixLFC

V com zavádzal svojich spoluhracov? Klamal im o plate, zavádzal ich zmluvami alebo cim?

Reagovat
cubazi

Zavadza/l im telom aj futbalovými schopnostami

Reagovat
Coutinho10

Goooooooooaaaaaaaaaaal.Maaaaaaneeeeeeee nadherna akce

Reagovat
REPLIKATOR

Manéééééééééééééé

Reagovat
lajka30

Ten Shaqiri není snad horčí jak Lallana ne?

Reagovat
lajka30

horší

Reagovat
smazaný uživatel

Lallana je miláček Kloppa. Čím dřív se ho zbavíme, tím lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

musí prísť náhrada a lepšia samozrejme

Reagovat
smazaný uživatel

Tak horší přijít snad ani nemůže, ne? Lepší než on je i Keita a to hraje hrozně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si hrozný

Reagovat
masly008

proč se chcete zbavit Kloppa?už vás nebaví?

Reagovat
REPLIKATOR

Kloppa se zbavíme

Reagovat
smazaný uživatel

Keby má Robbo lepšie futbalové IQ a finálnu fázu, dovolím si tvrdiť, že je naj. bek na svete. Takto patrí medzi užšiu špičku PL a širšiu špičku sveta.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani v bránění občas není stoprocentní, ale to není nejspíš nikdo. Ale souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Remt

United by jednou take mohli nebyt uplne k ničemu a obrat toto kolo City o body

Reagovat
stiflerovamama

Pawson

Reagovat
Kixi Syhimour

Uż takhle hrajeme v 10

Reagovat
cubazi

Lallana efekt

Reagovat
Kixi Syhimour

Rozhodčí teda mírně nezvládá

Reagovat
Salfovic

Teď měl Fabinho dostat druhou žlutou, ale na to holt rozhodčí neměl koule.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Salfovic

Zezadu přes párky, bez reálné šance hrát míč, úplně jasná. Ale moc jsem toho neviděl, tak nevím, jaký nasadil metr.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi si ho rozhodčí spletl s Fernandinhem, tak mu tu druhou nedal.

Reagovat
stiflerovamama

Samozrejme, za prvé dva fauly v zápase. Keď tak po tom druhom faule to malo byť max prvá žltá.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Taiger

Ten Salah mě sere

Reagovat
stiflerovamama

No povedal by som, že teda dosť profesorský, ľahkovážny výkon od nás, ako keby sa ani nič nemohla stať

Reagovat
Kixi Syhimour

Prosím dej tam toho Shaqiriho

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
cubazi

Reagovat
stiflerovamama

Si tu hateri Lallanu museli počkať na to kým si raz zavadzal s hráčom a, že vraj skoro zabránil gólu ?

Reagovat
Kixi Syhimour

Při gólu Maného tam tu nohu málem dal

Reagovat
stiflerovamama

No neskutočné, lebo takýchto situácií sa v zápasoch nevyskytuje milión všakže.

Reagovat
Kixi Syhimour

+ několik dalších situací, kdy to bylo nadějné, nezlob se na mě, ale hraje příšerně

Reagovat
smazaný uživatel

A Baroš málem zablokoval Šmicrův gól ve finále LM. Ty vole, s těmahle příspěvkama jste fakt otravní. Hráči nemají patent na bezchybnost. Máte po letech fantastickej tým a místo oslavy kombinace Mané-Firmino-Mané se tu budete bavit nadáváním na chyby.

Reagovat
Kixi Syhimour

Co je? Lallana hraje prostě otřesně, což jen podtrhla tahle situace, příšernej je. Máme fantastickej tým a proto nesmíme kritizovat? Však ani nevedeme ligu, takže z toho zase možná nic nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si fanúšik Čaputovej, že. Zlo vs. dobro, hate vs. love, ♥♥♥. Je to tak, život je o tom, ešte o slušnosti.

Reagovat
stiflerovamama

Svet sa nerozdeľuje len na dobrých ľudí a smrťožrútov, každý máme svoje svetlé aj temné stránky, je len na nás podľa ktorých sa riadime.

Reagovat
smazaný uživatel

S týmto súhlasím.

Reagovat
fenixLFC

Boli to ze?

Reagovat
smazaný uživatel

Ak by som bol jednoduchý ako ty, možno by ma to bolelo.

Reagovat
fenixLFC

Yup je ti to tak jedno ze to tahas aj do nesuvisiacej debaty

Reagovat
smazaný uživatel

Proč hned hejteři Lallany? Dnes je to náš nejhorší hráč. Takže ho nemůžeme kritizovat? Snad to bereš podobně i u ostatních hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stiflerovamama

Skôr by som sa spýtal, či majú tí čo dnes kritizujú Lallanu, rovnaký mater aj na ďalších hráčov, a či by hneď vyšli s takouto kritikou aj pri iných hráčoch, keby hrali dnes tak príšerne ako Lallana. To, že nahral Robbovi do výbornej pozície sa nespomenie, hlavne treba robiť vedu z toho, že si raz zavadzal s hráčom, pri góle Maného spravil aj on pohyb za loptou a pošmykol sa raz na lopte

Reagovat
smazaný uživatel

Ty to bereš tak, že tohle byla jeho jediná chyba v poločase a že všechno jinak udělal dobře. To se pak nemusíme bavit. Samozřejmě, že na všechny stejný metr nebude. Pokud tu mám Maného, který má už 17 golů v lize a teď se mu jeden zápas nepovede, tak to přejdu. Ale u Lallany nemám důvod něco takového přecházet.

Stejné je to například u van Dijka. Proto se u něj některé chybky přecházejí. Protože v 9 z 10 zápasů bude on ten hráč díky kterému udržíme nulu. To už například u Lovrena neplatí. Takže se tak klidně ptát můžeš, ale na mojí otázku si neodpověděl.

Reagovat
stiflerovamama

Takže prečo hneď hejteri Lallanu? Pretože niektorí čakajú len na to kedy sa mu v zápase stane taká pičovina ako som vymenoval vyššie, aby sa tu hneď mohli smiať a písať aký to je tragéd.

Aha takžeu hráča ktorý da 17 golov v lige a nevyjde mu jeden zápas je to v poriadku, ale u hráča, ktorý hrá druhý zápas po sebe asi po roku to už v poriadku nie je.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže to není první věc, která se mu nepovedla. To ti píšu hned první větou.

No samozřejmě, že jo. Napíše se, že je Mané k hovnu, ale to je tak vše. Každý ví, že se v dalším zápase vrátí na svůj standart. Jenže Lallana je zraněný furt, to nemůžeš přece brát jako nějakou omluvu, vždyť to je blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nemusíme se o tom bavit nějak dál. My dva se neshodneme. Neviděl jsem snad nikdy nějaký tvůj názor se kterým bych souhlasil, takže zbytečné.

Reagovat
cubazi

Asi neexistuje momentalne slabší hrač v supiske ako on.

Reagovat
fenixLFC

Origi

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak když už tak Sturridge, nicméně ani ten ne, možná by se dalo uvažovat o Albertovi

Reagovat
fenixLFC

Moreno ani nie je futbalista preto ho nespominam

Reagovat
cubazi

you make my day

Reagovat
smazaný uživatel

Fimino odohral kvalitný polčas, robil Lallanovu prácu, a aj svoju .

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
lajka30

Ale to přenášení hry od Fabinha je teda dost luxusní.

Reagovat
Remt

trochu potuněnej Souček, nic víc

Reagovat
Taiger

CO TEN SALAH???

Reagovat
Remt

Ne a ne se probrat Už to trvá docela dlouho

Reagovat
smazaný uživatel

One season player

Reagovat
Remt

těžko one season když i v této sezone dal golu jak prase. Ale extrémní výpadek formy, to ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Však dnes hraje dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

slusny one season player so 17 golmi

Reagovat
Remt

spíš mi přijde, že v posledních x zápasech zapomněl jak dřív skvěle řešit ty brejkový akce. Vždy to poslední dobou tak hloupě zadrbe :/

Reagovat
Miguel19

Zase tam zoufalec Barkley

Reagovat
Whitemedia

Barkley je držák

Reagovat
Whitemedia

B A R K L E Y

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak už střídej

Reagovat
Coutinho10

4 v ofsajdu jeste ze tak

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím, mám problém, nestalo se někomu z vás, kdo má internet od UPC, že vám spadnul a nechce se nahodit? Stále blikají zeleně ty dvě šipky a nenahodí se. Podpora na UPC stojí za ho..., tak kdyby tu byl nějaký kouzelník? jinak neuvidím fotbal díky moc

Reagovat
smazaný uživatel

Restartovaní mám už 5x za sebou a kabely všechny odpojený a zapojený taky

Reagovat
lajka30

Jaká oblast?

Reagovat
smazaný uživatel

Praha 10, Záběhlice

Reagovat
lajka30

Zkus změnit upc DNS adresu na google DNS dřív jsem měl taky výpadky ,ale potom co jsem to změnil tak už snad nikdy. (mám taky UPC v Praze)

Reagovat
smazaný uživatel

A jak se to přibližně dělá prosím tě?

Reagovat
lajka30

Podívej se do návodu.

Reagovat
lajka30

A netu na to máš tunu návodů.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám k tomu upc připojené Digi a protože UPC se nechce nahodit, tak po tomhle by mohlo fungovat? Já jen jestli jsme si rozumněli.

Reagovat
lajka30

Neříkám že to bude na 100% fungovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně jasně. Zkusím, díky moc

Reagovat
Hokaido

Já bych zabalil router do ručníku a pak ho zkusil dát do trouby.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Do hajzlu střídej už

Reagovat
Big Virgil

Salah dolu. Ten kluk snad vubec nevi kde je nejvic nebezpecny. Nejmensi hrac na hristi a schovava se mezi stoperi a hlasi se o centr

Reagovat
Kixi Syhimour

Nicméně teďka se aspoň vracel

Reagovat
Remt

a vracel se luxusně

Reagovat
Big Virgil

To by byl vrchol kdyby chodil i u rohu na hlavičku..

Reagovat
stiflerovamama

Sú tu teda vhodnejší adepti na najhošieho hráča ako Lallana

Reagovat
Taiger

Ty

Reagovat
cubazi

Maš pravdu, Lallana hra dnes na svoje pomery fakt vínimočne

Reagovat
smazaný uživatel

občas to na očnom odfláknu

Reagovat
Kixi Syhimour

Ok, Salah na tribunu

Reagovat
Coutinho10

Origi + Milner, takze Shaq fakt max. v 90+3, jestli vubec

Reagovat
Coutinho10

skoda Manee

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Horcmen

Reagovat
stiflerovamama

kkti

Reagovat
Miguel19

Reagovat
cubazi

Chesus Mária Jozef

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Coutinho10

hmm jeste id Babela, tak to je kudla do zad

Reagovat
Kixi Syhimour

To je banda ko*otů

Reagovat
Kluivert9

Van Dijk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

podívejme kdo vylezl z kanálu

Reagovat
smazaný uživatel

Já určitě ne

Reagovat
Miguel19

150 mega v akci.

Reagovat
Coutinho10

co to bylo ale?

Reagovat
smazaný uživatel

A dpč

Reagovat
smazaný uživatel

Van Dijk a Alisson.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď jsem nepochopil ani Milnera, který to vykopl jako ...., ani odhad VVd jak přitom, že to nejdřív pouštěl a pak dal slabou hlavičku, a ani Alissona, proč nehrál rukama

Reagovat
smazaný uživatel

Milner to taky zbytečně posral no. Šílenost takhle netrefit míč.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaká je prostě šance, že se v rozmezí 10 sekund nakupí takovéto tři individuální chyby

Reagovat
Luc-Luc

to je hrozny

Reagovat
Greny

Van Dijk a Alisson chteji dat vzpomenout na Gerrarda?

Reagovat
Kixi Syhimour

A najednou hrajeme vy dementi

Reagovat
Hokaido

Rico je snad nejhorší golman v historii PL.

Reagovat
smazaný uživatel

to je osel ten golman

Reagovat
Coutinho10

penalty ? zkusene brankar to obejmuti

Reagovat
Whitemedia

Rico je hrozná nula..

Reagovat
nani92

horší brankár v PL fakt nebol

Reagovat
Coutinho10

samozrejme mi stream zacal nacitat a nevidel jsem penaltu

Reagovat
smazaný uživatel

taky tak

Reagovat
stiflerovamama

rovnako

Reagovat
Coutinho10

taky koukate pres buffstreams (bfst.to) ?

jinak tady pro nas ten kop od Milnera

https://streamja.com/ObkX

Reagovat
Kixi Syhimour

No, teda , dost špatná

Reagovat
Coutinho10

s prehledem doprostred

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

takze Gooooaaaaal Milneeeeeeeer jistota

Reagovat
oli9

a pulka lidi chce at je pryc....

Reagovat
Coutinho10

ja bych se ho nezbavoval ...je to srdcar a tech neni moc a nikdy nic nevypusti

Reagovat
Salfovic

To je kokot ten Rico

Reagovat
Luc-Luc

dik Rico

Reagovat
cubazi

Origi hra pekne

Reagovat
Big Virgil

Origi misto salaha do zakladu.. salah v momentalnim rozpolozeni uzitecnej akorat na poslednich 20mim. A to jeste abychom uz vedli aspon o gol a mohli hrat na rychli protiutok.

Reagovat
fenixLFC

origi je uplne ale ze uplne k hovnu. ked uz posadit salaha tak za shaqiriho

Reagovat
smazaný uživatel

Posadíme Salaha a můžeme říct papa titulu a i LM.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kluivert9

Salah na Moratu

Reagovat
stiflerovamama

Salah je v neskutočnom kŕči

Reagovat
Coutinho10

ten Salah ho proste neda

Reagovat
blade115

Ale to je mi tedy píča ten Bábel. Ze třinácti fantabodů jsou rázem čtyři.

Reagovat
cubazi

Pískaj konec

Reagovat
smazaný uživatel

Emerson asi zraněný, co.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ? Sarri už říkal že LB na lavce nepotřebuje/nechce

Reagovat
smazaný uživatel

Aha

Reagovat
masina_LFC

v suchom triku ale s odratymi usami

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Barkley se dneska vytáhne proti svým. Musí.

Reagovat
stiflerovamama

No jo vidím to na redku.

Reagovat
oli9

Super 3 body, výhra. Opet první místo a hlavně adam95 aže nani92 se zas muzou chytit za údy a opet zalezt

Reagovat
Remt

ty tu neuvidíš když LFC vyhrál

Reagovat
Hokaido

To je škoda. Higuainův první dotek si ten gol zasloužil.

Reagovat
Miguel19

3 gólovky za 6 minut. Co to je?

Reagovat
smazaný uživatel

Stejný outcome jako kdyby nebyla žádná.

Reagovat
smazaný uživatel

On to udělá tak dobře a pak to tak posere.

Reagovat
Whitemedia

po tom fajn Hazardově začátku návrat k ukrutné nudě..

Reagovat
smazaný uživatel

Oni nechcou vyhrát?

Reagovat
Svatej

Barkleyho fakt nemůžu snést, uráží mě že hraje místo Cheeka. Ten by i po 11hodinovym maratonu udělal větší rozdíl na hristi, než ten lempl.

Reagovat
Whitemedia

a to přitom dnes podává jeden z těch jeho lepších výkonů.. a pořád je marný

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Svatej

přesně to mě napadlo, on je k nesneseni i při těžce nadprůměrným výkonu k jeho pomerum

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Alonso je hrozný slimák

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo uplně jasné

Reagovat
smazaný uživatel

Luiz

Reagovat
Whitemedia

Super Alonso, jsem rád, že si opět vybojoval základ výkonem proti Dynamu

Reagovat
Miguel19

Tak to je moc.

Dvakrát jim stačí dojít k vápnu a je z toho gól..

Reagovat
vitasrp

Alonso je tak moc špatnej, ať jde doprdele prosím.

A naši ofenzivní hráči, to je ostuda.

Reagovat
Svatej

Však Sarri nám sestavama jasně dává najevo, že EL je hlavni soutez

Reagovat
Whitemedia

Alonsa bych se bál postavit i proti Slávii.. a on ho jebne na Everton

Reagovat
Whitemedia

Vypusť sambu

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea temporarily down to 10 men.. Spíš pokaždé, když Barkley hraje..

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten Azpi dělá dopiči

Reagovat
Miguel19

To není možný. Co roh, to hlava hráče Evertonu..

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně ten hráč dokáže pokaždé překopnout prvního hráče. Narozdíl od napr. Williana.

Reagovat
smazaný uživatel

Už se těším na Williana za Pedra a Kovacice za Barkleyho

Reagovat
Whitemedia

Držení míče v cajku, takže spokojenost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Greny

Sarri je fakt génius.. prohráváme ... On nechá Barkleyho ošetřovat 3 minuty za lajnou a hrajeme v desíti aby ho pak během 5 minut vystřídal...

Proč to neudělal hned?

Reagovat
Salfovic

Tak po zkušenostech s Kepou se mu nelze divit.

Reagovat
Snatus

Miluji ty naše konzervativní trenéry. Snad se alespoň proti Slávce vytáhnout, když tam jedu.

Reagovat
smazaný uživatel

Alonso

Reagovat
Whitemedia

Alonso legenda

Reagovat
smazaný uživatel

Alonso je dnes na smiech.

Reagovat
Cobra

Takže Richarlison bez asistence?

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kixi Syhimour

Teda ten boj o 4. místo...

Reagovat
Svatej

Richarlison je odporná simulantska sketa, fakt ho naprosto nenávidim.

Reagovat
lajka30

Cože?

Reagovat
Svatej

Jen doplním že ani nerozporuju kontakt, ale tohle prostě nemá bejt do prdele penalta, však by o ten míč stejně přišel. Navíc to divadlo s bolestí jak při amputaci to ještě dělá horší... Fakt odpornej clovek

Reagovat
lajka30

Prašivá Chelsea.

Reagovat
Whitemedia

fakt gratuluji Sarrimu, že opět zvládl geniálně vybrat sestavu.. poslat tam Alonsa, opravdu tah génia

Reagovat
vitasrp

Já jenom připomenu, že Emerson hrál proti Fulhamu a byl stejně hroznej, jenom neudělal pecku.

Reagovat
Whitemedia

stejně příšernej být nemohl, to se nedá

Reagovat
icka

Ale byl a to Alonsa fakt nemusím.

Reagovat
Jackmaker1989

Alfonso, ty picus vyjebany...vypadni uz do pice ty zmrd skurveny dreveny...skurveny antitalent

Reagovat
Salfovic

Sigurrdson má penalty 4 z 6 a vesele jde kopnout další, opět nahovno

Reagovat
spider_8

Vyhoďte toho šaška dokud máme alespoň nějakou šanci zachránit sezonu.

Reagovat
vitasrp

Však tohle nikdo nezmění, první půle byla hodně dobrá, ale tenhle tým prostě góly dávat nebude, protože ofenzivní hráči jsou úplně k hovnu.

Reagovat
spider_8

Je tam Hazard a Higuain, dva naprosto top hráči a k nim Pedro, který je dost produktivní hráč. Nemyslím, že se pořád můžeme vymlouvat na nekvalitu ofenzivních hráčů.

Reagovat
blade115

Wow. Hazard úplný top top hráč, Higuaín rekordman Serie A, k tomu Pedro, u něhož je produktivita snad jediná přednost, ale Sarri už nás donutil věřit, že góly prostě dávat nebudou. Tohle se mu musí nechat - ať selže sebevíc, stejně se najde spousta lidí, co v tom nevidí problém.

Reagovat
vitasrp

Co to je za kecy zase? Tak čum, kolik branek jsme v lize nastříleli od sezóny 15/16. Fajn, ta titulová sezóna byla senzační výjimka, ale jinak ty problémy přetrvávají.

Hazard je génius, ale 20 gólů v lize nedal nikdy, u Pedra je koncovka to jediný, co mu zbylo, jinak se zhoršuje. Higuain je nebezpečný, ale v koncovce zatím pravidelně selhává, to je prostě průser. A to je vesměs všechno, co je u nás schopný dávat góly.

A ještě závěrem - to opět není jen o Sarrim, ty góly se prostě nedávaly ani v druhý sezóne pod Contem.

Reagovat
blade115

Ta ofenziva zatuchlá je, ale fakt odmítám to, že by s tím někdo jiný nedokázal víc než Sarri. Dostal dva klíčové hráči pro ten svůj fotbal, má geniální Hazarda a Kantého, univerzály Rüdigera s Azpim - to není moc, ale zároveň to prostě není taková bída, aby musel hrát největší shit, co pamatuju. Výměna trenéra nevyřeší všechny problémy, nanejvýš tak půlku z nich. Ale i to je za mě nutný krok kupředu. Ten chlap byl největší omyl v novodobé historii klubu a čím dřív si to vedení přizná, tím lépe.

Reagovat
vitasrp

Tak třeba ta první půle s Evertonem byla dost dobrá, nepředpokládalm, že bys to uznal, ale to je fuk. Co tomu každopádně chybělo, byly branky, ale tak když hráči neproměňují šance, to je pak těžký.

Pro mě za mě, ať ho klidně vylejou, já jenom čekám, že za rok to bude úplně to stejný, ať bude trenér kdokoliv, bude se na něj nadávat a tým bude bojovat o 5-6 místo.

Reagovat
blade115

Já hlavně nevím, co by to mělo měnit, i kdybych to uznal... Jakože k čemu je to, že 45 minut se dokáže hrát ucházejícím způsobem, když se pak při první příležitosti tým rozsype a nemá šanci na obrat? To je úplně jak ta jeho loňská sezóna - do určité části paráda, pak to posere, skončí s prázdnýma rukama, ale nakonec stejně aplaus. Promiň, mně tohle nestačí. Dřív by to tu nestačilo nikomu, teď si spousta z nás zvykla, že i jiná místa než první jsou OK nebo dokonce úspěch...

Reagovat
vitasrp

Protože to dokládá problémy, který ti nastiňuju. Že to není jenom o trenérovi a podle mě to není ani z většiny o trenérovi. Tenhle tým, i když hraje kvalitní fotbal, i když má převahu, i když si tvoří šance a nadějné pozice, tak branky prostě nedává. Pak přijde jeden výpadek vzadu a to utkání se prohraje. Což se nestalo jenom proti Evertonu...

A tenhleten problém podle mě není o Sarrim, tenhleten problém je o ofenzivních hráčích a bude tu, ať už tu bude sedět Sarri, Lampard nebo Blanc. Ti ostatní budou mít výhodu třeba akorát v tom, že změní herní styl, ovšem těch možností tolik není. Někteří hráči třeba budou hrát z větší defenzivy a na brejky, což je super, akorát že chudákům ofenzivním hráčům se to nelíbí. A proti zataženějším obranám třeba budou spoléhat víc než na kombinační hru na centry, akorát pak se nabízí otázka, kdo je bude proměňovat, když hlavičkovat umí možná Giroud/Higuain a slušný náběhy máještě Pedro, jinak nic.

Jak já bych byl rád, abychom hráli o titul, akorát nemůžu být slepej a nevidět, že tenhle tým na boj o titul proti City a Liverpoolu vůbec nemá, na to má prostě až šílený množství limitů. Šestej by taky být neměl a pro mě za mě, klidně ať Sarri letí, já k němu žádnej vztah nemám a je mi ukradenej.

Akorát po tom vůbec netoužím, jelikož jak říkám - já žádnou zásadní výsledkovou změnu nečekám.

Reagovat
blade115

Jde o to, že já nevěřím, že by se to pod Sarrim zvedlo, i kdyby v létě dostal 300 mega na posily. Dlouhodobý úspěch tomuhle člověku a hlavně jeho stylu prostě nevěřím. Zatím neukázal ani krátkodobý.

Tím bych to nějak uzavřel, chápu tvůj postoj, ty nepochybně chápeš (nebo možná lépe toleruješ) můj, tak asi ani není co dál řešit...

Reagovat
fenixLFC

zas otazka je ci chces davat na nazor a spokojnost ofenzivnych hracov ktori ani pri najlepsej konstelacii (ako sam uznavas) goly nedavaju, teda nerobia to co sa od ofenzivy primarne caka. preto sa ponuka otazka ci nie je lepsie hrat defenzivne a snazit sa dat jeden gol a tak ziskavat body nez mat chabu defenzivu a marny utok ktory na rozdiel od prveho prikaldu je aspon spokojny. sice k hovnu ale spokojny. pripadne ci nie je riesenim najst hracov do ofenzivy ktori su schopni sa prisposobit tomu co tim chce hrat a nejde im o vlastnu spokojnost ale o timovy uspech

Reagovat
vitasrp

Já určitě nechci, já bych celou tu ofenzivu vyházel a udělal tam radikální přestavbu, ale tuhle cestu si zvolilo samo vedení v létě - hráči byli nespokojeni s defenzivním pojetím, přivedeme teda ofenzivního kouče a ono se to změní. Tak přišel Sarri, problémy se střílením branek zůstaly úplně stejný a přidala se akorát propustnější defenziva.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Alonso > Emerson

Reagovat
lajka30

Jasná červená Alonso.

Reagovat
pingla

Richarlison je dobrý fotbalista, dneska si vodí Alonsa jak slepého koně, ale chováním je to špína

Reagovat
smazaný uživatel

Hazard wtf, neumí to umístit najednou?

Reagovat
Mihi

Wtf mám vo fante Richarlusona tak si aspoň hovorím že buď budú tri body do fanty alebo nedostaneme gól, takže scenár bol jasný

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
lajka30

Dobře je rozhodčí drží ve hře.

Reagovat
Zaschrona

Já bych zrušil tuhle možnost dorážet penalty. Gylfi to kopl mizerně, ale stejně je hrdinou okamžiku, když se mu to odrazí přímo na nohu. Jasně, Kepa to mohl vyrazit líp, ale podle mě to prostě dělá výhodu penalty příliš velikou. Za mě pokud hráč nedá, tak ať se kope od branky. Nelíbilo se mi to u Pogby proti nám, nelíbí se mi to ani teď.

Reagovat
Salfovic

Však se to od příští sezony ruší.

Reagovat
Kixi Syhimour

že o tom nic nebylo

Reagovat
Zaschrona

Neruší, bohužel.

Reagovat
Remt

Nějak o tom chtěli diskutovat ne? na začátku sezony jsem to myslím někde zahlídl jako jeden z bodů, který chtějí řešit, ale jak to dopadlo a jestli už to řešili, to nevím.

Rozhodně jsem ale pro, je to totální chujovina. Penalta má být souboj mezi brankářem a kopajícím hráčem. Hráč má už tak dost velkou výhodu, neměl by mít výhodu ještě dorážky. Pokud to kopne špatně, jeho chyba.

Reagovat
Detective

Tohle jsem už párkrát četl a nerozumim tomu. Penalta je přímej kop, hráč ji zahraje a míč je ve hře a hraje se dál až do přerušení. Kdyby se z toho rodil nebezpečnej protiútok, tak přerušit a kopat od brány? Nikdy by neproběh ten fantastickej konec Watford- Leicester a určitě i jiný situace, je to občas o štěstí kam se to odrazí.

Reagovat
Sir Ravealot

Reagovat
Pride

Reagovat
Zaschrona

Mně se právě nelíbí ta definice penalty jako přímého kopu. Stejně se to téměř nikdy nekope podle pravidel a hráči se snaží vběhnout do vápna dřív, než dle pravidel můžou. Aby na to rozhodčí tříštil svoji pozornost je nesmysl, už takhle má problém uhlídat rozběh hráče i to, zda brankář stojí na čáře. Navíc podle mého názoru dává penalta v současnosti příliš velkou výhodu týmu, který jí kope. Pokud mohou penalty po zápasech fungovat tak, že gólman to může vyrazit úplně kamkoliv a tu penaltu chytil, proč to tak nemůže být i během zápasu?

Reagovat
spider_8

Navíc se nekope z místa faulu

Reagovat
Detective

Jo, rozumim, ty bys změnil úplně definici penalty. Mě přijde ok, ale uvidíme co bude. Ovšem rozstřel se opravdu s penaltou v zápase dá srovnávat těžko. Hráči si nemůžou přihrát, je přesně určeno kdo kope atd., prostě to neni v otevřené hře. A dodržování pravidel? Mě přijde, že místo vymáhání současnejch pravidel, se porad vymejšlej upřesněni, vylepšeni, ale dokud se to nezačne důsledně vymáhat, je to na nic. A lajnovej s hlavním penaltu podle mne uhlídaj, jestli budou mít koule trestat prohřešky, to žádný pravidlo nevyřeší.

Reagovat
Zaschrona

No, můj pohled je, že je většinou lepší pravidla změnit zjednodušením, zvlášť když by to principy hry nijak vlastně nezměnilo, pořád se prostě bude kopat penalta, jen odpadnou ty věci kolem. Podle mě lepší, než se snažit vymáhat něco, co se dlouhodobě nedaří a asi se ani nějak brzo nepodaří, když to vlastně asi vůbec nepotřebujeme.

Teda, možná by místo odkopu to šlo i změnit tak, že po provedení penalty se balonu smí dotknout pouze brankář, dokud míč neopustí velké vápno. Tím pádem by byly i možné rychlé protiútoky zahájené brankářem, zároveň by odpadla, dle mě nesmyslná přetahovaná o to, kdo bude nejrychleji u možného odraženého míče, vedle té ještě horší možnosti, že si to tam v klidu dorazí sám exekutor, i když to mizerně kopne poprvé.

Reagovat
smazaný uživatel

Má to být velká výhoda, za mě správně. Mnohem spíš bych se zaměřil na ty dementní cupitající rozběhy se zastavenim. Spoustu hráčů jen "skoro" zastaví a to je dle mě neregulérní.

Reagovat
Greny

Kdyby aspoň vyhodil toho Alonsa... To by bylo posílení do dalších zapasu

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že Odoi má jenom 18 let a nebude hrát v dalších 5 letech základ

Reagovat
smazaný uživatel

Bude, ale v Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

Repre pauza konečně, snad přijde opravdový trenér

Reagovat
vitasrp

Ať přijde kdokoliv, žádný zásadní zlepšení nepřijde, na to bychc si prostě vsadil.0

Reagovat
Whitemedia

Já bych si přál, aby se naše defenzíva alespoň trochu naučila bránit a aby dávaly základní sestavy smysl.. nechci toho tolik..

Reagovat
spider_8

To si nemyslím. S tímhle týmem se určitě dá hrát líp, minimálně ho nenutit do něčeho, co mu není přirozené. Vrátit Kantého na svojí pozici, hrát více reaktivní fotbal s častějšími protiútoky, třeba se i vrátit ke 3 stoperům a ještě bychom klidně mohli o top 4 zabojovat. Tohle je jen trápení a zkoušení dokola něčeho, co už půl roku nefunguje a všichni to přečetli.

Reagovat
vitasrp

Však loni jsme hráli na brejky, hráli na tři stopery, kolikrát měli převahu a vypadalo to dobře, jenže branky jsme stejně nedávali a prohrávali.

Prostě pokud složíš tým, který dá za 30 ligových zápasů 50 branek, budeš mít problém úplně vždycky.

Reagovat
spider_8

Loni hlavně přišel blackout v období leden/únor, kdy jsme neměli žádného útočníka a jenom 2 použitelné středové záložníky. Tahle část sezony nás stála LM. Jakmile se zapracoval Giroud, tak jsme dokázali stáhnout 10 bodový náskok na Liverpool a vyhrát FA cup. A to bez Jorginha, Kovačiče nebo Higuaina. Neříkám, že to bylo něco skvělého, ale měli jsme aspoň fungující systém.

Reagovat
vitasrp

A pamatuješ si ty zápasy? V lize jsme prohráli s Tottenhamem, i když jsme byli 45 minut jednoznačně lepší a mohlo/mělo to být o dva góly. S West Hamem jsme měli za 60 minut tři prdele nadějných situací, přesto jsme remizovali. Ve čtvrtfinále FA Cupu s Leicesterem to bylo neskutečný trápení, které jsme vyhráli díky chybě hostujícího brankáře. Pak se začal hrát při vší úctě beton, který hráče sice sral, ale alespoň nesl nějaký výsledky. Přesto když k nám někdo přijel odkopávat a bránit jako Huddersfield, tak jsme měli 70 procentní držení míče, dvacet střel, pět tutovek a dali jedinej gól. Když vidím naše ofenzivní možnosti v porovnáním se zbytkem TOP 6, tak se mi chce brečet, poněvadž nás drží jenom Hazard. A od nový sezóny budeme v útoku nejslabší úplně jednoznačně.

Reagovat
spider_8

Viz vlákno s Bladem. Nepopírám, že máme v ofenzivě velké rezervy, ale proboha jsou tam hráči jako Hazard a Higuain, Pedro s Willianem taky nejsou zrovna nýmandi i když se tak o nich často mluví. Ono to nejde hodit jenom na to, že neproměňujeme šance, to by bylo moc jednoduchý. Na začátku sezony jsme byli abnormálně produktivní a taky to byla naše nejlepší část, jenže se prostě nedá čekat, že budeme pořád proměňovat 90% našich šancí. Normální je tak polovina, spíš méně. A já nemám pocit, že bychom si jich vytvářeli nějak extra hodně. Vesměs ty zápasy co jsme v tomhle roce ztratili, tak jsme ztratili zaslouženě.

Reagovat
icka

Nymandi urcite nejsou, ale oproti top6 jsme na tom fakt nejhur. A s Vitou souhlasim, ze je tezke vyhravat nebo vyuzit prevahu, kdyz nedavame posledni dobou vubec goly.

Reagovat
spider_8

Arsenal na tom není líp než my. Možná mají Lacazetta a Aubu, ale jinak nic moc.

Reagovat
vitasrp

Furt je tam ještě Ozil, Ramsey, do toho Xhaka aspoň umí vystřelit z dálky (unás nikdo) a tu a tam takhle dát gól. Není to žádná fantazie, ale furt víc, než jak je to u nás, kde je to celé o Edenovi

Reagovat
vitasrp

Jo, však Hazard dal taky třináct ligových gólů a jen díky němu na tom nejsme ještě o parník hůř. Já nesnáším Sounesse, je to obvykle hroznej plácal, ale to, co říkal včera, je prostě pravda. Že Chelsea by byla senzační futsalivý tým, na tu hru se esteticky v některých pasážích hezky kouká, ale když odečteme Edena, odkud pramení nějaký nebezpečí? Tenhle tým se prostě dobře brání.

Willian rozhodně není nýmand, ale pravda je taková, že má v březnu 4 ligové branky. Teď to nebudu kontrolovat, ale myslím, že ani v dvou předešlých sezónách se nad 10 gólů nedostal. Higuain nýmand taky není, však na tom hřišti cítit je, dostává se do slušných pozic, jenže je stejně jako Morata neproměňuje - tady nemůže být slov o tom, že by ho snad brzdil trenér.

Podle mě dobrým argumentem jsou expected goals, kde my jsme od začátku listopadu snad s výjimkou čtyř zápasů vždy skončili pod výsledkem modelu, což ukazuje na tu nedostatečnou kvalitu. Druhým náznakem je pak to, jak ti hráči hrají v Evropské lize, kde čelí horším soupeřům a mají tam na vše více času - a najednou není problém střílet góly. Bych to asi přirovnal k tomu, když se někomu daří v Championshipu, ale v Premier League to pak už drhne.

Jinak já souhlasím, samozřejmě to není jen o ofenzivě, nicméně to je problém, který máme už druhou sezónu a nevypadá to, že bychom ho byli schopni nějak vyřešit, protože podle mýho názoru to bez nových hráčů prostě nepůjde.

Reagovat
spider_8

Mimochodem včera byli expected goals nějakých 2,1 vs 1,4 pro Everton a to jsme mluvili o tom, jak jsme půlku zápasu byli super a Everton tragický. Co se týče Higuaina, nemám pocit, že by zatím nějak abnormálně pálil šance. Jasný, něco tam bylo proti Huddersfieldu nebo Fulhamu, ale to byli zápasy, kde se stejně prosadil a nakonec jsme vyhráli. On si hlavně ty šance sám vytváří výborným pohybem, jinak je strašně odříznutý a ty balony nemá, to je prostě problém hry celého týmu a ne jenom ofenzivních hráčů. Dobře o tom mluvil Hasselabaink v MotD, že ho to nutí stahovat se pro míče a nebýt tolik v prostorech, kde je nebezpečný.

Pak už nám tam zbývá jen jedno křídlo a to už zase tak velký rozdíl neudělá. Já vidím problém spíš v záloze a celkovém systému hry.

Reagovat
vitasrp

Však jo, Everton tam má dorážku z malýho vápna, což má samozřejmě expected goals velmi vysoký + penaltu, což je to stejný. My jsme takhle velký šance, kde by se to vyloženě snad nedalo nedat, neměli, ale z toho většího počtu menších šancí jsme opět nedokázali vytěžit vůbec nic, což je prostě tak nějak typický.

Tak třeba proti Fulhamu měl 5 solidních příležitostí, ale dal jenom jednu branku. Proti Tottenhamu dvě nadějný pozice, trefil ale pouze tyč. Proti Wolverhamptonu měl asi v 70. minutě vyrovnat na 1:1, kdy k němu na zadní tyč propadl roh a jemu chybělo asi deset centimetrů, aby to doklepl - to byla šance jako kráva, přesně něco, co bych čekal, že útočník uklidí (ostatně od toho tam je), jenže Gonzalo ten míč netrefil a takovou situaci pak nemáš ani v těch expected goals. No a včera šel v desátý minutě sám na branku, kdy to neměl jednoduchý, ale ať se na mě nezlobí, po tom vynikajícím zpracování člověk čeká, že to zakončení už prostě zvládne.

Pohyb vynikající má, to mu neubírám, nicméně ty pološance v branky stále neproměňuje, což tenhle tým zoufale potřebuje. Dokonce i kolikrát dokáže výborně udržet míč pod tlakem a rozehrát, jenže chybí ta věc, která holt mění výsledky. Ten problém v záloze a systému hry rozporuju právě tím, že loni jsme hráli úplně jinak, ale problémy se střílením gólů jsme bohužel měli stejné.

Reagovat
spider_8

Podle mě je právě problém, že si vytváříme jen pološance, ze kterých prostě často nic nepadne. Vyložených příležitostí máme strašně málo, proti slabším týmům bychom si jich měli za zápas vytvořit několik. Potom ty pološance vyčítáš útočníkům, kteří za to zas tolik nemůžou. Higuain měl proti Fulhamu jen 3 šance, z jedné složité dal gól, jednu zazdil a ta poslední vůbec nebyla gólovka. Celkem normální, že ze 3 takových situací padne jeden gól. Proti Spurs dal tyč, to je smůla, stejně tak proti Wolves, kde těsně před ním tečovali míč, to mu fakt nemůžeš vyčítat. Asi není náhoda, že na té devítce měl problémy Morata, potom Giroud a teď i Higuain.

Co se týče toho loňska, my jsme se stejnými hráči měli docela slušnou první polovinu sezony, dokud hrál dobře Morata a Hazard byl ve formě. Nebyl to žádný zázrak, ale stačilo to na poklidnou top 4 a bylo vidět, že to i s těmito hráči jakžtakž jde. Problém nastal až když se Morata zranil a Hazardovi odešla forma. Letos má Hazard formu docela stabilní, přišli 3 nový hráči včetně top útočníka, nemáme skoro žádné zraněné a problémy, co jsme měli loni, ale stejně máme snad ještě horší výsledky.

Reagovat
vitasrp

Hele s tím souhlasím, nevytvoříme si dostatek těch nejvyloženějších šancí. Jenže pro mě je velmi důležitou otázkou - je to proti těm hlubokým defenzivám vyloženě chyba trebéra? Protože tam už to hodně závisí na individuální improvizaci hráčů a spousta těch největších šancí jsou dorážky případně zakončení na zadní tyči ve chvíli, kdy tam propadne balón. A tohle hrozně záleží na charakteristikách hráčů, na tom, kolik jich do toho vápna natlačíme a jaký ti hráči pak mají hlad po gólech a takovou tu chuť podstoupit tu trmu vrmu před brankou.

Higuain měl proti Fulhamu 5 pološancí - na začátku hlavičku ve vápně, což byla rozhodně nejmenší příležitost ze všech. O pár minut ale dostal vynikající míč na střed vápna, kde byl chvíli nebráněný. Mohl si dát dotek a zakončit po zemi na kříž, mohl počkat, až k němu dojde obránce, udělat krátkou kličku a zakončovat (styl ala Aguero) nebo si ho zaseknout na prostředek a zakončit. On ale udělal něco mezi a vlastně vůbec nevystřelil, takže moment, který by u těch nejlepších dost možná skončil gólem, byl kompletně nezakončen. Pak dal gól z pološance, další pološanci mu úžasně chytil golman, načež tu největší šanci a jedinou vyloženou tutovku sám zazdil.

A s tím Wolverhamptonem - kdyby to na tý před í tyči nikdo netečoval, tak to samozřejmě nepropadne, ale on je tam přesně od toho, aby předvídal, byl připravenej a dával klidně tyhle hnusný góly. Přesně tyhle šmudly potřebujeme, nějaký dorážky, dotlačený balóny do sítě atd.

Tak ten TOP útočník je tady od konce ledna, do tý doby jsme tu měli Moratu z loňskýho jara, takže jsme neměli ani tu pasáž, kdy vypadal hodně dobře. A letos to vypadá podobně - výbornej start, kdy nám to tam padalo, pak se to zasekne, přestaneme dávat góly a je z toho trápení.

Mně se líbilo, co říkal Neville - pokud by Chelsea po prvním poločase vedla 2:0, tak by se její výkon chválil a poukazovali by se na to, že je to skutečně dominantní výkon. To jsme působili dojmem dobře vedenýho celku, stejně jako ve spoustě zápasů loni pod Contem, kde se ale ta převaha taky nedokázala přetavit v góly (spousta zápasů na jaře). To zhoršení oproti loňsku je v tom, že dobře nebráníme a jeden výpadek nás úplně srazí, čímž celou tu povedenou pasáž úplně zazdíme. Loni jsme takové zápasy alespoň remizovali, letos je holt dokonce prohráváme.

Reagovat
spider_8

Podle mě to je chyba trenéra. My musíme mít plán na to, jak překonávat zatažené obrany, vždyť tak hrajeme 80% zápasů. Dvojnásob to platí u trenéra, který chce hrát dominantním stylem, takže tenhle typ zápasu je výsledkem úspěšně aplikované taktiky. Pod Contem jsme to podle mě uměli a zápasy jsme prohrávali ve chvíli, kdy jsme prostě nebyli lepší než soupeř, viz třeba Bournemouth nebo Watford. Conte měl docela slušný herní plán pro tyto případy, kdy jsme výborně dokázali využívat křídelní beky, kteří zajištovali šířku a ještě uzavírali druhou tyč po centrech. To fungovalo hlavně v první sezoně s Alonsem a Mosesem, potom se bohužel na téhle pozici neposílilo a výsledek byl úpadek formy u obou (a taky to samozřejmě soupeři lépe přečetli).

Můj point ale je, že pod Sarri vypadá naše hra do zatažené obrany úplně zoufale, vytváříme si strašně málo gólových šancí. Hazard i Pedro/Willian mají tendenci cpát se do středu a dostat se do vápna pomocí krátkých přihrávek a narážeček, což soupeři akorát nahrává. Šířku vůbec nemáme a ještě je to všechno hrozně pomalé. Sarriball měl být o rychlé cirkulaci balonu na soupeřově polovině a kolmých přihrávkách, ale to jsem viděl jen chvilku na začátku sezony a v dvojzápase s Tottenhamem v League cupu, jinak vůbec. Spíš mi přijde, že si ofenzivní hráči hrají co chtějí, předržují balon, snaží se prosadit individuálně atd. A to je prostě odpovědnost trenéra, pokud si nedokáže prosadit/naučit svůj styl hry.

Reagovat
vitasrp

Hele, nezlob se na mě, ale hra ve finální třetině hřiště už je zhruba z 80 % na individuálních schopnostech hráčů a 20 % je o nějakejch nacvičenejch mechanismech. To říkal i třeba Guardiola, že jeho úkolem je, aby své hráče naučil přechodovou fázi, naučil je, jak si vynutit tlak, jak se kombinačně dostat do ofenzivní třetiny hřiště, ale tam už mají hráči volnost a je to z dost velký části na nich - o tom se vyjadřoval i Henry ve studiu Sky Sports například.

Jasně, pod Contem jsme taky prohráli spoustu zápasů, kdy jsme byli jednoduše horší - s Man City, Crystal Palace, West Hamem, Bournemouthem, Watfordem nebo třeba Newcastlem.

Pak bys ale našel kopu duelů, kdy jsme vypadali jako dobře trénovaný tým, dostávali jsme se do té ofenzivní třetiny hřiště, ale dojížděli jsme na nekvalitu hráčů - což bylo hodně patrný na jaře, do týhle kategorie spadají oba zápasy s Barcelonou, domácí duel s Tottenhamem, s West Hamem nebo třeba i výlet na Old Trafford. Z podzimní části sezóny ještě například duel na Evertonu.

Problémy s hlubokým blokem jsme pak na jaře měli dost podobný, taky jsme si toho nebyli schopni tolik vypracovat a více či méně se trápili, protože ta hra ve vápně v podání tohohle týmu je prostě podprůměrná. Přesně takový zápasy byly proti West Hamu v prosinci (prohra 0:1, kdy jsme měli asi tak tři šance), remíza 0:0 s Leicesterem doma (tam jsme měli tak jednu příležitost) nebo ta úžasná remíza s Huddersfieldem 1:1, kdy se soupeř dostal jednou za polovinu, ale my jsme z devadesát minut trvajícího tlaku zkrátka nebyli schopni dát víc než jeden naprostej náhoďák, kdy obránce nahulil při odkopu Alonsa.

Já za sebe můžu akorát říct, že během dvou sezón vidím dva výrazně odlišný styly trenérů, přičemž jeden fungoval víc a byl tomu týmu i víc vlastní (Conte), nicméně ten průser v ofenzivě zůstává stejný a nevěřím, že to jakýkoliv trenér změní, poněvadž k tomu je třeba nových hráčů.

Reagovat
spider_8

Tak já nemluvím jen o nacvičených mechanismech. Ono už to, jak ten tým poskládáš bude mít velký vliv na to, jak se bude chovat ve finální třetině. S Contem mohli třeba halvbeci hrát strašně vysoko, v podstatě falešná křídla, protože jsme hráli na 3 stopery a 2 defenzivní záložníky, a to pak udělalo ve finální třetině rozdíl. Se Sarrim tohle vůbec nefunguje, místo toho máme tříčlennou zálohu, která je absolutně impotentní a ještě poskytuje strašně málo defenzivního krytí obráncům. A to je prostě Sarriho vina, protože on ji takhle poskládal.

Nehledě na to, že je přece rozdíl, jestli se budeme snažit vykombinovat akce na krajích hřiště a pak sypat centry do vápna, a nebo se budeme chtít prokombinovat krátkýma přihrávkama přes střed hřiště. To je něco, co trenér může ovlivnit. Samozřejmě ne, pokud si poskládá tým tak, že mu chybí celková rovnováha. Hlavně ta záloha je vyloženě průser, protože je poskládaná tak, že nedokáže být produktivní směrem dopředu a zároveň je hrozně propustná. Jediný přínos je, že díky ní můžeme mít vysoké držení míče, což nám stejně nevyhovuje

Reagovat
vitasrp

Souhlas, i to, jak tým poskládáš, ovlivní, jak se tým bude ve finální třetině chovat.

Conte to poskládal na křídelní obránce a ti od prosince už žádný výrazný rozdíl nedělali, to jsem ti výše naznačil. Sarri to hraje jinak a taky mu citelně chybí hráči, co by dělali rozdíl.

Mně přijde, že se zapomíná, do jakýho chaosu Sarri přišel - po začátku přípravy, do rozmrdanýho týmu, kdy se mu polovina týmu vracela až později. Do toho měl hráče učit vlastní specifický styl, protože ať už se to mně nebo tobě nelíbí, od toho byl zkrátka přiveden.

Dostal Jorginha a Kovačiče (což mimochodem žádnej zázrak není, ten hráč líp vypadá, než jak dobrej ve skutečnosti je) a najednou se budem tvářit, že většina potíží toho mužstva je vyřešená? Ta záloha je za mě k hovnu, chybí tomu produktivní ofenzivní hráč, který by dělal rozdíl, ale kde ho má Sarri vzít? Nejblíž je k tomu Loftus, ale ten je stejně jako loni často zraněný, což ho hrozně limituje. Barkley je úplnej vtip a Kovačič se hodí jen na určitý typy zápasů, jiná volba není.

Jinak souhlasím, že v některých zápasech máme problém se šířkou hřiště, kdy se ti ofenzivní hráči zblázní, nacpou se doprostřed a najednou nemáme vůbec kraje - pak ta hra vypadá hrozně. Na druhou stranu - i když tu šířku máme, kombinujeme rychle a vypadáme dobře, stejně je to k ničemu.

A abych to něčím ukončil - tohle mi přijde jako typická situace a chyba vnímání, kdy něco nefunguje (hra na držení míče), a tak křičíme, ať se to změní a hrajeme defenzivně, na brejky, přičemž automaticky (a dle mě mylně) předpokládáme, že to bude lepší. Víceméně tohle je to, co se snažím naznačit - že takhle lehký to ani náhodou není - protože existují ty data z minulé sezóny.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
vitasrp

Jinak kvůli tomu reaktivnímu fotbalu u nás polovina ofenzivy brečela, tak aspoň dostala, co chtěla.

Reagovat
spider_8

A kolik dobra nám to přineslo...

Reagovat
blade115

Reagovat
icemike

Kdyby první poločas byl 3:0, mluvíme dnes jinak

Reagovat
Zaschrona

Jsme vlastně naposledy porazili City 4:0. To je šílený.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
eliskafan

Chelsea, ještě Slavie by je mohla zostudit a bude to paráda

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

Čo myslíte, ktorý štadión stojí pre nestranného fanúšika viac za zhliadnutie:

Emriates či Stamford Bridge?

Reagovat
Whitemedia

Craven Cottage

Reagovat
masly008

Reagovat
Sir Ravealot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

retro stadion se super retro tribunkou

Reagovat
Lacko_Boh

ani nie :)

Reagovat
Pride

Reagovat
Diego2

Pohodlnejsi je emirates, stamford je stara mrdka kde jsem byl natlaceny jak sardinka... ale fajne kouzlo ma ten stadion

Reagovat
Diego2

Kdyz si uplne nestranny tak bez na SB, tyto stadiony puvodni zachvilku predelaji takze jeste zazit to kouzlo. A Chelsea momentalne neni tak nesympticka jako driv

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

Čo myslíte, ktorý štadión stojí pre nestranného fanúšika viac za zhliadnutie:

Emriates či Stamford Bridge?

Reagovat
Whitemedia

Stamford Bridge

Reagovat
smazaný uživatel

craven cottage

Reagovat
Kixi Syhimour

The Emirates

Reagovat
Nikikrew

Emirates

Reagovat
Lacko_Boh

Stamford Bridge, okolie je fajn.

Reagovat
smazaný uživatel

Wembley

Reagovat
PhilipS

Brekot fanoušků Chelsea je naprosto nesmyslnej. V expected goals jsou třetí - za City, který má nejlepší tým planety a Liverpoolem, kterýmu to trvalo několik let se na tuhle úroveň dostat. Před United, Tottenhamem! a Arsenalem! Sarriho výkon je naprosto v normě. Je potřeba brát v potaz obrovskou konkurenci, která v PL je. Nerealistický očekávání vedou akorát k nesmyslnýmu točení trenérů.

Reagovat
Kixi Syhimour

Nicméně v Premier League jim cíl uniká, Sarriho může zachránit pouze liga Evropská

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele