Premier League - preview 30. kola

19.06.2020, 08:36, aktualizováno 22.06.2020, 08:34
Previews
Závěrečným zápasem bude v pondělí dohráno třicáté kolo anglické ligy a jednat by se mělo o jednostrannou záležitost. Manchester City hraje doma s Burnley a očekává se jeho vítězství, který si pojistí druhou příčku tabulky...
Manchester City - Burnley FC  (pondělí 21:00)
Restart sezóny vyšel fotbalistům Manchesteru City na jedničku, ve středeční dohrávce totiž porazili Arsenal 3:0. Nyní je čeká soupeř ze středu tabulky Burnley, které je stále relativně na dosah evropským pohárům.

Citizens dozajista přerušení soutěže příliš nevadilo, před ním se totiž nepyšnili zrovna zářivou formou. Z posledních čtyř utkání nezvládli hned dvě, když podlehli Tottenhamu i svému městskému rivalovi. Jejich odstup na lídra tabulky z Liverpoolu tak aktuálně činí třiadvacet bodů, což je i přes to, že bleděmodří mají pondělní zápas k dobru, prakticky nedosažitelná ztráta.

Clarets na svého ligového přemožitele čekají už sedm zápasů. Od porážky na Stamford Bridge totiž čtyřikrát zvítězili, včetně zápasů na Old Trafford nebo doma se Leicesterem, a dvakrát remizovali - kromě Newcastlu s oběma celky ze severního Londýna. I když mají o zápase méně, ztrácí tak na pátý Manchester United pouhých sedm bodů a je tedy možné, že Burnley příští sezónu uvidíme v evropských pohárech.

Pepa Guardiolu trápí zdravotní problémy v obranné řadě, nastoupit totiž nemůže Eric García a v ohrožení je i Stonesův start. Hosté přijedou bez Barnese, Wooda a Gudmundssona.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 8.60 - 22.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Newcastle United - Sheffield United  (neděle 15:00)
Nedělní program třicátého kola odstartuje duel Newcastlu s Sheffieldem United. Zatímco hosté již mají ostrou premiéru po obnovení soutěže za sebou, když ve středeční dohrávce proti Aston Ville uhráli bezbrankovou remízu, pro tým Steva Bruce půjde o premiéru, a jestli mohla některý klub ovlivnit koronavirová přestávka nejvíce, Newcastle by byl žhavým adeptem...

Magpies jsou totiž již dlouhá léta pravidelně spojováni se změnou majitele, neboť aktuální vlastník Mike Ashley se netají ochotou prodat svůj podíl v klubu ze severu Anglie. Nyní v posledních měsících již byla celá transakce na spadnutí kvůli zájmu ze Saúdské Arábie, ovšem k jejímu dotažení do konce stále nedošlo a manažer Steve Bruce na tiskové konferenci varoval, že jeho hráče i zaměstnance nesmí nekonečné tahanice o budoucnost klubu nijak rozhodit od plného soustředění na dění na hřišti.

Domácí se nejspíše budou muset obejít bez bratrského dua Longstaffů, jelikož Sean se vypořádává s drobným zraněním a jeho mladší sourozenec Matty má potíže se stehnem. Mimo hru zůstává také Dwight Gayle a jistý není ani start Matta Ritchieho. Dobrou zprávou pro Newcastle je alespoň uzdravení Martina Dúbravky a prodloužení hostování v případě trojice Rose, Lazaro, Bentaleb. Přestože se Magpies nacházejí v dostatečné vzdálenosti od sestupového pásma s osmibodovým náskokem, jistotu udržení v nejvyšší anglické soutěži stále nemají stoprocentně zajištěnu.

To hosté mají hned ve své nováčkovské sezoně o poznání vyšší ambice a v případě úspěšného dohrání soutěže mohou dokonce směle aspirovat na účast v evropských pohárech. Manažer Chris Wilder se nechal slyšet, že zdravotní stav dua O’Connell a Fleck se oproti vynechanému zápasu s Aston Villou zlepšil a blíží se návratu na hřiště. "Dáme jim tolik času, kolik jen bude potřeba. Zápasy teď jdou po sobě rychle jeden za druhým, byla to pro nás velká ztráta. Šlo o kontaktní zranění, což je důsledek jejich nasazení a stylu hry, který je pro nás tak důležitý."
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Manquillo, Fernández, Lascelles, Rose - Hayden, Shelvey - Ritchie, Almirón, Saint-Maximin - Joelinton
Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Henderson - Basham, Egan, Robinson - Baldock, Lundstram, Norwood, Fleck, Stevens - McGoldrick, McBurnie
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.38 - 3.01 - 2.52
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Aston Villa - Chelsea FC  (neděle 17:15)
Aston Villa byla tím celkem, která po dlouhých sto dnech fotbalového půstu v souboji se Sheffieldem United rozjela Premier League po koronavirové přestávce. A nakonec vydolovala do horlivé pranice o záchranu aspoň. Tentokráte na vlastním stadionu přivítá papírově ještě těžšího protivníka. Chelsea do konce sezóny bude usilovat o umístění v první čtyřce.

Domácí před pandemií vykazovali velmi špatnou formu, včetně neúspěšného finále Ligového poháru proti Manchesteru City prohráli pětkrát v řadě. Od roku 2016, během něhož zaznamenali doslova hrůzostrašnou bilanci třinácti porážek za sebou, neprožili nikdy delší čekání byť na jednu jedinou remízu. Tuhle nevalnou sérii přerušili právě ve středu.

Chelsea, která měla v tabulce po devětadvaceti odehraných kolech o dvaadvacet bodů více, pro ně bude představovat ještě těžší kalibr. Už jenom proto, že od roku 2014 s ní padli pětkrát za sebou. "Známe našeho soupeře, jeho tým, v jehož sestavě asi nebude mnoho překvapení. Máme představu o tom, komu budeme čelit," ujišťoval domácí manažer Dean Smith.

Lvům na marodce zůstává trojice hráčů ve složení Björn Engels, Wesley i Tom Heaton, avšak v sestavě by se mohl objevit Frédéric Guilbert, jenž už údajně překonal své potíže s kolenem. Nastoupit jinak nemůže Daniel Drinkwater, jenž je v Aston Ville na hostování právě z Chelsea, a nebude mu tak umožněno hrát proti svému aktuálnímu zaměstnavateli.

Smithovo mužstvo se sice v současné chvíli nachází až na předposlední pozici, ovšem prakticky na dostřel má Bournemouth, Watford, West Ham i Brighton. Pořád nemusí nijak panikařit, udržení prvoligové příslušnosti je v mezích možné reality. Jakýkoli nynější bodový zisk by pro něj byl určitě cenným artiklem, londýnský celek totiž je favoritem duelu.

The Blues by si rozhodně rádi zahráli v příští sezóně Ligu mistrů, tudíž jejich hlavním cílem je zachovat současné postavení v průběžném pořadí. Jenže vlčáků hladovějících po kořisti mají na svém krku hned několik, proto v zápasech, jakým je tento, by neměli zbytečně ztrácet. Navíc ještě stále mohou prohánět třetí Leicester, tedy za předpokladu, že se bude dařit.

Hosté ke splnění svých cílů evidentně dělají maximum, a tak nedávno ohlásili novou zvučnou posilu v podobě Tima Wernera z německého Lipska, jenž by se brzy měl připojit k týmu. V tomhle klání se ještě nepředstaví, ostatně jako zranění Marco van Ginkel, Fikayo Tomori, Callum Hudson-Odoi a vykartovaný Jorginho. Zpět je ale Ruben Loftus-Cheek.

Ten se mimochodem na hřiště může vrátit po třinácti měsících od té doby, co si poranil achilovku. "To období epidemie bylo opravdu hodně zvláštní," přiznával Loftus-Cheek. "Nikdy si nemyslíte, že se něco takového může stát, že bude všechno trvat takhle dlouho. Navíc jsme šli do karantény brzy, protože Callum Hudson-Odoi byl nakažený," dodal.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Pepe Reina - Ahmed El Mohamady, Hause, Mings, Targett - McGinn, Nakamba, Douglas Luiz - Trézéguet, Davis, Grealish
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Azpilicueta, Zouma, Rüdiger, Marcos Alonso - Mount, Kanté, Kovačič - Willian, Giroud, Pulisic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.95 - 4.58 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Everton FC - Liverpool FC  (neděle 20:00)
Zlomit prokletí liverpoolského derby se budou snažit fotbalisté Evertonu. Ti svého červeného soupeře nedokázali porazit už devatenáct zápasů, poslední jejich úspěch je již téměř deset let starý.

Na druhou stranu se nedá říct, že by Reds z Goodison Parku pravidelně vozili všechny body - hned sedm z posledních osmi utkání na tomto stadionu skončilo remízou, poslední dvě bezbrankovou.

Utkání bude navíc okořeněné tím, že v něm mohou nastoupit hned tři hráči z elitní desítky střelců. Tu uzavírá "modrý" Calvert-Lewin se třinácti trefami. Liverpoolský Mané má na kontě o gól víc a k tomu sedm asistencí, Salah je dokonce na šestnácti trefách.

Everton se v poslední době pyšní poměrně vysokým bodovým ziskem. Z předchozích jedenácti soutěžních zápasů totiž prohrál jen třikrát, a to na hřištích Manchesteru City, Arsenalu a Chelsea. Právě po utkání s Blues se Toffees dlouhá pauza asi hodila, na Stamford Bridge totiž schytali čtyřgólový výprask.

Carlo Ancelotti si uvědomuje náročnost nadcházejícího zápasu. "Bude to těžké, ale musíme to považovat za skvělou příležitost ukázat svou kvalitu a vrátit se do Premier League dobrým výkonem. Pokusíme se vydat ze sebe vše a zvítězit," nabádá italský manažer. "Naším cílem je zahrát co nejlépe, vylepšit si své postavení v tabulce a pokud možno se zapojit do bojů o evropské poháry," dodal Ancelotti.

Pro Reds byl poslední měsíc před koronavirovou přestávkou asi nejhorším obdobím v sezóně. Připsali si totiž premiérovou ligovou porážku na hřišti Watfordu, proti Chelsea vypadli z FA Cupu a nezvládli ani dvojzápas osmifinále Ligy mistrů s Atléticem Madrid.

Domácí nemohou počítat se zraněnými Schneiderlinem, Gbaminem a Delphem, týmu nepomohou ani Mina s Walcottem. Jürgen Klopp by měl postrádat pouze Shaqiriho s Clynem, přes pauzu se mu totiž uzdravil znovu indisponovaný gólman Alisson.

Výkop je naplánován na nedělní dvacátou hodinu středoevropského času, jako hlavní sudí bude zápas řídit Mike Dean.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Keane, Holgate, Digne - Sidibe, Davies, Gomes, Sigurdsson - Calvert-Lewin, Richarlison
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.74 - 4.01 - 1.66
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Watford FC - Leicester City  (sobota 13:30)
Leicester City čeká na úvod popandemického období papírově přijatelný sok, proti němuž bude hledat cestu za zašlou slávu, na kterou tak trochu usedl prach po mizerném měsíci únor. Pořád má svou třetí příčku, kterou bude až do konce sezóny bránit ze všech sil, pod vlastní kontrolou. Nicméně zaváhání zrovna s Watfordem by bezpochyby nepotřeboval.

Lišky by zůstaly minimálně v první čtyřce, která je klíčová pro účast v Lize mistrů na příští ročník. Čistě teoreticky by mohly ještě zaútočit na pozici vicemistra, protože však Manchester City nedávno v dohrávce skolil jednoznačně Arsenal, zvýšilo se manko na tuhle danou metu už na sedm bodů. Spíše mu půjde vážně o to udržet na uzdě ostatní soupeře za sebou.

Čtvrtá Chelsea je jim vzdálena na rozdíl pohodlných pěti bodů, dále se na ně tlačí Manchester United, Sheffield United či Wolverhampton. Tyhle kluby byly však po devětadvaceti odehraných kolech přece jenom odstoupeny o něco více. "Jsme ve skvělé pozici, můžeme prožít opravdu dobrou sezónu," přál by si hostující gólman Kasper Schmeichel.

Ten věří, že jeho spoluhráčům dlouhá přestávka vlastně přišla vhod. "Podívejte se na začátek ročníku a na naší formu tehdy. Byli jsme na tom slušně, protože jsme měli čas se připravit. Tréninky už jsou v naprostém normálu," prozrazoval. "Neměli jsme žádné problémy, mohli jsme se soustředit plně na fotbal. Jsme jako na startu, můžeme znovu létat," dodal.

Hostům bude chybět Dennis Praet, který si nově poranil lýtko, k dispozici nebudou stále ani Daniel Amartey a Ricardo Pereira, nicméně zdraví zřejmě jsou již Ryan Bennett i Ayoze Pérez. "Nezabýváme se tím, jak jsme na tom v tabulce. My si prostě chceme v dalších měsících zahrát evropské poháry. To je jasně nastavený cíl," uvedl Schmeichel.

Watford má o poznání jiné starosti než jeho protivník. Jen díky lepšímu skóre se totiž nenachází v sestupovém pásmu, čeká ho opravdu tvrdý souboj o holé přežití. "Já ale stejně čekám těžký zápas," varoval před podceněním Schmeichel. "Proti všem týmům, které vede manažer Nigel Pearson, je tomu tak vždy. Tenhle muž si zaslouží všechna uznání."

Domácí neměli před koronavirovou krizí nikterak úspěšnou formu. Paradoxem během jejich posledních sedmi ligových utkání byla jediná vysoká výhra, a to ta nad vedoucím Liverpoolem. V ostatních případech uhráli maximálně remízu. V sestavě pro toto střetnutí se neobjeví trojice marodů ve složení Daryl Janmaat, Gerard Deulofeu a Isaac Success.

Watfordský bek Craig Dawson si moc dobře uvědomuje, že klíčové bude vypořádat se s hodně nahuštěným programem. "Bude to jako jakýsi mini turnaj. Fyzicky i psychicky velmi náročný," uvědomoval si. "Ale jako klub i jako tým děláme všechno pro to, abychom se na každý mač dobře připravili. Regenerace je kratší, hrát tedy bude ten, kdo bude dostupný."
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Kiko Femenía, Kabasele, Cathcart, Masina - Sarr, Capoue, Doucouré, Hughes, Pereyra - Deeney
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Justin, Evans, Söyüncü, Chilwell - Ndidi - Albrighton, Tielemans, Maddison, Barnes - Vardy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.78 - 3.43 - 2.13
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Brighton & Hove Albion - Arsenal FC  (sobota 16:00)
Restart anglické Premier League se řítí plnou parou vpřed, a tak navzdory citelnému neúspěchu nezbývá Arsenalu nic jiného než hodit vysokou porážku od Manchesteru City za hlavu a plně se koncentrovat na další venkovní vystoupení, tentokráte na půdě Brightonu. Zatímco Kanonýři na Amex Stadium potřebují nutně bodovat k uchování šance na účast v pohárové Evropě, domácí tým stále s vypětím všech sil bojuje o záchranu, což slibuje napínavý duel.

O moc hůře ani duel Arsenalu proti Citizens dopadnout nemohl, neboť kromě prohry 0:3 přišel Mikel Arteta také o vyloučeného Davida Luize a k tomu i o zraněné duo Granit Xhaka - Pablo Marí. První jmenovaný ještě alespoň má šanci vrátit se do hry před koncem stávající sezony, ovšem zimní posila z Brazílie si přivodila vážné poranění kotníku a dost možná se dokonce ani nevyhne operaci. Kvůli přetrvávajícím zdravotním potížím Sokratise, Cedrica a Chamberse tak již Arsenalu nezbývá mnoho možností, jak defenzivní linii poskládat.

To domácí se nacházejí v podstatně lepší situaci, co se vyprázdněné marodky týče, neboť mimo hru zůstává pouze dlouhodobě zraněný José Izquierdo a jinak má Graham Potter celý kádr plně k dispozici včetně Aarona Connollyho, jenž během koronavirové herní pauzy absolvoval drobnou operaci kolene. Brighton sice může těšit, že v posledních třech vzájemných střetnutích s Arsenalem ani jednou neprohrál, ovšem zároveň jsou Seagulls jediným týmem Premier League, který v tomto kalendářním roce stále v lize ještě ani jednou nevyhrál, a právě proto se nachází na patnáctém místě pouhé dva body od sestupového pásma.

Zatímco pro domácí půjde po několikaměsíční přestávce o ostrou premiéru, Arsenal se musí vypořádat s první větší únavou v nohách i vlastními interními potížemi, které symbolizuje neúčast klubových hvězd Mesuta Özila či Nicolase Pepého ve zmíněném zápase v Manchesteru. Arteta na předzápasové tiskové konferenci u obou hráčů zdůraznil, že od nich očekává lepší výkony v tréninku, aby si nominaci do ligového zápasu vysloužili. Stane se tak již nyní, anebo se opět dočkají šance mladí odchovanci Saka s Willockem?
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Montoya, Webster, Dunk, Burn - Bissouma, Pröpper, Mooy - March, Maupay, Trossard
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Bellerín, Mustafi, Holding, Tierney - Guendouzi, Ceballos - Pepe, Özil, Aubameyang - Lacazette
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.31 - 3.39 - 2.34
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Ham United - Wolverhampton Wanderers  (sobota 18:30)
Úplně opačné starosti aktuálně mají mužstva West Hamu a Wolverhamptonu. Zatímco Kladiváři bojují o holé přežití a mimo sestupové pozice jsou jen o skóre, Vlci jsou z osmé příčky na dostřel evropským pohárům.

Hammers se od novoročního vítězství s Bournemouthem mimořádně trápí. Z devíti po sobě jdoucích ligových zápasů vybojovali pouhých pět bodů, ani jednou se jim navíc nepovedlo udržet čisté konto. Otazník tak nadále panuje nad setrváním českého středopolaře Tomáše Součka, jež se odvíjí od toho, zda se londýnský celek zachrání.

"Hrajeme doma a hrajeme o hodně. To Wolves taky, ale podle mě ne o tolik, jako hrajeme my," myslí si manažer David Moyes, který zároveň doufá, že rozhodnutí pokračovat v soutěži je správné: "Jsme si trochu nejisti, ale věřím, že jsme připraveni hrát a těšíme se na to." S tím souhlasí i jeho protějšek. "Jak můžeme vidět, věci se zlepšují a já věřil, že restart ligy bude," říká Nuno Espirito Santo.

Wolves si naopak na aktuální formu rozhodně stěžovat nemůžou. Už pětkrát v řadě nepoznali přemožitele, přestože hned tři z těchto duelů byly proti celkům z elitní osmičky. Také v týchž pěti utkáních hned čtyřikrát udrželi vzadu nulu.

I díky tomu už taková tíha neleží na suverénně nejlepším střelci týmu Raúlu Jiménezovi, který se prosadil už třináctkrát, k čemuž přidal hned šest asistencí. Na druhé straně je nejlepším kanonýrem s pouhými sedmi trefami Haller.

Oba týmy se před vzájemnými zápasem pyšní prakticky prázdnou marodkou, jediný otazník visí nad startem domácího Ogbonny.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Fredericks, Diop, Ogbonna, Cresswell - Bowen, Rice, Noble, Fornals - Antonio, Haller
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Boly, Coady, Saiss - Doherty, Neves, Moutinho, Jonny - Traoré, Jiménez, Jota
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.29 - 3.37 - 2.02
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AFC Bournemouth - Crystal Palace  (sobota 20:45)
Bournemouth letos neprožívá nejlepší sezónu. A o tom, jestli ve finále bude úspěšná, se bude rozhodovat pouze za předpokladu, že se nakonec zachrání. Konstantně bodovat, to je pro svěřence manažera Eddieho Howeho velký problém, a i proto se nacházejí jen v sestupovém pásmu. Teď narazí na Crystal Palace, jenž je naopak bezpečně ve středu tabulky.

Výsledkových výkyvů na straně domácích je letos prostě příliš. Dost slušně se jim dařilo během jakéhosi období první třetiny tohoto ročníku, pak ovšem na řadu přišel propad. Od začátku listopadu až do začátku března získali jen čtrnáct bodů z možných padesáti sedmi, v posledních čtyřech ligových kolech urvali pouhou jednu remízu a třikrát padli.

Nutno říci, že koronavirová přestávka The Cherries může spíše jen pomoci. Přece jenom bylo potřeba nabrat psychické i fyzické síly. "Měli jsme také hodně zranění," uvedl Howe. "Je to dobrý pocit být zase zpátky. Mám nejsilnější tým, jaký jsem během této sezóny mohl mít k dispozici. Uvidíme, jestli se naše hra v následujících devíti kolech změní k lepšímu."

Jedno z posledních utkání v dresu Bournemouthu si mohl zahrát záložník Ryan Fraser. Protože se však s klubem nedohodl na krátkodobém prodloužení kontraktu, vyprší mu klasicky k třicátému červnu. "Nebude tedy s námi zapojený na zbytek sezóny," potvrdil bournemouthský stratég. "Chci v kabině jen hráče, co se plně soustředí na záchranu."

Skotskému reprezentantovi ovšem v žádném případě nechtěl nic vyčítat. "Nikdo nemohl předpovídat, co se stane, že se tenhle ročník přeruší kvůli koronaviru. Ryan se kvůli tomu dostal do těžké situace," dodával Howe. "To, že nenastoupí ani v červnu, je moje rozhodnutí. Čekají nás nejdůležitější zápasy, psychicky vyrovnaného potřebujeme každého hráče."

Klub z Dorsetu má na marodce aktuálně jen jedno jméno, a to Charlieho Danielse, jenž by se navíc po dlouhém zranění mohl brzy vrátit do akce. Jinak zcela fit jsou již David Brooks, Steve Cook, Arnaut Danjuma Groeneveld i Lloyd Kelly. "Nemůžu říct, že mám v mužstvu někoho, kdo na tenhle mač nemá. Vážně jsme teď v plné síle," zakončoval Howe.

Jestli v loňských sezónách Crystal Palace spíše soupeřil o holé přežití, letos píše trochu jiný příběh. I díky tomu, že před pauzou, způsobenou epidemií, zvítězil třikrát za sebou, se najednou vyhoupl do klidných vod průběžného pořadí. Dokonce by mohl v případě plynulého navázání své formy zaútočit i na příčky zaručující evropské poháry na další sezónu.

Hostujícího manažera Roya Hodgsona bezpochyby může těšit fakt, že nasadit do úvodní jedenáctky bude moci úplně kohokoliv. Zdravý je již Mamadou Sakho, jenž se naposledy objevil v soutěžním klání na Nový rok, své zdravotní neduhy překonali taktéž jeho spoluhráči Jeffrey Schlupp, Martin Kelly i James Tomkins, čili všichni hlavním povoláním obránci.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Smith, S. Cook, Mepham, Aké - Billing, Lerma, L. Cook - Brooks, Wilson, King
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Ward, Tomkins, Cahill, van Aanholt - Ayew, Kouyaté, McCarthy, McArthur, Zaha - Benteke
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.81 - 3.11 - 2.89
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Norwich City - Southampton FC  (pátek 19:00)
První plnohodnotné kolo po koronavirové přestávce načnou v anglické Premier League dva celky ze spodní poloviny tabulky. Southampton už je relativně vzdálen sestupovým pozicím, za to poslední Norwich je na nich pevně zakotven.

Před tříměsíčním přerušením soutěže to přitom vypadalo, že se Kanárci zvedají. Z posledních třinácti soutěžních zápasů totiž hned pět zvládli vítězně, včetně tří postupů v FA Cupu, a ve třech dalších případech remizovali. Ještě lepší je jejich domácí forma, na svém hřišti od Vánoc totiž podlehli pouze Liverpoolu.

Saints naopak přišla pauza vhod. Po zdařilém období na přelomu prosince a ledna, které je vyneslo daleko od pásma sestupu, se totiž zase trápí a z posledních pěti ligových zápasů vyhráli jediný, všechna zbylá prohráli. Co je může alespoň trochu utěšovat, to je venkovní forma. Na cizích hřištích totiž získali sedmý nejvyšší počet bodů v celé lize, jako jediní navíc více bodů než doma.

Ofenzivu každého z týmů táhne jeden z nejlepších ligových kanonýrů. Teemu Pukki i Danny Ings nastříleli téměř polovinu branek svého týmu. Zatímco finský šutér ale řádil zejména začátkem sezóny a postupně mu střelecký prach zvlhnul, Angličan sází góly průběžně, ačkoliv v novém roce se mu také nedaří tolik jako v tom předchozím.

Canaries nemohou počítat stejně jako po zbytek sezóny se zraněnými Hanleyem, Zimmermannem a Byramem, chybět bude po nákaze koronavirem i Stiepermann. Na druhé straně pravděpodobně nenastoupí Long, karetní trest do hry nepustí Djenepa.
Norwich City - pravděpodobná sestava:
Krul - Aarons, Godfrey, Klose, Lewis - Tettey, McLean - Buendía, Duda, Cantwell - Pukki
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Valery, Stephens, Bednarek, Bertrand - Ward-Prowse, Hojbjerg - Armstrong, Redmond - Ings, Obafemi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.99 - 3.42 - 2.52
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tottenham Hotspur - Manchester United  (pátek 21:15)
Premier League je zpátky a hned první den prvního kompletního kola dostaneme jeden pořádný šlágr. Tottenham přivítá doma Manchester United. Dočkáme se one-man-show Josého Mourinha, který před Kohouty trénoval právě Red Devils? Trefí se uzdravený Harry Kane? Nebo potvrdí svou famózní formu z úvodu jarní sezóny Bruno Fernandes?

José Mourinho na sebe strhává pozornost, kamkoli přijde. Ale nyní se není čemu divit. Stejně jako když Tottenham v únoru zavítal na Stamford Bridge, i nyní se budou kamery upínat výrazně směrem k portugalskému kouči. Svého soupeře dobře zná - ale nyní musí ukázat, že dokáže nachystat taktiku i na nově tvořící se tým Ole Gunnara Solskjaera.

Ten se po vleklé krizi dostal do dobré formy a místo tápání uprostřed tabulky po boku Arsenalu směle útočí na pohárovou Evropu. Vždyť čtvrtá Chelsea je jen tři body daleko. Pro Ďábly bude klíčové rozvzpomenout se na únorovou formu. Celkově Manchester neprohrál už 11 soutěžních zápasů v řadě, přičemž osmkrát vyhrál a hned devětkrát udržel čisté konto.

Zato Tottenham najíždí úplně opačnou sérii. Dvakrát prohrál s Lipskem v Lize mistrů, nestačil na Chelsea, Norwich ani Wolverhampton a jediná neprohra od 16. února je remíza s Burnley. Spurs trápila mizerná ofenziva, protože Harry Kane byl zraněný a Heung-min Son se taky zdravotně trápil.

No a teď jsou oba fit a my jako bychom skutečně stáli na prahu nové sezóny. Všichni jsou fit, snad jen Dele Alli bude chybět, ale to spíš kvůli své hlavě než nějakému zranění. Jinak Tottenham nastoupí v plné polní. Hlavně návrat Harryho Kanea vyhlíží snad celá Anglie - vždyť jednička v útoku Albionu i Spurs naposled kopla do míče 1. ledna letošního roku.

Ještě o necelý týden déle čeká na návrat další mezinárodní hvězda - Paul Pogba. A i jemu koropauza ze zdravotních hledisek mimořádně prospěla. Na jeho spolupráci s Brunem Fernandesem se těší nejen fanoušci United. Té se ale nejspíš od úvodních minut nedočkáme, stejně jako grimas zraněného Phila Jonese.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Aurier, Davinson, Alderweireld, Davies - Sissoko, Winks, Ndombele - Son, Kane, Bergwijn
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Lindelöf, Maguire, Shaw - Wan-Bissaka, Fred, Matić, Williams - Bruno - Martial, Rashford
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.35 - 3.51 - 2.26
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC29271166:2182
2.Manchester City29193771:3160
3.Leicester City29165858:2853
4.Chelsea FC29146951:3948
5.Manchester United29129844:3045
6.Sheffield United291111730:2544
7.Wolverhampton Wanderers291013641:3443
8.Tottenham Hotspur291181047:4041
9.Arsenal FC29913740:3940
10.Burnley FC291161234:4039
11.Crystal Palace291091026:3239
12.Everton FC291071237:4637
13.Newcastle United29981225:4135
14.Southampton FC291041535:5234
15.Brighton & Hove Albion296111232:4029
16.West Ham United29761635:5027
17.Watford FC29691427:4427
18.AFC Bournemouth29761629:4727
19.Aston Villa29751734:5626
20.Norwich City29561825:5221

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (997)

Přidat komentář
Pigeon

United dnes urveme tři body. Ve středu pole musíme mít navrch, protože tam to u Spurs hoří a rovněž jejich obrana není žádná hitparáda.

Reagovat
niflheim

Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.... yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah

Reagovat
niflheim

Teda, člověk se na to těší už pár týdnů, dnešek dobrá nálada... takže nějaká ta prohra 2:0 a totálně tristní výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

porad lepsi nez pocasi na turu v Beskydech!

Reagovat
Swarley

ideální den

Reagovat
Rssa

Plastenku a jde se!

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
vodka

včera jsem jel kolem klobouku na kole lesem a bahenní lázně...

Reagovat
smazaný uživatel

nejaci cyklisti nas vcera zachranili slivkou klasicky z petky a posledni 3 km se sly sami, dnes je to horsi.. ale Grosak 14 vyborne pivo, horke zjiateni ovsem, ze outdoorova vybava po dvou letech flakani ve skrini ztratila vetsinu funkcnosti

Reagovat
Figurehead

Líbí se mi tvůj přístup k turistice... Slivovice, pivo...tak to má být..

Reagovat
Front hell

Beskydy docela znám. Jakou jdete trasu?

Reagovat
jk

Počasí celkem jde ale výhledy moc nečekej

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Dawon

Nesmysl...0:0 jako z pohadky

Reagovat
janinho

ak chcel Zoze ešte bojovať o LM tak dneska ak.nevyhra tak ma.o.starosť menej...

a pritom.sa uz 2.krát pekne dotiahli a potom.dojebali kľúčový zapas s chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Kane zdravý, Son zdravý, Bergwin zdravý, Sissoko zdravý, Ndombele hubený. No, jsem trochu optimistický, jsem zvědavý, jak dlouho mi to vydrží.

Reagovat
jk

Ale GLC out

Reagovat
Remt

možná dobře, akorát by zas někomu šlapal po látkách, grázl

Reagovat
Mato178178

Jooooo konečne, dnes dúfam v : shaw bailly maguire bisaka .. pogba Fred Bruno .. martial rashford James

Reagovat
r.mrazik

pogba pry hrat odzacatku nebude

Reagovat
Pigeon

Tipuji - DDG - AVW, Lindelof, Maguire, Shaw, Williams - McTominay, Fred - Bruno - Martial, Rashford

Reagovat
Minister

Aaron Volkswagen?

Reagovat
Pigeon

no, tak nějak

Reagovat
Busby babes

Ja bych tipl, ze misto jednoho z dvojice Scott-Fred bude Matic. jinak bych asi taky spis tipl tech 5 obrancu, Shaw a Williams na te leve strane fungovali velmi dobre.

Reagovat
Mato178178

Tiež to vidím skôr takto,tamto bolo moje želanie

Reagovat
Busby babes

Ja vlastne ani nevim, jestli se na to tesim. Bez tech divaku a tak, to bude fakt divny. Jsem zvedavej jak to bude vypadat, absolutne netusim, co od nas cekat. Formu jsme meli dobrou, ale po trech mesicich to nema vubec vyznam. Rash zpatky, Pogba taky, i kdyz asi zacnou na lavicce... na papire vypadame imho daleko lepe nez Tottac. Tak uvidime no... Zoze bude namotivovanej, Kane se jim vraci...

Reagovat
Mates_Matesović

Dneska asi takhle: Lloris - Davies, Toby, Davinson, Aurier ( ) - Sissoko, Winks, Ndombele - Bergwijn, Kane, Son

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu naděje mi dává, že když měl Mourinho ještě použitelný útok, tak s ním dokázal uhrát dobré výsledky. Srát se to začalo až po všech těch zraněních. Ale když jsme začátkem února porazili Man City, tak to samé přece musí jít zopakovat proti jejich horšímu sousedovi, no ne?

Reagovat
Busby babes

City jsme porazili taky...

Reagovat
Kixi Syhimour

2x

Reagovat
Greny
Reagovat
matZz

vidím to stejně

Reagovat
Bayern +

Obe remizky by boli nadherne

Reagovat
avicii

dnes dve jednotky, nech je to zaujimave

Reagovat
Busby babes

to by spis umoznilo Chelsea odskocit a boj o top 4 by to spis ukoncilo nez udelalo zajimavym.

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak vy se podle mě nemáte oč bát, i kdyby jste neuhráli ani to páté místo potažmo (což mi přijde bohužel nereálné), tak pro vás nevidím soupeře v Evropské lize.

Reagovat
Busby babes

to ja jo. navic v tom turnajovem formatu to muze byt vselijake. Jeden zapas, tam se muze stat cokoliv. Jeden vlastnak, jedna cervena a je to v haji.

Jinak takhle papirove tam je rozhodne Inter.

Reagovat
Kixi Syhimour

O Interu vím, ale moc mu nevěřím, leč teda nevidím soupeře bylo asi až moc silné tvrzení.

Jako podle mě už si to zajistíte z ligy a jako možná ani nebude na škodu, aby Spurs byly mimo LM, třeba by se jim to začalo trochu víc sypat.

Pravda, že ten turnaj může v tomhle docela bordel ve výsledku (vlastně pravda, že ten systém bez odvet spíš bude nahrávat těm menším týmům, které budou mít větší šanci překvapit), ale pořád vás vidím jako první nasazený v současné situaci.

Reagovat
Busby babes

jo, prvni nasazeni a nejvetsi favorit bychom meli byt. Jen to nevidim tak jednoznacne, jako ze: nikdo jinej nema sanci.

Reagovat
Kixi Syhimour

Ve výsledku to oba vidíme pesimističtěji

Reagovat
Talker

Tak ještě tam jsou Wolves, kteří 2x remizovali s United...

Reagovat
avicii

Kde sa to bude hrať? Ci tak ako aj LMv Portugalsku?

Reagovat
Busby babes

myslim, ze v Nemecku.

Reagovat
smazaný uživatel

Inter, Sevilla, getafe, Leverkusen, as, když jim to sedne tak úplně v pohodě..

Navíc na jeden zápas.

Reagovat
Kixi Syhimour

Pravda že to rozhodně nejsou slabé týmy, jenom jim moc nevěřím, nicméně ten jeden zápas by fakt mohl překazit plány United.

Jinak ale jeden z dvojice Getafe a Inter vypadne

Reagovat
Kixi Syhimour

A Sevilla hraje taky s AS

Reagovat
icemike

Znacka ideál

Reagovat
Ranoth

united dnes asi tutovka, jozko zasa vyfasuje

Reagovat
ttopi

Tottenham - Manchester 3:0

Reagovat
Mates_Matesović

Pep says he will either leave @ManCity this summer or see out the final year.

Reagovat
Mates_Matesović

O Saném, prej nechce podepsat.

Reagovat
Kixi Syhimour

ale no tak

Reagovat
HalaMadrid_Flx
Reagovat
Kixi Syhimour

Klopp s Mourinhem geniální a jak vystihl ty hlasy

Reagovat
m.sali

Reagovat
iamek

Reagovat
EXoRcIsT

ten mourinho je perfektny

Reagovat
Tchn69
Reagovat
Grahf

klopp dokonalý, ten smiech a zuby

Reagovat
Mato178178

Reagovat
Cobra

boží

Reagovat
avicii

Reagovat
vladis271

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Remt

Mourinho super, Klop perfektní

Reagovat
nani92

Snáď sa dnes vráti Pogba vo veľkom štýle ako Tekashi z basy

Reagovat
Front hell

Není to ten co ve velkém stylu naprášil všechny kolem sebe? Tak to respekt

Reagovat
bbbauch

to mi nedelej nani

Reagovat
bbbauch

Vedle*, ale jinak souhlas

Reagovat
Kixi Syhimour

Ings

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Mates_Matesović

Lloris (C), Aurier, Dier, Sanchez, Davies, Winks, Sissoko, Lamela, Bergwijn, Son, Kane

Reagovat
Gareth Bale 11

Moc to nechápu teda.

Reagovat
jk

I kdyby to dneska nevyšlo, vždycky se to může hodit na dlouhou pauzu a návraty po zranění.

Reagovat
iamek

Gomes ani lávka

Reagovat
Wazza228

Máme tam přece Lingardinha. Ten rozhodne ve druhé půli.

Reagovat
Hokaido

Mám tušení, že dneska padnou minimálně 4 goly, možná i šest. Ideálně 3:3, sázejte baráky.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

No nic, tak kdyby to nevyšlo, tak ráno čekej zvonek.

Reagovat
mimi_united

Súčasný tottenham pre nás nie je prekážka. Povinné 3 body

1:3 Son - Martial, Bruno, Pogba

Reagovat
Likan7

Současný? Nemáš tušení v jaký jsme formě, v jaký jsou formě oni :D 3 měsíce je jako nová sezona

Reagovat
celeb

Sa mi paci, ze ten rozhodca ma v plane zhodit kila

Akurat nechapem, preco s tym nezacal skorej. Predsa len sutazny zapas ...

Reagovat
jk

To vypadá, že dneska nějak takhle shorturl.at/glmvB

Reagovat
niflheim

Scott je boží.

Reagovat
Mates_Matesović

Lamela už se zahřívá

Reagovat
niflheim

Tohle nebyla žlutá pro Lamelu?

Reagovat
r.mrazik

Co to je za kašpara co píská?

Jasná žlutá

Reagovat
Whitemedia

Vypasený Moss, kterému karanténa očividně neprospěla, protože mu panděro ještě víc narostlo.

Reagovat
r.mrazik

Hroznej

Reagovat
Whitemedia

to byl vždycky, ale teď už nebude stíhat vůbec..

Reagovat
r.mrazik

Dvě jasný karty a spekacek nic

Reagovat
Grahf

by som čakal, že po tom oddychu budú hráči nabudení, ale zatial tempíčko jak u starých pánov

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim se jenom buzici ze Spurs realizujou v dohravani souboju bez balonu, picenky. A zluta zadna.

Reagovat
r.mrazik

A Davies taky nic?

Reagovat
KnoxXx

skoda

Reagovat
Mato178178

Karty nič do bytči

Reagovat
Gareth Bale 11

Mel už Kane balon?

Reagovat
jk

By ho José musel stáhnout na stopera

Reagovat
Kaspar

jak dlouho je v planu mit na zadech tu sracku misto jmena?

Reagovat
Mimalu

wow

Reagovat
Kixi Syhimour

Maguire

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
Gareth Bale 11

Krasne.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Minister

Maguire

Reagovat
fenixLFC

de gea

Reagovat
niflheim

Píči ty vole

Reagovat
smazaný uživatel

wel.. lol..

Reagovat
avicii

Pekne.. Ale Maguire lacno..

Reagovat
Gareth Bale 11

Ale De Gea otresnej zakrok.

Reagovat
Busby babes

lol. Tohle DDG asi trosku posral.

Reagovat
r.mrazik

Tyvoe...Harry

Reagovat
niflheim

Maguire fail, ale toto měl DDG mít

Reagovat
smazaný uživatel

De Geu uz prestalo bavit byt top golman ?

Reagovat
Grahf

maguire sa nechá obehnuť jak malý

Reagovat
Sztanda

Shaw Maguire De hra

Reagovat
Sztanda

De Gea...

Reagovat
nani92

Ten už nehrá

Reagovat
nani92

DDG von, nechytí už ani otroka

Reagovat
I am Mancunian

De diera

Reagovat
jk

Diera máme my

Reagovat
vladis271

Reagovat
Kixi Syhimour

Ok, tak de Gea teď podržel United

Reagovat
jk

Účka to krásně odcouvali. Bergwijn

Reagovat
KnoxXx

pekne de Gea

Reagovat
ajouki

Skvěle secvičený signál od Spurs. Mourinho během karantény nezahálel a nacvičoval s týmem ofenzivní akce.

Reagovat
Busby babes

a tohle chyti.

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
r.mrazik

Ten Maguire je úplně mimo

Reagovat
Grahf

awb hraje tretieho stopera

Reagovat
Sztanda

Už sem zapomněl jak moc iritující je ten slovenský komentář

Reagovat
Grahf

neviem, čo trénovali celý mesiac, všetci hrajú prdlačku

Reagovat
niflheim

James asi dolů.

Reagovat
EXoRcIsT

uplne zbytocny tam je

Reagovat
Grahf

pogba miesto mctoma/freda, záloha nevymyslí nič a útočníci ani nemajú loptu

Reagovat
Kixi Syhimour

Ani Martial teda není vůbec vidět, na druhé straně zase Kane

Reagovat
KnoxXx

nie asi, ale urcite

Reagovat
r.mrazik

Ighalo na plac...Martial nalevo, Rash napravo

Reagovat
Busby babes

jj, Martial si proti jejich stoperum neskrta. Ighalo je tank, ten je vic potrapi.

Reagovat
Mates_Matesović

Reagovat
Gareth Bale 11

James.

Reagovat
smazaný uživatel

Lamela je strasnej cigan spinavej.

Reagovat
smazaný uživatel

A James je cigan bilej.

Reagovat
r.mrazik

No ten rozhodčí je kus debila

Reagovat
jk

Tak možná má tu hranici nastavenou výš než za co by jsi dával karty ty. Ale za to oplácení se není fakt čemu divit

Reagovat
r.mrazik

Když dal jamesovi, tak ji měli dostat i lamela a Davies

Reagovat
jk

James ji dostal čistě za oplácení, prostě to nezvládl...

Reagovat
jk

A když ji nedostal Davise tak ji teď správně nedostal ani Maguire. Prostě nastavil jiný metr

Reagovat
r.mrazik

Jj...jiný metr

Reagovat
jk

Reagovat
Busby babes

Moss, co bys chtel.

Reagovat
Steve Stifler

Eric Diver

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
jk

Reagovat
Gareth Bale 11

Lamela je dneska vybornej.

Reagovat
EXoRcIsT

James je ako Robo Mak . Beha jak splasene kura ale nic z toho .

Reagovat
smazaný uživatel

Uz chybi jenom cervena za totalni picovinu, zluta uz by byla.

Reagovat
Grahf

fred a mctom strašní

Reagovat
niflheim

Ani přihrát si neumí

Reagovat
smazaný uživatel

Borci ze Spurs si tam na sebe polehaji, vyradi se ze hry a my jim dvakrat po sobe vratime balon. To bylo kurva moc.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

jono

Reagovat
Grahf

sme sa zase vrátli do kopáčova

Reagovat
smazaný uživatel

Bruno za tohle si muzes sam.. cekas 10 vterin nad balonem aby ses nakonec rozbehl jak nejvetsi jelito a praskl to do autu.

Reagovat
iamek

Ty vole to je hnuj. Krome Bruna tam nehraje nikdo. Pogba, Greenwood a Ighalo na plac.

Reagovat
Likan7

Do gólu jsme byli lepší. Pak šup, a jsme zase někde v prdelový lohtě... Ighalo a Pogba na plac. Případně Greenwood. James je ale strašidelnej.

Reagovat
Cobra

Lamela hraje jak bůh. Dier taky.

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
Grahf

mourinho príde so svojou klasickou muriňovkou, kde nasadí samých bijcov a ole mu na tu hru pristúpi, však načo hrať futbal

Reagovat
bbbauch

Navrat ve velkym stylu, borci evidentne namotivovani

Reagovat
Busby babes

to je bida. ale ode vsech no. Spurs hezka akce u toho golu a jeden centr. My tam spis jen naznaky. Po golu prisel utlum, ale pak se to zas trochu zlepsilo... Tezko rict, jeslti Pogba na plac a nebude to moc otevreny na kontry... coz uz ted byl tottac celkem zatazenej ke konci...

Reagovat
Busby babes

Tottenham are Mourinho-ing United down to the finest detail. Central pivot sitting in front of defence, forcing Fernandes deep. Whenever United go wide, winger drops, one of the pivot assists and full back creates numerical superiority. Then spring on the counter. Mourinho 101.

Jako... jo no. tady by pak ten Pogba mohl pomoct smerem dopredu. Ale je otazka kdo bude zastavovat ty kontry...

Reagovat
Grahf

my musíme ísť ale na výhru a nie báť sa nejakých kontier. Teda ak vobec chceme hrať LM budúcu sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne, musime chtit valcovat, po ztrate jit hned do zisku.. asi na to ale proste momentalne nemame a budeme hrat dal tady tu nahodnou bramboracku..

Reagovat
Busby babes

ty vole, tyhle kecy jsou sice hezky, ale to porad nezastavi ten druhej tym nam z protiutoku dat dalsi 3 goly...

Reagovat
Grahf

no byť priposraný nám fakt nepomože

Reagovat
Wazza228

Tak on je tam nikdo nezastavuje ani teď, takže podle mě nemáme co ztratit... Alespoň by pomohl při těch fázích, kdy Spurs brání v hlubokém bloku.

Reagovat
Busby babes

zastavuje. povedl se jim jeden.

Reagovat
jk

Vedení 1:0 je super. Ale jinak se na to moc dívat nedá. Mám z toho víceméně stejný pocit jako před pauzou.

Gól opět po individuální akci, vypracovat si nějaké šance prostě ten tým neumí, záloha Winks-Sissoko se mi taky moc nelíbí. Papírově je konkurenceschopný snad jen ten útok.

Naštěstí teda účka taky nic moc, Bruno Fernandes je s balónem boží, ale v soubojích je fakt strašně marný.

Reagovat
Lembju

Lamela je na balonu fakt skvělej, o tom žádná.

Reagovat
Infernoqt

Kvalitou máme na to vyhrát, ale větší průšvih je ta Mourinhova taktika, která je dokonalá. Na tenhle styl strašně dlouho neumíme, a pokud se do středu zálohy nestáhne Bruno, tak dopředu nic nevymyslíme. Vypadáme strašně jalově, ale je to dobrou připraveností soupeře.

Reagovat
KnoxXx

bez striedania

Reagovat
Busby babes

James dolu, Ighalo nahoru. Pripadne Mason.

Reagovat
kris_kros

Jedine co vie James robit je behat, hrozne

Reagovat
mimi_united

A tie góly čo dal predtým boli tak že s loptou dobehol rovno do brány?

Reagovat
kris_kros

Aha hej, dal neuveritelne 4 goly v 36 zapasoch. Prinos pre tim 0 bodov...

Reagovat
icemike

Ještě padat

Reagovat
mimi_united

Tottenham na domácej pôde po inkasovanom góle, len odkopávanie lôpt z vlastnej polovice

Reagovat
KnoxXx

dobry pokus

Reagovat
Busby babes

Lloris teda vi, kde ma tyce.

Reagovat
nani92

Ale fanúšikovia Spurs fakt klobúk dole, neustále povzbudzujú

Reagovat
Busby babes

Reagovat
bbbauch

James okamzite dolu, to je tragedie

Reagovat
Grahf

james posral všetko na čo siahol

Reagovat
kris_kros

Som rad, ze nie som jediny, koho serie.

Reagovat
Busby babes

Pogba a Grenwood.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
niflheim

Jamesovi ani nechce nikdo přihrát už

Reagovat
KnoxXx

hned je vidiet, ze tam mame o 1,5 hraca navyse

Reagovat
smazaný uživatel

Dier

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nevim.. ale ..neni chyba trenera ze postavil do sestavy marnyho splasenyho nekopu a ztratil tak 60 minut zapasu?

Reagovat
Busby babes

ehm, mame dalsich x zapasu a je tam dalsich 10 hracu...

Reagovat
KnoxXx

problem nie je samotny James, problem je, ze je absolutne k hovnu v zapase, kde sa hra do plnych (co sa dnes rozhodne cakalo a po gole na 1:0 uz nebolo o com ...)

Reagovat
smazaný uživatel

Martial opet clinical zlomenej balon do pici.

Reagovat
Mimalu

Lloris

Reagovat
KnoxXx

Lloris

Reagovat
Grahf

taká šanca a hovno

Reagovat
To som ja

Tak toto je už preplnení autobus Totenhamu

Reagovat
jk

United taky dnes vypadají, jako by z toho autobusu ani nevystoupili.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

Lloris takova kopirka DDG.

Reagovat
smazaný uživatel

Ať ještě pustí střelu mířící přímo na něj a můžeme srovnávat

Reagovat
Busby babes

budu jedine rad. Zas teda byla to rana z plnyho behu no. chytit to mel, ale uplne spatna strela to taky nebyla

Reagovat
EXoRcIsT

Lloris krasne

Reagovat
Grahf

lloris wtf

Reagovat
Kixi Syhimour

Spurs to takhle nemohou udržet

Reagovat
Miguel19

Bruno Fernandes je fakt výbornej. K němu United potřebují ještě tak 2-3 hráče. Ale na něm se dá stavět.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

je top

Reagovat
Kixi Syhimour

Dneska rozhodně nejlepší z United

Reagovat
smazaný uživatel

je to stara skola, fotbalista, takovych ryzich nezkazenych behanim a posilkou uz je malo.. kdyby se z De Gey nestala dira a meli jsme golovyho hrotaka tak jsem spoko a je to v klidu na 3. misto.. bohuzel De Geovi mrda a Rash s Martialem nezahraji dva zapasy po sobe stejne.

Reagovat
Busby babes

Rash nehral pul roku fotbal...

Reagovat
smazaný uživatel

to nikdo

Reagovat
Whitemedia

Pak dlouho ta pauza snad netrvala..

Reagovat
Likan7

3 měsíce nebo půl roku? Nastoupil v lednu naposledy.

Reagovat
Likan7

Nebýt zranění, tak je Rash dost možná v čele tabulky střelců. Proboha to jsou zase kecy...

Reagovat
Grahf

žmuro namiešal dobrý prešov

Reagovat
r.mrazik

Lloris zatím hráč zápasu...skvělý zákroky

Reagovat
smazaný uživatel

Bruno je skvělý, ten hype okolo něho byl zasloužený. Závidím takového hráče.

Reagovat
Grahf

to je maras, všetko je pomalé

Reagovat
jk

Ale Ben Davies dneska zatím super. Celkově tou obranou José překvapil a ta změna od Tobyho dlouhých balónů se mi celkem líbí. Dier na stoperovi má budoucnost.

Reagovat
jk

Sem to s tím Dierem asi zakřikl trošku

Reagovat
KnoxXx

zakrikol, ale predtym hral fakt dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Dier je takové typické anglické kopyto. Pořádně neumí nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Duraznej, vydrzi dlouho behat. Vleti do vseho.. takovej lepsi Phil Jones.

Reagovat
smazaný uživatel

takove titus bramble

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KnoxXx

Pogba

Reagovat
Mimalu

dost přísná

Reagovat
Busby babes

nic hroznyho, ale faul to byl. Navic hrozne viditelny.

Reagovat
Mimalu

tak písknutelné to bylo a Dier si za to může sám, ale přeci jenom častokrát se podobné souboje pouští a Pogba si v tom souboji rukou začal pomáhat o malinkou chvíli dřív než Dier....

Reagovat
nani92

Tento chalan je saman, z ničoho urobil niečo

Reagovat
EXoRcIsT

som rad ze sa fans Tottenhamu na stadione tesili ked sme vyrovnali

Reagovat
KnoxXx

fiskus Bruno prekvapil pri penalte

Reagovat
smazaný uživatel

To je tupelo ten Dier

Reagovat
mimi_united

Však on ešte aj hlúpo vyzerá

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, jak nejakej rizek z vesnice. Podle me neumi mluvit a jenom huhla, a po zapase zere klobasu.

Reagovat
jk

Nebo se jde porvat do hlediště

Reagovat
Busby babes

Jasna. Celkem logicke vyusteni toho, jak se Tottac zatahl. Pogba vyborne pred Diera prosel. Asi prvni Dierova chyba... doted byl vybornej.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle musi Joseho hrozne srat. Jakoze takticky to zase dojebal, hrali beton hlavne nedostat gola.. ale skoro mu to vyslo, kdyby Dier nebyl lojza.

Reagovat
Kixi Syhimour

Dalo se to čekat, Spurs strašlivě pasivní

Reagovat
Whitemedia

Voda je mokrá, nebe je modré a Manchester United má penaltu.

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu tyhle doslovné překlady do češtiny, trapoško

Reagovat
Whitemedia

se nezblázni

Reagovat
Grahf

a poďme ešte jeden

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Mourek bude hrozně brečet

Reagovat
Salfovic

To jsem jedinej kdo viděl, jak Pogba držel Diera ?

Reagovat
hitZor

Já viděl, jak Pogba naběhl do dráhy Dierovi, i když balon letěl úplně jinam

Reagovat
Busby babes

ano.

Reagovat
jk

Black dives matter

Reagovat
JessePinkman

Oba v souboji ruce a vzejde z toho penalta pro United, jenom proto, že upadl.

Reagovat
KnoxXx

Pogbic ina lopta

Reagovat
Whitemedia

Ale teda ta reakce publika na Pogbu hnusná, trestal bych.

Reagovat
niflheim

Marcusi, ani roh tvl...

Reagovat
r.mrazik

Pogba takový přenesení hry...on je fakt geniální

Reagovat
smazaný uživatel

Jakoze mu to slo krasne na halfvolej a kopl to do leva na Rashforda?.. neskutecny, to se v historii fotbalu jeste nestalo.. Ja mam Pogbu rad ale tohle davaji borci v divizi na treninku bezne..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Jasně

Možná kdyby to předvedli při zápase tak by nehráli divizi

Reagovat
smazaný uživatel

Boze fakt si myslis ze v divizi, nebo i kraji nikdo neumi dat kriznej balon? Proboha. Vylez z pokojicku a jdi se nekdy podivat na fotbal. Jakejkoliv.

Reagovat
r.mrazik

tebe je tu skoda covece...celkove je te na internetu skoda

Reagovat
smazaný uživatel

Co to splietas dpc

Reagovat
Grahf

dnes všetci útočníci, čo nastúpili v základe nula nič

Reagovat
mimi_united

Ale stále boli lepší ako Kane

Reagovat
niflheim

Reagovat
ajouki

Kane měl být dávno dolů. Tady jde vidět, že už to dávno není ten nekompromisní Mourinho. Stal se z něj starý paličák a to už dávno stačí jen na coby kdyby.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo pojme jim vyryobit 10 standartek okolo vapna.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Kixi Syhimour

Fernandes

Reagovat
niflheim

Rashford wtf... zachytí zeď a on namísto toho, aby to potáhl, to kopne do pyči...

Reagovat
EXoRcIsT

toto urcite nieje penalta

Reagovat
KnoxXx

LOL

Reagovat
Kixi Syhimour

VAR

Reagovat
CR7RONALDO

Reagovat
Ranoth

jozko dneska ani nezaspi chudak

Reagovat
To som ja

Reagovat
nani92

VAR

Reagovat
r.mrazik

Dive jak prase

Reagovat
Kixi Syhimour

konečně někdo

Reagovat
Busby babes

nebyl, ale nebyl to faul.

Reagovat
r.mrazik

No...byl

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle Jose nemuze prezit bez toho aniz by nekoho inzultoval ..samozrejme nebyla.

Reagovat
Whitemedia

Moss totálně zešílel, když tohle pískl..

Reagovat
smazaný uživatel

To je křivák ten Moss, jak jim chce očividně pomoct, svině jeda

Reagovat
Busby babes

tohle VAR rozhodl dobre. z pohledu Mosse to asi vypadalo jako prislapnuti, tam problem nevidim.

Reagovat
hitZor

No jo, ale co ten karate chvat dvě sekundy před tím?

Reagovat
masly008

vždyť padal sám.borec mu uhnul a on chtěl faul protože nevěděl co má dělat.dobře nepísknuté.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jk

tyvole brzdi už ale

Reagovat
Busby babes

s cim?

Reagovat
jk

Vždyť to byl čistý dive. Moss mu za to měl dát kartu, tohle nemohlo vypadat jako přišlápnutí snad ani z tribuny.

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Busby babes

v te rychlosti a nevim kde stal Moss klidne mohlo. Dive to nebyl.

Reagovat
jk

Reagovat
Busby babes

ano, Moss je debil, ale ze si nevsiml kolika, centimetru a nevidel, ze Dier doslapl vedle a ne na nohu Bruna... jo, to je nemyslitelne...

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
icka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
smazaný uživatel

moss by hlavně měl pískat league two nanejvýš, strašný tragéd

Reagovat
Kixi Syhimour

Takže ne dive?

Reagovat
Busby babes

ne, vsak se srazili jak se mu vyhybal. ze spadne preci neni dive automaticky.

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak bylo docela vidět, jak si z toho chce vymodlit penaltu se mi zdálo.

Reagovat
Busby babes

me ani ne. proste se okolo nej chtel otocit a Dier ho "nabral" tou nohou. to spadnes, ale faul to neni.

Reagovat
Kixi Syhimour

No, teda za mě s jasným cílem (navíc tam i tuším gestikuloval)

Reagovat
Busby babes

tak hrac v takove situaci bude gestikuloavt vzdycky. protoze se otaci okolo hrace a ten do nej vrazi ze jo...

Reagovat
jk

Ale do něj nikdo nevrazil proboha. On nacouval do Diera a pak spadl a rozhodil rukama

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Busby babes

omh, to je uplne fuk, proste se ti hraci srazili v souboji, Bruno to neustal. to neznamena, ze je to faul ano to neznamena, ze je to dive.

Reagovat
Kixi Syhimour

No, ale jk se asi snaží říct, že to nebyl souboj, Dier stál a Bruno využil situace a nenápadně do něj schválně nacouval.

Reagovat
Busby babes

tak si to pust jeste jednou. Dier tam jde na dlouhou nohu, je tam driv a dostupuje druhou nohou k te prvni. porad je v pohybu dobredu. rozhodne nestoji prikovanej na miste. Bruno si to zkousi pichnout a udelat otocku okolo nej. nedosahne na to, srazi se s Dierem a neustoji to. Proste beznej souboj, zadnej faul z pohledu z tribuny. Ti hraci si ale po kazdem souboji co nustoji hlasi o faul... nic nenormalniho, padu nepridal, Dier nefauloval.

Reagovat
Busby babes

btw Bruno ani nijak rukama nemachl. Spadl na zem na ksicht a nez se stacil otocit na Mosse, tak uz bylo odpiskano.

Reagovat
Kixi Syhimour

No, vidíš, tak dosáhl svého cíle .

Jinak teda já to v tom vidím, no (a teda nejsem sám ), holt tady debata nikam nepovede

Reagovat
Busby babes

v pohode, kdyz v tom vidi dive lide, co rikaji, jak Bruno machal rukama, tak s tim moc problem nemam... kdyz nic takoveho neudelal. tak si trochu rikam, jestli to videli dobre...

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak proto jsem tam dával to tuším oheldně toho mávání, tam se přiznám, jsem si jistej nebyl.

Ale tak že to třeba tvrdí i mrazik, whitemedie nebo nikkirew mi přijde zajímavé.

Reagovat
Busby babes

no, nesouhlasim s tim, ze to byl dive. Nic vic. Bruno tomu nijak nepridal, proste se srazil s Dierem a spadl.

Reagovat
Kixi Syhimour

No, jak myslíš, jenom jsem chtěl vyzdvihnout, že to není jenom názor mě s jk, ale dokonce i například mrazika.

Reagovat
jk

Nevím jak ty ale asi neznám lidi, co při kontaktu s druhým člověkem mezi regálama v Lidlu sebou mrskne o zem a začne máchat rukama..

Reagovat
Busby babes

ja zas neznam lidi, co se v Lidlu srazi s lidma zadama a v pohybu v otocce... ale treba jen chodim do spatneho lidlu no.

Reagovat
jk

Pohyb, otočka, svatozář. Všechno má ten kluk. Chybí mu už jen posílit v osobních soubojích aby nevypadal, že divuje.

Reagovat
Busby babes

hele uz sis vymyslel machani rukama, tak jeste zkus zhodnotit i ten zbytek. Pripadne jeste nejakej priklad z Lidlu nahod.

Reagovat
jk

Viděl jsem jen záznam z toho VARu a tam opravdu žádné máchání rukama nebylo, protože tam byl vystřižený jen kontakt těch dvou hráčů.

A fakt si nemyslím, že by měl Fernandes padat na zem. Ostatně, stejně jako spadnout nemusel Pogba

Reagovat
Busby babes

Jasne no. Pogbu Dier strci do zad a ma zustat stat... ty vole, ok.

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Kixi Syhimour
Reagovat
Busby babes

Reagovat
jk

škoda, myslel jsem, že tam bude video toho strčení do zad. Našel jsem jen to, jak se navzájem drží.

Reagovat
Busby babes

dej tomu jeste pet minut a udelas dive i z te prvni penalty. nedrz se pri zdi.

Reagovat
jk

Hele Pogba to udělal tak maximálně vychcaně. Penalta v dnešní době? Nedivím se. Otázka je, co by se stalo kdyby se ho Pogba nedržel a pak se nezastavil a nespadl.

Reagovat
Busby babes

no jenze Bruno rukama nemachal. Spadl a nez se zvedl, uz bylo odpiskano...ale pokus dobrej no. Rukama tam machal Rash.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
jk

Reagovat
Busby babes

proste tyhle situace preci nejsou bud anebo. Bud penalta nebo dive...

Reagovat
Kixi Syhimour

Chápu, ano existuje střední cesta, ale tady bych teda hledal ten dive

Reagovat
Busby babes

fajn. ja to vidim viz vejs, Proste Bruno neustal souboj. A kdyz hraci neustoji souboj, machaj rukama pokazdy. ale nepridal tomu, proste spadl.

Reagovat
adoxx

Reagovat
Nikikrew

jezis to je mrdka ten Fernandez

Reagovat
I am Mancunian

Prisna ale mala byt

Reagovat
KnoxXx

Sissoko

Reagovat
Mimalu

ideální výsledek

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Za tu pasivní hru si Totáč nezasloužil ani bod!

Reagovat
r.mrazik

Remíza odpovídá

Hráč zápasu lloris

Reagovat
r.mrazik

A Mourek je pořád stejný betonář...chudáci slepice

Reagovat
Cobra

Reagovat
Grahf

zbytočná strata. Pogba s Brunom musia hrať každý zápas. Greenwood, alebo Ighalo miesto Jamesa

Reagovat
Mimalu

co ten Kane, to už se stihl stoprocentně vyléčit? Mi dneska přišlo že v té druhé půli byl dost zbytečný a úplně v klidu ho mohl Jose pošetřit

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza zasloužená. Penalta naprosto v pořádku. Zákrok Diera zezadu na Pogbu, který ho tam neuvěřitelně vymíchal, úplně jasná. Ta jeho diagonála z voleje přesně do nohy, neskutečná věc. Na druhé straně slušně zahrál Lamela a střelec gólu, který teda dřel celý zápas. Dobrý kup od Tottenhamu.

Reagovat
C-M@ster

Co přesně od Diera považuješ za faul?

Reagovat
Pigeon

Jestli tedy mohu hovořit za kolegu, tak Dier byl za Pogbou, nehrál vůbec na míč a rukou se zavěsil na hráče. Od Diera neskutečně naivní a jasná pentle.

Reagovat
C-M@ster

No, rukama tam hra sice byla, ale příčinou pádu bylo Pogbovo filmování podle mě.

Pogba totiž nepadá v důsledku Dierových ruk, ale v důsledku škobrtnutí nohy o nohu... a to škobrtnutí sám zařídil viz video:

https://twitter.com/Cecko90/status/1274283846138310656

Reagovat
Pigeon

Zrovna ve chvíli, kdy škobrtne o tu nohu, tak se na Diera podívej, jak je na Pogbovi zavěšený. To si prostě nemůžeš dovolit, kór ve vlastní 16. Tam není zájem hrát míč al e

Reagovat
Salfovic

Akorát že s tím zavěšováním začal Pogba.

Reagovat
Pigeon

Přijde mi absurdní vůbec tuhle penaltu řešit, protože je naprosto ukázkovým příkladem, jak se nesmí hrát do těla. Pogba se na nikoho nezavesil a měl míč pod kontrolou. Dva podstatné rozdíly.

Reagovat
Salfovic

Jenom Diera chytil za rameno. Být to obráceně, tak by šel Pogba opět k zemi a pravděpodobně by to zase byla penalta, prostě komedie

Reagovat
Busby babes

neasi.

Reagovat
Pigeon

Druhá věc je, že i kdyby spadl kvůli zakopnutí, tak Dier ho pořád fauluje tou rukou. Faul není o spadnutí, ale o nedovolené hře.

Reagovat
Busby babes

jako dat na svoji obhajobu video, ze ktereho jde jasne videt jak do nej Dier vleti rukama... wow.

Reagovat
C-M@ster

Po ránu pod vlivem?

Víš, že když na mě šáhneš rukou a já tou rukou vystřelím za záda, tak to neznamená, žes do mě vletěl?

Jak říkám, pokuta pro Pogbu je na místě.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl za hráčem, bez šance hrát míč, navíc dál nohu před Pogbovu a navíc ho naremploval loktem dozad. V tom zápase byl hodně podobný zákrok na Jamese u postranní čáry. Myslím, že to byl také Dier, kdy plným sprintem ze zadu do zad ho naremploval a následně z podráždění ho James sekl přes nohu a dostal žlutou. Jaký imbecil nemůže něco takového písknout vůbec nechápu. A to United nefandím.

Reagovat
smazaný uživatel

Dáte niekto sem pls ten kontroverzný gól kedy ho var neuznal? Že brankár chytil loptu už za čiarou

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujem

Reagovat
Greny

koukam poprve uz pred zapasem s tim poklekem atd si delaji srandu ne?

Reagovat
C-M@ster

Poklek a jména na dresech.

Naší optikou to vypadá trapně.

Reagovat
Greny

kdyz bych byl tak vztahovacný jak jsou nekteri jini na svete tak me to prijde dost rasisticke vuci treba asiatum, belochum atd

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gunner14

Nechápu, že jsou ještě lidi s tímhle argumentem. Black lives matter neznamená, že záleží pouze na životech černochů

Reagovat
Pigeon

Ale je potřeba to zmiňovat? Není. Toto neustálé omílání rasismu neskončí, dokud budou existovat tyto nesmyslné kampaně. Úplně zbytečně se vyčleňují, což povede k

Reagovat
Pigeon

k tomu, že se na ně bude neustále pohlížet jako jine

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, je potreba to zminovat. Zavirani oci pred rasismem neni reseni.

Reagovat
Pigeon

Nejde o zavírání očí, ale o tom přestat poukazovat na to, zda je někdo černý, bílý nebo žlutý. Můžeš mi říct co má být cílem této kampaně? ? Jaké bude mít reálné dopady? Každá akce vyvolá protiakci a jen se vyostri nejradikálnější skupiny. Reálně se však nezmění nic, protože tohle není žádná cesta ale jen takové plácání hezkých slov. Ten policista nezaklekl černocha, ale člověka, a to je zásadní problém.

https://youtu.be/Mh8mUia75k8

Reagovat
smazaný uživatel

Cile ty kampane ma byt upozorneni na systematicky rasismus pro cernochum v USA a zvyseny policejni nasili proti tyhle skupine obyvatel. Jde jen o zvyseni povedomi. Nic vic, nic min. Z logiky veci to hnuti ani vic udelat nemuze. Odpovednost za ciny je potom na zakonodarny moci.

Reagovat
smazaný uživatel

*proti

Reagovat
smazaný uživatel

Lenze dokazat pritomnost systematickeho rasizmu je velmi tazke. rozhodne to nie je fakt ako to prezentujes.

Tym padom je to len kampan identitarnej politiky, ku ktorej presla americka lavica, takym stylom ze ju zneuzila a straca zjednocujucu silu a celospolocensky prospech. Odbornici diskutuju o tom, ze miesto bojovania za identity je potrebne ziadne nemat, tak ako naraza Pigeon. Jeho uvaha je rozhodne na mieste.

Celkovo je to otvorena tema a podporovat kampan mi pride nefer.

Podporit "nerasizmus" podporit blm

Reagovat
smazaný uživatel

Pre mna ekvivalent toho ako by tam behali hraci s MAGA na dresoch

Reagovat
Counter

To není dobrý ekvivalent.

Reagovat
Lacko_Boh

je pravda ze MAGA supporteri nerabuju cele stvrte, nestrielaju policajtov, nenapadaju nevinnych ludi na zaklade farby pleti, nenicia monumenty a podporuju slobodu prejavu.

Ejzy mozno narazal na podobnost v homofobnosti a nedisciplinovanosti s COVID opatrenami. V tom mi pridu dokonalym ekvivalentom.

Reagovat
Counter

Ne no.

Reagovat
smazaný uživatel

Mas pravdu. MAGA supporteri jenom rozesilaji bomby Trumpovym prednim kritikum, at uz treba organizacim jako CNN nebo prominentnim Demokratum jako Obama nebo Hillary (Cesar Sayoc), najizdeji do davu lidi autem (James Alex Fields - utoky v Charlotsville) nebo rovnou masove strili po lidech (Alexandre Bissonnette - utoky na islamskou mesitu v Quebecu, Nikolas Cruz - strelba v Parklandu, Patrick Wood Crusius - strelba v El Pasu).

Reagovat
Chazy

ty ses totálně zbláznil

Reagovat
Counter

Bohužel no, jsem z toho smutný.

Reagovat
Busby babes

kazdej tym na EF potrebuje sveho idiota.

Reagovat
smazaný uživatel

Kampan lavice != Kampan pravice?

Reagovat
Counter

Jestli to bude Bidenův slogan na zvolení, tak ok. Dokud ne, tak to nejde stavět na stejnou úroveň. BLM může podporovat demokrat i republikán (jako např. Romney), to přece není žádná kampaň levice, která by měla být protipólem MAGA.

Reagovat
smazaný uživatel

Bidenovo "you aint black if you vote for Trump" od toho daleko nema. Ako som pisal vyssie, lavica preniesla fokus z pracovnej sily na identitarnu politiku dost davno (vznikli BLM, LGBT, feminizmus...). Ved si o tom mozes precitat odborne publikacie. Podporit dobru vecvec mozes aj bez politickej agendy si myslim.

Reagovat
Counter

Docela jo, protože to je jeden jediný výrok, a Biden se za něj navíc obratem omluvil.

Reagovat
smazaný uživatel

Si zaujaty.

Reagovat
smazaný uživatel

blm snad je produkt politickeho marketingu?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to hovno v pozlatku

Reagovat
smazaný uživatel

viz niz

Reagovat
Lacko_Boh

To este niekto spochybnuje?

Reagovat
smazaný uživatel

pokud vim, tak to hnuti vzniklo dost spontanne a je silne decentralizovane.

vim, ze se tu v diskuzi objevovaly hlasy o tom, ze je propojeno s politickou kampani a ma politicke cile nebo neco v tom smyslu (myslim, ze prave ejzy, proto jsem na nej reagoval), tak by me zajimalo, jak konkretne. protoze to, co jsem o tom hnuti slysel ja je docela v rozporu, spis mi to organizacne pripomina treba milion chvilek (jen organizcne).

Reagovat
smazaný uživatel

Zalozili ju far left aktivisti a clenovia demokratickej aliancie tam napumpovali miliony $.

Tvrdia systematicky rasizmus a ich postmoderna ideologia nenavidi system, kedze vychadzaju z marxizmu a su to teda moderny komunisti0

Reagovat
Busby babes

https://newsroom.ucla.edu/releases/ucla-study-suggests-researchers-look-more-closely-at-connections-between-names-and-race

A tom, ze maji pak cernosi v US horsi pristup ke vzdelani, zdravotni peci a dalsich mas taky spousty studii a statistik. Je to mozna ted uz vic socialni tema ale puvod ma v rasove problematice (nechat ty otroky jen myt nadobi v hospodach etc, Jim Craw laws a takhttps://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1kony_Jima_Crowa)

Reagovat
valloire

No copak ty černochy, co je tam tak strašně utiskujou, nechat jít si založit vlastní stát ke svým bratřím v Africe. Pak by se vidělo, jak bude prosperovat....Počkej vlastně, ono se to už stalo že. Libérie je na úrovni Švýcarska a v Zimbabwe a JAR se maj po vyhnání bílejch farmářů jako prasata v žitě.

Reagovat
Busby babes

proc by se stehovali do Afriky, kdyz jsou to Americane.

Reagovat
valloire

Ale v Americe se jim hrozně nelíbí. Tak proč ne? Byli by konečně svobodní a to je to co chtějí. Mohli by se starat sami o sebe a nikdo by je nešikanoval.

Reagovat
Busby babes

protoze logika je stejna jako az zase budes nekde picovat na EU, tak ti rict: tak se odstehuj na Sibir.

Reagovat
valloire

To je tvůj výklad logiky, což je stejně jako ty, nesmysl. Já jsem se nenarodil v EU, ale v Československu.

Reagovat
Busby babes

no tihle cernosi se taky nenarodili v africe...

Reagovat
valloire

Ano. Ale v USA, kde se narodili, se jim nelíbí. Mně se v ČR líbilo. Nelíbí se mi jak nám EU diktuje hovadiny. Takže pryč s EU. Což samozřejmě ani náhodou nemá nic společnýho s Evropou.

Reagovat
Busby babes

https://www.huffpost.com/entry/noose-nascar-bubba-wallace_n_5ef0267bc5b60f587598736e?

Jedinej cernej ridic v nejblbejsim americkym sportu/zavodeni - serie Nascar, vyzval k omezeni jizanskych vlajek pri zavodech...oplatkou mu do jeho garazovyho stani nekdo zanesl opratku... A u nas se lidi jeste divej, co tam ti “cerni” tak vysilujou. Protoze...

Reagovat
Busby babes

njn. Aspon, ze jednou se to neprokazalo.

Reagovat
valloire

ono to není jednou...stává se to celkem často, všechno je hned rasismus, i když není a pouze se vyžaduje nějaká povinnost

Reagovat
smazaný uživatel

i kdyz s tim milionem jsem dost ustrelil, protoze blm vlastne nema zadneho vyrazneho lidra jako tadyti

Reagovat
Busby babes

no ani neni. Jsou na to statistiky, tvrda data. Jen ty a tobe podobni budete porad rikat: ale kdo vi jak to je...

Reagovat
merlick

je treba riesenia, ako kvalitne a zadarmo skolstvo pre ekonomicky slabsie mensiny, nie taketo rasisticke polarizujuce a nanutene traposiny :)

Reagovat
valloire

americká media začala psát Černoch, protože to je kultura a běloch s malym, protože to není nic....není to taky rasismus impe? ale obrácenej, což nevadí

Reagovat
Taiger

A jak ten rasismus skončí? Že se to řešit nebude?

Reagovat
Chazy

https://www.independent.co.uk/news/uk/crime/father-raped-lesbian-daughter-sex-better-with-men-warwick-crown-court-a7612131.html

Jen chci říct, že znásilnění probíhají dnes a denně, bílí v tom excelují stejně jako černí, důvody si k tomu hledají různé.

Podporuj #metoo, bojuj proti sexuálnímu obtěžování a neřeš v tomto kontextu rasy. Dělají to všechny kultury, dělají to dnes a denně, dělají to ve všech vyspělých státech, nikdo není lepší ani horší, je to celospolečenský problém a nepatří do tématu BLM ani rasismu

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Chazy

Od MAGA bojovníka proti potratům bych asi ani nic jinýho nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

Mozno by nepatrilo, nebyt toho vyjadrenia, vsak.... pokrytectvo

Je mi smutno z vas.

Reagovat
Chazy

Není to pokrytectví, já jen nenávidím zneužívní sexuálního násilí k boji v jiných tématech. Nenávídím to, jak lidi odmítají muslimy proto, že jsou nebezpečí pro ženy, chtějí ty ženy chránit a pak ti samí páchají sexuální násilí, obtěžování a bagatelizování těch činů. Není nic neobvyklýho, že voliči SPD chtějí chárnit "naše ženy a dcery" a pak vyhrožují reportéce znásilněním a nebo říkají, že žena si za znásilnění může sama když tohle a tamto. 3/5 lidí v ČR si myslí, že žena může být spoluodpovědná za znásilnění a že by měla změnit svoje chování jako reakci na znásilnění. Ale všichni řeší posrané muslimy.

Tenhle chlap je prostě sexuální násilník, je velice nepravděpodobný, že to byl jeho jedinej delikt v tomto směru a je velice pravděpodobný, že kdyby neexistovalo BLM, tak někoho tak jako tak znásilnil. Tohle může být důvod, proč znáslnil bílou a ne černou ženu, ale to je naprosto jedno.

Motivů ke znásilnění je spousta, ale většinou se jedná o lidi, co takový věci dělají opakovaně a ty motivy se jim mění, jediný skutečný motiv je ta touha po kontrole a nebo neschopnost kontrolovat vlastní sexuální potřeby.

Já chci, aby se tenhle případ řešil, chci aby ten člověk šel sedět a chci, aby se řešil každý případ znásilnění - pro mě je sexuální násilí a obtěžování obrovský téma, zajímá mě asi 100x víc jak posraný rasismus.

Nechci ale, aby se to zneužívalo pro mezirasovej boj, protože moje zkušenost je taková, že lidi, co chrání ženy kvůli těmto bojům, ve skutečnosti jen zneužívají toho tématu k šíření nenávisti. Sexuální náslí je daleko větší jak BLM, tenhle případ je o znásilnění a nějakej kec o BLM je naprosto irelevantní. A nejhorší je, že na to reagují lidi, co bojují proti potratům, což je taky forma nechutnýho útlaku žen.

Takže ve výsledku já jsem ten, koho sere pokrytectví a ne pokrytec. Ohrožení bílí muži, co chrání ženy, ale myslí si, že #metoo je sračka a sahání kolegyním na prdel je ok, jsou prostě to nejhorší pro mě.

Reagovat
valloire

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/za-znasilneni-divky-na-litomericku-dostal-african-dva-roky-vezeni-40326481

no a jak se ti líbí tohle?

no a sahání na prdel kolegyním? ty vole jeden prudérní, to tě nenapadlo, že se jim to líbí a když ne, tak si tě usměrní? mně taky pleskla přes zadek kolegyně...mam ji žalovat?

Reagovat
Chazy

Asi jako každý směšný trest za znásilnění. Zjistil sis někdy, kolik prokázaných znásilnění skončí podmínkou a nebo směšným trestem? Tohle je ještě hodně

Reagovat
valloire

ne to není, je tu dvojí metr

Reagovat
Chazy

Je - zmedializované a nezmedializované případy. Tohle byl zmedializovaný, tak dostal nějaký trest. Kdyby se to nedostalo do médií, třeba nikdy ani nebude mít ani ty blbé 2 roky, a to bez ohledu na rasu.

Barva kůže žádnou roli nehrála, naopak - lidi chtěli, aby byl trestaný.

Vím, že si to postnul jen proto, že řešíš rasu, ale mě to nezajímá. Pochybuju, že o tom tématu cokoliv víš a že tě jakkoliv zajímá mimo černochů

Reagovat
valloire

No ono jde o to, že u těchhle přivandrovalejch týpků je to 1000x častější a že tady ženy chvat v úctě asi nebudou. A když utíkám do cizí země pro pomoc, tak se asi budu nějak chovat.

Reagovat
Chazy

V pohodě, takže řešíme přivandrovalce a ne sexuální násilí. Já si v tom jen chtěl udělat jasno, protože jedno téma mě hodně zajímá, druhý vůbec ne. Podle mě se přivandrovalcům věnují desetitisíce lidí u nás a já zas nemám potřebu dělat, že rozumím všemu, to přenechám těm hloupějším.

Reagovat
Chazy

A co se týče #metoo, tak jestli si vytvoříte takovej vztah, flirtujete, líbí se ji to, má o tebe zájem, je to v pořádku. Taky jsem takový vztah na pracovišti měl. Jestli je to o tom, že saháš na zadek holce, se kterou sis takovej vztah nevytvořil a jen to zkoušíš, v domnění, že se ji to líbí a nebo že si tě má usměrnit, je to holt sexuální obtěžování.

Ale i to první může bejt v nepořádku, když nestojí o to, abyste to takhle dávali najevo v té práci a ty to i tak děláš. Ono to holt dělá z té holky až moc sexuální objekt, můžeš pak vidět, že tak s ní začnou mluvit i ostatní chlapy a prostě ji kurvíš autoritu v práci, možnost se prosadit.

Co se týče plesknutí tebe, nevím, dělej si co chceš. Kdyby ti to bylo nepříjemné, kldině ji žaluj

Reagovat
valloire

ta vaše generace má asi problém....samozřejmě, že to uděláš někomu s kterým jsi se už tak nějak dostatečně seznámil..a i kdyby ne, tak jsi to zkusil...ale v žádným normálním vesmíru to není důvod na nějaký posraný metoo a zavádění těchhle nesmyslů se doufám nedočkám v ČR

Reagovat
Chazy

ne, to tvoje generace měla problém... ty prostě jen netušíš, jak moc věcí holky strpí, protože vědí, že jim nic jiného nezbývá a že nikoho nezajímá, co si myslej. Dnešní holky z té mojí generace se prostě nebojí hájit a často pak strhnou i tu vaší generaci, která byla smířená s kokotama a neúctou

Reagovat
valloire

No tak to se směju. Holky si poradí a poradily vždycky, ačkoliv uznávám, že když si začnou s idiotem, kterej je mlátí, tak to není úplně jejich chyba. Co je jejich chyba, že si potom nabalí podobnýho týpka....Ale to není věc mý generace, ale všech generací. Je to pořád stejný. Já se chovám k ženský jako k dámě a hádej jak často je to oceňovaný....Skoro všechny čekají na prince na bílým koni a v podstatě jim jde jenom o prachy. A máš to jak u mldejch, tak těch starších. Někdy se moc nedivím, že někdo vypění a jednu některý vrazí. Což já jsem nikdy neudělal a otázka je, jestli to není chyba. No ale měnit se nebudu. A sebrat flirtování a že flirtujou i baby, je proti přírodě. Západ se zbláznil a doufám, že to sem nedojde. Vy už si pak dělejte co chcete a jestli vám nebude vadit nosit sebou formulář na sex, kterej bude muset bejt podepsanej před aktem, tak to se třeba poserte.

Reagovat
Busby babes

ty ses strasnej vidlak.

Reagovat
valloire

Fakt? Tohle je univerzální a věky prověřený. Až tu bude metoo a podobná zhovadilost, tak budeš čumět troubo.

Reagovat
Chazy

..a i kdyby ne, tak jsi to zkusil... - toto není flirt, ale obtěžování, to se ti má sebrat

.samozřejmě, že to uděláš někomu s kterým jsi se už tak nějak dostatečně seznámil - toto je flirt, to ti nikdy nikdo nesebere

Přírodu bych do toho netahal, v souladu s přírodou je hodně věcí, který bys opravdu nechtěl zažít.

Jinak já samozřejmě neočekávám, že bys pochopil, o čem se bavíme a že bys něco u sebe změnil. To chce sebereflexi a je to nepohodlné, protože život, kde nebereš tak moc ohledy na druhé a nezajímáš se o ně, je prostě snadný. Takže podle mě je naprosto zcestný očekávat, že lidi, co takto pohodlně prožijí život, to najednou změní. Je možný, že ani nemáš v hlavě potenciál, abys to vůbec pochopil. Už jen to, že vnímáš jako svoji silnou stránku, že si nikdy ženu nemlátil, prostě ukazuje, jak hrozně nízkou laťku v nějakým sociálním myšlení máš.

Za mě osobně na tom ani nezáleží, ono se to prostě vyřeší tím, že jednou tvůj život skončí a stejně tak celé tvé generaci. Já umřu taky, moje generace se mnou a s tím i lidi z moji geneace, co byli podobně vychováni. A tak budou umírat další a další, až bude převažovat procento lidí jako jsem já. Svět se prostě vyvíjí postupně a kdybys týpkovi ve středověku řek, že si nemůže znásilnit a zbít dceru nebo manželku, protože prostě chce, tak by se ti taky vysmál jako se směješ ty mně.

Mi přijde, že hodně lidí, co je interesováno do aktivismu, tak dělá chybu, že chcou, aby se věci změnily moc rychle, ještě ideálně za jejich života. To prostě není možné, svět se prostě posouvá tím, že se tvoří půda pro další generace, aby žily líp, ale zároveń je potřeba, aby vymíraly ty předchozí.

Reagovat
valloire

A jakpak chceš dát chazy ženě najevo, že se ti líbí? Nějakej postup funguje už věky a říká se mu flirt. Ona ti dá najevo, že se jí to nelíbí, sama. Když se jí to líbí, tak taky. Plácneš jí, dá ti facku nebo nedá. Je to jednoduchý. Pár holek mi řeklo, že je bejvalej občas zmlátil. Já takovej nejsem, proto by to měla být ta výhoda, i když mně osobně to připadá přirozený, nebít slabšího a vůbec ne ženskou. To jenom vy myslitelé a soc inženýři ze všeho děláte hroznou vědu.

Reagovat
Chazy

Seriozně naznačuješ, že si za svůj život neobjevil jienj způsob, jak dát najevo cizí ženě/ženě se kterou ses nijak nesblížil, že o ni máš zájem, než že ji plácneš přes prdel a doufáš, že ti nedá facku?

Já věřím, že to tak není a že jen se nechceš vzdát představy, že by to tak mělo fungovat, takže z toho děláš alfa omega flirtu, i když to tak není.

Ale jestl opravdu neumíš vymyslet kloudou hlášku, zaujmout něčím, udělat nějaký gesto a musíš prostě sahat random babám na prdel a doufat v reakce, tak to tě lituju velmi.

Samozřejmě jestli spolu už randíte a máte se rádi, saháte na sebe, tak je to úplně ok. Ale jestli máš kolegyni, se kterou žádnej flirt není, ty to chceš začít a nevymyslíš nic jinýho než na ni sahat...

Reagovat
valloire

No nenaznačuju, jenom podotýkám, že se to občas dělá a že to dělají i ženský, to se neboj. Je to úplně normální a druhej se z toho určitě nehroutí, jak zase naznačuješ ty. Já osobně má jiný způsoby, klasický.

Reagovat
Taiger

Ty si blbej kluku

Reagovat
Greny

a jako proč? ja proste nechapu proc je potreba furt vse tahat nekam ... v USA se neco stane .. lidi se tam zblazni rabuji zapaluji auta v ramci protestu atd... a dostane se to az na fotbalove stadiony... kde se vlastne x let rika jak politika atd do sportu nepatri....

Reagovat
Chazy

Však to není žádná politika dpč

Reagovat
smazaný uživatel

asi jsi hodne vztahovacny, kdyz v necem takovem dokazes videt rasismus

Reagovat
Chazy

Reagovat
Salfovic

Kéž by se našel alespoň jeden hrdina, kterej by odmítl podporovat hnutí stojící za ničením soch Churchilla, Columba atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Churchilla chapu, ale co je tak hrozne uzasny na Columbovi? Vis jaky zverstva pachal po prichodu do Ameriky na mistnim obyvatelstvu?

Reagovat
nani92

A to že sa zničí jeho socha vymaze túto históriu? Tak poďme vymazať aj Ameriku

Reagovat
smazaný uživatel

Znicenim sochy historii nevymazes. Hitlerovi a nackum obecne se taky v Nemecku nestavi sochy a presto kazdej vi co za sebranku to bylo. Z historie vymazany nejsou. Nicmene kdyz nekomu postavis sochu, tak ty osobe vzdavas nejakou uctu, v pozitivnim smyslu na tu osobu pamatujes a pripominas si jeji zivot. Nektery historicky osoby by tohle privilegium mit nemely.

Reagovat
merlick

pred 1800 moc anti-otrokarov teda nebolo.. takze poprosim o jedno vymazanie vsetkeho 2 mil bc - 1800 a hlavne nech o tom rozhoduje dav

Reagovat
Lacko_Boh

Ty to nechapes, on je dobry clovek a ty si fasista

Reagovat
Counter

Napsal někde imp někomu, že je fašista?

Reagovat
merlick

Reagovat
Detective

Hitlerovi ne, Leninovi jo

Reagovat
Lacko_Boh

ach zase tito hejdejepisari a moralisti

Reagovat
Counter

Přesně, lepší je podporovat Trumpa, který ani neví, co se stalo v Pearl Harboru.

Reagovat
Lacko_Boh

To je co za reakciu?

Nie, lepsie je podporovat BLM, Antifu a Bidena Neboj, sak uz ste aj tak asi vyhrali..

Reagovat
smazaný uživatel

Ja fakt divny, ze tohle musim v roce 2020 vyslovit nahlas, ale ano. Boj proti rasismu a fasismu je neco co je hodny podpory.

Reagovat
Lacko_Boh

Prosim ta, o akom fasisme rozpravas? Dakujem.

Samozrejme, boj proti rasismus podporuje takemr kazdy, preco si myslis ze ja nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Proti cemu asi bude bojovat hnuti, ktery se oznacuje jako antifa. Hmm.

Reagovat
Lacko_Boh

No predsa proti socham!

Takze nic, ok. Bojujte dalej chalani, ide vam to. 4 nohy dobre, dve nohy este lepsie.

Reagovat
smazaný uživatel

Miestni uzivatelia twitteru in nutshell, skoda mam ich za chytrych ludi.

Reagovat
Lacko_Boh

* fasizme

Reagovat
Lacko_Boh

a este, len pre zaujimavost, ako sa pod Trumpom zhorsili podmienky a stav mensin v USA? Dakujem.

Reagovat
fenixLFC

takze ked sa situacia ktora je na picu nelepsi tak je to vlastne dobre hej?

Reagovat
Lacko_Boh

prosim ta, to som kde povedal? Dakujem.

BTW, uz som tu dokazal, ze sa ta situacia zlepsila. Trump bohuzial nemoze ovplyvnit spravanie policajta v baste DNC (Minnesota), s DNC starostom, DNC guvernerom, vacsinovym DNC zastupenim v senate a afroamerickym serifom police. Tento DNC stav/staff tam maju desatrocia. A bohuzial, Obama odovzdal krajinu v takom biednom stave..(nie uplne jeho chyba). Trump hned ako sa dalo ziadal spravodlivost Floyda. Jeho reakcia k Antife a militantnym clenom BLM je diskutabilna. Na fore mame ludi ktory si myslia ze su to dobre skupiny Skuste si pozriet co tie skupiny robia a nie co tvrdia.

Reagovat
Lacko_Boh

haha, co vlastne tvrdia, viete?

Reagovat
Counter

Nedokázal jsi nic.

Reagovat
Lacko_Boh

Dokazal som ze sa situacia zlepsila, nedokazal si to vyvratit.

https://www.eurofotbal.cz/clanky/podcast-kam-pujde-pochettino-a-proc-je-bayern-nepremozitelny-466919/?forum=1

Kde si mi tam dokazal ze sa ta situacia pod Trumpom nezlepsila? Mozno iny clanok ale pod Pochem to nie je.

Situacia sa zlepsila, nevyvratil si to. Od Maja je ale vdaka BLM a Antife horsia a bude este horsia. Ciastocne si mi vyvratil COVID, aj ked nesuhlasim s tym ze odist z WHO bol zly krok.

O obhcodnej vojne sa da diskutovat, zatial to vyzera ako dobry krok, buducnost uvidi. Subjetivne si myslim ze to bol NUTNY a najma politicky krok, skor nez ekonomicky. Ci to je rasisticke povedat? Ty si myslis ze je dobre byt závislí na Cine? BTW nemusis odpovedat, ja dalej uz nemienim na tuto temu diskutovat, ked aj ty zijes v tom ze vy ste ti dobri ludia a kto nejde s vami je rasista. Ok. Skoda, po tych rokoch na fore. A to ani Trumpa nemam rad, len ma bolela hlava citat tie sracky o nom.

Reagovat
Lacko_Boh

****fakin mobil****

Reagovat
Counter

Trump je nevzdělaný sebestředný a bezohledný narcis, kterému je blaho obyvatelstva ukradené. Všechno, co dělá, dělá pro sebe. Čínského prezidenta prosil, ať mu nákupem zemědělských produktů vyjde vstříc a pomůže mu k znovuzvolení. Ukrajinského prezidenta žádal, aby spustil vyšetřování Bidena/Bidenova syna a pomohl mu ke znovuzvolení. Dennodenně lže (o významných věcech, o bezvýznamných věcech, zkrátka o čemkoli, rád ti poskytnu tisíce příkladů), šíří konspirační teorie (např. že otec Teda Cruze měl podíl na vraždě Kennedyho, nebo jeden kousek z nedávné doby, že televizní moderátor Joe Scarborough zavraždil během působení v Kongresu jednu zaměstnankyni) a kritizuje všechno/všechny, co/kdo mu nejde na ruku. Lidi, které nominuje do své administrativy, houfně odchází a nenechávají na něm nitku suchou. Nebo myslíš, že všichni ti Tillersonové, Mattisové, Boltonové, McMasterové, Kellyové a další a další jsou jen zhrzení ubožáci, kteří o Trumpovi nepokrytě lžou? A pokud ano, proč takové lidi nominoval do ministerských funkcí anebo na významné posty v Bílém domě?

Co se týče zlepšení života Američanů - ekonomicky se poslední roky daří skoro všem na světě, to není zásluha nějakého jednoho státníka. Kdyby volby vyhrála Clintonová nebo Gunnersaurus, ekonomická situace by byla dost podobná. Tyhle protesty však nepramení z nějaké ekonomické kvality života, ale především z policejní brutality. V tomto ohledu se situace nezlepšila ani omylem. Trump smáznul kroky, které před ním udělala Obamova administrativa, a otevřeně podporoval policisty, aby se s lidmi při zatýkání nemazlili. Nemělo by se taky zapomínat, že dlouhé roky tvrdil, že Obama nebyl americký občan, nýbrž keňský imigrant, a tudíž nelegitimní prezident. Průzkumy veřejného mínění hovoří jasně, což je pro tak polarizovanou zemi jako USA něco mimořádného - dokonce i kus republikánských voličů souhlasí, že Trump přispěl ke zhoršení situace v zemi v oblasti rasové tematiky, viz https://www.npr.org/2020/06/05/870019283/poll-two-thirds-think-trump-made-racial-tensions-worse-after-george-floyds-death

Nikde netvrdím, že kdo se mnou nesouhlasí, je rasista. Nikde. Kvituju, že Trumpa nemáš rád, nekvituju, že ho přesto obhajuješ.

Reagovat
Counter

A k té obchodní válce s Čínou - já tě nepřesvědčím, ale Thomas Sowell by mohl, ne?

https://reason.com/2018/11/26/thomas-sowell-returns/

Thoughts on the Trump trade war?

Oh my gosh, an utter disaster. I happen to believe that the Smoot-Hawley tariffs had more to do with setting off the great depression of the '30s than the stock market crash. Unemployment never reached double digits in any of the 12 months that followed the crash of October 1929, but it hit double digits within six months of passage of Smoot-Hawley, and stayed there for a decade.

What about the view by President Trump that other countries are ripping us off by running trade surpluses?

It's pathetic. The very phrase "trade surpluses" gives half a story. There are countries that supply mainly goods, physical goods, and there are other things like services that other countries provide, and the United States gets a lot of money from providing services. To talk about one part of the trading and ignore the other part fails to understand that money is money no matter whether it's from goods or services.

When you set off a trade war, like any other war, you have no idea how that's going to end. You're going to be blindsided by all kinds of consequences. You do not make America great again by raising the price to Americans, which is what a tariff does.

Reagovat
valloire

pojďme vymazat historii a začít od nuly ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ved vsetky korporacie a organizacie museli dobrovolne ci nedobrovolne naskocit na vlak populizmu

Reagovat
C-M@ster

Snad uz Vardymu doma nevriska decko a zas se trefi.

Reagovat
DieryVonry

No možná jsou prázdný tribuny, ale ty trávníky jsou v topu!

Reagovat
Taiger

Hlavně, ať hraje Pepe kurva

Reagovat
Taiger

Leno, Nelle, Mustafi, Holdini, Koala - Ceba, Guendo, Saka - Pepe, Laca, Auba

Za mě určitě lepší než proti City, ale nechápu, proč nehraje Martinelli a Tierney, ale okej, Mesut je na lávce

Reagovat
Taiger

Belle*

Reagovat
Taiger

Vypadá to na 4-4-2 tvl, zajímavý, ten střed bude prdel

Reagovat
Trand

Podle mě celkem dobrá, to by mohlo fungovat, těším se

Reagovat
Taiger

Mě zajímá, kde bude Saka, desítka? Křídlo a budeme hrát 5-3-2? Ale určo dobrá, Tierneyho nejspíš šetří

Reagovat
smazaný uživatel

v trojclennej zalohe

Reagovat
Taiger

MEH

Reagovat
Counter

Tierney vyšťavený z minulého zápasu, není od věci beky protočit. Pro Martinelliho není místo, místo Auby/Pepeho/Lacy/Saky bych ho na hřišti nechtěl. Snad přijde z lavičky.

Reagovat
Taiger

S Tierneym souhlasim, Marti mohl hrát místo Saky úplně v pohodě

Reagovat
Counter

Záleží, jaký post bude Saka hrát. Jestli bude wing-back nebo v záloze, tak to Martinelli zastat nemohl.

Reagovat
Taiger

Wing-backa by zandat mohl, proč by ne? Kór když bude mít v závěsu Koalovo podporu

Reagovat
Kixi Syhimour

A říkal něco k tomu Ozilovi po City teda?

Reagovat
Counter

Řekl, že jeho absence bylo taktické rozhodnutí.

+

on the tactical reasons which saw Mesut Ozil left out...

I have been very open with Mesut from day one. Since I joined I thought that he was fit and he was willing and he wanted to perform at the level he can do. He has played every game with me I think. So that it is. The moment I see that he is ready again to do that, I will treat him like anybody else. I think I have been more than fair with him and I think he has responded in many games the way I want. That’s it.

on why Ozil wasn't ready...

There's a lot that's happened to him in the last few weeks and I have to respect the time for every player. Sometimes they need a little bit of time. It's been difficult preparation the last two months to get players ready and again, I'm the first one who wants Mesut at the best. I'm going to put him on the pitch when I think he can give his best.

on how Ozil reacts when he doesn't play...

He was very well with me. There were no issues at all.

on whether Ozil questions why he's not playing...

My conversations with Mesut will remain between me and him. What I can tell you is that it was a completely fine, honest and clear conversation. That's it.

Reagovat
Kixi Syhimour

Ok, díky

Reagovat
Greny

to byla pumelice

Reagovat
Kluivert9

Krása

Reagovat
smazaný uživatel

som zvedav kolko hracov sa nam zrani dnes

Reagovat
Counter

Kola je jasný, pak možná Héctor nebo Holding. Sranda by byla, kdyby se zranil Auba.

Reagovat
Minister

Skvelý záver

Reagovat
Kixi Syhimour

Zajímavá koncovka

Reagovat
Nikikrew

Holding ma asi poslednu sancu ukazat ze v nom nieco je. Inac formacia teda neviem ci je to 4-4-2- alebo 4-3-3 ale skor to druhe. Brighton je doma silny ale dnes sa vyhrat musi

Reagovat
Counter

Může to taky být na tři vzadu a jedním z těch tří by byl Héctor nebo Kola

Reagovat
Taiger

Chudák klučina, takhle mladej a musí zastávat už všechny pozice (pokud fakt nastoupí na křídle), ale podle rozhovorů ty šance chytá za pačesy, tak supr

Reagovat
jacobT
Reagovat
smazaný uživatel

Po tom zraneni co mel by to bylo asi trochu nefer..

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo stream na Arsenal?

Reagovat
fajdax

Oni tam poušti do repraku hluk jak kdyby tam byly lidi?

Reagovat
Salfovic

Jsou tam načerno.

Reagovat
Taiger

Saka škoda kurva

Reagovat
KnoxXx

Saka

Reagovat
smazaný uživatel

saka je poklad a laca dobre prituknul

Reagovat
Mastný Chobot

Dajte mi link pls

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Taiger

Bellerín je mimo

Reagovat
Taiger

A zas, vůbec nestíhá

Reagovat
smazaný uživatel

je nevyrovnany, ale zas pred chvili to tam dobre zahasil za pepeho

Reagovat
Taiger

Reagovat
smazaný uživatel

Saka je nás najlepši hráč

Reagovat
Nikikrew

Smutne.

Reagovat
smazaný uživatel

Smutne bude ak odide

Reagovat
Maresma

Nechce podepsat?

Reagovat
Kixi Syhimour

Podepíše, ale bral bych ho

Reagovat
Nikikrew

Podpise, o neho sa nebojim

Reagovat
smazaný uživatel

Záloha je slabučká nevieme rozohrať nikto sa neukaze

Reagovat
Taiger

Nemáme furt střelu na bránu?

Reagovat
Nikikrew

Ne

Reagovat
Taiger

Už jo

Reagovat
KnoxXx

dockal si sa

Reagovat
Taiger

Ještě ten gól

Reagovat
Nikikrew

Aaron Mooy by za nas kludne mohol hravat.

Reagovat
Taiger

Guendo lempl

Reagovat
smazaný uživatel

Úplne zbytočný hrac

Reagovat
Mastný Chobot

To je pekná hlupost

Reagovat
smazaný uživatel

Nový denilson, nie je dobrý dopredu ani dozadu

Reagovat
Counter

A proto ho Emery, Ljungberg i Arteta stavěli a staví. Plus se dočkal pozvánky do francouzského nároďáku. Ve dvaceti letech k mistrům světa. Makes sense.

Reagovat
Golasso

Reagovat
smazaný uživatel

A aj ho sleduješ ako hraje?

my nemáme veľa možnosti a zvyšok je hype.

Reagovat
Counter

Reagovat
Nikikrew

Ceballos dost tichy, toto mal byt jeho zapas kde mal diktovat tempo hry

Reagovat
KnoxXx

Leno

Reagovat
Minister

Čo ti drbeeee

Reagovat
Nikikrew

Boha Leno nie

Reagovat
jacobT

A sakra

Reagovat
Taiger

Kurva do píči

Reagovat
Edgewalker

My jsme fakt prokletý klub, tohle už přece není normální

Reagovat
smazaný uživatel

Ach dpc, navyse tak zbytocne

Reagovat
Front hell

Reagovat
Golasso

Nás fakt musel někdo proklít...

Reagovat
Gunner14

Můžeme to zabalit

Reagovat
Gunner14

Na BT Sportu prý neukážou záznam, že to je prej hnusný

Reagovat
Front hell

Koleno se mu prohlo

Reagovat
Mastný Chobot

Leno v pici na rok, rovno ten klub rozpustite

Reagovat
Kixi Syhimour

No, to je slušný problém pro Arsenal

Reagovat
Taiger

Pěkně Martinez teď

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá ani na dvojku

Reagovat
Taiger

Mluvím o zákroku

Reagovat
Counter

Konečně něco rozumného z tebe vypadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A bola to samozrejme narážka na teba

Reagovat
Counter

To je mi jasné

Reagovat
Nikikrew

Jebem to fakt, najlepsi hrac kadra spolu s Aubom

Reagovat
Gunner14

Hm tak dneska i když vyhrajeme, tak to bude na piču

Reagovat
jacobT

Mali tú sezónu radšej anulovať.

Reagovat
Greny

Snad bude Leno co nejdrive v poradku.. ale asi to bude hodne dlouha pauza... hele nikomu nic zleho nepreji, ale nepodcenil to dneska Arsenal s tim ze ma na lavicce jen jednoho nahradniho brankara?

Reagovat
KnoxXx

vsak maju Saku, ten je zvyknuty zahrat kdekolvek

Reagovat
nani92

Leno knee matter

Reagovat
Mastný Chobot

Pekny humor, to si vzdy mal

Reagovat
Golasso

Koleno -> policajt -> Floyd -> rasisto!

Reagovat
Golasso

Měl někdy jiný klub takovou kombinaci failů a smůly?

Reagovat
Kixi Syhimour

Jako nám zranění gólmana odstřelilo LM, ale tak v lize nám to vlastně nijak neuškodilo

Reagovat
Golasso

To je pravda. Akorát u nás je to dlouhodobý trend. Buď v něčem failujeme nebo máme strašnou smůlu... většinou obojí dohromady.

Reagovat
Kixi Syhimour

Jako věz, že my nejsme také zrovna klub štěstěny, Gerrard, pár milimetrů, Karius

Reagovat
Golasso

Taky pravda, na to bych málem zapomněl

Reagovat
Svatej

Dle myho zrovna vy teda smulu ani faily temer nemate. Jasne, mas tady tu LM, ale krom toho vam celkem dlouhodobě všechno přeje. Malo zraněných a kdyz uz, tak zřídka na dlouho a u nekoho fakt podstatnýho. Tuhle soutěž smolařů by jste dle myho nemeli sanci vyhrát, coz je pro vás skvělý.

Reagovat
Svatej

Mluvim teda jen o současný dobe, přirozeně.

Reagovat
Kixi Syhimour

Mně přijde, že máme v těchto aspectech, které vypisuješ je nám štěstí nakloněno, ale v konečném důsledku nám to často zkazí jeden fail/smůla.

Když se to totiž sečte, tak lze říct, že o LM nás připravil v ten den katastrofický Karius, teďka nás v nadějném postupu skrz LM připravilo zranění Alissona, o ligu nás připravila historická chyba a pořád se nám za ní vysmívají a pak 11 milimetrů nebo kolik o velmi výhodnou pozici v cestě za titulem, kdyžtak můžu i přidat EL, kde jsme tuším měli nárok na nějakou tu penaltu.

Samozřejmě, že ne všechno je smůla, v Kyjevě jsme prostě neměli kvalitu v brance což vyústilo v ten strašný výkon například.

Reagovat
Kixi Syhimour

Kdbych měl jít třeba hledat fatální chyby Chelsea, tak si na nic moc z posledních let moc nevzpomínám, maximálně tak na zranění Čecha na semifinále proti Atletům (zase Atleti )

Reagovat
Kixi Syhimour

Možná teda pokud chceš počítat nějaký ten dvojzápas s PSG, tam už se moc nepamatuju

Reagovat
Svatej

Z poslednich let asi moc ne, nicméně dost zalezi na uhlu pohledu toho, jak se na to divas.

S tema jednotnýma smulama mas pravdu a tam vas hra zrovna nesetrila, ale da se na to nahlížet tak, ze spousta tymu mela dlouhodobější smulu ve zraněních nebo nejakych jinych fuckupech, který jim zamezily se vůbec účastí v pokrocilych fazich LM nacházet, pokud chapes, jak to myslim.. Skvelej priklad tenhle rocnik PL a vlastne i ty LM. Vsichni jsou vykripleni az na kost, nehrajou jim nejlepsi hraci a proto ztraceji miliardu bodů. Vam se ty zranění celkem pěkně vyhýbaly a stacilo prave jedno, aby vas to hned poslalo z LM. Vem si, kdyby vas to dlouhodobě nicilo i v PL, nebyl by tam Mane, kterej vyhraje zapas z niceho, pripadne Robertson, Taa, nebo dijk, aby zvalcovali kazdej utok a zakladali novy, v horsim pripade vetsina z nich najednou, jako to ma konkurence..Ligu by jste vyhráli s kloppem snad i tak, ale zadny 25 bodovy dominanci bych neveril ani za mak, naopak bych to videl dost ubojovane.. Tym by neb v tom silenym laufu a nemel auru neporazitelnosti, prisla by nervozita, body se ztrácely.

Jak rikam, hodne záleží na tom, jak se na to budeme dívat. Obecne si myslim, ze mate smuly dost malo, ale kdyz uz, tak v nejdebilnejsi moment.. Urcite jsem to nemyslel tak, ze by jste meli přímo štěstí..

Reagovat
Taiger

Ceba dělá co kurva? WTF?

Reagovat
Mastný Chobot

Ceballos je uplne zbytocny. Pepe hrozny. Saka najlepší zasa raz.

Reagovat
Taiger

Pepe nemá žádnou podporu, Sakovi se tam stahuje Auba, Pepe tam má Bellého, kterej je jeden z nejhorších na place od nás se Cebou a Guendem

Reagovat
Counter

Reagovat
Taiger

Jako sorry, ale tohle posral Maupay, Leno ten míč měl, ho popostrčil a nemohl ovlivnit pak to, jak dopadne.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Gunner14

Reagovat
mr.Silver

Boli z toho oci, pomale, bez napadu, des. Pepe hrozny, Ceballos ma tak na 3. spanelskou ligu. Chudak Leno

No nic, dohrajme tu sezonu nejak, pristi rok zas zacneme od nuly, snad to bude lepsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten stred zálohy je strasny průser..

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
Counter

Nemusí být, když se o kreativitu postarají kraje s útokem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Coz se jaksi neděje

Reagovat
Counter

Samozřejmě, ale to přece není jen chyba středu zálohy. Od koho čekáš, že to bude směrem dopředu tahat? Od Guendouziho s Ceballosem? Nebo od Saky, Auby, Lacy a Pepeho? Stačí kouknout, jak funguje Liverpool - Henderson s Wijnaldumem a Fabinhem, potažmo Ox nebo Keita nic zázračného nepředvádí, prostě jen pokládají dobrý základ pro ofenzivnější hráče před sebou, kteří to pak táhnou.

Reagovat
merlick

vidime posledne 3 roky

Reagovat
Counter

Však já neříkám, že se o ni starají

Reagovat
merlick

aj k tomu liverpoolu co pises. Ano nie je to galakticka zaloha, ale je aj tak na uplne inom levely ako nasa - nejde kazdy jeden utok cez nu, a obrancovia mozu prihrat aj do stredu zalohy a zaloha to neda iba do kraju.

Reagovat
Counter

Liverpool má rozehrávku postavenou hodně na krajních becích, TAA je v podstatě jejich špílmachr. My máme potenciálně supr beky Tierneyho s Bellerínem, kteří jsou zatím jen stínem toho, co bych si od nich představoval. Jediný, kdo hraje výborně, je Saka, všichni ostatní jsou za očekáváním.

Reagovat
merlick

nasi krajni beci maju potencial

v liverpoole si mozes prihrat do stredu - ponukaju sa(ano to robi aj vlasy, ale nasledne.. opak dalsej casti vety. Xhaka sa zdvihol pod Emerym, ostatni su na odstrel), nestracaju, nerozohraju naspat do kraju

Reagovat
Counter

https://twitter.com/mixedknuts/status/1274644769722044416

Ani Ted nesouhlasí. A Ted obvykle ví, co říká.

Reagovat
merlick

Teda Bundyho nepoznam. Ano branenie je zasluha celeho muzstva, nie len obrany. Teraz k faktom.

https://www.whoscored.com/Matches/1376208/Live/England-Premier-League-2019-2020-Brighton-Arsenal

Ceballos - asi iba jeden pass tam vidim cez stred ihriska, passing accuracy 82.5, 13 najhorsi z ludi co sa dotkli lopty za zapas za arsenal, asi no comment

Vlasy - 2-3 sa tam najdu ze okej, ostatok dozadu alebo do strany. Passing accuracy 93% - slusne

Zhrnutie:

Rozpravame sa o ofenzivnej casti nasej zalohy ano? Premna by mala zaloha vynikat prave v tom, a hru nasej zalohy za posledne roky dozadu to asi ani netreba vytahovat

Ceresnicky a moja pointa:

Through balls: Brighton 2 - 1 Arsenal

Average pass streaks: Brighton 4 -5 Arsenal

Si si nasiel umierneneho cloveka, ktoreho nazory mozes validovat (Ted) Bohuzial tato priposranost a alibizmus ze "aspon nieco bolo dobre" nas dlhodobo brzdi, a ak je nejake ospravedlnenie ze "pretty good job of progressing the ball to the forwards AGAINST FUCKING BRIGHTON", tak by som povedal ze drahy Ted asi nikdy nedal do nicoho viac ako 60% svojho najlepsieho. Staci nam byt priemernymi evidentne

Reagovat
Taiger
Reagovat
Taiger

https://pbs.twimg.com/media/Ea9sExzXsAU_y8b?format=jpg&name=medium

Měl ten míč už v ruce a kokot ještě proti němu jde

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Zbytečnost.

Reagovat
Taiger

https://pbs.twimg.com/media/Ea9sDTTUcAABxtv?format=jpg&name=medium

A píčus se ještě dožaduje toho, že hrál rukama mimo povolený území

Reagovat
Golasso

Odpad jeden zas*anej....

Reagovat
Svatej

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Greny

noo 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jollae

Piči, tieto žvásty...v tej rýchlosti by si určite všetko vyhodnotil inak...sa čudujem že nie si nejaký vedec...ale si len kokot

Reagovat
smazaný uživatel

kolasinac omg.

Reagovat
Taiger

To není offside ne?

Reagovat
Greny

bude ofsajd o dva milimetry?

Reagovat
smazaný uživatel

Laca teraz daleko prasackejsi pro brankarovi jak Maupay na Lena.

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
Front hell

taky za to byl oceněný

Reagovat
Counter

ne no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
O.Giroud

coo? takze zalezi na tom, ci sa hrac zrani alebo ne

Reagovat
Counter

Laca šel po míči, Ryan jej stihnul odkopnout dřív a kopačkou při došvihu kopnul do skluzujícího Lacazetta. Zbytečný faul, žlutá namístě. Ale že by to bylo prasáčtější než vrazit do brankáře ve výskoku? Ne no.

Reagovat
O.Giroud

Laca dobry magor

Reagovat
jacobT

Ako môže byť Boussouma stále bez karty?

Reagovat
Taiger

Vůbec by mi nevadilo, kdyby Brighton sestoupil

Reagovat
Front hell

Ale město je to pěkné

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Mastný Chobot

Ceballos vyborny prehlad o diani. Lacazette lezi na zemi a on to najebe donho

Reagovat
smazaný uživatel

tak aspon ma arsenaloutofcontext material na dalsi gif

Reagovat
Nikikrew

ale prihral to luxusne

Reagovat
Taiger

Střídej, dej tam Martinelliho

Reagovat
Mastný Chobot

Gervinho bol produktivnejsi ako Pepe

Reagovat
Taiger

Už přeháníš

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Taiger

Ti zavřel hubu co?

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Greny

Reagovat
jacobT

díky

Reagovat
Mastný Chobot

Nemate za co

Reagovat
smazaný uživatel

dik

Reagovat
adoxx

Reagovat
Golasso

zkritizuj jeste nekoho pls, potrebovali bychom druhej gol

Reagovat
smazaný uživatel

tohle na tom nic nemeni

Reagovat
Mastný Chobot

Tak hlavne je to stale pravda podla statistik

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Liquid

Reagovat
Hachim Mastour

paráda

Reagovat
Taiger

PEPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Reagovat
jacobT

PEPEEEEEEEEE

Reagovat
Front hell

Pičo nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

woooooww

Reagovat
adoxx

Pepeeeeee

Reagovat
Minister

Pepino pekne

Reagovat
Taiger

A to Pepe nemá na pravý straně žádnou podporu v podstatě

Reagovat
smazaný uživatel

a taky hraje cely zapas spatne

Reagovat
Taiger

Ne

Reagovat
Mastný Chobot

Decision making ma hrozny, ale ak dokaze pravidelne robit toto, tak budis. Zatial to ale nedokaze

Reagovat
adoxx

Tak to vůbec

Reagovat
O.Giroud

pekne a teraz smer 5. miesto

Reagovat
smazaný uživatel

diky

Reagovat
O.Giroud

sere

Reagovat
O.Giroud

serem na to

Reagovat
Hachim Mastour

načo

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Kixi Syhimour

Ještě to chtěl nenápadně Holding vyhodit rukou

Reagovat
Hachim Mastour

Holding má šťastie, že tá lopta už bola za čiarou.

Reagovat
smazaný uživatel

dva na rozehravce brani jeden hrac, genialni

Reagovat
fenixLFC

guendouzi sa na to dobre vysral

Reagovat
Taiger

Co udělal Martinelli, že nehraje?

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Nikikrew

Ozil nist co

Reagovat
Nikikrew

+ Martinelli

Reagovat
smazaný uživatel

jasna zluta, mel byt venku

Reagovat
Golasso

Je dobrý vidět, že i bez Luize si při bránění poradíme

Reagovat
O.Giroud

Laca na to ze mal zltu dobre jeblo taM isiel

Reagovat
Liveral

V tom buildupu to teda hodně zavánělo offsidem. Proč to neukázali, nekontrolovali?

Reagovat
Liveral

Ok tak nebyl. Teď jsem si stoupl zaznam

Reagovat
Gunner14

Atkinson idiot

Reagovat
gazza62

Super je tam .Ten anál je slabej ,hodně slabej.

Reagovat
Golasso

Tak ho zkus někdy s ženskou

Reagovat
gazza62

Mladej ,ty se máš ještě co učit .

Reagovat
jacobT

Bissouma mal mať už tak 3 žlté karty, ale Atkinson radšej odpiska Nketiahov útočný (ne)faul

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Taiger

Willock, Nelson, Tierney

Ale ne Martinneli

Reagovat
KnoxXx

s bodom asi spokojnost

Reagovat
O.Giroud

pod Nelsovn pohraj sa s nimi ako v u23

Reagovat
Greny

Arsenal jde branit remizu ?

Reagovat
gazza62

Tomu Arsenalu ,ale pasuje ten nápis na zádech.Tam je to samý Afričan .Dnešní Anglie .

Reagovat
Minister

Reagovat
Kixi Syhimour

Skvělá souhra

Reagovat
KnoxXx

komentator zjavne nema paru o pravidlach striedania

Reagovat
Taiger

To seru tohle

Reagovat
Greny

Reagovat
Minister

Najtrapnejší klub v Anglicku fakt

Reagovat
Liquid

Reagovat
Hachim Mastour

Maupay beznádejný 3. lavičkár toto kolo

Reagovat
KnoxXx

Maupay dnes dobre potrollil Arsenal

Reagovat
Mato178178

Jooooo

Reagovat
ajouki

To koho v Arsenalu napadlo, že v 93. minutě centruje od lajny jejich nejlepší útočník Aubameyang, místo aby byl v ve vápně? Pepe krásná branka, ale jinak jsem si nevšiml, že hrál. Nejlepší Saka, toho by potřebovali naklonovat na tři posty.

Brighton ale krásná kombinační hra. Branka na 2:1 luxusní.

Reagovat
Nikikrew

well done, well done

Reagovat
Kixi Syhimour

Matteo ho chytil pod krkem?

Reagovat
smazaný uživatel

ale tohle byla pekna akce

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Salfovic

Pěkná? Naprosto luxusní

Reagovat
Greny

Guendouzi pekne nezvladal to chyceni pod krkem si mohl odpustit nebo jestli tam byl uder?

Reagovat
Gunner14

ten týpek co spadl, celý zápas předvádí co to je za kokůtka, dobře mu tak

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

Guendouzi o co s snazi

Reagovat
Greny

mohl ho jeste vyloucit

Reagovat
gazza62

A je to .

Reagovat
Nikikrew

Brighton ziskal 6 bodov, plny pocet!!!

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Edgewalker

Velký špatný

Reagovat
bbbauch

Hezky Brighton

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mato178178

Nemajú vo west hame nejaké malé ihrisko?

Reagovat
O.Giroud

ten Anderson je mimo, 20 mega na rozšírenie kádra nech ho Klopp prebudi

Reagovat
Mato178178

Celý west ham je mimo

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
KnoxXx

Neto

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Counter

Nearly broke the Neto

Reagovat
Horcmen

neseděls teď ve Stockley Parku a radil Attwellovi?

Reagovat
Counter

Cože?

Reagovat
Horcmen
Reagovat
Counter

Hah, tohle jsem jen viděl na twitteru, kde jeden účet psal "jasná červená" a druhý "to nemůže být červená" Nejlepší je, že za to nemohl dostat ani žlutou, nakonec krásných sedm bodíků

Reagovat
oli9

Král přichází No sám jsem zvědavý jak to bude dnes vypadat.. Ale 1:2 by mohlo být

Reagovat
smazaný uživatel

Včera se tu lidé smáli Arsenalu. No nás dnes také čeká must-win zápas, takže abychom nebyli k smíchu také. United remíza, Leicester také. Teď je šance trochu United utéct a zároveň se přiblížit Lestru. Jsem zvědavý na to, jak to zvládneme.

Reagovat
Busby babes

>/i>

Reagovat
Counter

Reagovat
Raylan

Pravděpodobná sestava: Giroud

Reagovat
smazaný uživatel

Ve středu už by se mohl předávat pohár, nádhera, YNWA❤

Reagovat
kissak

To už nás koupili šejci nebo proč většina hráčů newcastlu poklekla před výkopem a zvedla ruku vzhůru?

Reagovat
fenixLFC

joelinton

Reagovat
kissak

Ten se snad nechytne.

Reagovat
O.Giroud

veľmi dobre kopu tie rohy Norwood a Fleck

Reagovat
kissak

Oboustranně nudná hra, v případě Newcastlu žádná novinka. Připadá mi jako bych se díval na českou zaháněnou.

Reagovat
oli9

Tak Česká liga je o parník napred před touto bramboračkou

Reagovat
kissak

Asi možná jo, ale nemohu posoudit nesleduji.

Reagovat
oli9

Ale tak tento zápas je něco

Reagovat
Tommy$

Ten Joelinton je za ty love docela fail

Reagovat
kissak

Zatím total.

Reagovat
bbbauch

Je werner na soupisce nebo jak?

Reagovat
Talker

Soupiska byla uzavřená v lednu, podle mého nemůže hrát v téhle sezoně nikdo nový.

Reagovat
icemike

Pokud by se nám nezranil třetí gólman... Zdravím do La ligy

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kixi Syhimour

Ale abych byl fér, tak to bys musel koupit z PL, ne?

Reagovat
TopinB

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
icka

Reagovat
Infi

Reagovat
bbbauch

Pritom to vim

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Kixi Syhimour

Pokud vím, tak to není možné. Navíc ještě včera hrál za Lipsko

Reagovat
Svatej

Joo, kezby

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
oli9

Silvestrovský gól ala Štětina

Reagovat
Svatej

Wtf, to je příšerná sestava

Reagovat
Svatej

Azpi, rudi, christensen, alonso - Kante, Kova, RLC - Mount, Giroud, Willian

Reagovat
Kixi Syhimour

Zas tak hrozné se mi to nezdá

Reagovat
Svatej

Bez Jamese, Gilmoura, Pulisice, Abrahama.. ja jsem teda ted zatim dost zklamanej

Reagovat
Kixi Syhimour

Ses nějak namlsal tím Wernerem, ne?

Až na ten horší útok mně to přijde dobré, vaše vysněná záloha, co se pamatuju a v obraně teda chybí James, ale jinak to nejlepší.

Reagovat
Svatej

Ja bych Kanteho teda za toho Gilmoura posadil

To je orave ono no, horsi utok a zadny james, zalohu ma ale asi kazdej vysnenou jinak no...

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak hlavně tam máte po dekádě, nebo jak dlouho toho Cheeka , pak mě překvapuje ten útok to je pravda, ale mohl hrát Barkley například

Reagovat
Talker

Tak James hrát neměl, to se psalo všude. V Gilmoura jsem doufal. Za 2 týdny sand bez Williana .

Reagovat
Talker

james je zraněný, Jorginho vykartovaný. Mohl být Abraham a Pulišič místo důchodců, to by byl jediný upgrade, jinak jsem spokojen.

Reagovat
Svatej

Proc jenJames teda na lavičce?

Reagovat
Talker

Lehké zranění, asi nechtěl Lampard riskovat. Jinak by podle mého hrál.

Reagovat
Talker

Kepa; Azpilicueta, Rüdiger, Christensen, Alonso; Kanté, Kovačič, Mount; Loftus-Cheek, Giroud, Willian

Náhradníci: Willy, James, Emerson, Zouma, Gilmour, Barkley, Pedro, Pulišič, Abraham

Ještě Gilmour do základu, Pulišič místo Williana a byla by ideální.

Reagovat
Kixi Syhimour

Abraham snad taky, ne?

Reagovat
Svatej

James

Reagovat
Talker

Ten je prý zraněný (lehce). Riskovat ho po čtvrtletní pauze je asi zbytečné.

Kixi - na Abrahaa jsem reagova výše, ten tam měl být taky.

Reagovat
Kixi Syhimour

jo, odeslal jsem předtím

Reagovat
C-M@ster

Co dělá Gilmour na lavce

Reagovat
Svatej

Reagovat
Horcmen

Reagovat
C-M@ster

Tak holt dá golaso z lavky, ale nechápu to.

Reagovat
Talker

Btw ne vím proč, ale strašně se mi zpomalilo psaní na ef. Jsem jediný? Všechno ostatní jede úplně v pohodě. Nějaká rada? Mám Chrome.

Reagovat
Talker

OK, tak na edge to jede normálně, nechápu, co chrome proti EF má...

Reagovat
Talker

Tak se zasekává i Edge...

Reagovat
Shottack

Reagovat
Svatej

Taky na mobilu? Zrovna řeším úplně stejnej problém a myslel jsem, ze to nestíhá mobil, be stránka..

Reagovat
Talker

Nn, i notas. V pohodě, když je pár příspěvků, ale u těch dlouhých jako tady je to strašný. Napíšu něco, a vidím to asi o 15 vteřin později

Reagovat
O.Giroud

a ja dement som kvoli tomu vcera aj cely tablet resetoval a teraz mi to robi zas na novom notebooku, ale som na opere a napr. na mobile som este tento problem nemal ty vole to je otravne a tam mam zas samsung internet kvoli adblocku

Reagovat
Kixi Syhimour

Souhlas, já to měl na tabletu a tak jsem si říkal, že to nebude chyba Eurofotbalu, strašný pak psát příspěvky, když to fakt trvá třeba 10 vteřin, jak píše Talker.

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Gazdo

Mne sa strasne prehrieva mobil ked som na EF ale ide normalne len bateria ide tak percento za min

Reagovat
Kixi Syhimour

Mám to stejně , taky Chrome

Reagovat
Whitemedia

Zrovna jsem se chtěl ptát na to samé, už nějakou dobu mě to tu vytáčí a příspěvky píšu jinde a tady je jen vkládám

Reagovat
Talker

Já je píšu tady, ale je to naprosto šílené.

Reagovat
Whitemedia

Tady jsem psal ten příspěvek o RLC a trvalo mi to asi minutu, na to nemám

Reagovat
Nihilister

Reagovat
oli9

Jj kolikrát píšu 30 slovo podívám se na text a bílé pole a po 10 vteřinách se začne objevovat text

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Talker

Najednou to funguje, ale je otázka, na jak dlouho. Možná to někdo opravil. Ale dřív tu byly diskuze o 2000 příspěvcích a ani ťuk a teď to blbne po pár stovkách příspěvcích.

A tohle není první článek, kde je průser, pravidelně, téměř u všech nad 500 to je špatenka.

Reagovat
oli9

Owny hackuje jelikož se rozjela PL i když on ji chtěl ukončit a anulovat

Reagovat
smazaný uživatel

Mne tiež

Reagovat
Whitemedia

Loftus tvle.. to zase budu trnout pokaždé, když se ocitne na zemi..

Reagovat
O.Giroud

Joelinton neni mozne

Reagovat
Talker

OK, tohle je úplně k hovnu. Navrhuji přesunout diskuzi k zápasu pod samotný zápas. Tohle je naprosto v prdeli.

https://www.eurofotbal.cz/premier-league/2019-2020/preview/aston-villa-chelsea-fc-564747/

Reagovat
Kixi Syhimour

jako moc mi to nevadí

Reagovat
Svatej

Ok

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
kissak

Utrápená výhra a 3 body zůstaly na St. James Parku zase o krok blíž k záchraně EPL.

Reagovat
fenixLFC

klid, ste v pohode, ten zvysok je tak marny ze uz ste zachraneni

Reagovat
off-olda

Já si nemůžu vzpomenout na to, na jaké stránce jsem hledal streamy..

Reagovat
Kixi Syhimour
Reagovat
off-olda

Já si stream najdu, ale tu stránku jsem měl rád.

Reagovat
Whitemedia

footybite?

Reagovat
off-olda

Mám pocit, že to bylo něco s "footy", ale vzhled neodpovídá.

Reagovat
EXoRcIsT
Reagovat
KnoxXx

aquapark

Reagovat
Agent z Melmacu

water break? wtf the fuck?

Reagovat
Hokaido

Jak to zatím vypadá?

Reagovat
Whitemedia

Žlutava-Velký Ořechov

Reagovat
Horcmen

Reagovat
gazza62

Zajímavé je, že normálně jsou politické projevy na hřišti zakázané a tvrdě postihované, ale šaškárna s Black lives matter a gesta se zdviženou pěstí najednou nevadí. Pokrytectví na druhou

Reagovat
Salfovic

Kdyby nevadí, dokonce jsou vynucována.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hai

Reagovat
C-M@ster

Já se na něco podobného zeptal na reddit soccer fóru a dostal jsem permaban...

A to jsem nenapsal nic vulgárního ani ofenzivního, jen jsem napsal, že nerozumím třeba věcem kolem "rasismu" Bernarda Silvy a jestli by mi to někdo mohl objasnit nějakým jednoduchým způsobem.

Reagovat
Agent z Melmacu

tam to riadi banda čurákov, tiež som dostal ban za úplnú volovinu, jebať ich

Reagovat
oli9

Picovina, ale nedovedu si představit kdyby někdo chtěl dát na dres na bílých životech záleží....

Reagovat
To som ja

Brali by to, ako provokáciu

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

ty si normální vylízanej blb

Reagovat
fenixLFC

od teba to teda sedi

Reagovat
valloire

sedí hochu, páč ty bys líbal nohy černochům a prosil je za odpuštění, že byli nuceni dělat na plantáži před 200 lety a vůbec by ti to nepřišlo divný

Reagovat
JohnKoul

Lidská práva nejsou politický projev.

Reagovat
Shottack

Reagovat
valloire

uctění památky vojáků obou válek je?

Reagovat
Shottack

Válka je pokračování politiky jinými prostředky...

Reagovat
valloire

a lidská práva černochů jsou zaručena ústavou

Reagovat
smazaný uživatel

Smějeme se Arsenalu a prohráváme se slabou Villou. Strašný.

Reagovat
Miguel19

Do pici ať se radši koupi za 80 mega trenér, co nás naučí bránit standardky a centry. 40 minut jsme u vápna Villy a hovno. Villa dva útoky - gól a šance jak jinak než po centrech...

Reagovat
Miguel19

Jinak dolu Cheek a Giroud. Za ne Pulda a Tammy

Reagovat
RKBoy

celý polčas naprostá kontrola a potom príde zas naša tohtosezonna klasika, Willian je dobrý akurát na vyvedenie lopte či jej podržanie, v 16. so železnou pravidelnostou nič nevymyslí , Giroud pomalý a neohrabaný a na Rubenovi je tá ročná absencia vidiet , chýba mu drive smerom dopredu a sebavedomie..útok je tak úplne bezzubý a Mount je na všetko sám.

v 2. polčase to chce čo najskor Tammyho, Pulišiča, Jamesa a Odoia.

Reagovat
RKBoy

pardon , nejak som zabudol že Odoi nie je v nominácii.

Reagovat
fenixLFC

to na koho willian rozohraval ten roh? ved tam ani vzdialene nikto nebol

Reagovat
Kovi81

Odchod Williana bude podobná výhra jak v CL

Reagovat
O.Giroud

vy s tým Willianom točite ako na kolotoči, raz super ptoom jeho predaj najväčšia výhra

Reagovat
Whitemedia

A to já bych teda řekl, že názory u Willdy se víceméně nemění..

Reagovat
O.Giroud

kedy to mal tu sériu dobrých zápasov? to už tak dávno ci sa mi to snívalo?

Reagovat
Kovi81

Nikdy

Reagovat
O.Giroud

nebolo to niekedy keď stratil miesto v zakladnej zostave?

Reagovat
Kovi81

Presne vtedy, čo hovorí Whitemedia. Pulisic v lige odohral o 10 zápasov menej a aj tak ma o gól viac, v prvom roku v novej lige. Willian je absolútne na smiech.

Reagovat
Whitemedia

V té marné sezoně Mourinha v té tragédii půl rok vyčníval a pak teda u Conteho někde okolo zápasů v LM s Barcelonou.. a pak občas proti Tottenhamu

Reagovat
Talker

On má každý rok měsíc, kdy je super, pak pár slušných zápasů (jako řeba dnes) a zbytek sezony je tam tak nějak do počtu.

Reagovat
Agent z Melmacu

netrepte pán Giroud

Reagovat
Kovi81

Ani by som nepovedal, ja mám naňho averziu roky, to je hráč niekde do spodku tabuľky.

Reagovat
Coutinho10

Salah a Gomez na lavičce

#LFC starting XI v #Everton: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Milner, Fabinho, Henderson, Keita, Minamino, Mane, Firmino

Subs: Adrian, Wijnaldum, Lovren, Salah, Gomez, Oxlade-Chamberlain, Origi, Elliott, Williams

Reagovat
Kixi Syhimour

Salah byl nějak mimo chvíli, proto nehraje ani Robertson

Reagovat
Coutinho10

vic me stve, ze nehraje Gomez, ale i Salah by byl potreba a Robertson mi az tolik nevadi...Milner si to ohlida

Reagovat
O.Giroud

Tak určite ho Klopp neposadil len tak, že nech Everton má nejakú šancu. Milner aspoň začne prasit, keď začnú oni

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Coutinho10

fair play

Reagovat
Kixi Syhimour

Gomez mě taky překvapuje, jinak u toho Milnera teda nevím, na tom krajním bekovi už tolik nestíhá, ale jinak je to takový neobvyklá sestava, tak uvidíme, načase začít nějakou šňůru vítězství v Goodisonu .

Reagovat
Coutinho10

tak neni nejrychlejsi, ale je to osobnost a ma zkusenosti, kazdopadne sestava je zajimava, tak uvidime

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
avicii

Zranenia nie? Aj Robertson... Pekná zostáva teším sa, v príprave sa vraj veľmi dobre ukazovali Naby a Takumi

Reagovat
Coutinho10

z pripravy jsem videl sestrih, takze tam ted jsem na ne hodne zvedavej, jestli to dokazou prenest

Reagovat
O.Giroud

No nebude to moc príjemný zápas keď Everton asi bude hrať tvrdo.

Reagovat
masina_LFC

tak salah mal knock a zjavne ani robbo nebol fit dokonca ani na lavicku

Reagovat
Coutinho10

j tjn, ale o Gomezovi nic nepadlo ne, tak me prakvapuje, ze on nehraje

Reagovat
avicii

Koľko bude chcieť Villa za Grealisha? Bral by som ho k nám po predaji Wilsona a Shaqa

Reagovat
masina_LFC

Reagovat
oli9

Mě se taky líbí jak hraje, takový dric dobrý na balonu.. Ale nedovedu si ho právě představit jinde než ve Ville

Reagovat
avicii

U nás áno

Reagovat
iamek

Po nás chcou 80.

Reagovat
Wazza228

80 když se udrží se všude objevovalo a kolem 50 když sestoupí. Ale kdo ví, jaká bude cena teď po koroně.

Reagovat
avicii

To je teda riadna prehánka... Do 40 pri zostupe by bolo fajn

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to najlepší hráč Villy, dobrý vek, Angličan a zmluva tuším ešte na 3 roky tak koľko by si čakal? Fakt 40? Jedine fakt pri zostupe ak bude nutné Billa potrebovať peniaze

Reagovat
avicii

No čakal

Reagovat
ajouki

Fakt myslíš, že Klöpp bude chtít hráče, který je při každém druhém dotyku faulovaný a kouskuje hru? Byl to by to skvělý plán, jak zpomalit pekelné tempo Liverpoolu. Soupeři by to určitě ocenili.

Reagovat
avicii

Kloppo by ho zrovnal

Reagovat
ajouki

Například Keitu už podobně rovná druhou sezonu a stále to není k jeho spokojenosti. Taky otázka, co by z Grealishovy hry zůstalo, kdyby se z ní eliminovalo navázání protihráče a postupné vytvoření prostoru. Ten by se hodil do Manchesteru City jako náhrada za Davida Silvu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ťažko zrovna niekoho keď vydrží mesiac a potom je zas zraneny

Reagovat
avicii

Reagovat
ajouki

Neboj, to jsem vzal v potaz. Herní vytížení a forma je něco jiného než taktická připravenost pro herní styl.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne sa Keita pozdáva, po tom ospevovani som čakal viac ale vidieť, že to v sebe má. Len vždy keď to bolo každým zápasom lepšie a lepšie a uz sa udomacnoval v základe prišlo zranenie

Reagovat
ajouki

V sobě to samozřejmě má, ale alepoň rok Klöppovi trvalo, aby ho naučil hrát na menší riziko a Liverpool neztrácel míč.

Reagovat
smazaný uživatel

To zas áno, no snáď sa už vyhne zraneniam inak to nemá zmysel.

Reagovat
fenixLFC

omg preco hra ten smatlak matip?

Reagovat
avicii

ty by si radšej Lovrena co? Matip ma od smatlaka veľmi ďaleko

Reagovat
fenixLFC

jj pretoze je to bud matip alebo lovren...

Reagovat
smazaný uživatel

Korenu to snad nemyslis vazne....

Reagovat
Remt

Já mám naopak Matipa moc rád.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

výkon bez chyby

Reagovat
fenixLFC

co zvlada aj gomez. nehovoriac o tom ze kvoli jeho zraneniu nemohol nastupit salah

Reagovat
cristiano.K.

budeme hráčům vyčítat zranění?

Reagovat
fenixLFC

ked je niekto IP tak ano

Reagovat
cristiano.K.

IP byl Sturridge né Matip

Reagovat
Zaschrona

Gordon v základu je fajn, ale proč sakra Carlo vzal dva brankáře na lavičku?

Reagovat
Kixi Syhimour

Docela mě překvapuje ta vaše marodka: Mina, Delph, Tosun, Walcott

Reagovat
smazaný uživatel

No to nie sú moc prekvapivé mená ohľadom zranenia

Reagovat
Zaschrona

No a ještě Schneiderlin a Gbamin, Gomes navíc měl menší potíže. Stejně ale moc nechápu, proč na lavičce není o mladíka navíc, že by je tu lavičku chtěl nechat zasloužit?

Reagovat
Hokaido

Není to třeba tím, že s týmem netrénovali a nemusí mít hotové testy na koronu? Hádám, že v týhle situaci asi nemůže vzít na lavičku úplně každého.

Reagovat
Zaschrona

Může být.

Reagovat
stiflerovamama

Gordon redka

Reagovat
smazaný uživatel

It's coming home!

Reagovat
vladis271

Reagovat
Luc-Luc

konecne

Reagovat
nani92

Deanov nový image

Reagovat
Remt

sere na to

Reagovat
Coutinho10

to jsou ty naucene signaly

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
merlick

boha, to kto tam tak krici, ved nech sa ukludni

Reagovat
Luc-Luc

Trent zatim dost nepresnej, o polocase si snad prezuje ty trapny kopacky

Reagovat
Zaschrona

Proboha, kolik nám platí za tu reklamu na vlasovou transplantaci v Turecku? To je ostuda.

Reagovat
vladis271

Reagovat
Coutinho10

proc to Firmino netuknul Keitovi do tutovky

Reagovat
Remt

to se přímo nabízelo

Reagovat
smazaný uživatel

skoda

Reagovat
Remt

Trente, shoď to háro a začni neco hrát ty voe

Reagovat
ondris

veď má tie vlasy dobre

Reagovat
Remt

jo, to vížejo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

James

Reagovat
REPLIKATOR

Milner

Reagovat
Kixi Syhimour

Typický zápas v Goodisonu

Reagovat
Kixi Syhimour

Everton se do ničeho nehrne (až na ten začátek), my si sice přihráváme jako zběsilí, ale šancí je málo. Nicméně mi přijde, že pauza není tolik znát.

Fabinho se po špatném začátku zvedá, už tam 2x výborně odzbrojil Richarlisona, Keita nebyl tolik vidět, ale po pauze už to bylo lepší, Minamino se fakt snaží, ale přijde mi, že technicky mu to dnes moc nevychází. Firmino měl přihrávat Keitovi do šance a Mané také není moc vidět, zkusil bych tu hru trochu přenést nalevo. Arnold nemá den, to vypadá.

Reagovat
avicii

snad to nejak usmudlame, dalo sa ale cakat ze to nebude to prave orechove, kazdopadne sme lepsi na lopte

Reagovat
Kixi Syhimour

líbí se mi, jak se rychle snažíme sbírat ty odražené balóny, třeba Lewis snad ani nebyl u míče, musíme ale trochu zrychlit dopředu si myslím

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

nuda, bez tempa a absenciou robba a salaha su zabite obe kridla. minamino je nulovy. prekvapujuco dobre hra keita, ktory lopty poctivo zbiera a vie sa zbavit protihracov. skoda ze to je k nicomu ked sa nevieme dosatat pravidelne do sanci. musime pridat na tempe (vo bez fanusikov bude tazke) a hlavne to spresnit, kombinacie su totiz pomale a trentovi s hendom tie pasy uplne nejdu

Reagovat
oli9

Jediné co funguje je to že po ztrátě míče ho ihned získáme zpátky..

Reagovat
Zaschrona

Holgate se za tuhle sezónu ohromně zlepšil. Jestli mohl ještě nedávno hrát Keane v základu Albionu, tak o Masonovi by se mělo alespoň uvažovat v rámci nominace. Zatím dneska jasně náš nejlepší hráč.

Směrem dopředu se mi líbil akorát Gordon, oproti tomu Iwobi toho pravého záložníka fakt neumí, zjevně tu pozici úplně neovládá. Ve středu hřiště Davies a Gomes jsou přečíslovaní. Úplně si to s těmihle hráči říká o 4-3-3 a přesun Iwobiho do středu.

Reagovat
nani92

Tento Liverpool bude asi najslabší majster posledných rokov

Reagovat
LFC & STEVEN 8

Reagovat
Zaschrona

To ani nebyl faul.

Reagovat
masly008

čisčí skluz už ani nejde.

Reagovat
Remt

hodně sytě oranžovej!

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
REPLIKATOR

Dean

Reagovat
KnoxXx

Dejaaaaan

Reagovat
REPLIKATOR

Lovren

Reagovat
Coutinho10

ty vole ufff

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Remt

fuj, tak teď se mi vopotil žlábek

Reagovat
Remt

jinak ale teda výkon lfc po pauze nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

ved býva vždy hrozný po repre pauze, nie to ešte po korona pauze

Reagovat
Luc-Luc

tvl ufff

Reagovat
Han střelil první

Lovren se může s takovými výkony vydat tak maximálně domů do Chorvatska.

Reagovat
REPLIKATOR

Lovren dpč

Reagovat
masina_LFC

Calamity Lovren at his best

Reagovat
oli9

Lovren na place = chaoz v obraně

Reagovat
oli9

Lovrenovi už 2, 3 roky jdou pouze storycka na instagram kokotovi

Reagovat
castelL

tieto výkone z aktuálnej sezóny to je bolesť pre oči

Reagovat
smazaný uživatel

mali nám radšej dať ten diplom

Reagovat
Remt

udělá na místě dva, třetí ho zkosí, nechápu proč nedostal zlutou Richarlison

Reagovat
Pigeon

Dneska ale velká připosranost Reds.

Reagovat
Luc-Luc

dobrej bod z tezkyho zapasu

Reagovat
Lacko_Boh

Ancelotti to na Kloppa celkom "vie". Ma s nim fajn bilanciu.

Reagovat
mickey mouse

ale proti Crystal Palace povinně tři body

Reagovat
smazaný uživatel

N U D A

Reagovat
masina_LFC

dnes si nikto nezaslúžil vyhrať, remíza zaslúžená

Reagovat
fenixLFC

to kto vymyslel nakopavat vsetko na maneho?

Reagovat
YNWA__MSN

Fotbal na hovno... Nuda

Reagovat
gazza62

Spanelska a Italska soutez ma ve svych tymech alespon celkem dost svojich hracu ,ale v Premier league to je dnes jiz vetsinou sama naplavenina z afriky a pritom vetsina z nich nestoji za nic .Drevaci, az na male vyjimky.

Reagovat
smazaný uživatel

Odberajte ludia!!!pripravujeme VR female zápas v boxe!!!Potrebujeme vaše odbery.Možte nas sledovať na FB stránke pod názvom GO play kde čoskoro predstavíme naše krásne fighterky.Odber treba dať tu https://youtu.be/jjQAqfhpPsQ

Reagovat
ttopi

Liverpool se k tomu titulu doremízuje. A nebo to chtějí uhrát na svém stadionu

Reagovat
Luc-Luc

hehe, to je prča viď

Reagovat
fenixLFC

arsenal sa preremizoval k unbeaten a furt to oznacuju za najvacsi vykon vsetkych cias

Reagovat
Front hell

Překonat ten rekord tak tady nad tím honite

Reagovat
fenixLFC

ani nie, viac si cenim rekord city v celkovom pocte bodov. to je pravy rekord

Reagovat
oli9

2 remíza v sezoně

Reagovat
gazza62

LGBT Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

ach Pepo, snáď vás Vydra zostreli

Reagovat
mike.84
Reagovat
Mimalu

škoda, doufal jsem že Burnley bude vzdorovat aspoň trochu déle

Reagovat
smazaný uživatel

Ach, takto tam neda Bruyneho ani na minutu

Reagovat
REPLIKATOR

Vydra jediný neanglický hráč v základu Burnley

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Super

Reagovat
Busby babes

skoda, ze uz nemuzou spadnout. To je fakt banda vidlaku.

Reagovat
Olafek

Co je na tom vidláckýho?

Reagovat
Chazy

Celej koncept ohroženýho bílýho muže je buranskej. Je to fakt jen o pocitu méněcennosti vycházejícího z toho, že se řeší jiní lidi. Přitom důvod, proč se řeší, je ten, že se mají špatně a důvod, proč ty se neřešíš, je ten, že se máš dobře.

Kdyby white lives matter iniciativa byla v nějaké oblasti, kde dochází k masovému rasimsu vůči bílým, bylo by to fakt v pohodě. Ale v UK...................

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Zaschrona

Sorry, ale mně zas přijde buranskej koncept, že se mají bílí jen dobře, takže se nesmí ozvat. Nemají se dobře, ani náhodou, pokud teda generalizujeme. Burnley konkrétně je dost podprůměrná oblast, v celé Británii konkrétně je i spousta bílých, kteří třeba mají na jídlo jen díky charitě, momentálně jich taky spousta přišla o práci kvůli dění kolem covidu... Když k tomu přičtu, například, vraždu 3 nevinných bílých lidí v Readingu, což byl dle dnešní pokrokové logiky zjevně rasově motivovaný čin, jenže protože to muslim udělal bílým, říká se tomu terorismus, to nasrání chápu o to víc. Speciálně v téhle atmosféře úplně chápu, že se někteří lidé cítí jako méněcenní, když dennodenně slyší, co slyší. Když si pravidelně čtu to, co zrovna vymyslí britská sportovní hvězda Lewis Hamilton, tak chápu, že pocity dost lidí jsou pak tohohle typu...

https://pbs.twimg.com/media/EbJf_EnUcAILpvZ?format=jpg

Reagovat
Chazy

Nikdo neříká, že nesmí ozvat. Tobě občas fakt chybí common sense - já neříkám nic takovýho, já jen říkám, že nemají důvod bojovat proti BLM a vymýšlet si nějaké WLM.

Vražda je blbá, o tom žádná, to se dít nemá a pravděpodobně to bylo rasově motivované.

Jinak ale mluvíš o tom, že lidi bez vzdělání a kvalifikace nemají práci, že žijí v chudobě, že mají nízkou životní úroveń atd. To je obecný problém, který je ve všech státech, asi je neřešitelný, ale je to téma pro úroveń sociální podpory těch slabších. A to se týká všech ras, bílých, černých i žlutých, všech vyznání a všeho. Není to žádný důvod k nějaké aktivitě WLM.

BLM se týká rasismu. To, cos popsal, není z důvodů rasismu. Rasismus vůči černým je o tom, s čím se černý setká na ulici, ve škole, ve školce, na úřadu, při dělání řidičáku, při hledání práce, při styku s policí, u soudu, při milionech věcí. Který asi hodně lidí netuší, tušit nechce, neumí si představit atd. O tom ale je BLM.

K WLM není žádný důvod. Běloši neřeší v našich zemích specifický problémy kvůli rase, který by jim zabraňovali žít úspěšný život. Ani si nedokáží představit, co to znamená, i když jsou země ve světě, kde by ti to vysvětlili a fakt bys přestal hájit lidi z Burnley, protože bys pak chápal i ty černé.

Já taky chápu, že se neúspěšní a chudí lidí cítí méněcenní, oni jsou méněcenní, ale není to důvod černých

Reagovat
Chazy

* není to kvůli černým

Reagovat
Detective

Velmi častou součástí BLM je heslo "White silence is violence" který celkem jasně říká pokud nás hlasitě nepodporuješ a mlčíš, podporuješ násilí. To je fakt tak překvapivý a nepřirozený, že to vzbudí averzi a odpor vůči těm kdo to hlásaj? Často není odmítání BLM o odmítání boje protirasismu, ale o odmítání tohohle způsobu. Házení všech bílejch do jednoho pytle, těch jejichž život je vykoupenej utrpenim ostatních ras, je debilní zevšeobecňování. Jo a prohlášení "Já taky chápu, že se neúspěšní a chudí lidí cítí méněcenní, oni jsou méněcenní, ale..." je dost zvláštní. Fakt jsou neúspěšní méněcenní?

Reagovat
Chazy

Ano a třeba častou součástí MAGA jsou prvky nacismu, vybízení k násilí a samotný páchání násilí. Tím chci říct, že lidi jsou prostě kokoti. White silence is violence je level white lives matter, jen z druhé strany, nedává to smysl. Ale to už jsem psal - hloupí lidé, co často ani nechápou to, za co bojují, jsou na všech stranách všech barikád ve všech bojích, co jsou, byly a budou. Já jsem prostě lehce nadprůměrně inteligentní, stejný hodnoty jako já sdílí hodně lidí inteligentnějších, hodně lidí průměrnějších a hodně podprůměrných. Tje prostě realita, tak je to na obou stranách a hodnotit se na základě činů těch nejhloupějších lidí, tje cesta do pekel, tím totiž shodíš jakoukoliv iniciativu čehokoliv. A bohužel se to děje, lidi fakt řeší jen ty nejhloupější činy těch největších low-liferů, místo toho, aby se řešila poslání. A to se děje vůči oběma stranám.

Odmítání způsobu, nesouhlas, všechno je ok, všechno chápu. Ale white lives matter je level toho, kdy lidi chtějí kvůli prague pride dělat pochody heterosexuálů, i když ti heterosexuální orientace nezpůsobuje v životě žádný potíže. Je to prostě kokotismus a na otázku, co je na tom vidláckýho, ti řeknu - všechno.

Jinak jasněže nejsou méněcenní, už jen to, že právě tihle lidi dostávají nahoru Trumpy, Babiše, Zemany a podobně, jim dává rovnocennost. Jen trollím moje domnělý elitářství.

Reagovat
Detective

Já reagoval na tvůj konkrétní příspěvek a ten banner mi prijde taky praštěnej a i v hodně dalším spolu vlastně souhlasíme. Mě štve hlavně když je svět ve všem prezentovanej jako boj dvou skupin a mě pořád nuťej si vybrat stranu a tvrděj mi, že jsem spoluzodpovědnej za štěstí druhejch. Nejsem. Mám pocit že uprostřed je čím dal míň místa a rozvážnost je skoro sprostý slovo. Takže asi tak.

Reagovat
Chazy

Citový vydírání základ manipulace s lidmi... tomu se nevyhneš nikde, v osobním životě a ani v podobných situacích. Politka kolem COVIDu taky byla vedena citovým vydíráním, aby se i potenciálně neohrožení lidé snažili být zodpovědní a jak to prospělo. By ses divil, jak často to sám využíváš

Reagovat
Detective

Nedivil, psychologií se dlouhodobě živim a to zahrnuje i sebeanalýzu. A i když jsem si toho vědom a všeobecně s tim dokážu žit bez problémů, občas mi to vytáčí. A to je právě v poslední době

Reagovat
Busby babes

viz chazy niz. Jinak se to tu resi posledni asi dva tydny dokoloa ob diskuzi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele