PODCAST: Kam půjde Pochettino a proč je Bayern nepřemožitelný?

31.05.2020, 09:52
Názory a komentáře
Jaká bude nová štace pro Pochettina, v čem je kouzlo znovuzrozeného Bayernu, hvězda jménem Alphonso Davies, bláznivé požadavky Brazilce Williana a bizarní kauza Michaela Ballacka. To a mnohem více v podcastu.

Mauricio Pochettino už se zase těší, až bude trénovat. Bude to ale v Anglii, ve španělské La Lize, nebo snad úplně jinde? Kam by nám pasoval nejvíce a co je na jeho prvním vyjádření po vyhazovu z Tottenhamu Hotspur nevšedního a pozoruhodného?

Bayern míří za dalším bundesligovým titulem. Proč se tým pod vedením Hansiho Flicka tak úžasně zberchal a co by musela Borussia podniknout, aby Bavory o triumf připravila? Je Alphonso Davies nejlepší levý bek na světě? Plus hádka o tom, zda by Bayern mohl vyhrát Ligu mistrů.

Willian zřejmě v Chelsea dohrál. Klub mu nabízí smlouvu na dva roky, hráč chce tři roky. Jsou jeho nároky adekvátní, nebo se zbláznil? A který tým po jeho službách sáhne? Řeč přijde i na bizarní kauzu. Michael Ballack měl údajně prohlásit na adresu Virgila Van Dijka, že je přeceňovaný - strhla se diskusní mela, do které se zapojil i stoperův spoluhráč z Anfieldu Jordan Henderson. Skutečnost je ovšem taková, že německý středopolař nic takového jaktěživ neřekl a média sdílela absolutně vylhanou citaci.

Podcast Kontrapresink můžete poslouchat na Spotify, Apple Podcasts či Google Podcasts.

0:20 - Návrat Premier League
4:36 - Bayern uhání jako nové BMW. A co Borussia?
17:09 - Hvězda jménem Alphonso Davies
20:15 - Mauricio Pochettino promluvil o konci ve Spurs
31:17 - Kam půjde Poch příště?
40:40 - Willian chce delší smlouvu. Je to magor?
47:16 - Manchester United hodlá vykoupit Bournemouth
51:22 - Falešný Ballack kritizuje van Dijka



Autor: Jan Pikous

Komentáře (815)

Přidat komentář
Kocour Klapuška

Prosím, už konec debat, jestli je lepší hrát fotbal bez diváků nebo nehrát fotbal vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mickey mouse

Proč to nespadá pod EF podcasty?

Reagovat
Heresy

na prihlasovani vam seru

Reagovat
Kocour Klapuška

Po mě to nechce přihlašování a ani na spotify nejsem přihlášenej

Reagovat
Kocour Klapuška

*mně

Reagovat
Heresy

po me jo -..-

Reagovat
popltak

jsi retard

Reagovat
Heresy

Treba ale na tebe porad nemam v retardaci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžete tu někdo dělat přepis toho nejdůležitějšího? Nemám rád podcasty ale témata mě zajímají

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Dody10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nihilister

Reagovat
db18

Reagovat
Likan7

Reagovat
cristiano.K.

žádnej podcast jsem si nikdy nepustil a nepustím

Reagovat
Counter

Podcasty jsou dobrá věc, dá se v nich jít víc do hloubky než v obyčejném rozhovoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ale odborny. A ne tohle. Po 15s jsem uslysel "abysme" a okamzite to vypnul

Reagovat
Counter

Jasně, já to myslel obecně. Abysme je v pohodě, používá se to běžně a je jen otázka času, než to bude i oficiálně spisovné.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, že je to normální postup jazyka, že se z nespisovných věcí stávají věci spisovné, ale pokud to není k dobru věci, tak to poukazuje jen na denegeraci a lenost daný generace... mě osobně se líbí rozdělení hovorové češtiny od té spisovné a zrovna bysme a bychom je krásný příklad, toho kdy už se přechází z neformální mluvy na formální.

Udělat z bysme spisovný výraz je pro mě přesný příklad degenerace.

Reagovat
cristiano.K.

o tom žádná, jen mě to neláká

Reagovat
Witcher

Neposlouchal sem ale

Reagovat
Swarley

Reagovat
vladis271

'No thanks, I don't like him after what he did to Mo Salah': Liverpool wonderkid Harvey Elliott 'told Real Madrid he DIDN'T want to meet Sergio Ramos when they tried to sign him'

Reagovat
Swarley

Ukrivdeny plačky už od mládí, hlavně pak poradejte hon na Evru...

Reagovat
Remt

Kdo je ukřivděný? Ramos se dlouhodobě chová jako největší fotbalová žumpa. Být profi fotbalistou, taky bych netoužil po tom ho potkat ačkoliv určité fotbalové kvality určitě má. Povahou je pro mě asi na úrovni magora co topí malý koťátka jen tak pro radost To co udělal Salahovi je jen jedna z velkého počtu nechutnych věci které ve své kariéře udělal. Uz jen v tom stejném zápase dal brankářovi loktem a způsobil mu tuším otřes mozku a bylo dokázané že to prostě omylem nebylo. Proč chtít potkat takového člověka?

Reagovat
Remt

Čímž ale nechci říct že by Karius tenkrát chytal lépe nedostat loktem

Reagovat
Swarley

Ramos umí udělat prasarnu, ale tohle byl úplně normální souboj a že nějaký fracek kvůli tomu nechce potkat takového hráče, tak to je takové směšně liverpoolské..

Reagovat
Remt

Já taky ve svém životě taky nerad potkávám čuráky, nevím jak ty. Já se jim ze zásady snažím vyhýbat. A tenhle hráč se krom snad posledního roku chová jako čurák celou svou kariéru.

Reagovat
Azazelo RD

I čuráci jsou lidi. Dej jim šanci.

Reagovat
Remt

Ne

Reagovat
Nihilister

* všichni lidi jsou čuráci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

Opakuji, normální souboj se Salahem a že se kvůli tomu nechce s někým potkat, tak to je kravina..

Reagovat
Remt

To je zajímavý kolik takových "normálních" soubojů už Ramos měl To je tak idiotské asi jako když řekneš že Arťuchin měl normální souboje s našimi hráči a úplnou náhodou jich tenkrát několik zranil. To by řekl prostě jen idiot. Nevím že si chvíli nevšímáte toho plevele co máte ve svém tymu a stale jedete do Live jak postiženci

Reagovat
Swarley

Klidně se vybrec, ale pořád neřešíš podstatu toho, co jsem psal... Je to prostě od něj totalni volovina, nic víc, nic min... A vy to děláte zcela pravidelně a pak ještě pokrytecky brecite, když vám to někdo stejnou mincí vrátí...

Reagovat
remeslnik

Swarly, často s tebou souhlasím, ale v tomto nemáš absolutně pravdu a věřím, že to moc dobře víš, jen máš potřebu si do někoho rýpnout. Ten zákrok na Salaha, hlavně to přidržení jeho ruky pod Ramosovým tělem, což mělo za následek zlomeninu, byla prasárna, zneužití situace a úmysl ZRANIT. To nebyla jen shoda okolností. A nevím proč poukázáním na tento zákrok a povahový rys Ramose nazýváš brečením.

Reagovat
Firkraag

Kurva už se někdy podivej, že si pri tom padu zranil tu druhou ruku.

Reagovat
remeslnik

Ty hňupe, když už kurvuješ, tak si zkus v plné rychlosti dopadnout na jednu ruku celou vahou svého těla, když ti druhou drží někdo jako Ramos !!!

Reagovat
Vopi11

Reagovat
Firkraag

Byl to Salahův faul, snažil se ho odstrčit a nepovedlo se mu to.

Reagovat
El Campeon

ale Gotzeho se ti líbí

Reagovat
Remt

Myslis tu zbran hromadneho ničení?

Reagovat
El Campeon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na EF je těžké se o tom bavit s někým inteligentním, protože jsem si zatím nevšiml nikoho, kdo by neurážel fans nebo přímo hráče Liverpoolu, aniž by měl oblíbené ostatní rivaly z PL od toho finále počínaje. Ramos je Ramos. Pokud ho fanoušci Realu milují, nebudu jim to zazlívat. Stejně, jako Barca fans milují Suaréze, Albu, Busquetse nebo Pařížané Neymara. Ale pokud se na to někdo umí dívat jen zaujatě, aby někoho popichoval, to se pak bavit nedá.

Reagovat
Remt

Jako já se v tehhlech diskuzích snažím chovat nezaujatě ale Ramos je podle mě prostě idiot. Dříve jsem měl moc rád Barcu a přesto jsem nesnášel Suareze a Albu za to jak se chovali na hřišti. Neymara.. A stejně tak mi jako fandovi Live vadí to jak se někdy chová na hřišti Robertson, pamatuju si třeba jak jednou u autove čáry přistrčil v rychlosti tuším Walkera? Klidně z toho mohlo být zranění a takové zkraty mívá poměrně často mám pocit.. Ramos ale nad temihle všemi asi vyčnívá.

Reagovat
remeslnik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
drussbarb

Já Suaréze nemiluju a Neya jsem neměl rád, i když byl náš.

Takže máš pravdu jen z 99%

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu otázka, do kolika procent to je chování těch hráčů nebo z kolika procent je to vina klubu. To, že u některých klubů simuluje půlka 11ky na hřišti asi není náhoda.

Reagovat
drussbarb

Ney je blb stále, Suaréz byl blb i dříve.

A na Barcu většina soupeřů pořádá hon, takže nesouhlasím

Reagovat
valloire

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas. Nejsem fanda ani Barcelony ani Realu. Nepopírám fotbalové kvality Ramose. Ale jaho člověk, jak se prezentuje v zápasech, je kolikrát na pěst. Neříkám, že je jediný z Realu nebe, že by si někteří z Barcelony s ním nemohli podat ruku. Ale co si budem...takoví hráči byli, jsou a budou a najdeme je i v těch nejsympatičtějších týmech.

Nevěřím, že se Salahem to byla náhoda. Netvrdím, že to byl vyloženě úmysl mu něco udělat, ale minimálně nějaká frustrace tam být přitom mohla. A určité zavinění menší nebo větší tam prostě bylo. A kdo nesedí jen u Fify nebo FMka a hrál někdy nějaký kontaktní sport, tak ví, že ten člověk si je vědom své síly a toho, co dělá.

Reagovat
KarlVonBanhof

Za poslední souvětí

Reagovat
smazaný uživatel

>bylo dokázané že to prostě omylem nebylo

Jak se takova vec dokazuje?

Reagovat
valloire

řekne to remt

Reagovat
Remt

Nevím, podívám se na opakovaný záběr a vidím, že loket vytrčil záměrně? Třeba tak

Reagovat
andrew96

Vskutku propracovaný výzkum.

Reagovat
Remt

A co bys jako chtěl ? Výzkum jako Americti vědci zjistili? Se na to podivej a uvidíš sám. V jednom zápase zrání jeden hráč dva hráče soupeře a shodou okolností je to zrovna Ramos. Já nevím proč na něj na chudáčka fans tak nadavaji, vzdyt on je v tom vlastně vždycky úplně nevinně.

Reagovat
andrew96

Viděl jsem onen souboj několikrát a dokonce si stejně jako ty myslím, že Ramos věděl, co dělá. Respektive nechtěl snad Salaha přímo zranit, ale aby jej ten souboj bolel.

Každopádně nikdy to dokázáno nebylo. Rozbor ve studiu není žádný výzkum. Mohl třeba spojit Ramosův pohyb se zraněním Salaha, to ale nic nedokazuje. Žádný důkaz prostě není.

Reagovat
Le Gunner

Tak to tak neprezentuj, vědátore.

Reagovat
drussbarb

Lokýtek Ramos je prostě miláček. Když s ním hrál ještě Pepe, bylo to dokonalé

Reagovat
icka

Reagovat
valloire

takže to řekne remt

Reagovat
Remt

Ne, probírali to několikrát ve studiu. A tam ačkoliv to je často jouda ala Karoch tak pořád větší odborníci než my tady

Reagovat
valloire

normální souboj o míč....

Reagovat
technecium

Každej normální tým by takhle na Liverpool měl hrát. Nemáš na to fotbalově, tak je pokopej, přilehni, přišlápni a ono je to sebevědomí přejde. A Ramos to udělal ukázkově. Jenže v Anglický pseudo-tvrdý sranda lize si to nikdo nedovolí. Chtěl bych vidět Liverpool vyhrávat na San Mamés nebo na Alfonso Perezovi. Krásně bylo vidět, jak absolutně nevěděli proti Atleticu.

Reagovat
vladis271

to, že Atletico je naša nemesis sa vedelo už dávno pred žrebom. Si objavil ameriku.

Do hlavy sa môžeš dostať hráčovi aj bez toho aby si ho zranil. Krásne to predviedol Robertson na Messim pri odvete na Anfielde.

Reagovat
technecium

Robertson nepredvedl vubec nic.

Reagovat
vladis271

Reagovat
Svatej

Zjevně

Reagovat
valloire

no

Reagovat
smazaný uživatel

Totálne preháňaš. Veď Atletico bolo krôčik od vyradenia, kedy im Robbo dal 5-10 min (?) pred koncom brvno a kedy sme ich na Anfielde 70 min z 90 drvili.

Reagovat
technecium

Jenže tak, jak hraje Atletico, hraje řada Španělských týmů. Liverpool by byl rád za LM

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

slusnej vykvet exotu, co tady na tebe prave reagovali. Nejhorsi mozna kombinace, tupej Slovak a zaroven fanda LFC. Tihle 3 jsou toho zivym dukazem

Reagovat
vladis271

a upozornuje na to primitívny šovinista.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ne kazdej ma rad kurbu od cigana jak ty, me se to treba hnusi

Reagovat
vladis271

na tom sa zhodneme. Ja som ani nikdy netvrdil opak. Dokonca v príspevku na ktorý narážaš som presne popísal situáciu ako sa stala. A ja som súčasťou tej scény nebol.

Inak všimol som si ťa tu aj to, že namna občas reaguješ. Väčšinou na teba vôbec nereagujem, lebo mi prídeš strašne frustrovaný, až negativistický. tipol by som si, že máš depresie. Už len ten tvoj nick.

Ak sa tu už mám s niekým vadiť, nech je to aspon Ivan, alebo Swarley. Nie nejaký bezmenná nicka ako si ty. Pre mna si nepodstatný a už týmto príspevkom som na teba zabil až privela času. Maj sa.

Reagovat
smazaný uživatel

wau, diky za hloubkovou analyzu....

No ja vim, jak si to psal, tys prave na tu kurbu ani nemel a stal si nekde bokem a zavidel si tomu co si necha kourit... to je jeste snad horsi

Reagovat
vladis271

nemáš za čo. pekný den prajem!

Reagovat
smazaný uživatel

nemas zac, buzerante

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

to by si chcel. Aby som bol homosexuál. Možno by si potom vycítil, že máš u mna šancu.

Inak máš fóbiu z homosexuálov? Je to tým, že sám si homosexuál? Alebo ťa nejaký zneužíval ked si bol malý? Mne inak orientovaní ľudia nevadia ako tebe.

Nie si len rasista, si ešte aj šovinista a pravdepodobne latentný homosexuál, ktorý sa snaží svoje pocity ktoré ho priťahujú k chlapcom zakryť tým, že v iných ľudoch hľadá homosexuálov a ukazuje na nich.

A máš ešte aj veľmi hrubý slovník. tipol by soim ťa na voliča Okamuru, však? Polovičný plat v národnom hospodárstve a nikto ťa nechce lebo si škaredý, však? Veľký pupek, krpatý a plešatý?

Dospej už.

Reagovat
smazaný uživatel

Povez mi o tom vic, ja se vlastne ve svych 43 letech neznam vy latentni buzici jste si vlastne dost podobni. Hromada slov o hovne a odsuzovani tech, co je odsuzuji

Reagovat
vladis271

43?? a píšeš na futbalové fórum? Dúfam, že v tvojom veku budem svoj čas plniť produktívnejšie.

Reagovat
smazaný uživatel

43 a uz je clovek spolecensky odepsanej? to neni zrovna spolecensky koser? ty vis, jak budes travit cas ve 43? mne fotbal zkratka bavi, nasel jsem v 2009 tuhle skvelou stranku, diskuze tu staly za to, jenom takovi buzeranti jako ty a tobe podobni z toho udelalo tohle

Reagovat
valloire

Reagovat
El Cid z City

Ty ses mu dostal pod kůži,ale už ho nech žít.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ban

Reagovat
smazaný uživatel

Utikej me nahlasit, konfidente

Reagovat
stas87

No, tak ked to napise 40+ saso zo zakruty medzi Prahou a Viednou, isto to bude pravda. Valloire je starsi clovek, ale diskutovat sa s nim da a nie je zatrpknuty na vsetko slovenske ako ty. Uprimne...je mi ta velmi luto. Nechat sa zaslepit nenavistou voci jednemu narodu a prejavovat sa tu ako 13 rocny fagan, Pricom ti je o 30 rokov viac.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde ani tak o narodnost, ale o to, jaky existence a elity vaseho naroda se tady projevuji, viz ty, fenix nebo vladis. a tech SVK exotu, co sem chodilo v prubehu casu je daleko vic....

Reagovat
stas87

Jj, zatial co na vasej strane je to inteligent vedla inteligenta bez vynimky. Keby sa vysral cech a vedla neho slovak, si schopny tvrdit ze ma cech krajsie hovno. Preto mi je ta luto, defacto si mi potvrdil co som napisal.

Na kazdej strane su hlupaci a fanatici, co budu do neba hajit svoju krajinu. Len debil sa nad toto nedokaze povzniest a bude radsej riesit to, akym jazykom je komentar napisany a nie obsah.

Reagovat
smazaný uživatel

tak hlavne, ze ty ses nad to povznesl

Reagovat
stas87

No, oproti minulosti ano. Ked som bol mladsi, hadal som sa ovela castejsie s ceskymi uzivatelmi a bol prave ten fanatik. S vekom ma to opustilo, nie uplne ale snazim sa toho vyvarovat. Ked vidim zjavny nezmysel namiereny proti Slovensku a vidim kto ho napisal, tak sa len zasmejem a nenapisem komentar v rovnakom style. Skus to tiez.

Reagovat
smazaný uživatel

Nerad Nejde mi tak o narodnost, i na nasi strane je spousta pro me nepristojnych uzivatelu tady na EF z ceske strany, ale ta linka Slovak---> Slovak fandici Liverpoolu kvuli Skrtovi, je velmi, velmi chora co se tyce tohodle webu Ty si mi neprijemnej zas jinak

Reagovat
stas87

Takze ma zachraňuje to, že neprajem Liverpoolu? Za mna sú obrovsku dementi fanusici Slavie a Sparty. Blíži sa rýchlo k fanúšikom Barcelony a Reálu.

Reagovat
Remt

Hoši už se na to vyserte

Reagovat
smazaný uživatel

ne, pro me si neprijemnej v tom, ze si polovicak a hlasis se k slovenske strane a zijes cz..sice sem vomdle zaprdlej v nazoru, ale ty to prehanis zas naopak,nemas cechy rad, ja to chapu.....ale tvoje kecy o hokeji, kor svedech loljeste mockrat

Reagovat
stas87

Keby som nemal cechov rad, ako mi je tu podsuvane tak nonstop kritizujem Pavlenku, Gebreho alebo Francuza napriklad. Proti Pavelnkovi som bol zo zaciatku, pretoze mi prislo vela, co chcela Slavia a preferoval som Rönnowa. A neskor som sa za to aj ospravedlnil.

Je neprijemne, ked svedi vo vsetkych kategoriach sbieraju medaile pravidelne a vy ste daleko za nimi? Alebo to, ze v NHL maju 100+ hracov a vy s biedou 40? To je realita, musis sa s tym zmierit. Ich hokej je vyssie a oni robi dost preto, aby nespadli urovnou spät tam, kde sa motate desat rokov vy.

Reagovat
smazaný uživatel

problem s tim svedskym problemem je ten, ze ty tomu moc nerozumis , pises o nejake exoticke lize a lidi si to vztahnou na tebe, na ligu na Bremen, cehoz teda lituju mit v tymu sypmataky typu Pavlenka

Reagovat
stas87

A ty tomu samozrejme rozumies, ze? To by ma zaujimalo, comu velmi nerozumiem u hokeja.

Ale tak to uz je ich problem, nie moj. Ja som chybu priznal, ale verim tomu, ze idioti vytiahnu moj komentar, kde som Pavlenku nechcel a otrel som sa o ligu, z ktorej prestupil. S tym nic nenarobim, pre jednoducheho cloveka to naopak znamena pocit toho, ako mi to nandal.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
El Cid z City

40 hráčů je v pohodě,spíš chybí kvalita...Je vidět,že ti ty letité debakly zanechaly šrámy na srdci.

Reagovat
stas87

O čom to pises? Češi neporazali Švédov vysokým skóre pravidelne. Snáď jedinna vyššia výhra bola na svetovom pohári v roku 2004 v Globenu a tuším že to bolo 6-1. Vtedy ale bol Česky hokej lepší ako švédský. Už ale o dva roky na olympiáde si švédi v semifinále zastrieľali a vyklepli Čechov 7-3. A o pár mesiacov potom vo finále v Rige tiež nedali Čechom šancu a vyhrali 4-0. Možno že niekedy niekde v skupine Češi vyhrali o 2-3 bránky, vo vyradovacke to je často vyrovnane.

Reagovat
El Cid z City

Ne,tebe to nikdy nepřebolí.

Reagovat
drussbarb

Val má jiné předměty objektivity, argumentuje jako Ovčáček

Reagovat
Remt

Politiku nesleduju, nevím jak argumentuje Ovčáček ale Val argumentuje jak malé děcko

Reagovat
valloire

co to meleš vořechu?

Reagovat
Remt

že argumentuješ jak malej šulínek, voe

Reagovat
valloire

moje argumenty jsou neprůstřelný a že se ti nelíbí, neznamená to šulínka...sám si šulínek

Reagovat
Svatej

Takže ve Španělsku se nehraje pěknej fotbal, precejen ses k tomu dostal

Reagovat
cristiano.K.

jj a proto v Atleticu na šance 2:2 a u nás 8:1

Reagovat
Front hell

Od kdy se hraje fotbal na šance

Reagovat
cristiano.K.

píše "krásně nevěděli proti Atleticu"

Reagovat
Front hell

Tak první zápas jste opravdu moc nevěděli.

Reagovat
cristiano.K.

první zápas jsme hráli špatně, přesto to byl remizový zápas. Psát tu, že jsme nevěděli je totální nesmysl v tom dvojzápase.

Reagovat
valloire

Já zírám kolego...Schvaluješ brutální Kapitánův zákrok, po kterém byla vyřazena největší hvězda soupeře a Real si v klidu došel pro Zlatý hattrick?

Reagovat
Remt

hihi, prej zlatej hattrick. Dobře podmáznutá sračka . Jsem rád, že na titulu LM Liverpoolu nelze prakticky nic zpochybnit, takhle "podezřelej" titul bych ani nechtěl, smrdělo to tam festovně obě dvě obhajoby. U LFC se dá zpochybnit možná jeden skluz Virgila na hráče Neapoli a možná penalta ve finále, na druhou stranu ruka od těla v nepřirozené poloze - nemůže se nikdo hádat, že to není písknutelné, protože je. Thats all, nic víc na tažení the Reds ligou mistrů asi zpochybnit nelze, kor to jak např. přejeli Barcelonu

Reagovat
valloire

Sám si sračka Zlatej hattrick ti leží v žaludku a je ti blbě. Dobře ti tak.

Reagovat
Remt

Je mi zle leda z těch tvejch kidů, dědku

Reagovat
valloire

tak se jdi poblejt, když je ti zle...val val

Reagovat
technecium

Je to zlý se mnou, co?

Reagovat
valloire

Považuju to za chvilkovou slabost.

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
cristiano.K.

kluk ukáže,že se z nějakýho Ramose neposere a je to plačka

Reagovat
Remt

mladej hráč by měl mít úctu a respekt před hráči, kteří něco dokázali. Jenže tihle mladí hráči by měli mít za vzory charakterní legendy. Toto Ramos nikdy splnovat nebude, dokázal toho spoustu ale to co se neštítí dělat je k zblití

Reagovat
cristiano.K.

proto je ta reakce naprosto v pořádku

Reagovat
icka

Vy jste strasne placky

Reagovat
db18

Eurofotbalu nefunguje twitter?

Reagovat
Whitemedia

Eurofotbal má twitter?

Reagovat
Csaplárova past

Co je to Twitter ?

Reagovat
Csaplárova past

Podcast je zpátky na Eurofotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

na athleticu vysiel clanok luizovi. stal nas zatial za rok 24 milionov. 8 mega prestup, 6 mega agentovi, 10 mega plat. vacsinu sezony bol tragicky

Reagovat
LeonardoUžoa

To je hrozny, kdyz vidis vsechny nalezitosti tech prestupu.

Reagovat
Counter

Worth it.

Reagovat
Mastný Chobot

to fakt ne teda. Našťastie to možno ani nie je pravda.

Reagovat
Counter

Nebylo zbytí, musel přijít.

Reagovat
Mastný Chobot

určite sa dal priviesť aj iný stopér. Nejaký, ktorý by vedel brániť alebo utekať.

Reagovat
Counter

Jaký?

Reagovat
smazaný uživatel

to je neuveritelne, takze vyrazne vic nez polovina z prestupu iwobiho (ktery se "musel" prodat kvuli penezum..) slo za tady tohoto matlaka

Reagovat
smazaný uživatel

To je hodne smutny

Reagovat
Golasso

Jako ta cena je marná (i když při rozpočítání všech tady těch p*čovin do detailu bychom zvedli obočí u mnohem více hráčů), ale neumím si tu sezonu představit bez něj. Často náš jediný dlouhodobě zdravý stoper do dvojice k někomu ze základu a jeden čas dokonce náš nejlepší stoper (ano, až tak je zbytek hrozný).

Reagovat
Counter

A kvůli situaci s Koscielným jsme stejně ani neměli na výběr.

Reagovat
Golasso

Přesně

Reagovat
mistr129

OT: https://twitter.com/gbaroth/status/1266945681618419713

Tohle je hrozně v prdeli, já se ve svý bublině Trumpa zastávám i tam, kde prakticky zastání nemá, ale tady fakt nechápu, proč už dávno tady není armáda v plné síle

Reagovat
Whitemedia

Hustý, jsem ani nepostřehl, že se tam něco děje.

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
mistr129

Policajtům se teď moc nedivím, několik jich bylo zabito nebo lynčováno a od vrchnosti se jim nedostane žádnýho zastání, to musí být hrozný pocit. A třeba to projetí pod majáčkama mi přijde naprosto v pohodě, bránit v průjezdu blikající sanitce, hasičům nebo policajtům je mimořádně nechutný

Reagovat
C-M@ster

Kdo seje vítr...

Tvůj příspěvek by se dal krásně otočit naruby. Policajti v USA si dlouho dělali, co chtěli a mysleli, že jsou nedotknutelní, což je mimořádně nechutný a lidem holt teď došla trpělivost.

I u nás v ČR se občas státní policie chová jako prasata a neměl bych nic proti tomu, kdyby pocit lynčování někteří z nich pocítili i z druhé strany.

Reagovat
Heresy

urcite si neketeri fizli zaslouzi dostat do drzky na vzpamatovani ale to co si tam ty hovada dovoluji je na zastreleni

Reagovat
mistr129

Reagovat
valloire

Reagovat
Lynx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Infi

Reagovat
Nihilister

Reagovat
icemike

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a proto zacnes rabovat a nicit supermarkety, ktere s tim nemaji nic spolecneho

Reagovat
Gazdo

Reagovat
icka

Reagovat
mistr129

Lidem nedošla trpělivost, zvěř čekala na záminku ke kradení, rabování a ventilování své nenávisti proti policajtům

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Vsetci chapeme ake je napatie medzi policiou a afroamericanmi a urcite dostavaju neopravnenu sikanu. Do toho korona kriza, nezamestnanosť atď.

Ale toto je proste boj o hlasy, manipulovanie mienky. Mobilizovanie riadia emocne nestabilni jedinci a ludia s agendou. A mať nazor ze vsak si to zasluzia je nechutny.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja se zase nedivim tem protestum. Policajti v USA jsou naprosty prasata.

Reagovat
valloire

protestům? tohle jsou jako protesty? já vidím jenom rabování

Reagovat
Whitemedia

V USA se vždycky protestovalo jinak no..

Reagovat
smazaný uživatel

Většina jsou normální protesty, že tam jen stojí lidi s cedulema a něco pokřikujou. Pak jsou tam ale tihle kreténi, co ničí obchody a policejní auta.

Reagovat
Gazdo

Ja tiez nechapem kde kto vidi protesty

Reagovat
mistr129

Já nemám proti protestům nic a v zásadě ani proti tvému názoru na policajty, jenže se z toho (opět) stala rasová záležitost, která se navíc zvrhla v lynčování a rabování.

Myslím, že proti protestům ve stylu Milionu chvilek by málokdo něco řekl.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme, ze se z toho stala rasova zalezitost, kdyz ten spoustec bylo zavrazdeni cernocha policajtem.

Reagovat
mistr129

No a já nechápu, proč to do toho tahat. Prostě blbec člověk zabil druhého člověka a snad za to dostane pořádný flastr.. Jejich rasa, zaměstnání, věk, barva vlasů nebo počet domácích mazlíčků mi jsou ukradený.

Reagovat
smazaný uživatel

A proc to do toho netahat, kdyz je takovyhle chovani je v americkejch policajtech hluboce zakoreneny? Ta smrt nebyla zadnej ojedinelej pripad. Tohle se deje porad. A ty policajti prave trestany nejsou.

Reagovat
Counter

Reagovat
mistr129

Jak o pár příspěvků níže palcuješ, Američani nejsou zrovna nejostřejší tužky v penále a tohle se děje bez ohledu na povolání nebo rasu.

A i když teda přimhouřím obě oči, pořád to nevysvětluje to rabování obchodů, ti majitelé provedli co?

Reagovat
smazaný uživatel

na druhou stranu se podívej na statistiky poukazující na zabíjení mezi černochy a bělochy a ženské a chlapi... a pak Ti dojde, že je také něco špatně i na straně afroamerické menšiny a že omlouvat to ve stylu "oni ale byli vykořisťovní otroci" nejde do nekonečna...

Reagovat
Zaschrona

Na tohle se dá argumentovat tím, že v černoších a krajních levičácích je hluboce zakořeněné to, že jakmile bílý něco provede černému, tak je to automaticky rasismus bez ohledů na cokoliv dalšího. Nic se nemusí vyšetřovat, zjišťovat kontext, prostě to je automatika. Pro to, že to mělo rasový podtext ale není žádný důkaz. Případy jako Duncan Lemp, Kelly Thomas, Dylan Noble, Dillon Taylor nebo Tony Timpa dokazují, že tenhle typ zločinů ani náhodou není svojí základní podstatou o rase a je nechutný vidět, jak je tenhle případ George Floyda masově zneužíván k nechutnému rasismu a násilí především vůči bílým a páchání trestné činnosti na nevinných lidech.

Reagovat
valloire

Reagovat
drussbarb

Od nás se to těžko posuzuje, jedni uvidí za vším bělošský útlak a druzí jej zase budou popírat, i kdyby trakaře padaly

Reagovat
smazaný uživatel

Je jasne že za tymito protestami niekto stoji, ved zachvilu pridu volby

Reagovat
Lacko_Boh

preco tak rasisticky pristup a vidiet v kazdom medzirasovom konflikte rasovy motiv?

Mimochodom, policajtova exmanzelka (ona poziadala o rozvod v den vrazdy)

https://nypost.com/2020/05/29/wife-of-cop-in-george-floyds-death-once-wrote-a-bad-check/

Klasicka zena rasistu.

Reagovat
bbbauch

S tim prvnim souhlas, ale to s tou zenou je fakt jen mimochodem. U nas taky spousta rasistu nema problem s asiaty, ale s cernochy jo

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

vzdyt ty nepokoje byly tim zabitim vyvolany, jak by to do toho neslo tahat, kdyz je to pricina?

Reagovat
mistr129

Takže když někoho v ČR zabije vietnamský pokrývač, tak začneš pronásledovat šikmooké a pokrývače jo?

Reagovat
eder

A to ještě neví, co udělali pokrývači naší Anči na pavlači...

Reagovat
smazaný uživatel

tak zaprve nevim, proc me do toho michas.

zadruhe kdyz se to zabiti bude opakovat a bude vychazet z toho, ze v historii pokryvaci nekolik stoleti delali z tech co ted zabijeji otroky, tak ano verim, ze by se nasli lide, kteri by chteli toho pokryvace pronasledovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhle “protesty” jsou absolutní šílenost, ale taky tu zapomínáme, že tohle není Evropa. Jejich historie je jiná a podle toho to taky vypadá. Tohle jsou pořád dozvuky černošského zotročování a rasismu v minulem století. To, že má policie v USA až přílišnou moc je prostě fakt.

Ale ty vole, tohle nejsou protesty, tohle je malá občanská válka.

Reagovat
valloire

chudáci černoši i za 30 let a dál tu ty dozvuky furt budou

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že budou ty vole. 68 rok je o proti tomu nic, absolutní nic s stejně tu pulka národu nesnáší rusy, ale budeme se smát absolutní diskriminaci a bezpráví v té samé době. Ok

Reagovat
valloire

ta hloupější půlka....já je taky nemám rád, ale je mi jasný, že to už není SSSR

Reagovat
Counter

Jako že současné Rusko je hmatatelně "hodnější" než Sověti za Gorbačova?

Reagovat
valloire

jo, to teda je

Reagovat
drussbarb

A jak říkají někteří, za 68 můžou Ukrajinci, Rumuni, ale Rus ne

Reagovat
Talker

Ty děláš, jako by rasismus a otroctví byly problémy USA a v Evropě to nikdy nebylo. Přitom Anglie, Francie, Holandsko, Belgie atd jely dost dlouho na rasismu a otroctví. A ty problémy v Evropě jsou mnohem menší, než v USA, kde to bylo téma vždy a vždy bude.

Reagovat
fenixLFC

zas na druhu stranu kedy sa riesili tieto veci v europe a kedy sa ,,doriesili'' v USA

Reagovat
smazaný uživatel

V USA to bylo aktuální v polovině minulého století. Kdy v Evropě?

Reagovat
fenixLFC

keby niekoho zabil v cesku moslim tak si pockaj na tu reakciu vacsinoveho obyvatelstva....

Reagovat
mistr129

https://ucr.fbi.gov/crime-in-the-u.s/2017/crime-in-the-u.s.-2017/tables/table-43

27 % Blacks má na svědomí 53 % Murders, tak to asi nebude o zlých rasistických běloších, kteří pronásledují každého jen trochu tmavšího.

Reagovat
C-M@ster

Protesty typu Milion chvilek jsou naprosto neúčinný.

Zeman právě ovládl Českou televizi... díky dlouhodobé antikampani se navíc narozdíl od roku 2000 za toto veřejnoprávní médium nikdo nepostaví.

Způsob jakým devastuje Miloš a Babiš zemi je naprosto šílený a tiché protesty jsou k ničemu.

Reagovat
valloire

oni se tam dostali i jiní s názorem nekorespondujícím s demoblogem a Zeman ovládl tv

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
valloire

a Lipovská se chce detailně podívat na finance.... no co si to dovoluje že jo?

Reagovat
C-M@ster

Lipovskou najdeš třeba tady na videu, jak kráčí s Ovčáčkem:

https://www.facebook.com/paralelnilisty/videos/245443566571413/

Vzala si na pomoc Bobošíkovou, co v roce 2000 byla u pokusu o převzetí ČT:

https://youtu.be/HqLWEHctvkI

Je jasné, že shodou okolností po "detailním pohledu na finance" dojdou k závěru, že by se mělo omezit financování investigativní žurnalistiky a pořady jako 168 hodin nebo Reportéři ČT budou chtít omezit nebo rovnou zrušit.

Bude to podobná náhoda, jako že se teď ve sněmovně projednávají návrhy, co chtějí Babišovo počínání ohledně svěřeneckých fondů zpětně udělat legálním.

Reagovat
mistr129
Reagovat
mistr129

A máš fakt dojem, že 168 hodin je vrcholem nezávislé žurnalistiky? Vždyť je to někde na úrovni Soukupových zpráv. Reportéři jsou dobrý, pokud budou chtít zrušit je, pak se ozvu.

Reagovat
C-M@ster

Ano, mám, ne nejsou? Ale pokud bys rád podpořil tohle tvrzení nějakým argumentem, tak poslouchám.

Nějakou reportáží, kde došlo k překrucování faktů nebo k vyložené manipulaci.

Reagovat
mistr129

O překrucování faktů ani manipulaci jsem nic neřekl. Natáčet ale někoho před domem není v souladu s jakoukoliv slušností seriózních médií, stejně tak bez předchozí dohody dělat pro Českou televizi rozhovor v angličtině. Například jen z poslední doby.

Reagovat
Counter

Vždyť to jsou banality. Jestli máš takhle přísné požadavky, tak je na úrovni Soukupových zpráv 100 % pořadů.

Reagovat
mistr129

No ale u těch třeba aspoň jejich tvůrci dodržují vlastní kodex ČT. A 100 % to není, UdK nebo Reportéři jsou dobrý pořady, na který rád kouknu.

Reagovat
Counter

A chápeš, že když potkám Ovčáčka na ulici a zkusím z něj něco dostat, když mě oficiální cestou celé roky posílá do prdele, tak to pořád není to samé jako Soukupovy žblepty? Je to jeden moment, který ovlivní část jedné reportáže jednoho dílu pořadu. Je to čin jednoho člověka, který přece neznamená, že jsou tím navždy kontaminovány i všechny další reportáže a díly dalších lidí, kteří se na daném pořadu podílejí.

Reagovat
mistr129

No není to čin jednoho člověka, do toho pořadu se zařadit nemusel. Stejně tak mohli Ovčáčka konfrontovat off-record

Reagovat
Counter

Je to jedna malá drobnost, která nijak neovlivňuje vysílání příštího dílu. Ani přespříštího. Ani přespřespříštího... Nitpickingem si najdeš něco na kritiku absolutně ve všem, ale to samo o sobě neznamená, že je okamžitě celý pořad sakumprásk stejná žumpa jako Soukup.

Reagovat
mistr129

No já jsem schválně nepsal "jako Soukup", ale jako "Soukupovy zprávy", které jsem měl tu čest vidět asi dvakrát a co se týče jednostranného pojetí, jsou tam podobnosti.

Reagovat
Counter

Jaké podobnosti?

Reagovat
mistr129

"Svou stranu" kritizují občas aby se neřeklo, zatímco tu druhou se snaží zesměšnit. Rozdíl samozřejmě v tom, že u těch 168 se tomu aspoň dalo zasmát, za Soukupa bylo člověku stydno.

Reagovat
Counter

Kdo má být ta jejich strana? Ten pořad je tady už patnáct let, Fridrichová ho moderuje od roku 2006.

Reagovat
mistr129

V případě 168 je to zejména TOP, STAN, ale pozitivnější přístup než k ANO či SPD (komunisty vynechávám schválně, o těch se nic dobrýho říkat nemá ) je patrný i u zbylých stran.

U Soukupa de facto přesně naopak

Reagovat
Counter

Tak nějak bych očekával, že větší pozornosti se dočkají vládnoucí strany než pidispolky, které sotva přelezly pět procent. Když byla u moci ODS s Topkou a Starosty, jsem si stejně tak jistý, že 168 hodin šilo do nich.

Reagovat
mistr129

S tím by se dalo souhlasit, nezapadá do toho ale ta SPD. Naopak socani mi nepřijdou moc rozebíráni.

Reagovat
Counter

Tak jako co chceš dělat s SPD? Mílu Roznera by jako malinu slupnul každý a podobných expertů tam mají více. Nemluvě o tom, že právě Tomio považuje 168 za úhlavního nepřítele, nikdo proti tomu pořadu nebrojí více než on.

Reagovat
mistr129

Tak ale ten pořad by se měl právě odprostit od takovýchle věcí, jako kdo je má rád a kdo ne. Z lidského hlediska je i chápu, ale nemůžou tohle dělat na veřejnoprávní TV.

Reagovat
Counter

Nemyslím si, že dělají cokoli, co by přesahovalo jakékoli etické meze, kodexy atp. Šijou do všech, a jestli šijou víc do SPD než Topky a Starostů, tak asi proto, že v SPD je víc bláznů než u Topky a Starostů. To, že jde o veřejnoprávní televizi, ještě neznamená, že musí hledat neexistující linii neutrality.

Reagovat
valloire

Reagovat
Counter

Taky máš na 168 hodin větší požadavky než na prezidenta Spojených států?

Reagovat
Tolstobik

Reagovat
andrew96

Pro někoho to může být problematické, nicméně je dobré vnímat, že šlo o investigativní reportáž, u které jsou etické mantinely širší. Do fantastických konstrukcí Soukupa, který si hraje s proměnnými jako s hračkami a pak z nich dle svého gusta složí do vzájemného vztahu, to má daleko.

Jen teda na okraj, ten rozhovor se Schillerovou byl pro CNN Prima.

Reagovat
mistr129

ČT taky. Každopádně bral bych, kdyby ho před bydlištěm vyhledali a “připomněli” mu, že má na něco odpovědět, ale minimálně u toho měli vypnout kameru.

https://www.expres.cz/zpravy/alena-schillerova-anglitctina.A200518_135121_dx-zpravy_stes

Reagovat
andrew96

Ajo. No každopádně s praktikami a normami investigativy se to nevylučuje, byť se to může zdát neetické.

Reagovat
Counter

Reagovat
valloire

co to? 168 hodin je vrchol nezávislý žurnalistiky? potěš pánbůh

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
valloire

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
valloire

se Šarapatkou počítám žádnej problém nemáš

Reagovat
C-M@ster

Neřeším ho.

Zeman ani Xaver ho moc nemusí.

Reagovat
valloire

No, co jsem tak okrajově pochytil, tak zrovna reportéři se nemaj čeho bát. Ne že by to nebyla žumpa s jedním pohledem na svět...

Reagovat
C-M@ster

Přiznám se, že jsem ten pořad minimálně v posledních letech nikdy neviděl, takže nebudu hodnotit, zda to je žumpa, či není.

Investigativní oddělení ČT se ale ocitne pod tlakem a bude se čekat na záminku, u které se řekne "hele, to je za hranou", rozproudí se diskuze a utne se to.

Reagovat
valloire

ale neutne, ale debata se rozproudí, to je totiž demokracie...no a to se teď neděje

Reagovat
r.mrazik

tyvoe...v kazdy druhy debate na ct je nejakej komous, picus z SPD nebo trikolory,ale stejne gumy porad breci,ze neni debata...vymletost...

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
andrew96

Reagovat
rave

Ono se těžko debatuje, když ty vepřové hlavy většinou ani nedokážou formulovat vlastní myšlenku. Potřebují, aby to za ně udělal někdo jiný.

Reagovat
r.mrazik

no ale jsou tam...ze tam chodi jen Okamura nebo ten jeho nohsled,kteri jako jediny dokonci vetu bez slintani,je sice smutny,ale tak to je...

ale ze by tyhle pice nedostavaly prostor? vsak takovy Falmer nebo Pitomio jsou v tv porad

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
r.mrazik

ty mas zumpu mezi usima covecem

Reagovat
valloire

tobě se 168 líbí, to mi psát nemusíš....že je to jednostranný, to ale nepopřeš

Reagovat
r.mrazik

je to proti politickym vemenum...celkove...

ze tech vemen je nekde vice,je problem dane strany

Reagovat
valloire

je to proti určitýmu názoru na svět, nic víc nic míň...patří to na soukromou stanici

Reagovat
r.mrazik

blbost

Reagovat
valloire

to není blbost

Reagovat
Zaschrona

Mě baví, jak je ti všechno tak hrozně jasný a už předem jsi vyhlásil fatální porážku a konec všeho. Mi přijde, že si v podstatě snad i přeješ, aby se to, o čem píšeš, taky následně stalo, abys pak mohl říkat, že jsi měl pravdu.

Reagovat
C-M@ster

Tak ony jsou některé ty věci dlouhodobě předvídatelné, to se musí jó něco stát, aby se vlak odklonil výhybkou z kolejí, po kterejch jede.

O tom zvolení do rady se vědělo pár měsíců, o tom, že Zeman chce zlikvidovat ivnestigativní žurnalistiku ČT se ví X let a zatím k tomu vše směřuje.

Nejhorší je, když se člověk podívá, jak je v prdeli Polsko a Maďarsko a jak my jedem stejným směrem. Já netvrdím, že skončíme jako oni, jsme od toho ještě daleko, ale směr jsme nabrali stejnej.

Reagovat
technecium

Typicky demokrat

Reagovat
drussbarb

Kampaň!

Reagovat
Muffi

a jak se na ně podívá, když je celej život napojená na státní/neziskovej cecek a nemá zkušenosti ani s účetnictvím stánku na koupališti?

Reagovat
valloire

možná jako se podobní nepodívají

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
mistr129

Jak Zeman ovládl Českou televizi? Jako vždycky si vládnoucí garnitura dosadila do institucí svoje lidi. Třeba takový Kalousek chce odvolat šéfa Pražských strojíren, protože ho tam dosadila Krnáčová.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně

Reagovat
drussbarb

Mělo by se natočit pokračování Black Panthera, aby se protestující uklidnili

Reagovat
smazaný uživatel

jenže Milion chvilek hromadným zpěvem Kubišové na Václaváku takÿ nevyřeší vůbec nic a ti, proti kterým je to namířeno, se jenom smějí

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nemôžeš hodiť všetkých do jedného vreca...

Reagovat
valloire

ale může Olo, jde o policajty, kdyby to byli muslimové, tak to by nešlo, všichni nejsou stejní

Reagovat
smazaný uživatel

...

Reagovat
icka

Rabovani, niceni ciziho majetku jsou protesty??

Reagovat
smazaný uživatel

Rabovani a potycky s policii je logicky to co se dostane do televize a jinejch medii, nicmene ve vetsine mist probihaji ty protesty bez jakejkoliv problemu.

Reagovat
Counter

Protestujícím se moc nedivím, několik tisíc jich bývá policajty každoročně zabito nebo lynčováno a od vrchnosti se jim nedostane žádnýho zastání, to musí být hrozný pocit.

Reagovat
mistr129

Nějaký příklady, kdy tento vrah nebo lynčující vyvázl bez trestu? A nemyslím tím teď spornou střelbu, u který nedokázal nikdo vyhodnotit, jestli byla oprávněná nebo ne.

Reagovat
Counter

A jaké případy máš tedy na mysli? Když policajt zastřelí člověka, který má v ruce mobil, a policajt si myslí, že je to zbraň, tak je to sporné? Když policajt zastřelí člověka, který v autě dle pokynů sáhne do přihrádky pro papíry, ale policajt si myslí, že sahá pro zbraň, tak je to sporné?

Reagovat
valloire

no u nás se nic takovýho neděje...proč k tomu maj v USA důvod?

Reagovat
smazaný uživatel

U nas dostavaju kefu cigani. Policajti su tiez len (a casto krat zly) ludia.

Reagovat
valloire

no minimálně je nikdo nezastřelí a bejt policajt a jet do cikánský čtvrti, tak se chovam určitě jinak než když jedu jinam

Reagovat
smazaný uživatel

Nezastreli, ale tiez tu u nas nebehaju ozbrojeni cigani predavajuci drogy.

Reagovat
valloire

právě, aspoˇne v takovým množství

Reagovat
Gazdo

Kde u nas dostavaju kefu cigani? Kazdy na nich akurat nadava ale zeby sa im cosi stalo to vobec. A to ako sa im venovalo pocas tejto koronakrizy ma absolutne dostalo

Reagovat
Counter

U nás se nic takového neděje, protože jsme relativně normální.

https://youtu.be/85Y_yOm9IhA?t=36

Koukni na tohle. Chceš mi říct, že je to vina toho černocha, že do něj policajt napumpoval sedm kulek před jeho přítelkyní a její čtyřletou dcerou?

Btw. ten policajt ho zabil a navzdory všem těmhle videím byl konečný verdikt soudu nevinen.

Reagovat
valloire

poslechl toho policajta? maj tam s tím zkušenosti?

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

Proč musíš mit vždycky ten idiotskej pohled na každou věc?

Reagovat
Generalní Gladiator

Tvl,on se ještě hýbe a kráva už musí točit.

Reagovat
Counter

Tohle sis z toho odnesl?

Reagovat
Generalní Gladiator

Taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Počkaj, ak tomu správne chápem, tak ten černoch hovoril policajtovi, že má pri sebe strelnú zbraň? Černoch sa začal nejako hýbať (?), policajt mu kričal, nech to nevyberá a policajt to doňho napálil? No, každopádne... Veľmi ťažká situácia na hodnotenie.

Reagovat
Counter

Černoch měl (tak jako miliony dalších Američanů) legálně drženou zbraň. Náležitě na to policajta upozornil. A policajt na něj následně vypálil sedm kulek, protože se bál, že by černoch po té zbrani mohl sáhnout.

Vyloženě 50 na 50, protože když zastavíš černocha s partnerkou a čtyřletou holčičkou na cestě, svého policejního kolegu máš na druhé straně auta a černoch tě sám bez vyzvání upozorní, že má v autě zbraň, tak to logicky znamená, že je tvůj život v kritickém ohrožení, a proto ho musíš okamžitě rozstřílet na maděru.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, na čo je dobré prezumovať stav, keď ho nemôžeme z toho videa reálne zhodnotiť.

Ide o pohyby, ktoré robil ten černoch po tom, keď policajta upozornil, že má zbraň... Následne policajt kričal, nech ju nevyberá. To, čo sa v aute dialo tie 3-4 kľúčové sekundy, nevieme zhodnotiť. Ako som napísal, veľmi ťažká situácia na zhodnotenie...

Reagovat
smazaný uživatel

No, hmm. Napr. to mohol riešiť najprv varovným výstrelom, fakt divné.

Reagovat
Counter

Přijde ti logické, že tě řidič upozorní na to, že má v autě zbraň, a následně ji začne vytahovat, aby tě zastřelil?

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Nie samozrejme, ale nevideli sme tie pohyby.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohol ju napr. ten černoch vybrať, čo môže zakladať dôvodnú obavu policajta o svoju bezpečnosť, no ak policajt vypovedal, že zbraň nevidel, a je to pravda, tak teda policajt riadne spanikáril a mal by byť potrestaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Neni to tezka situace na zhodnoceni. To si ten policajt vazne myslel, ze ho zastreli typek co ho nejdriv slusne upozorni, ze ma v aute zbran? Navic s malou dceru a pritelkyni na sedackach vedle? Nehlede na to, ze bezprostredne po tom incidentu ten policajt vypovedel, ze zadnou zbran ani nevidel. Posral to evidentne on, zpanikaril a lidskej zivot je diky tomu v prdeli.

Reagovat
Generalní Gladiator

Přesně, on nikdy nikdo nikoho nezabil před malou holkou a přítelkyní.

Reagovat
smazaný uživatel

vyzerá to tak, no.

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Uplne nejnechutnejsi na tom je, ze ten policajt se pak obhajoval tim, ze z toho ridice byla cejtit trava, auto bylo zakoureny atp. A ze jako kdyz takovej clovek huli v aute kde ma malou dceru a nici ji tak plice, tak proc by mu melo zalezet na nejakym policajtovi. Typek v uniforme tak moc nechtel aby si ta holcicka nicila plice az ji radsi zpusobil celozivotni PTSD tim, ze pred jejima ocima napalil sedm kulek do jejiho taty.

Reagovat
Counter

To jsem ani nevěděl, achjo

Reagovat
vladis271

wthe fuck .....ako na tom celom videu je toľko vecí sureálnych, že nvm kde začať....

ten policajt, ktorý . Ako v USA nie je súčasťou výberu policajtov niečo také ako psychotesty?

Čo ma však vydesilo je aj reakcia jeho priateľky. Jej tam umiera frajer a ona sa viac stará o to aby to išlo na FB live?

Reagovat
Counter

Já si nedovedu představit, jak bych v takové situaci na jejím místě zareagoval, ale chápu to tak, že právě to natáčení byla její obrana před tím, aby nezastřelil i ji, kdyby se náhodou taky nějak pohnula.

Reagovat
smazaný uživatel

to by som sa nečudoval + šok

Reagovat
smazaný uživatel

No ale kolko je takychto pripadov? A kolko krat stoji na strane strielajuceho beloch a kolko krat cernoch? A v podmienkach s akou vysokou kriminalitou sa deju taketo veci? Tam je vždy xy premennych. Nechcem sa nikoho zastavat ale taketo globalizovanie nemam rad

Reagovat
Lacko_Boh

ale oni ano

Reagovat
Counter

Samozřejmě že proměnných je vždycky milion a nic není jednoduché ani černobílé. Ale zároveň prostě není vůbec sporu o tom, že v Americe zabíjí policie daleko víc lidí než v jakékoli jiné části civilizovaného světa.

Reagovat
herbage

ne, že bych se chtěl nějak bránit policii, ale není to dáno zkrátka vnějšímu podmínkami? V Americe si můžeš legálně koupit zbraň skoro na každém rohu, takže z našeho evropského pohledu musí mít policie mnohem větší respekt a každé neuposlechnutí jejich výzvy může být otázkou života a smrti. Ono se stačí podívat i na statistiky, kolik lidí je tam omylem zastřeleno, jako třeba ten švédský zeť ze Švédska, který o půlnoci vyskočil bafnout na amerického tchána a ten jej zastřelil, protože si myslel, že jde o lupiče. Na tom videu níže nebylo vidět, co se děje uvnitř auta, ale zjevně ten policajt co střílel byl značně vystrašený a těžko říci, co se mu dělo v hlavě. Třeba mu mohlo i předtím několik bývalých kolegů zemřít v akci nebo byl nový, což ho jistě neomlouvá a měl být potrestán. Ono na druhou stranu, kdyby do Ameriky dorazila evropská policie, tak by klidně mohla být s jejich přístupem během pár měsíců povražděna - viz neozbrojená policie v Londýně, kterou nahání 1 chlap s mačetou https://www.youtube.com/watch?v=dmTNZfR4dNw

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
Counter

Nevím, jak na tohle reagovat. Všechno ohledně zbraní je v Americe na hlavu, o tom se nemusíme bavit. Když chceš věřit tomu, že americká policie jedná adekvátně situaci, tak tě o tom nepřesvědčím, ani když ti ukážu video, kde policista vystřelí sedmkrát na člověka v autě, v kterém sedí i jeho přítelkyně a jeho čtyřletá dcera. A jak už jsem psal výše, potrestán za to nebyl, soud ho zprostil viny.

A že to musím psát zrovna tobě, když nás spolu policajti zvalchovali obušky jen za to, že jsme běželi po ulici, to mě šokuje dvojnásob V Americe by nás zastřelili a byl by klid.

Reagovat
Lacko_Boh

"Všechno ohledně zbraní je v Americe na hlavu, o tom se nemusíme bavit?"

Ja vam vobec nerozumiem. Tak na jednu stranu podporujes tieto nechutne protesty na hranici s anarchiou na druhu stranu si antigun?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Wut? Já ty protesty nepodporuju.

Reagovat
smazaný uživatel

By ma zaujímalo, prečo tí policajti neboli adekvátne potrestaní.

Reagovat
herbage

pokud bude tvrdit, že tou zbraní na něj mířil a on se důvodně domníval, že jej chce zastřelit, tak je to jeho tvrzení proti tvrzení ženy zastřeleného, ale to je spíš otázka pro právníka.

Reagovat
vodka

u těchto podobných případů se jednak policajti velmi často schovávají za různé obavy a podezření, které měli, jejich právníci na to mají i metodiku + pokud je oběť černoch, tak se dost šermuje s porotou...

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo s porotou?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

já rozhodně nepsal, že ten policista jednal adekvátně a už vůbec neomlouvám ty policisty, kteří zaklekli toho muže a on v důsledku toho zemřel. Chtěl jsem jen říci, že chování policie je z velké části dáno vnějšími podmínkami. On asi jinak se bude chovat policista někde na malém městě na středozápadě a jinak policista někde v New Orleans v chudinské čtvrti. Stejně tak jiné vzorce chování bude mít nějaký komisař z kanceláře nebo člověk z protidrogového u hranic s Mexikem. Zrovna ta střelba, jak zabil toho chlapa v autě, tak to bych viděl jako selhání jednotlivce a snažil jsem se rozvést, co ho třeba k tomu vedlo. Byť z toho videa není vidět, co se děje v autě, tak dle okolností ze záznamu, že sám zastřelený zmíní, že má zbraň, tak chtěl rozhodně spolupracovat a taky že vezl rodinu, tak zřejmě nestál o žádné problémy. Ono to k policii často tahá všude stejné typy lidí, takže jak dole píšeš, tady nás jen zmlátil obuškem, ale v Americe by nás rovnou zastřelili. Neřikám, že je to správně, ale zároveň nevidím cesty z toho ven, protože jak píšeš, jde to ruku v ruce se zbraňovou politikou. Ta měla smysl v době, kdy bylo pár stavení a široko-daleko nikdo, takže než by se zavolal šerif, tak už by všichni napadení nemít zbraně byli mrtví. V dnešní době by to chtělo předělat, ale politicky je to naprosto neprůchodné.

Reagovat
icka

Vsak si tady protirecis uplne

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
mickey mouse

A proč teda rabujou supermarkety? To je správná forma protestu?

Reagovat
Counter

Já jen opsal jeho komentář z opačné strany, aby viděl, jaká je to blbost.

Mírumilovných protestů měli v Americe habaděj a stejně se to s pochopením vládnouci garnitury nesetkalo. Asi nejznámější je poklekávání při americké hymně, proti čemuž Trump s Pencem dštili síru, "spontánně" odcházeli ze stadionu atd.

To, co se tam rozjelo teď, není nic překvapivého. Je to samozřejmě svinstvo a všichni rabující by měli být zatčeni a odsouzeni. Otázka je, kdo ti buřiči skutečně jsou, např. v Minnesotě, kde se to celé rozjelo, má 80 % zatčených pocházet odjinud než z Minnesoty.

Reagovat
valloire

ty vole, černoši využijou sebemenší záminku k rabování a ty tu meleš o pravicový politice...tady máš v plný parádě tu levicovou

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodne to nejsou jen cernosi

Reagovat
valloire

Tak jasně manny, ale jsou ve většině a zbytek je podobnýho smýšlení. Stejná sebranka jako při nezvolení Hillary.

Reagovat
smazaný uživatel

presne

Reagovat
smazaný uživatel

Co s tym ma akoze pravica??

Reagovat
valloire

no nic, akorát je fujky

Reagovat
andrew96

Je třeba vyřídit Big Smoka a Tenpennyho, ať už je klid.

Reagovat
smazaný uživatel

vse prestane az se zdemolovanym mostem

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Counter

Proč se Trumpa zastáváš i tam, kde prakticky zastání nemá?

Reagovat
mistr129

Ne že by ho neměl, jen ho nemá v mé bublině. Třeba teď ve sporu s Twitterem jsem na jeho straně atd., ačkoliv samozřejmě mi je jasný, že jeho inteligenční kvocient nedosahuje nebeských výšin

Reagovat
smazaný uživatel

>Třeba teď ve sporu s Twitterem jsem na jeho straně

Ah ano, prezident co chce regulovat socialni media za to, ze si dovolili pripichnout fact check k jeho lzivymu tweetu. To co Trump predvadi je level Cina nebo Severni Korea.

Reagovat
mistr129

Mám problém s tím, že to jsou jen jeho tweety - jemu by to vadilo asi tak či tak, ale za mě je to v pohodě, pokud by něco podobnýho dělali i ostatním. A co jsem viděl, některý ty tweety z oficiálních účtu White House teda lživý nebyly

Reagovat
Lacko_Boh

orange man bad a existuje jedine ich pravda, Trever Noah, Colber a CNN su hodnoverne zdroje. Myslim ze vystupenie Jacka Dorsieho u JRE hovori za vsetko.

https://www.youtube.com/watch?v=DZCBRHOg3PQ

Reagovat
Counter

Tak rozhodně to jsou hodnověrnější zdroje než orange man. I blogísek mé sestřenice je hodnověrnější než orange man.

Reagovat
Lacko_Boh

Parada, skoda.

Reagovat
Lacko_Boh

https://www.youtube.com/watch?v=U7hmTRT8tb4 stoji za pozretie a kniha za precitanie, tento pan mi velmi otvoril oci v tom ako vnimam demokratov. Skus vymenit za jeden diel Last Week Tonight.

Reagovat
Counter

Kouknu na to.

Já si vůbec nedělám iluze o tom, že demokrati jsou nějací svatoušci. Jde mi jen o to, že Trump zcela očividně nemá na to být prezidentem USA, a jediný způsob, jak to přejít, je diskreditovat jeho politické oponenty a zavírat obě oči před jeho vlastními výroky, činy a chováním.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Lacko_Boh

je pravda ze nie je vtipny ako Obama, tlacovky ma horsie. Ja si vsimam ciny, nie pornoherecky a preklepy.

Reagovat
Counter

Takže kdybys byl americký občan, volil bys ho znovu?

Reagovat
smazaný uživatel

Obama bol hlavne deep state on nerobil pre ľudí ale ešte prehlbovať medzi nimi medzeru trump nieje taký inteligentný a ani sa nevie tak sladko vyjadriť ale za ním aj niečo vidno. Obama a jeho slogan bol v 08 že NSA obmedzí opak sa stál pravdou stačí si dočítať o snowdenovi obamacare mala byť pre ľudí znevyhodnilo ťa tých čo pracujú a inak nič nevytvoril iba vojny a krízu na hranici ďakujem pekne.

Reagovat
Counter

wow

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
valloire

WHO, Jeruzalém, Kim, írán, NATO, zeď, NAFTA, migrace, UNESCO...ale nemá na to

Reagovat
Counter

WHO - kritizoval jej, následně oznámil vystoupení z organizace.

Jeruzalém - oznámil, že jej uznává jako hlavní město.

Kim - prošel se s ním po hranici, legitimizoval ho a nedocílil absolutně ničeho, S. Korea si dál jede svoje balistické testy, jako by se nechumelilo.

Írán - zrušil dohodu, zhoršil vztahy, umožnil Íránu vrátit se bez mezinárodní kontroly k jadernému programu.

NATO - kritizoval nízké příspěvky členských zemí (aniž by to mělo nějaký efekt), zpochybnil americkou pomoc v případě napadení členské země.

Zeď - doteď byly postaveny 3 (slovy tři) míle na místě, kde předtím žádná zeď nestála. A Mexiko na to nedalo ani jedno peso.

NAFTA - vyjednal s okolními zeměmi novou dohodu, která se od té staré liší v čem?

Migrace - souhlas, migrace šla rozhodně dolů.

UNESCO - oznámil vystoupení.

To, že něco zkritizuju a opustím nějakou organizaci, není známka kompetentnosti.

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Talker

asi tak, on není státník, zvlášť ne mezinárodní. Je to "businessman", který tak nějak čeká, že všichni budou jednat podle toho, co jim řekne, zvlášť z pozice moci. Přitom to tak vůbec nefunguje, jediný důsledek je, že utekl z několika organizací, kde je potřeba konsenzus, pár věcí posral a tím to končí.

Pozitivní by tam mohl být Jeruzalém, kdy to ale řešil opět jednostranně, bez nějaké dohody s dalšími zeměmi - takže ve výsledku to má asi stejný vliv, jako že Rusko uznává Jižní Osetii - prakticky ji uznávají oni a pár dalších zemí. V OSN pak téměř všichni hlasovali proti Trumpovi (128-9) - s USA hlasovalo pár ostrovů v karibiku a tichém oceánu a Togo. Tolik k jeho diplomatickému geniu a čeho tím dosáhl.

Reagovat
valloire

Jeruzalém měl být dle dohody uznán už snad Clintonem. NIKDO na to neměl, aby si nepohněval araby. A ty mu to vyčteš.

Reagovat
Talker

Rozebereme si to znova - já mu to nevyčítám, ty to tu vytahuješ jako obhajobu jeho prezidentství. Což je nesmysl, nešlo o státnický krok, nešlo o něco, kde by sehnal podporu. On něco vyhlásil, neřešil to s nikým, nikdo ho nepodpořil a jediná země, která je z toho nadšená je Izrael.

Já bych to bral jako pozitivní krok, kdyby se na tom shodnul s NATO nebo s Ruskem, Čínou nebo našel většinovou podporu v OSN. To by bylo na nobelovku. Jenže on byl buď neschopný to dojednat nebo se na to vykašlal. Takže jeho krok byl prakticky bezvýznamný.

Takže tohle je na malé bezvýznamné plus za symboliku.

Reagovat
valloire

Bezvýznamný? Nejsilnější země světa uzná Jeruzalém jako hlavní město Izraele a ty říkáš, že to nic neznamená.

Reagovat
Talker

Neznamená, protože to neuznal nikdo jiný. To je jako když Rusko uznalo Jižní Osetii, zajímá to jen Jižní Osetii, nikdo jiný to neuznává.

Reagovat
valloire

Nikdo jinej na to nemá koule, ale je to chyba Trumpa...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

NAFTA po novom USMCA vytvori priblizne 150 do 250 tisic nových pracovnych miest v USA pre strednu vrstvu.

Nová dohoda s čínou ktorá roľníkom zabezpečí 40-50 bilionov ročne na exporte

"Wall" aj napriek nepodpore od democratou našiel skulinku a prerozdelil millitary budget na jeho výstavbu a mexico za to nepriamo platí zvýšenými tariffami.

Neviem odkiaľ máš informácie ale novej "zdi" už bolo vystavenej viac ako 100 mil do konca roka by to malo byt okolo 200

Jeruzalem ma komecne americku ambasadu

Zastavil dvoch najväčších teroristov

NATO sa dočkalo väčšieho fundovania od zvyšných členov po jeho nátlaku

To všetko aj napriek tomu že od jeho zvolenia je pretláčana agenda že je ruský agent a odpočúvanie jeho ľudí nariadené od obamu. Kým on vystavial reštrikcie na čínu v januári demokrati ho impeachovali lebo si dovolil opýtať sa aké korupcie biden mal na ukrajine.

To že povedal hoax na koronu je klam nikdy to nepovedal.

Reagovat
smazaný uživatel

A aby sme nezabudli do korony mala amerika historický najnižšiu nezamestnanosť v jej historii 3.1% najnižšiu menšinovú nezamestnanosť a najvyššiu ekonomiku v histórii, znížil dane celoplošné tým vytvoril 7 miliónov pracovných miest od jeho zvolenia sa priemerná mzda zvýšila o $5000 za tri roky! A nezamestnanecke a food stamps šli rapídne dole

Reagovat
smazaný uživatel

"mexico za to nepriamo platí zvýšenými tariffami"

Pokud zavedes 5% tarif na mexickej import, tak hadej kdo to pak plati primo. Americkej zakaznik.

Reagovat
smazaný uživatel

To nieje pravda lebo potom ma americký zákazník na výber si kúpiť ten product vyrobený niekde inde keďže mexický bude drahší. Štúdie na tariffi ukázali že na tom mexico stratilo a usa naopak. Plus veľké hlavne automobilky kvôli tariffami začali vraciat produkciu spať do usa.

Reagovat
Talker

Takže místo aby dováželi z Mexika, tak dováží z Portorika nebo z jiné země. Reálně tím poškodí Mexiko, ale zaplatí to stejně američani.

Reagovat
smazaný uživatel

Alebo sa to vyprodukuje v usa? Od 2016 do marca 2020 sa vytvorilo v usa 7 miliónov pracovných miest rozumieš hádam tomu že to prispelo k ekonomike a keby to mexiku bolo jedno prečo by stavialo tisícky svojich vojakov aby strážili hranice hlavne kvôli tomu aby tie tariffi usa znížilo nie? Ironicky koment s tými smajlikami ti na kredibilite nepridá kamarát.

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodom portoriko je teritórium usa keď sa to vyprodukuje tam získa z toho vieš kto? Áno len USA

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo myslíš že po udelení 20% tariff začalo hneď mexiko strážiť hranice? Mexická vláda vyclenila 200000 vojakov na stráženie hranice s usa len aby im trump znížil tariffi

Reagovat
Counter

Čísla o obchodní válce s Čínou: https://markets.businessinsider.com/news/stocks/trade-war-cut-trillion-stocks-market-value-us-federal-reserve-2020-5-1029253690

Čísla o zdi: https://pbs.twimg.com/media/EY9g3TTWkAIsthA?format=jpg&name=medium

Dovolím si připomenout, že když Trump nastoupil do úřadu, republikáni ovládali jak Sněmovnu reprezentantů, tak Senát. Tzn. demokrati se mohli klidně stavět na zadní a stejně by nezmohli nic s tím, aby se zeď stavěla ve velkém. Stavěla se? Ne, samozřejmě že ne. A Mexiko za to neplatí, fakt ne.

NATO se dočkalo větších příspěvků, ale ne kvůli jeho nátlaku. K vzájemné dohodě o navýšení příspěvků (s konečným cílem dostat se na 2 % rozpočtu každé země) došlo v roce 2014 v souvislosti s ruskou anexí Krymu, od té doby to každoročně narůstá plus mínus podle plánu. Čísla např. zde: https://twitter.com/ddale8/status/1215317941333434368

Omezení letů z Číny byl bezesporu dobrý krok. Problém je, že v únoru a první polovině března (tedy dávno po impeachmentu) na něj Trump absolutně ničím nenavázal. Tedy kromě výroků, že je to jen chřipka, že to mají všechno plně pod kontrolou, že počet nakažených bude brzy na nule, že to s dubnovým teplejším počasím zázračně zmizí a tak dále a tak dále.

Hoax na koronu: https://youtu.be/G5TZ6fTYrsE

Reagovat
smazaný uživatel

"This is their new hoax" bolo myslené že democrati vyhlásili ďalšie vyšetrovanie ako sa trump postavil k corone nikde nepovedal že corone je hoax. Je to vytrhnute z kontextu stačí si o tom dohladat trošku viac nie len jedno video.

Pbs je publikácia čisto demokratov od nich by som fakty nebral

https://www.washingtonpost.com/graphics/2020/national/immigration/border-wall-progress/

V amerike je bežné že permit na budovanie trvá dlho a aj to bola príčina prečo sa výstavba začala až v 2019

Lety z číny obmedzil 31 januára keď bolo v amerike prípadov na coronu 1

Ako som písal mexiko za to platí nepriamo

Áno a ťa fáza 1 s čínou je omnoho výhodnejšia pre usa ako pre čínu.

Ja tu žijem od 04 za ktorého prezidenta sa žije lepšie 100 krát zo 100 poviem za trumpa a to som v 2012 volil obamu a v 16 nikoho lebo som neveril ani jednému.

Reagovat
Counter

Pbs zde nic neznamená, je to odkaz na obrázek z Twitteru, na kterém jsou oficiální data hraniční správy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tie cisla su hlupost ja som novú barrieru videl na vlastne oči kde stará nebola a je jej podstatne viac ako 3 mile. (Jazdim kamiónom od 2010 v južnej kalifornii a arizone som každých pár týždňov. Tie cisla su klam.

Reagovat
Counter

Může to být nová bariéra vystavěná na místě staré bariéry nebo těch 13 mil sekundární bariéry.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Counter

Tak to se Donald moc nepředvedl.

Reagovat
smazaný uživatel

Taký ako ty by chceli aby to bola jeho bariera sklamem ťa tieto akože barrieri sú nahradzovane jeho 10 metrov vysokou bariérou a 3m do zeme hlbokou. Ťažko je keď si to z môjho predchádzajúceho príspevku nepochopil.

Reagovat
Talker

Mě pobavilo, jak říkal tehdy, že bude ta bariéra nepřekonatelná. Leda by měli žebříky a lana.

Reagovat
smazaný uživatel

To že ta bariera zastaví 95% traffiku už ale nevidíš typický liberál

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

To je samozřejmě tvůj hodně zjednodušený pohled.

WHO je zbytečná, což se teď ukázalo.

Jeruzalém. Na tohle neměl koule nikdo z předcházejících prezidentů ač to bylo ujednáno už v 90.letech. Všichni to jenom odsouvali a báli se reakce Arabů. Ten jejich kvikot je potvrzení toho, že je to naprosto správnej krok.

S Kimem jedná, nepochybuju o tom, že jiní by to nezvládli a možná tam poslali vojsko. Ale proč mu to nevyčíst, je to stejný jako kdybys kritizoval Reagana, že jedná s Gorbačovem. A nepochybuju o tom, že vy byste na Reaganovi nenechali suchou nit a papouškovali tehdejší tisk, stejně jako dnes.

Írán si vyskakuje, kašle na dohody.

NATO proč by měla Amerika doplácet na Evropu? Brání vlastní zem a to je špatně? On je prezident USA.

Zeď. Kdyby mu neházeli pod nohy klacky levicový demokrati a podobnej odpad, už by to bylo mnohem dál.

NAFTA. Zrušil nevýhodný dohody pro USA. Opět - on je prezident USA.

UNESCO. Ovládnuto liberály a podobnym ksindlem. Proč to podporovat.

Ještě jsem zapomněl na jeho přístup k OSN.

On je naprosto kompetentní a chová se jako prezident. Prezident svý vlastní země. Zbytek jako nějaký cinty na twittru nebo co, je marginální. Obama potápěl ekonomiku, za Doníka jde nahoru. Obama je reprezentant všeho špatnýho v dnešním korektním světě a lidem se to zákonitě přestalo líbit.

A na závěr mé oblíbené : https://youtu.be/WiCMXB5XJAM

NEŠTĚKEJTE NA MĚSÍC KURVA

Reagovat
Talker

Ty jsi úplně popletený. Tady mu to nikdo nevyčítá, to jsi vytáhl ty všechno jako pozitivní kroky a bylo ti vysvětleno, že to jsou blbosti. V rámci mezinárodní politiky prakticky vyklidil pole. Místo, aby se snažil něco vyřešit, tak se na všechno buď vysral nebo udělal nějaké kroky, které žádný význam neměly, prakticky šlo jen o PR.

Jeruzalém nic nezměnil, nikdo ho nepodpořil.

S Kimem nic nevyjednal ve výsledku, jen se s ním vyfotil.

NATO taky nevyřešil, jen zhoršil vztahy s Evropou.

zed sliboval v době, kdy kontrolovali obě komory.

Irán posral kompletně, místo, aby se shodl s dalšími zeměmi a spojenci, kteří ho prosili, aby to nedělal, on šel stejně proti všem.

UNESCO a WHO jsou organizace, kde přenechal vliv Číně. Well played...

Reagovat
valloire

já jsem úplně popletený a bylo mi vysvětleno...jak vysvětleno? Kým? Lidma co štěkaj na měsíc?

Proč by ho měl někdo podpořit co se týče Jeruzaléma? USA nepotřebují takovou podporu. S Kimem navázal vztahy a evidentně se to bude hodit. Osobní setkání je daleko důležitější než povyk přes média. Viz Reagan - Gorbačov. NATO vyšil z hlediska svý země. To je šok pro Evropu co? Zeď by dávno stála, ale máme tu soudy, demokraty apod. UNESCO a WHO už byly pod vlivem Číny a arabů dávno a on to má podporovat? Proč proboha.

Neštěkejte na měsíc. Bylo vám vysvětleno, že to nejde.

Reagovat
Talker

OK, končím s tebou. Video jsem viděl asi 10 vteřin, názory pseudoumělců mě zajímají asi jako názory tebe, Trumpa, fox news a podobných.

Reagovat
valloire

pseudoumělců? to si děláš prdel? ten chlápek tam žije celkem dost let na rozdíl od vás tady a tak ví...zapni si radši CNN a podívej se na povinnou chvilku nenávisti

Reagovat
smazaný uživatel

On taky není “ostatní”, jeho tweety mají dopad na mezinárodní vztahy, ekonomiku, názory milionú lidí. Je šílené, že prezident nejmocnější země je absolutní idiot.

Reagovat
mistr129

Nesrovnávám ho s ledajakým občanem, ale třeba v rámci zákonodárců by to mohlo snad být aplikováno plošně.

Reagovat
smazaný uživatel

S tím souhlasím

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Čemu se směješ?

Reagovat
valloire

tobě

Reagovat
smazaný uživatel

Chceš pěstí?

Reagovat
valloire

Dostaneš palcátem dřív, než tu pěst sevřeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Než bys vytáhl svůj palcát, tak bych už dávno provedl rychlou kombinaci.

Reagovat
valloire

Palcát je rychlej. Zeptej se křížáků.

Reagovat
smazaný uživatel

Šavle byla rychlejší

Reagovat
valloire

Těžko mohla být. Žižka se šavli vysmál a vzal jí palcátem. přesně jako já tebe.

Reagovat
smazaný uživatel

::biggrin: samozřejmě, to řekni Saladinovi, kdo je Žižka proti němu?

Reagovat
valloire

Žižka by nakopal prdel a navrch ho vzal palcátem přes turban.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, stejně jako ty mě přece.

Reagovat
valloire

srovnáváš se s Saladinem?

Reagovat
smazaný uživatel

Co? Srovnávám způsoby jak by Žižka zmlátil Saladina a ty mě přece.

Reagovat
valloire

Správně. Já a Žižka bychom vám nakopali prdel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, ve snu

Reagovat
valloire
Reagovat
smazaný uživatel

Palcát ti je k ničemu, když proti němu budou použity zbraně hromadného ničení tj. moje pěsti.

Reagovat
valloire

nějaký pěstičky proti palcátu, kterým se rozbíjely hlavy křižáků

Reagovat
smazaný uživatel

Pěstičky? Zbraně.

Reagovat
valloire

jasný pěstičky

Reagovat
smazaný uživatel

je to idiot

Reagovat
Counter

Téma 'Jsou sociální sítě média a jaká je jejich role v moderování obsahu' je dost komplexní a je naprosto logické, že se v něm budou lidi svými názory rozcházet. Problém je, že je rozdíl mít takovýhle názor a zároveň to považovat za souhlas s Trumpem - Trump o tomhle tématu neví lautr nic, jen prská, že si twitter něco dovolil vůči jeho osobě.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to clovek v neobycenejne silny pozici (prezident USA), kterej ma sklony vysilat do sveta budto primo lzivy nebo aspon silne zavadejici informace, ktery muzou potencialne ohrozovat lidi na zivotech (viz jeho kampan za hydroxychlorochin jako potencialni lek na coronu). Nad takovymhle clovekem by mel vykonavanej nejakej dohled a je dobre ze to Twitter dela. Je to soukroma firma a pokud se to Trumpovi nelibi, tak nemusi Twitter pouzivat, nikdo ho do toho nenuti. Zadna svoboda slova porusovana neni (jak Trump tvrdi) a je dost smutny, ze prezident USA evidentne nezna ustavu a nevi co to svoboda slova je.

Tweety z oficialniho WH uctu nebyly oznaceny jako lzivy, ale jako tweety oslavujici nasili. Fact check byl pripnuty k tweetum o moznosti voleni postou. Nasilny tweety byly ty, kde pouzil "when the looting starts, the shooting starts".

Reagovat
mistr129

Média jsou také soukromé firmy a taky mají snad nějaká pravidla, a to jak v ČR, tak v USA.

A oslavování násilí? Jaká je jiná funkce bezpečnostních složek, než chránit své občany?

Reagovat
smazaný uživatel

Strileni do vlastni obcanu je ochrana?

Reagovat
mistr129

Střílení do rabujících občanů je ochrana nevinných lidí.

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Counter

Nevěděl jsem, že rabování se v zákoníku řadí ke zločinům, které jsou trestány smrtí.

Reagovat
mistr129

A co bys tedy dělal jako činná osoba, kdyby se ti to takhle zvrhlo ve městě, které máš na starost? Nechal bys protestující, ať všechno zapálí? Poslal bys tam policajty oblečený v plavkách, kteří nesmí nikomu ublížit?

Reagovat
Counter

Já na to nemám koule, ale kdyby jo, tak se chovám jako Atlanta Police Chief Erika Shields. Zkus si vygooglit, jak s těmi protesty nakládá.

Reagovat
smazaný uživatel

To je dost problematicky, protoze jak zajistis, ze kulku nechyti nekdo nevinnej. Nemyslim si, ze strelba ostrejma do vlastnich obcanu by mela bejt prijatelna moznost. Ever.

Druha vec je, ze on si proste pro tuhle zpravu vybral soukromou platformu, ktera ma nejaky vlastni pravidla a vetu "jestli zacnete rabovat, tak zacneme strilet" proste berou jako propagaci nasili. Nikdo nenuti Trumpa, aby pro takovy veci jako oznameni, ze do toho ci onoho mesta povolaji armadu, pouzival Twitter zejo.

Reagovat
mistr129

Znovu, soukromá firma to je, ale to média taky a musí splňovat nějaké náležitosti. Bohužel současná právní situace tohle Twitteru umožňuje, ale to nic nemění na tom, že to je špatně

Reagovat
Talker

Ale tohle je podle mého právě správný přístup od Twitteru - Trump mele nesmysly prakticky celou dobu a média by neměla jen zprostředkovávat informace, ale i k nim dodávat další - a pokud někdo lže na twitteru a ovlivnuje tím veřejnost (tweety o volebním podvodu), tak twitteru naopak tleskám, že konečně ukázali koule a přidali tam informace o tom, že Trump si vymýšlí.

Reagovat
mistr129

Což Twitteru neupírám, jenže z veřejných činitelů je on jediným cenzurovaným, přitom se najdou i mnohem horší

Reagovat
Talker

"Najdou se mnohem horší" Jako horší než Trump? Já si nevybavuju týden, kdy by neřekl něco naprosto vymyšleného nebo přímo lhal.

Reagovat
Counter

I s tím týdnem jsi ještě milosrdný, Trump jede bomby dennodenně

Reagovat
Talker

Tak týdně myslím ty velké, které se dostanou i do ČR. Americká media nesleduju, to jsou fake news! On prostě mele takové kvanta sraček, že twitter by musel najmout tým jen na to, aby fact checkovali jeho.

Reagovat
smazaný uživatel

https://i.redd.it/wsdpi57081251.jpg

https://i.imgur.com/3jAh5eR.jpg

Tohle jsou pak dusledky toho strileni btw. A to prosim jen gumovejma kulkama. Typka sla domu s nakupem, neucastnila se zadnejch protestu a dopadla takhle.

Reagovat
Nihilister

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lacko_Boh

to myslis tak ze Trump nemoze za to ze policajt uskrtil afroamericana alebo ze moze za to a neni dovod za ho zastavat?

Reagovat
Counter

Nevím, o čem píšeš.

Reagovat
Lacko_Boh

no ja neviem o com pises tak som sa pytal ze ako ten prispevok myslis ze ci za to moze Trump podla teba alebo nie? Da sa to citat aj tak, aj tak, preto sa pytam

Reagovat
Counter

Mistr napsal "já se ve svý bublině Trumpa zastávám i tam, kde prakticky zastání nemá", tak jsem reagoval dotazem, proč se ho zastává i tam, kde prakticky zastání nemá. Nemělo to nic společného s aktuální situací ohledně toho úmrtí nebo protestů/rabování.

Reagovat
pa3ce

ani náznak o tom, že by to Counter myslel na situáciu s protestami. Pred tým, než začneš hlásať osvetu na všetky strany sa nauč čítať s porozumením pls.

Reagovat
smazaný uživatel

Uplny zverinec čo sa tam deje. A doplatia na to zase nevinní ľudia.

Reagovat
Tchn69
Reagovat
Whitemedia

Někde jsem zahlédl, že na ně nabíhal s mečem.. takový normální večer v USA

Reagovat
Tchn69

Jeden blázon vytiahne meč a ďalší ho tam zabijú ... ako vravím to je proste neuveriteľné.

Z toho zvuku ako mu kameň rozbil hlavu (0:07) mi je až normálne zle

Reagovat
C-M@ster

Neumřel. A proháněl tam napřed černocha s takovou velkou kudlou v ruce... příště si to asi rozmyslí.

Reagovat
Tchn69

Aspoň že tak... no aj tak si myslím že tých cca 20 ľudí ho mohlo spacifikovať aj bez toho aby ho tam takmer zabili

Reagovat
C-M@ster

Mohli, emoce na pochodu ze všech stran.

Je hrozný, že se to děje, ale to napětí tam bylo dlouhodobě.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten týpek, ktorý podľa popisu videa bránil svoj obchod (a na videu je bez známok života) na nich nabiehal mečom?

Reagovat
Whitemedia

Projdi si komenty pod tím videem na twitteru. já se tím probírat nebudu, abych ti mohl potvrdit, že na ně opravdu naběhl s mečem

Reagovat
smazaný uživatel

Njn

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
smazaný uživatel

Bože, to je fakt hrozná země

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Anacron

Totálně vymatlaná země od prezidenta po nejobyčejnějšího občana.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tchn69

Reagovat
smazaný uživatel

tam je fakt strašně velký procento kreténů, větší než u nás

Reagovat
Hokaido

Kreténů je tam úplně stejně jako u nás, jen tam mají podle mě lepší podmínky pro rozkvět.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Lacko_Boh

nechutne co BLMa antifa predvadzaju...pateticka snaha demokratov vyuzit nestastnu smrt na svoju agendu..skor ci neskor im to vyjde..

Reagovat
Lacko_Boh

Ktory prezident naposledy zvysil zivotnu uroven afroamerickej komunity viac ako Trump?Ako co konkretne im spravil ze ziadaju jeho hlavu? Nie je z DNC?

Reagovat
fenixLFC

trump zvysil zivotnu uroven afroamericanov, ok

Reagovat
valloire

ne, udělal to Obama

Reagovat
C-M@ster

Souhlas.

Reagovat
valloire

Reagovat
Lacko_Boh

uboha reakcia od uboheho(?) ale rozhodne smutneho chlapca. Uz dlhsie si vsimam. Rad sa necham presvedcit, mozno fakt narast zivotnej urovne minorit v USA nie je vplyvom Trumpovej administracie ale Obamovej (napr.), je to mozne. Sam som bol prekvapeny ked som to cital. Ale keby si mam tipnut, odpovies jak pica.

Reagovat
fenixLFC

ked odpovedas ako kokot, nema zmysel sa snazit akokolvek vecne odpovedat

Reagovat
Counter

wut?

Reagovat
Lacko_Boh

takto ideme na seba reagovat? Skoda.

African-American unemployment fell to a record low of 5.9 percent.

https://edition.cnn.com/2019/09/06/economy/black-unemployment-rate/index.html

Total African-American employment has increased by 976,000 since President Trump’s election and stands at a record high.

The poverty rate for African Americans reached its lowest level on record in 2017.

"President Trump is empowering minority business owners by eliminating a historic amount of unnecessary and burdensome regulations that too often hinder their growth.

Through the Department of Commerce’s Minority Business Development Agency, President Trump is delivering numerous new opportunities for minority business enterprises.

President Trump’s tax cuts included provisions that benefit minority-owned small businesses, a segment that contributes more than $1 trillion in annual economic output."

The President signed a memorandum dedicating at least $200 million a year to promote STEM education and especially benefitting women and minorities. (imho sracka)

https://www.forbes.com/sites/stevemoore/2016/01/05/obamas-economic-record-dismal/

https://cei.org/blog/economic-recovery-slow-and-weak-due-obama-administration-policies

https://thehill.com/homenews/administration/422517-trump-signs-criminal-justice-reform-bill

https://www.msn.com/en-us/music/celebrity/trump’s-support-among-black-men-doubles-after-kanye-west-endorsement-reuters-poll-says/ar-AAwHDXy?ocid=spartanntp

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim jestli je ted moc relevantni mluvit o vecech jako nezamestnanost a chudoba, kdyz to ted diky pandemii a Trumpove inkompetentni reakci vystreli opet nahoru.

Reagovat
Lacko_Boh

skoda, chcel som o tom pokecat, v tych statistikach su medzery...len tak pre predstavu, ktora krajina podobna USA zareagovala lepsie a kde konkretne Trump zareagoval zle. Ja som viac na obsah ako na formu, takze tlacovky a gify ma moc nezaujimaju, skorej konkretne opatrenia.

Reagovat
Lacko_Boh

a teda, len tak pre predstavu, ktora krajina ide a pojde po korone ekonomicky nahoru?

Reagovat
Le Gunner

Čína.

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
smazaný uživatel

Zareagoval pozde. Do pulky brezna byla korona jen demokratickej hoax. Pak najednou ze dne na den otocil a bral to vazne, ale to uz bylo pozde. V soucasny dobe, kdy se situace stale nelepsi, chce zemi a ekonomiku zase otevrit, protoze veci jako rostouci ekonomika, klesajici nezamestnanost jsou jednim z jeho hlavnich talking points v prezidentsky kampani. Jeho vlastni kampan ma evidentne prednost pred lidskymi zivoty.

Vykuchal Obamuv pandemickej plan, protoze Obama a rozpustil pandemic response team.

Fundovani jednotlivych statu zalozeny na osobnich sympatiich, coz je proste uplne insane.

Neustaly zlehcovani situace a nerespektovani nazoru vedecky komunity. Jeho kampan za hydroxychlorochin jako lek na coronu. Nerespektovani noseni rousek a naopak delani si srandy z lidi (Bidena), ktery rousku nosej. Nevim jestli by se hlavni predstavitel zeme mel takhle chovat.

Reagovat
Lacko_Boh

"Zareagoval pozde. Do pulky brezna byla korona jen demokratickej hoax. Pak"

Pokial viem nikde nevravel ze sa jedna o hoax. Zareagoval cca rovnako ako UK/FRA/SPAIN.

". V soucasny dobe, kdy se situace stale nelepsi, chce zemi a ekonomiku zase otevrit, protoze veci jako rostouci ekonomika, klesajici nezamestnanost jsou jednim z jeho hlavnich talking points v prezidentsky kampani"

Vyssie mi vycitas moj argument o tom ako pomohol minoritam tym ze ekonomika pojde dole a teraz toto, som zmateny. Este by som si dovolil upozornit na poctom vacsie protesty za otvorenie ekonomiky ako su dnesne primitivne rabovacky BLM a Antify.

Nepatrna cast (povedal by som ze vacsina) naroda je za otvorenie ekonomiky. Tazko povedat, ale ferovy point a mozme o tom dalej polemizovat.

"Neustaly zlehcovani situace a nerespektovani nazoru vedecky komunity. Jeho kampan za hydroxychlorochin jako lek na coronu. "

Tu tlacovku kde hovoril o tom ako si to ma clovek pustit do zil neskutocne dojebal, to je pravda.

Kazdopadne som si vedomi ba toho ze k hydroxychlorochinu referuje ako k pomocke ako prekonat koronu, nie ju vyliecit. Co je pravda.

"Nerespektovani noseni rousek a naopak delani si srandy z lidi (Bidena), ktery rousku nosej. Nevim jestli by se hlavni predstavitel zeme mel takhle chovat."

Samotne WHO hovorilo o tom ze ruska nepomahaju.

O tom vysmechu neviem ale tak je to primitiv no. Rozhodne by som ale pozrel nejake vyjadrenia Pelosi alebo Bidena na adresu Trumpa pre kontext jeho protiutokov.

Ja nehovorim ze Trump je idealny prezident ale jednoducho tie argumenty ktore sa voci nemu vedu su pre mna velmi slabe.

Uz len z pohladu obcana v EU je pre mna pritazliva jeho zahranicna politika, porovnanim s Obamom alebo este horsie Bushom je to neviniatko a mozno najpacifistickejsi prezident akeho som v USA zazil.

Reagovat
valloire

Reagovat
fenixLFC

Pokial viem nikde nevravel ze sa jedna o hoax- nevies: https://www.youtube.com/watch?v=G5TZ6fTYrsE

Samotne WHO hovorilo o tom ze ruska nepomahaju.- myslis to WHO ktore trump kritizuje pricom v tomto boli ich nazory uplne rovnake? teda spociatku, neskor WHI klasicky otocilo

Uz len z pohladu obcana v EU je pre mna pritazliva jeho zahranicna politika- v com? ved jeho zahrancina politika ide aj proti zaujmom teba ako obcana EU

mozno najpacifistickejsi prezident akeho som v USA zazil.- to si ich zazil kolko, troch? nehovoriac o tom ze nevidim v com by bol umiernenejsi nez napriklad taky obama. vojnu ziadnu neukoncil, naopak podporuje dalsie a zhorsuje vztahy s dalsimi a dalsimi krajinami. to je podla teba pacifizmus?

Reagovat
Lacko_Boh

pozrel som si to video a je pravda ze ho nazval hoax demokratov ako kampan proti nemu. V kontexte videa som ale nepochopil ze by COVID zosmiesnoval, prave tam hovori o tom ako chce zatvorit hranice aby sa do USA nedostal a ako vytvoril specialny budget.

Pozri si video cca okolo jedne minuty.

"Samotne WHO hovorilo o tom ze ruska nepomahaju.- myslis to WHO ktore trump kritizuje pricom v tomto boli ich nazory uplne rovnake? teda spociatku, neskor WHI klasicky otocilo"

Nerozumiem kde v tomto bode nesuhlasime spolu?

Trump kritizuje WHO uplne legitimne:

https://www.pbs.org/newshour/show/whats-behind-trumps-criticism-of-the-world-health-organization

pochybujem ze si to precitas, kedze si to nespravil ani z clankami o potrate a ani z clankami co som dal sem:

"He accused the body of being too trusting of China's assertions that it had the virus under control"

Inak pomozem ti, Trump nazyval zo zaciatku COVID chripkou, to by bola legitimna vycitka.

Inak robil to aj Krcmery.

"Uz len z pohladu obcana v EU je pre mna pritazliva jeho zahranicna politika- v com? ved jeho zahrancina politika ide aj proti zaujmom teba ako obcana EU"

0 invazii, 0 mrtvych nevinnych civilistov. A ver mi, z pohladu obcana EU ma Trump inak sere, sposob akym americke firmy, minimalne co sa tyka IT sektoru je neuveritelny a po Brexite sa obavam ze sa tu pre mna situacia za par rokov zhorsi.

" vojnu ziadnu neukoncil, naopak podporuje dalsie a zhorsuje vztahy s dalsimi a dalsimi krajinami. to je podla teba pacifizmus? "

Hm, toto mi nejak nesedi/ Len tak pre zaujimavost, ktore dalsie vojny podporuje? :)

A ozaj, ak bude dalej zhorsovat vztahy s cinou takymto stylom, tak myslim ze ani tebe to vadit nebude:

https://www.scmp.com/news/china/diplomacy/article/3077192/donald-trump-signs-taipei-act-support-taiwans-international

Mna nebavi sa ho tu uz zastavat. Kvoli slabym liberalom ako vy sa stavaju smatlaci prezidentami.

Bohuzial mam vela roboty, pekny vikend.

Reagovat
fenixLFC

tie clanky co si uvadzal predtym som prechadzal, v mnohom si nemal pravdu ale kvoli tej dementej reakcii hore mi to za odpoved nestalo.

u kritiky WHO mame rovnaky nazor, ale je nezmysel argumentovat tym, ze trumpov odpor k ruskam je vlastne v pohode pretoze ich rozporovala WHO, ktoru on sam kritizuje....

0 invazii, 0 mrtvych nevinnych civilistov- kolko invazii podnikol napriklad taky obama? o mrtvych nevinnych civilistov? to ti zaroven odpoviem aj na otazku ktore dalsie vojny podporuje- o vojne v jemene si nepocul? pricom je to rpave trump ktori tam predava zbrane aj proti voli kongresu.

arguemnt o cine je mimo, sorry.

kvoli slabym liberalom ako vy sa stavaju smatlaci prezidentami. takze kvoli slabym liberalom vyhravaju smatlavi a neschopni kandidati konzervativcov ako vy, okej

Reagovat
Counter

Ano, WHO si kritiku zcela určitě zaslouží. Trumpovo řešení tuhle organizaci opustit ale nepomůže ničemu.

Trump sám opakovaně Čínu chválil, jak výborně a transparentně s koronavirem nakládá. Tzn. to, co kritizoval u WHO, dělal sám. Ale to ty z nějakého důvodu nevidíš.

0 mrtvých nevinných civilistů? Jen proto, že u Obamy se o dronech psalo a u Trumpa se o nich nepíše, ještě neznamená, že to ustalo. Naopak, dronových zásahů přibylo. Jen o tom nevíme, protože Trump rozhodl, že nás o tom nebude informovat - https://www.bbc.com/news/world-us-canada-47480207

Reagovat
valloire

já zažil už Cartera a je

Reagovat
smazaný uživatel

jako dosavadní trolling dobrý, ale teď poslední dobou jsi to ještě povznesl. nani / mimi se má co učit

Reagovat
Counter

O hoaxu skutečně mluvil v souvislosti s demokraty, že ho kritizují za nečinnost v souvislosti s koronavirem. Zmínil staré hity jako Mullerovu zprávu nebo impeachment a řekl k tomu "This is their new hoax". Ani omylem nereagoval stejně jako Francie nebo Španělsko. UK už je tomu blíž, protože tam to taky hrozně zadrbali. Žádný ze světových lídrů vyjma Bolsonara nemluvil o koronaviru tak debilně jako Trump, který jej opakovaně přirovnával k obyčejné chřipce, hovořil o tom, že to mají plně pod kontrolou a brzo bude počet nakažených na nule atd. A ne, nejsou to jen bezvýznamné řečičky - když tohle řekne prezident USA, lidi se podle toho náležitě chovají.

Protesty za otevření ekonomiky byly maličké. Podle průzkumů je valná většina země doteď za to, aby se ještě opatření neuvolňovala, v tomhle se pleteš.

K hydroxychlorochinu opakovaně prohlašoval, ať jej lidi berou, protože nemají co ztratit. Je to nebezpečné, protože brát si jej bez lékařského dohledu může být zdraví škodlivé. A to ani nemluvím o těch nešťastnících, kteří si vzali ten přípravek na čištění akvárka, protože obsahoval chlorochinfosfát či co, a jednoho z nich to stálo život. Realita je taková, že doteď není jasné, zda hydroxychlorochin vůbec pomáhá při léčbě a už vůbec ne jako prevence.

WHO za to bylo kritizováno a netrvalo dlouho, než otočilo. Sama Trumpova administrativa nošení roušek doporučuje. A omlouvat to tím, že Biden nebo Pelosi si začali? To fakt ne. Trump na všechny plive od svých prvopočátků, nikdo jiný se mu ani náznakem nepřibližuje, co se lživé a explozivní rétoriky týče. Stačí si vzpomenout, jak už v republikánských primárkách útočil na manželku Teda Cruze a jeho otce označil za spolupachatele atentátu na Kennedyho.

Tomu závěru nerozumím. Vždyť totálně podkopává mezinárodní vztahy, vystupuje ze všech možných mezinárodních dohod či organizací, opakovaně jde na ruku Rusku, Číně, Severní Koreji, Saúdské Arábii, zatímco "spojence" akorát masivně kritizuje, zpochybňuje pomoc členským zemím NATO apod. A všechny ty jeho výroky o vyvraždění Afghánistánu nebo eskalace vztahů s Íránem, to mají být důkazy o tom, že je nejpacifičtější? Bush je jasný, ale v čem byl militantnější Obama?

Reagovat
Counter

Ono by možná bylo jednodušší vyjmenovat země, které zareagovaly hůře.

Ttřeba tohle je dobrý souhrnný článek:

https://www.theguardian.com/us-news/2020/mar/28/trump-coronavirus-politics-us-health-disaster

Téměř do půlky března Trump předstíral, že o nic nejde, a dělal všechno pro to, aby zamezil pádu burzy. Mezitím se v Americe stihl koronavirus rozjet tak, že teď už mají (v přepočtu na počet obyvatel) výrazně víc nakažených než taková Itálie. Do toho zbabrali výrobu testů, takže ani nebyli zavčasu schopní určit, kde jsou na tom nejhůře, trasování tam snad neexistuje dodnes a ekonomické dopady jsou nedozírné. Ne všechno jde samozřejmě hodit na samotného Trumpa, ale pokud mu chceš přisuzovat zásluhy za úspěchy, mělo by se měřit stejným metrem i u neúspěchů.

Reagovat
Counter

Já chápu, že se americké ekonomice v posledních letech dařilo. Nechápu, že to dle tvých sdílených článků má být Trumpova zásluha, zatímco Obama byl ekonomický tragéd.

Nejsem ekonom, nebudu předstírat, že tomu všemu perfektně rozumím. Ale jsem přesvědčený, že to není tak jednoznačné, jak to prezentuješ. Minimálně vzrůstající výše zadlužení USA, pomalejší hospodářský růst a obchodní válka s Čínou hovoří o něčem jiném. Nemluvě o stávající situaci, jak zmiňuje imp.

Reagovat
Lacko_Boh

Já chápu, že se americké ekonomice v posledních letech dařilo. Nechápu, že to dle tvých sdílených článků má být Trumpova zásluha, zatímco Obama byl ekonomický tragéd.

Ten link od proliberalneho Forbesu to vysvetluje celkom slusne.

Minimálně vzrůstající výše zadlužení USA, pomalejší hospodářský růst a obchodní válka s Čínou hovoří o něčem jiném. Nemluvě o stávající situaci, jak zmiňuje imp.

"jsem přesvědčený, že to není tak jednoznačné, jak to prezentuješ"

Verim ti ze si to myslis.

"obchodní válka s Čínou hovoří o něčem jiném"

haha, mas huawei, co? :)

Len tak pre predstavu, ktora konkretna udalost s Cinou ta od Trumpa najviac presvedcila o tom ze to nezvladol? Opat, ja nehovorim ze mam pravdu ale tak nejak nevidim preco by som ju nemal a nechcem zit dalej v klame.

"Nemluvě o stávající situaci, jak zmiňuje imp."

To mu fakt ides vycitat ekonomicku situaciu pocas Covid? Ked to chce otvarat a demokrati to skrtia? (ja osobne som za to aby to skrtili a boli zatovreni co najdlhsie..) Co vlastne mal spravit aby sa ekonimika pocas korony nezhorsilo? Toto nemozes mysliet vazne..

Reagovat
Counter

Proliberální Forbes, ale článek konzervativního autora, který je přispěvatelem Foxu. To je právěže známka normálních médií, že tam dají prostor i lidem, kteří mají rozličnou politickou orientaci a názory (totéž najdeš v NYT, WaPo a dalších seriózních médiích, které považuješ za proliberální). A ten link to slušně nevysvětluje, protože srovnává Obamova čísla s Reaganem. Já bych raději viděl ta čísla srovnaná s Trumpem.

O Huawei nejde. Obchodní válka s Čínou měla velký dopad (nejen) na americké zemědělce. Trump je musel masivně dotovat, aby to vůbec přežili.

Stávající situace mohla být méně tragická, kdyby byly Státy lépe připraveny na hrozbu pandemie. Jak psal výše imp, Trump všechny položené základy po Bushovi s Obamou vykuchal. A samozřejmě kdyby se zakročilo dříve a ne až v půlce března. A kdyby se testování nerozjelo na vyšší obrátky až někdy na konci dubna.

A co přesně demokrati škrtí? Ne ve všech 50 státech jsou ve vedení země demokrati. Republikánských guvernérů je 26, demokratických 24. V Senátu mají většinu republikáni, v Bílém domě sedí republikán, akorát v dolní komoře mají většinu demokrati. Jakou moc tedy demokrati mají, aby škrtili Trumpovu snahu o otevření ekonomiky?

Btw. i kdyby to Trump nakrásně všechno od zítřka otevřel, stejně mu do těch podniků lidi chodit nebudou, tak jednoduché to prostě není. Dokud v té zemi není bezpečno a pandemie není pod kontrolou, lidi budou mít strach i nadále, viz

https://fivethirtyeight.com/features/states-are-reopening-but-many-americans-say-they-arent-rushing-back-to-normal-life/

Reagovat
Counter

https://www.aei.org/carpe-diem/thomas-sowell-on-trumps-trade-war-and-trumps-view-on-trade-surpluses/

Tady máš svého oblíbeného Sowella na téma Trumpovy obchodní války.

Reagovat
merlick

To je az demagogia na styl smeru. Bol tu nevidany hospodarsky rast, aj keby na slovensku vladol kotleba tak nam rastie hdp. Takato svetova situacia sa ani neda dojebat. Uvidime ako tyto hrdinovia ako trump zvladnu vytvarajucu sa krizu(jupe, fail uz nazaciatku s covidom, 100k mrtvych )

Reagovat
Lacko_Boh

Pozri sa ako odpisal imp a ako si odpisal ty.

Reagovat
Counter

Reagovat
jacobT

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

Reagovat
mistr129

Reagovat
Lacko_Boh

ah, nedela

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo by to byl rekl, ze kdyz zakleknes cloveku na nekolik minut na krk, tak ten clovek prestane dejchat. Na ty smrti nebylo nic nestastnyho. Byla to prachsprosta vrazda.

Reagovat
Lacko_Boh

zle som sa vyjadril prepac, nechcel som aby to tak vyznelo, mal som na mysli ze to bolo smutne. Aj ked dovolim si nesuhlasit, alebo aspon o tom polemizovat, ze to nebola prachsprosta vrazda ale vrazda z nedbanlivosti resp. nekompetentnosti. Skusme sa zamysliet, ze ak by si chcel niekoho zavrazdit ci by si ho nepravidelne dusil 8 minut na verejnosti/ (cital som ze sa z obetou poznal, obaja robili spolu vyhadzovacov, domnievam sa ze policajt nemal silu,skill udrzat korbu na zemi tak ho spinavo dusil). Uvidime co povie sud, americke sudnictvo patri k najlepsim na svete. Policajt je uz za mrezami ak sa nemylim a caka ho sud.

Reagovat
CHONG

Nevím, co je větší blbost, jestli polemizovat nad vraždou, když někomu x minut klečíš na krku nebo označit americké soudnictví za jedno z nejlepších na světě

Reagovat
Lacko_Boh

neviem ako na to reagovat, ..asi :)

Reagovat
Busby babes

to nejlepsi americke soudnictvi dlouha leta pomaha kryt podobne vrazdy...

https://en.wikipedia.org/wiki/Walter_McMillian

nebo pak treba tohle... a neni to ojedinely pripad.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Tolstobik

Reagovat
jacobT

Reagovat
Gazdo

Sudnictvo ked zalobcovi priklepnu miliony na ucte pretoze mu RedBull nedal kridla je bez debat najlepsie na svete

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pa3ce

Reagovat
Mastný Chobot

Lacek, čo to robíš

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, nacicku.

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
smazaný uživatel

O Antife a zlejch demokratech neustave vyplakavaji jen nacionalisti, abych to upresnil. Lidi uz maji plny zuby rasismu a Trumpa. Proto taky nevyhraje volby (dalsi duvod je to, jak absolutne nezvlada covidovou krizi).

Reagovat
RadekVonCZE

Od člověka, co má v názvu LegaliseRape se nedivím, že tvrdí o Antifě jako v poho uskupení

Reagovat
andrew96

Akorát nic takového netvrdí no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

on ty volby vyhraje a podobný dementi jako ty se budou zase divit, jak je to možný...Lidi maj plný zuby korektnosti a podpory kdejakejch menšin před většinou a pozitivní diskriminace. Proto taky ty volby vyhraje. Antifa a spol. zas můžou něco zapálit. Debílkové.

Reagovat
smazaný uživatel

"Lidi maj plný zuby korektnosti a podpory kdejakejch menšin.."

Jo no, lidi chovajici se k sobe slusne a s nejakym respektem. To je hrozna rakovina.

Reagovat
valloire

Nepleť si slušnost se slabostí a jednostrannými ústupky. Běloch je běloch. Černoch je černoch, ne afroameričan nebo afroněmec.

Reagovat
smazaný uživatel

Antifa ma byt zaradena medzi teroristicke skupiny

Zdroj:Donald Trump

Reagovat
smazaný uživatel

Do you like fascism?

No.

Alright, you''re arrested.

Trumpova Amerika, 2020

Reagovat
vladis271

ide to mimo mna. A po vzhiadnutí tých nechutných videí nebudem dalšie otvárať.....ale prečo nie je ešte vyhlásené stanné právo a nie je tam armáda??

Bez ohľadu nato kto je na vine, či prezident, brutalita polície alebo rabujúci dav, toto treba rázne ukončiť aby death toll bol čo najnižší, tak nech tam pošle armádu.

Nezvládol pandémiu, voľby už nevyhrá tak či tak.

Reagovat
mistr129

Souhlasím, že tady musí zasáhnout bez ohledu na PR a volby, ale vzhledem k tomu, že debaty jeho a Bidena bude hodně nerovný souboj, bych ho ještě nezatracoval.

Reagovat
Counter

V čem to bude hodně nerovný souboj?

Reagovat
Talker

Trump bude plácat tolik nesmyslů, že Biden nebude vědět, kde mu hlava stojí a na co má vlastně reagovat

Reagovat
Counter

To je možné no Jsem zvědavý, jak se s tím popere, protože na tohle jej jeho tým prostě musí připravit.

Reagovat
Le Gunner

A hlavně to není rétor...

Reagovat
mistr129

Nooo... Biden má problém zvládnout proslov nebo diskuzi ve spřízněném okolí, namísto toho Trump si zejména svou republikánskou nominaci vyhrál hlavně díky diskuzím.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli Trump vyhral kvuli diskuzim, tak to stejne bylo pred 4 rokama. Trump tehdy a Trump ted je obrovskej rozdil. Ten clovek neni schopnej zformulovat koherentni myslenku, natoz proslov.

Reagovat
Counter

Reagovat
Le Gunner

V tom případě si kladu vlastně otázku, jakou roli ty diskuze můžou reálně mít? Je mi jasné, že je to primárně marketing, PR a obdobné, leckdy druhotné okolnosti, spíš to beru ve vztahu k vývoji a proměně volebního spektra...

Když převezmu Counterovu terminologii níže, tak zákopy jsou jasně dané a přeběhlíků se moc čekat nedá... Ty diskuze můžou reálně zdiskreditovat jak oba potenciální prezidenty, tak mandát jako takový. A teď to nemyslím kvůli hádkám a dalším věcem - to bylo, je a bude. Spíš právě vůči té, pardon, senilitě obou kandidátů...

Jakkoliv jsou všechny volby specifické, na toto se těším - a vlastně i netěším.

Reagovat
Counter

Kdoví, jestli ty debaty vůbec budou.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

“Look, having nuclear — my uncle was a great professor and scientist and engineer, Dr. John Trump at MIT; good genes, very good genes, OK, very smart, the Wharton School of Finance, very good, very smart — you know, if you’re a conservative Republican, if I were a liberal, if, like, OK, if I ran as a liberal Democrat, they would say I’m one of the smartest people anywhere in the world — it’s true! — but when you’re a conservative Republican they try — oh, do they do a number — that’s why I always start off: Went to Wharton, was a good student, went there, went there, did this, built a fortune — you know I have to give my like credentials all the time, because we’re a little disadvantaged — but you look at the nuclear deal, the thing that really bothers me — it would have been so easy, and it’s not as important as these lives are — nuclear is powerful; my uncle explained that to me many, many years ago, the power and that was 35 years ago; he would explain the power of what’s going to happen and he was right, who would have thought? — but when you look at what’s going on with the four prisoners — now it used to be three, now it’s four — but when it was three and even now, I would have said it’s all in the messenger; fellas, and it is fellas because, you know, they don’t, they haven’t figured that the women are smarter right now than the men, so, you know, it’s gonna take them about another 150 years — but the Persians are great negotiators, the Iranians are great negotiators, so, and they, they just killed, they just killed us.”

Hotovej genius s 200 IQ.

Reagovat
valloire

On nemuší bejt tenhleten génius. Stačí, že má pohled na svět v pořádku. Ani Ronald nebyl génius a podívej co zvládl.

Reagovat
oddy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Biden v primárkách přežil debaty úplně v pohodě, nevím, o jakých problémech mluvíš. Trump před čtyřmi lety a Trump teď není úplně to samé.

Reagovat
RadekVonCZE

Jo, člověk co řekne, že černoch, který volil nebo bude volit Trumpa není černoch Sice se omluvil ale co

Reagovat
Talker
Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

ale vyhraje

Reagovat
Counter

Volby může vyhrát i tak.

Reagovat
C-M@ster

Já myslím, že vyhraje. Zeman taky u nás vyhrál.

Reagovat
Counter

Podle mě nevyhraje, ale bude to těsné.

Reagovat
smazaný uživatel

Coz znamena, ze vysledky voleb neuzna, pozada Barra aby rozjel "vysetrovani" a odmitne predat moc dokud se to nevyresi.

Reagovat
Counter

To si dovedu představit no, Barr je strašidelná osoba. Ostatně Trump odmítal slíbit, že uzná případné vítězství Clintonové, teď to nebude jiné.

Zajímavé by bylo, že Biden vyhraje, ale vzápětí umře ještě předtím, než bude jeho vítězství oficiální (volby mají být v listopadu, ale volení zástupci volí prezidenta až v prosinci a Kongres jejich hlasy stvrdí až v lednu). Tady je o všech možných scénářích dobrý článek - https://fivethirtyeight.com/features/what-happens-if-a-presidential-nominee-can-no-longer-run-for-office/

Reagovat
valloire

Vážně? Jakoby se Hillary s porážkou smířila úplně v pohodě.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
valloire

Tvoje oblíbené...

Reagovat
smazaný uživatel

No ano, protoze co ma s debatou o volbach v roce 2020 spolecnyho Hillary, ktera je uz 4 roky mimo politiku a nezastava zadnou oficialni funkci.

Reagovat
valloire

no přece téma uznání prohry

Reagovat
Counter

No smířila, okamžitě po předběžném sečtení hlasů, kdy bylo jasné, že Trump vyhrál, mu pogratulovala a uznala svou porážku.

Reagovat
valloire

a pak předvedla hysterickej výstup a zhroutila se

Reagovat
Counter

Ne no.

Reagovat
valloire
Reagovat
Counter

Trump vyhrál, Clintonová mu obratem pogratulovala a prohlásila jej za vítěze. Jestli pak v soukromí řvala vzteky je bezvýznamné.

Reagovat
valloire

obratem po 12 hodinách, což úplně není zvykem

Reagovat
smazaný uživatel

Po jakejch 12 hodinach? Tady mas klip z Trumpovi tiskovky hned po tom, co byly ohlaseny vysledky. V uvodu rika, ze obdrzel telefonat od Clintonove, kde mu pogratulovala k vyhre.

https://youtu.be/dmZydhEKFY4

Reagovat
smazaný uživatel

*Trumpovy

Reagovat
valloire

„Již od časných ranních hodin ve středu 9. listopadu se spekulovalo o tom, kde je Clintonová. Když bylo zřejmé, že již nemůže vyhrát, měla podle plánu přednést svůj projev a přijmout porážku. Ale její očekávané vystoupení se neustále odkládalo. Nejprve nebyla připravena, potom měla být připravena o pár minut později. Nakonec její tým sdělil, že volala Donaldu Trumpovi, ale stále ještě není připravena přednést svůj projev před veřejností,“ píše The American Spectator.

Přítomní voliči Clintonové čekali, že před nimi Hillary vystoupí, ale nedočkali se.“

O několik hodin později se Clintonová skutečně objevila v médiích se svým povolebním prohlášením

Reagovat
Counter

Tak to je fakt brutální no.

Reagovat
valloire

jj, je to hysterická koza

Reagovat
Counter

Trump?

Reagovat
valloire

no Hillary přece

Reagovat
smazaný uživatel

Ten jejich systém je hlavně tak debilní, že třeba zase dostane míň hlasů, ale vyhraje i tak

Reagovat
vodka

kdybych si měl vsadit, tak dám na výhru pomeranče

Reagovat
Talker

O Američanech jsem ztratil veškeré iluze. Místo protestů je to rabování a vypalování policejních stanic, za prezidenta si zvolí polovičního retarda, který buď nemá ponětí, o čem mluví, vymýšlí si nebo rovnou lže. Bohužel, ono to je celé v hajzlu, když jsou varianty Trump nebo Biden (nebo Sanders). Biden snad vyhraje a to říkám jako pravičák.

Tam reálně není nikdo volitelný, což je strašně v hajzlu. Škoda, že nevyhrála Hillary, protože minimálně by se snad hledal zajímavý kandidát na pravici a byla by šance na zlepšení.

Reagovat
mistr129

Jako z pohledu příznivce republikánů jsou pro mě tyhle volby s relativně malým rozdílem mezi kandidáty. Biden je to lepší z demokratů (bohužel jeho hlava už je mimo) a Trump to horší z republikánů, furt ale držím palce jemu.

Každopádně s potenciálními zajímavými kandidáty to tak špatně nevidím, třeba Pence a Cruz jsou fajn a mají i reálnou šanci získat nominaci pro 2024.

Reagovat
Talker

Pence je ten neviditelný pánbíčkářský víceprezident, o kterém jsem slyšel snad 2x za celou dobu, co je v bílém domě? Jednou něco ohledně potratů, podruhé, když ho Trump dal do čela boje proti koronaviru

Reagovat
mistr129

Pánbíčkářský je (což je u republikánského politika tak nějak standard), ale neviditelný mi tedy určitě nepřijde

Reagovat
vladis271

je až neuveriteľné, že na čelo 300 miliónovej krajiny, jedinej svetovej superveľmoci a máš na výber ľudí, ktorým by som nezveril ani bardejovský okres.

Najkvalitnejšie univerzity na svete a prezidentom je človek, ktorý mi IQ až pričasto pripomína šimpanza.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to uveriteľné. Pretože väčšina ľudí (aj vzdelaných) volia (pre viacero dôvodov) na základe emócii. Keď si k tomu zoberieš priemernú mentalitu priemerného amika, spoločenské konvencie v štátoch a prihlúple bulvárne a manipulatívne médiá, výsledok je pochopiteľný.

Reagovat
Lacko_Boh

https://www.youtube.com/watch?v=Wln6lNTxVpY

vsetky jeho (Sowell) rozhovory su dychberuce a neuveritlne poucne

Reagovat
smazaný uživatel

Pozriem, dík.

Reagovat
Lacko_Boh

najma Myths of Economic Inequality je dobre, hento som postol ako reakciu na to ako volia vzdelani ludia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

vyměň sowella ze Pikettyho radši, já jsem s ním kdysi viděl nějaké video a to, co on tvrdí, v realitě právě vůbec neobstojí. pokud se mi bude večer chtít, tak zkusím aj najít, jak tam ty jeho tvrzení rozebrali na šroubky, stejně jako jeho práce.

Reagovat
Lacko_Boh

tento prispevok je sto krat pre mna lepsi ako smajlik...

Reagovat
fenixLFC

jj jedna sa o trend vseobecne vo svete. bolsonar, trump, babis, matovic, vysoka podpora na slovensku kotlebu a kollara atd atd

Reagovat
smazaný uživatel

Matovič a Kollár do jedného vreca s Trumpom a Babisom? Tvoja schopnosť kreácie nesignifikantnej indukcie je dychberúca.

Reagovat
Lacko_Boh

Nikto nevidi svet tak ciernobielo ako progresivci.

Reagovat
fenixLFC

tebe pocas tej karanteny konzervatizmus uplne vymlel hlavu. skoda

Reagovat
smazaný uživatel

Progresívci, náckovia, komunisti, antifa atď. Všade sa stretneš s podobným myslením, čiže ťažko povedať.

Reagovat
fenixLFC

ty si sa s lacom nasiel fakt si nieco nastuduj aspon o tomto pretoze evidentne nepoznas ani babisa, ani matovica, ani kollara ani trumpa, inak si to enviem vysvetlit

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mi teda vysvetli, prečo spájaš napr. Trumpa a Matoviča. A ak mi napíšeš, "pretože sú populisti", tak ide o nesignifikantnú indukciu, čiže totálny bullshit, nehnevaj sa.

Reagovat
fenixLFC

wtf ano odpoviem ti ze su populisti. rovnako ako ked sa budeme bavit o nejakej strane, tak ked splna znaky extremnej krajnej pravice, tak proste bude extremne krajne pravicova samozrejme, kazdy politik vyuziva populizmus ako urcitu retoricku pomocku, ale ako politicky styl je to nieco ine. vsetci tito ludia boli zvoleni ako odpor voci udajnej situacii, pretoze sa stylizovali do role my skvely lud vs vy zle elity. to je samozrejme legitimne. boli voleni pre jednoduche slogany a na zaklade emocii nez na zaklade toho co chcu robit. trump sa dusoval ze pozatvara ludi ako napriklad hillary, babis vravel to iste, u matovica ani nehovoriac. vsetci sa tvaria ze nie su sucastou systemu, ale stoja mimo neho, pricom jeden mal vplyv este za cssd ktoremu vyhovovali vztahy so skorumpovanymi politikmi a tazil z nich, druhy je podnikatel ktory sa tvari ze mu ide o beznych ludi a onejaku zasadnu zmenu pre chudobnych, v realite ale len posilnil poziciu velkych a oslabuje svoju krajinu v emdzinarodnych vztahoch. a treti si pribral do vlady mafiana, ktory robi vyslovene to iste co smer po nastupe, pricom v mnohom ho zacina kopirovat aj on sam (napriklad snaha pretlacat vsetko cez zrychlene legislativne konanie, vyhadzovanie uradnikov a dosadzovanie si vlastnych, ucelova uprava zakonov tak aby mal na klucovych poziciach svojich kamaratov atd.). to vsetko s tym, ze nadava ostatnym ze oni mozu za tu stiuaciu, pricom k padu radicovej vlady prispel uplne rovnako ako sulik

vsetci sa tvaria ako najmudrejsi a kto ich kritizuje tak je idiot ktory nicomu nerozumie. a ked sa uz pomylia, vzdy za to moze niekto iny a je to vina niekoho ineho. k tomu si prirataj absenicu akehokolvek koherentneho programu (matovicov program prisiel ako doslovne okopirovanie veci z programov ostatnych) mohol by som pokracovat hodiny a hodiny, spolocnych bodov vratane komunikacie a dalsich a dalsich je velmi vela, na cele s permanentnym stavanim sa do pozicie my vs oni, to je proste uplny zaklad

samozrejme, vsetci maju nejake odlisnosti vyplyvajuce zo specifik danej krajiny (napr matovic si nemoze dovolit silou pretlacat najsilnejiu poziciu v medzinarodnych vztahoch podobne ako trump), ale zakladne stycne body maju rovnake. ano, da sa hovorit o tom ze na rozdiel od ideologicky motivovanych stran pochopili ze jednoduchsie nez pracovat na programe je byt marketingovo pritazlivi a oslovit siroku masu jednoduchymi prazdnymi frazami, rovnako ako ze im hlasy zabezpeci vymedzovanie sa do role bojovnika proti ostatnym. ale ani u jedneho sa nejedna o koherentnu politiku, ktora by bola schopna nieco zasadne upravit, pretoze kazdy je schopny viest veci iba v urcitej oblasti a nie krajinu ako celok (babis- politika co najviac v prospech agrofertu, trump- dominantne postavenie USA aj na ukor spojencov, matovic- boj s korupciou a tym konci). ich politika jednoducho je kratkodoba, bez planovania dlhodobych zalezitosti (pricom ich kroky maju paradoxne dalekosiahle dlhodobe- negativne- dopady)

to len v strucnosti, nechcelo sa mi to rozoberat uplne do hlbky a robit z toho odbornu pracu

Reagovat
smazaný uživatel

ok, teda, chápem, ako to myslíš, aj keď toto je dosť subjektívne a vec názoru: " treti si pribral do vlady mafiana, ktory robi vyslovene to iste co smer po nastupe, pricom v mnohom ho zacina kopirovat aj on sam (napriklad snaha pretlacat vsetko cez zrychlene legislativne konanie, vyhadzovanie uradnikov a dosadzovanie si vlastnych, ucelova uprava zakonov tak aby mal na klucovych poziciach svojich kamaratov atd.). to vsetko s tym, ze nadava ostatnym ze oni mozu za tu stiuaciu, pricom k padu radicovej vlady prispel uplne rovnako ako sulik

vsetci sa tvaria ako najmudrejsi a kto ich kritizuje tak je idiot ktory nicomu nerozumie. a ked sa uz pomylia, vzdy za to moze niekto iny a je to vina niekoho ineho. k tomu si prirataj absenicu akehokolvek koherentneho programu (matovicov program prisiel ako doslovne okopirovanie veci z programov ostatnych) mohol by som pokracovat hodiny a hodiny,"

No stále si ešte počkajme na porovnanie, keďže matovič v porovnaní s menovanými nevládne tak dlho... Preto je toto porovanie podľa mňa stále chabé a prehnané.

Reagovat
fenixLFC

samozrejme ze je u matovica nutne aj dlhsie casove obdobie na plne zhodnotenie, ale na zakalde toho ako vystupvoal v minulosti a ako vystupuje teraz sa obavam ze sa to bude max zhorsovat, nehovoriac o tlaku kollara. ale je to subjektivna zalezitost, to suhlasim

co sa tyke ale tej subjektivity, tak prave kazda z tychto veci je zalezitostou, ktora sa da vpohode dolozit, nie tvrdenie stylu ,,ten a ten je najlepsi alebo ten je najhorsi''- kollar vs smer, obmena statnej spravy aj ked sa dusovali ze ju budu chciet konecne odpolitizovat, pricom ich konanie je to iste, upravu zakonov pre lipsica potvrdzuju vlastne vsetci; pad radicovej vlady vid kto sa neucastnil (aj sulik aj matovic tam neboli), urazka kritikov staci si pozriet vyjadrenia matovica atd. popravde subjektivne je oznacenie kollara za mafosa, to uznavam

Reagovat
valloire

a to víš ty geniální hlavo, že NSDAP čili nacismus není krajní pravice, nýbrž levice?

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
valloire

idiot

Reagovat
smazaný uživatel

Ach ano, typicky krajne LEVICOVY kroky, ktery NSDAP/Hitler provedli:

- zaprisahl se vystrnadit Marxismus z Nemecka

- veril v soukromy vlastnictvi

- paktoval se s pravicovejma politikama jako von Papen

- z Reichstagu vinil komunisty

- po vzestupu k moci zabanoval SDP a jeji cleny poslal do koncentraku

- behem Noci dlouhych nozu vyvrazdil skutecny socialisticky kridlo NSDAP

Reagovat
valloire

https://www.idnes.cz/plzen/zpravy/nacismus-propagace-plzen-soud-podminka-hitler-treti-rise.A200522_549022_plzen-zpravy_vb

vážně impe?

dal ses zmást letitou komunistickou propagandou, že nacisti nebyli na stejný straně

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
valloire

idiot, víš úplný lejno

Reagovat
fenixLFC

ocividne viem podstatne viac ako ty ale whatever

Reagovat
valloire

víš právě to hovno soudruhu

Reagovat
Gazdo

Tak Matovic ma ovela viac spolocnosti s Trumpom ako napr taky Babis

Reagovat
vladis271

ale ja som to myslel skôr tak, že ten výber je fakt chabý. Biden, Trump, Sanders. Toľko špičkových univerzít plus počet obyvateľov by jednoducho malo vyprodukovať lídrov s veľkým L.

Reagovat
smazaný uživatel

Rating niekoľkých univerzít s úzkou špecifikáciou vzdelávania (v rôznych odboroch), resp. výskumu ti žiadnych politických lídrov nezaručí.

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Counter

Je to sice morbidní, ale Biden ve svých 77 letech se v případě zvolení ani nemusí konce mandátu dožít, takže o to víc jsem zvědavý, koho si vybere za viceprezidentku.

A jestli Trump prohraje, je pravděpodobné, že o čtyři roky později bude kandidovat znova.

Reagovat
Talker

To jsme si říkali i o Zemanovi a ten tu pořád straší a to vypadá asi tak 10x hůř, než Trump s Bidenem a Sandersem dohromady.

Nevěřím, že by Trump kandidoval znova, kdyby prohrál - zaprvé už bude starší, než je teď Biden a hlavně by měl za sebou neúspěšnou kampaň, kdy kandidoval z pozice prezidenta a prohrál. To by ho brutálně poškodilo a podle mého by neměl možnost vyhrát primárky, pokud by tam byl alespoň trošku rozumný soupeř.

Reagovat
Counter

Tak Zeman je mladší než oni a poslední roky už v podstatě nic nedělá.

Já si tu Trumpovu kandidaturu dovedu představit bez problému, případnou prohru označí za spiklenecký hoax a miliony lidí mu dají za pravdu. Je samozřejmě otázka, jestli by si ho republikáni znova vybrali, ale za tu dobu jeho fungování v úřadu se ta strana proměnila v jeho osobní fanklub tak výrazně, že cesta zpět nebude easy peasy.

Reagovat
Talker

Tak je otázka, jak na tom bude za 5 let - už teď je pomatený, podle mého nebude mít šanci v té době.

Reagovat
Counter

To taky doufám, ale je to Murica, tam se může stát cokoli Takřka polovině elektorátu doteď ta pomatenost nevadila, po čtyřech letech vlády demokratů se na tom něco změní jen těžko.

Reagovat
Busby babes

tak on spis trochu drzi republikany jako svoje rukojmi nez ze by si ho vylozene vybrali...

Reagovat
Counter

Já měl na mysli voliče, ne samotné politiky. U těch jsem přesvědčený, že ho nesnáší, ale jsou to takové bezpáteřní *****, že proti němu ani nepípnou, pokud to má znamenat jejich udržení u moci.

Reagovat
Busby babes

no oni se REP spis boji, ze kdyby ho vystvali, rozlomi jim to stranu na dve casti... sice asi jen kratkodobe, ale i tak by to byl problem. Vubec bych se nedivil, kdyby spousty republikanu fakt doufalo, ze volby prohrajou a tim meli od Trumpa klid...

Reagovat
mistr129

Právěže takhle by klid neměli, hrozila by kandidatura 2024, kdy by teda podle mě Trump byl bez šance, ale i tak by to nebylo pro ně nejpříjemnější.

Viděl bych to jednoduše, zjistili, že Trump pro ně neznamená pád na 30 % hlasů, tak je samozřejmě lepší stát za ním a hrát vyrovnanou partii s Dems, než si hrát na VKml a jít proti "nejvyššímu".

Reagovat
Busby babes

spis vidi, ze vystvani trumpa znamena pad na 30. Ale pokud prohraje, coz pripadne bude zase velmi tesny, tak proste smula Donalde, ses uradujici prezident a prohral si volby, konecna. btw neverim, ze by Trump kandidoval za 4 roky znova.

Reagovat
mistr129

Ničemu bych se nedivil, každopádně by jednak porážkou utrpěla jeho image alfasamce, jednak by kandidatura v příštích volbách zrušila jeho auru "nepolitika".

Reagovat
mistr129

A taky se ti lidi (jako třeba Cruz) chtějí ucházet o přízeň republikánských voličů v dalších volbách, tak není vhodné tyto voliče nasírat.

Reagovat
Counter

Republikánští voliči to asi budou vnímat jinak, ale v mých očích se Cruz zdiskreditoval právě tím, že Trumpovi líže boty navzdory vší špíně, kterou na něj předtím nakydal. Ze všech republikánů si tvář zachovali tak akorát Amash, McCain a Romney.

Reagovat
mistr129

No jako co s tím chceš ale dělat, pro republikánské voliče i straníky je to pořád menší zlo než Dems a v bipartijním systému na něj špínu mimo volby kydat nemůžou (právě kvůli tomu radši ani neměl pořádného protikandidáta). Jinak ještě Paul Ryan nepatří zrovna mezi Trumpovy kamarády

Reagovat
Counter

Ryan s politikou raději skoncoval, než aby se proti Trumpovi ozval. Nikdo neočekává, že ho republikánští politici budou kritizovat ve stejné míře jako demokrati, ale že si ani nehodlají zachovat tvář a naopak jeho šílenosti obhajují je prostě něco extra. Největší u-turn předvedl Lindsey Graham, ale Cruz s Rubiem jsou mu v patách.

Reagovat
Le Gunner

... a pokud by vyhrál, byl by druhým ob období znovu zvoleným prezidentem (Cleveland).

Nicméně tak, jak byla minulá volba nouzovým výběrem na základě nedůvěry a silných antipatií, teď se obávám, že to bude na základě jakési kompetentnosti k úřadu... Debaty ukážou víc a jsme ještě hodně daleko od lámání chleba, teď se tvoří podhoubí pro to, o čem ty volby vlastně budou.

Reagovat
Counter

Letos to bude vyloženě referendum o Trumpovi. Ani si nemyslím, že na tom debaty něco změní, zákopové linie jsou postavené už dávno a přeběhlíků je minimum.

Reagovat
Le Gunner

Jak teď to referendum myslíš prosím?

Reagovat
Counter

Jako že ani tak nejde o souboj Biden vs. Trump, ale spíš chci Trumpa v Bílém domě vs. nechci.

Proti neoblibené Clintonové byl Trump neotřelá novinka, která slibovala vysušení bažiny, vedení země jako business atd. Teď už měl každý možnost vidět, jak si Trump ve funkci vede, a buď to kvituje, nebo ho nemůže vystát a zvolí kohokoli, jen aby tam už nebyl.

Reagovat
Le Gunner

Jasně, to mě mohlo napadnout, díky.

V tom případě můžeme logicky dávat paralelu s poslední prezidentskou volbou u nás, kde má samozřejmě prezident o dost menší pravomoce, ale je reprezentantem tak či onak. No a oba víme, k čemu takové bitvy vedou. Tím myslím vlastně to, co říkáš, jakýsi přerod mezi volbou ze dvou možností, nebo volbou jakékoliv možnosti jen ne té jedné konkrétní. Jakkoliv se to může zdát podobné, asi to napáchá víc paseky než užitku.

Mimochodem, Biden vlastně může tu roli Drahoše převzít se vším všudy, jen jeho slabinou nebude politická nezkušenost, ale vyšší věk a nulová konzistence názorů (tzn. oba jsou špatní protikandidáti silných rétorů). Otázkou tedy bude, jak moc Trump zvládne argumentovat a Bidena vlastně znemožnit - to jsem trochu načal výše v reakci na impa.

Reagovat
Counter

Trump není silný rétor. Je to showman, který lže a uráží jako nikdo jiný. Na diskreditaci Bidena se pracuje už dlouho skrze jeho syna a jeho napojení na pofidérní ukrajinskou společnost Burisma (sám Biden sice neudělal nic špatného, ale to je fuk). Akorát to Trumpovi vybuchlo pod rukama a vznikl z toho impeachment. Uvidíme, s čím ještě jeho kampaň vyrukuje do voleb, ale myslím, že pokud to nebude nějaká superbomba, misky vah to nijak nerozhodí.

Zeman prezidentskou kampaň zvládl dokonale - nejprve se jí neúčastnil, protože bylo pod jeho úroveň být na stejné linii jako všichni ostatní kandidáti, pak Drahoše ukázkově sepsul v debatách na Primě a Nově, a na závěr vystoupil jako slušný a hodný dědeček v debatě na ČT. Trump takového chameleonského jednání není schopný, má jen jednu kartu. Navíc fakt není jisté, jestli vůbec nějaké prezidentské debaty vůbec budou. A i když budou, tak to s voličskými základnami nejspíš vůbec nezahýbe

Reagovat
Le Gunner

Souhlasím. Jen si trošku kacířsky říkám, jestli být showman nestačí, respektive to není ve výsledku vlastně důležitější než "být silný rétor" - nabízí se zde Ukrajina, ale tam se odpadlíci vyřadili spíš sami. V tomto Biden zatím zaostává a postavit strategii na ksichtu a defenzivě by se mohlo krutě vymstít...

Reagovat
Counter

Mně přijde, že Biden staví strategii na tom, že není Trump. Nic jiného mu ani nezbývá, protože nemá žádnou funkci (kdyby byl např. guvernér nebo senátor, bylo by to o něčem jiném), nemůže pořádat žádné meetingy a země teď žije úplně jinými věcmi než podzimními volbami. Trumpovi to samozřejmě stačit může, polarizace je neúprosná. Sám dříve prohlásil, že i kdyby na newyorské Fifth Avenue někoho zastřelil, o voliče by stejně nepřišel. A má pravdu.

Reagovat
mistr129

Obecně jsou ty zákopy dané, pak tu ale jsou Bernieho voliči, o které má Trump šanci usilovat

Reagovat
Counter

Bernieho voliči se přeceňují, drtivá většina jich bude hlasovat pro Bidena. Větší důležitost bych přikládal samotné volební účasti, tzn. která ze základen dorazí k volbám v hojnějším počtu. Trumpův fanklub je nadšenější, Bidenův zase větší, ale může se na něj vybodnout.

Reagovat
mistr129

No úplně bych to nepodceňoval, vedle nadšených příznivců socialismu má solidní základnu antisystémových voličů, pro které je Biden jeden z hlavních představitelů establishmentu.

A jak píšeš výše že na Bidena se šlo přes syna, tak na Trumpa se šlo taky přes zetě a docela to slavilo úspěch

No a na tu "druhou Trumpovu stranu". Podle mě třeba tohle byl jeden ze zlomových bodů Trumpova vítězství...

https://www.youtube.com/watch?v=pJlnxbO5N2g

Reagovat
Counter

Rozdíl je, že Bidenův syn nemá s Bidenovou kampaní nic společného. Trumpův zeť pracuje v Bílém domě a má pravomoce, o jakých se normálním smrtelníkům ani nesnilo. Tzn. jeden by měl být pod drobnohledem, druhý not so much.

Proč myslíš, že zrovna tohle mělo být rozhodující? Podle mě bylo třeba daleko důležitější oznámení FBI těsně před volbami, že Clintonovou vyšetřuje.

Reagovat
mistr129

No, Hillary, která hrála good girl, bylo za těžko pochválit svého soupeře a začala kecat o své kampani, zatímco bad boy Trumpovi to nebylo zatěžko.

Reagovat
Counter

Nevím no. Bad boy Trump podněcuje Lock Her Up při každičké příležitosti, zaperlí výrokem Grab Her By The Pussy, ale když pak o Hillary prohlásí, že není quitter, tak si získá srdce Američanů? Voliči si ho zvolili proto, že Clintonovou nesnášeli, ne proto, že ji dokázal pochválit.

Reagovat
mistr129

Já moc nevěřím na zmanipulované nebo výrazně nepřesné průzkumy, takže jsem přesvědčen, že Trump ten svůj obrat dokonal až v samotném závěru kampaně.

Reagovat
Counter

Já zase moc nevěřím, že průzkumy jsou zmanipulované a výrazně nepřesné.

Reagovat
mistr129

Tak jsem to přesně já myslel, i když jsem to napsal nešťastně

Reagovat
Counter

Tak aspoň na něčem se shodneme.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Gazdo

Inak mna by asi slahlo keby som mal mat za hlavu statu 77 rocneho cloveka. To uz je vek ked jednoducho kazdy rok naviac spoznas ako fyzicky tak aj mentalne a kazdy dalsi rok sa moze tomu clovek zmenit zmyslanie. A hlavne spomaluje este viac ako doteraz. Nehovoriac o tom ze sa vobec nemusi dozit konca svojho mandatu a uz len takeho cloveka vobec nedava logiku volit

Reagovat
Counter

Souhlas. Akorát je třeba dodat, že Trump má za dva týdny 74. I na americké poměry je tohle extrém, takhle staří kandidáti tady ještě nebyli. Aspoň že po jejich případné smrti nejsou další volby, ale přebírá to viceprezident.

Reagovat
Gazdo

Tak Trump tiez nie je idealny prezident ze ano je strasne zaujimave kam sa najsilnejsia zem na svete zenie

Reagovat
valloire

Kam se žene teď? No právě správným směrem. Do prdele se hnala za Obamy, držitele Nobelovky za mír po měsíci v úřadě.

Reagovat
Gazdo

no zenie sa v ustrety starym senilnym vladcom a to by a teda netesilo. Keby som bol american tiez by som medzi Clintonovou a Trumpom volil Trumpa spokojny? to ze Trump urobil z Ameriky este silnejsiu zem ekonomicky je fajn ale pali si mosty s mnohymi krajinami a vsetky krajiny na svete su zavisle na exporte a USA nie je vynimkou. Ked si to poserie so vsetkymi tak jeho ekonomicky pozitivne vysledky pojdu rychlo ta tam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

až se to stane, pak mluv....zatím ale nic z toho není

Reagovat
Gazdo

Zatial ma vysledky dobre a nebyt korony a tejto vrazdy tak si myslim ze by dost jasne vyhral aj dalsie volby a pravom. Ale koronu trosku pokaslal (aj ked to cele nebola jeho vina ale ovela vacsia epidemiologov co mu radili to je fakt) a druhu bohuzial nemohol moc ovplyvnit (teda aspon nie stopercentne) ale este dlho sa potiahne to ze tieto protesty sa stali za jeho vlady. Samozrejme moje predpoklady ze jeho ekonomika pojde do haja ak bude pokracovat v podobnej politike so zahranicim su len predpoklady ale stojim si za nimi

Reagovat
valloire

koronu podcenili i jinde, to nemohl nikdo tušit, protesty podobnýho ražení se děly i za jiných prezidentů, to mu neuškodí...se těším až opět vyhraje, to bude kvikot pomatenejch

Reagovat
Gazdo

Ja samozrejme viem ze ju podcenili ale to neznamena ze by to mala byt Trumpva obhajoba. Dalsia vec je co si malokto uvedomuje ze USA funguje na principe guvernerov jednotlivych statov a ak ti nenakazu napr vo svojom state nosit ruska tak sa prezident moze aj posrat a nic s tym nespravi ale aj tak to pojde vo vacsine sveta na vinu jemu.

Reagovat
valloire

Reagovat
Counter

Jestli to mohl někdo tušit, tak prezident USA, který má k dispozici špičkové tajné služby a odborníky ve zdravotnictví. Ti všichni ho taky varovali, ale odpálil je a až do půlky března předstíral, že je to jen rýmečka.

Reagovat
valloire

do Doníka kopeš, ale že to samý předvedla EU v čele s Lejnovou, to ti nevadí

Reagovat
Counter

Co předvedla? EU nemá právo zasahovat členským státům do jejich vypořádání s koronavirem. A nikdo z jejich čelních představitelů neříkal během února a března, že je to bezvýznamná chřipečka, která v dubnu zázračně zmizí.

Reagovat
valloire

no přece kritika zavřených hranic kvůli obchodu a migraci že a bylo toho víc, k čemu je EU, když je krize a slavná EU nic nemůže?

Reagovat
Mastný Chobot

Wow

Presne jeden z tých, čo inokedy pičuje na bruselský diktát, predpokladám

Reagovat
alcantara

On je uplne pomateny

Reagovat
valloire

neser

Reagovat
valloire

už jsi vylezl Orlu?

Reagovat
r.mrazik

hlavne ze vsechny prachy pro lidi,co se dostavali z programu covid byly z unie,protoze andrej s spd,komousema a socanama vsechno rozezrali

Reagovat
valloire

Z Únije, která je přerozdělila z našich kapes...wow

Reagovat
r.mrazik

jojo...cekal jsem,kterej trouba sem pride placnout tuhle kravinu

jsou to prachy,ktere jsou z EU navic a nemusis je vracet...tzn z tvy kapsy vubec nic...

Reagovat
mikelinos

A kde se v té EU ty prachy vzaly?

Reagovat
Counter

V tiskárně.

Reagovat
mikelinos

ono to tak někdy působí no

Reagovat
valloire

Reagovat
r.mrazik

vetsinou od nemcu

Reagovat
valloire

nene mrážo

Reagovat
smazaný uživatel

Víš, že ČR z Unie čerpá víc než tam vkládá?

Reagovat
valloire

Jistě. Já vím fšechno. Nicméně bych si spočítal taky co jde od nás na západ EU...

Reagovat
smazaný uživatel

Například?

Reagovat
valloire

dividendy? vždyť na ně makáme

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Můžeš to nějak rozvinout?

Reagovat
valloire
Reagovat
smazaný uživatel

Ano, tohle by tu bylo i bez EU.

Reagovat
valloire

jistě, a když je EU potřeba tak umí jenom zkritizovat zavřený hranice

Reagovat
Mastný Chobot

EÚ je hospodárska únia suverénnych štátov. Nerozumiem ako, a hlavne prečo by mala riešiť verejné zdravotníctvo a potláčanie vírusu, keď centrálne riadenie ide proti samotnej podstate boja proti vírusu. Načo je Američanom slávna USA, keď vírus tam riešia na úrovni samospráv? V podstate takú kokotinu si sa spýtal.

Čo sa týka hospodárskej spolupráce a riešenia následkov pandémie, tak to predsa EÚ robí. Tak to funguje, že robí to, čo má a nerobí to, čo nemá.

Reagovat
r.mrazik

vsak tenhle trouba by byl prvni,kterej by prskal,kdyby se do toho EU zacala motat...zas by pindal neco o tom,ze nam do toho keca ta EU

proste at udela EU cokoli,tak pro tohodle joudu to bude spatny...

uplne zbytecna debata...

Reagovat
Mastný Chobot

To mi je jasné.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Counter

Reagovat
Kaspar

Meli si zvolit radsi hovnovou vafli

Reagovat
Neutron

Za napad

Reagovat
vodka

policajtum v USA dlouhodobe prochazi a prochazely i jasne pochybeni a ocividne prekracovani pravomoci, neumernost zasahu apod. protesty to nejsou prvni, ani posledni. Jeden z nejvetsich byl i po tom zmlaceni Rodney Kinga , kde byli vsichni osvobozeni

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Měly to být normální protesty, ale z okolních států jezdí do velkých měst tyhle prasata, aby to tam ničili a porvali se tam.

Reagovat
mistr129
Reagovat
smazaný uživatel

ono by to bylo v pohodě (až na to, že kvůli viru by tam moc chodit neměli), ale vandalové toho využili a ničí všechno

Reagovat
CHONG

Celkem doufám, že ty fízly osvobodí, to pak bude v ulicích ještě větší sranda než v případě Rodneyho Kinga.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

Američania (česť výnimkám) sú fakt magori. Nájdi si dôvod aby takto mohli ničiť verejný majetok, ravovat a zabíjať. Nikdy b6 som tam asi žiť nechcel, sprostí ako tago, leniví a miestami nebezpeční

Reagovat
Trand

Jak jsi přišel na to, že jsou leniví?

Reagovat
Nikikrew

Z rozpravanie od znamych ktori tam boli dlhsiu dobu. Oni na takmer vacsinu potrebuju auto, alebo nejaky iny odvoz. V praci sa docela flakaju, vsetko si ulahcuju a sportu sa tiez nie velmi venuju

Ako opat, neda sa hadzat vsetkych do jedneho vreca, to urcite nie ale ked uz clovek pocuje 10 tu istu verziu, nema dovod im neverit

Reagovat
smazaný uživatel

Celkom súhlas, bol som tam tiež štvrť roka, ale nepovedal by som že sú celkovo leniví. Skôr naopak, mávajú aj viaceré práce alebo študujú a zároveň pracujú. Na druhú stranu, už keď sú priamo v práci, tak je to individuálne.

Reagovat
Trand

Z tohohle pohledu souhlasím, na pohyb jsou relativně líní. Na druhou stranu co se třeba týká práce, tak naopak pracují mnohem víc než Češi (tohle je jenom moje zkušenost), často mívají dovolenou třeba jen jeden nebo dva týdny v roce a v práci se nemůžou moc flákat. Tam kde jsem pracoval já (víceméně něco jako fotoateliér), tak jsi pořád musel něco dělat, nemohl ses poflakovat a pokud žádná práce nebyla, tak sis musel něco najít. A pak když bylo třeba málo zákazníků, tak nás šéf posílal domů, aby nemusel platit tolik lidí, takže třeba v tomhle ohledu je to podle mě velký rozdíl oproti čr.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ta potreba auta souvisi s tim, jaky jsou tam ohromny vzdalenosti. Proto jsou na to zvykli.

Reagovat
valloire

Reagovat
Busby babes

jak rika Will Smith: Racism is not getting worse, it is getting filmed.

Tohle policejni nasili neni zadna novinka poslednich let. To je konstantni situace poslednich kolik, 250 let v USA? jen ted ma kazdej mobil a hodi to na YT. Kouknete na filmy nebo serialy, ktere se tomuhle venujou. Uvidite to tema prakticky v jakykoliv dobe poslednich x desitek let.

Reagovat
mistr129

Co to má společného s rasismem? Ačkoliv s první větou souhlasím

Reagovat
Busby babes

tak ty soucasny nepokoje jsou reakci na dalsi vrazdu cernocha. A tech pripadu je rposte strasne moc a dlouhodobe. Takze to ma s rasismem spolecneho docela hodne.

Reagovat
mistr129

Těch případu je ale hodně bez ohledu na rasu

Reagovat
smazaný uživatel

Zlomek policajtů prostě nesnáší černochy a měli by za to být náležitě potrestáni, když se toto stane, o tom žádná pochybnost. Ale ty důvody, proč se toto děje, jsou pořád dokola stejné a ani jedna strana konfliktu není v právu. Zlomek černochů páchá kriminální činnost, společnost je pak zaujatá a rasistická i proti těm slušným. Zlomek policajtů chybuje nebo úmyslně zabije černocha a společnost pak nesnáší celou policii. Svět je plný kreténů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El Cid z City

V amer.populaci je 13% černochů a ve vězení je jich 40%.

Reagovat
valloire

zlomek?

Reagovat
Nikikrew

Čo ale nie je dôvod k takémuto šialenstvu predsa.

Reagovat
Muffi

Policie v USA dlouhodobě nefunguje, nikdo to neřeší a každý jejich průser se tutlá. co s tím můžou lidi dělat, když se ke sboru, který je má chránit dostanou vystresovaný paka co na tu práci nemají a místo ochrany j vraždí?

Reagovat
Nikikrew

Tam to ide ruka v ruke. Zbrane, drogy tak preto aj policajti sú tam na všetko pripravení, avšak niektoré zásahy najmä proti černosi sú nemiestne a to sa musí ihneď zmeniť. Akurát som videl video kde viacero policajtov bije černocha. Je to svinstvo ale nepoznáme zasa ani context. Každopádne Amerika vôbec n

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorsi na tom je, ze to jen odpoutava pozornost od skutecnejch problemu, ktery by se mely resit. Kazdej pise o nepokojich, ale zabyvat bychom se meli jejich pricinou.

Reagovat
Nikikrew

Suhlasim, pretrvavajuce problemy COvid19 iba umocnil a teraz si nasli konecne dovod preco protestovat/rabovat atd.

Reagovat
Busby babes

kokoti

Reagovat
smazaný uživatel

to druhé je asi nejhorší, představ si, že jenom stojíš na svém vlastním pozemku a policie na tebe začne házet světlice. To už potom opravdu není demokracie...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

vlastně každej jeho tweet z doby před jeho zvolením by se dal použít proti němu, fakt blbec

Reagovat
Counter

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Busby babes

there is always tweet.

Reagovat
Hokaido

To je fakt neuvěřitelný ale.

Reagovat
Counter

Je to naprosto geniální. A přestože už se to stalo tisíckrát, pokaždé mě to dostane

Reagovat
Busby babes

na to muzes sazet s naprostou jistotou.

Reagovat
Hokaido

Reagovat
andrew96

Reagovat
Gazdo

Ja stale cakam kedy Amerika dojde do takeho stadia ako ten bckovy horor-triler The pure

Reagovat
Coutinho10

kdo chce vidět ještě nějaké záběry z města, tak kdo nezná Šopora, tak tady něco v LA natočil

https://www.youtube.com/watch?v=nO0UoRZOhFY

https://www.youtube.com/watch?v=cfsNgbL2YPc

Reagovat
smazaný uživatel

boze to je riadne tliachanie prazdnej slamy odbornici do futbalu hrozne

Reagovat
smazaný uživatel

Shodou okolností jsem si ještě před koronáčem vsadil na výhru Bayernu v LM. Nebylo to vůbec z nějakého fanouškovství, ale čistě z pragmatismu. Sice nevíme v jaký formě se vrátí ostatní kluby, ale klidně bych to dneska vdadil znovu

Reagovat
smazaný uživatel

Hrat se ted, tak bych s Bayernem souhlasil, protoze vypadaji nepremozitelne. Bude se ale hrat az v srpnu, situace muze byt jakakoliv.

Pokud se bude hrat nejakej zaverecnej turnaj, tak muze vyhrat treba i Atalanta.

Reagovat
Talker

Ohledně Williana - on je fakt hovado, my mu nabídneme 2 roky, což je hodně luxusní nabídka vzhledem k jeho výkonům. Osobně čekám, že s příchodem Ziyecha půjde (snad konečně) na lavičku a buď zdrhne ještě v létě nebo v zimě. Trpět ho na hřišti další 2 roky by bylo fakt nepříjemné.

Reagovat
smazaný uživatel

It cost up to £24 million to sign David Luiz for one season. This breaks down as an £8 million transfer fee to Chelsea, as much as £6 million to intermediaries to fix everything up, and the rest on the Brazilian defender’s £10 million a year salary.

wow

Reagovat
Kixi Syhimour

Ale tak to nemá moc velkou výpovědní hodnotu, když se normálně u částkách nepočítá s platem.

Reagovat
Zaschrona

Právě proto tohle tu výpovědní hodnotu má.

Reagovat
Kixi Syhimour

Tomu nerozumím.

K porovnání to je naprosto nevhodné a takhle by se asi dalo "zmanipulovat" více částek.

Reagovat
Zaschrona

Právě to pro porovnání vhodné je. Roční náklad pro Arsenal v případě Luize je až 24 milionů liber. A teď si proti tomu vem třeba Nicolase Pepe, který Arsenal stál 72 milionů za přestup, k tomu prý má 7 milionů roční plat, smlouvu na 5 let a údajně 5 mega dostal agent. Když to přepočteš na náklady na rok, jde o částku cca 22,5 milionů liber ročně. V tomhle kontextu je pro Arsenal Luiz v letošní sezoně účetně dražší než Pepe. Realitě fungování fotbalového klubu je tohle účetní pojetí podstatně bližší a důležitější než jednoduchá informace, že Luiz stál 8 a Pepe stál 72.

Reagovat
Kixi Syhimour

Chápu, že ten údaj bude pro samotný klub výpovědnější. Ale takhle mi to přijde jenom jako laciný posměšek. Kdyby to ale bylo podáno stylem, kterým jsi to napsal ty a prostě jednoduše řečeno, že Luiz je stál na rok více než Pepe, tak je to něco jiného.

Takhle se prostě vezme přestupová částka a hodí se k ní další číslo, ty sečtou vznikne ti větší číslo a to má být poprask, takhle to vidím já.

Reagovat
Kixi Syhimour

Ale chápu, jak to myslíš, ve správném kontextu to je vhodné pro porovnání . Nicméně si myslím, že z hlavy nikdo neví, jak je na tom například Pepe v tomto ohledu a hned si to porovná. Takhle dostane čtenář číslo, na který přepočítávají kluby, jak píšeš, ale on s tím nemá, co dělat. Musel by si jít dohledat, co to v kontextu znamená a to mi přijde nesmysl, v tomhle případě by ta zpráva měla být výstižná a ne že si musí čtenář vlastně dohledat, co to znamená.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Jenže zrovna tohle je vytržené z kontextu a ty (a owny nahoře) pleteš všechno dohromady - protože podle toho, jak jsi popsal 24 mega za Luize na tuhle sezonu, tak Pepe nestojí na tuto sezonu 22.5, ale 84 mega, protože ani u Luize nebereš v potaz jeho budoucí sezony.

Luiz má smlouvu na 2 roky, k tomu ještě na rok opce - takže reálně Luiz bude stát necelých 15 mega ročně (v případě prodloužení na 3 roky) nebo 17 milionů v případě, že to bude jen na 2 roky. 24 by stál, pokud by se teď dohodli na ukončení smlouvy (což se předpokládám nestane). A to je méně, než Pepeho 22.5 mega (i když u něj je šance ho prodat/prodloužit, takže se to ještě bude měnit).

Reagovat
smazaný uživatel

Luiz nemá smlouvu na 2 roky a je možné, že po jedné sezoně skončí - https://www.theguardian.com/football/2020/may/27/david-luiz-arsenal-future-football-finances-contract-expires-coronavirus

Není to vytržené z kontextu, na Athleticu čistě o tomto faktu vyšel celý článek, který pak okopírovaly všechny možné bulváry.

Reagovat
Talker

OK, moje chyba, já měl za to, že měl smlouvu na 2+1 rok a ono to je 1+1. Já s tím nějak počítal, když měl u nás garantované 2 roky. Strašně stupidní od něj.

Reagovat
Neutron

Preco to do pice nemas prepocitane v korunach?! Vies co je toto za web?!

Reagovat
Mastný Chobot

we riot

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
vladis271

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Busby babes

hele co na ty fotce focene sony eriksonem z roku 2000 mame presne videt?

Reagovat
vladis271

vážne?

Reagovat
Busby babes

ano vazne. z te fotky mozna tak poznam chlapa, co ma vetsi kozy a pod tim plochy bricho. A dal?

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/KevlarMUFC/status/1267133330014769157/photo/1

fotka ze vcera v rozliseni z tohoto tisicileti...

Reagovat
smazaný uživatel

No jeho ruce fitko nevidely ani z rychliku..

Reagovat
Busby babes

lol. za a je to picovina a za b, proc by mel mit jako nejak extra namakany ruce?

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze posilovat by mel telo jako celek a ne jenom urcity partie, aby docilil sily v osobnich soubojich, s cimz ma potize?

Reagovat
Busby babes

od toho tam mame armadu kondicnich a silovych treneru. A jen rikam, ze jeho ruce vypadaj uplne v pohode, jako clovek co parkrat do tydne cvici s lehkym zavazim. Ja ho tu hejtil xkrat za to, jak vypada a jak na to mrda, ale tohle proste neni ten priprad. Nejdriv vezme fotku, na ktery neni nic videt, protoze je rozpixelovana jak prase. A na normalni fotce vypada uplne v klidu. Ano, jsou fotbaliste co maji namakane ruce vic, nekteri i vyrazne vic. Ale je jich taky spousty, co je maji podobne.

https://i.postimg.cc/0NZgVmp9/9-AFB69-B1-A117-4-A9-C-A349-FD3-EDE1128-E1.jpg

kdyz kouknu tady treba na Robertsona, tak ano, bricho ma vyrysovane vic (ostatne je to jinej somatotyp) ale ruce taky nema nejak namakany...

Reagovat
El Cid z City

Rozdíl v pažích je docela značnej, Robertson je má rýslé jako běžec,Luke vůbec.Nejde o velikost.

Reagovat
Busby babes

no, ne, rozdil je minimalni...

Reagovat
smazaný uživatel

never change Busby

Luke shaw must’ve been expecting the vote to go a different way

Reagovat
Busby babes

tak koukni na tu fotku co jsem dal. ta byla focena dva dny zpatky a je na ni i neco videt.

Reagovat
smazaný uživatel

Bože, hodil jsem to jako vtip. Jestli je ve formě, ok, dobře pro něho. (Kurva, už i vtipy se tu budou vysvětlovat).

Reagovat
Busby babes

a kdyby to byla pravda, tak se tomu zasmeju taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
icemike

Ty vole, opovažte se někdo ještě jednou zmínit Trumpa

Reagovat
Counter

Volby se blíží, bude hůř

Reagovat
smazaný uživatel

Dufam ze obhaji

Reagovat
Counter

Tak u tebe mě to nepřekvapuje, ale že mu fandí i mí oblíbení fanoušci Arsenalu, to je větší podpásovka

Reagovat
RadekVonCZE

Nejlepší prezident po Reaganovi

Reagovat
smazaný uživatel

po Rooseveltovy a Kennedym

Reagovat
mistr129

Reagovat
Counter

Před Reaganem?

Reagovat
mistr129

Reagan a Teddy jsou na míle před ostatními Trumpa bych zařadil někam do poloviny

Reagovat
vodka

Teddy jako Roosevelt? jako fakt? chlapík, co rozbil korporáty a bojoval proti ním jak to šlo? díky komu se vyděračské praktiky např. standard oilu staly minulostí a totální opak politky, kterou vůči velkým firmám momentálně republikáni zastávají?

Reagovat
valloire

Reagovat
Nihilister

Reagovat
smazaný uživatel

Nechces sa pripojit k protestom a ukradnut nejaky ten televizor?

Reagovat
Agent z Melmacu

Trumpeta sa ráta?

Reagovat
smazaný uživatel

Saul odchází? Co mi uniklo? Nebo hraje fifu v nějakým esport týmu?

https://twitter.com/saulniguez/status/1267069084631474176

Reagovat
RadekVonCZE

Wtf

To bude určitě zas nějakej bulvární chyták

Reagovat
SunFells

Attention whore

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
Agent z Melmacu

prečo tento diel nie je na Overcast?

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/onlyfanobtainer/status/1266933834064572416

Je normální, že se černoch veřejně na Twitteru chlubí tím, že ukradl iPhone a ostatní mu v komentářích přitakávají, že sami ukradli něco jiného? Jestli si někdo zaslouží policejní brutalitu, tak to jsou podobné špíny.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikto si nezaslúži brutalitu, na vyvodenie spravodlivosti existujú zákony a ich aplikácia.

Reagovat
Counter

Reagovat
mul

Reagovat
mistr129

Tak ještě aby se uplatnily

Reagovat
valloire

Jakej černoch? To neexistuje. Je to afroameričan. Když se přestěhuje Australan do USA, je to australoameričan, to dá rozum.

Reagovat
valloire

Poslanci podpořili zákon o zbraních, aby Česko neplatilo pokutu Evropské unii.

Jeden člověk s puškou je schopen kontrolovat sto neozbrojených. Provádějte plošné prohlídky a za nalezené zbraně popravujte:V.I.Lenin

Veškerá politická moc pochází z hlavně pušky.Veškerými zbraněmi musí vládnout komunistická strana, aby takto žádné zbraně nemohly nikdy být použity k vládnutí straně:Mao C Tung

Největší chyba, kterou bychom mohli učinit je dovolit podřízeným rasám držet zbraně. Historie ukazuje,že všichni dobyvatelé, kteří dovolili podřízeným rasám držet zbraně, si tím připravili vlastní pád:Adolf Hitler

Totalitní stát může dělat velké věci, ale jednu věc udělat nemůže: nemůže dát dělníkovi v továrně pušku a říct mu, aby si ji vzal domů a měl ji v ložnici. Puška visící na zdi dělníkova příbytku nebo farmářovy chýše je symbolem demokracie. A je naším úkolem dohlédnout, aby tam zůstala:George Orwell

Nařízení říšského protektora Konstantina von Neuratha ze dne 1. srpna 1939 (RP20/39): "Veškeré zbraně v Protektorátu Čechy a Morava se nalézající, jejich části, třaskaviny a munici jest odevzdati během dvou týdnů po vyhlášení tohoto nařízení oberlandratu, příslušnému dle bydliště nebo místa pobytu. Současně s nimi jest odevzdati listy zbrojní a o třaskavinách (pasy) úřadů bývalé Československé republiky a úřadů Protektorátu."

Furt nic hujeři?

Reagovat
Mastný Chobot

ty si tak očarujúco jednoduchý človek... tebe proste stačí jedna veta a 5 výrokov a máš vybavené

Reagovat
valloire

ahoj hujere

Reagovat
mistr129

Co jsme letmo četl, tak zrovna tahle úprava nijak hrozná není, dá s říct akorát častější kontroly a rychleji ti zbroják vyprší ne?

Reagovat
Mastný Chobot

Mao Ce Tung by ti povedal, ty naivka

Reagovat
valloire

samozřejmě to je salámová metoda a na jejím konci bude přesně to, k čemu to směřuje. Žádný zbraně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvůj palcát není žádná zbraň.

Reagovat
valloire

až tě jím vemu přes květák, budeš mluvit jinak

Reagovat
smazaný uživatel

To ale nestihneš, chápeš? Nemožné.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, vždyť už to tu bylo vysvětleno.

Reagovat
valloire
Reagovat
Dayman
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele