Premier League - preview 28. kola

28.02.2020, 08:36, aktualizováno 01.03.2020, 08:30
Previews
Boj o čtvrté místo slibuje ještě velké drama a dnes o něj budou hrát hned čtyři kluby. Tottenham si to v přímém souboji rozdá s Wolverhamptonem, Manchester United se zase představí na půdě Evertonu...
Everton FC - Manchester United  (neděle 15:00)
Fotbalisté Manchesteru United v rámci 28. kola Premier League vyrazí do Liverpoolu, aby se tam v Goodison Parku utkali s Evertonem. Ten je momentálně v tabulce jedenáctý, United patří páté místo, o které však ještě bude zajímavý boj.

Everton v posledním ligovém zápase nestačil v Londýně na domácí Arsenal, na Emirates Stadium padl 2:3. Za domácí se dvakrát trefil Aubameyang a jednou Nketiah, za hosty Calvert-Lewin a Richarlison. Před tím však Everton dvakrát vyhrál, a to 3:1 s Crystal Palace po gólech Bernarda, Calvert-Lewina a Richarlisona a 3:2 ve Watfordu po dvou brankách Miny a jedné Walcotta. Proti United nebudou k dispozici Gbamin a Schneiderlin.

United zvládli odvetu prvního kola play-off Evropské ligy, když na domácí půdě porazili 5:0 belgické Bruggy. I v lize před tím Manchester naděloval, porazil Watford 3:0 po gólech Fernandese, Martiala a Greenwooda. Před tím United porazili 2:0 Chelsea, cennou výhru v Londýně zařídili Martial a Maguire. Proti Evertonu budou chybět Grant, Pogba a Rashford.

Poslední vzájemný zápas skončil remízou 1:1, branku dal Greenwood a vlastní Lindelöf.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Sidibe, Mina, Holgate, Digne - Walcott, Sigurdsson, Delph, Bernard - Calvert-Lewin, Richarlison.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw - Fred, Matič - Greenwood, Bruno Fernandes, James - Martial.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.67 - 3.42 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tottenham Hotspur - Wolverhampton Wanderers  (neděle 15:00)
Fotbalisté Tottenhamu přivítají na svém stadionu v Londýně v rámci 28. kola Premier League Wolverhampton. Oba celky dělí v tabulce jediná bod, Mourinhovi svěřenci jsou se čtyřiceti body šestí, Wolves osmí. Půjde tak o souboj o pohárovou Evropu.

Tottenham v minulém ligovém utkání nestačil v londýnském derby na Chelsea, na jejímž stadionu prohrál 1:2. Jedinou branku Spurs vstřelil v závěru domácí obránce Antonio Rüdiger, který si dal vlastní gól. Za Blues se trefili Giroud a Alonso. Ani v Lize mistrů Kohouti nezačali moc dobře, první osmifinálový duel s německým Lipskem prohráli doma 0:1 po trefě Tima Wernera z penalty. Proti Wolves nebudou hrát Kane, Sessegnon, Sissoko a Son.

Wolves dokázali v Evropské lize postoupit do dalšího kola přes španělský Espanyol. Ve Španělsku sice padli 2:3, doma však vyhráli 4:0, v příštím kole vyzvou řecký Olympiakos. V domácí soutěži Wolverhampton také v posledním utkání vyhrál, když porazil Norwich 3:0 po dvou brankách Joty a jedné Jimeneze. Proti United nebude k dispozici Castro.

Poslední vzájemné klání vyhrál hostující Tottenham 2:1, rozhodli Lucas a Vertonghen, za domácí srovnával Traore.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Sanchez, Alderweireld, Tanganga - Aurier, Lo Celso, Winks, Alli, Davies - Lucas Moura, Bergwijn.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Rui Patricio - Boly, Coady, Saiss - Doherty, Dendoncker, Ruben Neves, Moutinho, Ruben Vinagre - Raúl Jiménez, Diogo Jota.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.22 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brighton & Hove Albion - Crystal Palace  (sobota 13:30)
Fotbalisté Brightonu přivítají v rámci 28. kola Premier League londýnský Crystal Palace. Brighton je momentálně v tabulce patnáctý se čtyřbodovým náskokem na záchranu, Crystal Palace patří třináctá příčka.

Brighton v minulém kole remizoval 1:1 na Sheffieldu, branku si připsal Neal Maupay. Celkově už mají Rackové tři remízy v řadě, té poslední předcházela 1:1 s Watfordem a 3:3 na West Hamu, kde však jihoanglický celek prohrával již 1:3 a přesto dokázal srovnat. Poslední výhru Brighton zaznamenal na konci prosince, kdy porazil 2:0 Bournemouth. Od té doby jen remízy a prohry. Proti Crystal Palace nebude k dispozici Jose Izquiredo.

Crystal Palace v posledním ligovém utkání dokázal porazit Newcastle 1:0, branku vstřelil Patrick van Aanholt. Zároveň to byla také první výhru v tomto kalendářním roce, Eagles přerušili sérií tří proher, kdy padli 1:3 na Evertonu, 0:1 se Sheffieldem a 0:2 se Southamptonem. Proti Brightonu budou chybět Mamadou Sakho, Jeffrey Schlupp a James Tomkins, nejistý je start Cheikhoua Kouyateho.

Poslední vzájemný zápas skončil v prosinci remízou 1:1, branky vstřelili na jedné straně Neal Maupay a Wilfried Zaha.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Mat Ryan - Schelotto, Webster, Dunk, Burn - Pröpper, Stephens - Mooy, Gross, Trossard - Maupay.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Ward, Dann, Cahill, van Aanholt - McCarthy, Milivojevič, McAurthur - Jordan Ayew, Benteke, Zaha.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 3.14 - 3.74
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AFC Bournemouth - Chelsea FC  (sobota 16:00)
Fotbalisté Bournemouthu se v rámci 28. kola Premier League utkají s londýnskou Chelsea. Domácím patří šestnácté místo jen dva body nad sestupovým pásmem, Blues jsou čtvrtí o tři body před pátými United.

Bournemouth v minulém kole dostal příděl na Burnley, kde prohrál 0:3. Ani před tím se mu příliš nevedlo, když na Sheffieldu padl 1:2, jedinou branku zaznamenal Callum Wilson. Naposledy tak Bournemouth porazil 2:1 Aston Villu po gólech Philipa Billinga a Nathana Akého. Proti Chelsea nebude k dispozici hned pětice hráčů, a to Brooks, Daniels, Groeneveld, Kelly a Mepham.

Blues v týdnu hořce padli na domácí půdě s Bayernem Mnichov v rámci osmifinále Ligy mistrů a do odvety v Bavorsku tak nemají příliš lichotivou pozici. V domácí soutěži však Lampardovi svěřenci v posledním zápase vyhráli 2:1 s Tottenhamem, branky vstřelili Giroud a Alonso. V předchozím kole však Blues doma padli 0:2 s rivalem Manchesterem United. Proti Bournemouthu budou chybět Ngolo Kanté, Christian Pulišić a Marco van Ginkel.

Poslední vzájemný duel lépe zvládli fotbalisté Bournemouthu, kteří vyhráli 1:0. Jediný gól v 84. minutě vstřelil Dan Gosling.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Smith, Francis, Aké, Rico - H. Wilson, Billing, Lerma, Gosling, King - C. Wilson.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Caballero - James, Christensen, Rüdiger, Azpilicueta - Jorginho, Kovačič - Pedro, Mount, Willian - Giroud.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.02 - 3.72 - 1.97
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Newcastle United - Burnley FC  (sobota 16:00)
Fotbalisté Newcastlu se v rámci 28. kola Premier League utkají s Burnley. Newcastlu momentálně patří čtrnácté místo, na sestup už má poměrně slibný náskok sedmi bodů, Burnley je desáté se čtyř-bodovou ztrátou na páté místo zaručující postup do Evropy.

Newcastle v minulém kole prohrál 0:1 na Crystal Palace, o výhře soupeře rozhodl Patrick van Aanholt. Ani před tím Newcastle nebodoval, odvezl si příděl 0:4 z Arsenalu, branky stříleli Aubameyang, Pepe, Özil a Lacazette. Poslední ligovou branku tak Newcastle vstřelil 21. ledna na Evertonu, kde uhrál remízu 2:2. Proti Burnley budou chybět Caroll, Clark, Colback, Dummett, Krafth, Lazaro a Williems. Nejistý je start Atsua.

Burnley v posledním ligovém zápase porazilo doma Bournemouth 3:0, góly obstarali Vydra, Rodriguez a McNeil. I před tím Burnley získalo plný počet bodů, a to za výhru 2:1 na Southamptonu 2:1. Skórovali Westwood s Vydrou. Proti Newcastlu si nezahrají Gudmundsson a Lowton, nejistý je start Barnese.

Poslední vzájemný zápas se odehrál v prosinci a Burnley tehdy doma vyhrálo 1:0 po trefě Chrise Wooda.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Manquillo, Fernández, Lescelles, Rose - Hayden, Shelvey - Saint-Maximin, Almirón, Joelinton - Gayle.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor - Hendrick, Westwood, Cork, McNeil - Wood, Rodriguez.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.79 - 3.25 - 2.79
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Ham United - Southampton FC  (sobota 16:00)
Fotbalisté West Hamu ve 28. kole Premier League hostí na svém stadionu Southampton. West Ham se stále nachází na osmnácté sestupové příčce, ačkoliv soupeři nad ním na tom bodově nejsou o moc lépe. Southampton je dvanáctý.

West Ham v minulém ligovém duelu sahal po velké senzaci. Na stadionu Liverpoolu vedl 2:1, jenže domácí favorit dokázal zápas otočit ve svůj prospěl a vyhrál 3:2. Za Kladiváře se prosadili Diop a Fornals, za Liverpool Wijnaldum, Salah a Mane. Před tím Londýňané sehráli další těžký zápas, když prohráli 0:2 s Manchesterem City po gólech Rodriho a De Bruyneho. Proti Southamptonu budou chybět Fredericks, Souček a Wilshere, nejistý je start Yarmolenka.

Southampton v posledním zápase zvládl domácí utkání s Aston Villou, kterou porazil 2:0. Góly si připsali Long a Armstrong. Předcházely však dvě porážky, nejprve 0:4 na Liverpoolu a poté 1:2 s Burnley. Southampton už je také venku z FA Cupu, nezvládl duel se Spurs. Proti West Hamu na hřiště nevyběhne Redmond, otazník visí nad Djenepem.

Poslední vzájemný zápas zvládl lépe West Ham, který po brance Hallera vyhrál 1:0.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Ngakia, Diop, Ogbonna, Cresswell - Noble, Rice, Snodgrass, Fornals, Anderson - Antonio
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Walker-Peters, Stephens, Bednarek, Bertrand - Ward-Prowse, Hojbjerg - Armstrong, Boufal - Ings, Long
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.59 - 3.57 - 2.79
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Watford FC - Liverpool FC  (sobota 18:30)
Fotbalisté Watfordu v rámci osmadvacátého kola Premier League vyzvou na domácí půdě lídra soutěže z Liverpoolu. Watford je na předposlední příčce, na záchranu však ztrácí pouhý bod. Liverpool ještě letos neprohrál a je suverénně první.

Watford v minulém kole na Old Trafford nestačil na Manchester United a prohrál 0:3, za Rudé ďábly skórovali Fernandes, Martial a Greenwood. Před tím Hornets dokázali vybojovat bod za remízu 1:1 v Brightonu. Za Watford otevřel skóre Doucoure, poté si však dal vlastní gól Mariappa. Poslední výhru si tak Pearsonovi svěřenci připsali na začátku ledna, kdy 3:0 porazili Bournemouth. Proti Liverpoolu by měli být k dispozici všichni hráči.

Liverpool v týdnu nečekaně nestačil v Lize mistrů na Atlético Madrid, které ubránilo svou výhru 1:0 a anglický celek tak bude muset v odvetě zabrat. V domácí soutěži však Kloppův výběr šlape, i když naposledy měl spoustu práce s West Hamem. Liverpool nakonec zvládl vývoj utkání otočit a vyhrál 3:2. Za Kladiváře se prosadili Diop a Fornals, rozhodli Wijnaldum, Salah a Mane. Proti Watfordu nebudou k dispozici Clyne, Henderson, Larouci a Shaqiri.

Poslední vzájemný duel vyhrál domácí Liverpool 2:0, oba góly zaznamenal egyptský křídelník Salah.
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Dawson, Kabasele, Cathcart, Masina - Hughes, Capoue - Sarr, Doucouré, Deulofeu - Deeney
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson - Oxlade-Chamberlain, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.59 - 4.64 - 1.51
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Norwich City - Leicester City  (pátek 21:00)
Fotbalisté Norwich City v rámci osmadvacátého kola Premier League na domácí půdě vyzvou Leicester City. Domácí celek se nadále utápí na poslední příčce se šesti bodovou ztrátou na předposledního, Leicester je osamocený na třetím místě.

Norwich v minulém kole dostal příděl od Wolves, na jejichž stadionu prohrál 0:3. Za Vlky se dvakrát prosadil Diogo Jota a jednou Raul Jiménez. V předchozím týdnu Kanárci padli jen těsně a to s lídrem anglické ligy Liverpoolem. Jediný gól klání vstřelil ve druhém poločase Senegalec Sadio Mané. Pro příští zápas jsou mimo Samuel Byram, Onel Hernandez a Timm Klose, nejistý je start Christopha Zimmermanna.

Leicester v posledním zápase s druhým Manchesterem City prohrál těsně 0:1, když se deset minut před koncem trefil Gabriel Jesus. Sergio Agüero navíc předtím neproměnil pokutový kop. Předchozí dvě kola Leicester remizoval, což znamená, že poslední výhru zaznamenal před více než měsícem proti West Hamu, se kterým vyhrál 4:1. S Chelsea Lišky hrály 2:2, proti Wolves bez branek. S Norwichem nebudou k dispozici Daniel Amartey a Nampalys Mendy, nejistý je start Wilfrieda Ndidiho.

Poslední vzájemný duel v prosinci skončil remízou 1:1. Skóre za Kanárky otevřel Teemu Pukki, poté si vlastní branku vstřelil Tim Krul.
Norwich City - pravděpodobná sestava:
Krul - Aarons, Hanley, Godfrey, Lewis - Tettey, Kenny McLean - Rupp, Duda, Cantwell - Pukki.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Ricardo Pereira, Evans, Söyüncü, Chilwell - Praet - Ayoze Pérez, Teilemans, Maddison, Barnes - Vardy.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.22 - 3.92 - 1.87
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC27261064:1779
2.Manchester City27183668:2957
3.Leicester City27155754:2750
4.Chelsea FC27135945:3744
5.Manchester United27118841:2941
6.Tottenham Hotspur27117944:3640
7.Sheffield United271010729:2540
8.Wolverhampton Wanderers27912638:3239
9.Arsenal FC27813639:3637
10.Burnley FC271141233:3937
11.Everton FC271061136:4136
12.Southampton FC271041334:4834
13.Crystal Palace27891024:3233
14.Newcastle United27871224:4131
15.Brighton & Hove Albion276101132:3928
16.AFC Bournemouth27751526:4326
17.Aston Villa27741634:5225
18.West Ham United27661532:4824
19.Watford FC27591324:4324
20.Norwich City27461724:5118
Zbývající zápasy
29.02. 16:00Aston Villa - Sheffield United (zápas odložen)
01.03. 15:00Manchester City - Arsenal FC (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (575)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele