Premier League - preview 16. kola

08.12.2018, 09:40, aktualizováno 10.12.2018, 08:28
Previews
Watford měl skvělý vstup do sezony, z posledních pěti zápasů ovšem získal jenom jeden bod a tabulkou se propadl až na třinácté místo. Nic snadného na londýnský celek nečeká ani v pondělí večer, představí se totiž na půdě Evertonu...
Everton FC - Watford FC  (pondělí 21:00)
Trápící se Watford, který získal jediný bod za posledních pět zápasů, přijede na Goodison Park. Everton doma neprohrál téměř tři měsíce a udělá vše pro to, aby svou šňůru natáhl.

Aktuální forma také hovoří ve prospěch Toffees. Za 5 zápasů získal Everton bodů 8, zatímco Watford pouze jediný. Na svém svatostánku navíc prohrál pouze jediný z posledních 11 zápasů. V Goodison Parku se daří i kanonýrovi Richarlisonovi, od začátku listopadu se zde trefil třikrát. Zároveň svými sedmi góly v této sezoně už o dvě branky překonal svůj střelecký účet z minulého ročníku, kdy působil právě ve Watfordu.

Proti svým bude hrát i manažer domácích Marco Silva. "Není to poprvé v mém životě a určitě ani naposled. Těším se na tento zápas, určitě to bude těžký zápas, a bude pěkné vidět nějaké hráče, kteří se mnou pracovali. V klubu mám i dobré přátele," řekl portugalský kormidelník.

Hornets naopak prožívají nejhorší vstup do sezony od jejich návratu do nejvyšší soutěže, a to přesto, že dokázali vyhrát ve všech čtyřech zápasech. Nyní budou v Liverpoolu odvracet hrozbu čtvrté porážky v řadě. Za propadem v tabulce stojí i trápení Roberta Pereyry. Nejlepší střelec Watfordu v sezoně se trefil už pětkrát, od poslední branky ale uběhlo již více než šest a půl hodiny.

Pozitivněji se na situaci dívá Javi Gracia: "Podle mě hrajeme dobře. Na své hráče jsem tvrdý, protože to je cesta, jak se zlepšit. V tenhle okamžik mě ale netrápí, že jsme v posledních zápasech nebyli schopni získat nějaké body," řekl manažer Watfordu.

Watford se bude muset obejít bez potrestaného Capouea, za Everton nenastoupí Martina a Ramirez.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Keane, Mina, Digne - Gueye, André Gomes - Walcott, Sigurdsson, Bernard - Richarlison
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Femenía, Kabasele, Cathcart, Holebas - Hughes, Doucouré, Chalobah, Pereyra - Deeney, Gray
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 3.85 - 5.08
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Newcastle United - Wolverhampton Wanderers  (neděle 17:00)
Šest bodů dělí před nedělním zápasem 16. kola celky Newcastlu a Wolves. Zatímco Newcastle se po tragickém začátku sezony zvedá, Wolves na slušný start nenavázali a z posledních 7 zápasů vyhráli jediné.

Newcastle bude chtít udržet svou skvělou bilanci se svým sokem v Premier League. Proti Wolves nastoupil šestkrát a ani jednou neodcházel ze hřiště poražen. Klíčem pro úspěch Strak bude povedená první půle. Jedna z nejhorších ofenziv soutěže totiž v té druhé vstřelila pouhé tři góly za 16 zápasů! Zároveň se v těchto zápasech ještě Newcastlu nepovedlo skórovat zpoza pokutového území.

Magpies by na soupeře měli být dobře připraveni. "Wolves jsou velmi dobrý tým - mají už nějaký čas stejného manažera a hrají pořád totožně," řekl manažer Rafael Benítez.

Ani jeden ze soupeřů nemá v listině střelců Angličana. Wolves táhne čtyřgólový Raúl Jimenez, který gólem pomohl k vítězství nad Chelsea. Právě tímto utkáním přetrhli Nunovi svěřenci sérii 6 zápasů bez výhry. Jejich jediným bodem v tomto období byla remíza na Arsenalu. Zatímco Newcastle dal jenom tři góly ve druhých poločasech, pro hosty platí totéž o poločasech prvních. Navíc se jim nepovedlo v žádném venkovním utkání tohoto ročníku skórovat více než jednou.

Rafael Benítez se určitě bude muset obejít bez suspendovaného Fabiana Schära, a Floriana Lejeuneho, u několika dalších visí otazník. Hostům zase nepomůže trio Batth, Jonny a Enobakhare.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Yedlin, Lascelles, Fernandez, Dummett - Diamé, Ki Sung-yueng - Ritchie, Ayoze Pérez, Kenedy - Rondón
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Bennett, Coady, Boly - Doherty, Moutinho, Ruben Neves, Rúben Vinagre - Gibbs-White - Jiménez, Jota
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.94 - 3.08 - 2.79
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AFC Bournemouth - Liverpool FC  (sobota 13:30)
Šestnácté kolo Premier League odstartuje v brzké sobotní odpoledne souboj Bournemouthu s Liverpoolem. Jelikož se oba celky vyznačují útočným pojetím hry, jejich vzájemné střetnutí slibuje atraktivní podívanou, obzvláště při stávajících zdravotních potížích liverpoolské defenzivy, která se bude muset vypořádat s jedním z vůbec nejlepších forvardů, jaký letos na anglických trávnících pobíhá.

Jde o Calluma Wilsona. Útočník Bournemouthu prožívá snovou sezonu, v níž má již na kontě osm ligových branek a k tomu i pět gólových asistencí. Byl to právě velšský forvard, jenž výraznou měrou přispěl k ukončení čtyřzápasové série porážek Cherries, když si spolu s Ryanem Fraserem navzájem připravili klíčové dva zásahy v domácím duelu s Huddersfieldem.

To Liverpool ve středečním utkání s Burnley po zákroku Bena Meeho přišel o Joea Gomeze, který utrpěl zlomeninu nohy. Podle prvotních odhadů jej vyřadí ze hry asi na šest týdnů. A aby toho pro Jürgena Kloppa nebylo při skládání stoperské dvojice málo, mimo hru zůstává i Dejan Lovren, který se stále zotavuje z otřesu mozku. Vedle železné stálice Virgila van Dijka by tak měl naskočit Joel Matip, jehož v takovém případě bude čekat nejeden souboj právě s Wilsonem.

I když musí Liverpoolští po očku pošilhávat po blížícím se klíčovém zápasu Ligy mistrů s Neapolí, manažer Cherries Eddie Howe neočekává od soupeře jakékoli podcenění nebo slabší sestavu. "Myslím, že náš zápas budou vnímat jeden z těch velmi důležitých v této sezoně, nebudou nás brát na lehkou váhu. Počítáme s tím, že proti nám nastoupí Liverpool v plné síle."

S ohledem na aktuální los lze dát Howeovi snadno za pravdu. Liverpool totiž navzdory historicky nejlepšímu vstupu do sezony okupuje až druhou příčku, dva body za ještě suverénnějším Manchesterem City, který v tomto kole nastoupí na půdě Chelsea. Jürgen Klopp však s pobavením vyjádřil pochyby, zda případná výhra jeho celku dokáže anglickému mistrovi přidat na starostech. "Nezdá se mi, že by na nich ležel vůbec nějaký tlak. Vypadají, jako by se jich to netýkalo."

"Ani to ostatně není naším prvotním cílem," pokračoval německý kouč Liverpoolu. "Hlavní je pokusit se podat výkon na té nejvyšší možné úrovni, protože v Bournemouthu to bude zapotřebí. Eddie zde odvádí fantastickou práci a budeme to mít těžké tak jako tak."

Hosté se kromě zmíněné dvojky stoperů budou muset obejít také bez zraněného Clynea, Solankeho a dost možná i Sadia Maného, přičemž jedinou skutečně dobrou zprávou je návrat Andyho Robertsona, jenž v minulém kole dostal ojedinělé volno. Také Bournemouth v poslední době prodělal těžkou ztrátu v podobě Lewise Cooka, jehož vážné zranění kolene vyřadí až do konce sezony. Mimo hru je také Dan Gosling či Adam Smith.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Begović - Francis, S. Cook, Aké, Daniels - Brooks, Lerma, Surman, Fraser - Wilson, King
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Wijnaldum, Fabinho, Keita - Shaqiri, Salah, Firmino
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.75 - 4.65 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Arsenal FC - Huddersfield Town  (sobota 16:00)
Po dvou mimořádný zápasech během několika dní, čeká nyní na londýnský Arsenal podstatně jiná výzva v podobě podceňovaného soupeře a tedy role jasného favorita. Kanonýři si zdárně poradili s úhlavním rivalem Tottenhamem a následně vybojovali remízu na zakletém Old Trafford, kde v Premier League nezvítězili od roku 2006. Teď na domácí půdě přivítají Huddersfield, a cokoli jiného než vítězství, by na předešlé úspěchy vrhlo nový stín.

Unai Emery může být se svým vstupem do nového angažmá spokojen, neboť jako trenér Arsenalu aktuálně drží úctyhodnou dvacetizápasovou šňůru bez porážky napříč všemi soutěžemi, což se jeho předchůdci Arsénu Wengerovi podařilo naposledy před více než jedenácti lety. I tak se ale severolondýnský klub nachází až na pátém místě ligové tabulky, byť jeho odstup na čtvrtou Chelsea a třetí Tottenham je minimální.

"Momentálně se cítíme dobře po dobrých výsledcích, ale musíme to zakončit výhrou v sobotu," prohlásil bez okolků Emery. "Naše defenziva dostává hodně branek zápas co zápas, ale naše herní rovnováha je aktuálně pozitivní, protože útoční hráči si vytváří dostatek šancí a spoustu gólů také dáváme."

Emeryho slova náležitě odráží nedávné divoké výsledky 4:2 a 2:2, přičemž citelnou ztrátou je pro španělského kouče absence Roba Holdinga. Ten si proti Manchesteru přivodil vážné zranění kolene a sezona již pro něj předčasně skončila. O to důležitější je pro Kanonýry zlepšující se kondice Laurenta Koscielného s Nachem Monrealem, byť není ani zdaleka jisté, zda již o víkendu stihnou naskočit do základní sestavy. Po vypršení karetního trestu by se měl vrátit do hry Granit Xhaka, zatímco okolo dostupnosti Aarona Ramseyho a Mesuta Özila visí i nadále otazníky.

Ve své nováčkovské sezoně Huddersfield na Emirates Stadium prodělal krutou pětigólovou porážku, a vzhledem ke stávajícímu postavení s náskokem jediného bodu na sestupové pásmo burcuje kouč David Wagner k lepšímu výkonu. "Musíme bojovat všemi dostupnými prostředky, abychom udrželi míč mimo naši brankovou síť. Právě to se musí na sto procent povést, abychom měli šanci ze zápasu typu Arsenal venku něco vytěžit."
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Mustafi, Sokratis, Monreal - Bellerín, Torreira, Xhaka, Kolašinac - Mchitarjan, Aubameyang - Lacazette
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Zanka, Schindler, Kongolo - Hadegjonaj, Mooy, Hogg, Williams, Durm - Pritchard - Depoitre
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 5.80 - 11.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Burnley FC - Brighton & Hove Albion  (sobota 16:00)
Oba týmy se nacházejí v naprosto odlišných situacích. Hosté v posledních osmi ligových zápasech šestkrát bodovali. Nutno podotknout že v pěti případech se jednalo o maximální možný bodový příděl. Naproti tomu domácí se dlouhodobě trápí. Jejich kouzlo z minulé sezóny je pryč a tomu také odpovídají neuspokojivé výsledky. Pouze dva body z posledních osmi zápasů. To rozhodně není správná vizitka pro oblíbeného manažera Seana Dyche.

Brighton potvrdil nastolenu pohodu minulý víkend, když i v početním oslabení, ve kterém se nacházel po většinu zápasu, dokázal porazit Crystal Palace rozdílem dvou branek. Burnley sice vedlo v zápase s Liverpoolem a v určité fázi utkání mohli Clarets pomýšlet i na vítězství, ale dobře rozjetý stroj pod Kloppovou taktovkou zatím nedokázal zastavit nikdo.

Statistika vzájemných zápasů nás přesvědčuje o tom, že se spíše bude jednat o úporný boj z obou stran, než o krásnou fotbalovou podívanou. Vždyť při posledních pěti setkáních těchto týmů se vždy dělily body rovným dílem. K tomu navíc přidejme fakt, že tři z těchto utkání skončily bezbrankovou remízou.

Změnit tento nastolený trend by mohla útočná dvojice Seagulls Andon - Murray. Oba hráči se nacházejí v nebývalé pohodě. Andone dokázal v posledních dvou zápasech vsítit dvě branky. Murray pak stabilně patří k nejdůležitějším článkům sestavy Chrise Hughtona. Je zatím krajně nejisté, zda se především Glenn Murray dá pro sobotní zápas dohromady.

Otazník zůstává také nad startem Josého Izquierda. A jak už bylo zmíněno, dohrávali Seagulls poslední zápas v deseti. To kvůli vyloučení Duffyho. Jeden ze stabilních článků základní sestavy tedy bude také chybět. Sám manažer Chris Hughton potvrdil, že jeho místo ve stoperské dvojici zaujme Balogun.

Burnley by také potřebovalo probudit své kanonýry. Nejlepším střelcem týmu je aktuálně se třemi brankami Sam Vokes. Ten by ovšem neměl patřit k dvojici hroťáků, které Dyche pošle na plac od úvodních minut. A to z toho důvodu, že byl po právu spokojen s výkonem svých svěřenců v minulém kole, tudíž je nepravděpodobné, že by míchal sestavou. Jediným absentérem tak zůstává Steven Defour, s jehož nasazením rozhodně realizační tým Clarets nehodlá spěchat. Předčasné zařazení belgického záložníka do základní sestavy by mohlo znamenat jeho opětovné zranění a tudíž dlouhodobou ztrátu ve středu pole.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Hart - Taylor - Mee - Tarkowski - Bardsley - Brady - Cork - Westwood - Gudmundsson - Wood - Barnes
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Bernardo - Dunk - Balogun - Monotoya - March - Bissouma - Pröpper - Knockaert - Groß - Andone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.96 - 3.08 - 2.77
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Manchester United - Fulham FC  (sobota 16:00)
Manchester United se nachází ve velkém útlumu a už čtyři ligová klání čeká na vítězství. Manažer Jose Mourinho sice po reprezentační pauze prohlásil, že očekává, že se jeho ovečky ještě do konce kalendářního roku vydrápají alespoň na čtvrté místo tabulky, jenže jeho prohlášení hráči zrovna dvakrát nepodporují. United od zmíněného výroku nevyhráli, doma ztratili body po remízách s Crystal Palace a Arsenalem, venku si zase jen bod odvezli ze hřiště Southamptonu. To Fulham se po angažování Claudia Ranieriho začíná pomalu zvedat a za poslední tři duely nasbíral 4 body.

V táboře Rudých ďáblů je problémů skutečně nespočet. Podle nejrůznějších spekulací má portugalský manažer neshody s řadou hráčů, zejména pak s Paulem Pogbou, kterého již několikrát ostře kritizoval - nutno také podotknout, že výkony francouzského záložníka skutečně zůstávají daleko za očekáváním. Nevypadá to, že by Mourinhova pozice byla v ohrožení, tedy alespoň ne v krátkodobém horizontu, těžko ale čekat, že by vedení jen nečinně přihlíželo, pokud by se situace nelepšila, ba naopak by docházelo k prohlubování současné mizérie.

To v táboře Fulhamu panuje optimističtější nálada, ačkoliv ani v západním Londýně nemohou mít z dosavadního průběhu ročníku radost, to ani náhodou. Cottagers zůstávají i nadále přišpendleni k poslednímu místu, po angažování Claudia Ranieriho se jim alespoň podařilo zastavit sérii šesti porážek v řadě. Hned při své premiéře si italský kouč připsal první vítězství, když jeho svěřenci porazili Southampton. Následně sice padli na hřišti Chelsea, v týdnu ale dlouho sahali po domácí výhře nad Leicesterem, kterou jim až v závěru uzmul přesným zásahem Maddison.

Manchester se musí obejít bez zraněných Alexise Sancheze a Victora Lindelofa, otazník se pak vznáší nad zdravotním stavem Anthony Martiala, Luka Shawa, či Erica Bailyho. Po karetním trestu se alespoň vrací Ashley Young. Fulham proti svému mateřeskému týmu nemůže využít služeb Fosu-Mensaha, po zranění však již může počítat s dvojicí Kevin McDonald a Floyd Ayite.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 5.10 - 8.84
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Ham United - Crystal Palace  (sobota 16:00)
V duelu dvou týmů ze spodních pater tabulky půjde o hodně. West Ham proti Crystal Palace neprohrál už 6 zápasů, vzhledem k početné marodce to tentokrát ale bude těžší úkol.

Kladiváři mají na dosah třízápasovou sérii výher poprvé od prosince 2016. Nyní se na vítěznou vlnu navíc naladili ve velkém stylu. Řadu výher nejprve přeťali Newcastlu, aby poté v následujícím kole třemi góly na začátku druhé půle zničili bodové naděje Cardiffu. Vzhledem k posledním třem utkáním na London Stadium, ve kterých padlo 14 gólů, se snad mají na co těšit i diváci.

O stoupající formě West Hamu mluvil i manažer Manuel Pellegrini. "Jsme v tabulce na takové pozici, jakou si kvůli začátku sezony zasloužíme. Pokud by sezona začala o čtyři kola později, byli bychom šestí, jenom jeden bod za Chelsea," tvrdí zkušený lodivod.

Špatně začal sezonu i Crystal Palace. Ten se ale doposud ze zmaru neprobral a drží se pouhé tři body nad sestupovým pásmem. Na začátku sezony tým táhl útočník Zaha, ten ale už 9 kol drží gólový půst. V těchto devíti zápasech se jeho mužstvu povedlo vyhrát pouze jednou, minulý víkend proti Burnley. Stejně tak je nelichotivá forma Eagles na venkovních hřištích. Za pět zápasů získali jeden jediný bod, inkasovali 10 gólů.

Pozitivněji se na současnou situaci svého týmu dívá Roy Hodgson. "Myslím, že hrajeme lépe, než se zdá z pohledu na tabulku, to by ale mohlo říct více týmů. Stačila trocha štěstí a mohlo to být jiné, ale nerad bych se tím zabýval," říká Hodgson.

V utkání může být klíčový první gól - v zápasech těchto celků autor vedoucí branky nikdy neprohrál. West Hamu ale ke gólu nepomůže kromě stálých marodů ani kanonýr Arnautović, hodně nejistě vypadá i start Cresswella a Jacka Wilsherea. Hostům bude již tradičně chybět Benteke.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Zabaleta, Balbuena, Diop, Masuaku - Snodgrass, Noble, Rice, Felipe Anderson - Hernandéz, Lucas Pérez
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Wan-Bissaka, Tomkins, Sakho, van Aanholt - McArthur, Kouyaté, Milivojevic, Meyer - Townsend, zaha
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.45 - 3.29
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Cardiff City - Southampton FC  (sobota 16:00)
Sobotní nadílka anglické kopané přinese také souboj družstev z nižších pater tabulky - Cardiff City na svém stánku přivítá Southampton a oba celky budou usilovně bojovat o tři body, které by jim pomohly v jejich boji o přežití.

Cardiff se startem listopadu jako kdyby chytil druhý dech, po sérii nezdarů totiž v lize dvakrát bodoval naplno. Svěřenci Neila Warnocka nejprve zdolali Brighton, další tříbodový zápis přidali v následujícím domácím duelu proti Wolverhamptonu. Poslední klání na půdě West Hamu jim sice nevyšlo podle představ, po zpackané druhé půli skončil nováček na straně poražených, kdyby ale ještě v první půli za stavu 0:0 proměnil pokutový kop, mohlo být vše jinak.

To Southampton i letos zažívá pořádné trápení, za což manažer Mark Hughes zaplatil svým místem, když byl po remíze 2:2 s Manchesterem United odvolán z funkce. Saints se přitom velmi brzy dostali do dvoubrankového vedení, to ale nedokázali udržet. V týdnu vyrazili na půdu posvátného Wembley, kde se postavili Tottenhamu - a ačkoliv nepodali vůbec špatný výkon a vypracovali si řadu šancí, skončili na straně poražených.

Cardiff bude postrádat Kennetha Zohoreho, mimo bude taktéž Danny Ward a Jazz Richards. Nový manažer hostů Ralph Hasenhüttl nebude moct využít Dannyho Ingse a Michaela Obafemiho, otazník se pak vznáší nad startem Ryana Bertranda.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.25 - 3.28 - 2.42
více informací
Chelsea FC - Manchester City  (sobota 18:30)
Šlágr šestnáctého kola anglické Premier League bude k vidění na Stamford Bridge, kde londýnská Chelsea přivítá úřadujícího šampiona a první celek tabulky, Manchester City. Zatímco hostující celek šlape jako hodinky a nezdá se, že by jeho spanilou jízdu mohl v nejbližší době jen tak někdo utnout, to v táboře Blues za poslední dva týdny jistě přibylo několik vrásek na čele. Londýňané totiž nejprve v duelu s Tottenhamem přišli o svou ligovou neporazitelnost, na což navázali dalším zaváháním, tentokráte na půdě Wolverhamptonu. Slibný začátek je tak zapomenut a schyluje se k usilovnému boji o TOP 4.

Maurizio Sarri se svým týmem do ligového ročníku vlétl náramně a dlouho držel krok s vedoucí dvojicí. Jenže s úderem listopadu je všechno jinak. Chelsea si nejprve sice poradila s Crystal Palace, o týden později však na vlastním hřišti ztratila dva body po bezbrankové remíze s Evertonem. Po reprezentační pauze svěřenci italského kouče doslova a dopísmene vyhořeli v konfrontaci s Tottenhamem, kterému podlehli jednoznačně 3:1. Podařilo se jim sice splnit povinnost v podobě domácí výhry s Fulhamem, ovšem středeční kolaps v souboji s Wolves je pořádnou čárou přes rozpočet. Další porážku si Sarriho družina jednoduše nemůže dovolit a musí učinit vše pro to, aby se stala prvním týmem, který Manchesteru City v letošním ročníku Premier League uštědří porážku.

To Manchester City zatím sezónou projíždí jako nůž máslem - pod taktovkou Pepa Guardioly zatím ztratil body jen dvakrát, nejprve po remíze na hřišti Wolverhamptonu, následně také po bezbrankové dělbě bodů na půdě Liverpoolu, kde v samém závěru Mahrez neproměnil pokutový kop. Liverpool sice loňského šampiona poctivě pronásleduje a netrpělivě čeká na jeho zaváhání, Citizens však ztrácet body rozhodně nehodlají. V týdnu sice měli potíže na hřišti Watfordu, když si duel v samém závěru zcela zbytečně zkomplikovali, přesto se jim své vedení podařilo ustrážit. Na Stamford Bridge je čeká další velký test, loni si odsud po brance De Bruyneho odvezli výhru 1:0 a razantně naznačili, kdo bude anglickému fotbalu kralovat.

Maurizio Sarri na předzápasové tiskové konferenci potvrdil, že by měl mít k dispozici kompletní kádr. To Pep Guardiola musí oželet služeb Agüera a De Bruyneho, oba fotbalisty ze zápasu vyřadilo prozatím nedoléčené zranění. Krom zmíněné dvojice do duelu nezasáhne ani Oleksandr Zinchenko.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.53 - 3.49 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Leicester City - Tottenham Hotspur  (sobota 20:45)
V sobotu večer zamíří na King Power Stadium nejlepší celek ve venkovních utkáních, Tottenham. Zatímco domácí chtějí prodloužit sérii šesti ligových zápasů bez porážky, hosté si nemohou dovolit zaváhání, chtějí-li udržet třetí pozici. Na své si určitě přijdou i fanoušci, jelikož poslední tři vzájemná utkání těchto soků přinesla 19 branek.

Od památné titulové sezony nazažil Leicester delší bodovou šňůru - porážku mu naposled dal okusit na konci října Arsenal. Vše ale rozhodně není tak růžové, jak by se mohlo zdát. Je to již téměr 11 měsíců od doby, kdy se Foxes povedlo zvítězit ve dvou domácích utkáních v řadě. Od začátku února sehrál Leicester 14 domácích utkáních, z nichž se mu podařilo zvítězit pouze ve čtyřech.

To Harrymu Kaneovi začal pravidelně nejoblíbenější měsíc stejně jako vždy. Trefil se při porážce na Arsenalu i domácím vítězství se Southamptonem, svým dalším gólem může pomoci k zápisu do historie. Pokud totiž Spurs zvítězí, jejich bodové konto se vyšplhá na 36 bodů. Více měli po 16 kolech v nejvyšší soutěži naposledy v sezoně 1960-61. Bez povšimnutí nelze nechat ani absenci remíz v ligových zápasech Tottenhamu. Ta poslední se datuje k dubnovému zápasu s Brightonem. Od té doby bodovali svěřenci Mauricia Pochettina 14x naplno, z pěti zápasů naopak odcházeli s nulou.

Leicesteru hrozí absence dvou důležitých hráčů, Vardyho a Maguirea. Na hostující straně se po odpykání trestu vrací Jan Vertonghen, obejít se naopak nově musí bez obránců Kierana Trippiera a Juana Foytha. Prvně jmenovaného trápí potíže s tříslem, Argentinec zase léčí stehenní sval.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Pereira, Morgan, Söyüncü, Chilwell - Mendy, Ndidi - Albrighton, Maddison, Gray - Vardy
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Aurier, Vertonghen, Alderweireld, Davies - Sissoko, Dier - Son, Eriksen, Alli - Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.29 - 3.48 - 1.98
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City15132045:741
2.Liverpool FC15123030:639
3.Tottenham Hotspur15110428:1633
4.Chelsea FC1594231:1331
5.Arsenal FC1594234:2031
6.Everton FC1565421:1723
7.AFC Bournemouth1572625:2223
8.Manchester United1565424:2523
9.Leicester City1564521:1822
10.Brighton & Hove Albion1563619:2121
11.Watford FC1562718:2120
12.Wolverhampton Wanderers1554615:1819
13.West Ham United1553720:2318
14.Newcastle United1534812:2013
15.Crystal Palace1533911:2012
16.Cardiff City15321014:3011
17.Huddersfield Town1524910:2610
18.Southampton FC1516813:299
19.Burnley FC15231014:329
20.Fulham FC15231015:369

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1074)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele