Premier League - preview 15. kola: Arteta se vrací

04.12.2021, 09:42, aktualizováno 06.12.2021, 08:28
Previews
Goodison Park (© AFP)
Everton po vynikajícím vstupu do sezony odpadl, nevyhrál osmkrát za sebou a pod tlakem je manažer Rafael Benítez. Opačný scénář zatím píše jeho pondělní soupeř Arsenal, případná výhra Kanonýry vrátí na pátou příčku...
Everton FC - Arsenal FC  (pondělí 21:00)
Everton začal sezonu skvěle a rychle mu došel dech, opačný scénář si pro úvod letošní sezony připravil Arsenal. Oba týmy se potkají v pondělní dohrávce patnáctého kola, Kanonýři se budou chtít vrátit na pohárové pozice.

Toffees z úvodních šesti zápasů vytěžili třináct bodů, aktuálně se s nimi ale poprvé od roku 1999 táhne série osmi duelů bez výhry, během níž uhráli pouhé dvě remízy. Rychle tak vyklidili pohárové pozice a spadli až na šestnáctou příčku. Pod velký tlak se tak po několika měsících dostal manažer Rafael Benítez.

"Jeden den jste v krizi a další slavíte úspěchy, o tom fotbal zkrátka je. Rafa je dobrý manažer a horší výsledky jsou z velké části zaviněné zraněními. Za dva týdny bude mít k dispozici kompletní kádr a mezitím se výsledky určitě zlepší," nepochybuje majitel Farhad Moshiri.

"Rafa potřebuje čas, aby týmu vtiskl své myšlenky a dostane se mu podpory ze strany vedení. Manažeři čas potřebují. Nepochybuji o tom, že před sebou máme povedenou druhou polovinu sezony," dodal.

Everton se v pondělí večer může stát prvním klubem, který v historii Premier League prohraje 400 zápasů. Rekordní z negativního pohledu je i bilance liverpoolského klubu na domácím trávníku. Letos zde padl desetkrát, více ligových porážek v Goodison Parku v průběhu jednoho kalendářního roku ještě nikdy nezaznamenal.

Arsenal měl letos tragický start, prohrál první tři zápasy a "chlubit" se mohl mizerným skóre 0:9. Od té doby se ovšem leccos změnilo, především po výsledkové stránce. Londýnský klub posbíral 23 bodů a zaútočil na pohárové pozice, v případě pondělní výhry se na ně vrátí.

Proti Evertonu se navíc Arsenalu daří - v anglické nejvyšší soutěži ho porazil už 98x, od sezony 1992/1993 a prvního ročníku Premier League mu navíc nasázel 111 gólů, více než komukoli jinému.

"Everton neustále hraje na výhru. Moc dobře vím, co nás v pondělí večer čeká, proti nám navíc budou stát fanoušci, bude to těžký zápas," tuší hostující manažer Mikel Arteta.

"Výpadek formy potká většinu týmů, Premier League je těžkou soutěží, je v ní velká konkurence a po jedné či dvou porážkách se okamžitě dostanete pod tlak. Pro mě samotného je Goodison Park speciálním místem, zažil jsem zde několik nádherných let a těším se na návrat," připomíná Arteta sezony strávené v kabině Evertonu.

Do tréninku Evertonu se v průběhu minulého týdne zapojil Yerry Mina a jeho pondělní start není vyloučen. Po disciplinárním trestu se vrací Mason Holgate, na marodce naopak zůstává Dominic Calvert-Lewin a na výsledky podrobného vyšetření čeká Salomon Rondón, který si poranil stehenní sval.

Na opačné straně barikády je fit Bukayo Saka, hrát ovšem nebudou Granit Xhaka a Sead Kolašinac.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.77 - 3.58 - 2.08
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Leeds United - Brentford FC  (neděle 15:00)
Leeds United hostí v patnáctém kole Premier League Brentford. Domácí jsou v tabulce až šestnáctí, ale na dvanácté hosty ztrácí pouhý bod.

Půjde o historicky vůbec první souboj mezi Leedsem United a Brentfordem v Premier League, přičemž tyto týmy se v anglické nejvyšší soutěži, která se ovšem jmenovala jinak, naposledy utkaly v roce 1947. Oba celky ve zmiňovaném ročníku sestoupily a jejich pozice nejsou nikterak oslnivé ani tentokrát, byť Leeds poslední výhrou nad Crystal Palace umlčel kritiky a konečně si vytvořil příjemnější náskok na sestupové pásmo.

Leeds bude usilovat o první sérii tří čistých kont v lize od roku 2002, což by se tentokrát rozhodně hodilo. V posledních 14 vzájemných ligových duelech totiž ani jednou nedal dva nebo více gólů.

Brentford se ve své první sezóně v anglické lize stále drží nad vodou a poté, co v minulém kole nestačil na Tottenham, si tentokrát bude jistě věřit o něco více. A bez šance určitě není, neboť v pěti z letošních sedmi venkovních ligových vystoupení neprohrál.

Hosty čeká zhruba 400 km dlouhá cesta, ale v Yorkshiru neprohráli už v šesti případech v řadě, což naznačuje, že jejich návrat může být poměrně veselý. Hodně to ale bude záležet na jejich ofenzivě, neboť už ve třech venkovních střetnutích v řadě dostali minimálně dva góly.
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Llorente, Phillips, Cooper - Dallas, Forshaw, Firpo - Rodrigo - Raphinha, Roberts, James.
Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Fernández - Goode, Jansson, Pinnock - Canos, Baptiste, Norgaard, Jensen, Henry - Mbeumo, Toney.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.58 - 4.76
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - Crystal Palace  (neděle 15:00)
Manchester United přivítá v utkání patnáctého kola Premier League Crystal Palace. Domácí se tabulkou propadali stále hlouběji, ale poslední dva duely poměrně zvládli a jsou sedmí. Hostům patří jedenáctá příčka.

Nastupující manažer Ralf Rangnick sledoval v minulém kole z tribuny výhru Manchesteru United nad Arsenalem (3:2) v utkání, v němž bylo k vidění několik kontroverzních rozhodnutí VARu. Německý stratég se ale plně věnoval poznámkám a analýzám, které by mu měly pomoci naplnit velká očekávání domácích fanoušků. Jedním z jeho hlavních úkolů bude zlepšení defenzivy, neboť se střelbou Red Devils problém nemají. Jenže už ve dvanácti domácích ligových zápasech v řadě nedokázali udržet čisté konto, což jejich ofenzivní výkony značně snižuje.

Crystal Palace zde navíc v minulých dvou sezónách pokaždé vyhrál a United budou muset předvést bezchybný výkon. K tomu jim určitě bude chtít pomoci i Cristiano Ronaldo, jenž proti Arsenalu překonal metu 800 vstřelených branek v kariéře, momentálně je na čísle 801 a další bude chtít určitě přidat. Man Utd je také jediným týmem v lize, který se ještě neprosadil v úvodních patnácti minutách hry. Není divu, že téměř tři čtvrtiny jeho branek padly až ve druhém poločase.

Hráči Palace dokázali zvítězit i ve svém prvním letošním vystoupení v Manchesteru, když na Etihad Stadium porazili City 2:0. V posledních třech kolech ale ani jednou naplno nebodovali a trochu tím pokazili dojem z úvodních jedenácti duelů, v nichž utrpěli jedinou porážku.

Eagles se ale proti Manchesteru United dokážou v poslední době vyhecovat a z předchozích šesti vzájemných ligových měření sil prohráli jen dvě. Kouč Patrick Vieira je ovšem musí naučit včas rozhodovat vyrovnaná klání, neboť Palace letos ztratili už pět bodů kvůli brankám inkasovaným v nastaveném čase. Wilfried Zaha vloni na Old Trafford vstřelil dva góly a ve všech letošních případech, kdy skóroval, se postaral o první trefu utkání.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Telles - McTominay, Fred - Rashford, Fernandes, Sancho - Ronaldo.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Clyne, Andersen, Guehi, Mitchell - Gallagher, Kouyaté, Schlupp - Ayew, Benteke, Zaha.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.50 - 6.51
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Norwich City  (neděle 15:00)
Tottenham Hotspur hostí v duelu patnáctého kola Premier League Norwich City. Domácí budou favoritem, jelikož jsou v tabulce šestí a hosté až předposlední.

Hlavním cílem Tottenhamu před blížícím se nabitým svátečním programem v Premier League zůstává boj o první čtyřku. Domácí od příchodu Antonia Conteho v lize ještě ani jednou neprohráli a dvakrát udrželi čisté konto. To se povedlo i během čtvrteční domácí výhry nad Brentfordem 2:0, která potvrdila, že Spurs tady v roli favoritů letos umí, protože si připsali čtyři výhry.

Tottenham zvítězil doma už ve třech vzájemných ligových zápasech v řadě a další triumf ho může přiblížit k zopakování série pěti domácích výher proti tomuto soupeři, které dosáhl v úvodu devadesátých let. Málokoho asi překvapí, že "Kohouti" se mohou pochlubit lepší vzájemnou bilancí ligových klání i z tohoto století.

Při pohledu na ligovou tabulku to stále s Norwichem, jenž se nachází v sestupovém pásmu, nevypadá nijak zvlášť skvěle. Jenže díky vyrovnávací trefě Pukkiho na půdě Newcastlu se hosté dostali už na dvojciferné číslo a uzavřeli povedený listopad, během kterého ani jednou neprohráli, a dokonce si připsali dvě výhry. Faktem nicméně zůstává, že při svých předchozích čtyřech účastech v anglické lize ještě nikdy neměli v této fázi soutěže tak málo bodů.

Norwich sice ještě nikdy na novém stadionu Spurs nehrál, ale ve svých posledních dvaceti šesti prvoligových vystoupeních v Londýně vybojoval jedinou výhru. Shodou okolností to bylo minulý měsíc na půdě Brentfordu, ale předtím naposledy v hlavním městě vyhrál v Premier League v dubnu 2012 zrovna proti Tottenhamu.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Sanchez, Dier, Davies - Emerson, Hojbjerg, Skipp, Reguilón - Lucas, Kane, Son.
Norwich City - pravděpodobná sestava:
Krul - Aarons, Hanley, Gibson, Williams - Gilmour, Rupp, McLean - Sargent, Pukki, Tzolis.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.53 - 7.64
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Aston Villa - Leicester City  (neděle 17:30)
Aston Villa se v patnáctém kole Premier League střetne s Leicesterem City. Oba celky dělí v průběžné tabulce pouhé tři body, ale určitě se pohybují hlouběji, než by si přály. Domácí jsou totiž třináctí a hosté desátí.

Manažeři Aston Villy Steven Gerrard a Leicesteru City Brendan Rodgers se dobře znají ze svého společného působení v Liverpoolu, kde druhý jmenovaný působil, když byl Gerrard ještě na Anfieldu kapitánem. Oba muži se už navíc dvakrát střetli i v manažerské roli ve Skotsku, přičemž v obou případech vyhrál domácí tým 1:0.

Villa se ale musí vypořádat se svým nedělním prokletí, neboť od začátku sezóny 2019/20 prohrála už čtrnáct ligových duelů hraných v tento den, což je nejvíce ze všech. Mezi tyto prohry patří i dvě domácí s Leicesterem, který zde dokázal dát gól už ve dvanácti ligových střetnutích v řadě. Po středeční porážce od Manchesteru City tak Villans opět nečeká nic snadného.

Ollie Watkins vstřelil první branku Aston Villy ve dvou z dosavadních tří duelů pod Gerrardovým vedením a o úvodní trefu Villans se postaral v šest z posledních sedmi případů, kdy skóroval.

Leicester sice udržel čisté konto naposledy v prvním ligovém kole, ale v týdnu se nevzdal a dvakrát smazal ztrátu proti Southamptonu a remizoval s ním 2:2. Hosté budou ovšem usilovat o svou teprve druhou výhru od začátku listopadu, aby se udrželi v boji o páté místo, na kterém skončili v minulých dvou letech.

Leicester inkasoval v letošních venkovních ligových zápasech v průměru téměř dvě branky a v Premier League se mu celkově nedaří ani v roli kurzového outsidera. Pozitivem je nicméně skutečnost, že ve čtyřech z devíti případů, kdy letos v lize prohrával, dokázal vybojovat alespoň bod.

V minulých dvou vzájemných kláních, ve kterých se prosadil Jamie Vardy, zaznamenal útočník Leicesteru dva góly. Ten se dalším zásahem dostane už v sedmé po sobě jdoucí sezóně anglické ligy na dvojciferný počet branek.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martinez - Cash, Ngoyo, Mings, Young - McGinn, Nakamba, Luiz - El Ghazi, Watkins, Buendía.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Castagne, Evans, Söyüncü, Thomas - Dewsbury-Hall, Ndidi - Pérez, Maddison, Barnes - Vardy.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 3.46 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Ham United - Chelsea FC  (sobota 13:30)
Patnácté kolo nejvyšší anglické soutěže otevře atraktivní londýnské derby mezi West Hamem United a vedoucí Chelsea. Kladiváři sezónu odstartovali ve velmi dobré pohodě, v posledních týdnech se ale zdá, že jim trochu došel dech. Chelsea zase pod Thomasem Tuchelem navázala na svůj triumf v Champions League a rychle se dostala do čela tabulky Premier League. O svůj náskok na nejbližší pronásledovatele ovšem kvůli dvěma domácím remízám přišla a jakákoliv další ztráta bodů může znamenat opuštění čela peletonu.

West Ham ročník zahájil dvěma vysokými výhrami nad Newcastlem a Leicesterem, na které Hammers navázali dvěma nerozhodnými výsledky s Crystal Palace a Wolverhampton. Hořkost porážky pak svěřenci Davida Moyese poprvé poznali až v polovině září, když je pozdní trefa Jesseho Lingarda odsoudila k těsné prohře s Manchesterem United. Reakce východolondýnského celku však byla výborná - z následujících šesti duelů totiž vytěžili pět výher, jediné zaváhání přišlo trochu překvapivě na domácí půdě v souboji s Brentfordem, kterému Hammers podlehli 2:1. Po poslední reprezentační přestávce se ale Kladiváři nemohou dostat do potřebného rytmu - z duelů s Wolverhamptonem, Manchesterem City a Brightonem totiž vytěžili pouze bod. David Moyes tak bude doufat, že jeho svěřenci horší období zlomí právě v duelu s Chelsea.

Hosté se sice nachází na čele tabulky, musí si ale přiznat, že mají velké štěstí, že na něm po středečním duelu s Watfordem zůstali. Blues totiž byli v zápase tím horším celkem a museli se spolehnout na téměř stoprocentní efektivitu, díky které si na své konto připsali zisk tří bodů. Thomas Tuchel bude doufat, že šlo jen o jednozápasový výpadek - po reprezentační pauze se totiž jeho svěřenci prezentovali dominantními výkony a na středečním bezkrevném výkonu měly značný podíl jistě i vynucené změny, které německý stratég musel ve svých řadách provést. Optimistický může být i z toho důvodu, že je Chelsea na výjezdech v letošní sezóně extrémně silná - ze sedmi výletů na cizí hřiště totiž hned v šesti případech přivezla plný počet bodů, přičemž jediná ztráta přišla na hřišti Liverpoolu, kde se Blues museli spokojit jen s remízou poté, co celý druhý poločas hráli o deseti.

V táboře domácích je nejistá situace okolo obránce Aarona Cresswella, kterého trápí bolavá záda. Mimo hru je také dlouhodobý marod Angelo Ogbonna. I Chelsea bude postrádat svou první volbu na levého obránce, Ben Chilwell totiž bude minimálně do nového roku laborovat s poraněným kolenem. Na marodku se nově zařadil také stoper Trevoh Chalobah, který si ve středečním klání poranil zadní stehenní sval. Dalšími absentéry jsou záložníci Matteo Kovačič a N'golo Kanté. Dobrou zprávou pro Tuchela je alespoň návrat záložníka Jorginha a obránce Reece Jamese, oba fotbalisté totiž do duelu s Watfordem kvůli zranění nezasáhli.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Coufal, Dawson, Zouma, Johnson - Souček, Rice - Bowen, Benrahma, Fornals - Antonio
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Mendy - Christensen, Silva, Rüdiger - James, Jorginho, Loftus-Cheek, Alonso - Mount, Lukaku, Hudson-Odoi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.82 - 3.66 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Newcastle United - Burnley FC  (sobota 16:00)
Anglický trenér Eddie Howe, který se v polovině listopadu stal novým koučem Newcastlu United, si možná první týdny v novém působišti představoval trochu jinak. Pod jeho vedením si zatím Straky připsaly porážku s Arsenalem a remízy s Brentfordem a posledně s Norwichem. Tým ze St. Jame's Parku tak stále čeká na první ligové vítězství v ročníku.

Jeho sobotní soupeř z Burnley se už z výhry radoval. Ale pouze jednou, konkrétně při vítězství nad Brentfordem 3:1 na konci října. Od té doby sice svěřenci protřelého trenéra Seana Dychea nepoznali chuť porážky, ale zároveň pouze třikrát v řadě remizovali. Není tedy divu, že s celkovou bilancí 1-7-5 náleží Clarets až 18. příčka znamenající sestup do Championship.

Islandský záložník Burnley Johann Gudmundsson ale má pro svůj tým především slova chvály: "Proti Wolves (0:0), jsme nehráli příliš dobře, ale vybojovali jsme bod, což je pozitivní. Zároveň jsme podle mě během sezóny naopak opakovaně odehráli dobré zápasy, ale body jsme nezískali. Je to jen o nalezení správné rovnováhy a proměňování remíz ve výhry."

Gudmundsson si je ale vědom síly Newcastlu a síly domácího prostředí. "V St. Jame's Parku se hraje vždycky složitě, domácí fanoušci svůj tým ženou za úspěchem. Na druhou stranu, už jsme tam vyhráli v poháru, tak proč to nezopakovat?"

Jenže motivace Strak bude opravdu velká. Jak bylo řečeno, černobílí zatím ani jednou nevyhráli, ale ba co hůř, v Premier League jsou beznadějně poslední. A představa, že by organizace, kterou nedávno převzalo saudskoarabské konsorcium a udělalo z ní tak jeden z nejbohatších klubů na světě, spadla z nejvyšší anglické soutěže, je sice absurdní, ale zatím zcela reálná. A to si zkrátka v Newcastlu nemohou dovolit. Před očekávaným posílením v lednu je tak nutné nasbírat nějaké body, aby se jejich noční můra nestala realitou.

A proti Burnley to Straky umí, neboť z posledních pěti vzájemných ligových zápasů hned třikrát zvítězily a s Clarets doma neprohrály už šestkrát v řadě. Domácím se navíc uzdravila gólmanská jednička Martin Dúbravka, naopak hosté budou postrádat služby útočníka Barnese.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Lewis, Schär, Lascelles, Manquillo - Saint-Maximin, Willock, Shelvey, Fraser - Wilson, Joelinton
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope, Taylor, Mee, Tarkowski, Roberts - McNeil, Westwood, Brownhill, Gudmundsson - Cornet, Vydra
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.49 - 3.06
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Southampton FC - Brighton & Hove Albion  (sobota 16:00)
V rámci 15. kola anglické Premier League přivítá v sobotu Southampton na svém trávníku fotbalisty Brightonu. Ti v posledním kole remizovali s West Hamem 1:1, když v závěru vystřelil bod nůžkami Neal Maupay. Brighton ale v utkání herně zklamal a potvrdil slabou formu z posledních zápasů.

Svěřenci Grahama Pottera sice vstoupili do ligového ročníku čtyřmi výhrami z pěti zápasů, jenže od 19. září už zapisovali jen remízy a prohry. Na vině je především konstantně velmi špatná koncovka, kdy Seagulls v posledních devíti ligových zápasech jen jednou vstřelili více jak jednu branku. Po 13 kolech tak má Brighton na kontě 13 gólů a je na 9. místě.

Stejný počet branek vstřelili i domácí fotbalisté Southamptonu, kterým se zatím nepodařilo nahradit spolehlivého střelce Dannyho Ingse. Ten před začátkem sezóny odešel do Aston Villy. Oproti Brightonu má také Southampton mnohem děravější obranu s 20 inkasovanými góly, což v konečném součtu zatím stačí na průběžnou 15. příčku.

V posledním kole si ale výběr kouče Ralpha Hasenhüttla zvedl sebevědomí po remíze 2:2 se silným Leicesterem City. "První poločas byl brilantní, dařilo se nám hrát, jak jsme chtěli a v druhé půli jsme měli možnosti ke skórování," vrací se k souboji s Liškami rakouský kouč a dodává: "Stejně jako soupeř máme jen dva dny na odpočinek a regeneraci. Musíme se dobře připravit a jít znovu na věc. Proti Brightonu potřebujeme stejnou atmosféru a stejnou podporu."

Southampton má zároveň s Brightonem velmi pozitivní bilanci, neboť jej z posledních pěti vzájemných duelů dokázal hned třikrát porazit. Graham Potter navíc hlásí hned několik důležitých absencí směrem k sobotnímu utkání. "Sice ještě nevíme, jak dlouho nám hráči budou chybět, ale proti Southamptonu nemohou nastoupit Sarmiento, Webster ani Lallana." Ti se tak připojili k dlouhodobě zraněným Welbeckovi s Alzatem. Kouč Hassenhütl se bude muset obejít bez Armstronga a nejistý je i start Stephense či Bednareka.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Walker-Pieters, Salisu, Lyanco, Livramento - Redmond, Ward-Prowse, Romeu, Elyonoussi - Adams, Armstrong
Brighton - pravděpodobná sestava:
Sánchez - Burn, Dunk, Duffy - Cucurella, Moder, Bissouma, Lamptey - Trossard, Maupay, March
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.62 - 3.28 - 2.97
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Wolverhampton Wanderers - Liverpool FC  (sobota 16:00)
Wolverhampton Wanderers hostí v patnáctém kole Premier League Liverpool. Domácí jsou v aktuální tabulce na osmém místě, hostům patří třetí příčka.

Zraněními zkoušený Wolverhampton Wanderers remizoval v týdnu s Burnley 0:0, když se neujala ani dělovka Adamy Traorého, kterou zastavila až branková konstrukce. Wolves se ale i přes druhou bezbrankovou plichtu v řadě stále zdatně drží v boji o evropské poháry. Jak ostatně poslední výsledky naznačují, domácí trápí především koncovka. Kouč Bruno Lage musí být sice spokojen s tím, že jeho tým prohrál jediné z posledních devíti ligových utkání, ale už méně z toho pohledu, že Wolves vstřelili v prvních 14 ligových vystoupeních jen 12 branek, což znamená nejméně v historii. Tentokrát je navíc čeká nejproduktivnější tým ligy Liverpool, proti kterému dali v předchozích 16 vzájemných duelech jen osm gólů. Raúl Jiménez zařídil svými třemi letošními trefami Wolves zisk devíti bodů.

Hosté v týdnu zvládli městské derby proti Evertonu, když vyhráli 4:1, a pokračují v dominantních výkonech. To dokazuje i fakt, že Reds letos s jedinou výjimkou zaznamenali v každém venkovním ligovém vystoupení alespoň tři góly. Pouze dva vstřelené do sítě West Hamu pak znamenaly jejich jedinou letošní soutěžní prohru. Jürgen Klopp může být spokojen i s defenzivními výkony svého týmu, který neinkasoval ve třech z minulých čtyř zápasů. Liverpoolu se navíc na stadionu Molineux daří a v Premier League zde ani jednou neprohrál, přičemž ve čtyřech případech zvítězil s čistým kontem. Diogo Jota zřejmě nosí Liverpoolu štěstí, protože hosté neprohráli v žádném z 18 klání, ve kterých se tento Portugalec prosadil. Liverpool zatím navíc letos ve všech vítězných ligových duelech skóroval jako první a vedl už po úvodních 45 minutách hry.

Poslední vzájemná zápas se odehrál letos v březnu v rámci 28. kola minulé sezony a Liverpool tehdy vyhrál na půdě svého soupeře 1:0. O výhře rozhodl portugalský útočník Diogo Jota.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Kilman, Coady, Saiss - Semedo, Neves, Moutinho, Nouri - Traoré, Jiménez, Hwang.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Allison - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Thiago - Salah, Jota, Mane.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.59 - 5.18 - 1.39
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Watford FC - Manchester City  (sobota 18:30)
Souboj dvou celků z opačných konců tabulky Premier League bude k vidění v sobotu na Vicarage Road. Watford, který zuby nehty drží záchranářské pozice, tam hostí Manchester City, jenž je naopak ve hře o titul.

Hornets z posledních pěti zápasů vytěžili pouhé tři body, které získali za překvapivé a jednoznačné vítězství nad Manchesterem United. Jinak nestačili na Southampton, Arsenal, Leicester a naposledy ani na Chelsea. Proti té sice na Mountovu trefu našel odpověď Dennis, nicméně dvacet minut před koncem rozhodl o vítězství Blues 1:2 Ziyech.

Citizens naopak napříč soutěžemi uspěli už šestkrát v řadě. Dvakrát se jim zadařilo v Lize mistrů, čtyři z těchto výher byly v Premier League. Ty poslední dvě s West Hamem a Aston Villou se však nerodily vůbec lehce. Ve Villa Parku ve středu sice o pauze vedli o dvě branky vstřelené Diasem a Silvou, nicméně krátce po návratu ze šaten snížil Watkins. Bledě modrým se už náskok navýšit nepovedlo, nicméně i tak nakonec zvítězili.

Na vzájemné zápasy Watford rozhodně nevzpomíná v dobrém. Prohrál totiž všech třináct sehraných během posledních deseti let, tři nedávné navíc v celkovém skóre 0:18! Šest gólů mu Citizens nastříleli v FA Cupu, v rámci předminulé sezony to pak jednou bylo branek dokonce osm a naposledy čtyři. Na tomto vítězství se dvěma góly podílel Sterling, po pauze přidali další branky Foden a Laporte.

Domácím bude v tomto zápase chybět hned osm zraněných hráčů. Nejčerstvějším přírůstkem na marodce je Masina, který tak doplní Baaha, Eteba, Fostera, N’Kouloua, Sarra, Semu a Sierraltu. Pep Guardiola nemůže z hráčů zařazených na soupisku počítat s Ferranem Torresem, naopak k dispozici už by měli být Gündogan, Walker a Stones, stejně tak Laporte, kterému vypršel trest.

Utkání na Vicarage Road začíná v sobotu v 18.30, jeho hlavním rozhodčím bude Kevin Friend.
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Bachmann - Femenía, Troost-Ekong, Cathcart, Rose - Cleverley, Louza, Sissoko - Dennis, King, Pedro
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Cancelo, Dias, Laporte, Zinchenko - Silva, Rodri, Grealish - Jesus, Foden, Sterling
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 14.40 - 6.99 - 1.23
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC14103133:633
2.Manchester City14102229:832
3.Liverpool FC1494143:1231
4.West Ham United1473425:1724
5.Arsenal FC1472517:2023
6.Tottenham Hotspur1371513:1722
7.Manchester United1463524:2421
8.Wolverhampton Wanderers1463512:1221
9.Brighton & Hove Albion1447313:1519
10.Leicester City1454522:2519
11.Crystal Palace1437419:2016
12.Brentford FC1444617:1916
13.Aston Villa1451819:2316
14.Everton FC1443717:2415
15.Leeds United1436513:2015
 Southampton FC1436513:2015
17.Watford FC1441919:2613
18.Burnley FC1317514:2010
19.Norwich City142488:2810
20.Newcastle United1407716:307

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1051)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele