Premier League - preview 15. kola

03.12.2019, 08:16, aktualizováno 05.12.2019, 08:34
Previews
Sheffield United, jakožto jedno z největších překvapení probíhajícího ročníku, chce svoji neporazitelnost prodloužit proti Newcastlu United. Do akce jde rovněž Arsenal, který chce po sérii zaváhání proti Brightonu bodovat naplno...
Sheffield United - Newcastle United  (čtvrtek 20:30)
Jednomu se překvapivě daří od začátku sezóny, druhému až v posledních týdnech. Řeč je o dvou konkurentech v prvním čtvrtečním zápase patnáctého kola Premier League, v němž Sheffield přivítá Newcastle.

Blades naposledy poznali hořkost porážky před více než dvěma měsíci, kdy nestačili na suveréna letošní sezóny Liverpool. V předchozích třech zápasech nasbírali tři remízy proti Tottenhamu, Manchesteru United a Wolverhamptonu. K té poslední gólem v samotném úvodu výrazně napomohl Mousset.

Právě francouzský útočník je hlavním tahounem nováčka letošního ročníku, k dosud devátému místu pomohl pěti trefami a třemi asistencemi. Soupeř z Newcastlu zatím svého kanonýra hledá, nejvýše je v tabulce střelců třígólový Shelvey. Podpory by se mu mohlo dostat od Carrolla i Saint-Maximina, kteří by na rozdíl od Yedlina měli být v pořádku.

Magpies od začátku října sbírají body poměrně pravidelně. Prohráli jen na stadionech Chelsea a Aston Villy, jinak si připsali tři vítězství, včetně toho nad Rudými ďábly, a dvě remízy. Tu poslední v sobotu proti druhému klubu z Manchesteru, Citizens. Brankami se o ní postarali Willems a zmiňovaný Shelvey.

"Momentálně si vedeme dobře, ale liga je velmi vyrovnána. Rozdíl mezi bytím pátým od konce nebo od začátku je malý. Máme několik zápasů za sebou, tak by to chtělo nasbírat dobré výsledky. Pokud se nám to podaří, bude to dobrá první polovina sezóny," říká manažer Strak Steve Bruce.

O něm zase promluvil jeho protějšek Chris Wilder: "Často se s ním bavím a určitě nejsem překvapený tím, jak si vede. Je to dobrá pozice a velký klub, který potřeboval velkou osobnost, kterou ve Stevovi určitě mají."
Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Henderson - Basham, Egan, O'Connell - Baldock, Lundstram, Norwood, Fleck, Stevens - Mousset, McGoldrick
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Manquillo, Fernández, Clark, Dummett, Willems - Almirón, Shelvey, Hayden, Saint-Maximin - Joelinton
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.55 - 4.94
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Arsenal FC - Brighton & Hove Albion  (čtvrtek 21:15)
Posledním zápasem vloženého patnáctého kola Premier League bude souboj Arsenalu s Brightonem. Zatímco "Kanonýři" hledají po odvolání Unaie Emeryho nového adepta na funkci manažera, mužstva se ujal dosavadní asistent Freddie Ljungberg, a jestliže si chce tuto prestižní roli udržet pro sebe i dlouhodobě, potřebuje ve čtvrtek nutně naplno bodovat.

Ljungbergova manažerská premiéra skončila neslavně, neboť Arsenal na půdě sestupem ohroženého Norwiche pouze remizoval 2:2 a jen navázal na černou sérii ze závěru Emeryho působení v klubu, která aktuálně činí osm zápasů v řadě za sebou bez jediného vítězství. Ljungberg se v posledních dnech dočkal podpory svého někdejšího manažera v Arsenalu Arséna Wengera či Andriese Jonkerse, s nímž spolupracoval již jako asistent jak v akademii Arsenalu, tak v německém Wolfsburgu, a sám švédský kouč přiznal, že v posledních dnech vyhledával radu od zkušenějších lidí, jak co nejrychleji provést potřebné změny ke zlepšení týmové nálady i výkonů.

"Snažím se zůstat v klidu a svědomitě rozebrat, co je aktuálně nejvíce důležité. Hovořil jsem s lidmi z klubového zázemí, kteří mají spoustu fotbalových zkušeností, stejně tak i s pár lidmi mimo klub, jimž hodně věřím. Zároveň se snažím připravit i sám, ale den nemá dost hodin na to, abych zvládal všechno hned. Zkoušel jsem ale získat co nejvíce informací od podstatně zkušenějších lidí, jak věci zjednodušit a dosáhnout patrného zlepšení i za krátkou dobu několika dní," prohlásil Ljungberg.

Jedním z nejožehavějších témat k diskuzi po neuspokojivém zápase s Norwichem bylo opominutí letní rekordní klubové posily Nicolase Pépého, jenž nejenže začal utkání na lavičce, ale dokonce do něj vůbec nezasáhl a přednost dostali i mladíčci Saka s Martinellim. Ljungberg prozradil, že si chce s bývalým křídelníkem Lille promluvit. "Nico je velmi dobrý hráč, ale když někdo dorazí z jiné ligy, adaptace může chvíli trvat. Jak na hřišti, tak mimo něj. Rozhodně plánuji, že si spolu promluvíme, jak se cítí, protože je to pro nás důležitý hráč. Nemyslím si, že mu schází sebevědomí, jde spíš o nové prostředí a nový styl hry. Pobavíme se spolu o tom, co očekávám a jakým způsobem chci hrát."

Ani Brighton se aktuálně netěší dobré formě, neboť v posledních třech kolech shodně prohrál a ve venkovních zápasech čeká na vítězství rovnou od prvního kola. Tým Grahama Pottera se tak nebezpečně přibližuje sestupovým vodám a na osmnáctý Everton má momentálně k dobru jediný bod.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Chambers, Mustafi, Luiz, Kolašinac - Willock, Xhaka, Guendouzi - Özil - Lacazette, Aubameyang
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Montoya, Webster, Dunk, Burn - Gross, Pröpper, Stephens, Mooy - Maupay, Connolly
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 4.42 - 5.54
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Leicester City - Watford FC  (středa 20:30)
Jasného favorita má středeční duel v Leicesteru. Tamní lišky hrají ve skvělé fazóně a ubrat nohu z plynu rozhodně nechtějí ani proti poslednímu Watfordu. Hosté nadále pokračují v trápení a jakýkoliv jejich bodový zisk by byl velkým překvapením.

Jednou přece ta jízda musí skončit, říkají si zajisté kritici či odpůrci Leicesteru o jeho formě. Jen aby se ale zase pro jednou nespletli. Podobný "omyl" má fotbalová veřejnost stále v živé paměti. Je tomu totiž čtyři roky, kdy Foxes zprvu nenápadně vystrkovaly růžky, aby rázem vystřelily tak vysoko, že už je nikdo o titul v Premier League nemohl překvapit.

Podobná pohádka by se mohla opakovat i letos nebýt kazisvětů z Anfieldu. Jistí chlapci z Liverpoolu totiž šlapou ještě lépe než lišky - ano, opravdu to je možné. Tím však nelze výkony Leicesteru vůbec znehodnocovat, neboť i svěřenci manažera Brendana Rodgerse předvádí úžasné výkony. Pokud za svými zády držíte Manchester City a s více než desetibodovým náskokem se vysmíváte trápení Arsenalu či Manchesteru United, zasloužíte si uznání a hlubokou poklonu stejně tak.

Jsou týmy, které na obloze staví vzdušné zámky, jako například Leicester nebo Chelsea (byť Blues sem tam nějaká věž upadne). A pak tu máme mančafty, které někde hluboko kopou kolem sebe a stále se topí ve tmě jako Tommy Shelby ve svých nočních můrách. Na hrdinu dnes již kultovního seriálu Peaky Blinders si očividně hraje Watford, jenž na dně tabulky Premier League kotví v podstatě o startu sezóny a svého závaží se nemůže zbavit.

Velkou šanci na alespoň částečné vysvobození z neútěšného stavu měli sršni v minulém kole, kdy vyrazili na půdu tabulkového souseda ze Southamptonu. Dlouho se opravdu zdálo, že to je ten zápas, od kterého se Hornets odrazí. Jenže ouha, Watford dlouhé vedení na konci utkání ztratil a nakonec ze St. Mary's Stadium odjel s prázdnou. Jeho ztráta na příčky zaručující záchranu v lize je tak již šestibodová, načež vedení klubu došla trpělivost a již podruhé v sezóně odvolalo manažera. O mužstvo se tak po Quique Sánchezi Floresovi bude minimálně v Leicesteru starat lodivod rezervy Hayden Mullins.

Vzestup sršňů brzdí také široká marodka, na které se momentálně vyskytují brankář Daniel Bachmann, obránci Daryl Janmaat, Christian Kabasele a Sebastian Prödl, záložník Tom Cleverley a útočník Danny Welbeck. Na straně domácích visí otazník nad startem Demaraie Graye.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Pereira, Evans, Söyüncü, Chilwell - Ndidi - Pérez, Tielemans Maddison, Barnes - Harvey
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Kiko, Mariappa, Cathcart, Masina, Holebas - Doucouré, Capoue, Sarr - Deulofeu, Sarr
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.45 - 8.97
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Wolverhampton Wanderers - West Ham United  (středa 20:30)
Jednu z nejlepší aktuálních forem v celé Premeir League mají fotbalisté Wolves. Ti se v tomto kole reálně mohou vyšvihnout na páté místo a pronásledovat elitní čtyřku, musí k tomu však porazit houževnatého soupeře v podobě West Hamu.

Jedinou porážku mají "Vlci" z posledních pěti zápasů. Z Ligového poháru vypadli na půdě Aston Villy. Jinak se jim kromě domácí soutěže daří i na mezinárodním poli, v Evropské lize si předčasně zajistili postup. Minulý týden se jim povedlo remizovat s dalším postupujícím, portugalskou Bragou, nerozhodně skončil díky Dohertyho trefě i jejich duel se Sheffieldem.

Wolverhamptonu se navíc nebývale daří doma. Od porážky den po Novém roce tam prohrál jen dvakrát, to když se mu v polovině září nepovedly duely s Bragou a Chelsea. K ještě lepším výsledkům by nyní mohlo dopomoci probrání se Dioga Joty - nyní jej totiž táhne samotný Raúl Jiménez se šesti góly a třemi asistencemi.

Osm zápasů v řadě nedokázali hráči Hammers vyhrát, během tohoto období získali jen dva body. Tato černá šňůra však byla protržena v sobotu, kdy si na Stamford Bridge vyšlápli na Chelsea a zásluhou jediné trefy Creswella odvezli všechny tři body. Právě Cresswell je spolu s Jarmolenkem nejbližším pronásledovatelem spoluhráče Hallera, co se týče nastřílených branek.

Těžký zápas očekává Manuel Pellegrini. "Není pochyb o tom, že nás čeká náročný zápas. Ať už doma nebo venku, Wolves mají ty samé hráče, netrápí je moc zranění. My musíme být, stejně jako v každém jiném zápase, agresivní a koncentrovaní," říká argentinský manažer.

Domácí mohou po trestu počítat se Saïssem, naopak zdravotní potíže trápí Bennetta a do utkání určitě nezasáhne Gibbs-White. Na druhé straně by se v sestavě mohli znovu objevit Haller a Diop, v ohrožení je start Wilsherea a Antonia.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Dendoncker, Coady, Saiss - Doherty, Neves, Moutinho, Jonny - Traoré, Jiménez, Jota
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Martin - Fredericks, Balbuena, Ogbonna, Cresswell - Noble, Rice - Snodgrass, Anderson, Fornals - Antonio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 4.03 - 5.24
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - Tottenham Hotspur  (středa 20:30)
Hned zkraje svého působení na lavičce Tottenhamu se pikantního duelu dočká José Mourinho. Jeho svěřenci ve středečním utkání poměří své síly s jeho předchozím zaměstnavatelem Manchesterem United.

Pozice Oleho Gunnara Solskjaera na lavičce Rudých ďáblů je poměrně nejistá. Se svými muži vyhrál jen dvě z posledních šesti soutěžních zápasů. Kromě vítězství nad Brightonem a Partizanem se jim příliš nevedlo. Z Astany a Bournemouthu odjížděli s prázdnou, jen bod přivezli po bláznivém utkání v Sheffieldu a stejný výsledek uhráli doma s Aston Villou.

Domácí forma Red Devils je přeci jen uspokojivější. Za celou sezónu na Old Trafford vyšli jen jednou bodově naprázdno, od té doby osmkrát v řadě nepoznali přemožitele. O ofenzivu se stará jeden z nejlepších ligových střelců, sedmigólový Marcus Rashford, který si k tomu připsal i čtyři asistence.

V přátelskou atmosféru vůči svému protivníkovi věří Ole Gunnar Solskjaer. "Dostane skvělé uvítání. Fanoušci o tomto klubu dost vypovídají. Samozřejmě si pamatují časy, kdy tady byl, kdy vyhrál trofeje," tvrdí manažer Rudých ďáblů.

Spurs jsou po jmenování portugalského manažera zatím stoprocentní, byť jejich defenziva značně skřípe. Ve všech třech utkáních inkasovali po dvou brankách, avšak dvakrát vstřelili tři a jednou dokonce čtyři, díky čemuž zdolali West Ham, Olympiakos a zásluhou dvou tref Alliho a jedné Sissoka i Bournemouth.

Vítězství na půdě Hammers také bylo prvním venkovním ligovým od ledna. Co naopak Kohoutům poměrně klape, to je ofenziva. Harry Kane nasázel už sedm branek, v "kanadském bodování" je na tom ještě lépe Son, jenž má na kontě čtyři góly a šest asistencí.

José Mourinho se na utkání těší. "Cítím se dobře, rád hraji velké zápasy. Rád hraji proti nejlepším týmům, což je důležité. Návrat na Old Trafford je návratem na místo, kde jsem byl šťastný. To můžu říct. Mám skvělý vztah s fanoušky Manchesteru United," říká portugalský lodivod.

Manchesterští budou postrádat klíčového záložník Pogbu, naopak naskočit by mohli McTominay a Matić. Hosté přijedou bez zdravotně indisponovaných Lamely a Vorma, stejně jako dlouhodobých absentérů Llorise a Daviese.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Young - McTominay, Fred - James, Pereira, Rashford - Martial
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Aurier, Sánchez, Alderweireld, Vertonghen - Dier, Winks - Moura, Alli, Son - Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.62 - 3.48 - 2.82
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Chelsea FC - Aston Villa  (středa 20:30)
Chelsea má po porážce s West Hamem co napravovat. Své fanoušky může znovu potěšit proti nováčkovi Premier League Aston Ville, které se však v poslední době daří. Utkání bude okořeněno o přítomnost někdejšího kapitána Chelsea Johna Terryho, jenž působí právě na lavičce hostů.

Dobře rozjetá sezóna se po poslední reprezentační pauze začíná Chelsea lehce komplikovat. Na porážce s Manchesterem City by ještě nebylo nic překvapivého a ani remíza ve Valencii v rámci Ligy mistrů ještě neznamenala žádnou tragédii, byť již ukázala varovný prst. Až sobotní nečekaná porážka doma s West Hamem však fotbalovou veřejnost zaskočila tak, aby zbystřila, co se to s Blues děje.

Londýnský klub ale stále nemusí panikařit, neboť díky dobrému vstupu do ročníku bezpečně figuruje na čtvrté příčce zajišťující postup do Champions League, přičemž na nejbližší pronásledovatele má zatím bezpečný náskok. Horší to je nicméně s vyhlídkami na posun dopředu. Liverpool je fuč dávno, ani druhý Leicester však zjevně nehodlá polevit. Naštěstí pro Blues překvapivě klopýtá alespoň Manchester City.

Hráči Aston Villy mohou být naopak s vývojem po reprezentační pauze spokojeni. Nejprve si totiž po výtečném výkonu snadno poradili s Newcastlem a v minulém kole si dokonce odvezli bod z Old Trafford, kde remizovali s mátožným Manchesterem United. Nováček z Birminghamu tak ukazuje, že po návratu mezi elitu nechce hrát jen druhé housle. Průběžné umístění mimo sestupové pásmo je toho ostatně důkazem.

Na Stamford Bridge se ve středu uskuteční jeden velký návrat. Asistentem manažera Villans Deana Smithe je totiž legenda Chelsea John Terry. "Byl to ten nejúspěšnější a nejlepší kapitán, který kdy za tento klub hrál, což všichni ví. Fanoušci mu to bezpochyby dají najevo a pro Johna to bude docela emotivní. Ale zaslouží si to a já už se těším, až ho uvidím zpátky na Stamford Bridge," řekl Terryho bývalý spoluhráč a současný lodivod Blues Frank Lampard.

Specifický zápas čeká také útočníka domácích Tammyho Abrahama, jenž v uplynulé sezóně v Aston Ville úspěšně hostoval. Je však otázkou, zda bude anglický střelec pro utkání fit. Hrát jistě nebudou stoper Antonio Rüdiger a záložník Ross Barkley. Aston Villa si bude muset poradit bez pravého obránce Freferica Guilberta, který si odpyká trest za pět žlutých karet v sezóně, Zranění pak nepustí do hry útočníka Anwara El-Ghaziho, hrát už by naopak mohl uzdravený Jota.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Azpilicueta, Christensen, Tomori, Emerson -Jorginho, Kanté, Kovačić - Willian, Batshuayi, Mount
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Heaton - Engels, Konsa, Mings, Targett - McGinn, Nakamba, Hourihane - Trézéguet, Wesley, Grealish
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.34 - 5.83 - 8.97
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Southampton FC - Norwich City  (středa 20:30)
Přestože se anglická Premier League teprve přesouvá před první třetinu odehraných zápasů, středeční souboj Southamptonu s Norwichem má již nyní punc přímého boje o záchranu. Oba týmy se po třinácti kolech nacházejí v sestupovém pásmu a dělí je od sebe jediný bod, ovšem stejně tak v posledních kolech shodně ukazují zlepšenou formu i výsledky.

Jak Norwich, tak Southampton mají čerstvě za sebou divokou remízu 2:2 s londýnským Arsenalem a jedno vítězství proti Evertonu, respektive Watfordu navrch. K povedenějším výkonům pomáhá i vyprazdňující se marodka: na straně Saints zůstává mimo hru již pouze Stuart Armstrong, Norwich má ještě absentérů více v podobě Hanleyho, Kloseho a Drmiće, ovšem i to je oproti situaci Canaries několik týdnů zpátky příznivou situací. Do hry se oproti zápasu s Arsenalem vrací i Alex Tettey.

O budoucnosti Ralpha Hasenhüttla na lavičce Southamptonu se vedou debaty již od potupné devítigólové porážky s Leicesterem, jeho protějšek Daniel Farke zaznamenal nejspíš nejhorší moment sezony listopadovou porážkou 0:2 proti poslednímu Watfordu, byť s tím sám nesouhlasí. "Lidi zápas s Watfordem až příliš nafoukli. Prohráli jsme a byli jsme dole, ale teď jsme na tom o několik bodů lépe, zatímco Watford svého manažera vyhodil."

"Na předpovědi konečné podoby tabulky je stále brzo i po tomhle zápase, i když jde o důležitý zápas," pokračoval Farke na úterní tiskové konferenci. "Čtyři body z posledních dvou kol jsou dobrý zisk, jsme dobře naladění a můžeme zítra nastoupit sebevědomí. Všechno se může rychle zase změnit, ale neměli bychom být příliš závislí na aktuálním postavení v tabulce."
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Valery, Bednarek, Stephens, Bertrand - Ward-Prowse, Romeu, Hojbjerg, Djenepo - Ings, Long
Norwich City - pravděpodobná sestava:
Krul - Aarons, Zimmermann, Godfrey, Byram - Amadou, Trybull - Cantwell, McLean, Hernández - Pukki
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 4.03 - 4.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Liverpool FC - Everton FC  (středa 21:15)
Jedním ze dvou šlágrů středečního programu Premier League bude městské derby mezi Liverpoolem a Evertonem. Oba celky z Merseyside se takřka nemohou nacházet v odlišnější situaci, neboť domácí Reds suverénně vévodí ligové tabulce, zatímco Everton se potácí jen těsně nad hranicí sestupu a pozice manažera Marca Silvy již visí na vlásku.

Přestože budou domácí jednoznačným favoritem i kvůli tomu, že se svým lokálním rivalem v lize neprohráli již sedmnáctkrát za sebou, hned v deseti případech šlo o remízu. I loni se tento duel na Anfield Road chýlil k dělbě bodů, avšak v samotném závěru nastavení liverpoolští kuriózním způsobem po zaváhání brankáře Pickforda strhli zápas na svou stranu trefou Divocka Origiho.

Na předzápasové tiskové konferenci se Jürgen Klopp musel vypořádávat spíše s dotazy na výroky Pepa Guardioly ohledně (ne)aktivity Manchesteru City v lednovém přestupovém období, či na téma nedávného udílení Zlatého míče, který ukořistil Lionel Messi s minimálním náskokem před Virgilem van Dijkem. To Kloppův protějšek Marco Silva hovořil o samotném liverpoolském derby podstatně více, neboť na něm dost možná závisí jeho trenérská funkce.

"Hlavní je, abychom se soustředili na sebe a na to, co se nám od začátku sezony nedaří. Samozřejmě některé jiné věci nemáme pod kontrolou, například bylo doposud velmi těžké vypořádat se s některými zraněními," uvedl Silva s ohledem na početnou marodku, která i nyní čítá Colemana, Gbamina, Delpha či Gomese.

"Jsem zde, abych našel řešení. Nic se v mém počínání nezměnilo, ať už jde o mou vlastní dennodenní práci, nebo mé nároky na hráče. Nejsme samozřejmě spokojení s výsledky ani postavením, v jakém se nacházíme," pokračoval manažer Evertonu, podle nějž mu klubové vedení žádné ultimátum ohledně středečního derby nestanovilo.

"Bude to těžké, jsou na čele tabulky, poráží doma skoro každého, proti komu nastoupí. Je to ale derby, takže samotná forma není tolik důležitá. Musíme nastoupit s tím, že tuto výzvu přijímáme. Dvacet let bez vítězství (na Anfield Road) je už dlouhá doba, nyní máme dobrou příležitost to změnit," burcuje Silva.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Adrián - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Milner, Henderson, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Holgate, Mina, Keane - Sidibe, Schneiderlin, Davies, Digne - Iwobi, Calvert-Lewin, Richarlison
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.16 - 5.54
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Crystal Palace - AFC Bournemouth  (úterý 20:30)
Anglická liga pokračuje vloženým kolem, jež v 20:30 otevře duel Crystal Palace s Bournemouthem. Oba týmy se potýkají s kolísavou formou a z posledních pěti kol vybojovaly shodně po čtyřech bodech, přičemž v tabulce se nachází hned vedle sebe s dvoubodovým rozestupem ve prospěch Palace. Tým Roye Hodgsona bude mírným favoritem, neboť jeho největší hvězda Wilfried Zaha se podle všeho po matném vstupu do sezony konečně rozehrál ke svým starým dobrým výkonům.

Zaha se v létě netajil touhou odejít do Arsenalu, ovšem příliš vysoká požadovaná částka nakonec Kanonýry odradila a místo Zahy dorazil do Londýna jeho spoluhráč z reprezentace Nicolas Pépé. Ani jednomu z nich se však na startu nového ročníku Premier League nedařilo, a zatímco Pépé v posledních týdnech dokonce ani vůbec nenastupuje do hry, Zaha se střelecky probudil a zdá se, že letní přestupovou ságu definitivně hodil za hlavu. Po třinácti zápasech bez vstřeleného gólu nyní křídelník Palace skóroval již dvakrát za sebou a proti Bournemouthu může cítit šanci na prodloužení této série, neboť v minulém vzájemném zápase v Selhurst Parku dopadlo toto střetnutí nebývalou přestřelkou 5:3 ve prospěch domácích.

Roy Hodgson se bude muset obejít bez zraněných obránců Danna a Cahilla, ovšem v obou případech by mělo jít pouze o krátkodobé potíže a tuto absenci alespoň z poloviny neguje Mamadou Sakho, jenž se naopak po vleklých zdravotních potížích vrací do hry. Dlouhodobě mimo hru pak zůstává další obránce Joel Ward.

Na straně hostí jsou po vypršení karetních trestů připravení nastoupit kapitán Simon Francis a Philip Billing, ovšem krajní bek Adam Smith se potýkal s nemocí a jeho start je nejistý. Kvůli svalovému zranění ani do úterního duelu nezasáhne forvard Joshua King, jehož gólový přísun v minulém kole zastoupil z křídla Harry Wilson, který se jakožto střídající hráč dvakrát prosadil proti Tottenhamu a hlasitě si tak řekl o posun do základní sestavy.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Kelly, Tomkins, Sakho, Van Aanholt - Kouyaté, Milivojević, McArthur - Schlupp, Ayew, Zaha
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Stacey, S. Cook, Aké, Rico - H. Wilson, Billing, Lerma, Groeneveld - Solanke - C. Wilson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 3.49 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Burnley FC - Manchester City  (úterý 21:15)
Už jedenáctibodová propast se vytvořila mezi vedoucím Liverpoolem a druhým hlavním aspirantem na titul z modré části Manchesteru. Po dalším zaváhání zůstávají Citizens v tabulce až třetí, náročný program Premier League jim však nabrání nových sil nedopřává, neboť v úterý cestují na Turf Moor, kde domácí Burnley nedává body jen tak zadarmo.

Domácí si v probíhající sezóně vedou obstojně a s dalšími vlčáky se drží v obrovské smečce bojující ve středu tabulky. Místo současného desátého místa na tom mohli být Clarets po víkendu ještě výrazně lépe. Kdyby totiž porazili Crystal Palace, okupovali by dokonce pohárové příčky. Burnley však v domácím prostředí zaváhalo, a tak se musí spokojit s osmnácti body na svém kontě.

Také Citizens naposledy zaváhali. V sobotu jen horko těžko dobývali obranný val, který ve svém svatostánku postavil Newcastle. Když už svěřenci manažera Pepa Guardioly našli skulinku, domácí Magpies rychle přispěchali s odpovědí. Obhájce titulu tak na severu Anglie pouze remizoval 2:2 a opět ztratil na vedoucí Liverpool. Manchester navíc ztrácí ještě tři body na druhý Leicester, který se nadále zdá být k nezastavení.

Ani velká ztráta však hráče City od snu o další obhajobě vítězství v soutěži neodrazuje. "Ještě se do boje o titul můžeme vrátit. Musíme dál bojovat a soustředit se na každý zápas. Jsem si jistý, že to tak cítí každý v šatně. Budeme bojovat do posledního dne a dechu. V minulé sezoně jsme dokázali smazat devítibodovou ztrátu, nevidím důvod, proč by se to nemohlo podařit znovu," prohlásil odhodlaně stoper John Stones.

Na domácí straně je v ohrožení 200. start Ashleyho Westwooda v Premier League, neboť anglického středopolaře trápí třísla. Nejisté je též nasazení obránce Charlieho Taylora, zdráv by již měl naopak být Erik Pieters. Hostům bude kromě dlouhodobě zraněného útočníka Sergia Agüera scházet také záložník Ilkay Gündogan, jenž si musí odpykat disciplinární trest.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Bardsley, Tarkowski, Mee, Pieters - Lennon, Hendrick, Cork, McNeil - Wood, Barnes
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Cancelo, Stones, Otamendi, Mendy - De Bruyne, Fernandinho, D. Silva - B. Silva, G. Jesus, Sterling
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 12.30 - 6.96 - 1.24
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC14131032:1240
2.Leicester City14102233:932
3.Manchester City1492339:1629
4.Chelsea FC1482428:2026
5.Tottenham Hotspur1455424:2120
6.Wolverhampton Wanderers1448219:1720
7.Sheffield United1447317:1319
8.Arsenal FC1447320:2119
9.Manchester United1446421:1718
10.Burnley FC1453620:2018
11.Crystal Palace1453613:1818
12.AFC Bournemouth1444618:2016
13.West Ham United1444617:2316
14.Newcastle United1444613:2216
15.Aston Villa1443721:2215
16.Brighton & Hove Albion1443716:2115
17.Everton FC1442814:2214
18.Southampton FC1433815:3212
19.Norwich City1432915:3011
20.Watford FC141589:288

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1175)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele