Premier League - preview 12. kola: Tottenham a Citizens hrají doma

20.11.2021, 08:35, aktualizováno 21.11.2021, 08:38
Previews
Tottenham Hotspur Stadium (© AFP)
Chelsea i Liverpool včera vyhrály, nyní je na tahu Manchester City a rovněž od něho se očekává vyšší vítězství, doma totiž hostí Everton. Antonio Conte se s Tottenhamem poprvé představí na domácí půdě, alespoň co se Premier League týče a jeho soupeřem bude Leeds...
Manchester City - Everton FC  (neděle 15:00)
Karamelky měly impozantní vstup do sezóny, když z úvodních čtyř utkání zapsaly 10 bodů. Nový kouč Rafael Benitéz byl navíc opěvován za atraktivní a kompaktní styl, který vycházel z kvalitní obrany a rychlého a secvičeného přechodu do útoku. Zdálo se, že Benitéz to v Liverpoolu prostě umí...

Jenže v posledních zápasech jakoby se pomalu vytrácelo kouzlo španělského trenéra a jeho tým upadl do lehké deprese. V posledních pěti duelech Everton ani jednou nezvítězil, naopak si připsal hned tři prohry, včetně potupného debaklu s Watfordem 2:5. Vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem však věří, že jde jen o krátkodobý výpadek a jeho družina zas brzy nabere ten správný směr. "Intenzita a odhodlání našeho týmu v posledním utkání se Spurs (0:0) byla velmi dobrá, stejně tak náš charakter a mentalita. Přesně takhle bychom měli hrát každý zápas. Musíme jít postupně krok za krokem a být psychicky odolní. A toho dosáhneme pouze, pokud budeme vyhrávat," uzavírá španělský kouč.

Bilance s Man City ovšem říká, že by se Benitézovi a spol. musel povést skutečný majstrštyk, aby vyhráli právě v neděli na Etihad Stadium. Karamelky totiž dlouhodobě nemůžou najít na Guardiolovu armádu ten správný recept a s Citizens prohrály už osmkrát v řadě. Pokaždé navíc Everton inkasoval minimálně dva zásahy, přičemž za poslední dvě ligová kola vstřelili Liverpoolští pouze jediný gól. Fanoušci Torrees už asi raději zapomněli na krutý výprask 0:5 z posledního vzájemného měření sil z května právě na domácím stadionu Manchesteru. Sílu soupeře si uvědomuje i kouč modrobílých: "Víme, že nás čeká skutečně obtížný úkol. Ale věříme si."

Citizens navíc půjdou do zápasu velmi dobře naladěni, poté co zcela ovládli manchesterské derby. Výsledek 2:0 je pro Ronalda a spol. hodně milosrdný a nebýt fantastických reflexů De Gey, mohli si United po Liverpoolu připsat další tvrdý direkt. Slova chvály měl pro své svěřence i trenér Pep Guardiola, který jinak podobnými výroky spíš šetří. "Kromě deseti minut v druhém poločase jsme hráli opravdu, opravdu dobře!" Jeho družina tak stále pokračuje ve stíhací jízdě vedoucí Chelsea, která si prozatím udržuje náskok tří bodů. Konkurenta ze Stamford Bridge čeká v tomto kole nevyzpytatelný Leicester.

Citizens naneštěstí pro ně musí počítat ve svých řadách významné ztráty. Vedle zraněného Fodena a Grealishe se mimo sestavu dostal také Kevin de Bruyne. "Kevin je covid pozitivní a musí teď samozřejmě myslet především na to, aby se zotavil. Naštěstí je očkovaný, čímž je více chráněn a všichni mu pomůžeme toto období překonat," říká na adresu svého playmakera Guardiola.

Nepříjemná zpráva z tábora soupeře může mít samozřejmě výhodný dopad pro Everton, který se však sám trápí s mnoha důležitými absencemi. Mezi ně patří Mina, Gomes, Doucouré a především hlavní útočník týmu Calvert-Lewin. Ten zatím mohl nastoupit pouze do tří ligových utkání a jeho přínos a především góly Karamelkám zoufale chybí. Everton zároveň čeká šňůra velmi náročných duelů, kdy se postupně představí proti Brentfordu, Liverpoolu a Arsenalu.

Guardiolův celek se kromě ligy musí připravovat i na odvetu s PSG v Champions League, a jak známe Guardiolu, mohou se jeho svěřenci těšit na další pořádnou rošádu. Nejprve však musí zdolat Everton, což při porovnání formy i vzájemné bilance obou soupeřů nevypadá jako příliš těžký oříšek.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Cancelo, Laporte, Dias, Walker - Silva, Rodri, Gündogan - Sterling, Jesus, Mahrez
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Digne, Keane, Godfrey, Coleman - Iwobi, Delph, Allan, Towsend - Gray - Richarlison
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 6.94 - 16.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Leeds United  (neděle 17:30)
Charismatický italský stratég, který z Interu vytvořil extrémně silný tým a dovedl jej loni k mistrovskému titulu v Serii A, před sebe postavil další výzvu. Vrátit Tottenham mezi přední týmy Premier League a konečně s ním získat významnou trofej. "Musíme mít stabilitu a být hrozbou pro soupeře!" vyhlásil své cíle vítěz Premier League s Chelsea v ročníku 2016-17.

Conte si však uvědomuje, že cesta vzhůru bude velmi náročná a je třeba jít krok po kroku. A tak začal svou oblíbenou disciplínou... "Musíme zlepšit naší fyzickou přípravu, protože pokud chcete na hřišti přinášet intensitu po celé utkání, je nezbytné výrazně posílit naší fyzičku."

Dalším nelehkým úkolem pro italského kouče je probudit spícího a trápícího se Harryho Kanea. Několikanásobný nejlepší střelec soutěže má zatím na kontě jediný přesný zásah! Koncovka je zatím celkově hlavní problém Spurs, kteří se "pyšní" druhým nejslabším útokem v lize s 9 góly na kontě.

O moc lépe na tom není ani družina Marcela Bielsy, která zatím nepřipomíná ten ofenzivní soubor sehraných a hladových chrtů z minulé sezóny. Letos naopak působí Leeds trochu bezradně a chaoticky. Výsledkem je až 15. místo v tabulce a pouhé dvě výhry za 11 zápasů. Navíc šlo o hubená vítězství nad nováčky z Norwiche a Watfordu.

Jihoamerický trenér je opatrný v možných predikcích a prohlašuje: "Evoluce probíhá každým dnem, ale nemohu vám dát přesné datum, kdy jí dosáhneme." Zároveň si je Bielsa velmi dobře vědom kvalit svého protivníka na lavičce, když říká: "Conte má svůj styl, kterým se od ostatních trenérů liší. Triumfoval v každém týmu, který vedl a je pojmem v celosvětovém měřítku."

Poslední vzájemné měření sil s Tottenhamem však Leeds ovládl jasně 3:1 a není vyloučené, že by se mu to nemohlo podařit ani tentokrát. Týmu ale nebude k dispozici dlouhodobě zraněný střelec Bamford a Luke Ayling. Conte si naopak musí poradit bez Gila, Romera a vykartovaného záložníka Skippa. Harry Kane však bude připraven poprat se o svou šanci. Dokáže italskému mágovi, že si zaslouží místo v základu?
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Davies, Dier, Sánchez - Reguillón, Højbjerg, Ndombele, Royal - Son, Kane, Moura
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Firpo, Cooper, Llorente, Dallas - Forshaw, Phillips - Harrison, Rodrigo, Raphinha - James
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 3.92 - 4.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Leicester City - Chelsea FC  (sobota 13:30)
Premier League hlásí po čtrnáctidenní odmlce návrat a hned na začátek si pro své příznivce nachystala atraktivní souboj Leicesteru City s vedoucím týmem tabulky, londýnskou Chelsea. Svěřenci Brendana Rodgerse v předešlých dvou sezónách sahali po účasti v milionářské Champions League a v obou případech o ni přišli až díky nezvládnutému závěru sezóny.

Letos to ale nevypadá na to, že by Lišky měly hrát až takhle vysoko - úvod sezóny se jim příliš nevydařil a momentální dvanáctá příčka určitě není to, co by si Brendan Rodgers od svých oveček představoval. Naproti tomu Thomas Tuchel může být s průběhem sezóny zatím navýsost spokojený - zbytečná remíza s Burnley po několika neproměněných stoprocentních příležitostech sice zamrzí, i tak se ale Blues před závěrem roku 2021 nachází na první příčce s tříbodovým náskokem na druhý Manchester City.

Leicesteru sezóna nezačala vůbec dobře, když se ještě před startem ročníku vážně zranil nadějný stoper Wesley Fofana. V minulé sezoně pátý celek tabulky se pak rozjížděl opravdu pozvolna - v úvodním klání sice těsně zdolal Wolverhampton, následoval však čtyřgólový výprask od West Hamu United. Lišky pak sice ještě zdolaly Norwich City, následovala však série čtyř zápasů bez vítězství, ve které Leicester podlehl Manchesteru City a Brightonu a remizoval s Burnley a Crystal Palace. Až v říjnu doznala forma party okolo Jamieho Vardyho vzestupné trajektorie, když si vyšlápla na Manchester United, kterému nadělila čtyři branky, načež si poradila i s nepříjemným Brentfordem. Roli favorita ovšem Leicester nepotvrdil v domácím utkání s Arsenalem, kterému podlehl 2:0, před reprezentační přestávkou přivezl pouze bod ze hřiště Leedsu United.

Naproti tomu Chelsea se sice po většinu října musela vypořádat s absencí Romelua Lukakua a Tima Wernera, kombinace dobré formy a snazšího losu ale zapříčinila, že Blues v tomto období ztratili body jen jednou, když doma i přes hromadu šancí nedokázali zdolat Burnley. Jinak ale může být Thomas Tuchel s výsledky - a hlavně i výkon - svého celku od poslední reprezentační pauzy spokojený. Nejprve sice londýnský celek vůbec nepřesvědčil v derby s Brentfordem, který porazil těsně 1:0, pak se ale o slovo přihlásil Mason Mount a i díky jeho hattricku The Blues rozstříleli Norwich jasně 7:0. O týden později se do hlavní role obsadil Reece James, který dvěma brankami svůj tým dotáhl k vítězství 3:0 nad Newcastlem. Když k tomu připočteme i dvě výhry v Lize mistrů a postup v Ligovém poháru, musí být na Stamford Bridge s průběhem letošního ročníku panovat výrazná spokojenost. Nyní však přichází klíčová část sezóny, kdy se všechno může velmi rychle změnit - a německý lodivod londýnského celku si toho je jistě velmi dobře vědom.

Leicesteru bude krom dlouhodobého maroda Wesleyho Fofany chybět také záložník Youri Tielemans, který si z posledního ligového klání s Leedsem odnesl problém s lýtkovým svalem. K dispozici nebude ani pravý bek James Justin, k týmu by se naopak již měl připojit Marc Albrighton. Hosté se i nadále musí obejít bez kanonýra Romela Lukaka, na listině zraněných pak zůstává ještě také Mateo Kovačič. Timo Werner, Mason Mount i Christian Pulišič už však vyléčili zranění a jsou svému trenérovi plně k dispozici.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Amartey, Evans, Soyoncü - Ricardo Pereira, Soumaré, Ndidi, Castagne - Maddison - Iheneacho, Vardy
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Mendy - Azpilicueta, Christensen, Rüdiger - James, Kanté, Jorginho, Chilwell - Mount, Havertz, Hudson-Odoi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.01 - 3.78 - 1.78
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Aston Villa - Brighton & Hove Albion  (sobota 16:00)
Pět porážek v řadě srazilo Aston Villu až do bitvy o záchranu s těsným náskokem na sestupové příčky. Rovněž Brightonu s v poslední době nedaří vítězit, ten se však stále drží v popředí.

Villans pykají zejména za nedobrou defenzivu, která během těchto pěti neúspěšných zápasů inkasovala třináct branek. Výjimkou byl poslední duel, kdy byla na vině spíše ofenziva. V Southamptonu totiž o vítězství domácích rozhodl ve třetí minutě jedinou brankou Armstrong.

Seagulls v lize po skvostném začátku už šestkrát v řadě nedokázali naplno bodovat, nicméně stále se drží v horní polovině tabulky díky tomu, že v pěti z těchto případů alespoň remizovali. Zatímco v posledním venkovním duelu na Anfieldu šlo o úspěch, doma proti Newcastlu se z toho určitě dalo vytěžit více. Racci vedli po Trossardově penaltě, nicméně ve druhé půli nechali srovnat Haydena.

Tito soupeři na sebe v Premier League narazili ve dvou sezonách v řadě. Každý tým se přitom radoval jednou, polovina utkání skončila remízou. V uplynulém ročníku Brighton zvítězil na hřišti soupeře 1:2 díky trefám Welbecka a Marche, když mezitím srovnával Konsa. Odveta na Amex Stadium nepřinesla ani jeden gól.

Aston Villa bude v utkání postrádat zraněné Traorého s Trezeguetem, hostům nepomohou Alzate s Welbeckem a také vykartovaný Sánchez.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Cash, Ngoyo, Mings, Targett - McGinn, Nakamba, Ramsey - Buendía, Watkins, Bailey
Brighton - pravděpodobná sestava:
Steele - Duffy, Dunk, Webster - Lamptey, Lallana, Bissouma, Cucurella - Mac Allister - Maupay, Trossard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.55 - 3.31 - 3.04
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Burnley FC - Crystal Palace  (sobota 16:00)
Už tři zápasy bez porážky jsou aktuálně fotbalisté Burnley, což jim pomohlo přiblížit se bezpečnějším vodám tabulky. Ještě lepší formu má jeho soupeř Crystal Palace, který se už přibližuje evropským pohárům.

Poslední ligový nezdar si Clarets připsali v polovině října na Etihadu, od té doby dokázali doma zdolat Brentford a přivézt si bod ze hřišť Southamptonu a Chelsea. Na Stamford Bridge po Havertzově trefě dlouho prohrávali, nicméně patnáct minut před koncem rozhodl o konečném výsledku 1:1 Vydra.

V případě Eagles je poslední prohra dokonce už přes dva měsíce stará. Od té doby přišly čtyři remízy, na vítěznou formu najeli na vítěznou vlnu. Po šokujícím vítězství na hřišti Manchesteru City uspěli i doma proti Wolves. Hodinu sice platil bezgólový stav, nicméně pak se o výhru 2:0 postarali Zaha s Gallagherem.

Vzájemné střety jsou přesto v poslední době doménou Burnley, které si se soupeřem poradilo třikrát v řadě bez inkasované branky. Téměř na den přesně před rokem doma rozhodl o těsném úspěchu 1:0 Wood, v londýnské odvetě Gudmundsson, Rodríguez a Lowton vystříleli dokonce výsledek 0:3.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor - Gudmundsson, Westwood, Brownhill, McNeil - Cornet - Wood
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Ward, Andersen, Guéhi, Mitchell - Gallagher, Kouyaté, McArthur - Zaha, Benteke, Édouard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.94 - 3.20 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Newcastle United - Brentford FC  (sobota 16:00)
Po výborném startu do nováčkovské sezony se Brentfordu přestalo dařit a prohrál čtyřikrát v řadě. Šanci na vzestup má na hřišti Newcastlu, který stále čeká na první tříbodový zisk v sezoně.

Magpies v jedenácti zápasech získali pět bodů za remízy, které se jim z větší části daří získávat na venkovních hřištích. Z posledních tří utkání totiž neuspěli doma proti Chelsea, výjezdy na půdu Crystal Palace a Brightonu naopak skončili alespoň dílčím úspěchem. Proti Seagulls po Trossardově penaltě prohrávali, nicméně ve druhé půli srovnal na konečných 1:1 Hayden.

Bees naposledy bodovali při vítězství s West Hamem na začátku října, od té doby čtyřikrát v řadě neuspěli. Proti Chelsea a Leicesteru se to dá jednoduše pochopit, nicméně porážky od Burnley a Norwiche se jim v konečném účtování mohou vymstít. V posledním nováčkovském souboji už o přestávce prohrávali 0:2 góly Normanna s Pukkim, po pauze jen korigoval Henry.

Tato dvě mužstva se naposledy střetla před necelým rokem v rámci čtvrtfinále Ligového poháru, jediným gólem rozhodl o postupu Brentfordu Dasilva. V sezoně 2016/2017 se dvakrát potkala i v Championshipu, tehdy v obou zápasech slavil nakonec postupující Newcastle.

Domácí se musí v zápase obejít bez zraněného Dummetta, hostům chybí Ajer, Baptiste, Sörensen, Dasilva, Raya a Wissa. Otazník navíc visí na Jensenem a Jörgensenem.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Manquillo, Lascelles, Clark, Ritchie - Almirón, Willock, Hayden, Joelinton - Saint-Maximin - Wilson
Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Fernández - Goode, Jansson, Pinnock - Canos, Jensen, Norgaard, Janelt, Henry - Mbeumo, Toney
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.42 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Norwich City - Southampton FC  (sobota 16:00)
Poprvé v této sezoně uspěli před reprezentační přestávkou fotbalisté Norwiche, kteří budou doufat, že se i po pauze udrží na této úrovni. Čeká je však soupeř s dobrou aktuální formou v podobě Southamptonu.

Canaries před dvěma týdny v Brentfordu vedli o dva góly již o poločase, a to díky zásahům Normanna s Pukkim. Po návratu ze šaten sice snížil Henry, vyrovnat se ale už Bees nepovedlo. Norwich tak poprvé v sezoně zvítězil a poprvé vstřelil v zápase více než jednu branku.

Saints v lize čekají na přemožitele už čtyři zápasy, z nichž navíc ve třech bodovali naplno. Vedle remízy s Burnley se jim třikrát povedlo zvítězit poměrem 1:0, a to proti Leedsu, Watfordu a naposledy Aston Ville. Domácí utkání s Villans se svého rozuzlení dočkalo už v samotném úvodu, kdy pěknou střelou skóroval Armstrong.

Při posledním působení Norwiche v Premier League ovládl Southampton oba vzájemné střety. Doma vyhrál 2:1 díky trefám Ingse s Bertrandem, proti nimž Pukkiho zásah nic nezmohl. Odveta na Carrow Road přinesla bezbrankovou první půli, po ní však o výsledku 0:3 rozhodli Ings, Armstrong a Redmond.

Domácí mužstvo bude v utkání postrádat zraněné Byrama se Zimmermannem, v ohrožení je i start Cantwella, Gilmoura a Hanleyho. Na straně hostí se nepředstaví indisponovaný Stephens.
Norwich City - pravděpodobná sestava:
Krul - Aarons, Omobamidele, Gibson, Williams - Lees-Melou, Normann, McLean - Dowell, Pukki, Rashica
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Livramento, Bednarek, Salisu, Walker-Peters - Ward-Prowse, Romeu - Armstrong, Elyounoussi - Adams, Armstrong
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.62 - 3.51 - 2.16
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Watford FC - Manchester United  (sobota 16:00)
Watford hostí ve dvanáctém kole Premier League Manchester United. Papírově by duel měl mít jasného favorita, protože domácí jsou až sedmnáctí, zato hosté šestí. Ani je však před reprezentační pauzou nedoprovázela úplně ideální forma.

Claudio Ranieri zatím nedokázal Watford probrat tak, jak si fanoušci zřejmě představovali, když v prvních čtyřech kolech na jeho lavičce vybojoval pouze jediné vítězství. Jeho svěřenci tak strávili reprezentační pauzu jen dva body nad pásmem sestupu a v dalším kole je čeká Manchester United, se kterým prohráli ve dvanácti z celkových čtrnácti vzájemných prvoligových střetnutí. Hornets s nikým jiným nepadli v Premier League častěji. Jestli chtějí svou bilanci napravit, musí se zlepšit především v ofenzivě. Watford totiž letos střelecky selhal už v sedmi ligových duelech, což je nejvíce ze všech, přičemž sám naopak v průměru inkasoval 1,73 branky na zápas. Mírnou naději představuje skutečnost, že ve třech ze čtyř případů, kdy se tento nováček trefil, slavili domácí výhru a dali minimálně tři góly. Watford však prožívá své nejdelší čekání na čisté konto v lize v historii, aktuálně 21 utkání.

Kouč Ole Gunnar Solskjaer je na lavičce Manchesteru United stále pod velkým tlakem a tento duel potřebuje vyhrát. Rudí ďáblové zvítězili v jediném z předchozích šesti ligových vystoupení, během kterých utrpěli čtyři prohry, stejně jako v předešlých 40 zápasech dohromady. United se proti Watfordu sice daří, ale na nováčky soutěže v poslední době neumí. Svěřenci kouče Solskjaera nevyhráli už tři taková utkání v řadě, ale čtyřikrát po sobě se jim to naposledy nepovedlo v roce 1997. Cristiano Ronaldo však zaznamenal 20 branek ve svých minulých 14 ligových vystoupeních proti nováčkům soutěže, takže se na něj budou United určitě spoléhat i nyní.

Poslední vzájemný zápas se odehrál letos v lednu a United jej vyhráli 1:0. Jediný gól duelu si připsal Scott McTominay.
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Femenía, Cathcart, N'Koulou, Rose - Louza, Sissoko - Sarr, Cleverley, Dennis - King.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw - Fred, McTominay - Greenwood, Fernandes, Rashford - Ronaldo.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.61 - 4.74 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Wolverhampton Wanderers - West Ham United  (sobota 16:00)
Po reprezentační přestávce se zas konečně naplno roztáčí kola anglické Premier League a oko českého fanouška určitě směřuje na venkovní zápas West Hamu proti Wolverhamptonu Wanderers. Nastoupí vedle sebe poprvé kompletní české trio Coufal-Král-Souček? Okolnosti tomu vcelku nasvědčují.

Alex Král měl o svém angažmá u Kladivářů zcela jistě úplně jiné představy. Po solidním debutu v Ligovém poháru proti Manchesteru United se bohužel zranil, byl v karanténě a od té doby si zahrál jen šest minut v Evropské lize proti Genku. Svojí pozici si vlasatý záložník nevylepšil ani slabými výkony v reprezentaci. Teď by však mohla být šance, že konečně okusí tempo nejlepší soutěže světa, jelikož nad startem jeho hlavního konkurenta v sestavě, Declana Rice, visí velký otazník. A i kdyby Král nenastoupil od základu, několik desítek minut během zápasu by David Moyes pro Alexe mohl najít.

Kouč West Hamu také řeší absenci Angela Ogbonny, který musí podstoupit chirurgický zákrok. "Angelova operace by měla proběhnout během několika dnů. Je to pro nás velmi smutná zpráva, protože jde o skvělého týmového hráče, který podával poslední dobou fantastické výkony," prohlásil skotský trenér. V porovnání s marodkou týmu Bruna Lage si však Moyes ještě může gratulovat. Wolves nemohou dlouhodobě počítat se službami Neta, Buena, Mosquery nebo Jonnyho.

I kvůli absencím klíčových opor jsou výsledky Vlků velmi nevyvážené s bilancí 5-1-5. I tak ale Wolves okupují solidní 8. příčku. Proti favoritovi z Londýna se však musí mít na pozoru, což ví i trenér Lage: "Když se ohlédnu zpět na našich šest zápasů, je důležité se z nich poučit. Proti West Hamu musíme zahrát lépe."

To ale nebude nic jednoduchého, protože Kladiváři se vezou na silné vítězné vlně, během níž dokázali skolit Everton, Tottenham a v posledním kole i slovutný Liverpool. Moyes však diplomaticky říká: "Wolves pod Lagem hrají dobře a na Molineux nás čeká velmi náročný zápas."
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Saïss, Coady. Loů,am - Aït-Nouri, Moutinho, Neves, Semedo - Trincão, Podence - Hee-Chan
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Cresswell, Dawson, Zouma, Coufal - Noble, Souček - Fornals, Benrahma, Bowen - Antonio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.13 - 3.36 - 2.46
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Liverpool FC - Arsenal FC  (sobota 18:30)
Kdybyste před sezonou řekli fanouškům Arsenalu, že budou v listopadu dva body za Liverpoolem, určitě by to brali všema deseti. Taková je totiž situace před jejich střetem ve dvanáctém kole Premier League. Domácí Liverpool je čtvrtý, Arsenal pátý a navíc ve skvělé formě.

Liverpool prohrál před reprezentační přestávkou na půdě West Hamu 2:3, čímž přišel o svou oslnivou dvacet zápasů trvající sérii bez porážky. Na Anfield tentokrát přijede Arsenal, který na svého soupeře ztrácí pouhé dva body a vzhledem k tomu, že Liverpool utrpěl své předchozí tři ligové prohry právě v soubojích s londýnskými celky, nás čeká velice zajímavé střetnutí. Reds doma v lize neprohráli už devětkrát v řadě, nicméně v posledních dvou případech se museli navzdory průběžnému vedení spokojit pouze s bodem.

Celkově čtyři ztracené body v těchto utkáních představují stejný počet jako v jejich předešlých dvaceti třech ligových vystoupeních na Anfieldu. Na souboj s Arsenalem se ale místní určitě těší, neboť Liverpool vyhrál všech předchozích pět vzájemných domácích ligových duelů. Pokaždé také dal minimálně tři góly. Mohamed Salah se v minulých čtyřech domácích ligových zápasech proti Arsenalu podílel na sedmi brankách, přičemž pět sám dal a na další dvě přihrál. Kouč Jürgen Klopp získal s Liverpoolem v soubojích proti Arsenalu v průměru 2,18 bodu, což je třetí nejlepší výkon ze všech trenérů, kteří čelili Arsenalu alespoň v pěti ligových duelech.

"Závod o titul? Na to je trochu brzy. Ale abychom tam zůstali, všichni víme, že musíme zůstat před Arsenalem. Abychom zůstali na špici ligy a kolem ní, potřebujeme výsledky a my jsme v posledních několika týdnech neměli dost dobrých výsledků. Proto je situace taková, jaká je. Ano, prohráli jsme na West Hamu, ale i kdybychom tam remizovali, situace by se výrazně nelišila. Samozřejmě s výhrou ano, ale s remízou ne," uvedl pro klubový web manažer Reds Jürgen Klopp.

Arsenal se ovšem pyšní vynikající aktuální formou a zdá se, že sázka Mikela Artety na dravé mládí začíná vycházet. Londýnský celek neprohrál už osmkrát v řadě, což představuje nejdelší takovou sérii v lize, přičemž hosté drželi delší neporazitelnost naposledy ve druhé polovině roku 2018. Kanonýři překonali krizi z úvodu sezóny, kdy prohráli třikrát po sobě, a momentálně atakují první čtyřku. Daří se jim i venku, kde budou poprvé od roku 2005 usilovat o čtvrté čisté konto v řadě. Jednoduché to ale rozhodně nebude, neboť Arsenal zvítězil jen v jediném z posledních dvanácti vzájemných ligových střetnutí. Čisté konto pak během tohoto období udržel pouze jednou.

"Je to vždy zkouška, je to fascinující fotbalový stadion. Musíte být v nejlepším stavu a zvýšit úroveň na vaše maximální standardy, emocionálně, fyzicky, takticky, protože pokud to neuděláte budete poraženi. Opravdu se jako fotbalista cítíte na místě, kde musíte ze sebe vydat to nejlepší, a když to uděláte, je to neuvěřitelný pocit, protože jste překonali opravdu těžkou a náročnou situaci," uvedl pro klubový web trenér Arsenalu Mikel Arteta.

Poslední vzájemný zápas se odehrál letos v dubnu a Liverpool na Emirates vyhrál 3:0. Dvakrát se trefil Diogo Jota, jednu branku přidal Mohamed Salah, nyní s deseti góly nejlepší střelec soutěže.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Tsimikas - Oxlade-Chamberlain, Fabinho, Thiago - Salah, Jota, Mané
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Tomiyasu, White, Gabriel, Tavares - Saka, Partey, Lokonga, Smith-Rowe - Lacazette, Aubameyang
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.69 - 6.02
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC1182127:426
2.Manchester City1172222:623
3.West Ham United1172223:1323
4.Liverpool FC1164131:1122
5.Arsenal FC1162313:1320
6.Manchester United1152419:1717
7.Brighton & Hove Albion1145212:1217
8.Wolverhampton Wanderers1151511:1216
9.Tottenham Hotspur115159:1616
10.Crystal Palace1136215:1415
11.Everton FC1143416:1615
12.Leicester City1143416:1815
13.Southampton FC1135310:1214
14.Brentford FC1133513:1412
15.Leeds United1125411:1811
16.Aston Villa1131714:2010
17.Watford FC1131712:1910
18.Burnley FC1115511:178
19.Newcastle United1105612:245
20.Norwich City111285:265

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1279)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele