Nizozemská Eredivisie - souhrn 5. kola

10.09.2011, 20:42, aktualizováno 11.09.2011, 18:25
Komentáře a souhrny
První ztrátu v sezoně si připisuje Twente, které prohrálo v Kerkrade. Domácí Roda otočila nepříznivý vývoj a vyhrála 2:1. Alkmaar si pohrál s Vitesse, Ajax uspěl v Almelu. O výhrách Waalwijku a De Graafschapu rozhodla jenom jedna branka, první vítězství si připsal Heerenveen. PSV přišlo o výhru ve Venlu, Feyenoord si poradil v Bredě...

SBV Excelsior - FC Utrecht 2:3

11.09.2011 16:30

Góly: 5. Jason Oost, 69. Joost Broerse - 26. Nana Asare, 33. Ismo Vostermans, 57. Nana Asare

Fotbalisté Utrechtu dokázali v pátém kole svého soupeře přestřílet a i když se na třech bodech hodně nadřeli, nakonec jim pohodlně spadly do kapsy. V souboji s Excelsiorem, který zatím získal pouhý jeden bod a v tuto chvíli se řadí mezi hlavní aspiranty sestupu, se museli hosté klepat až do závěrečných minut, protože domácí v závěru vskutku sahali po vyrovnávací trefě. Nakonec však především díky gólmanovi Robu Van Dijkovi zůstal stav 2:3.

Přitom loňský nováček se dostal velice brzy do vedení a už v 5. minutě rozjásal celý stánek. Jenže poté bylo vidět, že domácí nejsou v herní pohodě a Utrecht během sedmi minut kolem odehrané půlhodiny hry výsledek otočil. Navíc dvanáct po přestávce ještě hosté navýšili svůj gólový náskok a následné snížení přesně v polovině druhého poločasu už přišlo pozdě. Domácí tak musejí pořádně zabrat, aby vybojovali hladkou záchranu.

Excelsior otevřel skóre z první vážnější akce zápasu. Po nebezpečném přímém volném kopu Rolanda Alberga zavěsil perfektní ranou do horního rohu Jason Oost. Avšak za dvacet minut bylo srovnáno, kdy Rodney Sneijder přistrčil balón Nanu Asaremu a ten ho z voleje nekompromisní ranou poslal do sítě. Ve 33. minutě byla psychika domácích nalomena ještě více, hosté totiž díky své nepozorné obraně inkasovali podruhé.

Na pravé straně unikl rychlík Sneijder, který předložil balón do vápna Ismo Vostermansovi a jemu stačilo dorazit balón do odkryté klece. Pět minut po pauze potkala domácí velká nepříjemnost, když Samuel Scheimann se musel předčasně pakovat do kabiny po druhé žluté kartě. A za dalších sedm se zrodila zřejmě konečná rána pro domácí, když Alexander Gerndt vyslal centr zleva a Asare vsítil z osmi metrů svůj druhý gól bez zaváhání.

V 67. minutě sice přeci jen svitl Excelsioru plamínek naděje, který sám prošel do vápna a i když byl vytlačen do velkého úhlu, dokázal gólmana Roba van Dijka propálit - 2:3. V příštím kole Utrecht před vlastními fandy přivítá Heracles, které předvádí rozporuplné výkony a jen těžko se dá odhadnout předem výsledek, Excelsior se pokusí získat první tři korálky na půdě Groningenu a vzhledem k jeho formě má určitě naději na úspěch.

Více informací k zápasu

NAC Breda - Feyenoord Rotterdam 1:3

11.09.2011 14:30

Góly: 7. Robbert Schilder - 37. Otman Bakkal, 60. Karim El Ahmadi, 87. John Guidetti (pen.)

Feyenoord si zatím na nějaký špatný vstup do sezóny stěžovat určitě nemůže. Společně s vedoucím Ajajxem zůstává jako jediný z Eredivisie neporažený a svou dobrou formu potvrdil i na hřišti Bredy, kde zvítězil 3:1. Domácí by naopak měli co nejrychleji zabrat, jinak se ze sestupového pásma jen tak nevyhrabou.

Přitom domácí do zápasu vstoupili famózně, už v 7. minutě se totiž radovali z průběžného vedení. Schilder vyslal z hranice vápna takovou ránu, že na ní prostě u šibenice hostující gólman Mulder jen marně sahal. NAC poté vzhlíželo konec povedené první půle, ale jeden neuhlídaný rohový kop znamenal vyrovnání.

Cabralův centr si u bližší tyče převzal hlavou Bakkal, který se zároveň postaral o svůj první ligový gól za svůj nový klub po odchodu na hostování z PSV. Domácí přesto mohli ještě do přestávky znovu vést, jenže Lurlingův dalekonosný pokus po rychlém protiútoku fantasticky lapil Mulder.

Lurling i po obrátce svou šancí otevíral druhé dějství, škoda pro něj, že jen o centimetry nedosáhl na centr od Koenderse. Feyenoord si poté na své konto připsal po hodině hry druhou branku díky El Ahmadiho přesné ráně z dálky. A v 87. minutě pečetil vítězství hostí z penalty Guidetti, protože Bonevacia fauloval v šestnáctce nešetrně pronikajícího Schakena.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - PSV Eindhoven 3:3

11.09.2011 14:30

Góly: 48. Ferry de Regt, 52. Uche Nwofor, 54. Maya Yoshida - 11. Ola Toivonen, 34. Dries Mertens, 76. Wilfred Bouma

Fotbalisté PSV Eindhoven nezvládli povinné vítězství a na půd Venla, které by se stejně jako loni mělo prát pouze o záchranu, uhráli pouze bod za remízu 3:3. V útoku tentokráte problém nebyl, nicméně hosté vyhořeli v obranné činnosti. Venlo totiž obecně patří mezi nejhorší celky co se týče ofenzivní činnosti a obdržet tři branky je rozhodně pro favorizovaný celek opravdu příliš moc. Díky tomuto zaváhání PSV kleslo na pátou pozici.

V tuto chvíli má po pěti odehraných kolech na kontě deset bodů a na vedoucí Ajax ztrácí tři korálky. Situace na čele je sice velice vyrovnaná a Eindhoven nemusí házet flintu do žita, avšak ty nejtěžší protivníci na něj ještě čekají. Venlo naopak uhrálo třetí velice důležitý bod a okupuje šestnáctou pozici, nicméně rozhodně zatím v Eredivisii nedělá špatný dojem. Sice na první výhru ještě čeká, ovšem vše to může přijít už v dalším kole.

Přitom PSV rozjelo duel velice dobře a mělo našlápnuto k jasnému vítězství. Po odehrané půlhodině vedlo už 2:0, pak ale přišla ta prokletá čtyřminutovka. Hned po přestávce totiž domácí během ní otočili třemi trefami na 3:2 a dlouho dokonce sahali po všech bodech. Nicméně čtvrthodiny před závěrečným hvizdem stanovil nerozhodný výsledek Wilfred Bouma. Hosté tlačili i v závěru a nepomohl jim ani oslabení soupeře,

V 83. minutě se totiž pro hrubém zákroku pakoval ze hřiště Marcel Meeuwis. V 11. minutě poslal Dres Mertens z levé strany přihrávku do běhu Olu Toivonenovi a ten kroucenou prudkou ranou zamířil k tyči, gólman Przemyslaw Tyton zůstal stát jak přibitý. Ve 34. minutě po centru zprava od Jermaina Lense špatně odkopl na hranici vápna jeden z domácích obránců, Toivonen přenechal Drese Mertensovi a ten zamířil milimetrově k tyči.

Po pauze se však Venlo rozjelo. Nejprve ve 49.minutě po přímém volném kopu zprava spadl balón na hlavu Ferrymu De Regtovi a ten zblízka snížil. Za tři minuty získal ztracený balón Uche Nwofor, došel až na hranici vápna a krásným padáčkem všechny přehodil, balón zapadl do šibenice. A o další necelou minutu později po rohovém kopu nakrátko a následném centru vsítil fantastický gól Maya Yoshida.

Ten se ve vzdálenosti dvanácti metrů odvážil k nůžkám a tvrdou ránou zavěsil přímo pod břevno, gólman Dennis Gentenaar byl naprosto bezmocný. Hosté odpověděli pouze Boumou, který stál po rohovém kopu v pravý čas na pravém místě a osamocen zakončoval do prázdné branky. Po vyloučení Meeuwise sice domácí tlačili, avšak na rozhodující úder se již nezmohli a Venlo tak vybojovalo zasloužený bod.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - FC Groningen 3:0

11.09.2011 12:30

Góly: 45. Bas Dost, 62. Oussama Assaidi, 85. Filip Đuričić

V Heerenveenu dnes poprvé v letošní sezóně zavládla velká spokojenost. Svěřenci trenéra Janse totiž dali zapomenout na bídné výkony z minulých týdnů a proti Groningenu vybojovali cennou výhru 3:0.

Zápas sliboval velmi vyrovnanou podívanou, což se také nakonec v prvním poločase potvrdilo. K vidění ovšem bylo pramálo šancí. Jedna z nich přišla každopádně už ve 12. minutě, kdy se k zakončení z levého rohu pokutového území dostal Petter Andersson. S jeho ranou si ovšem bravurně poradil gólman Brian Vandenbussche.

Poté začal hrozit domácí útočník Bas Dost. Jeho první nebezpečnou ránu sice dokázal ještě gólman van Loo nohou vyrazit, v samotném závěru úvodního dějství už ale musel kapitulovat. Nizozemský kanonýr se totiž zjevil na konci Gouweleeuwova centru a bezchybně zakončil.

V 62. minutě se povedlo Heerenveenu své vedení zdvojnásobit a udělat nesmírně důležitý krok v cestě za vítězstvím. Tentokrát se přesně mířenou střelou z hranice šestnáctky prosadil křídelník Oussama Assaidi. Groningen se také po změně stran dostával k zakončení skutečně jen výjimečných případech, takže gólman Vandenbussche příliš nepříjemných momentů řešit nemusel.

Nechybělo mnoho a třetí gól domácích mohl přidat Viktor Elm už v 66. minutě, mířil ovšem mimo území tří tyčí. Na další branku si tak fanoušci museli počkat až na závěr celého duelu. To se ve vápně nejlépe zorientoval Filip Djuričić a pojistil tak výhru pro svůj tým.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - AFC Ajax 2:3

10.09.2011 20:45

Góly: 30. Willie Overtoom, 89. Glynor Plet - 45. Siem de Jong, 64. Siem de Jong, 81. Miralem Sulejmani

Ajax dokázal zaváhání Twente bezezbytku využít a znovu se tak může vyhřívat na prvním místě tabulky. Jeho výhra na půdě Heraclesu se ale každopádně nerodila snadno.

Do zápasu vstoupili o poznání lépe hostující fotbalisté, kteří hned z úvodu měli zajímavou příležitost ke vstřelení branky. Výbornou střelu Sigthórssona ovšem dokázal zlikvidovat gólman Pasveer. Dalším hráčem, který se rozhodl vyzkoušet kvality domácí brankářské jedničky, byl zanedlouho Derk Boerrigter, avšak ani on nebyl úspěšný.

I proto se nakonec z první branky radovali poměrně nečekaně domácí fotbalisté. V 30. minutě zahrával Vejinović rohový kop, v šestnáctce dokázal svým pozemním centrem najít volného Overtooma, který bez větších potíží poslal míč až do branky. Ještě před přestávkou se ale Ajaxu povedlo srovnat krok. Střelu Sulejmaniho brankář Pasveer vyrazil pouze za sebe, tam se dostal k dorážce De Jong a v poklidu vyrovnal.

Vstřelený gól hostující hráče pořádně povzbudil a rázem jich bylo plné hřiště. Obrovskou příležitost měl už v 59. minutě záložník Christian Eriksen, jenže opět narazil na bezchybného Pasveera. O pět minut později už ale domácí gólman své spoluhráče nepodržel. Jednoduchou střelu Boerrigtera totiž nedokázal zkrotit, míč pouze vyrazil před sebe, kde se zjevil De Jong a úspěšně zakončil.

Deset minut před koncem přidal Ajax třetí branku. Na konci rychlého protiútoku se zjevil Miralem Sulejmani, který bezmocného Pasveera ukázkově přeloboval. Heracles se ale nevzdal a bojoval až do konce. Nakonec se dočkal alespoň snížení na rozdíl jediného gólu. V předposlední minutě si udělal ve vápně prostor ke stře Plet a následně v pádu úspěšně zakončil. V nastaveném čase sice ještě viděl Ebecilio červenou kartu, i přesto ale Ajax své vedení už uhájil.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - SBV Vitesse 4:0

10.09.2011 19:45

Góly: 22. Pontus Wernbloom, 26. Pontus Wernbloom, 38. Roy Beerens, 45. Rasmus Elm (pen.)

Fotbalisté Arnhemu jako by si nemohli zvyknout na to, že se jim nedaří a že by vůbec mohli prohrát. Na půdě silného Alkmaaru totiž předvedli strašidelný výkon, inkasovali hned čtyřikrát a jejich útok byl naprosto eliminován. Navíc do kabin musela předčasně největší hrozba hostů, po druhé žluté kartě byl totiž vyloučen Bony Wilfried. A právě jeho se kouč Verbeek bál nejvíce, skvělá úvodní půle ale dala domácím velký klid.

Alkmaar se díky tomu posunul v tabulce na prozatímní druhé místo, Twente totiž prohrálo v Ajaxu. Ovšem po nedělních duelech může ještě AZ klesnout. To rozhodlo o své výhře hned v úvodním dějství, kdy vsítilo okamžitě čtyři branky. Hosté neudrželi nervy na uzdě především v poslední minutě prvního poločasu, kdy sudí proti nim odpískal penaltu a za protesty obdrželi žlutou kartu hned čtyři hráči včetně Wilfrieda.

Přitom v podstatě už o nic nešlo a bývalý hráč Sparty si toto provinění určitě mohl odpustit, minimálně v příštím kole bude svému výběru citelně chybět. Přitom poprvé se domácí prosadili až přesně v polovině úvodního dějství. Po rohovém kopu Rasmuse Elma vyskočil nejvýše Pontus Wernbloom a svou prudkou hlavičkou nedal gólmanovi Pietu Velthuizenovi žádnou šanci. O čtyři minuty později úřadoval opět stejný hráč.

Svou druhou trefu v zápase si připsal opět po hlavičce, tentokráte po přímém volném kopu Johanna Berga Gudmundssona z pravé strany. Stačilo pouze lehce tečovat hlavou a balón dokonale změnil směr - 2:0. Sedm minut před pauzou se zdálo být o vítězi duelu rozhodnuto, s naprostou bravurou totiž pronikl rozloženou hostující obrannou Roy Beerens a dostal se až v tváří tvář Velthuzienovi, proti kterému uspěl - 3:0.

Když už se zdálo, že to nenasytným domácím stačí, tak přišel další zajímavý moment. Po faulu Franka van der Struijka na Elma měl kopat penaltu Wernbloom a dovršil by tak svůj hattrick, nicméně pokorně jí přenechal právě faulovanému spoluhráči, který s ní naložil s bravurou - prudká rána šla přesně do pravého dolního rohu. V dalším průběhu už utkání ošerkovalo pouze vyloučení Bonyho a domácí tak naprosto zaslouženě berou tři body.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - RKC Waalwijk 0:1

10.09.2011 19:45

Góly: 39. Ricky ten Voorde

Fotbalisté Den Haagu nenavázali na poslední vítězství z půdy De Graafschapu a ani napotřetí se jim nepodařilo na svém stánku zvítězit. Tentokráte byl nad jejich síly dobře hrající RKC Waalwijk, který si tři body z tohoto duelu určitě zasloužil. Hosté jsou zatím po pěti kolech Eredivisie na hezkém šestém místě.

Do první vážnější možnosti se dostali ve 3. minutě domácí, Immers si naběhl do vápna na sklepnutý centr Lukšíka, jenže v koncovce tak úspěšný nebyl a špatnou střelou zamířil mimo. O pár chvil později mohl potrestat špatný odkop jednoho z beků Verhoek, ovšem přihrávku zprava od Höchera do malého vápna usměrnil jen na tribuny.

Ihned na to brankář Zoet špatně vykopl, ještě horší rozehrávka waalwijcké obrany nabídla výbornou střeleckou pozici pro Verhoeka a jeho následný pokus skončil jen těsně mimo. Ve 39. minutě naopak z ničeho nic udeřili hosté. Braber unikl po pravé straně ofsajdové pasti, nacentroval na ten Voordeho, který pumelicí z voleje prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Jen pár okamžiků na to si na parádní kolmici naběhl hostující Castillon a domácí mohli mít ještě lépe vymalováno. Nizozemský mladík však trefil smolně pro něj jen tyčku. Ani ve druhém poločase se hra Den Haagu nezměnila k lepšímu. Jeho obrana dost často chybovala a pouze shoda náhod je někdy dělila od druhé inkasované branky.

Okolo 51. minuty nejprve sám před brankářem Coutinhem opět selhal Castillon, jenž trefil z blízkosti jeho rukavice, chvilku na to Meijers z výskoku při náběhu na pas rozezvonil tyčku. V 90. minutě pak spálil ještě jednu tutovku střídající van Hout, který po přihrávce od Duitse z vyložené pozice přestřelil.

Více informací k zápasu

BV De Graafschap - NEC Nijmegen 1:0

10.09.2011 19:45

Góly: 24. Sofiane El Hassnaoui

Fotbalisté De Graafschapu dokázali vůbec poprvé v sezóně vyhrát nejtěsnějším rozdílem a rozhodně v tomto duelu nebyli považováni za favority. Nijmegen totiž doposud získal hned sedm korálků ze čtyř utkání a hřál se na horních příčkách v tabulce, díky tomuto kolapsu ale klesl na prozatímní osmé místo a to se ještě musejí odehrát nedělní duely. De Graafschap tak díky úvodním třem korálkům opustil sestupové vody a je dvanáctý.

Domácí byli lepší po celý průběh zápasu a po většinu času vskutku dirigovali průběh hry. Jenže se jim nepodařilo proměňovat šance a domácí po brzké úvodní brance zavřeli obranu, která až do samého závěru pracovala perfektně. Do úvodní příležitosti se propracoval Yuri Rose již v sedmé minutě, avšak svůj projektil namířil hodně vedle. Poté se hrálo spíše ve středu hřiště a v polovině úvodního poločasu přišel okamžitý úder domácích.

Po přímém volném kopu Michaela De Leeuwa z pravé strany si naběhl do volného prostoru Soufian El Hassnaoui a pohodlnou ranou otevřel skóre. Hosté měli solidní příležitost na vyrovnání po půl hodině hry, jenže střelu Navarone Foor na poslední chvíli odvrátila obětavá obrana De Graafschapu. Čtyři minuty před přestávkou mohl dát klid domácím opět Hassnaoui, avšak po centru Gregora Breinburga pálil těsně vedle.

Ve druhém poločase pokračovali domácí v tlaku a mohli vést o mnohem více gólů, než o ten jeden. Po dalším z pěkných centrů od Yurigo Roseho se opět do zakončení tlačil El Hassnaoui, jenže z osmi metrů branku opět netrefil. Následně po centru Jochema Jansena pálil příliš vysoko Michael De Leeuw. V závěru hosté přeci jen lehce vystrčili růžky, nicméně nic velkého nevytěžili. Nejprve pálil prudce příliš vysoko Krisztian Vadocz.

V poslední minutě zápasu navíc na druhé straně vypálil z přímého volného kopu Rose, avšak jeho pokus dokázal skvělým zákrokem odvrátit do bezpečí gólman Gabor Babos. V příštím kole si Nijmegen pokusí napravit reputaci doma s Bredou, která vskutku nemá úplně nejlepší formu, na De Graafschap čeká velice ostrá zkouška v podobě duelu na stánku De Kuip, kde proti němu nastoupí opravdu těžký soupeř z Feyenoordu.

Více informací k zápasu

Roda JC - FC Twente 2:1

10.09.2011 18:45

Góly: 36. Ruud Vormer, 47. Mitchell Donald - 35. Marc Janko

Twente, které se až doposud pyšnilo stoprocentní bodovou bilancí, dnes tvrdě narazilo. Na půdu Rody sice opět přicestovalo v roli favorita, zápas ale nezvládlo a na své konto si připsalo nečekanou porážku 1:2.

Do utkání ovšem vstoupili hosté velmi dobře a už v sedmé minutě si vypracovali výbornou příležitost. Centru Bramy chtěl využít kanonýr Janko, svou hlavičku však poslal přesně do náruče gólman Kieszeka. Mnohem více štěstí měl nakonec rakouský dlouhán v 35. minutě, kdy přesně umístěnou dorážkou otevřel gólový účet tohoto střetnutí.

Jenže slastný pocit z vedení hráčům Twente příliš dlouhou nevydržel. Hned z protiútoku totiž domácí fotbalisté dokázali udeřit. Donald perfektní přihrávkou vybídl ke skórování Ruuda Vormera, který nabídnuté příležitosti patřičně využil. V samotném závěru prvního poločasu zahrozil opět aktivní Janko, ovšem svou hlavičkou orazítkoval pouze brankovou konstrukci.

Po změně stran začali mnohem lépe domácí fotbalisté, kteří se navíc už po pár sekundách znovu zapsali do střeleckých statistik. Hempteho centr usměrnil do hostující brány záložník Mitchell Donald. Twente nevydařený vstup do druhého dějství pochopitelně značně zaskočil a na žádný výrazný odpor se nezmohlo.

Navíc stačilo poměrně málo a zhruba po hodině hry mohlo prohrávat dokonce už o dvě branky. Hempte poslal do šestnáctky další nebezpečný centr, ke střele se dostal kanonýr Mads Junker, ovšem jeho zakončení chyběla větší dávka přesnosti.

Jedna z mála šancí Twente přišla v 68. minutě. S nepříjemnou Janssenovou ranou si ale dokázal poradit gólman Kieszek, který míč vyrazil na roh. V závěrečných minutách nechybělo mnoho a Roda mohla své fanoušky potěšit ještě třetím gólem. Na brankové čáře však při Junkerově hlavičce zaskočil za gólmana Michajlova pohotový stoper Douglas. I přes nevyužití této příležitosti ale domácí fotbalisté už své vedení uhájili až do samotného konce.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AFC Ajax541018:713
2.AZ Alkmaar540114:312
3.FC Twente540113:412
4.Feyenoord Rotterdam532011:411
5.PSV Eindhoven531114:710
6.RKC Waalwijk53117:410
7.FC Utrecht52219:78
8.SBV Vitesse52127:97
9.NEC Nijmegen52126:87
10.Roda JC52035:106
11.Heracles Almelo51228:95
12.SC Heerenveen51229:145
13.BV De Graafschap51225:105
14.ADO Den Haag51135:84
15.FC Groningen51137:124
16.VVV Venlo50326:133
17.NAC Breda50145:101
18.SBV Excelsior50144:141

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (47)

Přidat komentář
AjaxFans

Díky Donalde

A slezte ztoho lustru

Reagovat
smazaný uživatel

Je tam na přestup nebo je pořád náš?

Reagovat
iHawX

Podle expresky tady na EF tam šel v létě jako volnej hráč.

Reagovat
AjaxFans

Má pravdu,je to na přestup.

Minule me to nasralo,když odešel i se Sarpongem.

Theo hraje fakt dobře

Reagovat
fantomas

Roda.

Reagovat
AjaxFans

Haag je celkem v liši,co?

Reagovat
afc ajax

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Snad to Bonyho moc nepoloží

Reagovat
smazaný uživatel

Má po kariéře

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Já jsem fantomovi říkal, že přestupuje špatně, do podprůměrnýho klubu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Junker si na té fotce není moc podobný

Reagovat
smazaný uživatel

zase 4 fíky. SOlidně děravá obrana. Snad příště už bude hrát Kalas nebo ty debakly buou pokračovat.

Reagovat
fantomas

Jojo, na něm to stojí a padá.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky myslím Holt v takových těžkých dobách je třeba, aby se ukázala ta zkušenost, kterou on ve svých letech jistě má

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Tak především důležitou roli hraje česká mentalita, kterou Kalas samozřejmě má a kterou Bony za ta léta v české lize pochytil. Proto by se případná budoucí spolupráce velice vyplatila, neboť dva je víc než jeden

Reagovat
fantomas

Aneb jeden za osumnáct a druhej bez dvou za dvacet.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Jsi na ně prostě vysazenej, to nemá cenu

Reagovat
fantomas

Né, to vůbec. Bony mi je víceméně jedno, ale v Kalasovi něco je...tomu přeju, ať se tu rozehraje a pak sem i přestoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Holandske pomery super zapas..

Reagovat
AjaxFans

Který ale?

Reagovat
smazaný uživatel

Venlo-Eindhoven

Reagovat
Stiksxx

to bych blil

Reagovat
AjaxFans

Jsem nevědel,že máte Tytona.Ten měl jít i knám místo Maartena.

Co je letos stima švábama

Reagovat
iHawX

Měli ze začátku lehký zápasy, teď už snad půjdou dolu. Nejspíš letos skončej výš než loni, ale žádnej zázrak to taky nebude.

Reagovat
Stiksxx

Tytona máme na hotování z Rody s přednostním právem na koupení po této sezóně.

Reagovat
smazaný uživatel

ale jako krásný góly Venla ..

Reagovat
fantomas

Po pěti kolech patnáctý místo a dva debakly v řadě.

Reagovat
tulen

odchod granqvista a matavza maju drtivejsi dopad ako som cakal (i ked vela ludi nemalo Tima za nejakeho extra hraca) .. snad sa este dvihnu

Reagovat
fantomas

Zas pro útok nasadili taktiku "najdeme nového Suáreze/Berga", no...maj tam teď tři 91 a jednu 87. Musim se na ně zase jednou podívat, at vidim, jestli to fakt dělá Matavz, tu impotenci. Podle mě to spíš bude o tom, že se prostě s Granqvistovym odchodem sesypala obrana a od toho se všecko odvíjí.

Reagovat
Stiksxx

Berg byl dobrej jen u vás, teď už neni nikdo Taky se na vás někdy asi kouknu abych viděl toho Texeiru

Reagovat
smazaný uživatel

Todle určitě ne, Groningen nemá kvalitu ve předu, Pedersen je dřevo jak cyp a to je pak těžké.

Reagovat
fantomas

No o tom nikdo nepochybuje, že tam ta potřebná kvalita neni. Jen perspektiva (to se Pedersena týká z celýho útoku nejmíň). Spíš mi šlo o to, že s Matavžem žádná extra kvalita taky neodešla, a ono se pak těžko vyhrává, když tým dvakrát dostane tři góly. Proto bych začínal od obrany.

Reagovat
smazaný uživatel

Feyenoord mne zatím překvapuje

Reagovat
fantomas

Měli docela lehkej los a to ještě dvakrát ztratili.

Reagovat
smazaný uživatel

tak už mne překvapuje o něco méně, ale stejně překvapen jsem (odchody + angažování Koemanna - ale tomu možná křivdim kvůli Valencii a v domácím prostředí mu to může jít líp)

Reagovat
fantomas

Jojo, s PSV měl jedno z nejlepších podzimů, jaký moderní Eredivisie pamatuje (to teď nemám statisticky podložený, možná to i pravda je, každopádně tenkrát neměli v nikom konkurenci), a titul pak uhrál - sic hodně těsně - i přesto, že mu víceméně naráz vypadli Farfán, Alex a Afellay. V AZ mu to na druhou stranu vůbec nesedlo, a to je to nejčerstvější návrat domů. Takže bůhví. V PSV se mu taky sešla skvělá generace, tady v Rotterdamu už má tu mladou krev veskrze rozprodanou...moc mu nevěřim. Uvidíme, co předvedou proti těžšim souperům.

Reagovat
Stiksxx

já ho mám rád...už právě za tu zmíněnou práci, kterou u nás odvedl Valencia a La Liga je uplně jinej svět, to bych vůbec nezmiňoval

Reagovat
smazaný uživatel

jinej svět, ale přesto proti němu mluví to, jak zacházel s Canizaresem a Albeldou

Reagovat
smazaný uživatel

Kluci z Twente, nevíte kdy budou hrát Chadli s Bajramim? Bajrami by mě být nemocný a Chadli už trénuje, mám pravdu nebo?

Reagovat
smazaný uživatel

Chadli má problémy s kolenom, takže nie isté kedy sa vráti. Bajrami má problémy s chrbátom a tiež nemám žiadne bližšie info o ňom.

Reagovat
smazaný uživatel

Vdaka, kamarat.

Reagovat
AjaxFans

Zitra u nás hraje Zamalek z Egypta.Jestli se to z práce stihnu a dořvu se na Mida,tak si ho nechám podepsat na starý dres,kde už mám podpis Garcii.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele