základní část, 5. kolo
10.09.2011 19:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

BV De Graafschap - NEC Nijmegen 1:0

Fotbalisté De Graafschapu dokázali vůbec poprvé v sezóně vyhrát nejtěsnějším rozdílem a rozhodně v tomto duelu nebyli považováni za favority. Nijmegen totiž doposud získal hned sedm korálků ze čtyř utkání a hřál se na horních příčkách v tabulce, díky tomuto kolapsu ale klesl na prozatímní osmé místo a to se ještě musejí odehrát nedělní duely. De Graafschap tak díky úvodním třem korálkům opustil sestupové vody a je dvanáctý.

Domácí byli lepší po celý průběh zápasu a po většinu času vskutku dirigovali průběh hry. Jenže se jim nepodařilo proměňovat šance a domácí po brzké úvodní brance zavřeli obranu, která až do samého závěru pracovala perfektně. Do úvodní příležitosti se propracoval Yuri Rose již v sedmé minutě, avšak svůj projektil namířil hodně vedle. Poté se hrálo spíše ve středu hřiště a v polovině úvodního poločasu přišel okamžitý úder domácích.

Po přímém volném kopu Michaela De Leeuwa z pravé strany si naběhl do volného prostoru Soufian El Hassnaoui a pohodlnou ranou otevřel skóre. Hosté měli solidní příležitost na vyrovnání po půl hodině hry, jenže střelu Navarone Foor na poslední chvíli odvrátila obětavá obrana De Graafschapu. Čtyři minuty před přestávkou mohl dát klid domácím opět Hassnaoui, avšak po centru Gregora Breinburga pálil těsně vedle.

Ve druhém poločase pokračovali domácí v tlaku a mohli vést o mnohem více gólů, než o ten jeden. Po dalším z pěkných centrů od Yurigo Roseho se opět do zakončení tlačil El Hassnaoui, jenže z osmi metrů branku opět netrefil. Následně po centru Jochema Jansena pálil příliš vysoko Michael De Leeuw. V závěru hosté přeci jen lehce vystrčili růžky, nicméně nic velkého nevytěžili. Nejprve pálil prudce příliš vysoko Krisztian Vadocz.

V poslední minutě zápasu navíc na druhé straně vypálil z přímého volného kopu Rose, avšak jeho pokus dokázal skvělým zákrokem odvrátit do bezpečí gólman Gabor Babos. V příštím kole si Nijmegen pokusí napravit reputaci doma s Bredou, která vskutku nemá úplně nejlepší formu, na De Graafschap čeká velice ostrá zkouška v podobě duelu na stánku De Kuip, kde proti němu nastoupí opravdu těžký soupeř z Feyenoordu.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele