základní část, 5. kolo
10.09.2011 20:45 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Heracles Almelo - AFC Ajax 2:3

Ajax dokázal zaváhání Twente bezezbytku využít a znovu se tak může vyhřívat na prvním místě tabulky. Jeho výhra na půdě Heraclesu se ale každopádně nerodila snadno.

Do zápasu vstoupili o poznání lépe hostující fotbalisté, kteří hned z úvodu měli zajímavou příležitost ke vstřelení branky. Výbornou střelu Sigthórssona ovšem dokázal zlikvidovat gólman Pasveer. Dalším hráčem, který se rozhodl vyzkoušet kvality domácí brankářské jedničky, byl zanedlouho Derk Boerrigter, avšak ani on nebyl úspěšný.

I proto se nakonec z první branky radovali poměrně nečekaně domácí fotbalisté. V 30. minutě zahrával Vejinović rohový kop, v šestnáctce dokázal svým pozemním centrem najít volného Overtooma, který bez větších potíží poslal míč až do branky. Ještě před přestávkou se ale Ajaxu povedlo srovnat krok. Střelu Sulejmaniho brankář Pasveer vyrazil pouze za sebe, tam se dostal k dorážce De Jong a v poklidu vyrovnal.

Vstřelený gól hostující hráče pořádně povzbudil a rázem jich bylo plné hřiště. Obrovskou příležitost měl už v 59. minutě záložník Christian Eriksen, jenže opět narazil na bezchybného Pasveera. O pět minut později už ale domácí gólman své spoluhráče nepodržel. Jednoduchou střelu Boerrigtera totiž nedokázal zkrotit, míč pouze vyrazil před sebe, kde se zjevil De Jong a úspěšně zakončil.

Deset minut před koncem přidal Ajax třetí branku. Na konci rychlého protiútoku se zjevil Miralem Sulejmani, který bezmocného Pasveera ukázkově přeloboval. Heracles se ale nevzdal a bojoval až do konce. Nakonec se dočkal alespoň snížení na rozdíl jediného gólu. V předposlední minutě si udělal ve vápně prostor ke stře Plet a následně v pádu úspěšně zakončil. V nastaveném čase sice ještě viděl Ebecilio červenou kartu, i přesto ale Ajax své vedení už uhájil.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele